ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
נייד 6930P של HP. התצוגה חלשה מאוד מאוד' מאוד, בקושי רואים משהו. חשבתי שזה אינוורטר, אז הזמנתי והחלפתי, והבעיה נשארה. האם אין ברירה אלא להחליף מסך? אני לא רוצה לקנות מסך ולגלות שזה לא זה.
-
- 6 תגובות
- 953 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש צורך בהכל כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Smite,heathstone, borderlannds 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920-1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…
-
- 1 תגובה
- 953 צפיות
-
-
כשאני מחבר עכבר חיצוני זה עובד בלי בעיה רק הטאצ'פד לא עובד לי ניסתי להתקין מחדש את הדרייוור של SYNAPTICS אבל לצערי עדיין לא עובד למישהו יש רעיון איך אני משחרר את זה ? תודה רבה לכל מישיעזור
-
- 4 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום, מטרת המחשב היא לגיימינג משחקים כמו BF3/4 , CSGO בעיקר משחקי FPS .. רזולוציית המסך תהיה FULLHD , אין צורך בציוד הקיפי,תוכנות מחשב והארדיסק ,מספיק SSD אחד . חנות פחות חשוב לי העיקר לא KSP/IVORY אלא אם יש חלק שמשמעותית משתלם לקנות מהם .. TMS , startpc הם סבבה אם יש לכם המלצות על עוד חניות אז גם טוב.. אפשר לחרוג טיפה מהתקציב עד 500 שקל במידת הצורך .. לא מתוכנן OC ולא שדרוג עתידי. לא חשוב אם הכרטיס של AMD או NVIDIA, אבל המעבד אני כן רוצה של אינטל . משהו שהרכבתי זריז מstartpc 879 ₪ - Quad Core i5 4440 3.1Ghz S1150 379 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-B85M-D3H S1150 299 ₪ - * מבצע * -8GB Crucial DDR3 1600Mhz 629 ₪ - * מבצע חג * - Sapphire HD 7870 2GB GDDR5 Ghz…
-
- 1 תגובה
- 953 צפיות
-
-
שלום , אני מחפש מחשב נייד , אשמח להמלצה על דגם מתאים דרישות- מסך- עד 14 אינץ׳ , לא יותר. משקל- עד 2KG. זכרון אחסון - לפחות 256 ג׳יגה בייט ,ssd. זכרון ראם- 8GB מערכת הפעלה כלולה בתקציב. שימושים- הכל. אני מניח שמעבד core i5u יספיק אבל אם אני טועה , השימושים הם כאלה- תכנות לא כבד , אינטרנט , משחקים (לא יותר כבדים מ Minecraft ) וסרטים. וכעת הדאגה הגדולה יותר , הסוללה. מחפש מחשב עם סוללה שתספיק לפחות ל 6 שעות שימוש - כאשר מחוברים עכבר ואוזניות Bluetooth , קישורית WiFi דלוקה , ובהירות מסך על ≈200nit (די גבוהה) תוך כדי שימוש שוטף במחשב הכולל תכנות , ואינטרנט. (אני מניח שזה לא שימוש קל במיוחד) תקציב- 4000-6000 אפשר לחרוג (נגיד עוד 1000), עדיף שלא. אם אפשר להזמין …
-
- 2 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום חברים ! ראיתי שהדגם המסוים מגיע עם 16GB ויש 2 סלוטים של 8 השאלה שלי האם הוא תומך ב32GB במקרה ואני אשדרג ל2 סלוטים של 16 ? מה קורה אם יש אחד של 8 ואחד של 16 ? האם 16 עובד כמו 8 ואז בעצם זה בזבוז ונשאר 16 ? או שהם עובדים כמו 24 ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 953 צפיות
-
-
יש לי Lenovo 3000 N100 שנכבה היום, הוא היה בלי סוללה ומחובר ישירות לחשמל ברגע שאני מחבר את הסוללה ואני מנסה להדליק אותו אני מקבל הבהוב של הסמל של הבטרייה של המחשב בכתום (סוללה ריקה או חלשה מאוד) והמחשב לא נדלק, ברגע שאני מוציא את הסוללה ומנסה להדליק את המחשב שום דבר לא קורה מישהו יכול להסביר לי מה קרה ודרכים שאפשר לטפל בזה ? תודה
-
- 3 תגובות
- 953 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,000, ללא חריגות. אם חייב בעקבות הדברים שאני מבקש וכותב למטה אז אשמח לקבל הסבר וגם מפרט תואם. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - Rainbox Six Siege, CSGO, APEX LEGENDS - בעיקר FPS תחרותי גבוה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרגע מושך איתי כ. מסך 1080GTX הלאה ומתכנן להחליף ל-4070 או 4080 - לא החלטתי עדיין. 4070 אמור לצאת לקראת מאי. אז בינתיים שהחומרה ה…
-
- 1 תגובה
- 953 צפיות
- 1 follower
-
-
טוב אז ככה אני אתן לכם פה 2 מפרטים שבניתי מ-2 חנויות שונות: IQPC , SKYPC ואני רוצה את החוות דעת שלכם, מה מבינהם עדיף.. רציתי גם לשאול בכללי איזה חנות יותר עדיפה, את המחשב האחרון שקנינו לאחותי קניתי לפני חצי שנה בערך מ-SKYPC לכן יש עדיפות לחנות הזו.. אבל אם IQPC עדיפה יותר, אז אני אקנה כבר מימנה. skypc מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box ¤1436 http://skypc.co.il/product.asp?pid=Q660-G0 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤549 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤427 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 ¤339 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-2GBNQ כ…
-
- 12 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום רב... אני מעוניין לקנות מחשב חדש ללא מסך (קיבלתי מתנה סמסונג LCD 32). אני רוצה את ה- 8800GT ו- 2GB של זיכרון. לגבי מעבד, חשבתי על C2D למשל E6650 אך אשמח לקבל דעות כי אני לא בטוח. דיסק קשיח מספיק 160GB כדי להוריד בהוצאות. צורב DVD כמובן. אני רוצה מארז פשוט אך עם חיבורים קדמיים של USB ואודיו. ראיתי thermaltake בסיסי שחור יפה במשהוא כמו 200 שקל. ספק כוח אמין הזול ביותר שיספיק למערכת. המחשב מיועד למשחקים (לפי ה 8800GT!). אשמח לקבל כל דעה להוזלת המחשב בלי ויתורים רציניים באיכות. אני מתכוון להרכיב את המחשב בעצמי. ראיתי שדורשים תקציב בפורום, ובכן נמוך ככל היותר. סתם. אני מכוון קצת מעל ל- 3000 . זהו... תודה רבה רבה וברכותיי לכולם...
-
- 13 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מתכוון לקנות בקרוב מאוד את ה-WIND. אשמח אם תענו לי על השאלות מניסיון אישי וידע אני מתכוון לקנות את ה-WIND בגרסאת 6 תאי זיכרון, 2 גיגה זיכרון ו-160 גיגה הרדיסק. השימושים שלי: אינטרנט תוכנות קלות מאוד, כגון פלאשגט ו subtitle workshop מייקרוסופט אופיס (לא OPEN אופיס) אתקין וינדוס XP ולא ויסטה צפייה בסרטים צפייה בסירוטונים באיטרנט (כגון: יו-טיוב) השאלות שלי: האם קליטת ה-WIFI טובה? שמעתי היכן שהוא שיש בעיות איתה. האם תוכנות קלות כגון ה-SW תעבודנא כראוי? האם הנייד ינגן סרטים חלק? האם גם סרטי 720P) ?720P לא חובה!) האם הוא יריץ סרטוני אינטרנט באופן חלק? האם הוא יפעיל את המייקרוסופט אופיס באופן חלק? שאלות שלא קשורות לשימושים שלי עם המחשב: …
-
- 4 תגובות
- 953 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם, מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה ההבדל בין הדגמים הרגילים של לנובו (G550) לבין Thinkpad? מה זה Thinpkad ובמה הם מיוחדים? תודה ...
-
- 1 תגובה
- 953 צפיות
-
-
שלום. רשימת החלקים כבר הושלמה. ההתלבטות היא לגבי הצגים: PCPartPicker part list / Price breakdown by merchant CPU: Intel - Core i7-8086K 4GHz 6-Core Processor ($414.65 @ OutletPC) CPU Cooler: NZXT - Kraken X72 Liquid CPU Cooler ($192.99 @ SuperBiiz) Motherboard: Asus - ROG MAXIMUS X FORMULA ATX LGA1151 Motherboard ($384.98 @ Amazon) Memory: Corsair - Dominator Platinum SE 32GB (2 x 16GB) DDR4-3200 Memory ($444.88 @ Corsair) Storage: Samsung - 970 Pro 1.0TB M.2-2280 Solid State Drive ($397.99 @ Amazon) Storage: Western Digital - Gold 12TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive ($469.99 @ Newegg) Video Card: EVGA - GeForce RTX 2080 Ti …
-
- 0 תגובות
- 953 צפיות
- 1 follower
-
-
היי לכולם, אני אשמח לפידבק על המפרט הבא למחשב נייח למטרות של פיתוח תוכנה ו- AI. הסבר כללי על הצרכים: - שימוש עיקרי: פיתוח תוכנה סטנדרטי ועבודה משרדית. לא לגיימינג. בהמשך גם AI. - בעתיד - עבודה עם AI (לדוגמה LLM כמו ChatGPT שרץ על המחשב). ידרוש כרטיס מסך כמו 4090 RTX. חלק מהעבודה תתבצע על ה- GPU וחלק על המעבד עם ה- RAM הרגיל. - דגשים: אמינות זה חשוב, במיוחד הדיסק. מחשב שקט זה טוב. - מערכת הפעלה: לינוקס (אובונטו) - אין צורך ב- overclock של שום רכיב רכיבים ספציפיים: - מעבד: לא ראיתי הבדל גדול במהירות בין i5 13600 למעבדים יותר חזקים, מלבד מספר ה- threads, אז נראה שהמעבד הזה מספיק. - זיכרון: 128GB, עם עדיפות לאופציה …
-
- 1 תגובה
- 953 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום..ברשותי מחשב נייד של hp pavilion dv2000 ורציתי לדעת איך אני מפרט ומתקין מחדש? יש כזו אפשרות במחשב הזה! היה לי לפני g3000 זה גם של hp ועשיתי איזה פעולה ותוך 10 דק' הוינדוס היה מחדש! אז איך עושים את הפועלה הזאת בדגם הזה? תודה
-
- 1 תגובה
- 953 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסו לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הבחור לומר מנהל רשתות והוא רוצה מחשב שישמש אותו לעבודה,תרגול חומר ושימוש בסיסי של מחשב ביתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? …
-
- 0 תגובות
- 953 צפיות
-
-
E6400 2.13 GIHABYTE GA-965P-S3 TWINMOS DDR-II 667MHZ 2GB LIBERTY ELT500AWT 500W POWER SUPPLY 250GB 16MB 7200RPM SATA II SUPERTALENT שחור LOGITECH INTERNET PRO KEYBOARD BLACK X1900XT 512MB 2XDVI VIVO PCI-E RETAIL ZALMAN 7700CU COPPER MX518 NEC DVD+\- R 3550A X16 (DUAL X18) black
-
- 12 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום רב, לפני כמה חודשים רציתי לקנות כבר מחשב, אז הגיעו ה SB, אז פורסמה התקלה עם ה B2, אולי עכשיו... שימושים כלליים למחשב, לא ממש גיימר, אבל רוצה מערכת אמינה ויציבה שתחזיק מעמד הרבה שנים ושתתאים פוטנציאלית לכל שימוש אפשרי (בכל זאת קצת פוטושופ וקידודים). יש לי עכשיו מסך 19 VP930, אבל תוך זמן מה אחליף ל 24, כנראה דל. אוברקלוק קל (@4. 4.2 רק בשביל הספורט). אין צורך לחסוך כל פרוטה, אני גם לא מעוניין בלוח אם זול. הנה המפרט שבניתי, תודה על ההתיחסות : מעבד: [..]]מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - BOX ₪1106 לוח אם: [..] ASROCK P67 EXTREME 4 B3 - זמין במלאי ₪823 זיכרון: [..] KINGSTON HYPER-X BLU 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600MHz CL9 - זמין במלאי ₪267 כרטיס מסך: [..] GAINWA…
-
- 2 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש, ייצא לי לעבור על הרבה דגמים שמוצעים בארץ ועוד לא מצאתי מה שאני מחפש.. השימוש העיקרי הוא עבודות משרדיות, סרטים וגלישה, משחקים פחות רלוונטים אז אין צורך בכ. מסך משוגע. אני מעוניין במסך 15.6, אין צורך במגע. ניידות חשובה - משקל נמוך וסוללה חזקה. עדיפות גם לכונן אופטי. ראיתי את הr551lb של אסוס שקיבל ביקורות טובות ב-notebookcheck, אבל הוא לא במלאי בארץ וגם כבר קצת ישן, ייצא לשוק לפני שנתיים. אני אשמח לעזרה בנודע לכונן קשיח. כונן SSD נראה לי יקר מדי ובנפחים קטנים (500 ג'יגה מתאים מבחינת גודל, אבל יקר) ובביקורות שקראתי הבנתי שכוננים היברדיים לא מעניקים שינוי משמעותי בביצועים. הפיתרון הכי טוב נראה לי כונן רגיל למידע ועוד SSD של 30-60 ג'יגה למערכת ו…
-
- 0 תגובות
- 953 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000-1500 -לא חייב לבזבז הכל חח- 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר לגראפיקה! בעיקר דו מימדית! אני מצייר בעיקר בפוטושופ סיאס5 ברזולוציות ממש גבוהות והמון שכבות. ייתכן עבודה בתלת מימד בעתיד אבל זה לא ממש פונקציה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? יש לי מסך dell U2410 ultrasharp אז אני לא ממש צריך.. כמו כן יש לי וואקום טאבלט אינטוס4 אז גם לא צריך =] אם יש עכבר מיוחד אז מגניב.. סה"כ- לא ממש צריך. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? יש לי צורב רגיל שהוא סה"כ סבבה.. וכונן דיסקטים? יש לזה שימוש בכלל עדיין ?! חח 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לצ…
-
- 13 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום לכולם! המחשב שלי במצבו הנוכחי משמש אותי להכל, רב תכליתי ועובד מצויין. הגיל שלו הוא בערך 5 שנים. בכל פעם אני משדרג בו משהו כדי לשמור על רלוונטיות ועל ביצועים מהטובים ביותר, כרגע נדרש שדרוג יחסית רציני, של לוח אם, מעבד, ותוספת זיכרון RAM המפרט הנוכחי שלו: המחשב משמש אותי לגיימינג ולעבודה גראפית כולל תלת מימד לכן חשבתי לשדרג למעבד הבא: http://ksp.co.il/?store=shipment&enter_zap=1&uin=14271&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap במידה ואתם מסכימים שזהו מעבד טוב ששווה את ההשקעה, אני צריך שתעזרו לי למצוא לוח אם מתאים בלוח אם חשוב שיהיה לי: לפחות שני pci-eX16 ועוד pci-e X1 4 חריצים לזיכרון, במידה ובעתיד אני אצתרך להוסיף ולמרות שמיו…
-
- 3 תגובות
- 953 צפיות
-
-
מקווה שזה הפורום נכון.... מה זה מחשב שרת?? מעבד שרת ו... ממה הוא שונה ממחשבים רגילים? מה יעודו? הוא נועד למקומות מסויימים (עבודה/בית/ וכדוומה...)? ומה זה מחשב שולחני? (זה מחשב ביתי? זה שיש לכל בית? או משהו אחר?)
-
- 4 תגובות
- 953 צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש מחשב ששווה את ההשקעה אז למה לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג אלף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבדים + לימודי סייבר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PUBG בעיקר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 1 תגובה
- 953 צפיות
-
-
היי, אני צריך מחשב לעבודה נטו (אופיס + אינטרנט). חשבתי על דבר כזה: Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 W Front USB 300W 1 330.01 ¤ CD-ROM Liteon x 52 1 95.02 ¤ AMD Sempron 64 Bit 2800+ Socket 754 Box CPU 1 460.01 ¤ Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD 1 350 ¤ Gigabyte GA-K8VM800M + VGA Socket 754 Bulk Motherboard 1 370 ¤ Twinmos TMD7608S8E50D 256MB DDR3200 Memory 1 155 ¤ סה''כ: 6 1760.04 ¤ למחשב הזה יתווסף 256MB DDR3200 שכבר יש לי. האם הלוח הזה יספק את הסחורה? (אני מנסה לצמצם עלויות כמה שיותר) האם המחשב הזה יתן לי שיפור גדול לעומת Athlon XP 1700? או שכבר עדיף לי לקנות את כל מה שמסביב ולהשאר עם ה 1700 + לוח של Jetway + כרטיס מסך GF4MX?
-
- 10 תגובות
- 953 צפיות
-