עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, הייתי מעוניין בהמלצה למחשב נייד על עבור סטודנט להנדסת חשמל. חשבתי על כונן SSD של כ-128GB (עם אפשרות לעוד דיסק SATA בשביל סרטים ושטויות) ועל זיכרון של 16GB ומעבד i5 (המחשב צריך להיות מסוגל להריץ תרגילי בית ב-Matlab ו-Windows בלי שיקרטע) האם זה אפשרי בסכום הנ״ל? (ומאיפה ) תודה רבה ושיהיה שבוע שקט!

• 5 תגובות
    • 966 צפיות
  2. שלום , אשמח לקבל עזרה בבניית מחשב חדש (לבית חדש), עיקר שימוש לגימיינג. תקציב קצת לחוץ שאמור לכלול את הכל. מצורף למטה מפרט שכבר הציעו לי , אשמח לקבל חוות דעת כי אני כבר הרבה זמן לא מעודכן לגבי האיכות וההבדלים בין כל הרכיבים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WoW , Diablo3 , GTA , Bataman AC -מהי הרזולוצ…

• 11 תגובות
    • 966 צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WOW ו Diablo 3 בקרוב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1366x768 , אך בעתיד על מסך טוב יותר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…

• 1 תגובה
    • 966 צפיות
  4. Started by 3liran,

HP NX9000 מסך 15.4" Pentium 4 2.0 Ghz 512MB RAM 160GB HDD (חדש, החלפתי לא מזמן) עמדת עגינה המחשב בן 5 שנים. כמה לדעתכם אני צריך לקחת עליו? תודה!

• 8 תגובות
    • 966 צפיות
  5. שלום יש לי מחשב MSI EX600 בעל יציאת VGA , עם geforce 8400gs שלשום קניתי מסך מחשב 23" של LG מדגם W2362TQ במטרה לחבר אותו לנייד ולעבוד על מסך גדול ונוח. הבעייה היא שרזולציית המסך של הנייד היא 800X1280 וזו גם הרזולוציה שמוצגת על המסך הגדול כאשר אני עושה clone למסך. המסך הגדול הוא FULLHD עם רזולוציה 1080x1920 ולכן רואים על המסך הגדול מטושטש כי המסך לא ברזולוציה הטבעית שלו.. הוא מציג על 800X1280 ולא הצלחתי להגדיר דרך הנייד שיציג רזולוציה נורמלית על המסך החיצוני מה אפשר לעשות כך שהמסך הגדול יוגדר ברזולוציה הטבעית שלו?? תודה

• 2 תגובות
    • 966 צפיות
  6. Kלבסוף החלטתי לקחת מעבד aשל אינטל וביחד הם חבר טכנאי הרכבנו מחשב מה אומרים מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box ¤855 לוח אם GIGABYTE GA-945P-DS3 ¤482 כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB ¤272 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 ¤569 כרטיס גרפי ASUS nVIDIA GeForce 8500GT SILENT 512MB PCIe ¤728 מארז כולל ספק JSP-TECH M-100A 400W ¤187 הרכבת מחשב + ובדיקת מעבדה + בדיקת מאמץ למחשב (למחשב חדש בלבד) ¤79 סה"כ מחיר לכל המוצרים:3172¤ המפרט הורכב באתר:http://skypc.co.il

• 15 תגובות
    • 966 צפיות
  7. שלום לכולם, אחרי התמהמהות ארוכה מצידי (חגים וזה) נבנה המפרט הבא, בזכותכם מתבסס על המפרט שבנה YairZ הנה תזכורת לדיון: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=540994.0 והנה המפרט: (שאלות אחרונות שלי בסוף, לנוכח הפנייה לאתר החנות): מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Ivy Bridge Core i7 3770K Socket 1155 8MB 3.5Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1695 קירור למעבד: ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪129 לוח אם: Gigabyte GA-H77M-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪487 מארז: Fractal Design Define R3 + Seasoniv S12II-520W - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪775 זיכרון: Kingston 4GB 1600 כמות: 4 - מחיר: ₪110 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB…

• 5 תגובות
    • 966 צפיות
  8. Started by muli6,

קודם כל המחיר שאני מתכוון לקנות הוא בין 5000 ל6000 שקל, והמטרה היא בעיקר משחקים חזקים. ורציתי שתגידו מה דעתכם. (בעיקר חשוב לי לשמוע מה אתם אומרים על הכרטיס מסך) מעבד: AMD ATHLOON 64 3200 939 VENICE לוח אם: MSI K8N NEO4 PLATIUM 939 PCX דיסק קשיח: WD 200GB 7200 8MB SATA2 זכרון: KINGSTON DDR 1024 MB MHZ DUAL כרטיס מסך: MSI RX600 PRO 256TD PCI-E כרטיס קול:8 ערוצים - 7.1OB מסך: שטוח 19 AOC 1200*1699KHZ צורב: SAMSUNG DVD *16 DUAL כרטיס רשת 1GB מקלדת מולטימדיה ועכבר אופטי רמקולים 2+SUB למפרט הזה נתנו לי בחנות מחיר של 5000 שקל שווה?? ובמה כדאי להשקיע עוד קצת כסף

• 9 תגובות
    • 966 צפיות
  9. Started by R[a]Tz,

הבנתי שיש לו מעבד 1.6 של ATOM של אינטל אז ככה לאיזה מעבד של מחשב נייח של אינטל הוא משתווה? והאם הוא יעלה משחק בשם CS1.6 באופן שוטף? תודה<(@_@)>

• 8 תגובות
    • 966 צפיות
  10. Started by shg,

אהלן אני סטודנט לעיצוב, ועובד באופן קבוע עם תוכנות עריכה גרפיות ותוכנות עריכת וידאו ואפטר אפקטס. בקרוב אני נוסע לחו"ל לטובת חילופי סטודנטים ואני לא כ"כ מעוניין לסחוב את המק הכבד שלי איתי, אז אני מחפש מחשב נייד. משהו חזק(!!), עם זיכרון גדול, כרטיס מסך איכותי פלוס, והארד דיסק מכובד. מאוד קריטי לי שתהיה מקלדת מלאה (כולל מקלדת נומרית בצד) ומצלמה מובנית. וכמובן שיהיה יפה לגביי מחיר, אני בכל זאת סטודנט והנסיעה הזו גם ככה כבדה עליי, אז נראה לי ש6000 זה דיי הגג, כשכמובן רצוי שפחות (הרבה פחות) אני יודע שכח ומחיר נמוך לא הולכים יד ביד, אבל אולי בכל זאת יש משהו... אם למישהו יש רעיונות או הצעות, אשמח מאוד. אני לא הכי מבין בחומרה, אז כל זה קצת קשה לי נ.ב. זה בטוח לא יקרה, אב…

• 10 תגובות
    • 966 צפיות
  11. Started by becker89,

אוקיי אז עיקר השימוש שלי במחשב הוא לראות סדרות טלוויזיה,לשמוע מוזיקה,להוריד את הנ"ל,ובתיכנון להקליט מוזיקה גם. חשוב לי שהמעבד יהיה חזק,עדיפות לAMD,אלא אם כן בתקציב הזה אינטל משתלמים יותר. אני לא הכי מבין בלוחות אם,העיקר שיהיה בו הרבה סלוטים לדברים שבאמת צריך,עדיפות לג'יגהבייט או אסוס. מעדיף זיכרון פנימי של 2 ג'יגה,דגש על הכרטיס קול,שיתמוך ב4 ערוצים לפחות ושיהיה איכותי. לגבי הכרטיס מסך,אני בכלל לא משחק במחשב,לפחות לא במשחקים שדורשים כרטיסים איכותיים במיוחד (Doom 2,מישהו זוכר?), אז אני אסתפק בכרטיס ממוצע,העיקר שיוכל להריץ בצורה חלקה את רוב הדרישות של היום (הכוונה לתוכנות גרפיות,windows aero,כד') אני צריך הארד דיסק בין 250-400 ג'יגה,עדיפות לזכרון 16mb,ושיהיה SATA II . זה פחו…

• 16 תגובות
    • 966 צפיות
  12. תודה לכל העוזרים. אני מבקש עזרה בבניית מפרט למחשב שיעסוק בעיקר בעיבוד מוזיקה (CUBASE RESON) אבל שגם יאפשר ליהנות מרוב המשחקים ברמה גבוהה. התקציב כ 4000 ש"ח ואם חייבים נעלה ויכלול: מעבד לוח אם זכרון כ.מסך(PCI EXPRESS) צורב וכונן 1.44 מארז ללא צורך ב כ.קול,מסך רמקולים מקלדת ועכבר.

• 6 תגובות
    • 966 צפיות
  13. בעיקרון אני מעוניין להריץ OC למערכת הזאת במיוחד למעבד להגיע איתו למשהו כמו 4.0GHZ ובעתיד לעשות לכרטיס מסך OC יותר משמעותי . למפרט הזה יתחבר מסך 26 SAMSUNG T260HD . האם משחקים ירוצו לי טוב על הכרטיס מסך הנ"ל בלי שום בעיות כל שהן ? ירוץ על רזולוציה כזאת ענקית ועל משחקים הכי כבדים שיש כיום ויריץ אותם באופן מעולה ? תנו חוות דעת =] הצעות לשיפור יתקבלו בברכה . עריכה : ממה שהבנתי ושמעתי לא כדאי להתעסק עם לוחות של DFI יש לוחות אחרים שאתם ממליצים לי שמתאימים לדרישות שלי ? מעבד: INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - STEPPING D0 : SLBEJ - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤1512 לוח אם: DFI LANPARTY DK X58-T3eH6 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤1202 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD4890 TOXIC 1GB GDD…

• 16 תגובות
    • 966 צפיות
  14. Started by erangoldman,

שלום, אני צריך להרכיב מפרט למחשב שישלוט בעד 9 מסכי 60 אינטש דרך HDMI . הדרישה העיקרית היא שהמחשב יריץ לינוקס. מצאתי כרטיס שעושה את זה http://www.matrox.com/graphics/en/products/graphics_cards/c-series/c900/?productTabs=1#close אבל, אם קוראים את הכוכבית בשורה הכי תחתונה, מתברר שאין לו באמת תמיכה בלינוקס אלא יהיה בעתיד... לא מצאתי עוד אף כרטיס שיכול לעשות את זה, האם אפשר להרכיב מחשב עם 9 כרטיסי מסך ? אם כן איזה מפרט צריך להיות לו מבחינת מעבד ספק וכו' כדי לתמוך בזה ? האם המסכים יציגו עמודי אינטרנט דינאמיים אבל לא יהיה עליהם גרפיקה כבדה אלא בעיקר נתונים במתעדכנים... תודה מראש ערן

• 2 תגובות
    • 966 צפיות
  15. אני בונה מפרט למישהו והייתי שמח לחלק את כובד האחריות על כתפי רבים, הוא לא הגדיר לי תקציב אלא אמר שהוא רוצה "זול". מצד שני הוא גם אמר שהוא רוצה מחשב "טוב" ל"זמן ארוך" כך שכמו כולם הוא רוצה פרארי במחיר של סובארו. צרכים: עד רכישת כרטיס מסך (הוא מחכה לGF8 זולים) המטרות הם מחשב ביתי רגיל, בלי תוכנות מקצועיות שונות ומשונות, בעוד כמה חודשים, המחשב יצטרך להתמודד עם משחקים. לא מתוכנן OC. לעניין: המפרט צריך לכלול מעבד כפול ליבה (מסתמא 6300 או 3800+) לוח אם לא SLI כרטיס מסך מינימלי ביותר בלי מסך ושאר ציוד הקפי. בהערכה שלי מדובר בהפרש של כ 700 שקל בין מערכת אינטל לAMD ואני מתלבט האם זו תוספת שווה. ברור שביצועי האינטל עדיפים, השאלה עד כמה ועד כמה זה משמעותי ביחס לאורך החיים של המחשב (…

• 12 תגובות
    • 966 צפיות
  16. Started by Dror Arasheven,

יש לי i7 ex58-ud5 טריפל DDR3 4 כול 1 (12GB) SSD 128 כרטיס מסך HD4800 ההרד דיסק גדו מסיק .

• 6 תגובות
    • 966 צפיות
  17. Started by danielblum,

* מטרות המחשב? לימודים ומשחקי ספורט כדוגמת פיפא NBA2K ומנג'ר * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל15.6 אפשר גם קטן יותר לא חשוב מסך * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא מבין בזה אודה לכם אם תכוונו אותי לפי צרכיי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) בסביבות 5 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) רק HDMI גם לא…

• 4 תגובות
    • 966 צפיות
  18. Started by golanbendor,

שלום יש לי התלבטות, אני מתכנן לקנות מחשב חדש בסביבות ינואר כאשר יצאו המעבדים החדשים מסדרת kaby lake. אני מתכנן לקנות את ה-7700K ולוח אם תומך מסדרת z270. עכשיו צצה לפני הזדמנות לקנות יד שנייה לוח עם מעבד ב2500 ש"ח (ללא פריטים נוספים). הלוח אם והמעבד היו בשימוש של כחודשיים ויש אחריות על המוצר (את הבחור שמוכר אני לא מכיר אז מפחד לא ליפול ) Intel® Core™ i7-6800K Processor ROG STRIX X99 GAMING | Motherboards | ASUS כרגע אין לי זכונות וספק מתאימים וכל זה בכדי לבדוק אם עובד. הבחור הציע לי לבוא אלי עם זכרונות שלו וספק וכל זה להראות לי שעובד. עכשיו לשאלה, האם כדאי לי לקנות את המעבד והלוח אם במחיר הנ"ל למרות שזה יד שנייה? או לחכות עד ינואר שי…

• 0 תגובות
    • 966 צפיות
  19. שלום אני מחפש מפרט למחשב גיימינג- למשחקים כבדים וסרטים. רצוי מאוד: -מעבד ארבע ליבות (לא משנה אם של אינטל או AMD) -2GB RAM לפחות (עם אפשרות להרחבה ל4GB) -כרטיס מסך חזק (אין לי מושג מה טוב) -1TB הארד דיסק ראיתי את המפרט שמפורסם באתר פה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133336&section=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%9D שעונה כמעט על כל הדרישות. השאלה היא האם הוא מדויק ועדכני, והאם השינויים שכתובים בסוף עדיפים (או שינויים אחרים?). יש לי מסך 19'', שאולי אחליף במסך רחב 22''-24'' בשנה-שנתיים הקרובות. תודה נ.ב: האם ניתן בתוך התקציב שלי להכניס כרטיס קול סביר להקלטות של גיטרה, קלידים וכו' (כזה עם חיבור אודיו גדול- PL)?

• 4 תגובות
    • 966 צפיות
  20. שלום ברצוני לדעת מה הם דרישות מינימליות להרצת סרטים FHD 1080P בצורה חלקה. מה היא רמת מעבד מינימלית, כמות זיכרון, כרטיס מסך. כאשר כרטיס מסך כנראה ירכש חדש היות ואני רוצה שיהיה לו יציאת HDMI או שימוש בכבל DVI-HDMI יהיה מספיק טוב? בברכה דני.

• 7 תגובות
    • 966 צפיות
  21. Started by yoavamir,

בוקר טוב, אני מתקשה להחליט איזה חברה כדאי לקנות MSI, Lenovo or Gigabyte? בשלושת החברות האלו יש את אותו מפרט דומה: core2due 1.66ghz 2gb ddrII 160 gb sata windows vista premium ההבדלים: lenovo - מגיע עם כרטיס gforce טיפה יותר חזק מהסטנדרט. שנה אחריות. gigabyte - שנתיים אחריות. הזיכרון בתדר 800mhz. MSI- שנתיים אחריות. המחיר של כולם בסביבות 3800 שח. איזה חברה כדאי לקחת? מי הכי אמינה? המחשב מיועד למטרת לימודים ואינטרנט בתקווה שהוא יחזיק 3-4 שנים. האם כדאי להרחיב ל-3 או אפילו 4gb זיכרון? זה ישפיע הרבה על קצב העבודה? תודה מראש, יואב.

• 7 תגובות
    • 966 צפיות
  22. בס"ד יש לי חבר שפיץ במחשבים אמרתי שיארגן לי מחשב, זה המפרט : לוח אם של GIGABYTE מעבד INTEL CORE 2 DUO E4500 כרטיס מסך GEFORCE7 מארז שחור עם ספק 500W זכרון DDR2 במהירות 800MHZ נפח 1GB ארד-דיסק 80GB צורב DVD של סמסונג במהירות 22X מסך 20" רחב של LG סט מקלדת + עכבר של GIGABYTE 2100 ש"ח שאלתי היא , האם יחסית למפרט מחשב המחיר הזה שווה ? נ.ב המחשב מיועד לילדה בת12 והחלקים חדשים.

• 12 תגובות
    • 966 צפיות
  23. טוב הנבחר הראשון הוא DELL STUDIO 1558 , מחיר 5200שח מעבד I5 430M, 4G RAM 1333 ATI READON 4570 512MB FULL HD WLED HD 7200RPM, 500GB בטרייה 9CELL http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=2679 הנבחר השני הוא TOSHIBA A500 1GH מחיר 6200שח מעבד I5 430M 6G RAM 1066 NVIDIA GFORCE GT 330M 1G מסך ברזולוציה נמוכה יחסית HD 5400RPM 500G בטרייה 6CELL http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=2995 מה חשוב לי במחשב: איכות בנייה: תאימות בין המרכיבים, מע' קירור טובה. מהבחינה הזו נראה כי הטושיבה עמיד יותר. עשוי סגסוגות ואלומיניום בעוד הDELL עשוי פלסטיק ומתחמם מאוד. כרטיס מסך טוב: הכרטיס של הטושיבה חזק יותר, האם זה יבוא לידי ביטוי בעריכה (AVID FINAL CUT...) בהבדל משמ…

• 6 תגובות
    • 966 צפיות
  24. Started by בזיק,

זהו מפרט לשימושים בסיסיים: אינטרנט וכדומה. הוא לא כולל רכיבים היקפים AMD Sempron 64bit 3000+ Tray 550 NIS Gigabyte GA-K8NS nforce 250 420NIS Kingston DDR3200 512MB 300NIS W.D SATA 8MB 80GB 350NIS LD CDROMX52 95NIS FDD 55NIS NEC ND-3550A DVD R/RW 265 NIS Glacialtech IGloo 7200 Light 60NIS HEC CI-6821 300w 275NIS סה"כ 2370 ש"ח מה דעתכם? חוץ מזה אני צריך המלצה למסך. תודה

• 11 תגובות
    • 966 צפיות
  25. המחשב הישן שלי, שהבאתי לאחיות שלי, נדפק לגמרי, והגיע הזמן להחליף אותו. השימושים העיקריים הם: ICQ, מסנג'ר, משחקים פשוטים, גלישה באינטרנט וכו'. אני רוצה מחשב שיספק את הצרכים האלה ברמה טובה במחיר הכי זול שאפשר למצוא. אני מחפש משהו זול ויחסית אמין. אלו המפרטים שחשבתי עליהם: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7063&CatCode=1 http://www.skypc.co.il/pl_product~sky407~88~0.htm http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbilu&comp=31 בהתחלה חשבתי לקנות מחשב ב-800 שקל, אבל לפי מיטב הבנתי, מעבדי Dual-Core מאוד לא מומלצים ומתחממים מהר. מה דעתכם?

• 12 תגובות
    • 966 צפיות

דיונים חדשים בפורומים