עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני בונה מחשב חדש למטרות גיימינג. הוא יעבור OC, אבל לא קיצוני. מאוד חשוב לי שהמחשב יהיה יחסית שקט (גם בעומס) למפרט: [table] [tr][td]מעבד:[/td][td]Core i5 760[/td][/tr] [tr][td]גוף קירור למעבד:[/td][td]Mugen II Rev.b[/td][/tr] [tr][td]לוח אם:[/td][td]ASUS P7P55D[/td][/tr] [tr][td]זכרון:[/td][td]2x2GB Corsair XMS3 CL7 1600 MHZ[/td][/tr] [tr][td]כרטיס מסך:[/td][td]Sapphire HD 5850 Vapor-X[/td][/tr] [tr][td]מארז:[/td][td]Antec P183[/td][/tr] [tr][td]מאווררים:[/td][td]Slip Stream 12cm PWM[/td][/tr] [tr][td]דיסק קשיח:[/td][td]Samsung HD103SJ[/td][/tr] [tr][td]כונן אופטי:[/td][td]LG DVD±RW GH24NS x24[/td][/tr] [/table] התכנון בגדול הוא להתקין את שני הדיסקים (יש לי עוד דיסק זהה ק…

• 7 תגובות
    • 963 צפיות
  2. Started by n-o-a-m,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2500 ש"ח (לא כולל ההרכבה ב100 ש"ח) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל לא לחרוג ביותר מכמה עשרות שקלים. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים, תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 22" 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? סימס 3 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם י…

• 4 תגובות
    • 601 צפיות
  3. שלום, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 3000 שקל לצורך משחקים כגון FIFA 11, cod 4 וכולי.. וסרטים hd עדיף שיהיה לו נפח גדול אבל זה בעדיפות שנייה... אני יודע שזה נראה מוזר כי מחשב במחיר הזה בחיים לא יריץ משחקים כאלה! לכן אני מחפש יד שנייה ככה שהסבירות למצוא מחשב כזה עולה... חיפשתי בעצמי אבל הסתבכתי עם השמות ולא ידעתי אם המחשב טוב בשבילי או לא... אז אם יש לכם הצעות בשבילי זה יהיה מאוד נחמד מצדכם, תודה, דורון. לגבי המחיר עדיף לחסוך אבל אם הכרחי אז אפשר עד 3000 שקל. עדיף שתהיה עליו כבר מערכת הפעלה והגודל של המסך לא כזה חשוב רק שיהיה hd 720p. לא חשוב לי כל כך השקט שלו והמשקל ... אני אשתמש בו בעיקר עם החשמל כך שסוללה שתהיה סבירה. תודה! אגב מנהלים אם יש בעיה מבחינת החוקים תודיעו …

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by SEangel,

החברה שלי קיבלה מחשב נייד, נוסף לזה שהיה לה, והיא מתלבטת מי מהם להשאיר ומי למכור. המפרטים של המחשבים הם (הנתונים נלקחו מפיסי ויזארד): לנובו לוח אם: לנובו NITU1 צ'יפסט: אינטל GL40 מעבד: אינטל פנטיום T4200@2000GHZ זכרון: 3072MB כרטיס מסך: מובייל אינטל 4 סירייס אקספרס צ'יפסט פמילי דיסק קשיח: 250 ג'גה של WD קומפאק (החדש): לוח אם: HP308A צ'יפסט: אינטל GME965 מעבד: אינטל C2D מובייל T5870@2000GHZ דיסק קשיח: 160 ג'יגה של היטאצ'י לשני המחשבים צורב DVD ומסך 15" כמו כן, מהו מחיר סביר עבור כל אחד מהם?

• 0 תגובות
    • 743 צפיות
  5. מעוניין בSLI זה לא כולל כרטיס קול או צורב כונני דיסקים ולא מסך ויוד עיקפי ומעוניין במערכת קירור מים,הרבה זמן לא התעסקתי בתחום אז אני אשמח לקבל הצעות וחידושים ומה כיום חדש בשוק

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. AMD Athlon 2 X3 445 3.1Ghz 95W Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪389 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2058 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler , יחידות 1 ₪123 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=103 Gigabyte MA-770-UD3 Rev2 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ₪380 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1048 A-DATA 4GB Kit CL4 DDR2 800Mhz vitesta, יחידות 1 ₪494 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=48 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪291 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 TwinTech GeForce GTS450 1024MB GDDR5, יחידות 1 ₪647 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2134 צורב Pioneer DVR-21…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? התקציב הרצוי הוא 4000 ומטה, לא יותר מ-4500. עדיף לנסות לחסוך, אבל אבקש מכם לפרט על מה אני מוותר. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1920×1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? הכי גבוה שאפשר: Crysis 2, Max Payne 3 וכו'... * לאילו הגדרות גרפיות המפ…

• 4 תגובות
    • 703 צפיות
  8. Started by omri2050,

שבוע טוב! אחרי שעזרו לי פה להבין קצת לגבי מפרטים, אשמח להמלצות על מחשב נייד בסדר גודל של 5500 שקל פחות או יותר המטרה היא משחקים בעיקר ותוכנות כמו פוטושופ דגש על אחריות ל 3 שנים ומסך 15.6 וכרטיס מסך סבבה + לגבי ה i7 הבנתי שהוא לא נחוץ כל כך וה i5 יספק עבודה טובה ל 3 שנים קדימה. תודה לכולם!

• 0 תגובות
    • 763 צפיות
  9. Started by Brownie,

שלום, אני מעוניין במפרט שיחליף מחשב נוכחי [המחשב הנוכחי יהווה גיבוי, לכן צריך שההמחשב הנוכחי יתפקד בצורה טובה יותר מהקודם], זה המפרט של המחשב הנוכחי:. CPUID CPU Name Intel® Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz Video Adapter NVIDIA GeForce 8800 GT (512 MB) Motherboard Properties Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd. System Memory 2048 MB זה נראה לי מה שרלוונטי. על כל פנים: 1. מה התקציב המקסימלי? 3500. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אין צורך לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב- פוטושופ בעיקר, משחקים לעיתים רחוקות וגם לא כבדים במיוחד [כמו AC2], נורא חשוב לי שהמחשב יעבוד בצורה חלקה כשפוטושופ פתוח עם תוכנות נוספות…

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניצול מקסימאלי של התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש לי טליוויזית 22' lcd hd ready שתשמש כמסך מחשב * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?- משחקים כבדים (לדוגמא fallout החדש) 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?- לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מ…

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  11. Started by mazinya,

לאחר מספר התלבטויות החלטתי שאני מעוניין במחשב הזה. הבעיה כמובן שבארצינו המחירים פשוט לא שפויים, ובבדיקה בזאפ יש די מעט חנויות שמופיעות שמוכרות את המחשב והמחירים שהחנות מבקשת לעומת המחיר באתר הרשמי של HP בארה"ב (כ-1050 דולר)... איך נאמר.. שהחנויות בישראל יחפשו אותי בסיבוב כי אין שום סיכוי שאני אתן לחנות כזאת או אחרת להתעשר על חשבוני. והשאלות שלי הן כאלה: 1. האם יש בכל זאת חנות כשהי בארץ שלא מופיעה בזאפ ושהיא אמינה ואתם יודעים שהיא מוכרת את ה ENVY במחיר שפוי שקרוב כמה שניתן למחיר שלו בארה"ב? עדיין הייתי מעדיף אופציה זו גם בגלל האחריות וגם בגלל המקשים בעברית (שזה פחות קריטי אבל עדיין הייתי מעדיף) 2. במידה והתשובה לשאלה הראשונה היא "לא". מה האפשרויות שלי? האם כדאי לי לקנות את…

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. בוקר טוב לפני מספק חודשים רכשתי בעזרתכם את המפרט הבא לשימושים משרדיים הכוללים אופ' שידרוג עתידי: 1 x 2GB TRANCEND DDR 3 - 1333 - TRANCEND Original 259 ש"ח 1 x AMD Athlon II X4 640 2mb 3000Mhz Box 562 ש"ח 1 x Arctic-Cooling Highend Low Noise (AMD 64) Freezer 64 Pro - PWM 113 ש"ח 1 x NEC DVD-RW AD-7240S x24 (SILVER) SATA - BULK 142 ש"ח 1 x SAMSUNG 500GB 16MB - 7200RPM S-ATA - SpinPoint F3 219 ש"ח 1 x ANTEC Mini Tower case NSK4480B II - 380W - ATX 465 ש"ח 1 x התקנת מערכת הפעלה של לקוח למערכת מחשב מורכבת חדשה (קנית מערכת מו 171 ש"ח 1 x GIGABYTE GA-880GMA-UD2H (880GM) 5xSATA3+DVI + HDMI + VGA - mATX 549 ש"ח מערכת הפעלה מותקנת ע"ג המפריט לעיל הינה …

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  13. מבוסס אינטל / AMD ? אני נוטה להעדיף את אינטל בגלל נושא האמינות אבל אולי זה רק פסיכולוגי.

• 1 תגובה
    • 642 צפיות
  14. 1. תקציב- 2500, אפשר טיפה לחרוג. עדיף פחות.. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - גרפיקה (ואולי בהמשך גם אנימציה) א) התוכנות העיקריות- פוטושופ, אילוסטרייטור, וכו' ,תדיר+לפרנסה. ב) לא למשחקים בכלל. 3. ציוד היקפי - מסך ולוח+עט גרפי. 4. כונן דיסקטים יהיה מיותר. 5. ציוד הקפי- יש לנו רמקולים נחמדים כבר. יש עכבר סביר ויש מקלדת סבירה. 6. השקט- השקט לא חשוב אבל עדיף. 5. 7. אוברקלוק- אני לא כ"כ יודע לעשות אוברקלוק או מבין למה צריך את זה בכלל, אז נניח שלא. 8. מערכת הפעלה- אם אני אקבל מערכת הפעלה חינם עם המחשב אז אני אשמח לדעת איזה כדאי. אם לא תהיה, אני אתקין לבד מה שתגידו... 9. לא משנה מיקום קנייה. אני אחפש את המפרט שתציעו באזור המגורים שלי. 10. אין בקשות מיוחדות, מה שתמליצו יה…

• 1 תגובה
    • 780 צפיות
  15. צריך להיות חלונות7 64 ביט ו 8 GB זיכרון (?-זה מה שאמרו לי) , המחשב ישמש לעיבוד תמונות,פוטושופ \תוכנות דומות ואולי בהמשך לעריכת וידאו,פחות להצגה במחשב חשבתי על הדל N4030 ולהרחיב זיכרון http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9163&perur=4 אשמח לקבל את הדיעה עליו או המלצה על מחשב אחר מתאים תודה

16. Started by dorbe,

הציעו לי את ה Inspiron N5010-7300 DELL בתצורה הבאה במחיר של 3400 שקל כולל אחריות VIP ל 3 שנים מעבד Intel i3-370M(2.4GHz) Mobile CPU מסך 15.6in High Definition (1366X768) WLED מצלמה Integrated 1.3 Mega Pixel Camera צבע Mars Black זיכרון 2048MB (1x2048) 1333MHz DDR3 Dual Channel נפח איחסון 500GB Serial ATA (5400RPM) כונן 8X DVD+/-RW Drive including software ספק כח Inspiron 90W AC Adapter סוללה Primary 6-cell 48W/HR LI-ION No Carrycase Required כרטיס מסך 1GB ATI Mobility Radeon HD 5470 תקשורת אלחוטית Europe Dell Bluetooth 365 Card Dell Wireless 1501 (802.11g/n) Mini Card ROW מקלדת Internal Hebrew Qwerty Keyboardמקלדת מלאה כניסות ויציאות USB2.0 X 3 VGA HDMI X 1 קורא …

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by raorian,

בבקשה תמליצו לי למקרר נייד (רצוי קל) ללפטופ במחיר סביר. רצוי עם כרית. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 707 צפיות
  18. Started by benyben,

שלום. יש לי לפטופ של לנובו - N100 Core 2 Due T5500 אני משתמש בו כשולחני (אין לו בטריה, והוא רק בבית). האם אפשר לבצע OC למעבד \ לפטופ כזה? האם עדיף שלא? אם כן, האם אפשר לבצע oc ישירות ממערכת ההעפלה (ולא דרך ה bIOS? תודה!

• 2 תגובות
    • 889 צפיות
  19. Started by sage.er,

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-4150017-4212597.html http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-3848802-3848802-4156509-4194115.html שניהם של HP. אחד מסדרת ה Notebook השני מסדרת ה Pavilion מה ההבדל בין הסדרות ולמה המחיר שלהם שונה?

• 0 תגובות
    • 784 צפיות
  20. שלום אנחנו צריכים בבית עוד מחשב כדי שיהיה פחות לחץ של אנשים על מחשב אחד אז הוחלט שיהיה לפטופ כי אין מקום לPC נוסף (אנחנו רגילים בבית לPC..) אז לכן אין לי הגבלה בקטע של גודל המסך, שיהיה מצידי גם לפטופ 20" אם יש חיה כזאת חח שימושים: הורדות, סרטים, מוזיקה, אינטרנט (יוטיוב-מלא טאבים של יוטיוב!!), עד כה זה די השימושים הסטנדרטיים.. הדבר היחידי המיוחד יותר זה לצרכי הקלטה - יש אופציה בעתיד להשתמש בו לצורך הקלטה (של גיטרה באמצעות כרטיס קול חיצוני, אם זה משנה..) 3 יציאות USB לפחות וכמו שציינתי בכותרת - כונן קשיח של 500GB לפחות, ורזולוצית מסך 1920X1080 משך זמן הסוללה (אם זאת ההגדרה המתאימה) לא כל כך קריטי לי מכיוון שרוב זמן השימוש במחשב ייעשה באותו חדר, ככה שרוב הזמן אחבר אותו לחשמל…

• 37 תגובות
    • 5.5k צפיות
  21. שלום לכולם ותודה מראש על העזרה. אני מחפש מחשב לסטודנט בתקציב של עד 2500 - 2700 ש"ח. עיקר השימוש במחשב הוא קל יחסית, גלישה, דואר אלקטרוני, הורדות, סרטים ושימושים משרדיים. השאיפה היא כמובן להגיע למקסימום תמורה עבור הכסף. מפרט: מסך 15' ומעלה. כונן קשיח בנפח של לפחות 250 ג'יגה. זיכרון RAM רצוי 3 GB ומעלה. מעבד T6600 או טוב יותר. יכול להיות כמובן שאני מכוון גבוה מידיי עם הדרישות חומרה ביחס למחיר, אם כן אשמח אם תורידו אותי לקרקע ותייעצו לי בטובכם איפה ניתן לקצץ בדרישות ללא פגיעה משמעותית בתיפקוד המחשב.

22. שלום לכולם, המחשב הנייח של אבא שלי גוסס וגם המסך לא משהו, אז תכננו לקנות מחשב נייד. הדרישות של אבא שלי מאוד צנועות- הדרישות שלו הן רק לאינטרנט, קריאת כתבות ובדיקת מיילים, אולי קצת מוזיקה פה ושם. עדיפות לדגם עסקי ולא לשוק הביתי. תקציב של כ2500 ש"ח עם חריגות אם זה כל כך מתבקש אך עדיף שלא, הוא רוצה מסך גדול (17, אבל אם אי אפשר גם בסביבות ה15 יעשה את העבודה) ועדיף אחד שלא יבריק, ואמינות גבוהה ככל הניתן כולל יציבות וכמובן אחריות טובה(עדיפות גבוהה לשנתיים ומעלה). אני מניח שגם מקלדת נוחה כמה שיותר תהיה טובה בשבילו. העניין של ניידות, ביצועים וזמן סוללה לא חשובים לו אבל לא יזיק אם גם אלו יהיו נתונים טובים. מקום קניה בחיפה והקריות בלבד. תודה מראש, רן

23. שלום לכולם, אני מנסה להרכיב מפרט למחשב לחדר ששוכן בו גם תינוק . לכן המחשב צריך להיות שקט, בשאיפה רכיבי קירור פאסיביים. אבל, וזו דרישה מקשה (בהתחשב בתקציב של 2000 ש"ח ומעלה), המחשב צריך להתאים לעריכת ווידאו ברמה חובבנית-בינונית. אין צורך במערכת הפעלה או שום אביזר חיצוני נוסף. בתודה מראש!

• 2 תגובות
    • 731 צפיות
  24. שלום, ראשית הנני חדש בפורום - תודה מראש לכל העוזרים. מעוניין במחשב שישרת בעיקר לצורך עבודה משרדית, אך גם לצפיה בסרטים ותמונות. אני מעוניין שיהיה אפשרי לבצע עריכת וידאו בסיסית, וכן עריכת תמונות בסיסית בפוטושופ (אני לא משתמש "כבד" - אך רוצה שתהיה אופציה לעריכה בסיסית). לא ישמש למשחקים. 1. מה התקציב המקסימלי? 2.5-3 K עדיף לנסות להתכוונן לכיוון הזול יותר. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - פורט בכותרת. * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש לי מסך 1024X768 בגודל 19" של AOC אך בעתיד אשדרגו. בנוסף שתהיה אופציה לחיבור לLCD 40 לצפיה בסרטים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו …

• 1 תגובה
    • 600 צפיות
  25. עם אפשרות לשדרוג בעתיד מעוניין במארז עם הרבה מאווררים ואפשרו למסננים עם PCIE 2 בנתיים זה הכונן הקשיח Seagate Barracuda XT 2000GB ST32000641AS לא ברור לי כל כך מה לגבי מעבד ומעוניין בכרטיס מסך מבית NVIDIA יש לי נסיון רע עם ATI ומעוניין בSLI לפחות 6GB RAM

• 9 תגובות
    • 899 צפיות

דיונים חדשים בפורומים