ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
היי, 1. מה התקציב המקסימלי? 3500 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. המחשב לשימוש ביתי, עם צפייה בסרטים FHD, כמובן הרבה אינטרנט. ומעבר לזה עבודה עם MATLAB, VISUAL STUDIO 2010, וקצת עבודה DB מעל ORACLE. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? יש צורך במסך גדול, משהו כמו 22", מקלדת ועכבר אלחוטיים 4. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? אני כן מעוניין במארז איכותי ושקט ,8 במדד השקט. 5. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא מתוכנן OC 6. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)? נא לכלולל במפרט 2T…
-
- 4 תגובות
- 980 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה, לאחר הרבה התייעצויות בפורום הנהדר הזה, מחר מגיע הרגע הגדול ואני מזמין את המחשב. אם למישהו יש הערות או דברים שלדעתו צריך לשפר, זה הזמן והמקום כי אחר כך כבר מאוחר מידי. כמה שאלות אחרונות שיש לי: 1. המסך טוב? 2. יש כרטיס קול מובנה בתוך הלוח אם? 3. הזיכרון זה 2 סטוקים של 512 או סטוק אחד של ג'יגה? 4. הספק כוח שנמצא במארז יספיק לתחזק טוב את כל המערכת? מעבד: AMD Athlon 64 Bit 3800 Dual Core Socket AM2 Box CPU לוח אם: Asus M2N-E nForce 570 Ultra Socket AM2 Motherboard זכרונות: Geil 1GB (512MB X 2) DDR2 667 Dual Channel Value Memory כרטיס מסך: EVGA e-Geforce 7600GT KO PCX 256MB DVI Video Card כונן דיסק: Sony/Citizen/Panasonic/Teac Black 1.44MB 3,5` FDD צורב: LG GSA-H…
-
- 16 תגובות
- 980 צפיות
-
-
שלום, לא מזמן קנינו טלויזיה 3D חדשה של פנסוניק, רציתי לחבר את המחשב ב HDMI והמחשב שלי פשוט לא מגיב ולא מקבל את האות כשאני מחבר את הכבל. יש לומר כי בטלויזיה אחרת של SANSUI החיבור מתבצע ללא בעיות כלל וכלל. השאלה שלי היא מדוע זה קורה? בטלויזיה פשוטה וזולה יותר עובד, ובטלויזיה יקרה לא, מחשב אחר מבית HP חלש יותר משלי ופחות מתקדם מבחינת כרטיס מסך - עובד ללא בעיות אבל שלי לא מוכן ואומר שאין שום חיבור כאילו לא עשיתי שום דבר. המחשב שלי מכיל כרטיס מסך 4650HD. בעבר גם בטלויזיה בבית פשוטה ולא מוכרת הוא לא התחבר. החלפתי כבל חדש ולא עזר (הנוכחי עלה לי כמעט 300 ש"ח). עדכנתי דרייברים - אין שינוי. מה יכולה להיות התקלה?
-
- 0 תגובות
- 980 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתכנן לקנות מחשב חדש (בעיקר לגיימינג) בתקציב דיי גדול, של כ6K שקלים, ללא ציוד היקפי... השאלה שלי היא - האם ידוע על רכיבים חדשים שאמורים לצאת בזמן הקרוב יחסית (נאמר, נגיד חודשיים) שבגללם כדאי לי להמתין עם קניית המחשב, או האם לא מתוכנן \ ידוע על כזה דבר ואין למה לחכות עם הקנייה? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 980 צפיות
-
-
אהלן אני רוצה לקנות מחשב נייד קטן (אולטרה נייד אם אני לא טועה), אלה עם מסך 10". אני מתלבט בין כמה דגמים שהוצעו לי: סמסונג: N 150 DELL Inspiron 1012BK45 ACER Aspire One AO532h TOSHIBA NB-200-10Z כל הדגמים הנ"ל הוצעו לי במחיר של 1700-1800, כך שזהו התקציב. אבל אם יש הצעות לדגמים אחרים, במחירים זולים יותר, אשמח. השימושים העיקריים הם אינטרנט וכתיבת מסמכים. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 980 צפיות
-
-
אני מתחיל למודי הנדסה מחשבים. מחפש לקנות ב3-3.5 K מחשב נייד. הייתה התלבטות לבחירה בלנובו (כי קבלתי המלצות מעולות עליהם) אבל המחיר מוקפץ ב2000 ש"ח יחסית לדגמים האחרים בשוק עקב הפירמה. מה הצרכים? מחפש מחשב נייד עם מעבד ליבה כפול 2 GHZ ומעלה, זכרון לא מתפשר על פחות מ3 RAM , הארדיסק - 200 גיגה. ומלץ שיהיה כרטיס מסך לא מובנה (משמע GEFORCE/ATI כוון שיהיה פעם ב.. שאצטרף פוטושופ /תוכנות לציור תלת מימד ואין רצון לקריסת המחשב). להלן המפרט: * מטרות המחשב? מיועד לסטודנט הנדסה חשמל. אדגיש, בשנתיים שלוש ראשונות יותר לקריאת מאמרים, מצגות כבדות אקסל כבד, מטלב, וויזואל סטודיו, CIS ותוכנות של אוני', הקמפולים הבאמת רציניים ירוצו במחשבי אונ'. מצד שני כן צריך מחשב שיריץ קודים שאני כותב ולא י…
-
- 13 תגובות
- 980 צפיות
-
-
היי, אני עושה מחקר בכמה אתרים על מפרט למחשב, כי אני לא הכי עוקב על תחום החומרה. הציעו לי 2 מפרטים מעניינים בתקציב שלי (4100 בערך) הייתי רוצה לשמוע ממכם, על איזה אתם הייתם הולכים. 1. http://www.plonter.co.il/priceoffer_...iceOffer=23182 2. http://www.tms.co.il/preview/spec/kprl5uta שני המפרטים מיועדים למשחקים "כבדים". תודה,
-
- 1 תגובה
- 980 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי לפטופ של סוני עם ויסטה ויש לו דיסק קשיח של 300Gb שמחולק לשני מחיצות. מחיצה אחת מוגדרת כ EISA Configuration בנפח של 11GB ומחיצה שניה משמשת כ :C במחיצה המוגדרת כ EISA Configuration יש את כל תוכניות ההתקנה והדרייברים ואני רוצה להכנס לתוכה. הכיצד?????? נ.ב. איך אני נכנס למחשב (ויסטה) כ administrator תודה
-
- 3 תגובות
- 980 צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב ג 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 15.6 אינץ', עדיפות למחשב לא כבד מדי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עם מערכת הפעלה window…
-
- 2 תגובות
- 980 צפיות
-
-
תקציב : 6000 (כולל מסך) חנות באיזור הדרום משחקים כבדים לפחות 1giga ram
-
- 11 תגובות
- 980 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש לוח אם לפלטפורמה X99. יש לי אופציה לרכוש את Gigabyte GA-X99M Gaming 5 או ASRock Fatal1ty X99M Killer. קריטי לי בעיקר נושא האמינות, מי אמין יותר מבינהם. ובכלל מי הייתם בוחרים מבין השניים ולמה? תודה.
-
- 2 תגובות
- 980 צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב בהקדם ובניתי מפרט רק שעדיין יש לי כמה התלבטויות . המפרט: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 1500X AM4 Box - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪ 512 לוחות אם: MSI B350M MORTAR + DSB1 Mouse כמות: 1 - מחיר: ₪ 375 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 8G 2400 CL16 Vengeance LPX Black CMK8GX4M1A2400C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 406 מארזים: Cougar MX330 כמות: 1 - מחיר: ₪ 178 ספקי כוח: ANTEC PSU 550W Neo Eco Modular 80+ כמות: 1 - מחיר: ₪ 255 כונני SSD: Samsung SSD 500G 850 EVO 2.5" SATA III כמות: 1 - מחיר: ₪ 633 כוננים קשיחים: Seagate H…
-
- 1 תגובה
- 980 צפיות
-
-
מה דעתכם על המשחב הבא: HP Compaq 6730S C2D T5870(2.0) 15.4 2G\250 2.49K V-B 3Y http://www.hp.com/cgi-bin/pf-new.cgi?IN=http%3A%2F%2Fh10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/sm/WF06b/321957-321957-64295-89315-89315-3687778-3770750.html הדגם הא ku358ea יש לי הצעה של 4200 שקל עם אחריות ל3 שנים איסוף מהבית (לא שנה)
-
- 9 תגובות
- 980 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב חזק שיתאים לי לשימושים כמו עריכת וידאו "אינטנסיבית" ועבודה עם תוכנות תלת מימד. קראתי כל מיני המלצות וכרגע אני מסתכל לכיוון של Dell Precision M6700.. יש דעות? אולי המלצות אחרות? תודה!
-
- 7 תגובות
- 980 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש לאחי. התוכנית כרגע היא לקנות AMD X2 3800 והחליף עם ה-athlon64 3200 שלי. בנוסף לשים לעצמי זכרונות טובים יותר ולתת לו את שלי. בקיצור - לשדרג את שלי על הדרך... בניתי מפרט ב-5k. אני לא זקוק להמלצות לגבי החלקים עצמם, למעט זכרון 2x512 עם תזמונים נמוכים (בסביבות 800 ש"ח) השאלות העיקריות שלי הן: האם לרכוש את המחשב כבר עכשיו, או לחכות לתושבת AM2 ... (מבחינת ביצועים) אם אני מחכה ל-AM2, יהיה לי קצת יותר קשה לעשות את ההחלפות (כמובן שה-AM2 יבוא למחשב שלי - לוח+מעבד+זכרון. וחבל כי יש לי אחלה לוח SLI כרגע) * אז מתי בעצם נראה בישראל את הצ'יפסט החדש? * האם תוספת הביצועים שווה את הזמן שצריך לחכות? * האם המחיר אמור להיות גבוה משמעותית מהמחירים כיום (מעבדים\לוחו…
-
- 9 תגובות
- 980 צפיות
-
-
-
למי שלא זוכר, קניתי מחשב חדש, עם המפרט: athlon64 3400+ corsair 1024Mb 2.5-3-3-6 geforce 6800GT 256Mb 256bit של gainward והרדיסק 160GB 7200RPM 8Mb של Seagate. (השאר לא רלוונטי) כמובן שהתקנתי Doom3 (עובד חלק או כמעט חלק על High), והתקנתי Farcry ופה מתחילה הבעיה, Farcry לא עובד חלק ב Medium (אני מדבר על ההגדרות המתקדמות), וגם ב Low הוא לא עובד חלק כל הזמן. (יש קצת קפיצות כאלו). אני מתחיל לחשוש שמשהו לא בסדר אצלי. כמו כן, הציון שלי ב 3dmark2003 הוא בסביבות ה 9800 1) מישהו יודע אולי ספציפית איך גורמים לFarCry לעבוד טוב? 2) איך אני יכול לבחון את ביצועי המחשב ולהשוות כך שאוכל לדעת האם הוא עובד כפי שהוא אמור לעבוד? תודה!
-
- 2 תגובות
- 980 צפיות
-
-
הגיע הזמן למחשב חדש, ויש לי 9K. המחשב צריך לכלול בנוסף גם מסך, מקלדת, עכבר, ראוטר אלחוטי וכרטיס רשת אלחוטי. המחשב הינו בעיקר למשחקים, ועבודה שוטפת (גלישה, צפיה בסרטים וכו'). בניתי מפרט, והייתי רוצה לקבל עליו חוות דעת, בבקשה לא לבנות מפרטים חדשים כי חשבתי הרבה לפני שהגעתי למפרט הזה. מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ₪ 1450 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ₪ 590 1 מארזים ANTEC SONATA III 500W SONATA3 ₪ 788 1 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ₪ 123 1 זיכרונות OCZ 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) Gold XTC CL5-5-5-12 ₪ 429 1 קשיחים למחשבים שולחניים SEAGATE 250Gb SATA II 16MB 3250410AS ₪ 391 1 כרטיסי מסך BFG 88…
-
- 9 תגובות
- 980 צפיות
-
-
שלום לכולם.. יש לי מעבד CORE2DUE E6600 אני מעוניין ( בתקציב של 2500 שח) ב: 1.לוח אם שיתאים לOC קל 2.זיכרונות ( עדיפות ל4GB) 3.כרטיס מסך 4.ספק כוח טוב . 5. קירור טוב למעבד- יעבורOC 6. צורב DVD פשוט 7.הארד דיסק 8. מארז פשוט תודה מראש לעוזרים אלכס.
-
- 8 תגובות
- 980 צפיות
-
-
שלום אתם יכולים לעזור לי לבנות מפרט למחשב נייד??? בבקשה אני רוצה שהמחשב יהיה חזק למשחקים ולסרטים ומהיר לאינטרנט. המחשב לא צריך להיות קל וגם לא חייב להיות לו זמן סוללה גדול כי הוא לשימוש בבית בלבד! תודה לעוזרים.... תומר
-
- 5 תגובות
- 980 צפיות
-
-
המפרט הוא לדוד שלי צריך שיהיה בו בקשר למעבד.. מה ההבדל בין ה פנטיום M לבין המעבד הרגיל של המחשב הנייד??!? 512 RAM 40GB לפחות! מסך 14.1 אינץ לפחות כונן DVD COMBO אפשר לחרוג מהתקציב אבל לא בהרבה.... תודה
-
- 4 תגובות
- 980 צפיות
-
-
טוב אני מחפש מפרט בשביל עבודות משרדיות , דואר אלקטרוני, SKYPE ואולי לראות איזה סרט מידי פעם מפרט כזה יספיק ? http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=2575
-
- 10 תגובות
- 980 צפיות
-
-
אהלן, לא יודע אם זה אפשרי- אבל אני מנסה לבנות מפרט למחשב קטן פיזית (בסגנון מק מיני), לעבודה משרדית (וורד, אינטרנט וכו'), ללא ציוד הקפי, אבל כולל הרכבה. (ממקום שיודע להתקין מערכת הפעלה ואופיס, לא כלול בתקציב כמובן). אני מניח שעיקר הקושי זה למצוא מארז מתאים- ואז להתאים לוח אם (וכונן פנימי). התקציב הוא בגדול עד 1500, אבל אני לא יודע אם זה ריאלי בהתחשב בעלות הגבוה (כנראה?) של המארז, וההגבלות על הלוח אם. אני מניח שאפשר להגיע עד סביבת 2-2.5K, אבל אני מעדיף שלא.. תודה מראש! אביב
-
- 8 תגובות
- 980 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 8 אלף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רינדורים ותוכנות תלת מימד (Maya, Zbrush, LightWave בעיקר) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפש…
-
- 0 תגובות
- 980 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 ש"ח מעדיף שלא לחרוג אלא אם כן יש שדרוג עם יחס עלות / תועלת גבוהה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש הכבד ביותר יהייה פיתוח תוכנה (עבודה עם מכונות וירטואליות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש כונני אחסון ישנים 3.5" שאני מעוניין להעביר למחשב החדש (אפשרי גם ב-NAS) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאד. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ו…
-
- 2 תגובות
- 980 צפיות
- 1 follower
-