ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכל האנשים הטובים שנכנסו לעזור הגיע הזמן אחרי 7 שנים לקנות מחשב חדש סוף סוף הבעיה היחידה היא שאין לי מושג בחומרה יש לי כיוון כללי לגבי המחשב שאני רוצה אבל יש עדיין שאלות ואני עדיין פתוח להצעות במקרה ואני טועה לגבי כמה דברים אז ככה מטרת המחשב היא משחקים, כמה שיותר כבדים (מוכן להסתפק בשלה אחד מתחת לפרטים הכי מטורפים, אבל תמיד עדיף שגם בהם זה יעבוד חלק ^^) ועבודה עם שפות תכנות, בעיקר C ו JAVA התקציב הוא עד 4,500 ¤ (במקרה הכי הכי גרוע שזה הבדל של כמה מאות שקלים שמפרידים בין 2 עולמות שונים של חוויות בגלל חלק אחד אז אני מוכן גם להוסיף עוד קצת) אני מאוד מתלבט בין מעבד עם ליבה כפולה לבין מעבד עם ליבה מרובעת ובאיזה מהירות כדאי שיהיו הליבות (יש העדפה ל Intel) מה …
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, אבקש המלצה להרכבת מחשב קטן ושקט לחלוטין. תקציב ככל שיידרש. המעבד הוא אינטל I3. הרכיבים שאני מבקש הם: מארז. ספק כח. לוח אם. קירור פסיבי למעבד. אציין כי המארז המבוקש לא אמור להכיל כרטיס מסך כי הוא גלום במעבד, וגם לא כרטיס קול. אני מתכוון להתקין 2 דיסקים קשיחים. כאמור, המערכת חייבת להיות שקטה וקטנה. תודה מראש חצרוני
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אודה לעזרהסרטי HD + גלישה ומשחקי FB . * גודל המסך? 15.6 אינץ'.האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא. * רזולוציית המסך? HD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? כמה שפחות, עדיף לא לעבור את ה-2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? המינימום הוא 500GB, רצוי אפילו יותר. * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא תקציב - 2,500 - 3,000 ש"ח * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא , Lenovo. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם ממקלדת נוחה (מוארת…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תשמעו מישהו יכול לתת לי מפרט למחשב מהחנות שקם אלקטריק בבקשה. המחשב מיועד למשחקים הכי חדשים שהולכים לצאת
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ידידי הצלם מעוניין לשדרג ממחשב מזדקן למחשב חדש. עיקר העבודה נעשית בפוטושופ ולייטרום והוא מתכוון לנייד כוננים, מסך ושאר ציוד היקפי מהמחשב הקיים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות, טיול ברשת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) עיקר העבודה נעשית בפוטושופ ולייטרום, זללני זיכרון RAM ידועים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של ה…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לא מתוכנן oc. שהמחשב יחזיק לפחות 5. ברשותי מסך 24 אינץ של סמנסוג. אני אשחק במשחקים כבדים. אין צורך בצורב יש לי.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מארז - 420 ש''ח compucase tec 400v true +מייצב מתח מעבד - 1380 ש''ח intel conroe 2.4E6600 4mb לוח - 720 ש''ח asus p5b 965 זיכרון 340x2 ש''ח twinmos ddr2 800mhz 1gb (twister) צורב - 235 ש''ח LG DVDx18 SATA ד.קשיח - 350 ש''ח WD 250GB 7200rpm 16mb SATA2 כ.מסך - 1390 ש''ח sapphire ATI x1950pro 512mb סה''כ - 5170 ש''ח אני מבקש לתת הצעות לשיפורים. אלטרנטיבה מלאה למפרט או כל דבר אחר שקשור בזה. (עד 5500 ש''ח בבקשה) המחשב מיועד למשחקים\עריכת וידאו\תמונה\צפייה בסרטים\תכנות. בקיצור כל מה שילד יכול לחשוב עליו (ילד בן 20)
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המליצו לי לקנות מחשב של ibm צריך למטאלב ואוטוקאד אם יהיה אפשר גם שיריץ משחקים מה ההבדל בין גרסאות R ו T? אמרו לי שהוא יותר אמין מבחינת רכיבים ויותר קשיח למקרה של פגיעה פיזית לא מכוונת
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן אנשים, אני לפני כמה זמן קיבלתי מפה מפרט למחשב גרפיקה וזה המפרט הסופי...ויש לי גם כמה שאלות 1) Intel Core i7 920 2.66Ghz Tray Stepping D0 SLBEJ 1x - 2) Kabuto Scythe Fan 1x - 3) Asus P6T X58 Intel Chipset For i7 Nehalem 1x - 1279 4) Kingston 2GB DDR3 1333Mhz 3x - 5) WD 500GB 7200RPM 32MB Sata2 WD5000AADS 2x - 6) PNY Quadro FX580 512MB PCI Experss 1x - 7) Antec 300 Gaming Case 1x - 8) SeaSonic 500-550WT PowerSupply Fan 1x - 9) SAM SHS223B X22 SATA DVD 10) Dell 22" 6ms 1:1000 1680 x 1050 2209WA UltraSharp 2209WA אוקי...לגבי ה 2 דיסקים קשיחים, השאלה שלי היא,למה לקנות 2? לחפוף ביניהם או משהו כזה? מה זה בדיוק נותן? ולא עדיף אם כבר 1TB? עוד שאלה, האם יש סטיקים של 4GB …
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 (כמה שיותר זול) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רק אם זה משהו חשוב מאוד ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.assassin creed 4,battle field 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתכנן לקנות מסך טלויזיה חדש של 27-32 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לגבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לקניות מחשב נייח גיימינג בסכום של באיזור ה6K ואשמח לעזרתכם בנושא. הרכבתי בעצמי מפרט בStartPc ואשמח לחוות דעת/ אשמח למפרטים אחרים בסכום הזה אם יש לכם להציע: מעבד: Octa Core i7 10700K 3.8Ghz-5.1Ghz Comet Lake S1200 Tray קירור מים למעבד: Antec Kuhler H2O H1200 PRO לוח אם: GIGABYTE Z490 GAMING X זכרון: 16G (2x8G) Kingston HyperX FURY DDR4 2666Mhz CL16 כרטיס מסך: GALAX GeForce RTX2060 SUPER 8G D6 Up To 1710Mhz 1-Click OC דיסק קשיח: XPG 1T SX8200 PRO M.2 NVMe R/W Up To 3000/3500MB/s ספק כוח: Corsair 850W 80+ GOLD RM850 Modular 5 Year Warranty מארז: COUGAR TURRET RGB Tempered-Glass 2xFront RGB Led Fan גוף קרור ל…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, מידי פעם תכנות בקטנה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). MATLAB, MATHEMATICA אבל ממש קצת ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכיוון הוא לחדשים, COD החדש, BATTLEFIELD החדש, CIVILIZATION החדש ועוד שיצאו במרוצת הזמן -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר …
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. אני מתכנן לקנות השבוע מחשב חדש. המטרה שלו היא משחקים (RA3, COD5 וכאלה) וגם שרת קבצי וידאו ל HTPC, שרת HTTP/FTP ושרת מוזיקה. ובנוסף - הורדות ועבודה עם Visual Studio 2008. המפרט: לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L 485 מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box 838 קרור למעבד Arctic-Cooling Freezer 7 Pro 113 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK 275 כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4830 512MB DDR3 PCIe 656 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB 292 ספק כח Cooler Master eXtreme Power 500W 298 הרכבת מערכת מחשב + בדיקה 79 אני מעוניין בהמהרת המעבד (OC) 1 צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD 119 מארז ללא ספק COOLER MASTER Cent…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום יש לדודה שלי מחשב נייד של פוג'צו נהרס לה המטען והיא קנתה מטען אוניברסלי וההספק של המחשב זה 10.8 וולט והיא נתנה לו 24 ונשרף הספק הפנימי ואני רוצה לדעת כמה בערך עולה לתקן את זה..
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, מצאתי את המחשב נייד Lenovo S12 יד שנייה לקנייה בכ 1300 ש"ח. רציתי לדעת אם המכשיר טוב לגיימינג קל/בינוני. משחקים כמו Mafia2. קישור למכשיר - http://www.tamlil2100.co.il/Product....2524&pid=21063
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, לא מזמן קנינו טלויזיה 3D חדשה של פנסוניק, רציתי לחבר את המחשב ב HDMI והמחשב שלי פשוט לא מגיב ולא מקבל את האות כשאני מחבר את הכבל. יש לומר כי בטלויזיה אחרת של SANSUI החיבור מתבצע ללא בעיות כלל וכלל. השאלה שלי היא מדוע זה קורה? בטלויזיה פשוטה וזולה יותר עובד, ובטלויזיה יקרה לא, מחשב אחר מבית HP חלש יותר משלי ופחות מתקדם מבחינת כרטיס מסך - עובד ללא בעיות אבל שלי לא מוכן ואומר שאין שום חיבור כאילו לא עשיתי שום דבר. המחשב שלי מכיל כרטיס מסך 4650HD. בעבר גם בטלויזיה בבית פשוטה ולא מוכרת הוא לא התחבר. החלפתי כבל חדש ולא עזר (הנוכחי עלה לי כמעט 300 ש"ח). עדכנתי דרייברים - אין שינוי. מה יכולה להיות התקלה?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני עוזר לחבר לבנות מפרט שמיועד לרכישה מתישהו שבוע הבא. אשמח להערות וחוות דעת. אשמח גם לשמוע אם עלולה להיות אי התאמה מסויימת בחומרה. אענה על השאלון בקצרה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500, לנצל, אם לחרוג אז לא יותר מב-300. 2. מה שימושי המחשב? שימוש יומיומי תכוף, גלישה מרובה, תכנות, פוטושופ מידי פעם, solidworks. מהירות תגובה של המחשב חשובה מאוד. עם המחשב יירכש מסך Dell U2312HM, יש שאיפה לשחק diablo 3 אבל זה לא מפרט שמיועד לגיימינג ממש, כשישוחק יהיה שימוש במאפיינים גרפיים נמוכים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח מכני 5. עד כמה חשוב השקט? 7 - במטרה לבנות מערכת שקטה בסך הכל. 6. האם מתוכנן אוברקלוק? לא בהתחלה, רוצה שתהיה אפשרות, …
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
זה מה יש לי. דרושים לי לוח אם וספק חדשים. עד 2000 שח עדיף אלא אם יש יתרון משמעותי עד 1200שח אני רוצה לוח שיתמוך במעבד שלי מצד אחד ויאפשר לי מצד שני לשדרג בעוד שנתיים שלוש למעבד רב עוצמה.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המחשב מציג את השגיאה הבאה: interrupted operation: insert recovery CD or other recovery media and reboot your PC רק את הbios ניתן להעלות, או CD. חיפשתי בגוגל וראיתי שזה מאוד נפוץ וניסיתי המון פתרונות, אך כלום לא עזר... המחשב הוא של hp, ניסיתי להפעיל את השחזור שהם מציעים מתוך ההארד דיסק (F11) ולא עבד. ניסיתי להריץ mhdd אך הוא לא מזהה כלום, דוג': http://www.ruterk.com/image/rbcd/rbcd_mhdd.gif אצלי פשוט לא כתוב שום דבר שם. בסופו של דבר החלטתי להתקין XP ולסיים עם זה, אבל ברגע שהוא מעלה הכל ובsetup הוא מגיע לחלק של starting windows ישר קופץ BSOD עם השגיאה 0x0000007b הרצתי טסט על ההארד דיסק דרך הbios וכתוב בסיום pass. למישהו יש רעיון מה לעשות? ???
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שואל בשביל חבר: לאחר שנים רבות, המחשב הישן כבר לא סוחב וצריך להחליף. אני מעוניין במחשב לשימוש כללי (גלישה, אופיס וכו') כמו גם אפשרות לשחק עד כמה שאפשר בתקציב. התקציב כולל דרישה למסך (היום אני עם 19 אינץ' עתיק).
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח, אם צריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי וגיימינג קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פוטבול מנג'ר, סיביליזיישן, נבא2K. אולי כמה משחקים חדשים יחסית אבל לא קריטי כל כך -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24", רזולוציה 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אוקיי אז זה הולך ככה יש לי תקציב של בערך 5500 שקל לקנות מחשב חדש בלי מסך כרטיס מסך אני רוצה ודי חייב (אני קצת משוגע בקשר לזה) את ה- Radeon 9800 XT 256mb שזה רק עולה בסביבות ה-2700 שקל :-\ בדקתי מחירים ב- KSP והגעתי למסקנה שהמעבד שאני אקנה זה: ?P-4 2,8 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB S775 שמחירו נע בסביבות ה-1100 שקלים. זכרונות אני הולך על 512 MB רק חבל שאין לי מושג מה בדיוק כל הדברים שבאים יחד עם זה (כל מה שרשום ליד... אני קצת חדש בנושא) אז אם אתם יכולים לעזור לי אז אני ממש אשמח. לוח אם: Asus P-4P800 Delux sb,SATA,GBL? תגידו לי מה אתם חושבים כונן קשיח: Western Digital ?120GB SATA? וכרטיס קול ממש לא אכפת לי... רק לא יהיה מובנה על הלוח אם (חבר שלי אמר לי שזה ממש גרוע) …
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
Athlon 64 2800+ (S-754) לוחות אם למעבדי ?AMD Chaintech SK8T800 (S-754) זכרונות DDR 400 512MB Dual Chanel (2x256MB) דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 160 GB 7200 ATA-100 (8MB) כרטיסי מסך MSI RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB כרטיסי קול On Board 128Bit כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD? CD Recorders SONY 52 x 32 x 52 (kit) ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים ATX MIDI PFC, usb מקלדות 2/3 Lang. Rus or Arb עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים 400 W מסכים IIYAMA 17''V.M. PRO1404 Flat מחיר 5012 יש לי כמה שאלות 1 הלוח אמ הזה טוב? יהיו לי אפשריות לשדרג בעתיד או שיהו לי אם זה בעיות? 2 הכרטיס מסך מתאים ללוח אמ? 3 השאלה הכי חשובה המכיר סביר ?
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב. אני מחפש נייד שימוש יום-יומי. ובנוסף יש לי שאלה. מה ההבדל בין vostro וinspiron? *מחיר? 3K עד חריגה ל3.2K * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, תוכנות בסיסיות לכתיבה בשפות C,C++, * גודל המסך? 15.4 - 15.6 * משקל רצוי? אין העדפה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, כ4 שעות ויותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. יציאות סטנדרטיות מספיקות עם כבל לרשת. * בלוטות ו-wifi? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 אבל אני יסתפק ב250 גם. * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL *מצלמה? כן * שונות: **אם ישנה אפשרות למע' הפעלה windows 7. **נייד שקט ולא מתחמם מהר. ** נוח לשימוש **עמיד וקשיח ככל ה…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
דבר ראשון, התקציב כרגע הוא בלתי מוגבל. בואו נגיד שאחרי שאני אראה מפרט משתלם, אני אדע כבר מה לעשות. בעקרון יש לי כבר רעיון כללי לגבי המחשב. דבר ראשון, חשוב לי הלוח אם. אני רוצה לוח אם למעבד של amd, שיתמוך בכרטיסי מסך בצורה האפקטיבית ביותר - מקסימום ביצועים. אז בקטע של לוח האם, אני רוצה להשקיע. עכשיו, כמו שהזכרתי, מעבד של amd athlon 64 זכרונות החל מ 512MB, בעלי זכרון DDR כמובן. צורב DVD סביר. כונן פלופי. כרטיס קול אני לא צריך, יש לי Audigy 2 Platinum eX כרטיס מסך, מעדיף את ה X800Pro. הארד דיסק של WD, של לפחות 160 GB. ספק כח שיחזיק את כל מה שאמרתי. מארז פשוט. אני מקווה שהבנתם את הרעיון הכללי של המחשב. הוא מיועד למשחקים, ואני צריך שהוא יחזיק כמה שיותר זמן בתור…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-