ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,431 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? התקציב הינו 4000 ללא חריגה האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לנסות לחסוך, ם אם אלו שיפורם שישפיעו על הביצועים אז כמובן שבכל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עדיף שלא לחרוג אך אני מקציב לזה 100 שקלים גג. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. - משחקים כבדים, סרטי היידפנישן, הורדות ומשחקי רשת. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). - לא הבנתי בדיוק את השאלה, אך המחשב הולך לעבוד הרבה תחת שימוש של משחקים. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מ…
-
- 3 תגובות
- 978 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מעוניין להרכיב מחשב שישמש בעיקר למשחקים על רזולוציה 1920X1200 ובאיכות גרפיקה גבוהה. אני מעוניין באפשרות לOC ככל שניתן (יש לי ספק מתאים - אל תדאגו). אין מסגרת תקציב כל כך, אלא לפי הצורך. כרטיס מסך כבר יש, 7850 1GB, שכבר נקנה לפני תקופת מה, ואני לא מעונין להחליפו. אין צורך בציוד הקפי, אני מעדיף לקנות בTMS, ומבחינת חיבורים בלוח, אין דרישות מיוחדות, חוץ מהרגיל (USB3, PCI, PCI-E 1). זה המפרט שהרכבתי. הערותיכם בבקשה... מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Quad-Core i5 3570K 3.4Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1114 קירור למעבד: Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1 - מחיר: ₪210 לוח אם: Gigabyte GA-Z77-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪604 זיכרון: Hynix Original 4GB DDR3 1600 - בק…
-
- 5 תגובות
- 978 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000-5000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית (אין צורך כרגע בכרטיס גרפי) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף לא גדול. בלי אורות מיוחדים 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם …
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
- 1 follower
-
-
הי, * לא הודעת מכירה * יש לי מחשב נייד חדש חדש, עדיין בקופסה המקורתי שלא ניפתחה אף פעם! אבל למרות זאת, אני מעוניין למכור אותו, כמה לדעתכם שווה מחשב נייד שכזה, חדש כמו שאמרתי אך ללא אחריות? Asus A52JC וזה המפרט: (בלי שום קשר לאתר, סתם כי זה מפורט כאן כמו שצריך) http://www.18comp.co.il/prodtxt.asp?id=753
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
שלום אני שוקל לקנות מחשב חדש (חוץ מספק כח, כ.מסך, הארד דיסק לאיחסון וציוד היקפי שיש לי כבר) בתקציב של עד 6500 ש"ח עם אפשרות חריגה של עוד 500 ש"ח. המחשב משמש אותי למשחקים ברזולוציה של 1920x1080, יצירת מוזיקה בתוכנת קיובייס שצורכת הרבה כח עיבוד וזיכרון. בנוסף אני עתיד ללמוד בניית אתרים ב- adobe dreamweaver עם אופציה לעריכות גרפיות בסיסיות. חשוב לי מאוד שהמחשב יהייה חזק מהיר ושקט ככל האפשר! אין לי שימוש באוברקלוק. את המחשב אני מתכוון לקנות ב ksp עפולה, ואלו הרכיבים שאני מעוניין לקנות: מעבד, לוח אם, זכרונות, קירור למעבד, כונן SSD ראשי למערכת ההפעלה ומארז. עשיתי קצת בדיקות באינטרנט וזה המצב שלי כרגע: 1. המעבד שבחרתי: intel core i7 3820 3.6ghz s2011 10mb L3 http://ark.intel.…
-
- 3 תגובות
- 978 צפיות
-
-
אני מניח שבגלל שיש מספרים בצד המסך יהיה 15 אינצ' אבל אשמח גם אם פחות...
-
- 3 תגובות
- 978 צפיות
-
-
שבת שלום..אשמח להתייעץ איתכם בנוגע לרכישת מחשב נייד. אני מתלבטת בין שני הדגמים הבאים 1.LG - R405-A.C225E 2. Lenovo n200 TY2BWIV אציין שההתלבטות היא לגבי איזה מבינהם איכותי ואמין יותר בטווח הארוך (מה יחזיק/ישרוד יותר זמן) תודה מראש ושבוע טוב
-
- 4 תגובות
- 978 צפיות
-
-
שלום, חבר שלי ביקש ממני לבקש מפרט מחשב בשבילו, המחשב מיועד למטרת משחקים ואינטרנט בלבד. הוא צריך גם מסך דק טוב( לפחות 19 אינץ') וגם להכליל בתוך רמקולים טובים , עכבר ומקלדת, הקיצר מחשב חדש לגמרי. התקציב שלו הוא 6000 אפשר להתגמש בקצת. הוא רוצה להתקין במחשב ויסטה אז חשוב שויסטה תפעל בו טוב(כלומר, 1 גיגה זיכרון לפחות) תודה רבה לעוזרים.
-
- 11 תגובות
- 978 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100שקל +- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, סרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA IV, CRYSIS 2 והרבה מאוד משחקים אחרים. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הכל צרי…
-
- 11 תגובות
- 978 צפיות
-
-
קניתי לפני שנתיים לפטופ של HP, עם windows xp home מובנה, אך לאחר שהמערכת הפכה להיות בלתי יציבה, לפני כשנה+ פרמטתי אותו, והתקנתי windows xp pro לא חוקי עליה. כעת משום מה הלפטוט נכבה לחלוטין מעצמו, לאחר שהוא עובד זמן רב(בלי קשר למה שמריצים עליו, למשל אחרי 10 שעות שבהן הוא פועל, הוא פתאום נכבה) אלא אם כן למישהו יש כאן רעיון לגבי למה זה קורה, רציתי לדעת אם ניתן לממש את האחריות על הלפטופ(עדיין יש לי אחריות בתוקף עליו) אפילו שהתקנתי עליו מערכת הפעלה לא מקורית, או שאני חייב לפרמט אותו קודם ולשים את מערכת ההפעלה המקורית?
-
- 3 תגובות
- 978 צפיות
-
-
שלום, יש לי דילמה בין שני מפרטים, אני מתחיל ללמוד באוקטובר ואני זקוק למחשב, אז אם תוכלו לעזור. אם יש לכם רעיונות למחשבים יותר טובים\שימושיים, בשמחה. מפרט ראשון - המבצע מוצג באתר "בהצדעה" ומחירו של המחשב 2840. acer Aspire AS5750-2414G50MN מעבד: Intel Core i5 2410M 2.4GHz 3MB Cache זיכרון: DDR3 1066Mhz GB4 ניתן להרחבה ל - 8GB כונן קשיח: 500GB SATA 5400RPM כרטיס גרפי: Intel HD Graphics כרטיס קול: High Definition Audio כונן אופטי: צורב פנימי DVD Super Multi Dual Layer רשת: GIGA Lan רשת אלחוטית: 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED מסך: LED LCD 15.6" WXGA (HD) 1366X768 מצלמה מובנית ACER Crystal Eye Webcam 2 רמקולים מובנים + מיקרופון סוללה בעלת 6 תאים עד 4.5 שעות. מ ערכ…
-
- 4 תגובות
- 978 צפיות
-
-
המפרט: מעבד 3000 AMD K8 64BIT S939 512K לוח אם : GIGABYTE GA-K8NF-939 HyperTransport Technology \ AMD Atlon 64 FX \ PCI EXPRESS X16 2xPCI EXPRESS \ DUAL CHANNEL DDR \ USB 2.0 \ NVIDIA nForce4 4X \ 4xSerial ATA \3xPci 512MB DDR 400Mhzזיכרון 2x256MB DDR 400MHZ תמיכה עד 4GB WESTERN DIGITAL 160GB SERIAL ATA 8MB CACHE צורב SONY \ LG CDRW 52X32X52 כרטיס מסך PCI EXPRESS X16 NVIDIA GeForce PCX-6200 256MB DDR+ TV OUT כולל יציאת TV להצגת המחשב על גבי מסך הטלוויזיה DVI למסכים דקים LCD 8 ערוצים Realtek ALC850 Audio AC'97 Codec Audio 8-channelכרטיס קול 2x IEEE 1394B FIREWIRE כרטיס רשת מהיר Ethernet 10/100Mb LAN CICADA8201 Gigabit LAN PHY chip מארז (USBx2) מלפנים MIDI ATX…
-
- 12 תגובות
- 978 צפיות
-
-
אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע למפרט מחשב אשר ירכש בארה"ב בתקציב של $1500 (ניתן לחרוג קצת בעוד 100-200 דולר אם זה הכרחי) לוח אם: GIGABYTE GA-X58A-UD3R ATX Intel Motherboard מעבד: Intel Core i7-920 2.66GHz LGA 1366 130W Quad-Core Processor מערכת קירור למעבד: CORSAIR CWCH50-1 120mm High Performance CPU Cooler זכרונות: OCZ 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory הארד דיסק למערכת: Western Digital Caviar Blue 250GB 3.5" SATA 3.0Gb/s Internal Hard Drive -Bare Drive הארד דיסק אחסון : Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" SATA 3.0Gb/s Internal Hard Drive -Bare Drive כונן מדיה: SAMSUNG CD/DVD Burner Black SATA Model SH-S223C מארז: RAIDMAX SMILODON E…
-
- 8 תגובות
- 977 צפיות
-
-
אני אשמח לקבל את עזרתכם למחשב שמתאים לי לאופיס + אינטרנט במחיר הכי טוב שאפשר לקבל. אמרו לי שבמחשבים זולים (כמו מעבדים D425,525) אני אגלוש ממש לאט ללא קשר למהירות הגלישה - אני לא יודע כמה זה נכון. תודה רבה, בני.
-
- 3 תגובות
- 977 צפיות
-
-
המחשב של HP Pavilion dv6690ej http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=5085&catcode=237&AdCat=&parentid=0 המחשב של Gigabyte W566N-DC24M http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5177 אני צריך השוואה ביניהם כי חוץ מהרד דיסק יותר גבוה בHP וזיכרון יעודי של הכרטיס מסך יותר גבוה בGB בלוטוט ומעבד שונה לא ראיתי עוד הבדלים.. ולמה הבדלי המחיר יחסית גבוהים? מה יותר עדיף לי אם המחשב יריץ גם משחקים? תודה. עריכה: מצאתי גם את זה של ג'יגה בייט http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=8645 המחיר של זה הרבה יותר נמוך מהHP אבל הוא נראה יותר טוב, מה הקאץ'? הדבר היחידי שראיתי בהבדל של חיסרון זה שיש לו הרד דיסק יותר נמוך ושאין לו בלוטוט. אולי זה בעצם הכי עדיף?
-
- 12 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום, עבר זמן רב מאז שהתעסקתי עם מחשבים וכתוצאה מכך נותרתי לא מעודכן בעליל בעולם המחשוב. נקרתה בדרכי הזדמנות לרכוש מחשב חדש אך, כאמור, אינני בעניינים. אשמח אם תעזרו לי להרכיב מפרט לצורך משחקים, המוגבל בתקציב של עד 3,000 ש"ח. אין צורך במסך, או כל חומרה היקפית. בנוסף, אשמח להסבר או המלצה על איזה מעבד לבסס את המחשב? אינטל? AMD? האם GeForce GTX460 הוא הכרטיס הטוב ביותר ביחס של עלות-תועלת למחירו? אם זהו הכרטיס העדיף, אז אבקש לצרפו לרשימה בתצורה החזקה שלו: 1GB עם 256bit, אם אינני טועה. כמו כן, הבנתי שכדאי להקדיש תשומת-לב מיוחדת לספק הכח... את העבודה, חברים, אשאיר למבינים שבכם. תודה רבה מראש.
-
- 6 תגובות
- 977 צפיות
-
-
Q6600 כרטיס מסך 2900XT ספק כוח Crosair 520W HX שני סטיקים של 2GB של קינגסטון (667 נראה לי) Freezer pro 7 צורב ישן של LG ומארז Gigabyte poseidon אני אף פעם לא מצליח לפרק את הלוחות אם האלה...
-
- 0 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום, יש לי נייד של HP דגם DV6000 ואני מעוניין להחליף את הארדיסק לאחד עם נפח גדול יותר. האם זה אפשרי? במידה שכן, האם תוכלו להמליץ לי על מקום לעשות זאת? תודה.
-
- 1 תגובה
- 977 צפיות
-
-
אהלן... אני מרגיש צורך לשדרג את המחשב שלי לאחר כ-5 שנים. בסה"כ אני די מרוצה ממנו ואני מרגיש שעדיין יש לו כוח מתחת למכסה המנוע אבל הייתי רוצה לשפר את הביצועים שלו... חשבתי בהתחלה לשדרג רק זכרון ולהוסיף SSD כדי להגביר תגובתיות אבל העניין הוא שלוח האם ישן יחסית ותואם רק DDR2 ועד 1066Mhz. המחשב משמש אותי לעבודה ורוב השימוש בו הוא לעיצוב גרפי (ממשקי משתמש, אתרים ואפליקציות) ופיתוח, בעיקר PHP, פייסבוק וקוד פתוח. המפרט הנוכחי הוא לוח אם: Gigabyte P35-DS3L מעבד: Intel Q6600 זכרון: OCZ 1*4 = 4Gb כרטיס מסך: Nvidia 9600GT כוננים קשיחים: WD 1TB | WD 320GB | WD250GB וכונן חיצוני לגיבויים - WD 1TB. ספק כוח: corsair 450W מארז... אין לי מושג, אני מניח גנרי. מסכים: 2 מסכים דל …
-
- 11 תגובות
- 977 צפיות
-
-
SAPPHIRE Radeon X1900XT 512MB, 2xDVI, VIVO, PCI-E שני גיגה 667 של TWINMOS WD 160GB SATA II 7200RPM 8MB NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 Black Enermax Liberty ELT500AWT 500W HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver ללא הספק שבא איתו לוח אם לא ידוע עדיין E6400 תגידו איך הממפרט? כל זה בערך יוצא לי כ 6500-6600
-
- 11 תגובות
- 977 צפיות
-
-
אני זקוק להמלצה למחשב נייד למישהו בן 35 שצריך אותו לעבודה שוטפת. על המחשב להיות קל ככל האפשר, עדיף עד 2 ק"ג, כמובן סוללה שתספיך למספר שעות עבודה עדיפה. גודל מסך עד 13.3 אינצ', על המסך להיות מט ולא מבריק או אנטי-גלר. משום מה יש לו בעיה עקרונית עם זה :\ אחריות כמובן גם חשובה. מבחינת גודל כונן קשיח וביצועים - רק משהו שיוכל להריץ דפדפן ואולי סרט פה ושם ויוכל לשמור כמה תמונות וקבצי וורד ואקסל. האמת שאפילו כונן של 80GB יכול לעשות את העבודה. TNX
-
- 4 תגובות
- 977 צפיות
-
-
ברשותי מחשב לא הכי חדש. זה המפרט הנוכחי שאותו אני מעוניין לשדרג: לוח אם: Gigabyte GA-M61PME-S2 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2755#ov מעבד: AMD Athlon 64 x2 Dual Core 5200+ 2.7 Ghz http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=39 כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 9400GT 512MB http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2897#ov זכרונות: 2x1GB (לא זוכר של מי) יש גם מסך 23 אינץ של LG. אני מתכוון עוד חצי-שנה עד שנה, לרכוש מחשב חדש לטובת משחקים (משחקי גוף ראשון ומשחקי אסטרטגיה) וסרטים. המטרה היא לכוון להגדרות גרפיות גבוהות. אבל עד אז, חשבתי לבצע שדרוג זמני, ורציתי לדעת אם יש למישהו הצעות שיתאימו ללוח אם הנוכחי ולמעבד. בגדול התכנון הוא להחל…
-
- 2 תגובות
- 977 צפיות
-
-
מחשב ללא ציוד הקפי, ללא מסך, ללא פלופי וללא CD/CD-RW/DVD/DVD-RW נכון התקציב די עלוב אבל זה מה שיש. המחשב ישמש בעיקר למשחק ב WOW (כמובן שלדברים אחרים גם אבל בעיקר ל World of Worcraft אופציה א' MSI RS480M2 939 600 מבוסס ATI xpress 200 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3728 TZAG B-630 215 Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 840 512MB 400MHz V-DATA 250 80GB SATA 7200 8MB WD800JD 340 סה"כ 2055 ש"ח במפרט הזה יש אופציה לשידרוג עתידי בגלל ה pci-express אופציה נוספת היא ללכת על המפרט ברשימה של המומלצים http://www.hwzone.co.il/specslist/index.php?type=view&specsID=47. מה לדעתכם עדיף? האם השילוב של AGP - Radeon 9550 (250/400) 128MB DDR DVI, *1…
-
- 7 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום לכולם וברוכה הבאה בשבילי ל-HWZONE :> ברצוני לשדרג את המחשב הקיים שלי, עם חשיבה לעתיד והתחשבות במצב הכלכלי המזוויע והמחירים שברצפה. מפרט המחשב שלי הוא כלהלן: Operating System: Windows Vista Ultimate (6.0, Build 6002) Service Pack 2, v.113 (6002.lh_sp2beta.081017-1605) Power Supplier: G Pro P-4 500W ATX12V (DR-B500E) Motherboard: ASUS P5K-VM Processor: Intel® Core2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz (2 CPUs), ~2.3GHz Memory: 2046MB RAM Display: Card name: NVIDIA GeForce 7300 GT Manufacturer: NVIDIA DAC type: Integrated RAMDAC Display Memory: 1016 MB Dedicated Memory: 248 MB Shared Memory: 767 MB DirectX Version: DirectX 10 דבר ראשון שחשבתי שעליי לשדרג בעקבות המעבר לוויסטה …
-
- 8 תגובות
- 977 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), תכנות, אינטרנט צפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 15.6 * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין דרישה מיוחד * משקל רצוי? אין דרישה מיוחד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) אין דרישה מיוחדת * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אין דרישה מיוחדת * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - שיהיה -SSD אפשר אבל לא חייב HDD לאחסון * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? …
-
- 2 תגובות
- 977 צפיות
-