ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,431 דיונים בפורום זה
-
אהלן כולם, אני משדרג את המחשב ואשמח לחוות דעת: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כותרי AAA. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 25 אינץ' (בתהליכי קנייה) רזולוציה של 1440P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב…
-
- 1 תגובה
- 979 צפיות
-
-
שלום. ידידה שלי מעוניינת לרכוש מחשב נייד בתקציב של 5500 ש"ח. היא ראתה את המחשב הזה : http://h41112.www4.hp.com/promo/design-theme/il/he/dm3.html?jumpid=ex_r11264_il/he/hho/psg/dm3q2fy10-ba-st-aw-ynet_news_righttower/chev/ ורצתה עליו חוות דעת. אשמח אם תגידו דעתכם עליו , ואם לדעתכם יש משהו טוב יותר בתקציב הזה תגידו חופשי. השימוש - לימודים, אינטרנט ופוטושופ. תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום מביני עניין. אני מנסה לבנות מפרט למחשב גיימינג. זה מה שיש לי בינתיים האם הכל עובד ביחד? יש משהו שאפשר לשפר? כדאי לשנות? האם יש חשיבות למפרט עם רכיבים של אותה חברה? (מפרט מבוסס קורסייר למשל) תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 979 צפיות
- 1 follower
-
-
היי אני צריכה עזרה בהרכבת מפרט העונה על הדרישות הבאות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, גלישה, סרטים במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). dot net, java וכדו' מזדמן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 5. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת המחשב 6. האם ישנה העדפה ל…
-
- 7 תגובות
- 979 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר תכנות (eclipse, linux וכו') ושימוש ב-VMים. (עד 2 מכונות במקביל). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6 אינץ'. מסך מאט. * רזולוציית המסך? 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? לא רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? הייתי רוצה שהמחשב ישרוד יותר מ-3-4 שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אין. * Bluetooth? לא רלוונטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 1TB HDD * כונן אופטי? אם אפשר, לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך…
-
- 2 תגובות
- 979 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות את אחד משניהם (יד שנייה) בעיקר לצורכי אינטרנט, פוטושופ וקצת מדיה. ההתלבטות היא סביב רמת הביצועים ונפח האחסון. הבעיה היא שה-X40 אמנם חדש יותר אבל מגיע עם כונן של 1.8" מה שיקשה עלי להחליף אותו והביצועים שלו גם לא יהיו טובים כל כך. חשבתי על פתרון של הוספת כרטיס SDHC מהיר בנפח של 32 גיגה, מה אתם אומרים על זה? וה-X31 בעל ביצועי עיבוד קצת פחות חזקים אבל מגיע עם כונן בגודל 2.5" שיספק ביצועים טובים יותר ואפשרות שדרוג רחבה יותר. אז מה בעצם משתלם יותר בסוף? ויש עוד פתרונות אחסון ל-X40? וכמה זכרון מומלץ לי להתקין כדי להשתמש ב-WIN7? (אם המחשבים האלה מספיק חזקים כדי להריץ אותה)
-
- 10 תגובות
- 979 צפיות
-
-
אהלן, אז ככה...אני צריך את עזרתכם במפרט חלקי בלבד...מה שאני צריך זה: לוח אם מעבד כרטיס מסך זכרונות (4G) ספק כח (משהו עם כבלים נתיקים ככה שאפשר לחבר רק את מה שרוצים). כל השאר כבר קיים ומתאים לשדרוג. אני בעצם מוציא את כל החלקים הפנימיים הישנים ושם חדשים. הדבר שהכי קשה לי לבחור זה לוח אם......יש פשוט כל כך הרבה דגמים, עד היום היה לי ABIT IS7 והוא היה לוח נהדר. נראה לי שכדאי ללכת על תמיכה ב- DDR3 (אם כבר קונים אז משהו שגם מוכן לבאות)... וזהו לגבי שאר הפיצ'רים שיש היום בלוחות אני לא כל כך עדכני אז אני אשמח אם מישהו יגיד מה הדברים העיקריים שכדאי להתמקד בהם. זה המפרט שחשבתי עליו עד עכשיו... מעבד E8400 כרטיס מסך 8800GTS 640MB אם יש משהו עדיף של ATI אשמח לדעת... זכרונות שני סטיקים…
-
- 13 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום אחר התייעצות עם מספר אנשים החלטתי לרדת מהרעיון של קניית מחשב gaming נייד ואני אשקיע בנייח, אז אני מחפש מחשב חזק שיוכל להתמודד בקלות עם multitasking רב וגיימינג שצריך * מטרות המחשב? עבודה בעיקר עם תוכנות כמו android studio , photoshop , eclipse , unity , UDK , phpstorm , visual studio חלקן פתוחות במקביל בזמן שהגוגל כרום/פייר פוקס פתוח עם 20-30 טאבים ומוזיקה מתנגנת ברקע, ולהריץ משחקים חדשים כמו bf4, ac , the witcher 3 ב-50-60 fps. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם זה שווה את זה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים …
-
- 1 תגובה
- 979 צפיות
-
-
אוקיי, אחרי שהסתובבתי בתתי הפורומים השונים, יום לפני האישור הסופי לקניה, אני מעוניין שתתנו חוות דעת אחרונה בהחלט. גם אם יש לכם רעיונות איפה לחסוך במקום מסויים ולהשקיע במקום אחר, אני ישמח לשמוע. 1 WD SATA 80GB 8MB 7200 RPM 385 ש"ח 1 Microsoft® Wheel Mouse Optical OEM 65 ש"ח 1 A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 CL2.5 326 ש"ח 1 AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box 925 ש"ח 1 Samsung 17 CRT SyncMaster 793DF 733 ש"ח 1 NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk 380 ש"ח 1 Gigabyte GA-K8NF-9 nVIDIA nForce4 4X Socket 939 655 ש"ח 1 Sony Floppy Drive 1.44 55 ש"ח 1 Compucase 6A19 Midi Tower 335 ש"ח 1 Logitech Int…
-
- 10 תגובות
- 979 צפיות
-
-
זה המפרט שהרכבתי, אשמח להערות והצעות במיוחד ל. המחשב לא מיועד למשחקים בכלל (משחק רק בפליישסטיישן ). כל ההורדות וקבצי המדיה ישבו על המחשב הזה. המחשב יחובר לרסיבר ולמערכת קולנוע ביתית רצינית (5 רמקולים + סאב). צורב כבר יש לי במחשב אחר. אני לא מתכוון להקליט מהטלוויזיה. מעדיף כרטיסים של Nvida על ATI, ומעבדים של אינטל על AMD. בשלב ראשון יחובר לטלוויזיה CRT 29 100Hz, קניית LCD מתוכננת בהמשך... המחירים מ SkyPC CPU Core 2 Duo E4500 2.2GHz ¤ 674 לוח אם GIGABYTE P35-DS3 ¤ 644 Memory G.Skill DDR2 (1024MBx2) 800Mhz ¤ 350 HD WD 500GB 7200RPM, 16MB, SATAII WD5000AAKS ¤ 591 כרטיסי מסך 8600GT 256MB GDDR3, Silent-Pipe II, HDTV, 2xDVI, PCI-E ¤ 694 ספק Enermax Liberty 400W…
-
- 3 תגובות
- 979 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר ותוכנות כגון MATLAB א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. LA NOIRE, BATTLEFIELD 3, DIABLO 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מחפש מסך סביבות 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 8 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום יש איזה אתר בחו"ל שמוכר מחשב נייד זה הדגם- Alienware-m17 אני מיתכוון לקנות רציתי עצה בנוגע המפרט המחשב עצמו מחירו 1400$ רציתי חוות דעת מיקצועית של אנשים כאן מה אתם אומרים על המחיר ועל המיפרט ... זה נישמע הגיוני מפרט כזה במחיר כזה באץ לא מגיעים למפרט מטורף כזה אלה אם תשלם כפול מחיר מימה שנותנים כאן! אשמח לחוות דעת יש קישור לאתר : http://www.technolog.co.il/2008/11/04/1353 עיברית אתר הבית- http://www.alienware.com/products/m17-notebook.aspx?SysCode=PC-LT-M17&SubCode=SKU-DEFAULT
-
- 5 תגובות
- 979 צפיות
-
-
מחשב נייד מחשב נייד לגיימרים Asus ROG STRIX GL702VI-GC060T - צבע שחור.מחשב 1 או מחשב נייד לגיימרים - HP Omen 17-AN001NJ / 1ZL39EA - צבע שחור.מחשב 2 שימו לב בבקשה למפרט של כול מחשב ולאיכות 4K של המחשב השני אבל לעומת זאת למחשב הראשון יש 1080 GTX ולמחשב השני 1070 GTX אני לא יודע אם זה שאלה טיפשית או לא אני פשוט לא כול כך מבין במחשבים בבקשה תתיחסו ברצינות ולא על פי שמן של החברות אלה על פי מפרט המחשבים
-
- 1 תגובה
- 979 צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים כבדים, המסך הוא 19", לא יוחלף למסך גדול יותר. אוברקלוק לא יהיה, קרוספייר לא מתוכנן. נראה לי שעדיף לקנות את הכרטיס הזה כרגע, וכשהוא יתן ביצועים לא מספקים, להחליף לכרטיס חזק יותר ב200$ (אם זה יצא משתלם). מה דעתכם על המפרט הבא, הוא חייב להיות מהחנות www.compusa.com או חנות אחרת בפלורידה: Intel Core 2 Duo E8400 Processor - 199.99$ Asus P5Q Green Motherboard - 159.99$ Corsair Dual Channel TWINX 4096MB PC6400 DDR2 800MHz Memory - 86.99$ Visiontek Radeon HD 4850 Video Card 199.99$ Western Digital Caviar SE16 500GB Hard Drive 74.99$ 722$=2442NIS צורב, מארז וספק הבנתי שמשתלם לקנות בארץ, אז: מארז NZXT Tempest "AirFlow King" - 485 NIS ספק Corsair 550VX - 459 NIS…
-
- 2 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לקנות מחשב נייד בתקציב של כ- 4,500 ש"ח. מה שחשוב לי שהמסך יהיה IPS (עדיף מט) והגעתי לשני דגמים שיכולים להתאים: הטושיבה Z30: http://ksp.co.il/?uin=24388 והדל 7440: http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=3417 מה שקצת מפריע לי בטושבה זה גודל המסך (מפחד שיהיה לי קטן מדיי) ומה שלא הבנתי בדל, שרשום שהמסך הוא מט אבל TOUCH: 14.0 FHD (1920x1080) TOUCH Wide View Anti-Glare WLED-backlit ממה שהבנתי , מסכי מגע הם מבריקים ולא מט, נכון?! האם המסך בדל אכן מט IPS? ומה כמובן עדיף מבין שניהם? תודה
-
- 0 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום רב, מחפש המלצה למחשב נייד, שאמור להחליף את המחשב השולחני שלי. אינני משחק משחקי מחשב לרוב, ואינני רואה עצמי כגיימר. ואולם, חשוב לי שיהיה למחשב מעבד חזק ובעל ביצועים מהירים. בנוסף למחשב חזק ואיכותי, אני מצפה ואשמח שיהיה מובנה במחשב: צורב, מצלמת וידאו, אפשרות לחבר אותו למערכת קולנוע ביתית ואם אפשר גם BlueThooth. התקציב שלי גמיש מאוד. אני מגדיר כרגע תקציב של 5000 - 7000 שקל אבל אם יהיו הפתעות שיצטרכו את פריצת מסגרת התקציב אעמוד בהם. תודה מראש לכל העוזרים והממליצים!
-
- 2 תגובות
- 979 צפיות
-
-
המחשב נועד למשחקים כבדים מאוד ולכל מיני תוכנות שירוצו ברקע.. וגם לקחת מחשב לא לתקופה של שנה או שניים אלא הרבה יותר.. ככה שמעבד כזה אולי עכשיו לא אופטימלי אבל כשהכל יתמוך בארבע ליבות זה יהיה יותר רלוונטי... לא משנה, אפשר דעות? [= http://img300.imageshack.us/img300/121/1111111va2.jpg
-
- 4 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום מבקש המלצה למחשב נייח לקרוב משפחה שנמצא באילת שימוש עיקרי זה למשחקים, יש לו כרגע מסך 1080P 200Hz אין צורך בציוד היקיפי תקציב בסביבות 5500 במחירים של אילת תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 979 צפיות
-
-
הרכבתי מפרט כולל מסך. דעתכם על המפרט + הצעות לשיפורים\שינויים יתקבלו בברכה מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE 560 1 560 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8N51GMF-9 s939, NF4, VGA, PCI-E, SATA II 350 1 350 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512Mb 400MHz Corsair (Value) CL2.5 275 2 550 כרטיסי מסך? Powercolor Price Units Total X800GTO16 256MB, TV, 2xDVI, PCI-E 1090 1 1090 דיסקים קשיחים? Samsung Price Units Total 160GB 7200RPM 8MB SATA II 380 1 380 מארזים? Price Units Total 4JA-L-DT807 ATX MIDI 500W Max Black 220 1 220 מסכים? SAMSUNG Price Units Total 740N 17'' LCD 8ms 1220 1 1220 Total price 4370 ¤ …
-
- 10 תגובות
- 979 צפיות
-
-
טוב אני הולך היום לקנות תמחשב סוף סוף וקראתי פה בפורום שהסוקט 478 כבר לא מומלץ לקנות אותו עכשיו... אז אם תוכלו בבקשה תבנו לי מפרט בבקשה אינטל LGA775 תודה... אני צריך שתתנו לי את החומרה הזאתי: מעבד - לוח אם - תתנו לי גם כמה כי אני לא יודע של איזה חברות יש לחנות (אני יודע שיש לו גיגה ביט ואסוס והוא יכול להזמין לי גם מחברות אחרות אבל בכל זאת תתנו כמה אופציות) זיכרונות - 2X512 דואל של איזה חברה??? (תתנו לי כמה חברות טובות כי אני לא יודע איזה יש לחנות ) מה אתם אומרים על קינגסטון??? (ואם הם טובים אז איזה דגם אם יש?) דיסק קשיח - wd 120gb sata כרטיס מסך - msi r9800 pro כונן תקליטורים - LGX52 צורב דיוידי - LG GSA4160B והאם ה-LGA775 מתחמם כמו הפרסקוט או פחות והאם יתאים לו מארז וספ…
-
- 4 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד, בתקציב גמיש סביב 7000 שח מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (לא מטורפים), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (פוטושופ, סרטים חובבניים) * גודל המסך-חשבתי סביב 15 אינץ אבל זה לא מבוסס, על המתח בין קל לסחוב בתיק לכיף לראות סרט.. רצוי מאד שאפשר יהיה לקרוא בו גם בשמש * משקל רצוי-אשמח לכמה שפחות, קשה לנקוב מספר אבל המטרה היא שהמחשב באמת יהיה נייד * זמן סוללה רצוי-נניח 6-7 שעות שימוש בוורד * אשמח לhdmi, bluetooth, כניסת cd-dvd * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אין לי מושג בסוגי הכוננים, אשמח למקום איחסון רב * חשובה לי אחריות מספקת, שמעתי דברים טובים על האחריות של dell * תקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעל…
-
- 2 תגובות
- 979 צפיות
-
-
אני שוקל האם לרכוש את המחשב הבא: Lenovo IdeaPad Z570 i7 M55BUIV Nvidia 15.6 מעבד Intel i7 2670QM 2.2G UP TO 3.1Ghz חבילת זיכרון 8GB DDR3 דיסק קשיח 750GB SATA מסך 15.6 בטכנולוגיית LED HD כרטיס מסך ייעודי Nvidia N12P-GS / 2GB המחיר עושה רושם דיי אטרקטיבי - 3,800 שח (הכי זול שראיתי למחשב עם ביצועים דומים) השאלה היא האם אני מפספס כאן משהו? ראיתי בפורום ביקורות דיי קטלניות על מחשבי לנובו לדורותיהם, האם ניתן לציין מדוע? בנוסף, לא הצלחתי למצוא מידע על כרטיס המסך - האם הוא איכותי באופן יחסי? כל ביקורת נוספת תתקבל בברכה (או המלצות על דגמים עם יכולות דומות ומחיר סביר) תודה
-
- 0 תגובות
- 979 צפיות
-
-
התקציה הוא גג 6000 שקל בידה ואפשר אשמח לחסוף כמה שקלים. דגשים למחשב זה אורך חיים מקסימלי למחשב,כמו שרשמתי מחשב לשימוש יוםיומי+משחקים כגון פרו,ניד פור ספיד,אולי גם cod וקצת קרייסיס. השאיפה היא להריץ אותם במקסימום איכות הכל בגדר התקציב. כונן 1tb חובה מקלדת ועכבר חייבים להיות בעלי טווח קליטה מקסימלי. המחשב לא יריץ אובר קלוק. דגשים למסך הם לפחות 24,ישמש גם לחיבור לממיר של יס(לכן צריך חיבור של scart או rca) העדפה לחנויות באיזור ראשון רחובות(ksp,ivory)
-
- 5 תגובות
- 979 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל לא על חשבון ביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח תכנות ואינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר משחקים ותכנות בvisual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Skyrim, Borderlands, cod -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציו…
-
- 3 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום, ככה הספק שלי הביא לי מפרט שהוא מציע לי רציתי תגובות... הוא טען שהוא שם את האטלון אקס פי 2.4 ולא ה2.5 כמו שרציתי כי הבדלי המחיר לעומת הביצוע לא שווים גם ברדיאון הוא רצה לשים לי 9000 אבל על זה לא התפשרתי - בצדק??? אממ... הנה זה תודה אם אינך צריך מודם נוריד אותו ונחסוך 15$. סוג הרכיב שם המוצר כמות מעבד XP 266Mhz 2.4Ghz 1 ?מאוורר למעבד מאוורר מיוחד ל- AMD TERMALTAKE DRAGON 1 ?לוח אם 7VAXP 1 ?זיכרון DDR 256Mb 400Mhz 1 ?מארז מארז E-STAR 8870? כסוף 1 ?מאוורר למארז לא כלול 1 ?כרטיס קול על לוח האם 1 ?כרטיס מסך ATI RADEON 9?500PRO ?128MB DDR 1 ?מודם …
-
- 3 תגובות
- 979 צפיות
-