ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני חושב על לקנות מחשב נייד, ורוב הסיכויים שתיהיה לי אופציה לקנות אותו בארה"ב. אני לא סגור על תקציב, אבל יש לי בראש איזה מחשב אני צריך * מטרות המחשב? עבודה כללית, פיתוח (כולל VM של אנדרויד לדוגמא), גלישה, לפעמיים גרפיקה (בעיקר PS), וידאו, יחובר למסך נוסף FHD כנראה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? כנראה 13" כי אני רוצה שהוא יהיה נייד, אולי מקסימום 15". עדיף מאט, לא רואה סיבה שאני ירצה מבריק, נכון? * רזולוציית המסך? אני אוהב שטח עובדה אבל כמה כבר אפשר לבקש ב 13", כמו שאמרתי יחובר לעוד מסך בבית רוב הזמן, כשלא, FHD תמיד מבורך * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא ממש * משקל רצוי? אין דירשה מיוחד. * הא…
-
- 0 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מפרט למחשב זול בסביבות ה-1000 ש"ח. הדרישות של המערכת צרכות להיות מינימליות - לשימוש אופיס ואינטרנט בלבד ללא משחקים. ה-HD יכול להיות מאוד קטן וכנ"ל הזכרון (128). אבל, (ופה הקט'ש) המשב צריך להיות אמין מאוד כי הוא לאדם שאין לו מושג בתקלות חומרה למיניהן. תודה
-
- 6 תגובות
- 972 צפיות
-
-
אין צורך שיגיע עם מערכת הפעלה - אני מתקין לבד. בשנתיים הקרובות אני מתכנן שהמחשב ישמש אותי למשחקים דיי כבדים, ולאחר מכן לעריכת מוזיקה בלבד - בינתיים אין צורך בכרטיס קול איכותי. חלקים ספציפיים: *הארד-דיסק של Western Digital - 160GB או גדול יותר (נא לציין מחירים) *צורב DVD (לא משנה איזו חברה, רק לא LG) הנה דוגמא למפרט שחבר המליץ לי עליו, הלוח אם לא מופיע שם כי בהמלצה של החבר - הדגם של הלוח אם לא תמך במעבד.. אז המחיר כולל לוח אם בסביבות ה600 שקל.. כולל גם צורב של LGx16. המחיר יוצא 3,800. *CPU - Intel Core 2 Duo E6300 *M-Board - *RAM - 1024MB (2x512MB DDR2 667Mhz) *Display Card - PoV 7600GT 256MB GDDR3 (PoV - Point of View) *HD- WD 160GB 7200RPM, 8MB, SATA2
-
- 10 תגובות
- 972 צפיות
-
-
בעבר עסקתי המון בפוטושופ היתי מעצב ברמה טובה יחסית, התגייסתי לצבא והפסקתי לגמרי, היום אחרי שהשתחררתי אני רוצה לחזור ללמוד פוטושופ ולהעצים את הידע שלי כמו כן אני רוצה ללמוד תוכנות שלא השתמשתי בהן בעבר כמו אילוסטרייטור פלאש css וכו׳, אני אשמח אם מגוון האנשים המנוסים והמבינים פה ייעצו לי על מפרט מחשב שמתאים לדרישות שלי, חשוב לציין שאני לא מחפש את המחשב הכי יקר שהוא הצעקה האחרונה בשוק, משהו בתור התחלה לחזור למה שהייתי אבל מנגד שיעמוד בדרישות של אילוסטרייטור ופוטושופ ולא יקרה מצב שהמחשב לא יעמוד בדרישות, התקציב שלי נע סביב 2000-2500 ש״ח (גג 3000 אם אין ברירה), תודה ענקית מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 972 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה ושווה להשקיע את המרב אז כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט, מחשב בסיסי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? צורב DVD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8, זה מתבטא במחיר? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?הרכבת מחשב בחנות ללא מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? רצוי KSP או חברה הנמצאת בפתח תקוה/קרית אונו/אור יהודה/רמת גן/יהוד. בעדיפות גבוה…
-
- 8 תגובות
- 972 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש בעיקר למשחקים מעבד Core i7 870, 2.93GHz, s1156, 8MB Tray לוח אם P7H55-V (של אסוס) זיכרון 2x2GB Kingston HyperX Dual Channel CL9 דיסק קשיח Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD10EARS אין לי צורך בעכבר, מקלדת רמקולים ומסך. אני רוצה לקנות כרטיס מסך של רדאון אבל אני לא יודע איזה יתאים לי (לאו דווקא HD ורצוי שיתאים למסך הישן- חיבןר רגיל) מחיר גג לכרטיס מסך- 1200 אבל לא חייב לנצל הכל. צריך להתאים למעבד וללוח אם. תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 972 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה,זקוק לעזרתכם. המחשב מיועד לאחי הקטן ( בן 5) שהולך לגלוש בו באינטרנט,והמשחקים הכבדים ביותר שיהיו זה ריימן 1 והוגו.. אני זקוק למחשב בתקציב הנ"ל כשיש לי כמה בקשות שאני מקווה שיוכלו להיכנס בתקציב הדל לצערי. 1.מעבד כפול ליבה 2.ג'יגה זיכרון (מומלץ 512X2) אני מאוד מקווה שהדבר אפשרי (גם אם קצת קשה). מן הסתם אין צורך בכרטיס מסך יותר רציני מאשר מובנה,OC כלל לא בא בחשבון והדגש הוא על מחיר זול ועל שני הבקשות הנ"ל. לצערי הרב,כנראה שנצטרך להסתפק במארז וספק ג'נריים (למרות שאם יכנס משהו יותר נורמאלי אני אשמח) כדי להקשות עליכם אפילו יותר,(לא אשמתי) יש העדפה גדולה לחנויות באזור הקריות/חיפה או קצת צפונה מכך. תודה מראש לכל העוזרים (והמנסים).
-
- 9 תגובות
- 972 צפיות
-
-
אז ככה, אני צריך מחשב לצרכי גרפיקה, עריכה תלת ממד (בקיצור הרבה כוח). התקציב שלי הוא בסביבות ה-12K-10K (אם העדפה לפחות). נורא חשוב לי כרטיס גרפי חזק ,מעל 4GB RAM , ומעבד שיכול לסחוב... אני כבר 8 שנים עם thinkpad r-40 ולא ברור לי איך הדינוזאור הזה מצליח לסחוב על הגב שלו את PRIMERE ואילוסטרטור עם 512MB ובכלל אני כמעט ולא יכול בלי ה TRACKPOINT שהם (שהרוב שונאים או לא מבינים למה זהטוב בכלל), אבל הוא בשלבי גסיסה והגיע הזמן לשדרג. ההתלבטות שלי היא בין dell precison m6400 שבארץ עולה בסביבות 14K שזה נורא יקר ומעל התקציב שלי אבל מבחינה טכנית הוא עולה על כל הדרישות. LENOVO THINKPAD w700 שגם כן די חזק קצת פחות עונה על הדרישות לעומת הדל, אבל עדיין יקר באותה המידה, ואני אישית חושב…
-
- 6 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתלבט לפני קניה בין 2 מחשבים ואני אשמח אם תוכלו לייעץ איזה עדיף ומדוע, בהתאם לפירוט הדרישות הנ"ל, תודה! (כמו כן אם יש לכם הצעות אחרות אני אשמח) vostro inspiron * מטרות המחשב? משחקים (אני יודע שזה לא התקציב אבל עד כמה שאפשר ואני מתכוון ל Crysis וכו') סרטים תכנות ועבודה שוטפת * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) עדיף שיהיה HDMI * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? לא משנה * כונן Bluray? לא משנה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא
-
- 8 תגובות
- 972 צפיות
-
-
הדגם הוא: Lenovo G505 Model Name: 20240 האם המקוריות באיביי באמת מקוריות? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 972 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5500 (עדיף לא לחרוג) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג בהחלט -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, CRYSIS 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - (שני מסכים) מסך ראשי - 24 אינצ' 1920*1080, מסך משני - 1680*1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? זיכרון 5. עד כמה חשו…
-
- 1 תגובה
- 972 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך 2. מה שימושי המחשב: עבודה משרדית, אופיס, לראות סרטים, אינטרנט -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אזור ה 21' (צריך המלצה למסך טוב גם כן שטוב לעיניים) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. ציוד הקפי - מקלדת, עכבר, רמקולים , מסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק ? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה + הרכבה. בלי אופיס בלי דברים נוספים…
-
- 6 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום קניתי את המחשב של גיגהבייט W468N והוא ברשותי 10 דקות, וכבר מצאתי משהו שלא אהבתי. המקלדת באיזור החיצים משמיעה רעש מציק וכל הכפתורים שבאותו איזור זזים יחד, וככל שמתרחקים מהחצים הרעש חלש יותר עד שנעלם בערך 15 לחצנים (עד הלחצנים של האותיות). האם זה נורמלי למחשבים האלו או בכללי בניידים או שצריך לתקן את זה?
-
- 11 תגובות
- 972 צפיות
-
-
דבר ראשון תודה לכל מי שנכנס. אני רוצה להכניס מחשב לחוות השרתים של 012. עכשיו אני רוצה להכניס מחשב חזק מאוד כדי שלא סתם לקנות מחשב. אני מעוניין לפתוח עליו שרתי משחק , מירק , רדיו ואיכסון אתרים. כמובן שכמה שיותר דברים יותר להחזיק יותר טוב. עכשיו לפי מה שהבתי מעבד 64 ביט הוא ממש חזק בשביל שרתים. האם יש מעבד יותר טוב ממנו בשביל שרת ? והאם אפשר להכניס מס' מעבדים של 64 ביט ? ומה המחיר +- של אותו מעבד ? אשמח אם תוכלו לתת לי מפרט ממש חזק שיספק אותי כדי שאצליח להחזיק אתרים חזקים מאוד , שרתי משחק , שרתי מירק ורדיו - הרבה. ושהמחשב ימשיך לתפקד ולא ימות לי באמצע. ואם אפשר לקבל הצעת מחיר או כמה זה עולה +- תהיו גדולים במיוחד ! ואם אפשר מפרט שלם + מחירים על כל דבר אודה לכם מאוד. תודה ר…
-
- 9 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום לכולם, הלוח אם הנוכחי שלי התחיל לגסוס לאחרונה לכן החלטתי להקדים תרופה למכה ולחפש תחליף, פרסמתי שאלה בפורום לוחות אם ובינתים אשמח גם להמלצה למפרט שלם. להלן המפרט הנוכחי: מעבד: INTEL C2Q Q6600 G0 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3R זיכרון: GSKILL 4X2GB 800MHZ כרטיס מסך: ATI SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 קשיח ראשי: GSKILL FM-25S2-115GBPE קשיח משני: WDC WD6400AAKS-65A7B0 ספק: CORSAIR VX450W מארז: ANTEC SOLO חשוב שיהיה מעבד עם כל הטכנולוגיות של הוירטואליזציה, כמו כן שיצרוך כמה שפחות חשמל. חובה איכות חומרים מעולה כי המחשב פועל 24\7. תודה!
-
- 3 תגובות
- 972 צפיות
-
-
ברצוני לקנות מחשב עד הסכום המפורט לעיל המחשב יהיה מיועד לגיימינג וגם לקצת סטרימינג להלן המפרט אשמח לחוות דעת. (סליחה על הצילום הגרוע )
-
- 2 תגובות
- 972 צפיות
- 1 follower
-
-
בהמשך לדיון הקודם ודיבור עם ההורים הועלתה אפשרות של קניית מעבד בנוסף לל"א, וכ. מסך שגם ככה הייתי צריך להחליף, עכשיו אני צריך מפרט חלקי ב2500 הכולל מעבד, ל"א וכ. מסך. אני צריך ל"א שיהיה תואם ATA. אם אפשר הצעות גם של אינטל וגם של AMD, המחשב מיועד למשחקים, תודה.
-
- 14 תגובות
- 972 צפיות
-
-
אהלן, רציתי לקבל חוות דעת על המחשב Dell studio xps 16 עם המעבד i7. יתרונות חזרונות וכו, אני מתכוון לקנות אותו בארה"ב במחיר של בן 1300 - 1500 דולר. האם יש מחשבים טובים יותר במחיר זה? אני בעיקר מחפש מחשב לשימוש יום יומי של גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ואולי ביום מן הימים לפתח איתו תוכנות. חשוב לי שהוא יהיה מחשב חזק שאני קונה אותו כדי שאני לא יתבאס עליו עוד שנה שהוא מיושן מדיי בשוק. ואני מתכוון להשתמש בו כמחשב נייח רוב הזמן (כלומר ממש לחבר לו מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים וכו') אך רוצה שגם יהיה את הניידות מתי שארצה ללימודים, נסיעות וכו'. תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד לצעירה כאשר הדגשים הם משקל קל, שימושים בסיסיים (מעט תכנות ב-C++ ו-JAVA), אמינות לזמן ארוך. * מטרות המחשב? לדוגמה: אינטרנט, צפייה ביוטיוב, חיבור לטלוויזיה וצפייה בסרטים. * גודל המסך? 13.3 או 14", לא יותר. * רזולוציית המסך? 1366X768 או יותר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? עד 1.8, כאשר ראינו כמה באיזור ה-1.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה, עדיף. מוכנים ללכת עם מחשב עם מעבד חסכוני U. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 * כונן אופטי? אין צורך. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם…
-
- 2 תגובות
- 972 צפיות
-
-
אנירוצה לקנות נייד הראשון: נייד MSI EX400 עם מעבד T5800 מפרט: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2294&CatCode=315 השני: LG - R410-225 עם מעבד T3200 מפרט: http://olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22927778&af=2051 השלישי: E300-225 מפרט: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1HCE300_225 שימושים: א. אני רוצה לעבוד עם WIN XP כי אני לא ממש אוהב את ויסטה וגם בגלל שהוא מעמיס ב. עבודה עם קבצי מוזיקה ותוכנות עריכת מוזיקה כמו למשל :Virtual DJ ג. גלישה באינטרנט ד. עבודה עם אימיול והורדות מהאינטרנט ה. ראיית סרטים ו. משחקים מדי פעם יהיה אפשרי אז מה משניהם הכי מתאים לי?.... ומבחינתכם ומהידע שלכם איזה מחשב מבחינה כללית יותר טוב ואמין עם פחות תקל…
-
- 1 תגובה
- 972 צפיות
-
-
אהלן חברי HWZONE אני רוצה לקנות מחשב נייד למטרת סרטים ואינרנט בגדול וגם טיפה ללימודים אז חשוב זמן סוללה ארוך ושיהיה קל בהתחלה המליצו לי על http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=747060 N1201 של אסוס ואז מישהו הציע לילהוסיף טיפה כסף ולקנות את זה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=754110 UL20A גם של אסוס על מה אתם ממליצים מבניהם,או שבכלל יש לכם מחשב אחר שהייתם ממליצים עליו ? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 972 צפיות
-
-
בס"ד אני רוצה עכשיו לקנות לעצמי מחשב נייד חדש המחשב צריך להיות מסוגל להריץ 3 מערכות הפעלה בו זמנית דרך VMWARE (בדרך כלל XP , לינוקס , WIN8) + יוכל לעמוד בכל שאר המשימות הרגילות שלי(תכנות C/PYTHON , רוורסינג על שלל התוכנות הנדרשות ) יש המלצות לאחד שיוכל לעשות את העבודה בלי בעיה במחיר סביר? יש טיפים על מה כדאי לי להתמקד בדרישות ? (אני צריך RAM מעל 24 GB? מעבד I5 3 GH אמור להספיק או שכדאי להשקיע בI7? , כמה הכרטיס גרפי רלוונטי? )
-
- 0 תגובות
- 972 צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לנקות את המחשב הנייד שלי, דיי מפחד על הניקוי הפנימי כי לא ממש עשיתי את זה הרבה. שמתי לב שבזמן האחרון כנראה האבק עושה את שלו והמעד על IDLE לפעמים בטמ"פ גבוהה, כרגע אצלי באיזור ה 50-55 מעלות, מאמץ עולה לאיזור ה 75 וזה כשהמאוורר עובד חזק, כנ"ל של הכרטיס מסך (4650), אגב, איך אני יכול לנטר טמ"פ כרטיס מסך? אין חיישן לכרטיס הזה במחשבים ניידים? אצלי המחשב זה EJ1330 של חברת HP. תודה
-
- 0 תגובות
- 972 צפיות
-
-
זה המפרט: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ¤1046 לוח אם: GIGABYTE GA-945P-S3-RH ¤432 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8600GT TDH EXTREME 256MB GDDR3 - DX10 - RETAIL ¤785 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤387 צורב DVD: OPTIARC (SONY&NEC) DVDRW AD-7173S DOUBLE LAYERED X16 - WHITE - LABE FLASH - SATA ¤187 זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 ¤470 מארז: COMPUCASE CI-6A19-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN ¤405 קרור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 ¤127 קרור למארז: THERMALTAKE 120mm SILENT CAT : A2329 ¤77 הרכבת מחשב: הרכבה ובדיקה במעבדת החברה ¤77…
-
- 18 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום , אני צריכה בבקשה מפרט מחשב למשחקים וגלישה באינטרנט , התקציב שלי הוא 3500-3700 בערך. המחשב חייב היות שקט כי הוא יהיה בחדר. מעבר לזה המחשב יהיה multitasking ז"א ירוצו עיו הרבה תוכנות בקביל ו-vmware , כך שהוא אמור להיות עם כ 4 ג'יגה זכרון. תודה על העזרה וההמלצות!!!
-
- 17 תגובות
- 972 צפיות
-