ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? השימושים הם רק למשחק fifa 2010 ומשחקים דומים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ללא 8. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. …
-
- 3 תגובות
- 678 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4100 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? המחשב ישמש לעבודה עם פוטושופ ופלאש בפרט וכל תוכנות Adobe בכלל, וכמו כן קצת 3D, לא עם תוכנה ספציפית כרגע. חוץ מזה,עבודה משרדית/כללית עם המחשב, ואופציה למשחקים וסרטים באיכות נמוכה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: הגדרות נמוכות-בינוניות במשחקים, המסך יירכש בנפרד, יהיה 22 אינץ. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, ר…
-
- 3 תגובות
- 858 צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לבנות מפרט למחשב אשר רוב היישום בו יהיה עבור מסחר יום בבורסה - מה שאומר חיבור של לפחות 2 מסכים (בעתיד הקרוב אפילו 4) אשר מציגים גרפים שמעודכנים בתדירות גבוה. לא לשם עריכה של גרפים. מעבר למסחר (תוכנות מסחר בבורסה וגרפים שמייצגים מחירי מניות), דרישות בסיסיות בלבד של גלישה באינטרנט, אופיס ,סקייפ וללא משחקים. המחשב הוא לצורך פרנסה -כך שאמינות גבוה של חלקים ואחריות חשובים. המפרט צריך להיות עד תקציב של 3000 שח כולל מסך 19" אמין. חשובה האמינות של הרכיבים, אחריות של 3 שנים מינימום וביצועים. העדיפויות הן - 1) חיבור של 2-4 מסכים בו זמנית (2 כרטיסי מסך בהחלט בא בחשבון) 2) אמינות 3) שקט סביר, לא צריך להתלהב עם קירורים למיניהם. אין אוברקלוקינג 4) מעבד dual core לא משנ…
-
- 0 תגובות
- 700 צפיות
-
-
Latitude E5410 כרגע 2G זיכרון. בעוד שנה ישודרג ל 4 בשורה תחתונה מה עדיף להתקין win7-32 או win7-64? (כרגע משמש רק לאופיס וואינטרנט בעוד שנה ישמש גם לישומים סטטיסטיים וגרפיים)
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2000-2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? סביבות 100-200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? השימושים הם רק למשחק WOW בגרפיקה הכי גבוהה שאפשר (אני יודע שזה אפשרי כי משהו קנה מחשב ב-2000 ש"ח והכל רץ לו על ההגדרות הכי גבוהות) 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? מה שצריך בשביל מחשב חדש (אין לי שום כוונה להעביר ממחשבים ישנים) 5. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 10! 6. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים הגיע הזמן למחשב חדש ואני צריך את עזרתכם בגיבוש מפרט השימושים שלי הם כלליים - גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ועיבוד תמונות "קל" (אני משתמש ב-Nikon CaptureNX2 ובעתיד אולי ב-DXO ו-Photoshop Elements) אני צריך נפח איחסון גדול וחשובה לי שרידות הנתונים - לכן תכננתי שני דיסקים של 2TB בתצורת MIRROR. מערכת ההפעלה המתוכננת - WIN7 בגרסת 64 ביט. המפרט כולל מקלדת ועכבר, בינתיים אני נשאר עם מסך ה-CRT הישן שמספיק עבורי. התקציב כאמור עד 5000 ש"ח , חריגה מכסימאלית 1000 ש"ח (ואני צריך גם דיסק גיבוי חיצוני גדול ומהיר). להלן המפרט ההתחלתי שבניתי: Intel Core i5 Processor i5-650 3.2GHz 4Mb Dual Core LGA 1156 Box כמות 1 מחיר 995 ש"ח Gigabyte GA-P55M-UD2 Intel P55 Chipset LGA 1156 Model…
-
- 3 תגובות
- 753 צפיות
-
-
פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? 4000 לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים וסרטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?לא ידוע מסך 19 אינץ סמסונג 931C * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל הסוגים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוה…
-
- 0 תגובות
- 593 צפיות
-
-
שלום, ידידה שלי צריכה מחשב נייד שישמש לאינטרנט ואופיס ובהמשך לעיצוב פנים ויעבוד עם פוטושופ ו sketch up . היא רוצה של אפל בצבע לבן, לי אישית זה נראה שזה מייקר את העסק. אם אני צודק פשוט תמליצו לי על נייד טוב מספיק שאוכל להשיג בצבע לבן. כמובן שעדיף כמה שיותר זול אבל יש תקציב של עד 6500 ש״ח
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מלבד זה שהוא טינקפאד היכן הוא עומד בתוך הסידרה? ואם יש לכם דעה על המחשב?
-
- 1 תגובה
- 780 צפיות
-
-
שימו לב מחשב זה מיועד לעבודה שוטפת וגם למשחקים: E7500 GIGABYTE G31 2GB DDR2 800MGH GT220 1GB DDR2 500GB צורב ומארז מהודר התקציב שלי הוא 1600 ש"ח וזה מה שהציעו לי. מה אתם אומרים? --------------------------- צריך ש-GTA 4 יעלה יפה.
-
- 5 תגובות
- 721 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4000 עם חריגה של כמה מאות שקלים במידת הצורך. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? תכני HD ומשחקים. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך dell 2007wfp ברזולוציה של 1680X1050. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל המשחקים הרגילים, לא משהו מיוחד, אבל דברים כבדים בדר"כ (COD וכו'). * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? הארד דיסק. 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו …
-
- 34 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
התקציב עדיין לא סגור אז להלן 2 מפרטים עם תקציב פוטנציאלי, אשמח לתגובות על 2 המפרטים : מעבד AMD Athlon II X4 640 Box ₪505 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX640WFGMBOX לוח אם Gigabyte GA-880GM-UD2H ₪435 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950800 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪192 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502HJ זיכרון Samsung DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 ₪235 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=D32G1333SA כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD5750 Display Port 512MB DDR5 PCIe ₪620 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9S5750M5 צורב Asus DRW-24B1LT X24 SATA DVD ₪162 כמות: 1 htt…
-
- 3 תגובות
- 761 צפיות
-
-
מחשב לצורכי לימודים יש הצעות לשיפור\שינוי? AMD Athlon 2 X3 445 3.1Ghz 95W Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪389 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2058 Gigabyte MA785GMT-UD2H AMD785G CHIPSET, יחידות 1 ₪400 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1158 Samsung 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪189 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1945 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪190 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪109 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96 ANTEC NSK4480B-II 380Watt Black , יחידות 1 ₪433 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=61 סט רמקולים Creative …
-
- 6 תגובות
- 800 צפיות
-
-
היי אני מתלבט בין שני המחשבים האלה שניים של דל אני פשוט לא יודע מה עדיף מעבד i7 -720QM וכרטיס מסך 1 GB ATI Mobility Radeon HD 4650 או מעבד i5-520M עם כרטיס מסך 1GB ATI Mobility Radeon HD 5650 ואלה המפרטים •Studio 17 - 1749 Laptop •Processor: Intel Core i5-520M Processor (2.4GHz, 4 Threads,3M cache, turbo Boost up to 2.93GHz) •Genuine Windows 7 Home Premium •500 GB SATA Hard Drive (7200 RPM) •8 GB Dual Channel DDR3 SDRAM at 1333MHz (2 DIMMs) •6X Slot Load Bluray (BD) Combo Drive (BD Read Only) •1GB ATI Mobility Radeon HD 5650 •Studio 17 - 1747 Laptop •Processor: Intel Core i7-720QM Quad Core Processor 1.6GHz (2.8GHz Turbo Mode, 6MB Cache) •Genuine Wi…
-
- 1 תגובה
- 804 צפיות
-
-
שלום, לאחותי היה מספר ניידים לשניים מהם היתה אותה בעיה שהתקלקל לוח האם אחרי שנתיים של שימוש והאחרון של HP יש בעיה עם ראש הסיכה איפה שמחברים את המטען וHP דרשו 1400 שקלים תיקון (כי הם חייבים להחליף את כל לוח האם!) הערה חשובה: אחותי משתמשת בנייד רוב הזמן כאשר היא יושבת על הספה או במיטה ומכינה דפי עבודה או מצגות או סתם גולשת וצופה בסרטים וסדרות לזמן ממושך (ממושך מאד ולרוב היא שוכחת את הנייד מחובר לחשמל ודלוק) ***חשוב לה נייד כמה שפחות מתחמם ושיהיה מספיק חזק לשרוד לכמה שיותר שנים (אחריות שלוש שנים חובה או אפשרות הרחבה לשלוש שנים לפחות) * מטרות המחשב?:עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים , צפיה בסרטים * גודל המסך? 13" ומעלה (כמה שיותר גדול) * משקל רצוי? לא חשוב בכלל …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום , המחשב שאני בוחר: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5010 הצרכים שלי למחשב (מועתק מאשכול ישן שכתבתי פה): אני לא מנייד אותו הרבה , ולכן חיי סוללה פחות קריטיים. חשוב שהוא יהיה עם מסך גדול יחסית... מה דעתכם על המחשב הזה?
-
- 4 תגובות
- 899 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות אחד, בעיקרון חשבתי על ה-R540 של samsung. מה אומרים?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לדעת מה ההבדל בין סדרת P ל T במעבדי אינטל, הבנתי כי סדרת P הינה חסכונית יותר בחשמל, אך מה בנוגע לביצועים ? איזה מעבד עדיף יותר לפי דעתכם P7250 או T7300 / T7500 או בכלל מול סדרת T8000 ? תודה.
-
- 0 תגובות
- 765 צפיות
-
-
שלום רב. קיבלתי הצעה למחשב: AMD Athlon™ II Quad Core 635 לוח Gigabyte דגם GA-880GA-UD3H זכרו 2GB DDR3 133MHZ דיסק קשיח 500gb sata DVDRW LG HUNTKEY H-10 1600 ש"ח ואמרו המעבד הזה ברמה של INTEL I3 האם זה נכון? או ללכת על מחשב מבוסס של אינטל?. המחשב לצריכה ביתית :גלישה ,הורדות ,סרטים . אשמח לקבל תשובה או שיפור במפרט. תודה
-
- 2 תגובות
- 752 צפיות
-
-
תופעה ששמתי לב אליה בפורום, היא שמשתמשים פה נוהגים להתייחס רק למפרט הטכני של מחשב נייד מסויים, ושום דבר מעבר לזה. למשל: משתמש פותח אשכול ומבקש שימליצו לו על מחשב נייד במחיר מסויים רוב התגובות שהוא יקבל הן ממשתמשים צעירים יחסית (14-15) שיתנו לו מידע מאוד לא מקצועי, וימליצו לו על מחשב מסויים רק בגלל המפרט הטכני שלו אין להם שום מושג לגבי המחשב, ואפילו אם הוא מחשב נוראי עם המון בעיות ומגרעות הם ימליצו, כי הם יודעים רק על המפרט הטכני. תצאו מזה, מחשב נייד טוב הוא לא מחשב בעל מפרט טוב. יש המון פרמטרים שהם הרבה יותר חשובים ממפרט טכני (לדוגמא: נוחות המקלדת, איכות המסך, איכות החלקים, השירות שניתן בארץ וכו' וכו'...) לתשומת לבכם (אני אישית ראיתי פה משתמשים שהציעו מחשבים ניי…
-
- 13 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד מדגם HP-1340 בגודל 15.6 אינץ אני מחפש המלצות ל DECK עבורו שגם יעשה עבודה טובה בקירור (המחשב מאוד מתחמם במשחקים) וגם שאם ארצה אפשר יהיה לשם אותו על הרגליים למישהו יש ניסיון בזה ויש לו המלצות?? המון תודה! ושבוע טוב
-
- 0 תגובות
- 819 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד במחיר בין 3500-ל4000 ש"ח ,עדיפות לdell. גודל מסך 14". תודה .
-
- 0 תגובות
- 758 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? ניתן חריגות עד 200 שח3K 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית, תכני HD, תכנות 3. האם יש צורך בציוד היקפי - לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט -כונן דיסקטים 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. - מפרט מלא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? - 8 חשוב מאוד 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? - לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) - לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. - KSP 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפ…
-
- 5 תגובות
- 825 צפיות
-
-
שלום לכולם. מעוניין לקנות לפטופ לאשתי לצורך לימודים. ישנם מספר דברים שחשובים לי. אני רוצה נייד עם מסך גדול (לא נטבוק), סוללה חזקה, אין צורך במחשב חזק (סה"כ היא גולשת, קצת מיקרוסופט אופיס, סרטים, לא משחקת במשחקים) וכמובן מחיר זול. לגבי הארד דיסק, היא בטח לא תצטרך יותר מ 200 GB. הייתי רוצה להגיד עד 2000 ש"ח אך בטח אתם צוחקים, אז אני מניח שעד 2500 או אולי מעט מעל. אשמח להצעות
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, התקציב שלי נע בסביבות ה-1000$, מצאתי 3 מחשבים שלפי דעתי מתאימים לצרכים ולתקציב. הראשון של (lenovo (950$ השני של (dell (1,105$ והשלישי של (HP (1,134$ מי מהם עדיף?
-
- 2 תגובות
- 641 צפיות
-