ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מחפשת מחשב נייד לשנת הלימודים הקרובה. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים (לא חובה) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14'', לא חשוב מבריק או מאט * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא חשוב * משקל רצוי? פחות מ2 ק"ג - חובה! עדיף מחשב קל שיהיה נוח להסתובב איתו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, חשוב מאוד - לפחות 5 שעות (אם קיים ) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? , HDMI, VGA * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא ידוע * כונן אופטי? לא חשוב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי, אבל לא חובה (מעדי…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חבר טוב שלי רוצה לקנות מחשב חדש שיהיה עם מעבד 64 ביט לצורכי משחקים אינטרנט מוזיקה וסרטים... התקציב הוא בסביבות ה5000-5500ש"ח(אני יודע שזה לא הרבה אבל מה לעשות?) יש הצעות? נ.ב אני מבקש מכל אלה שלא כל כך מבינים לא להגיב ולבלבל אותי בלי לפגוע/להעליב פשות ראיתי מלא אנשים שרק התבלבלו מזה שאנשים שלא כל כך מבינים הגיבו תודה מראש SPOOKY עריכה: שכתי לציןן שהמפרט לא כולל ציוד היקפי כמו מסך מקלדת סי די רום ועכבר ...
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אשמח לעזרתכם למפרט ל-HTPC שיכול לשמש גם לגיימינג סביר. עדיפות לקניה ב-KSP (הכי משתלם כנראה). המחשב צריך לכלול כונן DVD עם יכולת קריאת BR. תשובות מפורטות 1. מה התקציב המקסימאלי?[glow=red,2,300] 3K עם אפשרות סטיה קלה. [/glow]א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?HTPC, משחקים, סרטי BR א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס ומדיה סנטר ומשחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סטנדרטים -מהי הרזולוציה הטב…
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שמתי לב שכל המפרטים שניתנים כאן באים מאותה חנות יש סיבה לכך? נראה כאילו יש פה אינטרס ?????
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בוקר טוב חברה, החלטתי לעשות הפתעה לאשתי ולקנות לה מחשב נייד, המחשב ישמש אותה לגלישה, סרטי 1080P ועבודה בOFFICE. להלן הדרישות הבסיסיות: * גודל המסך: בין 14"-16" * משקל רצוי:כמה שיותר נמוך * האם נדרש זמן סוללה ארוך : לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI * בלוטות: כן * גודל מינימלי של כונן קשיח: 500 * כונן CD/DVD? צורב: כן * כונן Bluray:לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא אבל עדיף לפחות 3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן אבל לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא אחד הדברים הכי חשובים לי זה העיצוב, אני רוצה ממש להביא לה יצירת אומנות לכן מקלדת מוארת עם הפרדה בין המקשים ואיזו דוגמה מיוחדת ממש מבורכים. לצערי היא חייבת כונן CD ולכן הרבה ניידים קטנים …
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המחשב מיועד לאחיות שלי. השימושים העיקריים שלהם זה מסנג'ר, אפליקציות אופיס, ICQ, FACEBOOK ודברים כאלו. את ההארדיסקים אנחנו הולכים להעביר מהמחשב הנוכחי שיש להן וגם את המסך. מישהו יכול לתת לי מפרט טוב?
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500-3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר להשתמש הבכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס וכדומה (תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד חדש. המחשב ישמש אותי ללימודים (אופיס), אינטרנט וסרטים בעיקר. המחשב כנראה יהיה מאוד נייד אז המשקל תופס פה חלק מרכזי. את המחשב אני ייקנה בארץ. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים (FULLHD וFULL3D לפעמים), וכמעט ולא משחקים. * גודל המסך? 13-15 (ברזולציית FULLHD!) * משקל רצוי? פחות מ-3 * האם נדרש זמן סוללה ארוך רצוי כמה שיותר ארוך (4-5 שעות זה סביר ?) פשוט לאמא שלי יש מחשב פ'וגיסטו והנייד בקושי מחזיק שעתיים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3. * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 * כונן CD/DVD? צורב? צורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה …
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד של hp שעוד מעט יגמרו לשלם עליו.אני אתן אותו לאחי ואני רוצה לקנות מחשב נייד חדש....אבל אין לי מושג איזה.... אני טס לחול וחשבתי בדיוטי פרי לקנות,אבל יש המון דגמים והמון סוגים ואני טובע בנושא הזה. אני מחפש מחשב נייד,שלא יהיה כבד מידי,שיהיה לו כרטיס מסך טוב כדי שאני אוכל להפעיל עליו משחקים,ושיעבוד מהר באופן כללי.... מבחינת תקציב,אני מוכן להשקיע בנושא הזה 3000-4000 שקל... אשמח לקבל מפרטים למחשבים לפי הקריטריונים האלו. תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מנסה להרכיב מפרט למחשב עבור Flight Simulator 2020 אם זה משנה - לא צפוי להיות עליו שימוש למשחקים נוספים. מיועד נטו לשימוש כסימולטור טיסה וקצת אינטרנט ועבודה משרדית. אשמח לחוות דעת על המפרט שעשיתי. אני לא בונה מפרטים בדרך כלל כך שייתכן שיש משהו שלא חשבתי עליו ועלול ליצור חוסר התאמה בין החלקים או משהו שכדאי לשנות. כרטיס מסך - אני מתלבט אם לקחת אותו או את ה6800XT של AMD GV-3080 GAMING OC-10GD https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N3080GAMING-OC-10GD#kf לוח אם Gigabyte B550M DS3H https://www.gigabyte.com/Motherboard/B550M-DS3H-rev-1x מעבד ryzen 7 5800X קירור למעבד - בחרתי…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם חיבור HDD של 5400 RPM ליציאת ה-DVD הקיימת במחשב נייד תאפשר עבודה מהירה וטובה איתו?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום יש לי מחשב asus K55A ומאז שעידכנתי ל8.1 כשהמחשב טעון לגמרי אני רואה רק שהוא ב99% וכתוב שהסוללה מחוברת ,לא נטענת...אני לא מצליח להגיע ל100% קצת מוזר לי הסיפור... מה הבעיה של זה? תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק למפרט למחשב לעבודה. אני מתכנת במגוון סביבות (רובן לינוקס, כלומר בעיקר טקסטואליות). התוכנות העיקריות שאני משתמש בהן הן ide (intellij, vim, etc), קומפיילרים, דפדפן וכאלה. התקציב הוא 2.5-3k שח אך ניתן לחרוג עבור תוספות מהותיות וכמובן שרצוי לחסוך. אין צורך ביכולות גרפיות או מדיה מתקדמות. אין צורך במסך, מקלדת ועכבר. אין צורך בדיסק, ssd של 512gb אמור להספיק. אני רוצה מקסימום זכרון, ומקסימום ביצועי מעבד. רצוי מארז קטן יחסית. אשמח לשקע ethernet נוסף (במהירות 100m או 1g) תודה, ינאי
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שאלה שנובעת מקצת בורות שלי. במחשב שולחני ניתן בקלות להחליף כרטיס רשת. האם במחשב נייד ניתן לשדרג את כרטיס הרשת האלחוטי או שכרטיס הרשת הוא חלק מלוח האם ואינו ניתן כלל להחלפה? בהנחה שיש לי ראוטר שעובד ב-draft N האם ארגיש בהבדל כלשהו בהחלפה הנ"ל? האם צריכת החשמל של ה-4965 טובה יותר או טובה פחות?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלומות ! אני צריך בבקשה מיפקט לגיימר רציני ... 7000 ש"ח ... בלי ציוד הקפי ובלי כרטיס מסך ... רק מסך LCD(בלי אכברים ומיקלדת ורמקולים ! בלי ..) קיצר מארז עם כול מה שביפנים+מסך LCD עדיף 19"(אינץ') תודה רבה כולם !
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כמה אפשר למכור מינימום\מקסימום את המחשב הזה. http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=151606 נשאר לו שנתיים אחריות
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לסיוע. אני חלש בתחום הטכני ככה שאשמח להסבר מעמיק. יש לנו מחשב שקיבלנו מחבר שזה המפרט שלו: CPU Intel Core i5 2320 @ 3.00GHz 40 °C Sandy Bridge 32nm Technology RAM 8.00GB Single-Channel DDR3 @ 665MHz )RAM (הוספתי פה כרטיס זכרון נוסף של 4GB ככה שכיום זכרון פנימי הינו 12GB) Motherboard ASUSTeK Computer INC. P8H61-M LX (LGA1155) 24 °C Graphics LED (1920x1080@60Hz) Asus Phoenix GTX 1650 Super OC 4GB GDDR6 Storage 232GB Samsung SSD 860 EVO 250GB ATA Device (SATA (SSD)) 30 °C כרטיס מסך הינו חדש ונקנה לפני שבוע ב-KSP. הבן שלי מדווח על תקיעות במשחק, אומר ש FPS נמוך (?) ושלעיתים פינג גבוה.…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
אם אפשר חוות דעת על המפרט הבא: מעבד: intel e6550 2.33g 1333 mhz לוח: intel frostburg זכרון מהיר 2048 mb ddr2 667 mhz דיסק קדיח 160gb sata II כ. מסך: ati radeon מקלדת מולטי' עכבר אופטי מארז 500W + 2 USB צורב SATA LG X 18 DVD כרטיס רשת 10/100 מובנה מחיר 2599 המחשב נועד למשחקים תוכנות סרטים וכו' לצעירים.. מודה לכל מי שיתן חוות דעת והמלצות.. אם אפשר גם להסביר לי לגבי הלוח אם הוא טוב.. ומה זה כ. מסך integrated....
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אני משתמש כיום במקבוק, מסיבות כאלו ואחרות אני נדרש להחליף מחשב ולא מעוניין להוציא 10K על מקבוק. אני מתלבט בין שני המחשבים הבאים: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=80NV001MIV&lang=heb http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=N551VW-FI251T יש הבדל של כ-500 ש"ח במחיר לטובת האסוס ואחריות של 3 שנים עד לבית הלקוח. אם נוסיף אחריות ללנובו נקבל פער של 800 ש"ח. מנגד הלנובו מגיע עם עוד 256SSD שזה משמעותי מאוד, אך איכות חומרים פחות טובה משל האסוס והמחשב קצת יותר גדול. --- מוסיף להתלבטות את הנייד הבא של אסוס (UX501) שאיך שהוא נמכר ב-1000 ש"ח פחות ממחיר השוק בפלונטר: http://www.plonter.co.il/detail.…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לבאי הפורום. אני סטודנט לקולנוע, חי בתל אביב, ומכוון לקנות מחשב שיעזור לי לערוך מהבית. איש מחשבים מבית הספר בו אני לומד (מנשר) הציע לי לרכוש מפרט מסוים דרך חנות שבית הספר עצמו עובד איתה (WELLCOM בחולון) ולכאורה זה אמור להיות קצת יותר זול עבורי. המפרט ניתן לפני חודש ואולי המחירים ישתנו אך אשמח להיוועצות שכן מאז לפני עשור כבר איני מעודכן בעולם החומרה (גם תוכנה לא). מעבד: Intel Core i7-4770 processor Trey 1408שח מסך DELL U2312HM Ultra Sharp IPS 818שח לוח M GigaByte GA-H87M-HD3 LGA 1150 431שח (מקרר?) Arctic Freezer 11 LP 110שח דיסקשיח WD 3.5" 1TB SATA3 Cache 64MB WD10EZEX 588שח RAM Corsair CMX8G…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני חדש בפורום, והמחשב שלי לא מריץ לי משחק מסוים כמו שצריך. אני יודע שהמפרט שלי גרוע. המפרט הוא כזה : מעבד : Intel Core i3 3220 CPU 3.30 GHz זיכרון ראם : 4GB כרטיס מסך : AMD Radeon HD 7700 Series אני יודע שזה חרא, אני גם יודע שאני צריך להחליף די את הכל. השאלה שלי היא לאיזה להחליף, מה ההמלצות כדי שהמחשב יריץ משחק ברמה מצוינת במהירות ובלי תקיעות? ומה המחירים כמובן. תודה רבה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! רכשתי מחשב נייד חדש עם כונן SSD 128GB, אבל בכונן C (היחיד במחשב) יש קיבולת רק של 100GB. בדקתי את העניין וראיתי את התמונה הבאה בניהול דיסק: האם אפשר להחזיר לכונן חלק מהשטח הלא מנוצל מהכונן מבלי לפגוע בכלום? לדוגמא: השטח שמסומן בתמונה?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום היני צריך מפרט לעריכה , אני משתמש בתוכנות כמו : פוטושופ, אוטוקאד, סקאצ'אפ, וכו.. חשוב שיהיה תואם לדרישות האלה ויעבוד כמו שצריך ומידי פעם ככה איזה משחקים. צריך גם מסך עכבר ומקלדת, השקט לא חשוב לי, זה המפרט שלי: Intel Core 2 Quad Q9450 2.66GHz 12Mb 1333MHz Tray, יחידות 1 ¤1249 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=2154 OCZ Vendetta CPU Cooler, יחידות 1 ¤140 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=752 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤449 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1731 Cooler Master RC-690 No Power Supply ATX Mid Tower Case , יחידות 1 ¤389 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1267 LG 22" FullHD W2261V, יחידות 1…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
למשל למעבדים יש לכל החיים של INTEL CPU : Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1115.79 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard (HT,FSB 800,SATA, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN, USB 2) [ ¤ 542.02 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory [ ¤ 1336 ] 2 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9800 Pro 128MB DDR DVI Bulk Video Card [ ¤ 1564.18 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 52.93 ] 1 Cases : TASK A-2317-PL Midi Tower Front USB/Audio Ivory-Grey 300W Case [ ¤ 180.46 ] 1 Power Supplies : Thermaltake TT360AD Power Supply [ ¤ 272.69 ] 1
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הזמנתי מKSP מפרט ב 2.5K למשחקים. מה אתם אומרים? מעבד INTEL C2Q Q8200 לוח אם ASUS P5KPL-CM. זיכרון OCZ 2*2GB DDR 2 800 MHZ כרטיס מסך Shapphire HD 4770 512MB GDDR5 מארז ב 200 שקל פחות או יותר, אני עוד צריך להתייעץ עם המוכר. ספק HEC 500TD-TF 500W
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-