ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,473 דיונים בפורום זה
-
מה דעתכם על המפרט הבא: כמו שאתם שמים לב לא כללתי הארד-דיסקים - אותם אני מעביר מהמחשב הישן.
-
- 14 תגובות
- 998 צפיות
-
-
לבן שלי מחשב עם המפרט הבא: win 10 home intel core I5 - 6500 3.2 GHz RAM 8 GB HD SSD 22 GB + 931 GB Intel HD graphics 530 מעוניין לשדרג את המחשב כדי שמשחקים (FIFA 21, ורטנייט, וכו') יעבדו חלק. מה מומלץ לשדרג? תודה, עמית
-
- 2 תגובות
- 998 צפיות
- 1 follower
-
-
את המחשב האחרון שברשותי קניתי לפני כשלוש וחצי שנים רצוי לציין שאני אוהב מאוד לשחק והמחשב שברשותי כעת הוא intel 2.4G 1G זיכרון Radeon 9800Pro האם שווה לקנות מחשב עכשיו או לחכות עוד איזה חצי שנה ? 90 אחוז מהמשחקים כיום פועלים לי על הגדרות בינוניות משחק אחד לא עבד שהוא Ghost Recoon החדש לתגובתכם העיניינית אודה.
-
- 11 תגובות
- 998 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 14 אלף + אלפייה ומשהו חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, עריכה גרפית של וידאו 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 מתוך 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול…
-
- 1 תגובה
- 998 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה רכשתי מק בוק פרו 13 אינצ הגרסא היקרה יותר עם מעבד i7 2.9GHz Dual Core הסיבה שקניתי אותו היא מפני שהמחשב ישמש אותי ליצירת והפקת מוסיקה עם תוכנות כמו ableton live , Logic Pro, cubase וכו׳ האם הביצועים של התוכנות הנ״ל יבואו לידי ביטוי עם מעבד i7 או ש i5 1.8GHz ייתן את אותה התמורה ? שורה תחתונה אם אני יחליף למק בוק אייר עם כונן פלאש ומעבד i5 מבחינת עבודה בתוכנות הנ״ל יהיה הבדל משמעותי?
-
- 1 תגובה
- 998 צפיות
-
-
הדרישות הבסיסיות (גירסא מקוצרת, השאלות שאינן רלוונטיות נמחקו): 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בעשרות בודדות של שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בעיקר, קצת משחקים ובפרט skyrim, world of warcraft -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינויות עד גבוהות 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כדאי לשמור על א…
-
- 0 תגובות
- 998 צפיות
-
-
שלום לכולם וחג סוכות שמח! בקרוב אתחיל ללמוד מדעי המחשב בטכניון. אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד שיהיה טוב לתכנות גם מבחינת החומרה (מתאים לקומפילציה והרצה) ובעיקר- שיהיה נוח לתכנת איתו (מסך, מקלדת, מקשים, עכבר). בנוסף, אם אתם יודעים משהו על קבלת אחריות או ביטוח מגניבות, זה עניין חשוב, מכיוון שאני חושש מגניבות במעונות של הטכניון... באופן כללי, המפרט נובע בעיקר מצרכי התכנות: אני חושב שאני צריך מסך של 14-15", וחשוב שלא יהיו השתקפויות משקל הוא לא עניין קריטי, אבל סוללה ארוכה כן, בשביל הנסיעות הבייתה. אני מניח שצריך מעבד חזק שיוכל להתמודד עם קומפילציה וכן זכרון RAM גדול. רשת אלחוטית היא דבר חשוב כמובן שכרטיס מסך פחות צריך חיבורי USB רבים (לפחות 3) ויהיה נחמד מאוד גם יציאת HDMI ב…
-
- 5 תגובות
- 998 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי יריות, BF, COD וכו'.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…
-
- 7 תגובות
- 998 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי לא מעט זמן של צפיה בפורום, קריאת מפרטים שונים, עצות של אנשים, על הדגמים השונים, וקבלת העצה שהיתה כאן להמתין כמה חודשים הרכבתי סוף כל סוף מפרט. אני אשתדל להגדיר כמה שיותר טוב מה אני מחפש: המפרט הוא גם למשחקים וגם לשימוש כללי במחשב - אינטרנט, מסמכים, תוכנות שיתוף לסוגיהן וכולי, המחשב פועל 24/7. בחרתי רכיבים עם הסתכלות גם לעכשיו וגם לאפשרות שדרוג בעתיד הלא מיידי (DDR3, QUAD או 45NM אפילו, GTX כשאתעשר, מה שיגיע) מיידית לא מתוכנן OC אבל מעונין באפשרות. יש לי מסך SAMSUNG 960BF, אני די מרוצה ממנו ולא ממש שוקל להחליף אותו בקרוב. יש לי ATP3 שהם אדירים, אבל בהינתן כסף בעתיד אני שוקל מערכת יותר רצינית (הלוח תומך). ציוד הקפי אחר אני אחפש בנפרד או שאעביר מהמח…
-
- 14 תגובות
- 998 צפיות
-
-
היי, מחפש לאמא שלי נייד בתקציב של 5K~. השימושים העיקריים הם עריכה גראפית, מעט עבודה OFFICE-ית ופתיחת טאבים בכרום עד שנגמר הזיכרון. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח. מתאפשרת חריגה קלה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גראפית 2D בPhotoshop ו-Illustrator. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. …
-
- 2 תגובות
- 998 צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לברכיב מפרט לאוברגלוקינג ומשחקים ובבקשה בלי חריגות של מעל 200 שקל בלי ציוד היקפי תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 998 צפיות
-
-
לפני חודש התגייסתי לצבא. יש לי מחשב נייד מאוד ישן ואני מעוניין במחשב נייד חדש וחזק שיחזיק לי הרבה שנים. אני לא אקח את המחשב לצבא אבל בסופי שבוע אני רוצה מחשב חזק. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים, צפיה בסרטים, * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אינץ' * רזולוציית המסך? 1920X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) אין * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אין * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) שילוב * כונן אופטי?…
-
- 0 תגובות
- 998 צפיות
-
-
תקציב - 5000 עם אפשרות לחריגה עד 500. שימושים - בעיקרון השימושים המיוחדים הם רק משחקים. חשיבות השקט - 7, אבל לא להגזים עם המחירים. חנות - KSP. חשוב - USB3. בלי OC. לא מתכוון לשדרג שום רכיב בעתיד. אז ככה, בחרתי רכיבים שנראים לי טוב וסימנתי את מה שחסר: מה שחסר: קירור למעבד, מארז וספק כוח. שלושתם צריכים להיות יעילים ושקטים אבל אם זה דורש השקעה כספית גדולה אז להתפשר. תודה.
-
- 9 תגובות
- 998 צפיות
-
-
אז ככה אני צריך המלצה למעבד, לוח אם וספק כוח למחשב... כרגע יש לי מעבד 3.2Ghz ולוח של אסוס (סוקט 775) אבל אני מתעסק עם מוסיקה ואני צריך מעבד דואלי. לגבי תקציב אני צריך משהו טוב לא הכי יקר בעיקרון אם תוכלו תתנו לי כמה שאני יוכל לעשות השוואה. עדיף שהמפרט יהיה מקיי אס פי זה קרוב לי לבית תודה לעוזרים.
-
- 13 תגובות
- 998 צפיות
-
-
שלום לכולם, לא כתבתי בפורום הזה משנת 2004, אז אם אני עובר על חוקים או קודי התנהוגות - תהיו עדינים איתי אני רוצה לעזור לחבר ולבנות לו מחשב Steam-Box. למי שלא מבין מה הכוונה: זה מחשב שנראה כמו HTPC, אבל מיועד לגיימינג בסלון עם מקרן איכותי ומסך ענק. (ואני מתכוון למקרן Full HD 3D) 1. התקציב - תתפרעו, על אמת. מדובר בתקציב גדול מאוד (לא אל תביאו לי מפרט מעל 10,000 ש"ח, אבל עד הסכום הזה בערך זה סבבה). 2. ביצועים - הטוב ביותר שיש. המחשב הזה לא יעבור שום O\C בכלל. לא רוצה לשמוע מזה. לא מעוניין בזה ומי שיתחיל לנסות לשכנע אותי - אני פשוט אתעלם ממנו. 3. אסטטיות - חשוב מאוד שהמארז יהיה יפה (וקן ככל האפשר), וחשוב גם שהוא לא יהיה מפוצץ במאווררים רועשים (וזה נראה לי הגיוני לבקש …
-
- 2 תגובות
- 998 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום! אני חדש כאן ומעוניין בחוות דעת למפרט מחשב. מעבד: פנטיום 4 ליבה כפולה 3.2 (940 64 ביט 2 מ"ב מטמון 800 מהר"ץ) לוח: INTEL דגם RioVista+Ln1000,2ch,DDR2667,RAID + SATA 150*4 + USB*8 ע.שבבים: 945 זכרונות: 1GB 512*2 667MHE DDR2 כ.קשיח: WD 7200 JB 16MB SATA2 בקר כניסות/יציאות PCI,AGP כונן TEAC 1.44 כ.מסך: Geforec 6800gs 256mb SLI DDR 3 GV-NX68G256D מארז: HEC 6AR6-NPS מאלומיניום כולל ספק כח מיוחד לליבה כפולה. מולטימדיה:כ.קול על הלוח 8channel AC'97 צורב: DVD NECX16 סידי רום: ASUS *52 כ.רשת: על הלוח. תודה לכל המגיבים
-
- 13 תגובות
- 998 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 150 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים,עבודה משרדית,תכני Blu-ray א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - Diablo 3, Mass effect 3 וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 1920X1080 עם עדיפות למסך של 23 אינץ' IPS. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?…
-
- 12 תגובות
- 998 צפיות
-
-
אהלן חברה אני זקוק למחשב שישמש אותי בעיקר לאיטנרנט טמדי פעםן למשחקים אני מדגיש לא כבדים פה ושם דברים בקטנה כמו NEED FOR SPEED שעובד על פנטיום 4 עם כרטיס מסך של 32 מגה ככה שתבינו על איזה משחקים אני מדבר איתכם וזהו בעקרון יאלההה צהעות בבקשה=] *כמו כן יש עדיפות לצורב לצורב במחשב DVD
-
- 9 תגובות
- 998 צפיות
-
-
AMD Athlon 2 X4 630 2.8Ghz Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪518 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1332 Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPU COOLER , יחידות 1 ₪123 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1051 Gigabyte GA-770TA-UD3 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ₪522 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1524 A-Data 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz CL9 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪605 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1685 SeaGate 500GB 7200RPM 16MB Sata2 ST3500418AS, יחידות 1 ₪248 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=164 צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black, יחידות 1 ₪111 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=844 ThermalTake V3 Plus Black Edition…
-
- 6 תגובות
- 998 צפיות
-
-
ערב טוב חברים, מבקש את דעתכם על המחשב הבא, נרכש למטרת עריכת וידאו ועבודה עם תוכנות דוגמת AFTER EFFECTS ו- EDIUS, במקביל לאפשרות להריץ עליו משחקים? עלות המחשב 6,600 ש"ח. מארז: ZALMAN Z11 ספק כוח: A.PFC 80+ 600W FAN12 POWERMAN INWIN לוח אם: GA-B75M-D3H GIGABYTE מעבד אינטל: 3.4GHZ 8MB CORE I7 1155 QUAD 3770 קירור: AM3/1366/1155 HEAT-PIPE COLD BIT זכרון: HS VALUE PLUS GEIL 4GB DDR3 1333MHZ ---- 2X כרטיס מסך: GEFORCE 570GTX OC 1280MB-5 MSI דיסק קשיח: 2TB SATA3 7200 64MB C.B WD
-
- 5 תגובות
- 998 צפיות
-
-
הי, אני מחפש מפרט למחשב משרדי. חשוב לי שירוץ גם בריבוי יישומי רשת שפתוחים. אין צורך בציוד היקפי, DVD ו-HD. עד 1500 ש"ח תודה לעוזרים!
-
- 10 תגובות
- 998 צפיות
-
-
עד 2300 ש"ח מחשב לגיימינג אין צורך בציוד היקפי לא עושה OC שקט לא ממש חשוב לי אין צורך במערכת הפעלה אין העדפה לחנות ספציפית בכללי שיהיה מחשב חזק שיחזיק משחקים להרבה זמן.
-
- 4 תגובות
- 998 צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון בקרוב לרכוש מחשב נייד לצרכים משרדיים בעיקר! משמע סטודנט שצריך בעיקר וורד אקסל פאוור פויינט SPSS וכו'... כשפתחתי הודעה על איזה מחשב לקנותהמליצו לי בחום על HP DV6186. עכשיו, הצג של ה6186 הוא מסך רחב. איך זה יתבטא על הכתב? איך יראו את זה על הצג? הכתב יהיה רחב? מרוח? חשוב לי לציין שהמחשב לא ינגן סרטים ולא משחקים (הוא לשימוש לימודי). מה אתם אומרים? יש מחשב של חברה אחרת באיכות דומה ל6186 עם מסך רגיל שכדאי לי לקנות או שזה לא משנה ולקחת את הWIDESCREEN? תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 997 צפיות
-
-
מחשב בשביל אחי הקטן. אז לא לגיימרים אבל שיפעיל משחקים באיכות יפה. משחקים כמו :pro street ,PES8 משחקים בסדר גודל כזה. צריך גם מקלדת ועכבר אבל את הפשוטים תיקון: ללא מסך. חנות קרובה לאיזור נתניה. תודה רבה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 997 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לרכוש מחשב נייד בארה"ב לצרכי לימודים ופנאי לאחר קריאה באתר notebookcheck והשוואת מחירים הגעתי למסקנה שה-UX31A של ASUS יתאים לי ההתלבטות שלי היא האם עדיף לי לקנות דגם i5 או i7 היישומים הכבדים יותר שאני רוצה להריץ על המחשב הם matlab, solidworks ואופיס השאלה כמה קריטי יהיה בשבילי לקנות מחשב עם i7, כאשר ההבדל במחירים הוא של כמעט 300 דולר אחד עם i7: http://www.amazon.com/Zenbook-Prime-UX31A-AB71-13-3-Inch-Ultrabook/dp/B00863L3K4/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1379154667&sr=1-1&keywords=asus+ux31a+ab71 אחד עם i5: http://www.amazon.com/UX31A-DH51-13-3-Inch-Zenbook-Silver-Aluminum/dp/B009AEYDZA/ref=amtcd_B00863L3K4_B009AEYDZA אגב, אשמח לשמוע על…
-
- 2 תגובות
- 997 צפיות
-