עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by danatg,

1. מה התקציב המקסימאלי? כ1700 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד ללימודי מדעי המחשב, תכנות עם VISUAL STUDIO ויצירת מוסיקה בעזרת CUBASE ואבלטון, תתכן צפיה של סרטים וסדרותץ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VISUAL STUDIO כבד, CUBASE ואבלטון תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אינו מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  2. היי, המחשב בן 3 וחצי שנים והגיע הזמן לשדרג. שימש אותי נאמנות אבל הגיע הזמן להחלפת רכיבים. אני רוצה לשדרג, לא לקנות חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ממוצע , עריכה קלה בלייטרום ופוטושופ. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. rainbow siege six , project reality , squad. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך ש…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  3. הרעיון בגדול הוא לחבר את המחשב הנייד למחשב הנייח כך שמסך המחשב הנייד ישמש כתצוגה בשליטת המחשב הנייח אפשרי?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by martus,

נתחיל בשאלה, מכיוון שהיא משנה רבות את מטרת המחשב. האם ניתן להשתמש במחשב נייד כמסך לקונסולת משחק? במקרה שהתשובה לשאלה הקודמת היא כן-האם כדאי להשקיע בקונסולה+מחשב נייד עם רזולוצייה טובה מספיק בשביל משחקי קונסולה, או שכבר עדיף לוותר על הקונסולה ולהשקיע במחשב שמסוגל להריץ משחקים כבדים בפני עצמו? ועכשיו לטופס, אשר כמובן יכול להשתנות בהתאם לתשובות. מטרת המחשב-עבודות סטודנטיאליות (אופיס ואינטרנט), ראה שאלות למעלה. גודל המסך-בסביבות 14 אינץ', לא קריטי איזה סוג. רזולוציית המסך-ראה שאלות למעלה. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט-אפשרות להוסיף עכבר עדיפה, אך לא קריטית, ראה שאלות למעלה. משקל רצוי-אין. זמן סוללה-5 שעות יהיה מצוין. כל השאלות הנוספות-ראה שאלות למעלה, מלבד זה אין …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by MCmett,

אני מתכנן לרכוש את המחשב הנ"ל. מצאתי כי יש גרסה של SSD בת 256GB שהיא תוספת של 500$ (קיים רק בגודל הזה) ואחת רגילה עם HD (בגודל של 500GB מובנה ו750GB בתוספת של 130$) השאלה שלי היא כזאת: 1. עד כמה השוני בין SSD לHD והאם הוא הכרחי\קריטי (גם למשחקים) 2. אם כן אני מחליט לרכוש את הSSD, האם אני יוכל להחליף אותו בעתיד (לשדרג) אין מגבלות תקציב. תודה לכל העוזרים.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by עידו ים,

מחשב נייד מחשב נייד לגיימרים Asus ROG STRIX GL702VI-GC060T - צבע שחור.מחשב 1 או מחשב נייד לגיימרים - HP Omen 17-AN001NJ / 1ZL39EA - צבע שחור.מחשב 2 שימו לב בבקשה למפרט של כול מחשב ולאיכות 4K של המחשב השני אבל לעומת זאת למחשב הראשון יש 1080 GTX ולמחשב השני 1070 GTX אני לא יודע אם זה שאלה טיפשית או לא אני פשוט לא כול כך מבין במחשבים בבקשה תתיחסו ברצינות ולא על פי שמן של החברות אלה על פי מפרט המחשבים

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  7. Started by kot snikers,

זה אפשרי לחבר MSI WIND לטלויזיה לטלויזיה יש רק את החיבורים אדום צהוב לבן

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  8. Started by JezpeRR,

שלום לכולם! אני עומד לקנות מחשב תוך כמה ימים.... המפרט הוא כזה: AMD Athlon 3200+ 64 Venice - מעבד DFi LanParty Ultra-D - לוח אם Gygabyte 7800 GTX - כרטיס מסך Mushkin 1 GB 2x512 XP4000 2-2-2 Redline - זכרונות WD 120 GB 7200RPM SATA2 - הארד דיסק NEC ND-3540A Dual Layer DVD+R/W/DL 16x Black Bulk - צורב די וי די Thermaltake SViking VA4000 Black - מארז Thermalright XP-120 For Pentium 4 AMD Athlon 64 - היטסינק למעבד Thermaltake Thunderblade 120MM LED FAN Blue A1926 אחד למעבד ואחד לזכרונות..(בגלל שהבנתי שהם מתחממים בגלל מהירות העבודה שלהם.) עכשיו אחרי כל הבילבולי מוח שלי.... השאלה שלי היא זאת האם הספק הזה: OCZ 450W MODSTREAM יספיק .... ותחשבו על העתיד....למשל אובר…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  9. שלום ברשותי לפטופ Dell Inspiron 5559 עם מעבד חזק i7 -6500 ו-8G זכרון. הבעיה שלו היא בכרטיס מסך חלש - האם יש איזשהי דרך לשדרג או אולי להשתמש בכרטיס גרפי חיצוני? חיפשתי קצת ולא ראיתי פתרון... תודה!

10. שלום לכולם, דרוש מפרש לאחי לשימוש כללי וגיימינג קל, עד 2600 ניתן לחרוג ל2700 אם שווה.. לא צריך ציוד היקפי בכלל וגם לא וינדוס. תודה רבה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי?2700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם מוצדק אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ועבודה כללית/משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג קל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפי…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  11. קודם כל לסרטים אחר כך למשחקים לא כבדים במיוחד ואיך הוא נגיד מול ה 8600?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  12. אשמח להמלצה על מחשב נייד לשימוש משרדי אינטנסיבי (8 - 12 ש"ע עבודה ביום), עם הפיטצ'רים הבאים: תקציב - 6000-7000 ש"ח מסך - 14 אינץ'/לא מסך מגע/מסך מט (לא מבריק) קל יחסית נפח אחסון SSD 500 סדרת המעבדים החדשה אחריות ל-3 שנים מלבד שימוש משרדי, משמש גם לצפייה בנטפליקס (כלומר, לא למשחקים וכדומה) בשנים האחרונות היו לי שני שני מחשבים של DELL מדגם vostro, משניהם הייתי מאוד מרוצה (מחזיקים המון זמן ועם אפס תקלות), אז נטיית הלב שלי היא לרכוש גם הפעם DELL, אבל פתוחה גם להמלצות על מותגים אחרים (ובתנאי שהשירות שלהם נחשב טוב) תודה מראש לממליצים!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  13. אוקיי מילאתי את הטופס: 1. התקציב המקסימלי - 4500 ש"ח ולא שקל יותר לנסות לחסוך רק במידה והשינוי בתועלת של המפרט לא יורדת באופן משמעותית. לא ניתן לחרוג מהתקציב. 2. משחקים וגם צפייה בסרטים בHD (אבל אני כרגע עם מחשב לא משהו עם 9500GT שמריץ HD בלי בעיה ככה שאני מאמין שלמחשב גיימינג טוב לא תהיה בעיה להריץ HD, וגם לא חובה חיבור HD בכרטיס מסך, DVI מספיק). א) דוגמאות לאפליקציות: משחקים קלים יחסית: Heroes of Newerth ושאר משחקי אסטרטגיה "קלים" למיניהם כולל Starcraft 2 שיצא. משחקים כבדים יחסית: BFC2, Just Cuse 2 סרטי HD 1080p ~720p ב) לא אשתמש לרינדורים או דברים דומים ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * הרזולוציה של המסך (22") היא 1680X1050 * מעדיף …

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by ate5502,

אני מעוניין לשדרג מפרט ישן ע"מ שיוכל להריץ vista, משחקים לא חדשים סרטי HD וכו'. כרגע הדברים שאני יודע על המפרט: המעבד - pentium 4 3Ghz. הספק - 480W, לא ברור מי היצרן. מארז- איכס. וגם לא עושה את זה בשקט. קירור - יש מאוורר סטוק על המעבד. חוץ מזה יש מאוורר קטן לפליטת אוויר שמישהו חיבר ישירות לספק, וזה כנראה שרף אותו, כי עכשיו הוא לא עובד. כוננים - צורב וי די וי ושני קשיחים. זיכרון - 768mb בשני סטיקים של ddr. אחד. והבעיה - לוח אם - אין לי מושג. משהו עם דריברים של via. cpu-z אומר לי שהזיהוי שלו הוא "p4m800ce-8237", וחיפוש בגוגל לא נותן לי כלום. אני גם לא מצליח למצוא את הסטרינג זיהוי בביוס. דירקטקס אומר שהדגם הוא p4m80p. דומה. בכל מקרה, אני צריך כרטיס מסך לא יותר מ…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  15. מקווה שזה הפורום נכון.... מה זה מחשב שרת?? מעבד שרת ו... ממה הוא שונה ממחשבים רגילים? מה יעודו? הוא נועד למקומות מסויימים (עבודה/בית/ וכדוומה...)? ומה זה מחשב שולחני? (זה מחשב ביתי? זה שיש לכל בית? או משהו אחר?)

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  16. בגדול השאלה בכותרת. ולהלן הפרטים: המפרטים שלהלן הם אופציונליים עבור מערכת "משרדית" בהגדרתה בתקציב של גג-גג 1.5K, שמיועדת לעבודה באינטרנט מול אתרי מסחר, בורסה ובנקים שונים. האם תהיה עדיפות למהירות של כונן SSD או שמא עדיף ללכת על 4GB זיכרון במקום 2? יש לי גם כונן HDD רגיל כך שהוא יכול לשמש ככונן אחסון (באופציה הראשונה) או ככונן ראשי (באופציה השנייה). אופציה 1 AMD Athlon 2 X3 450 3.2Ghz 95W Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪368 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2278 Gigabyte GA-MA74GMT-S2 DDR3 AMD740 CHIPSET, יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2159 Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 1 ₪77 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=659 OCZ S…

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רואה צורך אבל אפשר ב-100 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות מחקר ואנליזה כמו MATLAB ועוד כמה שלא מוכרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד, תוכנות רשומות למעלה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מיועד לגיימינג אבל אולי אשחק FM16 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. …

18. Started by eyal00,

שלום, הגיע לידי המקלדת הנ"ל ,ואני לא חושב שאני ישתמש בה בארץ לא ראיתי שמוכרים אותה. באיביי דווקא כן http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR11.TRC1.A0.XDECK+HASSIUM&_nkw=DECK+HASSIUM&_sacat=0&_from=R40 במחיר של 212$ המקלדת שלי במצב חדש בקופסא,נפתחה פעם אחת לבדיקת תקינות,עם חריטה בעברית. בכמה אני יוכל למכור אותה?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by yaniv_appX,

1. מה התקציב המקסימאלי?5600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים וסרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).gta v far cry 4 shadows of mordor battlefield 4 the witcher 3 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  20. לפני הרבה הרבה זמן ליתר דיוק 10 לפברואר ביקשתי שידרוג לויסטה שהגיע לי חינם בקנית מחשב נייד של HP. מאז הסטטוס הזמנה ממתינים לקבלת הוכחת קניה שאותה שלחתי באותו יום של הרכישה. לאחר שהעניינים לא זזו שלחתי שוב את ההוכחת קניה. ועדיין העניינים לא זזו. שלחתי מכתב למרכז שם ואחרי יומיים קיבלתי תשובה שאני צריך לשלוח הוכחת קניה. שלחתי שוב ! הוכחת קניה.... כלום לא זז. מישהו קיבל את הרשיון כבר? כמה זמן לקח מאז ההזמנה אישור הוכחת קניה?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by fantax,

אני רוצה לקנות מחשב נייד לצורך לימודים ,קבלתי הצעה למפרט הבא : IBM R50e מעבד Ghz1.4- Intel Celeron-M 330 512KB Cache מסך: 15" TFT 1024x768 זיכרון 256MB 266Mhz עד 2GB דיסק קשיח - 30GB כונן - DVD/CDRW Combo X24/X24/X24/ קבוע (לא שליף) משקל נשיאה: 3Kg , לא נתמך ע"י port replicator בטרייה: 3.5 שעות, תקשורת: מודם 56K / כרטיס רשת 10/100 מובנים / כרטיס אלחוטי מובנה 802.11b/g זיכרון מסך: 32-64MB Intel Extreme 2 graphics shared יציאות:2 x USB 2.0 , parallel , external display, mic., st. speakers מערכת הפעלה: Windows XP Home המחיר כ-5000 ש"ח, האם כדאי ואם לא איזה מחשב כדאי (עד 6000 ש"ח). תודה.

22. Started by hamtsani,

לאחר שקיבלתי המלצות בדבר המפרט אשר הכי יתאים לי בתקציב האמור, נותר רק דבר אחד (לא פחות חשוב) היכן לקנות. אשמח לקבל המלצות על מקום ראוי באזור המרכז (ת"א, ר"ג גבעתיים) שניתן לסמוך עליו ושמתעסק עם בנית מחשבים לפי מפרט. (אגב הבנתי ש- KSP מקום בעייתי מבחינת אחריות למרות מחירים נוחים - האם כך?) תודה מראש.

• 18 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by yehudahe,

אני עומד לרכוש מחשב מיני בתקציב עד 2000 ש"ח מחפש את הטוב ביותר בתקציב הזה. עד היום עמדו בפני שתי אופציות: Inspiron mini 1018 מול Asus eeer101. לשניהם נתונים זהים (n455) ומכל מקום, עמדתי להכריע לטובת הדל בגלל שנתיים האחריות . אתמול גילית מתחרה חדש באיבורי Asus eee 105pemv עם מעבד n550 במהירות 1.5Ghz. לכאורה מחשב חזק יותר אלא שבבאג אמרו לי שזה פחות טוב ממה שיש להם להציע המחשבים למעלה במהירות 1.66Ghz. מה דעתכם?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Kleppy,

אהלן, אני מתלבט בין שידרוג של המחשב השולחני הרגיל שלי לקניית מחשב נייד כתחליף. אני מעדיף נייד כי גם ככה אני לא נוטה לשדרג את המחשב, והנוחות של ניידות די קורצת לי במיוחד שאני מתחיל ללמוד שנה הבאה. הכוונה בתחליף היא מחשב שמסוגל להריץ משחקים חדשים שאני לא ארגיש אני מפספס משהו. חשוב לי מסך 17" בעיקר וכמובן כרטיס מסך לא רע שמסוגל להתמודד למשך שנה שנתיים... האם יש משהו בטווח המחיר הזה או שאין סיכוי? תודה רבה מראש

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by ben.av,

בעקבות פטירתו בטרם העת של הנייד הקודם, אני קונה לפטופ חדש. הדרישות הן שיהיה אולטרה בוק קל מאוד (גג 1.4 קילו) עם 8 ג'יגה זכרון וSSD 256GB אשמח להמלצות על מחשבים נוספים וחוות דעת על שני המחשבים הבאים: Toshiba Portege Z30 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=17127 Dell XPS 13 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=16438 תודה!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים