ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,473 דיונים בפורום זה
-
פתחתי לא מזמן נושא על מפרט עתידי שאני מתכנן לקנות, סביבות ספטמבר כנראה, המחשב סטוק (ללא OC) זה משפיע רק על בנצ'ים לא? ללא הבדלי ביצועים הרי.. (?) כנראה שזה יהיה לוח H87 או 97 תמליצו לי אתם (העדפה על 4 סלוטים ולא 2 כי זה תמיד שדרוג פוטנציאלי), מתכנן על I7 משהו באיזור ה4770 (אך ורק סדרת HASWELL כמובן) ו16GB ראם כדי להימנע משדרוג עתידי (אני לא משדרג חלק חלק כל פעם, מפרט שלם פעם בכמה שנים) כרטיס NV כנראה 780 (כי יש לי מסך VG248QE של אסוס ה144HZ וזה דורש FPS ממש גבוה במשחקים כדי לקבל סינכרון ואשכרה תועלת מהמסך , SSD של סמסונג EVO 250GB , מארזים של פאנטום באמת שווים ת'השקעה ? כי אני מתכנן על אחד .. קירורים של NOCTUA (המפרט פרט למארז ייקנה בחו"ל אז על תקציבים אין לי מה לדבר בנת…
-
- 0 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום לכל פורום חומרה,הודעה ראשונה(: אבקש את עזרתכם בבניית מחשב גיימינג בתקציב של עד 5K,ללא צורך בציוד הקפי(למרות שעכבר או מקלדת טובים תמיד יתקבלו בברכה). המחשב אמור להספיק להרצת משחקים בצורה הגיונית לבערך 5 שנים הקרובות,כאשר השאיפה היא בשנה וחצי-שנתיים הקרובות הוא יוכל להריץ אותם על הגדרות כרפיות מאקסימאליות. מספר שאלות נוספות: האם מעבד sandy bridge של אינטל עדיף על פני מעבד רגיל של אותה החברה,ואם כן-למה? בכמה "חזק" יותר כרטיס מסך אשר עבר OC בחברה מאשר אחד רגיל?(אני מכוון ספיציפית לnvidia 570gtx) <blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך,במידת האפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2…
-
- 10 תגובות
- 991 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בערך 5.5-6 אלף, אפשר לחרוג מעט אם זה בשביל מטרה חשובה לפי מה שרשום למטה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ביום יום אני הולך להעמיס הרבה על המעבד והראם בגלל ריבוי יישומים, מעבר לכך אני רוצה שתהיה יכולת להריץ משחקים אבל זה פחות קריטי (לא אכפת לי לשדרג כרטיס מסך בעתיד אם יהיה צורך, שאר הרכיבים במחשב הם להרבה זמן לעתיד). דגשים עיקריים במחשב זה כפי שאמרתי מעבד חזק ו32 גיגה ראם. מעדיף מעבד AMD אבל מוכן לשקול אינטל לפי עניין. כרטיס מסך העדפה קלה לאנבידיה אבל לא מחייב. אני לא זקוק להרבה אחסון קשיח במחשב בערך 2-3 טרה יספיק כאשר לפחות טרה אחד צריך…
-
- 3 תגובות
- 991 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכל מומחי החומרה, בשעה טובה אני מוכן להחליף את המחשב הישן שלי באחד חדש. תקציב של 2K אבל אפשר קצת לחרוג, והדרישות שלי הם די בסיסיות: אני לא מתכנן על אוברקלוק (וגם האמת שאפילו לא מבין בזה) , ואני לא ממש גיימר (למרות שהייתי שמח לקחת כ.מסך לא מובנה, רק בשביל לא לסגור את האופציה...). בכל מקרה, אני כן מעדיף מעבד quad. מצאתי מפרט מחשב ב ksp, ולמרות שקצת התחלחלתי לאחר ששוטטתי באינטרנט וראיתי ביקורות לא הכי טובות בנוגע לשירות שלהם, נראה לי שאני אלך עליהם בכל זאת, ואנסה לשדרג את המפרט עד כמה שניתן- בדגש על המארז ומאוורר שיהיה שקט - בגלל שאני חושב שזה החלקים שאני חושב שארצה שיהיו מספיק טובים ועמידים. המערכת עצמה היא מערכת שהם מרכיבים (כלומר- לא מפרט שאני הרכבתי) וזה פירוט הרכיב…
-
- 9 תגובות
- 991 צפיות
-
-
זקוק לחוות דעת על המפרט הבא - למרות שאני די סגור עליו רעיונות לחלקים חלופיים זולים יותר יתקבלו בברכה מכיוון שזהו מחשב לצרכי פרנסה ואיני רוצה שיפתח כאן דיון נוסף על ג'יפורס נגד קוואדרו אז אגיד זאת מעכשיו- רק כרטיס ג'יפורס להציע.תודה לכל מי שיעזור באמת מעריך זאת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כעקרון,אפשר לחסוך במידה וחומרה חלופית אינה מורידה מביצועי המחשב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו מקצועית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Avid media composer…
-
- 9 תגובות
- 991 צפיות
-
-
אוקיי אני צריך מפרט עד 4K. חשוב לי המעבד ( שיהיה AMD 64 2800 ומעלה או P4 2.4 GHz ומעלה ) וחשוב לי הכרטיס מסך ( העדפה לRadeon או לGeforce , שיהיה 128 MB מינימום ) פחות חשוב לי זה הציוד ההקפי ( אבל שלא יהיה ג'אנק ) ופחות חשוב לי המארז.... ( אבל אם זה חרא מארז אז להוסיף ספק כוח ) אני מעוניין לקנות את המחשב מKSP או כל חנות ( לא וירטואלית ) אחרת. תודה רבה רבה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מפרט למחשב זול בסביבות ה-1000 ש"ח. הדרישות של המערכת צרכות להיות מינימליות - לשימוש אופיס ואינטרנט בלבד ללא משחקים. ה-HD יכול להיות מאוד קטן וכנ"ל הזכרון (128). אבל, (ופה הקט'ש) המשב צריך להיות אמין מאוד כי הוא לאדם שאין לו מושג בתקלות חומרה למיניהן. תודה
-
- 6 תגובות
- 991 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לשדרג את כרטיס המסך שלי. יש לי כרגע hd 4890 ואני מעוניין לשדרג לכרטיס חדש בסביבות 800-900 שקלים. הכרטיס מיועד לגיימינג. איזה כרטיס הכי טוב בקטגוריית מחיר זו? חשבתי על r9 270 או r9 280 מיד שנייה. מה דעתכם?
-
- 3 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לרכוש מחשב נייד לצרכי עבודה. הצרכים שלי הם בכללי - עבודה בסביבת office (כולל מצגות ב powerpoint) ,אפשרות לראות ולערוך (בסיסית) סרטונים למצגות. המחשב צריך להיות יחסית קל ונוח לנשיאה. מבחינת מחיר - עד 4000 ש"ח. תודה רבה, אמיר.
-
- 2 תגובות
- 991 צפיות
-
-
טוב אז את הצרכים כתבתי פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=415397.msg3567275#msg3567275 כמו שאתם רואים הוספתי כסף... וגם שיניתי ת'מפרט להיות בכלל של INTEL... מעבדים Intel Core i7 Processor i7-920 2.66GHz 8MB LGA1366 BOX ¤1561 פתרונות קירור למעבד Xigmatek Thor's Hammer 7*Heat-pipe H.D.C CPU Cooler ¤285 לוחות אם GIGABYTE GA-EX58-UD4P Intel i7 Socket LGA 1366 DDR3 ¤1404 מארזים Cooler Master RC-690 No Power Supply ATX Mid Tower Case ¤389 ספקי כח Silver Power 650W SS-650HT 52A@12V 80Plus Bronze BOX ¤510 זיכרונות Corsair DDR3 6144MB 1600MHZ XMS Triple Channel CL8 ¤772 כוננים קשיחים Western Digital WD5000AADS 500GB SATA2 7200rpm 32MB Hard Drive …
-
- 13 תגובות
- 991 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3500-4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?בטווח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)?תכנות + גיימינג א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?22 אינץ 1680x1050 * באיזה סוג משחקים תשחקו?modern warfare, starcraft2 * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני עד גבוה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מ…
-
- 12 תגובות
- 991 צפיות
-
-
היי, אם למישהו יש ניסיון עם הלפטופ הזה אשמח לשמוע חוות דעת. זה המפרט המלא http://m.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=903705 תודה
-
- 0 תגובות
- 991 צפיות
-
-
מה המחשה הכי טוב עד 9000 שקל כולל מסך? שיהיה טוב ומהיר,שקט טוב למשחקים כבדים ? תודה רז
-
- 5 תגובות
- 991 צפיות
-
-
הזמנתי היום מחשב ואני רוצה את הדעה שלכם עליו מה כדי לשנות או להוסיף אבל אני לא רוצה שהמחיר יעלה מעל 5300 ש"ח פשוט תגידו לי איך המחשב האם הוא טוב לוח אם: P5Q PRO ASUS P45 775/DDR2 PCI-E X2 מעבד: INTEL CORE 2 DUO E8400 BOX זיכרון: 2024X2 MB 800 DDR2 KINGSTON כרטיס מסך: GEFORCE 9600GT 1GB כן כן אני יודע שאני יכול לקחת את ה ראדאון 4870 אבל למי שהזמנתי את המחשב לא רוצה להוסיף עוד 300 שקל.... מארז MIDI ATX FRONT USB 500 WT EZECOOL דיוידי LG X20 מסך: LG 1953TR LG 19 עכשיו אני הזמנתי את המחשב הזה לחבר שלי והוא לא נותן יותר מ 5300 שקל אבל נתנו לי אפשרות שאם אני משנה את המעבד מ INTEL ל AMD אז הוא יוכל להביא לי באותו מכיר ( 5300) גם את ראדאון 4870 אבל רק אם הוא משנה את המעבד ל AMD…
-
- 10 תגובות
- 991 צפיות
-
-
השתמשתי בשאלון של Gamer.co.il, יש בו את כל הפרטים בשביל בניית מפרט. 1) תקציב? - 4200, חריגה של עד 50 שקל. 2) מטרות ? (לדוגמה: OC, עבודות משרדיות {גלישה באנטרנט, אימייל, הכנת קבצי וורד והדפסות}, משחקים {קלים או כבדים ?}. ניתן לבחור יותר מאחד) - משחקים בינוניים-כבדים, אינטרנט ואייסיקיו. 3) האם אתה צריך ציוד הקפי ? (לדוגמה מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים וכו'.. יש לציין איזה) שום דבר. רק מארז והרכיבים שבפנים. 4) האם יש דבר ספציפי שאתה לא צריך במחשב עצמו ? (לדוגמה אם כבר יש לך כרטיס מסך טוב ואתה לא צריך חדש) צריך הכל. 5) האם יש לך העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מפרט מבוסס AMD 6) האם אתה צריך מערכת הפעלה או כל תוכנה אחרת ? (אם כן פרט איזו) לא צריך. 7) האם אתה רוצה רכיב נוסף שיהיה במחשב…
-
- 9 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום לכולם! המחשב הנוכחי שלי נפטר (P4 2.6ghz) הוא היה בן כמעת 5 שנים ואני שמח שהגיע זמנו מקווה שתוכלו לעזור לי לרכוש מחשב חדש! בעיקרון אני קצת Intel fanboy, למרות ה price/performance היותר טוב של AMD. אם בכל זאת תרכיבו מפרט עם ביצועים דומים בהוזלה משמעותית במחיר אני אהיה שמח לשקול את האפשרות! השאלון: 1. מה התקציב המקסימלי? האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3600 ש"ח עדיף לנצל את כולו ניתן לחרוג 200 שקלים בעיקר לטובת אמינות הרכיבים או Price/preformance 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימ…
-
- 3 תגובות
- 991 צפיות
-
-
היי כפי שציינתי-רכשתי את ה-1005HA החדש של אסוס (חבר של אבא של מביא לי אותו מארה"ב איפה שהוא גר, הוא הזמין בשבילי). ניסיתי לברר קצת באינטרנט על ה-Eee Docking Utility, אבל רציתי לשמוע מידע קצת יותר ספציפי עליו מפי אנשים שהשתמשו בו באופן אישי מה הפונקציות הכי יעילות שם? אפשר באמת לראות טלוויזיה, לשמוע רדיו, לשחק כל מיני משחקים? ואם כן אז אילו ערוצים/משחקים בדיוק? ולגבי ה-SUPER HYBRID ENGINE-מה עליו אתם יכולים לספר? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש מחשב נייד לשימוש משרדי בתקציב של עד 8K (גמיש) דרישות וצרכים: - עבודה עם Autocad, Photoshop, Illustrator בצורה חלקה ומהירה!! (ללא עבודה בתלת מימד) - מסך גדול, לפחות 16 אינץ, עדיף יותר. - דיסק קשיח של מינימום 500GB. - צורב (אין צורך בצורב DVD). - יציאות DVI ו- HDMI - Bluetooth - אין צורך באחריות בינלאומית, אחריות מקומית בהחלט מספיקה המחשב הולך להתנייד בעיקר בתוך הבית ולכן משך חיי הסוללה ומשקל המחשב לא כל כך רלוונטים לבחירת המחשב. הדרישה הכי חשובה מהמחשב היא מהירות עבודה. אני זקוק למחשב שיריץ בצורה מהירה מאוד את התוכנות שציינתי למעלה (בעיקר Autocad) גם בעוד שלוש שנים. אני לא יודע אם תוכנות מהסוג הנ"ל דורשות כרטיס גרפי ייעודי, אם כן אז יש להוסיף למפרט. אנ…
-
- 3 תגובות
- 991 צפיות
-
-
כמות. מוצרים סה"כ Teac Floppy Drive 1.44 66 ש"ח LITE ON CDROM X 52 Black 128 ש"ח Edimax USB to 10/100 Fast Ethernet Adapter EU-4201 109 ש"ח LG V.92 56K FAX MODEM 121 ש"ח Teac DVD ROM X 16 298 ש"ח Vantec EZ-Swap removable hard drive MRK-102FD 271 ש"ח ENERMAX EG851AX-VH Active PFC series 1,485 ש"ח Iomega 4/2.4/12//16/10/14 DVD+RW 1,557 ש"ח Logitech® Cordless Desktop® MX 759 ש"ח Creative GigaWorks S750 3,448 ש"ח PQI 2048MB DDR 400MHz PC3200 Dual Channel (2x1024MB) Mirrored Black Copper 3-3-3-8 3,519 ש"ח COMPUCASE (S266PI) Rackmount E-Server (Black) Chassis - 2U 1,991 ש"ח IIyama LCD TV 40 Prolite L4…
-
- 11 תגובות
- 991 צפיות
-
-
בניתי לחבר את המפרט הזה: ב KSP כבר לא מוכרים את הלוח אם הזה וגם לא את המארז, רציתי לקבל המלצות על מארז אחר ולוח אם חלופי שכולל בתוכו כרטיס מסך Ob תודה
-
- 4 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שאלתי היום חברים שלי בבית הספר על המחשב שהזמנתי והם אמרו לי :"הזיכרון לא משהו , הלוח אם לא משהו והמסך לא משהו". אבל הם לא מבינים מה אתם אומרים הינה כל המפרט של המחשב שהזמנתי ביום שלישי האחרון: amd athlon (socket 939) 64 bit מעבד 1,109 ש"ח מקלדת+עכבר אופטי microsoft נחמד 120 ש"ח הרכבה 190 ש"ח wd80gb(8mb) 7200rpm sata הארד דיסק 400 ש"ח nec 3500 צורב 370 ש"ח compucase (hec) cia19- midi tower רציתי שחור אבל זה לא מתאים לצורב 390 ש"ח samsung 17 " 793df הוא ניסה לדחוף לי את המאג הישן …
-
- 13 תגובות
- 991 צפיות
-
-
הגעתי ל2 דגמים אחרונים שעולים אותו מחיר http://ksp.co.il/?uin=16274 DELL VOSTRO היתרונות סדרה עיסקית - יש עליו המלצות טובות ברשת אומרים שהוא בנוי טוב יש לו תאורה במקלדת(טוב להרצאות שהרבה פעמים חשוך - נוח להקליד) יכול להגיע עד ל16GB RAM מהירות Hard Disk 7200 Rpm יש יציאת msata ככה שבעתיד אני אוכל לשלב SSD http://ksp.co.il/?uin=16360 SAMSUNG יש לו 8 ראם ולא 4 כמו בדל הכרטיס מסך קצת יותר טוב(יש לו 2 גיגה זכרון גראפי בניגוד לגיגה בדל) יכול להגיע עד 8 GM RAM מקסימלי מהירות Hard Disk 5200rpm אני לא יודע אם יש יציאת msata איך אפשר לברר ? שימושים שלי - תכנות(בקרוב סטודנט שנה א' מדמ"ח) אינטרנט(עבודה עם לפחות 10-15 טאבים) ומידי פעם גיימינג קל(בעיקר פיפא) השאלה מה עדיף ?
-
- 6 תגובות
- 991 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 אפשר לחרוג ב1000 נוספים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיצוב גרפי. פוטושופ, אילוסטראיטור, אפטר אפקטס, תוכנות תלת מימד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 15 אינץ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מח…
-
- 6 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום חברים, שוקל רכישה של המפרט הבא יד שנייה, הכרטיס מסך היה בשימוש 1.5 שנים. אשמח לשמוע בכמה ש"ח הייתה קונים את המפרט הזה? והאם הוא יריץ 4K גיימינג? מפרט: מעבד ryzen 5 7700x לוח אם ASUS B650M plus זכרון Kingston ddr5 8×2 16 gb 5200 קירור מעבד נוזלי msi corelquid p240 ספק כוח Seasonic 750 80+ bronze כרטיס מסך palit 3070ti דיסק קשיח kingston Nvme 240 gb Crucial nvme 500gb מארז Corsair Cristal seriws 280x
-
-
- 1 תגובה
- 991 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני לקראת מחשב studio 14, וצריך לבחור בין המעבדים Intel® Core™ i7-720QM Quad Core Processor 1.6GHz (2.8GHz Turbo Mode, 6MB Cache) [included in Price] Intel® Core™ i7-820QM Quad Core Processor 1.73GHz (3.06GHz Turbo Mode, 8MB Cache) [add $350.00] כפי שאתם רואים, שידרוג ל820 הוא תוספת של 350$, לא מעט בכלל. האם השיפור מצדיק את זה? מתי ארגיש בכלל את ההבדלים? אשמח לעצות, אני ממש על סף קנייה!
-
- 3 תגובות
- 991 צפיות
-