ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,444 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אוהב מאוד את הפורום ונעזר בו מדי פעם, ומשהחלטתי לרכוש מחשב, עשיתי צעד והצטרפתי לצורך ייעוץ. אתחיל בשאלון ומה שלא ברור יובהר לאחריו: 1. מה התקציב המקסימאלי? נתון לשינויים רבים, משום שאני מתכוון לחסוך עד ליעד הרצוי ולא לחוץ בזמן. 2. מה שימושי המחשב? במילה אחת, WOW. המטרה היא להריץ אותו באופן שהמחשב לא מתאמץ אלא חלק ככל האפשר. אין עדיין מסך וזה תלוי בתקציב שיישאר, אלא אם כן יהיו המלצות מתאימות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? רק מסך, אין העדפה ספציפית, אבל שוב, שיתאים לגיימינג. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אתן את המפרט שנראה לי בהמשך וכן שאלות קשורות. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
אהלן, לפי כמה התלבטויות חשבתי ללכת על הXPS 13 החדש, המחשב יהיה מיועד בעיקר להרצת מחשבים ושרתים וירטואלים וטיפה גיימינג. חשבתי ללכת על גרסת ה 5200U FHD i5 עם 256 SSD ו8GB RAM, מה אתם אומרים, יתאים לצרכים?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
מה יותר טוב מבחינת מחיר/תמורה מעבד אינטל או AMD ? מה אתם אומרים על המפרט הבאה? מעבד Core 2 Duo E6600 Box Intel זכרון DDR2 2048MB 800MHZ CL4 Kingston לוח אם GA965GDS3 Gigabyte כרטיס גרפי nVIDIA GeForce PX7600GT 256M 128 Bit Leadtek / כרטיס מסך על הלוח הוא טוב למשחקים כמו GTA4/5 ? כונן קשיח 320GB 16 (Buffer) ST3320620AS Seagate צורב DVD GSA H42N LG 18X(בצבע שחור) מסך מחשב 931BF Samsung (בצבע שחור) מודם + פקס V92 56K PCI FaxModem רמקולים X230 Logitech מקלדת+עכ Wireless Optical Desktop Microsoft מארז+ספק HEC COMUCASE 6A19-400 400W 120MM X1 FAN USB X2 + AUDIO WHITE (בצבע שחור) כונן (כונן קורא כרטיסי זכרון פנימי (בצבע שחור) אפשר להרכיב מפרט ב - 5000 ש"ח עם מעבד AMD ?
-
- 6 תגובות
- 633 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מפרט לשימושים הנ''ל ללא כרטיס מסך, אך אם ארצה בעתיד להוסיף אחד אז שתיהיה לי את האפשרות הזאת. ללא ציוד הקפי, יש בידיי מסך בגודל 20' השקט הוא די חשוב אבל לא גורם מכריע, אני מתפשר. הארד בנפח כמה שיותר גדול יהיה נהדר. OC בעקרון לא מתוכנן אבל אני מעדיף שיהיה קירור איכותי על המעבד. ספק איכותי חובה (אולי יתווסף כרטיס מסך בהמשך) אני לא נעול על כלום בעקרון אז אני פתוח להצעות או טענות למיניהן :] תודה!
-
- 6 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מפרט בסכום של 4,000 (רצוי מאוד ללא חריגות ) אני לא גיימר, יכול להיות שאני אעשה OC, עדיין לא יודע. אין צורך בכרטיס מסך יקר - אלא רק כזה שיהיה בעל חיבור DVI, מארז- אני נעול על P150 של אנטק. אין צורך במסך (יש בבעלותי VIEWSONIC VP930) מה מומלץ? בתודה!
-
- 6 תגובות
- 701 צפיות
-
-
המחשב מיועד נטו למשחקים ורינדורים גרפיים. ממש לא רוצה OC אבל דרוש קירור רציני (איכשהו תמיד המאווררים שלי נתקעים מאבק והולכים קפוט. המפרט שלי כיום עובד בלי איוורור בכלל! לא לעניין) אני מעדיף לקנות ב K.S.P כי זה הכי קרוב אליי - אבל אני פתוח להצעות. כמה שאלות: 1. אולי עדיף לי לחכות חודש חודשיים לכרטיסי מסך יותר חזקים? 2.האם כרטיס מסך שמיועד לעיצוב גרפי יעבוד לי היטב גם במשחקים כו AOC,AOW,COD,COH ? ( NVIDIA Quadro )
-
- 6 תגובות
- 716 צפיות
-
-
1. התקציב שלי הוא 2600 ש''ח 2. מטרות המחשב הם: משחקים כבדים, הורדות, 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כן : צורב DVD, 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כן לחברה www.SKYPC.co.il בראשון לציון 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא העיקר הפרטים! 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא, אני שם ווינדוס 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא, אבל צריך שיהיה שקט ולא רועש מידי 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? בכלל לא! 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מסך. משחקים כגון : GT…
-
- 6 תגובות
- 942 צפיות
-
-
אממ אז ככה, אני דיי חדש בסוגיית הלפטופים. אמרתי לעצמי אני יסתכל מה יש בשוק ואני יבחר...אבל המבחר כל כך גדול ויש כל כך הרבה חתכי שוק שזה בלבל אותי. בכל מקרה הנה הדרישות שלי: 1 ) אני מחפש מחשב שיהיה 14" - זו התפשרות בין גודל לבין קומפקטיות... 13 ניראה לי קטן מידי ו-15 כבד ומגושם מידי 2 ) השימוש העיקרי הוא לימודים - אני מריץ עליו תוכנות כמו matlab וdsp ועוד תוכנות יחסית "כבדות" למיניהן. אני מעוניין שבמידה ויש לי תוכנה או שתיים כאלו פועלות אני יוכל במקביל לעבוד על מסמכי pdf, word, excell וגם לגלוש במספר דפי אינטרנט ושזה יהיה ללא תקיעות. הכיוון שלי הוא מעבד i5 3 ) זכרון - אני מעדיף 4gb. - עקב המפורט סעיף קודם. 4 ) כרטיס מסך לא מעניין אותי - מצידי שיהיה הbuilt in של intel.…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר אם זה באמת מאוד הכרחי (עד 200) 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים בעיקר א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש? מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך לא כלול, רזולוציית המסך 1680 על 1050. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? BATTLEFIELD BAD COMPANY 2 וCALL OF DUTY BLACK OPS * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן די…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בקשה מפרט למחשב עד 4500 שקל כולל מסך (דק לא חייב ממש איכותי 1200 שקל גג) מפרט שיהיה מתאים למשחקים בעיקר תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 593 צפיות
-
-
שלום,ע"י סקירה של רכיבים מומלצים דרך אתר זה ונוספים הרכבתי את הפורמט הבא שמיועד למחשב למטרת משחקים כבדים ,סרטים, OC, CF ,וmulti tasking ברמה גבוהה (לא מאד). יש לי ידע בסיסי בחומרה כך שאשמח מאד אם תוכלו לבדוק שיש התאמה בין הרכיבים שהרכבתי ואיכות שתספק את המטרה שציינתי. מסך מחשב: G90F Viewsonic רוחב המסך: מסך רגיל 3x4 , רזולוציה מקסימלית: פיקסליםו 1920x1440, סוג המסך: CRT , גודל מסך: 19 אינטש (18 בפועל), יצרן: Viewsonic מחיר : 846 (crt-> לא מפריע לי הגודל) לוח אם: DFI LP DK X48-T2RS FSB: 800/1066/1333/1600 MHz Expansion Slots: 2 PCI Express (Gen 2) x16 Slot with Crossfire 1 PCI Express x4 3 PCI Slots מחיר: 1000 מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3…
-
- 6 תגובות
- 537 צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לשדרג את המחשב שיש לי עכשיו למשחקים חדשים ו-OC רציני למעבד. אני הולך להחליף הכל: זכרונות: G.SKILL DDR2 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 כרטיס מסך: Sapphire Radeon 4870X2 GDDR5 2GB PCI-E מארז: Silverstone KUBLAI SST-KL03B BLACK No PSU ספק: PCPOWER&COOLING S75QB QUAD Silencer 750W Retail לוח אם: DFI Lan Party DK P45-T2RS PLUS + ABS 2 מאווררים למארז: Scythe S-FLEX S-FDB 120mm Quiet FAN 1600 RPM מה דעתכם?
-
- 6 תגובות
- 645 צפיות
-
-
אז ככה אין הרבה גג שבגג ככה 4 אלף מערז אמרתי לו שיבחר לבד אין תיכנון ל OC CPU AMD Units Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 800 M.BOARDS for AMD GIGABYTE Units Price Total K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) 590 MEMORY DDR 400 512Mb 400MHz Twinmos 2 570 VGA CARDS Sapphire ATI X800GTO 256MB DDR III, PCI-E 1190 HARDS DISKS SEAGATE Units Price Total 80GB SATA ST380817AS 370 Floppy Teac/SONY 1.44 50 DVD Recorders NEC 3540A DVD±RW x16 Dual x8 255 מחיר 3825 מה אומרים ???
-
- 6 תגובות
- 668 צפיות
-
-
בניתי את המפרט הבא לצורך משחקים וOC ורציתי לדעת אם המפרט טוב או צריך לשנות משהו מחשב עד 8 אלף תקציב מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box 1,669 לוח אם 1,165 GIGABYTE GA-P35T-DQ6 , כונן קשיח Westren Digital 250GB X2 RAID 0 זיכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL4 690 כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX8800GTS 320MB PCIe 1,648 1 Thermaltake Kandalf 1,030 מארז ספק כח Corsair CMPSU-520HXEU 520W 619 קרור למעבד SUNBEAM TUNIQ 257 צורב PIONEER 212 SATA 230 עכשיו אני לא יודע איזה ספק כוח לקחת או את הקורסיר הזה שהוא מעולה או לקחת איזה דגם טוב של TERMALTEK ולוח אני מתלבט בין הג'יגה בייט לבין ABIT FATAL1TY AA8XE ומשהו שבהתחלה רציתי זה ה ASUS P5K3 אני רוצה…
-
- 6 תגובות
- 966 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג את ביצועי הגיימינג של המחשב שלי שנקנה לפני קצת יותר משנה (ככה זה, עם האוכל בא התיאבון) המפרט הרלוונטי (המלא נמצא בפרופיל אם זה מעניין מישהו): לוח: Gigabyte GA-H77-D3H מעבד: Intel® Core™ i5-3570 Processor זיכרון: CORSAIR Vengeance 8GB (2 x 4GB) CML8GX3M2A1600C9B כרטיס מסך: SAPPHIRE HD 7850 2GB GDDR5 SSD: Crucial M4 CT128M4SSD2 2.5" 128GB SATA III HDD: Seagate 1TB Barracuda Sata III ST1000DM003 ספק כח: Seasonic X-660W כרגע אני משחק משחקים כמו GTA IV ו-Assassin's Creed III ובהגדרות הגבוהות אני מתחיל להרגיש איזשהו גמגום, ובעתיד הקרוב אני מתכנן לשחק משחקים קצת יותר תובעניים. נשאלת השאלה - מה היא החוליה החלשה במפרט הזה, ומה המינימום הנדרש לשדרוג כדי להרג…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אודה להמלצה על מסך 24-27 אינצ' שמתאים לגיימינג עם כרטיס גרפי GTX 1660 Ti או RTX 2060 . האם יש מסך שיעבוד משמעותית טוב יותר עם אחד הכרטיסים האלה ולא עם השני? זה יעזור לי להחליט בין שניהם ... אשמח להשאר באזור ה- 1000 ש"ח אלא אם זה לא מציאותי. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1.התקציב: 2000 ש"ח 2. המחשב נועד לעבודות ,לעיתים על יישומים גראפיים קלים-בינונים...לא נועד למשחקים אך רצוי שיהיה כרטיס גראפי אפילו טיפה נורמאלי... 3.ציוד היקפי:מקלדת ועכבר....רגילים.. 4.רצוי שיהיה מעבד AMD 5.מראה וקירור אינם חשובים כל עוד המחשב מתפקד 6.זקוק להרכבה במעבדה והתקנה חוקית של OS ושאר ירקות המחשב נועד לעבודה.[חוזר ואומר] כרגע יש לי הצעת מפרט מKSP,אבל אני ממש לא חושב שהיא כדאית: AMD Sempron 2500 [סוקט 754]-השאלה היא האם המעבד הזה שווה קנייה? ASROCK K8NF4G [עם NF4 וPCI-E] -אני מפחד מהיצרנית הזו,היא אמינה? Twinmos 400mhz 512MB DDR RAM מארז מפואר +DIGITAL 8666 ספק 400-שוב פעם-חושש מהספק מאז MAGA STD 2202 כחול [לא ברור לי למה נתנו מארז פעמיים,ייתכן כי מדובר באפשרות…
-
- 6 תגובות
- 764 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקבל עזרה במפרט למחשב. הרצון - מארז קטן ככל האפשר (לא HTPC) רצוי עומד ולא שוכב. המארז יעמוד מאחורי מסך 22 אינץ. ושקט ככל שניתן. מעבד - intel i5 יקנה ע"י חבר מאינטל במחיר זול יותר. לכן התקציב למחשב ללא המעבד כ1300 שקל המארז צריך להיות מסוגל לקלוט לפחות עוד דיסק קשיח נוסף (אני לוקח מהמחשב הישן). שימושים: אינטרנט, עבודה משרדית וצפיה בסרטים. אין צורך בכרטיס גרפי מיוחד אסתפק בקיים בלוח אם. שיהיו כניסות USB ויציאת DVI למסך אין צורך בציוד היקפי או מערכת הפעלה. השקט חשוב (7 מ10) לא מתוכנן אוברקלוק (OC) העדפה לחנות באזור חיפה והקריות
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום,אשמח לקבל חוות דעת על מפקט המחשב הזה ,אני רוצה לקנות את המחשב עוד היום מעבד Intel Core 2 Quad Q8200 2.3GHz לוח אם DFI p45 מקורי לגיימרים זיכרון Extreme Performance 4G DDR3 Dual Channel OCZ 1333 מגה ארצ CL9 או *אם להחליף את הראם ל OCZ DDR2 4GB 1066 MHz 5CL דיסק קשיח 500GB SATA 7200rpm של WD צורב DVD-RW x22 SATA מארז ATX איכותי לגיימרים סילבר סטון כרטיס מסך GeForce GTS 250 1GB DDR3 מחברת GameWorld כרטיס קול 8 ערוצים כרטיס רשת 10/100/1000 ספק כוח 500W של סיסוניק מקלדת ועכבר אופטי מתנה ( לא רשום איזה) סה''כ-3,000 מסך-SAMSUNG LCD 22" T220P 5ms DVI WIDE FULL HD מחיר-1125 (מחיר מהאינטרנט) אצל אלמוג יותר זול... Screen Size 22" Wide Resolution 1920 x 1200 Brightness 300 cd/…
-
- 6 תגובות
- 864 צפיות
-
-
תראו, הוצע לי על המחשב DELL D600 וגם LG LM40 ואני החלטתי לקחת את ה LG מכמה סיבות - יש המון ביקורות על ה DELL שהוא מתחמם בטירוף -ה LG נראה לי נחמד יותר - הסוללה של ה LG חזקה יותר בהרבה תראו, שניהם באותו המשקל - 2.2 קילו ושניהם באותו סוג מעבד... אני החלטתי שאם הבן אדם ישיג לי את ה LG בגרסה החדשה אז אני אקח אותו. מצאתי על ה DELL המון ביקורות אך משום שה LG הוא יותר של קוריאה ולא של אמריקה אז לא היו עליו [לא באנגלית לפחות.. טוב אולי רק אחת אבל ממש פשוטה... השאר ברוסית או בסינית אז מי שמבין רוסית אני אפילו מתחנן אליו לחפש בשבילי בגוגל ולומר לי בקצרה מה מסופר שם אז אני אשמח מאוד מאוד! בהמשך אתן את המפרטים של המחשבים ואתם תומרו לי מה כדאי יותר [בכל זאת, ה DELL עדיין אפשרות לא פח…
-
- 6 תגובות
- 897 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב? משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - הכי טוב במסגרת התקציב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי .ללא ציוד הקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?.לא. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות. הרכבת המחשב בחנות. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? IVORY בלבד בבקשה!!! 9. מתי מתוכננת קניית המחשב?חודש. 10. האם יש בקשו…
-
- 6 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לקבל בבקשה מפרט למחשב מבוסס אינטל שמיועד להיות Media Center ולהריץ משחקים. אני רוצה שהמחשב יהיה שקט, בעל מארז יפה, כרטיס קול איכותי, כרטיס טלוויזיה איכותי, ושתי ג'ויסטיקים למשחקים מסוג CORDLESS RUMBLEPAD 2 LOGITECH שיהיו כלולים במחיר. עכבר אופטי ומקלדת שהטווח קליטה שלהם יהיה 8 מטר ומעלה. בלוטוס כול הדברים שצוינו יהיו כלולים במחיר של עד 4200 ש"ח.
-
- 6 תגובות
- 627 צפיות
-
-
שימוש המחשב זה לסטודנט להנדסת מכונות. אשמח אם יהיו לו אפשרויות OC. (כמובן שבעתיד אחליף קירור אם אצטרך). בעיקרון לא צריך דיסק קשיח כלל ברשותי 160 GB. ולא צריך כרטיס מסך( ברשותי GTX 260 216). כמובן העדפה היא אינטל. אשמח להצעה נפרדת לSSD ב 300~ ש"ח. האם כדאי להשקיע בערך 2000 שקל במחשב נייד I5 או שמבחינת ביצועים מחשב נייח בסכום זה שווה ביצועים?? תודה לכל העוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-