ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
אני מתכוון לקנות מחשב נייד משומש. האם יש לי דרך לבדוק אם הסוללה תקינה? בהנחה שאין לי דרך כזו - ונניח ש"נפלתי" עם הסוללה. כמה תעלה לי סוללה חדשה? והם זה מסובך להרכיב אותה לבד?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מטרה ושימושים: מחשב נייד שהוא למעשה המשרד הנייד שלי. הרבה פגישות ונסיעות, צריך להיות קשיח וניתן לטילטול. צריך להיות קל. פועל שעות ארוכות וצריך שלא יתחמם בעבודה ממושכת. הרבה עבודה משרדית, אופיס, גלישה, סרטים – לא עריכה ולא גיימינג תקציב משוער : 3,000 ₪ ניתן לחרוג בעד 500 ₪ גודל הצג: 15.6 - אבל חשוב שגם גודל המחשב לא יהיה גדול ( יש לי היום לנובו T60 , 15 אינצ' הרוחב שלו 31 סמ. – המחשבים שאני רואה היום הם 15 אינצ' עם רוחב 37 ס"מ !!!) משקל רצוי: כמה שיותר קל עדיף מבלי לפגוע בשאר ביצועי המחשב. סביבות 2 קילו זה סביר, גבול עליון 2.5 לא יותר עדיף פחות.זמן סוללה רצוי: כ 3-4 שעות בלוטות: אפשרי , לא חובה גודל כונן קשיח מועדף: 500 GB זיכרון: 4 GB כרטיס רשת: כן, כרטיס רשת אלחו…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שכן שלי מוכר מחשב מסוג Asus Transformer T300-מחשב עם מסך 13.3 אינץ' FHD (עם מסך מגע), 4 גיגה ראם, 248 גיגה אכסון SSD ומעבד אינטל i7 רביעי. המחשב הופך לטאבלט שלוחצים על מקש יעודי במקלדת ויש על המחשב אחריות של שנה וחצי של יבואן רשמי (המחשב גם מגיע עם הקופסא והכול). המחשב במצב משומש יחסית (יש כמה שריטות פה ושם, ויש לכלוך מתחת לזכוכית מגן של המסך). המחיר שלו הוא 4,000 ש"ח. לדעתכם המחיר הזה הוגן? אני זקוק לתשובה מהירה. תודה מראש לעונים
-
- 23 תגובות
- 13.3k צפיות
-
-
בזמן הקרוב צפוי עדכון של המפרטים המומלצים, ונשמח לחוות-דעתכם בעניינים אלו : - האם התצורה הנוכחית (שבה קיימים מפרטים מרובים וקשיחים-יחסית לכל שימוש עיקרי) מיטבית, לדעתכם, או שמא רצוי לשנותה (למשל : לתצורה שבה קיימים מפרטים מועטים (1-2) בסיסיים וגמישים-יחסית לכל שימוש עיקרי - ובאותם מפרטים כלולות מספר אפשרויות לשדרוג מרבית הרכיבים, בהתאם לשימושים הצפויים ולתקציב) ? * דוגמה עקרונית לתצורה המוצעת : מארז - אפשרות 1 (בסיסי) מארז - אפשרות 2 ("שקט" במיוחד) מארז - אפשרות 3 (ממוטב להמהרה (OC)) ספק-כוח - אפשרות 1 (בסיסי) ספק-כוח - אפשרות 2 ("שקט" במיוחד) לוח-ראשי - אפשרות 1 (בסיסי) לוח-ראשי - אפשרות 2 (תכונות מיוחדות : תמיכה ב-DDR3, ב-RAID, וב-Firewire) מעבד-ראשי - אפשרות 1 (בסיסי)…
-
- 1 תגובה
- 731 צפיות
-
-
הוא אמר לי שהוא יתכנן OC רצחני למעבד ככה שהוא יכול 4300,הוא רוצה כרטיס מסך חזק(יש לו מסך 22),הוא רוצה הרבה אבל הרבה מקום!,הוא מחזיק ספריות של סרטים ו מוזיקה משהו כמו 1TB שיישב על שתי HD של 500 כל אחד,זכרון ולוח אם חזקים בהתאם,כרטיס קול טוב בגלל המוזיקה,מארז יפהה וטוב כמובן,וכל הפיצ'רים מסביב מלבד מסך-רמקולים סט מקלדת ועכבר,צורב DVD,אהה ושכחתי כמובן קירור לכל העסק(אם קירור מים נכנס פה אז למה לא אני אומר) תודה ציון
-
- 6 תגובות
- 843 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לעבודה גרפית ויש לי התלבטויות בקשר לאיזה מעבד גרפי המחשב הזה צריך לכלול. ההתלבטות שלי היא האם לפסול לחלוטין מחשבים שבהם המעבד הגרפי לא יעודי, כלומר X4500 או X3100? השימושים שלי לא יהיו בכלל למשחקים וגם לא לתוכנות יעודיות כמו פוטושופ אלא למידול תלת מימדי ב-C++. השאלה היא אם לשימוש כזה, שאני מניח שהוא פחות תובעני ממשחקים אבל עדיין דורש מעבד גרפי טוב, יספיק ה-X4500 או שכדאי לחפש מחשב עם כרטיס יעודי כמו למשל ה-NVIDIA GeForce 9300GS?
-
- 1 תגובה
- 654 צפיות
-
-
כרגע המחשב הגיע עם 2 ג'יגה זיכרון וברצוני לשדרג ל3 ג'יגה אבל אני לא מבין בזכרונות של נייד אז אם אתם יכולים בבקשה להגיד לי איזה זכרון אני צריך זה יועיל מאוד. תמונה מאוורסט: http://img188.imageshack.us/img188/5466/71857038.jpg
-
- 2 תגובות
- 990 צפיות
-
-
שלום ! אני צריך מפרט של עד אזור ה-2000 שקל ללא מסך , שיהיה בעיקר לגלישה באינרטנט אימיילים... ומדי פעם קצת משחקים.... תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
-
-
זה המפרט: ¤1085.42 כרטיס מסך Leadtek Geforce PX6600GT TD Extreme 128Mb DDR3 128bit PCI EXPRESS RETAIL + HDTV Cable ¤652.32 זיכרון Geil DDR 512Mb 3200 PC400 with COOLING CL2.5 שתי יחידות ¤355.59 מארז ATX Full HEC 6A19-2F CPU Air Guide PSU 300ART 2 Fan 12cm Front USB,AUDIO White ¤908.97 מעבד AMD Athlon 64 3000+ 1.8GHz 512KB Cache 939 PIN BOX WINCHESTER ¤588.16 לוח אם Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4 4x, Socket 939, Dual DDR400, PCIX 16, SATA, 1394, Sound ¤347.55 צורב DVD NEC-3520A x 16 DUAL LAYER WHITE מה דעתכם? האם הוא יסחוב משחקים בנה וחצי הקרובות? המחשב מיועד בעיקר למשחקים (לא גיימר כבד) קצת גרפיקה וכמובן כול השאר. לא מתוכנן OC בשנה הראשונה אולי לכרטיס מסך שהוא יתישן יות…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב. לאחר הרבה לבטים התבייתתי על המפרט הבא: http://www.tms.co.il/preview/spec/ml1485qu בנוסף לזכרונות Gskill Ripjaws x 4x4 2133mhz שכבר יש ברשותי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית, עבודה עם דו ותלת מימד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3DSmax, photoshop, UDK, AfterEffects. למטרות פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק שניתן להעלות על הדעת. -מה…
-
- 2 תגובות
- 764 צפיות
-
-
שלום אני מעונין לקנות מחשב שישמש ללימודי MCSE ואחכ ללימודי SQL SERVER לשם כך אני צריך להתקין מחשב וריטואלי ובו " שלושה מחשבים" שעל כל אחד יותקן שרת חלונות ואחכ יתווסף לו שרת SQL מה יהיו המגבלות ממעבר ממחשב וירטואלי אחד למחשב וירטואלי שני האם צריך כרטיס מסך טוב או שמספיק להגדיל הזכרון האם כדאי לקנות שני דיסקים ניפרדים ולהקצות דיסק אחד לכל המחשבים הוירטואלים ואחד למערכת ההפעלה או לפזר את המחשבים הוירטואלים בין שני הדיסקים לא ירוצו עבודות כבדות CPU על המחשב תודה
-
- 1 תגובה
- 493 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנטית בבצלאל ולומדת עיצוב תעשייתי רציתי לקנות מחשב נייד, אני יודעת שאנחנו נעבוד עם התוכנות הבאות: 1. תוכנת סולידוורקס (SOLIDWORKS) 2015 קישור לדרישות מערכת- http://www.solidworks.com/sw/support/SystemRequirements.html2. תוכנת ריינו(RHINO) 5קישור לדרישות מערכת-http://www.rhino3d.com/new/admin3. תוכנת פוטושופ ((ADOBE PHTOSHOP CS-6 ומעלה4. תוכנת אילוסטרטור (ADOBE ILLUSTRATOR) CS-6 ומעלהקישור לדרישות מערכת-http://helpx.adobe.com/x-productkb/policy-pricing/cs6-system-requirements.htmlהאם המחשב מספיק טוב?[h=1]Dell Inspiron 15 5000 5548[/h] http://ksp.co.il/?uin=28621 או שאני צריכה משהו יותר חזק?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ובכן מחשב למשחקים ומסך 20'' רחב אני חשבתי בכיון DELL 2007 WFP. לא מתוכנן OC הוא מתעקש על דיסק 400GB תודה מראש
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ברצוני לקנות מחשב שולחני חדש לשימוש יום-יומי, גלישה באינטרנט וצפייה ישירה, ושימוש מזדמן בתוכנות אופיס. אשמח לעזרתכם: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לגלישה, צפייה ישירה ותוכנות Office. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Word, Excel באופן תדיר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במסך, ע…
-
- 3 תגובות
- 695 צפיות
-
-
תציעו לי בבקשה מפרט למשחקים ללא ציוד היקפי עם מסך 17 רגיל.
-
- 6 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום לכולם,אשמח לשמוע את דעתכם לגבי מפרט סופי למשחקים כבדים שבניתי.אחרי שינוים ולבטים רבים זה המפרט שאני הולך עליו,אשמם לקבל הערות,הארות וכו'. תודה מראש לעוזרים וחג שמח! המפרט מSKYPC 992 מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box 637 לוח אם ASUS P5KC 365 כונן קשיח Seagate ST3320620AS 320GB SATA2 412 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ 1564 כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX9800GTX 512MB PCIe 450 מארז ללא ספק COOLER MASTER 690 484 ספק כח ThermalTake ToughPower 600W 1384 מסך מחשב Asus 22" VW222U 2ms סה"כ 6289 ש"ח.
-
- 12 תגובות
- 932 צפיות
-
-
אני מתעניין בנייד חדש ונתקלתי ב- N500 הבעייה שהוא מגיע בהמון תצורות שונות. את רוב רכיבי החומרה אני מכיר אבל אני לא מסתדר עם כל דגמי המעבדים. מה ההבדלים בין: T4200, T3400, T5670 ? או כל אחת מסדרת האלפיות. ועוד משהו, יש כבר ניידים עם זיכרון פנימי (לא BUS) במהירות 800MHZ? כי אני חושב שראיתי באיזה אתר.
-
- 5 תגובות
- 946 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנטית שמחפשת מחשב נייד, לצורך של מיילים ואינטרנט. בלי שימוש 'כבד' של משחקים וכדו'. התקציב שלי הוא עד 3500 פלוס מינוס. חשוב לי מחשב של חברה טובה, מעבד icore 5, מסך 15.6 ומומלץ פחות מ-3 ק"ג. בתור אחת שלא מבינה בכלל במחשבים ונוטה לנזקים יש צורך באחריות של המחשב (ורצוי של 3 שנים..) ראיתי מחשב מדגם Dell Latitude E5520 L075520102E , יש לכם חוות דעת עליו? המלצות?מעבר לזה שמתי לב שיש הרבה מחשבים של Dell Latitude E5520. הם יש בהם הבדלים מהותיים? תודה מראש! גל.
-
- 5 תגובות
- 722 צפיות
-
-
אני לא צריך OC, ללא ציוד הקפי או מסך, ללא דיסק קשיח או צורב המחשב הוא לשימוש HTPC, וקצת משחקים, אני רוצה שיתמוך במשחקים חדשים ולא מעניין אותי האיכות או פיצרים, רק שיתמוך ויפעיל אותם בסבבה. זה מה שהציעו לי ואמרו לי שזה הכי טוב שניתן להשיג בתקציב הנ"ל סוג דגם מחיר מארז AVC-M1 ב 766 לוח אם P5Q-VM ב 627 מעבד E8400 ב 799 כ.מסך EN9600GT MG/HTDP/512M2/A ב 624 זיכרון Transcend DDR3 2048MB 1333MHz CL9 מספר יחידות 2 ב 390 סה"כ 3206 את המארז הזמנתי כבר ! והוא מתאים ללוחות UATX בלבד כמו כן אני צריך קרור שקט למעבד בתקציב של 150 ש"ח,…
-
- 10 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום, לאחר שנשפך מיץ על המקלדת שברשותי (של מחשב בן 4 שנים), ונסיונות חוזרים ונשנים לגרום למקשים לעבוד בעזרת דרכים שונות הכוללות אלכוהול, קומפרסור אוויר ועוד, אני מעוניין להחליף אותה באחרת - בין אם יד שניה ובין חדשה. רציתי לשאול שתי שאלות: 1. לגבי מקלדת יד שניה: דיברתי עם חבר שטוען שיש לו מקלדת שיכולה לעזור, אך אינו בטוח מאיזה דגם נלקחה המקלדת. האם זה משנה מאיזה דגם המקלדת או שכל עוד שהיא מתאימה ו"נכנסת" למחשב פיזית היא אמורה לעבוד? 2. האם אתם מכירים אפשרות לחליפין יד שניה או קניית מקלדת חדשה במחיר זול? האם עדיף לקנות ישירות מLENOVO וזה ייצא יותר זול? תודה רבה, אלעד.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב נייד עבור אחי - ישמש בעיקר לצפיה בסרטים (720p ומטה) ומשחקים (דוגמת Call of Duty, Starcraft). המחשב ניתן לרכישה בארץ (במהלך מאי) או בארה"ב (בסוף אפריל) - ומתוכנן להוציא עליו עד 5,000 ש"ח (או 1,100 דולר). המחשב אמנם ינויד רבות, אך בין שתי תחנות - משרד ובית - כך שישנה חשיבות לעמידות הפיזית ולמסך איכותי וגדול ככל הניתן, אך חיי הסוללה והמשקל חשובים פחות, כי הוא תמיד יופעל ליד מקור חשמל, מונח על שולחן. תודה וחג שמח! עודכנו: מחיר, פשרה על משקל וגודל מסך.
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום יש באפשרותי לרכוש מעבד Intel Core i5 760 Tray mhz2800 KB8192 64bit בכ-800 ש"ח מחבר, עד כמה הוא חזק וחדש למשחקים ? לא חובה לשחק על מקסימום רזולוציה .. אני רוצה להשקיע כ- 3000-3500 ש"ח . איזה מחשב עדיף להרכיב עם מעבד זה . http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=768847 המחשב הוא לשימוש כללי ולמשחקים , הסכום לא כולל מסך [ יש לי מסך 17 אינצ' ] של SAMSUNG SYNCMASTER 971P תודה מראש על העזרה !
-
- 2 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 3500 ש"ח, הצרכים שלי: המחשב ישמש לעבודה משרדית, צפייה בסרטים ותוכנות קלות. מסך 15.6'' מט. רזולוציית 1920X1080 עדיפות לIPS. RAM 8GB עם אופציה להוספה. שאר הדברים פחות רלוונטים.
-
- 0 תגובות
- 579 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצורכי לימודים ועבודה. בעיקרון חבר שלי נוסע לאילת שבוע הבא, וחשבתי לבקש ממנו לקנות לי שם את המחשב. העניין הוא שאני מכיר שם רק את KSP. בכל אופן, אשמח לקבל המלצות על מחשב נייד עם הדרישות הבאות: מסך בגודל 15.6 I5 ומעלה כרטיס מסך של AMD / Nvidia רצוי מאוד שתהיה מקלדת מלאה (עם מספרים בצד) בעיקרון המחשב לא מיועד למשחקים ולכן אין צורך בכרטיס מסך חזק, אבל אני לא מעוניין בכרטיסי מסך של INTEL הפשוטים. תקציב: 3,500 ש"ח (אשמח לקבל הצעות למחשבים עם מחיר נמוך יותר, אני קצר בכסף אחרי חו"ל). אין צורך במערכת הפעלה. במידה וזה מגיע עם המחשב - מה טוב. תודה
-
- 4 תגובות
- 765 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש בתקציב של 4400 ש"ח עם מארז,סידירום וצורב שחורים,כרטיס קול,ורמקולים(לפחות 5/4 רמקולים) בלי מקלדת ועכבר. תודה מראש לכל העונים.
-
- 9 תגובות
- 819 צפיות
-