ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)?הכול גיימינג,עריכת אודיו,אופיס ואינטרנט,וטיפה עריכת וידאו וטיפה פוטושוף א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.רשמתי למעלה ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).לשם פרנסה ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:כן * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1920x1080 * באיזה סוג משחקים תשחקו?הכול * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?הכי גבוהות 3. האם יש …
-
- 9 תגובות
- 939 צפיות
-
-
לבנדוד שלי נשרף המחשב, הוא רוצה לקנות מחשב במינימום כסף. הכל הלך חוץ מהמקלדת העכבר והמסך... הנה נסיון שלי להרכיב מערכת זולה: AMD Athlon XP 2000+, Volcano 11+ HSF, GeiL 256MB 3200 Ultra CL2, Gigabyte 7VAXP KT400 1300 Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD 540 Hercules 3D Prophet 9200 128MB Retail Video Card 725 Lite-On 48/24/48//16 Combo CD-RW/DVD-ROM 410 TASK 9988L Screwless Front USB 350W Case w/Transparent X-Window 250 סה"כ קצת יותר מ3200 באתר http://www.pch.co.il בנדוד שלי נוטה יותר לכיוון ה2000, הוא לא כל כך מבין במחשבים ומציג לי מפרטים מהעיתון ב2700 שקל שכתוב בהם אינטל 2.4 במבצע. אני רוצה לעזור לו, כדאי שיהיה במחשב צורב (היה לו בישן), קורא DVD (הוא רוא…
-
- 1 תגובה
- 939 צפיות
-
-
בעיקרון אני מחפש מחשב למשחקים שיוכל להריץ בפעולה חלקה (שלא יתקע) העיניים שלי דפוקות כך שאני כמעט ולא יכול להבדיל בין גרפיקה טובה מאוד למעולה, אז כרטיסי מסך לא מענינים אותי -מה שכן אני דורש שהמשחק יעבוד בכל מקרה (גם אם באיכות נמוכה יחסית) הסדרה גי-פורס 7000 ומעלה (כרטיס מסך אני מקצה לעד 1000 ש"ח). לא רוצה כרטיס ריידון וכל אלה של החברה של ריידון (שכחתי את שמה), הכרטיס עם גוף קירור ללא מאוורר (אני מקווה שברור שאני מדבר על חיבור PCIE). מעבד-רק של אינטל!!! (לא רוצה של AMD). לא הבנתי את השיטה החדשה של המספור שלהם (E6300 וכו') אז בסגוריים תכתבו שווה ערך למעבד פנטיום 4 3 GHZ או 3.2 GHZ וכו'. זיכרון-אני לא מתמצא כלכך בין החברות השונות שמייצרות אותם אבל שיהיה 1024 מ"ב זיכרון…
-
- 6 תגובות
- 939 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על הנייד הזה? http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=732938 לא מצאתי אותו בחנויות אחרות או באתר של ח.י. שווה קניה במחיר הזה? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 939 צפיות
-
-
היי חברים, רכשתי את המחשב לא ממזמן היה 4 גיגה DDR3 עליו והוספתי עוד 4 גיגה..אבל עדיין וינדוס 7 64 ביט עובד כבד לאללה יש מצב שאולי בגלל שההרד דיסק הוא 5400RPM יש איטיות בתגובה? האם יש טעם להחליף ל7200RPM האם יש הבדל בביצועים? תודה מראש גל
-
- 4 תגובות
- 939 צפיות
-
-
אז ככה, האלמנטים העקריים במחשב הם: מארז - קולר מאסטר - גלדיאטור 600 מעבד - Intel Core 2 Extreme Quad QX9650 כרטיס מסך - NVIDIA 9800GX2 זיכרון - 16 ג'יגה 1660 כונן ssd - 128 ג'יגה לוח אם של ג'יגה בייט אני לא בדיוק זוכר את הדגם אבל זה אחד הטובים שתומך בכל החומרה שמסביב... אני אשמח ממש לקבל איזשהו מושג על סדר גודל של מחיר למפרט (החלקי אמנם...) שמצורף מעלה... תודה מראש, דניאל
-
- 2 תגובות
- 939 צפיות
-
-
אלו הדרישות שלי מהמחשב: המחשב לא ינוייד הרבה וישמש כמחשב ראשי. בעיקר שימוש משרדי ואינטרנט. מסך: 15.6 מט לד חיבור אלחוטי בתקן N מצלמת אינטרנט מובנית איכותית + מיקרופון מעבד: עדיפות לI3 או I5 אם אפשרי בתקציב. ללא מערכת הפעלה תודה
-
- 3 תגובות
- 939 צפיות
-
-
למה המחיר שלהם כזה זול ביחס לשאר המתחרים על אותם דגמים? אני יודע שלפני כמה שנים הניידים של דל נחשבו למאוד גרועים.
-
- 3 תגובות
- 938 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט למשחקים עד 4700 שקל תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 938 צפיות
-
-
שימושים: משחקים כבדים וסרטי HD מסך 22" OC קטן רוצה 4 ליבות, למרות שזה פחות טוב למשחקים לא צריך הארד דיסק וכונן אופטי יש לי 2 מפרטים בראש, אני צריך הכרעה מפרט ראשון: מעבד Intel Core 2 Quad Q9400 Box ₪1178 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9400 לוח אם Gigabyte GA-EP45-UD3LR ₪588 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39433 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ ₪304 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-4GBPQ כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce GTX 260 896MB DDR3 PCIe ₪968 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=28670 מארז ללא ספק CoolerMaster CM 690 ₪352 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=RC-69…
-
- 9 תגובות
- 938 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי?3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כולו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכנות visual studio, office, visual c++, jbuilder תכני HD גרפיקה עריכת תמונות, קול וסרטים משחקים - עדיין לא יודע איזה אבל תלת מימד ומעדיף שירוצו ברזולוציה גבוהה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא בתקציב אבל אשמח לקבל המלצה על מסך מתאים ומומלץ. כרגע יש לי מסך CRT 17 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך במעבד. יש לי מעבד I7-860 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד…
-
- 6 תגובות
- 938 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעונין להוסיף כרטיס מסך יד שניה למערכת הישנה כדי למשוך עוד קצת במשחקים קלים יחסית בסגנון Total war. המערכת היא: OS Name Microsoft Windows 7 Professional Version 6.1.7601 Service Pack 1 Build 7601 Other OS Description Not Available OS Manufacturer Microsoft Corporation System Name ALEX-PC System Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd. System Model GA-MA78LMT-S2 System Type x64-based PC Processor AMD Athlon(tm) II X3 445 Processor, 3100 Mhz, 3 Core(s), 3 Logical Processor(s) BIOS Version/Date Award Software International, Inc. F11, 03/08/2010 SMBIOS Version 2.4 Time Zone …
-
- 2 תגובות
- 938 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב לכל משתתפי הפורום היקרים, ותודה רבה על עזרתכם המרובה. אשמח לקבל עזרה בבנית מפרט מחשב לצורכי וירטואליזציה ומשחקים, לגבי כרטיסי המסך אני מעוד מתלבט וכל עצה קונקרטית תתקבל בברכה 3> 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא 10K עם אפשרות חריגה לטובת Nvidia ו-Intel 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? וירטואליזציה - הקמת שרתים/מחשבים/מעבדות/דוקרים וכ'ו משחקים - הכל, מ-AAA עד פלטפורמה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? נכון לעכשיו אין צורך, אך הרצון לשדרג…
-
- 3 תגובות
- 938 צפיות
- 1 follower
-
-
תקציב: 3000-3200, לא ניתן לחרוג. אני מאוד מעדיף מחשב שהוא אינו ThinkPad אם זה אפשרי. * מטרות המחשב? לדוגמה: אופיס אינטרנט ומעט סרטים. מיועד גם לתכנות קל. * גודל המסך? 13.3, מט. * רזולוציית המסך? לא ממש חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? מתחת ל 2 קילוגרם. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעוניין בכ 4 שעות סוללה ואפילו יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא חשוב בכלל. 250-500GB יספיקו * כונן אופטי? ללא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לכלול בתקציב מערכת הפעלה של Win8 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין. * כל דרישה מיוחדת ש…
-
- 6 תגובות
- 938 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה! יש לי מחשב אחלה שקניתי לפני יותר מ4 שנים והוא כבר מתחיל להזדקן (הכרטיס מסך - NVIDIA 9800GT שבק חיים) והגעתי להחלטה שהגיע הזמן לפנק במחשב חדש.. אני חושב שהייתה לו בעיית קירור גם שגרמה לו לקיצור חיים.. אבל אני לא מבין יותר מדי בנושא הזה אז אני לא רוצה להגיד סתם.. אקדים ואומר שהשימושים העיקריים שלי במחשב הם משחקים די כבדים, עריכה גראפית בפוטושופ ועריכת וידאו.. אני מחפש מחשב שיהיה מצוין לתקופה הזאתי וגם ידע להחזיק זמן לתקופה ארוכה.. סומך עליכם שתעזרו לי כמו שצריך 1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית,…
-
- 7 תגובות
- 938 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מקווה שאני בתחום סביר לקניה, בעבודה אני מתכוון לתכנות ולגבי גיימינג ברור לי שהמחשב לא יריץ את המשחקים החדשים ביותר אני מניח שאילת + מזומן יכולים לשפר את העמדה שלי תודה מראש לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 938 צפיות
-
-
שלום מחפש לאחותי מחשב בתקציב של כ2000 ש"ח אפשר לחרוג נגיד עד 300 ש"ח. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך?לא קריטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות?לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח ?320GB * כונן CD/DVD? צורב? צורב. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, רק בארץ רצוי 3 שנים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי, אבל אם זה מוריד משמעותית את המחיר אפשר לוותר. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 938 צפיות
-
-
המחשב מיועד לתכנות ובעיקר להריץ משחקים על הגדרות גבוהות. אשמח למפרט שיספק אותי ב3-4 שנים הקרובות... לא מתכוון לעשות OC, אין צורך בציוד היקפי. בניתי את המפרט הבא, בעיקר מתלבט לגבי כרטיס מסך: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪895 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪123 לוח אם: Gigabyte H81M-S2PV LGA1150 כמות: 1 - מחיר: ₪259 מארז: באנדל - NZXT Phantom 410 Black + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪729 זיכרון: Crucial 8GB DDR3 1600Mhz כמות: 1 - מחיר: ₪383 כרטיס מסך: Sapphire Radeon R9 290 Tri-X OC 4GB Battlefield …
-
- 2 תגובות
- 938 צפיות
-
-
אהלן, אני אהיה בארהב עוד שבוע וחצי לתקופה דיי ארוכה.. אני צריך דגם של לפטופ שייתן לי אחריות בינלאומית.. הצרכים שלי הם גם משחקים וגם אני צריך שישמש אותי ללימודים.. שאלה נוספת, כאשר אני יוצא מארהב, אני אצטרך לשלם מס על המחשב נייד? כמובן שאני יוציא את מהאריזה המקורית ואני גם אשתמש בו בתוך תחומי ארהב.. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 938 צפיות
-
-
ברשותי נייד T42 עם 512KB זכרון מקורי DDR1 במהירות 333 שנרכש עמו. (לפי CPU-Z זכרון PC2700 166MHZ) קניתי יחידת זכרון נוספת שהוצאה מנייד אחר 512KB DDR1 במהירות 333MHZ שסימנו על המדבקה gpm333x64sc25/512/j והתקנתי במקום הפנוי - אולם המחשב אינו עובד עם השניים. (מסך כחול עם הודעות שגיאה) מה לא מתאים בזכרון זה? היש לכך פתרון?
-
- 1 תגובה
- 938 צפיות
-
-
תגידו אם זה מפרט טוב: אני יודע שזה אינטל אבל אני מעדיף אינטל מעבד: P4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit לוח אם: ASUS P5S800-MX S775, VGA, SATA, Lan כרטיסי מסך: Powercolor X800GT 256MB, DDRIII, PCI-E פלופי: ??1.44, CD-ROM, DVD? FLOPPY Teac/SONY 1.44 כונן: ??1.44, CD-ROM, DVD? DVD Philips 16x48 המחשב הזה יכול להפעיל משחקים בצורה חלקה וטובה? זה מחשב טוב? כי אני חושב שעדיף לי להוסיף עוד כסף בשביל מחשב טוב יותר שיחזיק יותר זמן ויהיה יותר חזק...
-
- 13 תגובות
- 938 צפיות
-
-
אני צריך מחשב חדש למשחקים .. אין צורך בדיסק קשיח מקלדת עכבר רמקולים ומסך וגם צורב(יש לי במחשב הנוכחי). התקציב הוא 2500 שקל .. ואני לא יכול חרוג יותר מזה !
-
- 6 תגובות
- 938 צפיות
-
-
מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪849 קירור למעבד: Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 - מחיר: ₪110 לוח אם: Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 for 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪693 מארז: Coolermaster HAF 932 Black כמות: 1 - מחיר: ₪599 ספק כוח: Silverstone Strider 700W Active PFC Single Rail 12V 46A כמות: 1 - מחיר: ₪427 זיכרון: Hynix 2GB Single Stick DDR3-1333 CL9 כמות: 2 - מחיר: ₪94 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪256 כרטיס מסך: Sapphire ATI 6950 2GB GDDR5 PCI-E HDMI Retail - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 2 - מחיר: ₪1165 …
-
- 10 תגובות
- 938 צפיות
-
-
היי, המחשב ישמש בעיקר ילדה בת 11-12, לצורכי אינטרנט, אינסטנט מסג'ינג, ומעט משחקים (סימס 2-3, פיפא 10, קאונטר סטרייק ואולי משחקים קצת יותר כבדים, אבל לא משחקים של גיימרים). עדיפות למחשב שקט, שרוב החלקים יהיו מותגים עם אחריות, לוח אם טוב (שלא נתקע עם לוח אם שמסרב לפעול עם באגים מעיקים ושום דרייבר \ ביוס יעזור).. אם יש אפשרות להכניס מעבד i5 \ i7 זה יהיה מעולה (למרות שקשה לי להאמין). מסכים יש ב600-700 שקל, ככה שמחיר המחשב אמור לנוע בין 1500-1900 ש"ח. ללא ציוד היקפי (אם מגיע עם, לא נתנגד) עדיפות לחנויות באיזור ראשל"צ (KSP, אייבורי כל עוד יש אחריות ל-3 שנים, מכיר את סוגיות השימוש החוזר אך זה לא מחשב מטורף ויש אחריות ל-3 שנים, SKYPC וכו') HD לא ממש משנה (שיהיה מינ' 160-250 ג'יגה…
-
- 7 תגובות
- 938 צפיות
-
-
למה כן ? למה לא ? אם לא, מה כן ? אם כן, איזה מפרטים יש עד ל5K ? (הרצתי חיפוש, אם אפשר עוד כמה חוות דעת)
-
- 9 תגובות
- 938 צפיות
-