עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום! אבא שלי מחפש לקנות מחשב נייד לשימוש שאינו כבד: 1. גלישה באינטרנט 2. עריכת מסמכים 3. עריכת תמונות ברזולוציה גבוהה (העריכה בד"כ איננה מקצועית) 4. מעט צפייה בסרטים \ יכולת הרצת משחקים (אין פה דרישה להגדרות גבוהות בהכרח) התקציב הוא אזור של 5000 ש"ח. הסתכלנו קצת וכרג אנחנו חושבים על Dell xps 15 i5 בגלל שהחומרה שלו נראית בערך מה שהוא צריך. זאת אומרת: מעבד i5, 4GB RAM, כרטיס מסך סביר, מסך Full HD. בנוסף, הוא מגיע עם 3 שנים אחריות בבית הלקוח. כרגע ראינו שאפשר לקנות אותו ב KSP עם מסך Full HD ב 5.5K (למרות שבארה"ב הוא עולה 850$). האם זו קנייה כדאית? האם יש דגמים אחרים שכדאי לקנות בהתאם לדרישות הנ"ל? האם כדאי להזמין מארה"ב? תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אהלן, היה לי SAMSUNG N150 עד שיימח שמו וזכרו גנב לי אותו... מחפש מחליף קטן וחמוד, עד 1800ש"ח. ראיתי שיצא מעבד כפול ליבה לATOM, עד כמה ההבדל מורגש בביצועים ולאילו דגמים יש אותו? תודה.

• 0 תגובות
    • 806 צפיות
  3. Started by L1ron,

היי שבוע טוב יש לי מחשב נייד של DELL דגם INSPIRION 1520 כשאני פותח את המחשב הוא נותן לי את השגיאה הבאה: A disk read error occurred press ctrl+al+del to restart תמונה: http://img34.imageshack.us/i/p1010069j.jpg/ ניסיתי להתקין ווינדוס חדש אבל הוא לא נותן לי..איך שאני מכניס את הדיסק של הווינדוס הוא עושה RESTART אוטומט.. נירא כי זאת בעיית חומרה. יש למישהו מושג מה הבעייה? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by maxl4me,

שלום לכולם רציתי לשאול מה דעתכם על ה מחשב הזה האם הוא כדאי לקניה מחירו 2590 שקל? ‎Fujitsu LifeBook A530-3‎ ‎Model‎ ‎A530-3‎ ‎ CPU‎ ‎Intel® Core™ i3-370M Processor, 2.4GHz,3MB Cache,1066MHz FSB‎ ‎ Memory‎ ‎2GB DDR3 1066MHz (1 x 2048 MB), Up to 8 GB‎ ‎ HD‎ ‎320GB Sata‎ ‎ Display‎ ‎ 15.6-inch, 1366x768, 16:9 HD Anti-Glare LCD with LED backlight‎ ‎ GPU‎ ‎Intel® HD Graphics on board‎ ‎ Optical Device‎ ‎DVD Super Multi‎ ‎ Wireless‎ ‎IEEE 802.11b/g/n‎ ‎ Bluetooth‎ ‎Yes‎ ‎ Network Card‎ ‎ Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000 MBit/s‎ ‎ Webcam‎ ‎Built-in Webcam, 1.3 Megapixel‎ ‎ Card Reader‎ ‎1 x 4in1 Card Reader (SD /SDHC / MS / MS Pro)‎ ‎ ExpressCard Slots‎ ‎ 1 X (34/54 mm)‎ ‎ So…

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. Started by palin,

טוב אני פותח הנושא הזה - בפעם האחרונה, בחיים לא חשבתי שיהיה כל כך קשה לבחור מחשב. אני מחפש מחשב בסביבות ה-3000 ש"ח, עם אחריות על הרכיבים. מחשב למשפחה, שיוכל להריץ משחקים חדשים בלי להיתקע, שיעבוד ויחזיק גם לעוד שנים, ללימודים, סרטים הורדות וכו'. מפרט מספר 1: AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 BOX ThermalTake DuOrb CL-P0464 CPU Fan Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F31 HIS Radeon 6850 Fan 1GB GDDR5 צורב LiteOn DVDRW iHAS324 X24 ThermalTake V3 Plus Black Edition 2x120 mm + SeaSonic 500ET 500W הרכבת מחשב מעל 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים סה"כ: ₪ 3,265.00 + אפשר…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אני מחפש מפרט למחשב נייח עד 4000 ש"ח ללא מסך. שימוש עיקרי: עריכת סרטי וידאו ועריכת תמונות. לגבי מסך - אני חשבתי על dell2209wa מה אתם אומרים?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by bennnn,

http://cgi.ebay.co.uk/7-Touch-screen-Tablet-PC-WiFi-Google-Android-2-0-MID_W0QQitemZ270658502587QQcategoryZ177QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4340.m8QQ_trkparmsZalgo%3DMW%26its%3DC%26itu%3DUCC%26otn%3D4%26ps%3D63%26clkid%3D5903498463092302502 מה דעתכם על המכשיר???אני מבין שזה לא אייפד ,אבל בשביך 420 שח האם הוא שווה???. הבנתי שהבטרייה מחזיקה כ 3 שעות. מישהו יכול קצת לתת עוד פרטים? האם המכשיר משתלם כמובן ביחס לסכום הנמוך.... תודהההה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  8. Started by nevid,

שלום מחשב HP Pavilion dv5-1160ej עם Vista, המחשב נדלק ורואים את המסך שכתוב HP לאחר מכן המסך ניהיה שחור ונתקע כך, ניסיתי להעלות את המחשב עם דיסק איתחול של וינדוס וזה נתקע באותו שלב וגם שמפעילים את האפשרות של Windows recovery המחשב פשוט לא מגיב. הרצתי את הבדיקות של הביוס לזיכרון ולהארד דיסק והכל תקין. אודה אם מישהו יוכל לעזור לי או אפילו לתת לי כיוון איך לבדוק את הבעיה. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by rank,

יש לי מחשב די חזק שמתחיל להתיישן כבר , ואני רוצה לשדרג אותו , ואין לי יותר מידיי בעית תקציב המחשב שלי היום זה : E6600 עם OC ל3.2 GHZ , כ.מסך HD4870 , מארז ב500 וספק vx550w א, 4 גיגה 800 MHZ של קינגסטון , לוח אם GIGABYTE PDS3P . אני רוצה שהמחשב יעבוד מהר יותר (שימוש יום יומי ובשביל תוכנות עריכה ומשחקים חדשים) . זה השדרוג שחשבתי עליו : מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i7 950 3.06Ghz 8MB Cache OEM כמות: 1 - מחיר: ₪1362 לוח אם: Gigabyte GA-X58-USB3 כמות: 1 - מחיר: ₪1025 זיכרון: 2Gb DDR3 - 1333 KINGSTON(SINGLE STICK) I5/AM3 כמות: 2 - מחיר: ₪122 קשיח למחשב שולחני: SDD CRUCIAL 128G SATA 3 כמות: 1 - מחיר: ₪1737 סה"כ: …

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by bbbbbb,

* גודל המסך? 14'' או 15'' * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה * צורב DVD? לא משנה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא משנה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא משנה יבוא אישי מחו"ל, לא משנה מהיכן, מה אתם אומרים על המפרט הבא? dell xps 14 Intel® Core™ i7-740QM (1.73GHz, 8 threads, turbo boost up to 2.93GHz, 6M cache) NVIDIA® GeForce® GT 425M 2GB 8GB Shared Dual Channel DDR3 במחיר של: 1279$ http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=dndoex4&c=us&l=en&s=dhs&cs=19&model_id=xps-14 המעבד והכרטיס מסך שווים את המחיר? האם יש תחליף למפר…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. אהלן לכולם עדיף שלא ASUS קודם כל. ניסיון רע איתם. מחפש מחשב נייד לסטודנט שיכול להריץ כמה מכונות וירטואליות במקביל (לפחות 4GB זכרון). ושלא יקרטע לי בעבודה שוטפת עם כמה תוכנות שעובדות במקביל. מעבד חזק, כרטיס מסך אני לא צריך איזה 460GTX אבל אני רוצה להיות מסוגל להריץ משחקים. אם אני כבר משקיע כסף. חשוב לי שלא יהיה פלסטיק זול, רוצה משהו רציני. גודל מסך לא משנה לי, לא פחות מ13" משטח עכבר נוח לעבודה לא כמו בנטבוקים של ASUS אין לי ניסיון רב עם לפטופים, אני פשוט רוצה משהו שיוכל לתת מענה לVMWARE עם 2-3 מכונות רצות בלי לעשות צרות יותר מידי, סרטים ומשחקים בצורה סבירה. תקציב אני מוכן בין 5000-5500 , אפשרות לכמה מאות שקלים למעלה גם לא תיהיה בעייה

• 0 תגובות
    • 868 צפיות
  12. Started by shaulr,

שלום לכולם יש לי מחשב נייד שקניתי אותו עם מערכת הפעלה ויסטה. אני מעוניין לפרמט ולהתקין windows 7 . האם זה אפשרי ? האם אין סיכון ? תודה מראש שאול

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. כן - אני מודה שאני בדילמה אם זה מתאים לשרשור כאן או לציוד היקפי, אבל בסוף בחרתי פה... לאחר חיפושים וביקורות והרבה התלבטויות אני חושב על לרכוש את העכבר והמקלדת הבאים: עכבר logitech g500 שעולה בערך 265 שקלים כיום ללא מבצע. מקלדת merc stealth שעולה כ - 310 שקלים. סך הכל שניהם ביחד יעלו כ - 575 שקלים. האם בסכום הזה יש לדעתם קומבינציה משתלמת / כדאית יותר שתואמים את הרצונות שלי כפי שמתוארים להלן? הפיצ'רס שמצאו חן בעני בעכבר: לייזר, DPI גבוה עם חיישן איכותי, גדול (מתאים ליד שלי), מערכת משקולות, שינוי DPI בלחיצת כפתורים. הפיצ'רס שמצאו חן בעני במקלדת: תאורה אחורית מתחלפת, מקשים מותאמים ל - FPS בעלי חיפוי גומי, מקשי מולטימדיה, 2 יציאות USB, יציאות אוזניות ומיק. תודה

• 1 תגובה
    • 746 צפיות
  14. אהלן, אז אני קונה מחשב בחלקים, ללא מסך, להלן המפרט הסופי (ותודה לכמה מהחבר'ה פה שעזרו לי להחליט): Motherboard - Intel P55WB CPU - Intel core I5 760 Memory - Kingston KVR1333D3N9/2G x2 Display - GIGABYTE/ASUS GEFORCE GTS450 1GB DDR5 Hard Drive - HDD WD 1TB WD10EARS DVD RW LG Case - Compucase 6k31 500w כמו שציינתי, התקציב הוא עד 3000 גג (אני סטודנט + רכב בלי שקל נוסף מיותר..) תודה!

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by orenxx290,

שלום לכולם, ושנה אזרחית טובה. אני סטודנט לאנימציה, אני מחפש מחשב חזק ומקצועי לעריכה גרפית שליטה בתוכונות כבדות כגון : 3D MAX ,MAYA .AFTER AFECET. שיעמוד לי חזק במידולים, ורינדור, ללא ציוד הקפי. והשאלה החשובה האם להביא כרטיס גרפי חזק למשחקים כגון 580GTX ולשלב אותו עם כרטיס QUADRO יחסית חלש ולשלב בינהם או להביא כרטיס QUADRO חזק אחד וזהו בלי כרטיס גרפי של משחקים. התקציב שלי הוא 7K לכל המפרט אשמח לתגובות. 1. מה התקציב המקסימלי?- 7 אלף האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? -לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?-500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב אינטרנט ומשחקים - עריכה גרפית בלבד א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנ…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by arbily,

יש לי מחשב נייד מדגם: toshiba satellite a200-14e הסוללה של המחשב מתה ואני מעוניין לקנות אחת חדשה. רציתי לדעת איפה הכי טוב לקנות מהארץ, חנות זולה ואמינה(אם יש כזו חח), ואיזה סוללה אני צריך. אני צריך סוללב ממוצעת ולא יותר מזה. אני די חדש בכל העניין שלי, והמחשב הנייד בכלל של אבא שלי. אני יכול לתת לכם כל מידע שתבקשו בשביל לעזור לי, תודה מראש D:

• 0 תגובות
    • 762 צפיות
  17. היי בעקבות קריסת המעבד במחשב הישן של האחיינים שלי אני מעוניין לשדרג להם את המחשב האם זאת רכישה טובה או שמה יש משהו לשפר ? מעבד: ‏Pentium E6600, 3.06GHz, 1066Mhz, s775, 2MB, DualCore, Tray ‎ מחיר: 380 לוח אם: P5G41C-M LX s775 C2Q 1333Mhz, Intel G41, DDR2 800/DDR3 1333, PCI-E, HDAudio מחיר: 270 זכרונות: 2GB Corsair XMS Heat Spreader מחיר: 150 יוצא בול 800 שח חלקים מ- KSP כל שאר החלקים יילקחו מהמחשב הישן, מה דעתכם ? תודה ניר

• 3 תגובות
    • 984 צפיות
  18. מבקש חוות דעת על מפרט מחשב עד 3000 ₪, ללא ציוד היקפי. אני מחפש מחשב עם דגש על כוח עיבוד – קידוד סרטים, קידוד מוזיקה (flac, mp3), עריכת תמונות (photoshop) וכמובן עבודה שוטפת, אינטרנט וסרטי HD. בנוסף הייתי מעוניין לבצע OC קל / בינוני. מבחינת שקט, הייתי מעדיף שיהיה שקט – אבל זה לא חובה. יש לי מסך 22 בעל רזולוציה מקסימלית של 1680X1050. יש לי גם את הקירור Mugen 2 rev B – אז אני לא צריך קירור למעבד. דגשים: אני רוצה כונן קשיח בנפח של 1T. כרטיס מסך - אני לא רואה טעם להשקיע יותר מ 500 ש"ח כיוון שאני לא גיימר ואני לא אנצל את הכרטיס וחבל. את המחשב אני מתכוון להרכיב לבד, לכן אין חשיבות לחנות מסוימת. המפרט שחשבתי עליו: מעבד - 727 ₪ AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 BOX ל…

• 4 תגובות
    • 811 צפיות
  19. Started by thx777,

למחשב נייח לא כולל מסך מטרה=לעבודה משרדית מאומצת עבודה עם כמה תוכנות במקביל תקציב-2500-4000 חשוב לי שיהיו במארז כמה שיותר יציאות usb תודה רבה

• 2 תגובות
    • 852 צפיות
  20. Started by adirtnt,

רכשתי מחשב נייד לפני כחמישה חודשים - lenovo W510 43192NU ולאחרונה התעוררו בי כמה שאלות: 1.האם תצורת המערכת שלי היא של ארבע ליבות? - המעבד שלי הוא i7 Q720 . 2.כשרכשתי את המחשב הייתה רשומה את המילה arrandale במפרט שלו - מה זה בדיוק אומר? לפי מה שהבנתי אז המחשב הוא בעל 2 ליבות ויחידת עיבוד גרפי? אם כך המצב אז מה יותר טוב תצורת מערכת של ארבע ליבות כמו שחשבתי שיש לי או 2 מעבדים ויחידת עיבוד גרפי? 3.מה דעתכם הכללית על המחשב עצמו? הוא עלה לי די יקר ככה שאני מקווה לביקורות טובות.. תודה לכולם!!!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Internal,

היי אנשים, הצורב שלי התחיל לקרטע ואני חשבתי להחליפו, הבעיה שזה צורב פנימי כאילו המכסה של הצורב אינו יוצא אלא בעזרת EJECT הנמצא על המקלדת והדיסק יוצא לבד ואני לא מוצא איפה מוכרים סוג כזה של צורבים, והאם כל מותג מתאים לי? המחשב STUDIO 1535

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. רציתי לדעת את דעתכם בנוגע למפרט שיצרתי המפרט הוא למחשב שנועד להרצת מוזיקה וסרטים באיכות הכי טובה וכמובן שיוכל להכיל כמה שיותר בעניין הזה ( 1 טרה נראה לי מספיק ) המחשב הוא בעצם משמש בתור מחשב ארכיון מוזיקה\סרטים וצריבתם לDVD או CD המחשב חייב להיות חזק גם מפני ווירוסים ועובד חלק אם יש עוד שאלות אתם מוזמנים לשאול כאן ואני ישתדל לענות ( אני חובבן בקטע הזה אבל אשתדל ): http://tms.co.il/preview/spec/cm86xpf1 תודה רבה על העזרה עריכה: התקציב שלי הוא בין 2.5 ל3.5

• 1 תגובה
    • 720 צפיות
  23. היי לכם אנשי הפורום, הפנו אותי לאתר הזה והגעתי למדריך לקניית מחשבים ניידים. קראתי והבנתי כמה אין לי מושג...מדריך מעולה דרך אגב. הרכבתי איזשהו מפרט אחרי שקראתי את המדריך. מקווה שתוכלו לתת לי המלצות לטובת הקנייה. יכול להיות שכתבתי דברים מנוגדים, אבל אני לא מתיימר להבין, אז.....תזרמו איתי.... צרכים: גלישה באינטרנט, האזנה למוסיקה, הורדת תוכן מהאינטרנט, צפייה בסרטי DVD / HD, כתיבת מסמכים גדולים באופיס (אקסל, וורד ובפאוור פוינט). אין צורך שיתאים למשחקים בכלל. יש לי Iphone אם זה משנה. תקציב של עד 4,000 ₪. מוכן להתגמש אם זה שווה את זה. • מסך: 15.4" / 14.1. מעדיף את הקטן מביניהם אם המחיר יורד והרזולוציה לא נפגעת וגם בגלל הגודל, כי זה יותר נוח. • מסך רחב בעל ציפוי מבריק התורם…

• 2 תגובות
    • 974 צפיות
  24. Started by dee,

לאחר ששני המחשבים האחרונים (ב-4 שנים האחרונות) הוזמנו ע"פ המפרט שקיבלתי בעזרתכם והתוצאות היו מעולות, אני שב וחוזר בפעם השלישית (גלידה ? ). מחפש המלצה למפרט מהיר ככל שניתן למחשב שיריץ תוכנות אופיס, שימוש אינטרנט סטנדרטים ו...זהו. אין צורך בציוד היקפי. כרטיס מסך צריך להיות כזה עם יציאת DVI. שוב, תודה רבה על הנכונות לעזור !

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. היי! אני מעוניין לקנות מחשב חדש שיהיה מיועד בעיקר למשחקים וסרטי HD. הפרטים של המפרט הם כאלה: תקציב: 4000 ש"ח. אפשר לחרוג עד 350 שקל אם זה מוביל לשיפור משמעותי. רצוי לנצל הכל, אלא אם אפשר להשיג חיסכון משמעותי ללא פגיעה גבוהה בביצועים. מטרה: המחשב מיועד בעיקר למשחקים בגרפיקה גבוהה ולסרטי HD. כרגע אני משתמש במסך 17'' 1280X1024, אבל בעתיד אני ירצה לחבר את המחשב לטלוויזיה 32'' fullHD (רזולוציה: 1920X1080) ואולי גם למסך נוסף של 17'' זהה לראשון. אין צורך בציוד היקפי או מערכת הפעלה, אני לא מתכנן לעשות אוברקלוק, ולא חשוב לי עד כמה המחשב מרעיש. בעיקרון אני מעדיף לקנות את המחשב מSkyPC, אלא אם תיהיה חלופה זולה בהרבה. אז זה המפרט שבנו עבורי, והוא נראה סבבה אבל יש לי כמה התלבטויות. מ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים