עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אשמח לעזרתכם, עשיתי מחקר מעמיק אבל עדיין לא נעול על לפטופ הבא שלי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עסקים וגיימינג בינוני ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty, football manager וכדומה 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6,7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כ…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה, הקלטה וניטור של 4 מצלמות אבטחה באמצעות כרטיס DVR שמתחבר ב PCI - הכרטיס קיים: Geovision GV-600 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: תוכנה בממשק דוס לניהול חשבונות - שימוש כבד. גלישה - כבד, אופיס -כבד, תוכנה לניטור והקלטת מצלמות אבטחה - כבד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי: כונן גיבוי ללא ספק מתח חיצוני 2.5 אינץ', נפח מינימלי: 320GB 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? עדיפות נמוכה מאוד לכרטיס מסך -…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  3. היי לעניין מפרט עד 2600 שקל לערך הכל כולל ללא מסך !! המחשב למטרה משרדית גלישה באינטרנט ושיוכל להריץ איזה משחק או שניים אפילו בגרפיקה נמוכה מקסימום נשפר... או קיי ככה : Amd Sempron 3000+ socket 939 - בקשר לזה לא יודע אם קיים כזה דבר S939 לסמפרון פשוט ראיתי בנועה מחשבים אז שמתי מקסימום תתנו מפרט אחר - 550 שח ?A8N-VM CSM Dual VGA, nVidia 6150, SATA II? - 590 512Mb 400MHz A-Data CL2.5 - 540 ?160GB (8MB) SATA II? - 495 NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8 -240 עד כאן 2415 מארז פשוט תמליצו יש עוד 200 שקל גמיש... וציוד היקפי לא חובה... השאלה שלי היא כזאת האם אפשר להוציא מע' יותר טובה ? בטווח המחירים הזה ואם לא אז כמה צריך להתגמש הכי חשוב לי לוח אם שניתן לשדרג אותו בעתיד ושיהיה עליו כ…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by talevi,

שלום אני צריך מפרט למחשב HTPC לסלון חשוב לי שהמארז יהיה קטן כמה שיותר ושיהיה מינימום 200 גיגה ושהיציאות למגבר ולמערכת קולנוע ביתית יהיו הכי איכותית שאפשר תודה=] אופס בטעות פתחתי פה תעבירו בבקשה למפרטים סליחה.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by akon01,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב לגיימינג ואשמח אם תעזרו לי בבניית מפרט 1. מה התקציב המקסימאלי? 4300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל אך רק אם התמורה באמת שווה את זה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF, THE WITCER, GTA וכל משחק חדש בעקרון -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלו…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  6. שלום, ראיתי באינטרנט מפרט גיימינג כבד מאוד, הולך לשחק במשחקים הכי חדשים WITCHER 3 GTA V CRYSIS וכו על ההגדרות הגבוהות ביותר, האם מפרט זה יענה לי על הבקשה ? Intel Xeon Processor E3-1231V3B 3.4 4 LGA 1150 - ARCTIC Freezer i11 CPU Cooler for Intel, 150W Cooling Capacity, 3 Direct Touch Heatpipes, Vibration-Dampened Fan, 23dBA Noise ASUS STRIX GeForce GTX 970 Overclocked 4 GB DDR5 256-bit DisplayPort HDMI 2.0 DVI-I Graphics Card- ASRock ATX DDR3 1333 LGA 1150 Motherboards H97 PRO4- Crucial Ballistix Sport 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600 (PC3-12800) 240-Pin UDIMM Memory- Seagate 1TB Desktop HDD SATA 6Gb/s 64MB Cache 3.5-Inch Internal Bare Drive (ST1000DM003)- EVGA 500 B1 80+ BRONZE…

7. Started by draak31,

אין צורך בציוד היקפי 461.26 461.26 1 HEC Compucase "CI-6A21" Midi Tower ATX 400W Blue&Black 795.06 795.06 1 AMD Athlon 64 3000 Socket 939 WINCHESTER Tray 49.42 49.42 1 Thermaltake "A4004-04" TR2 M3 SE for K7 CPUs -Retail 939.82 939.82 1 Gigabyte "GA-K8N-Ultra-SLI-939" nForce4 SLI w/ sock-939 590.00 295.00 2 GeIL Value "GE5123200" DDR400 / 512MB CL2.5 + Blue Aluminum Heat Spreader -Bulk 1,147.39 1,147.39 1 GIGABYTE "GV-NX66T128VP" Geforce FX6600GT 128Mb 128Bit Bulk SLI DDR III PCI-Express 508.73 508.73 1 Western Digital "WD1600JD" 160GB / Serial-ATA150 / 7200RPM 8MB Cache -Bulk 46.13 46.13 1 Floppy Disk Drive 1.44MB / 3.5", Black -BULK 183.47 183.47 1 L…

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  8. שלום רב, אני זקוק למפרט לעריכת תמונה ווידאו. שימוש בתוכנות כגון Adobe Photoshop, Premier, Avid, autoCAD, Solid Works... התקציב הינו עד כ5,000 שקלים. אשמח גם לדעת אם ישנו צורך להקצות סכום נוסף עבור השימושים הנ"ל... מילאתי גם את השאלון בסטיקי החוקים:

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  9. היי חברים, בניתי מפרט לפי צרכים אישיים, אני בטוח שאפשר לחסוך בהמון מקומות, אבל זה לא מה שאני מחפש. הייתי רוצה לדעת אם המפרט עצמו טוב והרכיבים 'מתאימים' אחד לשני, האם כולם ברמה זהה והאם כדאי היה להשקיע פחות או יותר ברכיב כזה או אחר. אני כן מנסה להסתכל לעתיד, לכן לדוגמא לקחתי כונן GEN4, בטוח שאפשר היה לחסוך שם. כנ"ל בלוח אם. בינתיים ההתלבטות היחידה שלי היא האם לקחת ספק חזק יותר, נכון לעכשיו יש לי כרטיס מסך פשוט מאוד (1660), בעתיד אולי אצטרך ספק חזק יותר לכרטיסים חדשים יותר (הבנתי שגרסאת ה3000 של NVIDIA דורשת המון חשמל). המטרה העיקרית היא תכנות עם וירטואליזציה וקימפולים פה ושם על מערכות הפעלה שונות. *אם צריך אמלא טופס, למרות שאני מאמין שפירטתי הכל כאן. …

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by YARONGT,

מה ההבדל בין lenovo g550 ל lenovo b550 ? תודה.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  11. לא לגיימינג. אפשר לחסוך טיפה בכרטיס מסך. כמה דגש צריך לשים על כמות זיכרון ומעבד? תודה מראש.

12. שלום לכולם, יש ברשותי לפטופ LENOVO T400, ויש לו מטען של 20 וולט שיכול לספק 4.5 אמפר (כך כתוב על מטען). האם ניתן להשתמש במטען שנותן 20 וולט ורק 3.5 אמפר, או שזה יגרום נזק?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  13. שלום לאור קריסתו של המחשב שלי (אין לי מושג א זו קריסה סופית או לא), החלטתי שהגיע הזמן לקנות חשב חדש. המחשב שלי כבר בן שלוש הוא עדיין שירת אותי נאמנה (למרות שהוא לא היה חזק גם כשקניתי אותו). לכן, אני חושב שאני לא צריך מחשב חזק במיוחד. אני משתמש במחשב לשימוש משרדי ובעיקר צפייה בסרטים (בטלוויזיה רגילה, לכן אני צריך יציאת S-video). בגלל שהמחשב יושב בחדר שלי, חשוב לי לבחור מארז ומאוורר שקט למעבד. מעבר לזה אין לי דרישות מיוחדות. מאחר שאני צריך יציאת וידאו S-video, חשבתי לקנות לוח אם עם יציאת HDMI (לשדרוג חוויית צפייה עתידית) ובינתיים להוסיף למחשב החדש את כרטיס המסך הנוכחי שיש לי (שהוא חלש מאוד, אבל מספיק בינתיים). אודה לכל מי שיוכל לעזור לי עם מפרט מתאים. המחיר הרשום בכותרת הוא…

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by ItachiSan,

היי, אני עוזר לחבר לקנות מחשב לעבודה משרדית. התקציב שלו הוא עד 1700 ש"ח בלי חריגות. המחשב ישמש גם לגיימינג קל, אבל בגלל שהתקציב מוגבל הוא החליט להסתפק ב ONBOARD (אלא אם תגידו שיש כרטיס נורמאלי שנכנס בתקציב בלי חריגות). ניסיתי להעתיק את המפרט לעבודה משרדית עד 1725 ש"ח מהמפרטים המומלצים ואני אשמח לשמוע מה דעתכם על מה שיצא (בעיקר על הקירור למעבד כי בחרתי סתם משהו רנדומלי). המחשב יתחבר למסך הזה: Haier L24F6 http://tinyurl.com/b7jpmts תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1700. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משר…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by zglazer,

שלום לכולם!!! אנא עזרו לי בבניית מפרט למחשב בתקציב עד4.5k -5k .5 כולל מסך. ליישומים של משחקים ,ומדיה,ואופיס רב תכליתי. אני כבר השתגעתי מרוב הצעות אנא נסו לפקס אותי יש לי מספר שאלות 1- מעבד האם עדיף dual core pD3.4G OR CONROE E6300 2- ראיתי בהצעות מחיר ב kps לוח אם AS ROCK?מבית ASUS מישהוא שמע על הלוח המלצות. 3- על איזה רכיבים מבחינתכם לא להתפשר על האיכות אנא דרגו לי את החשיבות 4- האם יש בטענה שמערכת הפעלה חוקית גורמת לפחות נזקים? תודה על עזרתכם האדיבה אני חייב לרכוש בימים אלו מחשב אנא עזרתכם המהירה וכל טוב לכם.

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by kokoki,

שלום, ברצוני לדעת בכמה אפשר למכור כרטיס GIGABYTE GTX 560 TI , הכרטיס נקנה לפני קצת פחות משלוש שנים אולם לא נעשה בו שימוש מאסיבי, הוא מגיע עם האריזה המקורית. תודה.

17. שלום. הלפטופ שלי - של חברת דל, בן לא יותר מ 3 שנים - מתנהג מוזר לאחרונה. כאשר אני מחבר אותו לחשמל, לפעמים הוא מטעין את הבטריה, ולפעמים לא. גם אם הוא לא מטעין, הוא כן ישאר דולק (ולא יתרוקן או יכבה מחוסר בטריה), אבל לא יטען את הבטריה. מה יכולה להיות הסיבה? תודה!

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by below_z,

כרגע שוקל את ASUS K53E http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5194&CatCode=315 מה דעתכם על המחשב ועל ASUS בתור יצרן? מכיוון שכל המחשבים בתקציב הם בעלי מאפיינים דומים ויתנו בערך אותם ביצועים במשחקים הקלים שישחקו עליהם עיקר הבחירה היא יצרן איכותי. חשוב מאוד שתהיה אחריות ל3 שנים לפחות או אופציה להרחיב ל3 שנים במסגרת התקציב. עדיפות לרכישה באייבורי. תקציב: עד 3000 ש"ח פרטים נוספים * מטרות המחשב? מחשב לסטודנט, משחקים קלים. * גודל המסך? 15.6" האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) מעדיף שיכלול USB 3, HDMI * בלוטות? אם אפשרי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 GB ועדיף יותר * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדר…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם משהו עומד בדרישות בפחות כסף - אז עדיף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט להנדסת תוכנה, מתחיל שנה שלישית. מניח שבעיקר תכנות עם Android Studio, Eclipse, Atom וVMWare בשביל אובנטו מידי פעם + משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - Dark Souls 3, NBA 2K18 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לצ…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by adi518,

אהלן, אז ככה...אני צריך את עזרתכם במפרט חלקי בלבד...מה שאני צריך זה: לוח אם מעבד כרטיס מסך זכרונות (4G) ספק כח (משהו עם כבלים נתיקים ככה שאפשר לחבר רק את מה שרוצים). כל השאר כבר קיים ומתאים לשדרוג. אני בעצם מוציא את כל החלקים הפנימיים הישנים ושם חדשים. הדבר שהכי קשה לי לבחור זה לוח אם......יש פשוט כל כך הרבה דגמים, עד היום היה לי ABIT IS7 והוא היה לוח נהדר. נראה לי שכדאי ללכת על תמיכה ב- DDR3 (אם כבר קונים אז משהו שגם מוכן לבאות)... וזהו לגבי שאר הפיצ'רים שיש היום בלוחות אני לא כל כך עדכני אז אני אשמח אם מישהו יגיד מה הדברים העיקריים שכדאי להתמקד בהם. זה המפרט שחשבתי עליו עד עכשיו... מעבד E8400 כרטיס מסך 8800GTS 640MB אם יש משהו עדיף של ATI אשמח לדעת... זכרונות שני סטיקים…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  21. אהלן.. חדש כאן חבר המליץ לי על הפורום.. אני זקוק שמישהו יבנה לי מפרט למחשב לפי הפרטים שאני יתן למטה, תקציב לא ממש חשוב רק לא להגזיר טווח מחירים לא לדפוק לי 6000.. נגיד 4000 אז ככה אני זקוק למחשב בשביל הכל בעצם.. לשחק קצת (לא רציני בכלל) אבל עדיין שהכרטיס יחזיק לי לא איזה אחד מעפן שמשחקים של היום לא עובדים בו (ואני רוצה גם לחבר אותו לטלוויזיה).. אם לעצב פטושופ פלאש אול יעוד תוכנות זה חשוב עניין המעבד והזכרון.. ולהורדות.. אז שהמעבד יהיה נגיד 3.2 כפול ליבה או 3.6-8 אני לא יודע לא ממש מבין משו סבבה שיחזיק זמן ויהיה מהיר טוב.. זיכרון 1000 אולי אפילו 1500 אני לא יודע שמעתי שDDR טוב.. כרטיס מסך אמרתי כבר מה אני צריך.. לוח אם לא מבין, ועוד כמה לא מבין. יציאות USB שיהיו 6-8. צורב …

22. בס"ד ייעוד: וירטואליזציה, אפליקציות + שימוש ביתי (סרטים, אינטרנט, מסמכים) + גיימינג יחסית טוב להגד' גרפיקה בינוניות של משחקים לדוג': Batman Arkham Asylum GOTY + Batman Arkham City GOTY + Sleeping Dogs דרישה: חשיבה לטווח כמה שיותר ארוך. אני משקיע כדי לא להזדקק להחליף בחמש שנים הקרובות אם אתם מכירים משהו טוב יותר/ אמין יותר, + רוכש מחשב נייד מפאת חוסר מקום מעוניין לדעת אם כרטיס המסך שיש במחשב הנ"ל יעשה את העבודה גם למשחקים קצת יותר חדשים , אשמח לדעת. תודה מראש מפרט מחשב שנמצא לפי המלצות קנייה בפורום: [table][tr][td]מחשב ניידMSI[/td][/tr][tr][td]דגםGE60 0ND[/td][/tr][tr][td]מעבדIntel® Core™ i7-3630QM Processor 2.4GHz[/td][/tr][tr][td]מסך"15.6 1920x1080 Fu…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  23. היי, חבר שלי מהלימודים צריך לקנות מחשב לצרכי אנימציה ושימוש בתוכנות כגון: פרימייר, אפטר אפקטס, פוטושופ, מאיה וכו' (אם כי תלת לא תהייה ההתמקדות המרכזית). התקציב הוא עד 6000 ש"ח כולל מסך דברים חשובים: ssd כרטיס של nvidia (עובד טוב יותר עם התוכנות) + אמרו לי שכדאי ללכת על i7 אשמח לכל עזרה\עצה בנושא תודה!

24. Started by nirzor,

שלום, רכשתי לפני שנה בידיוק (יולי 2008) נייד של טושיבה מדגם A300-145. המחשב פתוח מאז הרכישה כל הזמן (למעט ריסטרטים וכו'..), רק שלפני חודשיים הוא התחיל להתחמם משמעותית. אני וחבר שלי פתחנו אותו, הגענו לגוף קירור ולמאוורר ואין זכר ל"גושי אבק" או דברים מאסיבים שחוסמים. המחשב מגיע בתוך 5 דקות ל-100 מעלות, והוא צריך להיות בסביבות ה-60.. יש לציין שקניתי קירור ZALMAN, ואיתו הוא מגיע ל-80 מעלות - מכן עולה שהבעיה היא בקירור בתוך המחשב.. http://img196.imageshack.us/img196/858/lolfms.jpg מה יכול להיות מקור הבעיה? איך פותרים? האם איש מקצוע? יש לי ידע בתחום אבל במקרה כזה לא נתקלתי ואדרבה אני מרגיש כרגע חסר אונים.. אשמח לעזרה ניר

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by dudu26,

עבור משחקי פיפ"א, GTA, גניבת מכוניות ופיצוח גולגלות עם גרפיקה בינונית פלוס. שקלתי אם ללכת על AMD ובסוף הרכבתי את ה- core2duo: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX לוח אם: INTEL WESTCHESTER 965WH - DG965WH כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX7600GS TDH EXTREME 256MB DDR2 128 BIT TV/O DVI - RETAIL דיסק קשיח: SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - ATA 150 צורב DVD: PIONEER DVDRW DVR-111D DOUBLE LAYERED X16 - WHITE - BULK זיכרון: TWINMOS 1024MB (512X2) DDR2 667MHz CL4 כונני דיסקטים: TEAC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE מארז: COMPUCASE CI-6A19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE+HEC 300AR-TF סך הכל למפרט : ¤ 4121 שאלות: 1. התרשמות כללית, יחזיק משחק…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים