ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
ברצוני לקנות מחשב נייד לשימושים כלליים (אינטרנט/סרטים ומדיה לסוגיה). לא חושב שצריך חומרה מיוחדת (המחשב לא נועד לגיימינג). יש לי רק דרישה אחת ספציפית- שהמסך יהיה איכותי מאוד, כלומר פנל IPS או VA. גודל רצוי- 15.6. בדקתי כל מיני מחשבים ניידים (גם די יקרים) והתצוגה שלהם נראית פשוט נורא (במיוחד אחרי שהתרגלתי למסך DELL IPS בנייח שלי). אני יודע שיש פנלי IPS בניידים של אפל, אבל זה ממש לא הכיוון (גם לא תקציבית). האם יש דבר כזה?
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 אפשר לחרוג במעט אם זה מצדיק זאת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושי אופיס, סדרות בנטפליקס, אני נרשם ללימודי הנדסה אז יכול להיות שימוש ב matlab (אמנם לא בקרוב כנראה), פוטושופ חובבני\עריכת סרטונים חובבנית (סוני וגאס). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף לי שיהיה יחסית שקט אם כי לא קריטי ממש. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של…
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני אשמח לקבל המלצות למפרט מחשב (שולחני) עד 2000 ש"ח (עדיף בסביבות ה 1500). בלי מסך. המחשב ישמש בעיקר לעבודה משרדית, הרבה עבודה עם אינטרנט. אפשר לחסוך בכרטיס מסך, לא צריך כרטיס חזק במחשב הזה. עדיף להשקיע את הכסף על המעבד ו זיכרון.
-
- 12 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח להמלצה למחשב לעריכה ועיצוב גרפי, עדיף להתכוונן לעד 5000 שח אלא אם יש משהו באיזור שממש שווה לעלות בשבילו. עדיפות לדל בגלל ניסיון טוב איתם עד עכשיו ובגלל האחריות..שוב,אלא אם יש משהו שנותן תמורה טובה יותר בתקציב... תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 470 צפיות
-
-
מחפש מפרט עד 5K למשחקים ואינטרנט עם דגש על ביצועים, כרטיס מסך,מעבד,זכרונות...ללא ציוד הקפי מארז לא כל כך חשוב והוא יכול להיות מתוקצב נמוך, לוח אם שיהיה תומך גם בQUAD ...כל זה עד 5K תודה!
-
- 2 תגובות
- 549 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב למשחקים בתקציב של עד 2500 ש"ח ללא מסך! חשוב שיהיה כרטיס מסך סביר (או יותר מסביר) 1GB זיכרון דיסק קשיח SATA (מינימום 80GB) כל השאר תחליטו אתם... תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל חוות דעת לגבי המפרט הבא - מיועד לתכנות/עם אופציה למכונה וירטואלית, פוטושופ וקצת עבודות גרפיות (כולל רנדור) ומשחקים פה ושם. המפרט נראה לי קצת יקר, השאלה מה כדאי לבטל/להחליף. חשוב שהתוצאה תהיה אמינה ושקטה... תודה... Intel Sandy Bridge Core i7 2600 Socket 1155 8MB 95W 3.4Ghz Tray, יחידות 1 ₪1292 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2409 Cooler Master Silent Fan 140mm 1000rpm 16dBA, יחידות 1 ₪49 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1670 Gigabyte GA-Z68X-UD5 Z68 CHIPSET, יחידות 1 ₪1279 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2661 Corsair 16GB Kit (4GBx4) DDR3 1333Mhz CL9 Core I5, יחידות 1 ₪1793 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2126…
-
- 10 תגובות
- 994 צפיות
-
-
בן דוד שלי צריך מחשב נייד לבית הספר מכיוון שיש לו בעיות כתיבה. השימוש העיקרי יהיה אופיס\אינטרנט. שימוש משני משחקים\שירים\סרטים. אם אפשר לשים דגש על סוללה ומשקל. תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תודה (: [br]פורסם בתאריך: 10.11.2007 בשעה 17:25:46 אגב, ללא מסך וציוד היקפי
-
- 2 תגובות
- 535 צפיות
-
-
האים יש גיבוי להתקנה של ווינדוס שמגיע אם המחשב ? דגם 5930 של איסר הוא מגיע עם ויסטה ואני רוצה להתקין אק פי במיקרה ואני רוצה לחזור לויסטה אני יוכל?
-
- 1 תגובה
- 650 צפיות
-
-
שלום אני צריך מחשב לסבתא שלי אתם יודעים בשביל YNET סקייפ ואינטרנט ומשחקים שבאים עם מערכת WIN7 תודה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי? 1300 אבל כמה שיותר זול יותר טוב א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סקייפ ואינטרנט והמשחקים שבעים עם WIN7 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סוליטר (קיצר מחשב סבתא) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).15" יש…
-
- 1 תגובה
- 865 צפיות
-
-
דרישות: 512MB זיכרון 160 GB בדיסק קשיח(עדיף יותר) לא מבין ברטיסי טלוויזייה וקול-אבל נראה לי שזה הדבר שהכי צריך להשקיע בו. יש לי כבר מערכת קולנוע ביתית אז אין צורך ברמקולים. מארז סביר(לא אכפת לי איך הוא יראה) המחיר צריך להיות מינימאלי ולא יותר מ2K. תודה מראש(:
-
- 2 תגובות
- 607 צפיות
-
-
מבקש לדעת האם המפרט של מחשב זה מספיק טוב לעבודה עם פוטושופ, פריהנד ופלאש.. מחשב נייד Toshiba Satellite A500-1DN מחירו של מחשב זה הוא 4,500 ש"ח.. (אשמח להערות לגבי שיפור באיבזר מסויים הנחשב לאיטי/ישן יחסית) מפרט טכני: מעבד: Intel Core 2 Duo T6600, 2.2GHz, 800MHz, 2MB Cache מערכת הפעלה: Windows 7 Premium 64 bit מסך: 16´´ Toshiba TruBrite HD Display, 16:9 רזולוציה: 1366x768 זיכרון: 4GB DDR3 דיסק קשיח: 320GB 5400RPM כרטיס מסך: Nvidia GeForce GT 230M, 1024MB DDR3 תמיכה ב-TurboCache כונן: DVD super Multi תקשורת אלחוטית: Wireless LAN 802.b/g, Bluetooth 2.1 סוללה: Lithium-Ion, זמן עבודה מרבי של שעתיים ו-50 דקות מימדים: 384x259x36.5~41.0 מ"מ (ע x א x ג) …
-
- 1 תגובה
- 755 צפיות
-
-
יש לי לוח בן 4 שנים עם חיבור PCI-E X 16 אני רוצה להחליף לו כרטיס מסך לדוגמא ל- NVIDIA 210 במפרטים של הכרטיסים החדשים רשום PCI-E 2.0 האם תהיה בעיה לחבר אותו ללוח הישן ? תודה דני
-
- 1 תגובה
- 823 צפיות
-
-
אני מעוניין במפרט שיענה על הדרישות בכותרת - אין צורך במסך, דיסק קשיח, וצורב - וגם אין צורך בציוד היקיפי - מקלדת, עכבר ורמקולים. המחשב בעיקרון ישמש למשחקים - אך לא מדובר בגיימר רציני, כרטיס מסך ממוצע - לא צריך את ההכי טוב - אך שיעלה בצורה סבירה משחקים. נראה מה יש לכם להציע.
-
- 9 תגובות
- 841 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא עקרוני ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5000 אם זה באמת קריטי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שום דבר ספציפי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כגון Dark souls 2 שהוא הכי חדש שמעניין אותי שאני יכול לחשוב עליו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן. מבקש עזרה בבניה. כרגע זה מה שיצא לי. חסר מארז. זה אני או שהמבצעים על הפנים לבלאק פריידי הזה? תודה מפרט זה הורכב ב - [url]www.tms.co.il[/url] - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל [b]מעבדים:[/b] [url=https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=104333]AMD Ryzen 5 3500X AM4 Tray[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 580 [b]קירור למעבדים:[/b] [url=https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=103077]AMD Wraith Spire Cooler no LED[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 25 [b]לוחות אם:[/b] [url=https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=1…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן לכולם .. אני מבקש הצעות ייעול למחשב שהרכבתי אם ישנם.. חלקים שלא רשמתי שאני צריך כנראה כבר יש לי .. מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box קרור למעבד: Arctic-Cooling FREEZER-7-PRO FOR INTEL 775 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L כרטיס גרפי: GIGABYTE nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe זכרון :Kingston DDR-2 - 2X1024mb 800Mhz CL5 מסך: ViewSonic 19" LCD - VP930 - Pro Series 8ms מארז + ספק : HTPC - EZcool T-280D Piano Black 400W HTPC Case תודה מראש..
-
- 6 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שלום חברים, עבר הרבה זמן מאז שהתעדכנתי בנושא חומרה... אבל, אני רוצה סוף סוף להשתדרג ולקנות מחשב חדש. כאמור, מחשב חדש בלבד, בלי ציוד היקפי ומסך, רק מחשב, 2.3K-2.6K ... חשוב לי שתיהיה אפשרות להפעיל הרבה יישומים במקביל. אני לא משחק כמעט במחשב אבל אני רוצה כרטיס מסך טוב, רזולוציה גבוהה וסרטים. מה לגבי כ. קול? יש לי 5.1... צריך/לא (או שהכרטיס בלוח מספיק)? מעבד חזק אני רוצה עם מספיק זיכרון. הארדיסק 1טרה לאחסנה. יש טעם להשתמש בשני דיסקים קשיחים נפרדים - אחד למערכת (קטן - 250GB) ושני (גדול - 1T) לקבצים ומדיה? זה עוזר בהורדת העומס/המחשב עובד יותר מהר? מארז נוח, די שקט ולא רעשני + יציאות USB קדימה... ספק שיעמוד בעומס בכבוד... חשבתי פעם על קירור מים? יש טעם להשקיע? במה זה כרוך? יש …
-
- 1 תגובה
- 592 צפיות
-
-
אהלן, אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? חשבתי על איזור 2,500 הזה, גמיש אבל באיזה 500 למטה למעלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב לילד בן 13, לרוב ללימודים...אבל לא רוצה להגביל, אולי ירצה לשחק בעתיד 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא, צריך הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, זה מחשב שישב על השולחן , ליד…
-
- 0 תגובות
- 469 צפיות
-
-
רוצה לשדרג (בעצמי) את 2 דגמי המחשבים הניידים הבאים לטובת שיעורי הזום לילדים שלי: HP 620 Lenovo ThinkPad T400 1. עד כמה GB RAM ניתן לשדרג כל אחד מהם? 2. האם ניתן בכל אחד מהם לשים כרטיס בגודל 8GB? 3. האם ניתן בכל אחד מהם לשים כרטיס במהירות Mhz 1600? 4. אשמח לקישור מאיפה כדאי לקנות. אם זה נתמך מעדיף לקנות כרטיס של 8 במהירות 1600. גם מחו"ל זה סבבה. מצאתי את זה: https://aliexpress.com/item/4000414048347.html אבל לא אכפת לרכוש ממקום אחר. בלנובו כתוב בפירוט היצרן שהוא תומך עד 4GB. אני יודע בוודאות שהוא תומך ב 8 אבל לא יודע האם ביותר. הוא נמכר עם 2, וכנראה אז 4 היה נחשב להרבה. תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייד, אני אשתמש בדף שרשום בנעוץ ואוסיף הערות משלי, תודה רבה ! * מטרות המחשב? עבודה עם סביבות פיתוח למיניהן: Eclipse, visual studio, FL וכו'.. , צפייה בסרטי HD, ואני חייב שהמחשב יוכל להריץ לי בצורה מסוימת משחקים כבדים כדוגמת- GTA,Call Of Duty, BattleField , Assassin;s creed וכו'. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?- 15.6 אינץ', לגבי סוג המסך הבנתי שעדיף מאט כי אני אעבוד בסביבה מוארת ועדיף שהמסך לא ישקף את האור. * רזולוציית המסך? לגודל כזה של מסך, רזולוצית HD היא יתרון? אם כן ברור שאדיף 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישות מיוחדות. * משקל רצוי? אני כנראה אסתובב איתו ביום, במשך הרבה שעות, אבל אני מוכן לסבול אם המחשב ה…
-
- 42 תגובות
- 12.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קלים יחסית (Dota 2), שימוש כללי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dota 2, Supreme Commander 2. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 (מסך 24") -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוה שניתן במסגרת התקציב. אין צורך להגזים. 3. האם יש צו…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולכם, אני כבר לא יודע מה לקנות...כל אחד אומר משהו אחר ואני גם ככה לא מבין גדול במחשבים אז אני רק מתבלבל יותר.. התקציב שלי 5000 +- יש למישהו הצעה למחשב טוב כולל מסך (wide??) וכרטיס מסך טוב ?
-
- 5 תגובות
- 651 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000. אפשרי חריגה של עד 500 אם מדובר בשיפור מהותי בבביצועים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים. לדוגמה Immortals Fenyx Rising 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי שלא יעשה הרבה רעש אבל לא קריטי שיהיה שקט לחלוטין 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא משנה 7. האם האם יש צורך לכלול מ…
-
- 0 תגובות
- 678 צפיות
-