ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש של אינטל (לא AMD), אבל עקרונית יש לי דיסק קשיח וכל הרכיבים הנלווים..... אני מעוניין לקנות: לוח אם טוב זיכרון 512 מגה (אני לא יודע איזו מהירות כדאי שזה יהיה....200 או 400 או משהו אחר) מעבד (לפחות 2.2) כרטיס מסך (משהו עם 128 מגה) מארז וספק הייתי רוצה לדעת את הרכיבים המדויקים כדי שאוכל לברר על מחירים בכמה חנויות.... העלות צריכה להסתכם במקסימום 3000 ש"ח.....(זה אמור להיות מחשב יחסית חזק......) תודה רבה רבה רבה מאוד, אלונה&אבי :-*
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המפרט הבא: ייעוד המחשב הוא משחקים וסרטים. באמת שאני לא מחפש משהו פצצה אלה מחשב שיוכל להפעיל את המשחקים הקיימים בשוק בצורה מספיק טובה. מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Sempron 2800+ (S-754) 1 480 480 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ K8U (S-754+ULI+AGP+SATA) 1 330 330 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 1 270 270 כרטיסי מסך? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ 6600 256MB DVI, TV, PCI-E (RETAIL) 1 660 660 דיסקים קשיחים? Hitachi כמות מחיר סה"כ Deskstar 80GB Sata II 1 340 340 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 1 50 50 מארזים? כמות HEC Compucase CI-6A21 400W 1 סה"כ 2500 ש"ח…
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, ישנו שבר במחשב הנייד הזה - על המחשב לא הופעל לחץ ולא הושמו דברים כבדים מה שמוזר שרואים בליטה במחשב מן הפנים ולחוץ - האם יכול להיות חום או חומר כימי בתוך המסך אשר גרמו לכך? הבליטה היא לכיוון החוץ ולא פנימה... ועכשיו יש סדק כל טוב, גבריאל
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך?לא משנה * משקל רצוי?לא משנה עדיף כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?עדיף גם לא חשיבות עליונה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו)מעדיף HDMI,DVI * בלוטות?אפשרי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata)רגיל 500GB+ * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD רגיל * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?עדיף * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא רצוי שלמחשב יהיה מ…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מתלבט בין 2 סוגי מחשב: הראשונה מערכת מבוססת על G640 והשניה על i3 העניין הוא שאני מוכן להוציא 1600 ש"ח בלבד, ובמערכת מחשב מבוססת G640 אני מקבל בסכום הזה מערכת יותר מאוזנת והגיוניתובמערכת מבוססת i3 אני מקבל מערכת שנראית יותר חזקה אך פחות מאוזנת. השאלה היא: מה עדיף? מעבד חזק יותר או מערכת מאוזנת יותר? חשוב לציין כי השימושים הנדרשים הם בעיקר אופיס, אינטרנט ומשחקים פשוטים (כגון פיפ"א 2011 או משחקים באינרטנט). המערכות (שחלק מהן נלקחו מהפורום) הן כדלהלן: מבוסס על G640 (הורכב בTMS] מעבד: Intel Dual Core G640 2.8GHZ for 1155 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪273 קירור למעבד: Intel Original 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪29 לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪311 מארז: באנ…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 9K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות עריכת וידאו,פוטושופ משחקים למיניהם ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. LEAGUE, הרבה FPS למיניהם, משחקים עם הרבה חישובים כמו בסגנון 7D2D אבל עוד כאלה שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך צריך לקנות עם המחשב, לכן מה שיהיה נוח וטוב -לאילו הגדרות גרפיות מי…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך מפרט או המלצה על מוצר ספציפי למחשב נייד לשימוש בתוכנת QBASE להפקת מוסיקה (הקלטות, בישולים וכד'). בלי לקרוע את הכיס יותר ממה שצריך.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני בונה מחשב חדש למטרות גיימינג. הוא יעבור OC, אבל לא קיצוני. מאוד חשוב לי שהמחשב יהיה יחסית שקט (גם בעומס) למפרט: [table] [tr][td]מעבד:[/td][td]Core i5 760[/td][/tr] [tr][td]גוף קירור למעבד:[/td][td]Mugen II Rev.b[/td][/tr] [tr][td]לוח אם:[/td][td]ASUS P7P55D[/td][/tr] [tr][td]זכרון:[/td][td]2x2GB Corsair XMS3 CL7 1600 MHZ[/td][/tr] [tr][td]כרטיס מסך:[/td][td]Sapphire HD 5850 Vapor-X[/td][/tr] [tr][td]מארז:[/td][td]Antec P183[/td][/tr] [tr][td]מאווררים:[/td][td]Slip Stream 12cm PWM[/td][/tr] [tr][td]דיסק קשיח:[/td][td]Samsung HD103SJ[/td][/tr] [tr][td]כונן אופטי:[/td][td]LG DVD±RW GH24NS x24[/td][/tr] [/table] התכנון בגדול הוא להתקין את שני הדיסקים (יש לי עוד דיסק זהה ק…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי, אני מתלבט בין 2 ניידים של HP: HP zt3110EA http://www.hp.co.il/prodserv/notebookpcs/pavilion.html או HP nc6000 עם הרחבת זכרון ך 512MB http://h41100.www4.hp.com/il/eng/commercial/notebooks/dj333a.html מה ההבדלים ביניהם - חוץ מגודל מסך ומשקל , המחירים כמעט וזהים, ומה מומלץ? האם כדאי להרחיב את הזכרון של ה-NC6000 ל512MB או שלא נחוץ? תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי תקציב של משוער של 3500 ש"ח, המחשב מצד אחד מיועד למשחקים, מצד שני לא מדובר בגיימרים מטורפים, מדובר בילד בן 8 שבגילו אין יותר מדיי משחקים (ככה אני סבור) חוץ ממשחקי מכוניות כדוגמת GTA IV וסדרת Need For Speed החדשה, ועוד כמה משחקים שמתאימים לגילו (אם אתם מכירים כמה תתקנו אותי ותפכחו את עיני!). המסך הוא 20 אינץ' והילד כנראה לא מכור ומכור לרזולציות. המטרה היא מחשב שיצליח להפעיל משחקים על הגדרות בינינות לפחות 3 שנים, ושהמחשב כולו - מעבד לפחות - יעמוד בדרישות למשחקים אפילו ל5 שנים הקרובות. עכשיו השאלה היא איפה לתת יותר תקציב, למעבד חזק יותר, או להתפשר קצת על מעבד כדי לקחת את הכרטיס 4850? מניסיון של שנים תמיד המגבלה הייתה הכרטיס מסך שכבר לא תמך - ולא משנה אם הוא עולה 1700 ש"…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אז ככה אני צריך מפרט לאינטרנט,סרטים ומשחקים כשאני בעיקר הולך לשחק ב-NFS,PES ו-GTA4 ואני רוצה שהמחשב יהיה מהיר לאינטרנט להורדות... אני צריך שהוא יהיה שקט יחסית 7-8 בסולם שקט ועם קירור טוב למעבד. אני גם צריך שיהיה עם כ.רשת אלחוטי, יש צורך במסך ומערכת הפעלה. לא לחרוג בבקשה כי זה כבר אחרי חריגה של 300 ש"ח אז אם אפשר להישאר במסגרת התקציב בבקשה. חשוב לי שגם המעבד יהיה חזק לה צריך לשים הכל על הכ.מסךכי אני מעדיף בתיד לשדרג את הכ.מסך ולא את המעבד....ו כמובן אשמח אם יהיה אפיק נוח לשידרוגים בלוח האם. ואם תוכלו אולי להמליץ על חנות? התכוונתי לקנות מ-KSP ומכולם קיבלתי המלצות לא לקנות שם וגם לא באייבורי וגם השירות שם לא היה הכי הכי.... תודה רבה לעוזרים!!!
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד IBM T21, דיי ישן וכבר הרבה זמן ל השתמשתי בו, ועכשיו יש לי שימושים בשבילו. אבל בגלל שכבר המון זמן לא נגעתי בו, שכחתי את הסיסמא, הוא נעול עם סיסמת ביוס, מה ניתן לעשות? תודה רבה!!!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניינת ברכישת מחשב חדש למשחקים. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל. אפשר גם לחרוג, אבל עדיף שלא. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? סרטים, משחקי MMO, Shooters, וכל מה שימנע ממני לסיים את התואר בקרוב. לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד? - גבוהות. האם יש צורך בציוד היקפי ? לא. אבל המלצות למסך איכותי 24"-23" עד 1000 ש"ח יתקבלו בברכה. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 בסביבות 7. הרעש משגע אותי. לא מעוניינת לעשות אוברקלוק. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך בהרכבה בחנות. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? שמעתי ש SkyPC או IQPC טובים, בכל מקרה לא אייבורי... האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מחפשת המלצה למחשב נייד שאתקין בו אדובי משהו איכותי אבל לא יקר. אני מורה לאמנות ועוסקת בין השאר בעיצוב סביבה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד של HP עם מעבד AMD 64 ביט (Pavillion dv9700). המחשב הגיע עם ויסטה 32 ביט. האם כדאי להשתדרג למערכת הפעלה 64 ביט ? ואם כן, האם מומלץ להתקין על מערכת ההפעלה הקיימת או לפרמט ולהתקין מאפס ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני חדש בפורום, והמחשב שלי לא מריץ לי משחק מסוים כמו שצריך. אני יודע שהמפרט שלי גרוע. המפרט הוא כזה : מעבד : Intel Core i3 3220 CPU 3.30 GHz זיכרון ראם : 4GB כרטיס מסך : AMD Radeon HD 7700 Series אני יודע שזה חרא, אני גם יודע שאני צריך להחליף די את הכל. השאלה שלי היא לאיזה להחליף, מה ההמלצות כדי שהמחשב יריץ משחק ברמה מצוינת במהירות ובלי תקיעות? ומה המחירים כמובן. תודה רבה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 גמיש א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך (אבל לא על חשבון התפשרות) אז תמיד מבורך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 שקלים נוספים, פלוס מינוס 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי, כל המשחקים החדשים וסרטי HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים, MW3, BF3, NFS ועוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" -לאילו הגדרות גרפיות…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג כבד ! א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Battlefield 4 ...כל החדשים שדורשים מחשב חזק ! -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני צריך גם מסך חדש ...בתוך התקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט ? לא שידוע לי 5. עד כמה…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי לאחר שנסגרתי על המפרט שיספק את צרכיי(שימוש בייתי, סרטים,EXCEL), מצאתי כי קיימים מספר דגמים שעונים פחות או יותר על אותם הצרכים והייתי רוצה לדעת אם יש עדיפות מסויימת לאחד מהדגמים הבאים : Dell Inspiron 15 3580 N3580-5092 https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1013596 Lenovo IdeaPad 330-15 81DE00S7IV https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1019717 Asus VivoBook 15 X512FA-BQ220 https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1020140 תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב הוא לצרכי לימודים. כרגע יש תקציב גדול והוא לא יוחלף בשנים הקרובות כך שחשבתי על משהו מהסדרות העסקיות שאיכות הבניה והעמידות שלהן טובות. המחשב ישמש לעבודה משרדית וצפיה בסרטים בלבד. גודל עדיף סביב 14 או 13.3 ומסך מאט. כמו כן נדרש דיסק קשיח של 256GB לפחות אם הולכים על SSD. אין דרישות מיוחדות מעבר לכך, המחשב לא יהיה יותר מדי נייד ורוב הזמן יישאר בבית. יש לי מחשב של Fujitsu שנרכש בשנת 2008 ועבד עד היום (6 שנים) כמו גדול אז אני מקווה שגם היום עדיין מרכיבים מחשבים כאלה. אופציות שחשבתי עליהן הן Dell Latitude 7440 או אחת מסדרות ה-Thinkpad של לנובו אבל המבחר שם מסחרר אז אין לי מושג מאיפה להתחיל. מה ההמלצות כאשר עמידות ואורך חיים הן הדרישות הכי חשובות?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב שיעודו יהיה משחקים בתקציב עד 4000 ש"ח. נא תעזרו לי עם המפרט. תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, את המחשב הבא הרכבתי לאחר קריאה באינטרנט, בפורומים, ובמפרטים המומלצים. אשמח לחוות דעת לפני קניה. 1. מה התקציב המקסימאלי?7500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,סרטים,גלישה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים+גלישה-תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוה…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
לפני הכל אני מחפש את עמק השווה בין איכות למחיר, מה לעשות שלהיות סטודנט בישראל זה לא קל. הכוונה שלי להשתמש בנייד להקלטה של הרצאות (וידאו+אודיו) באוניברסיטה. כלומר אני צריך שהוא יהיה בעל הרד דיסק של לא פחות מ -30 גיגה, שיעשה קידוד (אם אפשר on the fly בצורה סבירה) ואם ניתן אז גם שיהיו לו חיי סוללה ארוכים (למרות שזה לא קריטי מכיוון שבכוונתי לחברו לשקע). כמובן שאני מבקש להסתמך על נסיונכם האישי ובכך לסנן מוצרים גרועים של חברות גרועות. אופציה שהיא בגדר מותרה *ש (ג'נטו) לינוקס תרוץ עליו עם 0 תקלות ;D תודה מראש, מקסים.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני יודע שהתקציב רע אבל אנסה בכל זאת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1300 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנת SPSS ואינטרנט וזהו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - SPSS ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-