ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
בוקר טוב D: אני צריך מפרט מבוסס AMD למשחקים בלבד. כולל מסך, צורב DVD , מקלדת+עכבר אלחוטיים, מארז וספק. לא הולך לעשות OC ומעדיף ביצועים על פני מארז איכותי / ציוד היקפי, אך מעדיף לא להתפשר על איכות המסך. תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 975 צפיות
-
-
לפני כמה זמן נשפכו לי מים על המקלדת במחשב נייד ודפקו אותה. קניתי מקלדת חדשה בebay והחלפתי אותה לבד... משהו נדפק בווינדוס בתהליך והייתי צריך לפרמט. פה הבעיה שלי... כל פעם שאני מנסה לפרמט, המחשב נכבה בדיוק באותה נקודה, ב"מסיים התקנה..." אח"כ שאני מדליק מחדש את המחשב יש לי שגיאה שהמחשב הופעל מחדש באופן לא צפוי וצריך להתחיל מחדש את ההתקנה. ניסיתי לפרמט עם שני ווינדוסים שונים, אותה בעיה. אני לא חושב שזאת בעית חומרה בגלל שתמיד זה קורה באותה נקודה. יש למישהו רעיונות? כרגע המחשב לא יכול לעבוד. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
-
-
כמה סוגיות שרציתי לדעת בנושא -כשאני נכנס לאתר של לנובו ובוחר את הדגם המדוייק שלי הוא מציע לי עשרות קבצים שהם הדרייברים בשבילי, עבור כל חלק בנפרד, וחלקם לא אקטואליים בכלל. איזה דברייברים אני באמת צריך להוריד לנייד? -יש את כל התוכנות של לנובו\תוכנות אחרות שבאו לי עם הנייד (כפתור הTHINKVANTAGE לדוג', והתוכנה שמפסיקה את הדיסק קשיח במקרה של זעזועים) איזה מהם רלוונטיים ומה אני בוחר משם? -ודבר אחרון, יש לי מחיצת גיבוי עם XP. בLENOVO RESCUE AND RECOVERY, עכשיו כשיהיה לי 7, אני אוכל בבוא מן הימים לעשות את הגיבוי חזרה לXP? או ליצור גיבוי נפרד גם של ה7 שם ושהגיבויים לא יריבו? תודה
-
- 4 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום רב לכל משתתפי הפורום היקרים, ותודה רבה על עזרתכם המרובה. אשמח לקבל עזרה בבנית מפרט מחשב לצורכי וירטואליזציה ומשחקים, לגבי כרטיסי המסך אני מעוד מתלבט וכל עצה קונקרטית תתקבל בברכה 3> 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא 10K עם אפשרות חריגה לטובת Nvidia ו-Intel 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? וירטואליזציה - הקמת שרתים/מחשבים/מעבדות/דוקרים וכ'ו משחקים - הכל, מ-AAA עד פלטפורמה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? נכון לעכשיו אין צורך, אך הרצון לשדרג…
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
- 1 follower
-
-
היום המחירים את המחשבים הניידים מאוד זולים ועם תמורה לא רעה בכלל אני צריך מחשב נייד לצרכיי אינטרנט, לא יזיק גם שיוכל להפעיל משחקים אבל בעיקר לעבודה מול אינטרנט, סרטים, הרבה מוזיקה. המליצו לי בעיקר על מחשבים של IBM, LG, NEC, DELL יש מיליון ואחר דגמים וסוגים. טעיתי לעצמי מה לבחור מה כדאי.. מה אתם אומרים?
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
-
-
היי, חבר רוצה לקנות מחשב חדש ב-1800 ש"ח, על מה אתם ממליצים? המחשב ישמש לדברים בסיסיים כמו אינרטנט וכד'. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 975 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? לימודי הנדסה וכל הנלווה אליהם, אני מניח שלא שונה מסטודנטים אחרים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש ? אינטרנט, אופיס PDF וכו.. באופן תדיר מאוד ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא למשחקים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? יש צורך במסך (עדיף מרובע אני חושב, לפחות 19"), מקלדת ועכבר. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כב…
-
- 7 תגובות
- 975 צפיות
-
-
אהלן אנשים, אני מעוניין לקנות מחשב חדש: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בוא נזרום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, Lightroom, Matlab ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא חושב -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24" DELL 2412 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש …
-
- 5 תגובות
- 975 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן הרכיבים הבאים נשארים: צורב - Yamaha 3200 X32 cd - טושיבה X48 הרד דיסק - BM Telsto 40GB 7200 Floppy Disk - א זוכר איזה בדיוק מקלדת ועכבר - Optical Wireless Lodigt כל השאר צריך להחליף !! מעוניין במחשב למשחקים אינטרנט וגם הרצה של תוכנות תכנות(די כבדות) האם אפשרי ליצור מחשב טוב עם הרכיבים שנשארים ועוד תקציב של 2500 ש"ח פרטו תודה
-
- 7 תגובות
- 975 צפיות
-
-
היי. מחפש נייד לצרכים עסקיים (אופיס, מצגות), ולהרצת סביבות פיתוח מודרניות. הנייד צריך לכלול: * מסך גדול - 13 או 14 אינצ', עם תצוגה איכותית בעלת זווית צפייה רחבה, וציפוי נגד השתקפות * זמן עבודה ארוך * מקלדת נוחה * כמות זכרון נדיבה - 3 או 4 GB * דיסק מהיר - עדיף 7200 RPM * יכולת לנגן סרטי HD (יתרון איך לא חובה) התקציב עומד בתווך של 4500-5500 ש"ח, אני יכול גם לקנות מארה"ב דרך חברים. תודה מראש על המלצות.
-
- 4 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מעבד E6300 CORE2 ומתלבט איזה לוח להתאים לו. האם מבוסס צ'יפסט 965P או 945P ? או אולי צ'יפסט אחר משולב VGA? אני לא בעניין של OC וגם לא גיימר רציני. מה שחשוב לי הוא שהמחשב יעבוד טוב מהר, שתהייה לי יכולת קידוד סרטים מהירה ושיהיה FIREWIRE. מה אתם ממליצים לי? תודה
-
- 12 תגובות
- 975 צפיות
-
-
[table][tr][td]מק"ט[/td][td]מוצרים[/td][td] כמות [/td][td] מחיר [/td][/tr][tr][td]C3470T[/td][td]Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray[/td][td] 1 [/td][td] ₪899 [/td][/tr][tr][td]GB75MD3H[/td][td]Gigabyte GA-B75M-D3H[/td][td] 1 [/td][td] ₪357 [/td][/tr][tr][td]C8G1600C9B[/td][td]Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8GX3M2B1600C9 CL-9-9-9-24[/td][td] 1 [/td][td] ₪287 [/td][/tr][tr][td]600-80GHN[/td][td]FSP 600W 80GHN 120mm Satax2 PCI-E 4xRails A.PFC[/td][td] 1 [/td][td] ₪326 [/td][/tr][tr][td]ZM70VALSI[/td][td]ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td] 1 [/td][td] ₪44 [/td][/tr][tr][td]D2-400W[/td][td]Ippon D2 120m…
-
- 6 תגובות
- 975 צפיות
-
-
היי מעוניין לקנות טאבלט של אסוס ASUS Transformer Mini T103HAי https://www.asus.com/il/2-in-1-PCs/ASUS-Transformer-Mini-T103HAF/ כשראיתי ביקורות עליו ביוטיוב ראיתי כמה סרטונים על בעיות של הטענה של טאבלטים של אסוס (הטאבלט מת אחרי שימוש של כמה שבועות כנראה כפתור ההדלקה נשרף). השאלה היא האם זה בעיה נפוצה כלומר האם אסוס ידועה כחברה עם בעיות אמינות כמו שתיארתי? או בעיות אחרות שאני צריך לדעת עליהן לפני שאני קונה את המכשיר הזה? הטאבלט אמור לשמש ללימודים כטבאלט סרטוט (בנוסף ללפטופ). המון תודה
-
- 1 תגובה
- 975 צפיות
-
-
מחשב לצורכי שיווק,אלוגריטים וסטטיסטיקות בשימוש רחב של אינטרנט זקוק למחשב מסך מאט (עבודה בחוץ) גודל לפחות 15.6 מעבד 5I ומעלה זכרון RAM 8 G כונן קשיח גדול או SSD חיבורי USB HDMI LAN אינטרנט: WIFI אבל גם אפשרות לחיבור קווי בבית חריץ הרחבה /קורא כרטיסים מצלמה סוללה חזקה עיקר העבודה בשטח בחוץ באינטרנט, צריך סוללה חזקה של 4-5 שעות יומיות ברשת המלצה על כרטיס מסך שלא יבוא על חשבון איכות הסוללה אם למישהו יש הערות או הארות לפורמט ,אשמח, סכום תקציב עד 5000, אפשר בהרבה פחות
-
- 1 תגובה
- 975 צפיות
-
-
שלום. אני הולך לקנות בימים הקרובים (בתקווה מחר ) מחשב חדש, וזקוק למספר המלצות. המחשב הולך לשמש בעיקר לעבודת סטודנט (כלומר תכנות .net, גלישה אינטנסיבית, טיפה עריכת תמונות). החלטתי על המעבד (p4;2.6 התומך ב HT, מכיוון שזו קניה חד-פעמית יקרה לשנים הקרובות) מכאן מתחילות הצרות... איזה לוח אם (אינני הולך להתעסק עם OC אז אני צריך אמין ויעיל, עדיף עם כ.קול עליו וכ.רשת ושאר תוספות. אבל חשוב האמין!) איזה HD, איזה כרטיס גראפי (מבחנתי גם Nvidia GF4 בסיסי יספיק כי אינני משחק לרוב עם המחשב). המחשב אמור לתפקד לשנים הקרובות בצורה אמינה וחשבתי להשקיע עד 5000 ש"ח (לא כולל מסך שיש לי כבר) אבל בפחות כסף יהיה יותר ממבורך ;D ... בתודה מראש....
-
- 7 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לעזרתכם, תקציב: עד 2500 אם לא תהיה ברירה אז יותר. * מטרות המחשב?| : עבודות משרדיות - עבודה אינטנסיבית באינטרנט ובאופיס ותוכנות פשוטות באיזור ה12 שעות ביום.| משחקים -לא משהו רציני, | צפיה בסרטים-מעט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?|:עדיף 14 אינצ-לא קריטי אם מייקר משמעותית , רוב היום מחובר למסך חיצוני גדול יותר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?| לא משהו מיוחד, משתמש בעכבר חיצוני * משקל רצוי?|סטנדרטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך?| רוב היום מחובר לחשמל, עדיף שיהיה לפחות 4 שעות- לא קריטי אם מייקר משמעותית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?| HDMI, VGA * Bluetooth? |כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?| 500 GB , לא מבין בסוגים * כונן אופטי?| כן * האם דרוש…
-
- 0 תגובות
- 975 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן Intel(R) 2Quad Cpu Q6700 @ 2.66Ghz 2.67Ghz Ram 2gb System 32bit Os x64 bit based processor המחשב קצת איתי עכשיו הבן שלי התחיל קצת לשחק במחשב .. האם יעזור להוסיף עוד 2gb לזיכרון?
-
- 4 תגובות
- 975 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. אתמול הגיע המחשב שהזמנתי ליעדו(למי שאמורה להביא את המחשב לארץ) השאלה שלי היא כזו, האם כשהמחשב מחוץ לקופסא, בתוך תיק המכס יעצור אותה וידרוש תשלום מכס/מעמ? אם כן, איך אני יכול למנוע את זה, אם אני אבקש ממה להשתמש בו מעט, זה יפתור את הבעיה(ככה היא תגיד שהמחשב הוא שלה?) מה שמוביל לשאלה השנייה, המחשב שקניתי הוא : HP Pavilion g6-1b70us בהפעלה ראשונית של המחשב, אילו הגדרות הוא ידרוש, והאם ניתן לשנות אותם אח"כ? תודה זה די דחוף
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לסטודנטית, לעבודה באינטרנט, אופיס וכמובן מוסיקה וקצת סטרים. * גודל המסך? באזור ה15" לא מחשבי מיני למיניהם. * משקל רצוי? פחות מ10 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? סביר. לא צריך 8 שעות אבל שלא ייגמר תוך שעה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא. * בלוטות? רצוי, אפשרי גם דונגל. אז לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 200GB * צורב DVD? כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. הערות: כמה שיותר זול עדיף גם בלי תוכנות ומערכת הפעלה כדי להוזיל יותר. תודה, לירון
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
-
-
מה דעתכם חברה על הנייד הבא? אני צריך להזמין היום מארה"ב תקציב שלי זה עד 850 דולר השימושים שלי זה לימודים, אינטרנט, משחקים פשוטים כמו פיפא ומנג'ר, סרטים. אני די סגור על זה שאני רוצה 14 אינץ מה דעתכם על המחשב הבא של סוני: http://www.buy.com/prod/sony-vaio-vpccw21fx-w-14-laptop-intel-core-i3-330m-2-13ghz-4gb-500gb/q/loc/101/213753266.html או זה של אסוס http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=5648467 מה עדיף? יש המלצות אחרות? תודההה
-
- 0 תגובות
- 975 צפיות
-
-
גג שבגג עד 2500. לשימושי אינטרנט ואופיס, שום דבר מעבר מסך 15.6 ראיתי שיש מחשבים ניידים שבאים עם ווינדוס או עם אופיס, אז זה מיותר מבחינתי אם זה מוסיף במחיר תודה עריכה: ראיתי שיש שאלון כדי למקד את הבקשה. כל שאר הנתונים לא מעניינים אותי. פשוט המקסימום שאפשר להוציא בתקציב הזה. עריכה2: לאחר שיטוט קצר הגעתי לזה: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksppetahtikva&cat=5783 מעבד i3 3 שנים אחריות מסך 15.6 יש רעיונות יותר טובים?
-
- 4 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר התלבטויות רבות הגעתי להחלטה ש aio אולי פחות טוב מנייח אבל נייח עם כל הציוד ההיקפי שלו מבחינת מחיר זהה בעוד ש aio נוח יותר. הנה 2 האפשריות הסופיות שלי אנא,איזה מפרט יותר טוב ומה דעתכם ל ה aio.? https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=20233 http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=103461-נייח תודה לכל העוזרים
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
-
-
כפי שכבר הזכרתי פה בפורום, אני אמור לאסוף את המחשב הנ"ל שבוע הבא. יש לי כמה שאלות. 1) איך אני אמור לוודא ברגע שאני אוסף את המחשב שזה באמת הדגם הספציפי שהזמנתי, שיש לו את אותה כמות זיכרון פנימי/חיצוני שהובטחו לי ושאר הפרמטרים של המפרט, ושלא השתמשו בו בעבר? (בקיצור, שלא רימו אותי איכשהו) 2) אילו דברים בסיסיים אני צריך לעשות לפני השימוש הראשוני/ בשימוש הראשוני? (התקנת דרייברים? הטענה לפני ההפעלה? וכו') 3)נושא הסוללה: ראיתי פה דיונים ודעות מגוונות לגבי הנושאים הבאים, ויצאתי קצת מבולבל. א. כל כמה זמן מומלץ לבצע כיול, ועד איזה אחוז טעינה צריך לרדת? ב. האם יש בעיה לחבר את המחשב לחשמל (כשהסוללה מחוברת אליו) כשהוא דלוק (שמעתי איזו "הנפצה" על שינוי מתח או משהו כזה) ג. אני לא מתכוון…
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד לנער בחטיבה שכרגע השימוש העיקרי הוא גלישה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.התחילה התעניינות בכל מיני משחקים אבל אין כוונה (לפחות כרגע) להשקיע במפרט רציני. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתוכנן להרכש מסך 23-24 FHD (מחוץ לתקציב של המחשב) -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 1 תגובה
- 975 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכנות, בניית אתרים, צפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio, eclipse ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אני חושב שאין צורך בכרטיס מסך.(אלא אם אני טועה ) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (O…
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
-