ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,473 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? כ-4000 ש"ח, לא במזומן.. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים, הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. צריך מקלדת ועכבר, ואין צורך לכלול אותם במחיר של המחשב, לא צריך אלחוטיים, ולא יקרים מדיי ^-^" 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי. לא ממש.. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני מעדיף מעבד של אינטל. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במח…
-
- 8 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום, המחשב ישמש אותי לבית הספר לכתיבה בשיעורים ולהרצת סרטי HD [יחובר ל-LCD] בבית. התקציב הוא 4K הוא כמו שציינתי, רציתי לדעת מה הם החנויות המומלצות באיזור ראשון לציון לקניית מחשבים ניידים והייתי רוצה לקבל דגמים מומלצים לתקציב הנ"ל, עוד פרמטר חשוב הוא קליטת אינטרנט טובה מכיוון שאני מתכוון מכל מקום בבית [בית בסדר גודל של 160מ"ר] להתחבר לראוטר האלחוטי שנמצא בחדר של אחי, תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום ושנה טובה לכל חברי הפורום! בן דוד שלי המליץ לי על הפורום ואמר שזה המקום הכי טוב למציאת מפרטים. אז ככה, אני לא מבין בשיט על חלקים של מחשב, אין לי מושג איפה הכי טוב לקנות, ואני מקווה שתוכלו לעזור לי בזה... אני רוצה מחשב, כולל מסך, המחשב במיוחד לאינטרנט ולאייסי ומסנג'ר, אבל אני מידי פעם גם משחק, לא משחקים יותררר מידי כבדים, אין צורך בעכבר, מקלדת, רמקולים, אני לא יודע אם זה נחשב לעבירה על חוקי הפורום, אם כן תגידו ואני אמחק, אבל אם אפשר גם כתובות של אתרים שמהם אפשר להזמין, שהם אמינים, מהירים, וזולים, אני אודה לכם!! אם יש צורך במידע נוסף עבור המחשב, בבקשה תודיעו לי, תודה שנה טובה וחג שמח לכולכם!
-
- 12 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום חברים, תנו לי חוות דעת על כל הרכיבים האלה בלי קשר למחיר שלהם מעבד אינטל Q9550 ספק כח Thermaltake Toughpower 600W זיכרונות G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ PK CL4-4-4-12 לוח אם Gigabyte GA-X48DS5 X48 Chipset DDR2 כ.מסך CLUB3D RADEON HD4870 512MB +שידרוג של עוד אחד כזה בעתיד ל CF Western Digital VelociRaptor WD1500HLFS 1.5TB דגם: WD150GB 1.5TB SATA 10000 rpm קירור למעבד Arctic - Cooling Freezer XTREME צורב DVD pioneer dvr-215 silver בתודה ויום טוב
-
- 5 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום לכולם! הרכבתי בKSP את המפרט הבא: הייתי שמח לשמוע הצעות/רעיונות/מענות וטענות בעד ונגד או שינויים חשובים.. (בלי לשנות הרבה את המחיר) תודה! ***עריכה*** מצאתי גם את המפרט האלטרנטיבי הזה: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i3 3240 3.4Ghz HyperThreading 3MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪532 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 11 LP כמות: 1 - מחיר: ₪111 לוח אם: Gigabyte GA-H61M-D2P-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪249 מארז: בנאדל מארז Ippon S1 מתקדם וספק כח Seasonic 500W ECO - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪485 קירור למארז: Asetek Vapochill 120cm Fan (Panasonic OEM) כמות: 3 - מחיר: ₪50 זיכרון: Kingston 4G D…
-
- 1 תגובה
- 983 צפיות
-
-
שלום חבר'ה, דבר ראשון - עברתי על חלק מהפורום ואני רוצה לומר לכם ממש כל הכבוד על העזרה שאתם נותנים ושרמת הידע כאן ממש ממש גבוהה. כל הכבוד. דבר שני - לגבי המחשב עצמו: אני מעוניין לקנות מחשב חדש עם שתי מטרות: א. עבודה משרדית (אינטרנט ואופיס). המחשב צריך להריץ יפה את office 2007 ולגלוש ברשת כמו שצריך. כמו-כן, המחשב מתוכנן להיות ארוך-טווח, כלומר שישודרג בעוד שנה-שנתיים ולכן צריך להיות בעל אפשרות לשדרוג. ב. משחקים. אני לא גיימר תותח אבל אוהב לשחק. לא חשוב לי שהמשחקים ירוצו ברזולוציה הכי גבוהה עם הסינונים והאפקטים הכי מגניבים, אבל שייראו טוב. עצם העובדה שיהיה אפשר לשחק היא הכי חשובה לי, גם במשחקים עתידיים ולכן אני מעדיף תמיכה ב-DX10. אני ממש אוהב את HL2 ולכן אשמח אם הוא ירוץ לא …
-
- 23 תגובות
- 983 צפיות
-
-
היי, חבר רוצה לקנות מחשב חדש ב-1800 ש"ח, על מה אתם ממליצים? המחשב ישמש לדברים בסיסיים כמו אינרטנט וכד'. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 983 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? לימודי הנדסה וכל הנלווה אליהם, אני מניח שלא שונה מסטודנטים אחרים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש ? אינטרנט, אופיס PDF וכו.. באופן תדיר מאוד ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא למשחקים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? יש צורך במסך (עדיף מרובע אני חושב, לפחות 19"), מקלדת ועכבר. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כב…
-
- 7 תגובות
- 983 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2000-2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן שלנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD ומשקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: סדרת BF וכל המשחקים הכבדים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שני מסכים 22 ו 32 שניהם FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות-בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 7 תגובות
- 983 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מ5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? word , צפייה בתמונות ועריכה קלה שלהן. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).PIcasa, כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…
-
- 1 תגובה
- 983 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד Lenovo 3000 C200 ואני מנסה להבין איזה זיכרון אני צריך לקנות בשבילו... יש לו כרגע 512MB זיכרון. הרצתי CPU-Z וקיבלתי את הנתונים הבאים: Chipset: Intel i945GM Rev. 3 זיכרון: סטיק אחד, 512MB DDR2 PC2-5300 333MHz חשבתי לחפש סטיק נוסף של 512 במהירות דומה. בזאפ ראיתי פרסומים על זכרונות קינגסטון שסווגו תחת DDR2 אבל לדעתי הם בכלל DDR1... כמו כן יש זכרונות מהירים יותר - 500-600MHz... אבל לא ברור לי אם המחשב יוכל להריץ אותם... מישהו יכול לעזור בנדון?
-
- 3 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום לכולם שוב, לא מזמן ביקשתי מפרט מכם, אבל התקציב והדרישות השתנו מעט אז אשמח אם תוכלו לעזור לי שוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? כ- 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רק במידה והשיפור אכן מצדיק ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים ב HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קשה לחשוב על דוגמאות כרגע, AC3 ודומיו העתידיים נאמר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …
-
- 3 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לבצע OC רציתי לדעת לאיזה מהיריות ניתן להגיע , האם הO.C מאיץ את כל הרכיבים ? היכן דרוש קירור והאם רכיבי המחשב בסכנה כשיש האצה שכזו (אינני מעוניין בהאצת כרטיס המסך) אני צריך הצעה למחשב שיכלול : 1.לוח אם :GIGA-BYTEGA-P35C-DS3 (בכדי שיתאים לזכרונות DDR2 וDDR3)-בתור התחלה להתקין עליו DDR2 ולשדרג בעתיד הלוח גם מתאים ל 2 סוגי המעבדים אני מעוניין ב Q6600 (4 ליבות)-המלצתכם בנושא? בלוח אם יש גם יציאה אופטית (למערכת הסאונד שלי) האם כרטיס הקול מספיק טוב למערכת קולנוע בייתית רצינית?? אם לא מה לקנות? 2.כרטיס מסך : 8800GT , לגבי החברה עזרו לי 3.זכרונות כפי שרשמתי DDR2 4.H.D- חברה טובה w.d 500 GB 5.צורב 6.מארז ספק כח וקירור נדרש לבחירתכם. 7.מסך יש לי …
-
- 10 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מעבד E6300 CORE2 ומתלבט איזה לוח להתאים לו. האם מבוסס צ'יפסט 965P או 945P ? או אולי צ'יפסט אחר משולב VGA? אני לא בעניין של OC וגם לא גיימר רציני. מה שחשוב לי הוא שהמחשב יעבוד טוב מהר, שתהייה לי יכולת קידוד סרטים מהירה ושיהיה FIREWIRE. מה אתם ממליצים לי? תודה
-
- 12 תגובות
- 983 צפיות
-
-
מעבד: Intel Core2Duo E7200 2.53Ghz 775 לוח אם:Gigabyte P35C-DS3R זכרון:2GB (2x1G) DDR2-800 Kingston דיסק קשיח:250GB 7200 SATA2 Hitachi 16M כונן אופטי:SuperMulti DVDRW x20 LG כרטיס מסך:GeForce 8500GT 512MB PCIx16 כרטיס קול:AC97 128bit 6channels o/b רשת:10/100/1000 NET (ADSL ready מארז:ATX CASE 400w כל זה ב2400 ש"ח.. עכשיו בעיקרון המחשב הוא לצורך משחקים סרטים גלישה צ'אט וכאלה.. עכשיו הדברים היחידים שאפשרי בשבילי לשנות זה מעבד וכרטיס מסך לגבי הכרטיס מסך חברים שלי אמרו שאפשר לקבל משו יותר טוב... אבל אני לא רוצה לקנות כרטיס מסך ב1000 ש"ח, אפשרי משו ב600-700 , 800 גג (אם בכלל רצוי לשדרג). אני גם לא גיימר מטורף, פשוט כרטיס מסך שאם שווה להשקיע עוד 100-200 ש"ח ולקבל תמורה הרבה יו…
-
- 12 תגובות
- 983 צפיות
-
-
היי, יש לי כרגע lenovo thinkpad T420 כבר שנתיים, הוא די בסדר אבל לאחרונה נתקע לא מעט וזה די מציק כבר. תכננתי לשדרג במקור בקיץ (בסוף הלימודים) אבל יש לי כרגע אופציה שאולי לא תהיה לי בהמשך, ורציתי לוודא אם זה משתלם. קרוב משפחה שלי מגיע מארה"ב לארץ ביום שלישי בלילה, ככה שעד יום שני אני עדיין יכול לבקש ממנו לקנות את המחשב. הפרטים: * מטרות המחשב: עבודות משרדיות ,משחקים קלים, צפיה בסרטים, וירטואליזציה וסימולציות מדעיות, תכנות דרייברים ורכיבים חיצוניים. * גודל המסך: 15 לפחות, אם זה יותר גדול ולא כבד באופן מוגזם אז גם בסדר. * רזולוציית המסך: 1900X1200 אם יש, אם לא אז 1900X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת עם numpad יכול להיות בונוס ממש טוב, אבל לא הכרחי. * משקל רצוי: לא מ…
-
- 0 תגובות
- 983 צפיות
-
-
היי, אני סטודנטית לתקשורת חזותית. אני רוצה לקנות מחשב נייד אבל אני לא כל כך מבינה במחדבים ניידים או במה בדיוק אני צריכה מהמחשב שלי. אני מניחה שאשתמש בתוכנות עיצוב גרפי בעיקר. אשמח לקבל עצות בנוגע ללפטופים שנראה לכם שיכולים להיות רלוונטיים אלי או ספציפית פרטים חשובים שכדאי לי להסתכל עליהם כשאני בוחרת את המחשב שלי. אני מעדיפה מסך גדול יחסית (15 אינץ') והמשקל כמובן שעדיף שיהיה כמה שיותר קל אבל בשביל מחשב מספיק טוב במחיר טוב אני מוכנה להתפשר על המשקל. אין לי כל כך הגבלות נוספות חוץ מהעובדה שאני לא רוצה שזה יהיה macbook, ומהעובדה שנראה לי שאני מוכנה להוציא לא יותר מ-5500 שקל בערך. אשמח לעזרתכם תודה
-
- 1 תגובה
- 983 צפיות
-
-
שלום שלום אני צריך את עזרתכם בבניית שני מפרטים, אחד למשחקים ואינטרנט בתקציב של 3000 (אפילו פחות, עדיף פחות) כולל עכבר, מקלדת ורמקולים+ הרכבה המפרט השני לאופיס, אינטרנט ומוזיקה בתקציב של כ-2500 שקלים(עדיף פחות) כולל רמקולים, מקלדת, עכבר וצורב בנוסף אני צריך הצעה למסך שטוח(דק) 15" או 17" בתקציב של 1500-2000 בהתאמה תודה לעוזרים, ביי.
-
- 8 תגובות
- 983 צפיות
-
-
אהלן... אני חדש... אחלה אתר... חיפשתי אחד כזה והגעתי לפה... עכשיו , אני מעוניין לקנות מחשב חדש , בהשקעה שלי ושל ההורים, ההורים אומרים גג 4000 ש"ח ומאחר והם משקיעים 60% מהסכום אני חייב לציית להם. 4000 ש"ח זה סכום מספיק לדעתי לקניית מחשב איכותי? כי אני לא מעוניין בסתם זבל... א.תמליצו לי בבקשה על מעבד, עכשיו יש כאלה שאומרים ש-AMD יותר טוב מפנטיום אבל רוב המשחקים הגדולים עולים רק בפנטיום... לפי מה שאני זוכר... לכן אני מעדיף פנטיום 4 ... בקשר למהירות מעל 3.0GHZ , יש 3.6? בקיצור, תמליצו לי על מעבד טוב... ב.בקשר לזיכרון, אני מתבלט בין 512 או האם להשתקגע וללכת כפול מזה(1024 לטווח הארוך או ש-512 יספיק) ג.דיסק קשיח זה יהיה בהתאם לתקציב, 80GB זה מה שהולך היום , אבל ישר כסף נשדרג ליו…
-
- 5 תגובות
- 983 צפיות
-
-
לפני שאני אומר מה שאני צריך, ראיתי שעומדים לצאת כל מיני דברים חדשים אם זה הסדרה החדשה של הכרטיסי מסך של NVIDIA 7800 או זיכרון DDR2 או מעבדים כפולי ליבה וכל הדברים האלה... האם כדאי לי לחכות עם המחשב קצת ולקנות דברים יותר חדשים או שעד שכל הדברים האלו ייכנסו ויהיו בטווח מחירים שיתאים לי אין טעם לחכות(כשאני אומר לחכות אני מתכוון לחודשיים גג ולא לא לחצי שנה או משהו בסגנון)? ברור לי שאף אחד לא נביא אבל בכל זאת אם יש הערכה כלשהי מנסיון העבר..... לגבי המפרט, הוא מיועד בעיקרו למשחקים למרות שייעשו בו גם קידודי סרטים ומוזיקה אם כי לא בתדירות גבוהה.... המחשב לא צפוי לעבור אובר קלוק רציני אם בכלל. התקציב מיועד למחשב נטו, בלי ציוד היקפי כלל! כלומר רק לוח אם(כרטיס קול אונ-בורד אני מניח)…
-
- 4 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום לכולם. אתמול הגיע המחשב שהזמנתי ליעדו(למי שאמורה להביא את המחשב לארץ) השאלה שלי היא כזו, האם כשהמחשב מחוץ לקופסא, בתוך תיק המכס יעצור אותה וידרוש תשלום מכס/מעמ? אם כן, איך אני יכול למנוע את זה, אם אני אבקש ממה להשתמש בו מעט, זה יפתור את הבעיה(ככה היא תגיד שהמחשב הוא שלה?) מה שמוביל לשאלה השנייה, המחשב שקניתי הוא : HP Pavilion g6-1b70us בהפעלה ראשונית של המחשב, אילו הגדרות הוא ידרוש, והאם ניתן לשנות אותם אח"כ? תודה זה די דחוף
-
- 3 תגובות
- 983 צפיות
-
-
מתכנן לקנות מחשב גיימניג איכותי... 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקי גוף ראשון+תכני HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD, BFBC3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?הגבוהות ביותר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.כלל לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול…
-
- 11 תגובות
- 983 צפיות
-
-
אני צריך מפרט לקולנוע ביתי עם עדיפות לשקט וארדיסק גדול מחיר נע בין 6000-10000 תודה
-
- 3 תגובות
- 983 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות, צפיה בסרטים. * גודל המסך? לא משנה * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא בהכרח * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא השאלון אכן מלא בלוואים, זאת מפני שנדרש מחשב נייד פשוט לצרכים ביתיים של אישה בת 50 שאינה משתמשת במחשב לדברים מצד עבודה משרדית, גלישה וצפיה בסרטוני יוטיוב. החשיבות הינה יותר בדברים כגון הנדסת אנוש, איכות המסך, איכות הבנייה וכי…
-
- 0 תגובות
- 983 צפיות
-
-
גג שבגג עד 2500. לשימושי אינטרנט ואופיס, שום דבר מעבר מסך 15.6 ראיתי שיש מחשבים ניידים שבאים עם ווינדוס או עם אופיס, אז זה מיותר מבחינתי אם זה מוסיף במחיר תודה עריכה: ראיתי שיש שאלון כדי למקד את הבקשה. כל שאר הנתונים לא מעניינים אותי. פשוט המקסימום שאפשר להוציא בתקציב הזה. עריכה2: לאחר שיטוט קצר הגעתי לזה: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksppetahtikva&cat=5783 מעבד i3 3 שנים אחריות מסך 15.6 יש רעיונות יותר טובים?
-
- 4 תגובות
- 983 צפיות
-