עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. ברשותי מחשב tablet pc fujitsu lt c 500 אשר נרכש כמשומש בארה"ב לפני כשנתיים עם מסך refurbished. אפשר לראות כאן: http://www.jksalesinc.com/catalog/product_...eaf46a8dabf5949 עד לפני מספר חודשים הכל עבד כשורה. זה אמנם מחשב ישן מאד אבל הוא מתאים בדיוק למטרותיי, במחיר אטרקטיבי, ( בעיקר ניווט 4X4 וקצת אינטרנט בחו"ל ). מסך המגע חשוב מכיוון שאני משתמש רק איתו בניווט. כעת, אין התאמה בין הנקודה שעליה אני לוחץ על המסך פיזית - ללחיצה שמראה הסמן. כמובן שעשיתי pen calibration . ללא שינוי. ( גם כשאני לוחץ על הצלב ב calibration קיימת אותה תופעה ( סמן לא במקום ) התקנתי pen driver של wacom - ללא שינוי. אודה על עזרה ברעיונות/ הפניות לבעלי מקצוע מתאימים.

• 6 תגובות
    • 996 צפיות
  2. * מטרות המחשב? לימודים, תכנות, עיצוב (פטושופ, בלי דברים כבדים של תלת מימד) * גודל המסך? לא משנה * רזולוציית המסך? עדיפות ל-FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה ואם אפשר אז מסך מגע * משקל רצוי? כמה שיותר קל יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות שיחזיק את השלוש שעות של עבודה רגועה (OFFICE) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD מחיצה קטנה יחסית + לפחות 500 GB * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, סומך עליכם * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: מסך בגודל 15…

• 3 תגובות
    • 996 צפיות
  3. שלום, האם במחשב בו כנראה אתכנת קצת, יש לשים לב לדגשים מיוחדים בעת בחירת הרכיבים? שאלה נוספת - אבא שלי רוצה לקנות במקום כונן קשיח - מחשב נייד ולחברו למסך. אני חושבת שהביצועים ירדו והמחיר יעלה. הוא טוען שלפי המוכר בחנות אכן המחיר יעלה קצת אבל הביצועים לא ייפגעו, והמוכר אומר ש"כיום כולם קונים נייידים". נשמע לי ממש שטויות אבל אשמח לשמוע את דעתכם גם לגבי זה. תודה!

• 2 תגובות
    • 996 צפיות
  4. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש (ללא ציוד היקפי) בימים הקרובים. המחשב מיועד לשימושים כלליים, תוכן HD ולגיימינג קל-בינוני. אני מעוניין בכרטיס מסך של NVIDIA כיוון שהדרייברים של AMD ללינוקס (בעבר לפחות), היו מלאי תקלות. אשמח לדעת מה דעתכם על המפרט הבא מ-KSP (יש רק מחיר סופי ולא מחיר על כל חלק כיוון שלקחתי את החבילה שהם מוכרים ב-1880 ושדרגתי זכרונות וכרטיס מסך): מעבד: Intel Core i5 4430 Haswell 3.0Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray מאוור למעבד: Zalman SZ CC92HS CPU Cooler לוח אם: Asus H81M-C LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI זכרונות: G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11D-8GNT כרטיס מסך: Gigabyte GTX650 OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E דיסק קשיח: Wes…

• 7 תגובות
    • 996 צפיות
  5. לאחרונה אני עוסק בסקר שוק לגביי מחשב נייד קל משקל במחיר סביר. לשמחתי מצאתי מחשב מסוג LG LM40 ששוקל 2.2 ק"ג ונותן תמורה די טובה למחיר (אם למישהו יש השגות, מוזמן להגיב..). אולם, יש מספר פערים בין המחשב שנמכר אצלנו, בישראל, לבין מפרט המחשב כפי שמתואר באתר האינטרנט של חברת LG. לדוגמה: במפרט בוואלה שופס כתוב שלמחשב - כרטיס מסך ATI 9200 ואילו באתר של LG כתוב ATI 9700 או שכתוב בוואלה שלמחשב יש תמיכה אלחוטית בפרוטוקול B בלבד ואילו באתר של LG כתוב שתומך ב-B ו-G. עכשיו, שאלתי היא: האם יכול להיות שה"ישראליות" עבדה פה שעות נוספות והמחשב עבר המנחת צפיות בכדי שיוכל להיות זול יותר? האם בכלל שווה לקנות אותו? ועוד שאלה שחשובה לי, מה ההבדלים והאם כדאי לשדרג לדגם LM50 (רק ב-+260 ש"ח)…

• 2 תגובות
    • 996 צפיות
  6. עם המעבד T4200 וסוללת 8 תאים(מחודש מוסמך משהו כזה) זה יוצא לי כולל משלוח לארץ דרך מסטופ משהו כמו 2,600 שקל איזה אחריות עליי לבחור כדי שתהיה תקפה גם בארץ? (האם בארץ נותנים אחריות למוצרים שעוד לא הגיעו לכאן?) האם יש סיכונים מיוחדים שכדאי לי לדעת עליהם לפני הקנייה? טיפים? איזה משהו מיוחד שאני צריכה להגיד לDELL או למסטופ?

• 5 תגובות
    • 996 צפיות
  7. Started by Sh1,

שלום לכולם, אני מקווה שאני בפורום הנכון, יש לי מחשב במפרט הבא: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ Scythe JAPAN KATANA 3 Gigabyte GA-Z68AP-D3 FSP 700W 80GHN 120mm Kingston 4GB DDR3 1333 x2 Samsung 1TB Sata II 32MB SAPPHIRE HD 6870 1GB GDDR5 PCIE DVI HDMI SONY NEC DVDRW DVR x 24 התפנו לי כ400 ש"ח לשידרוג. על מה ממליצים? ssd או אולי משהו אחר? בתודה מראש

8. Started by kot snikers,

זה אפשרי לחבר MSI WIND לטלויזיה לטלויזיה יש רק את החיבורים אדום צהוב לבן

• 1 תגובה
    • 996 צפיות
  9. אם אפשר לקבל מפרטים מומלצים אודה לכם חג שמח

• 8 תגובות
    • 996 צפיות
  10. Started by danielM,

שלום, בניתי מפרט, אשמח לקבל את חוות דעתכם- שיפורים, הצעות, מחירים יותר טובים וכו'. אני עובד המון שעות ביום על המחשב, ואני לא לחוץ על התקציב, אז אין לי בעיה לשלם קצת יותר כדי לוודא שאני מקבל ביצועים טובים. ראוי לציין שאני אוהב לעבוד עם המון דברים פתוחים בו"ז, רק פיירפוקס לבד שוקל אצלי יותר מג'יגה זכרון עם כמה מאות טאבים פתוחים, ותוסיפו לזה 2-3 Visual Studio פתוחים, VM, ועוד לא מעט תוכנות כאלו ואחרות. זה מחשב לחדר שינה אז חשוב שיהיה שקט וחשוך. אני רוצה 8GB RAM וזה מה שיש במפרט, כמו כן מספיק לי כרגע 500GB בדיסק (משולב SSD), ועדיף לי לא לקנות דיסק נוסף עד שאני אצטרך עוד מקום. 1. מה התקציב המקסימלי? 6500 שקל האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - …

• 4 תגובות
    • 996 צפיות
  11. היי, אני כבר לא מעט זמן מתעניין במחשב נייד לגיימינג וכעת כשיצאו דגמים עם כרטיסי מסך חדשים זאת נראית לי הזדמנות טובה, אני פחות או יותר יודע מה אני רוצה שיהיה במחשב אבל נשארו כמה פינות לסגור...התקציב הוא בסביבות 10K ואני מתכוון לרכוש מניואג, הדברים הראשונים שהכי חשובים לי הם גודל 17.3 אינץ' ו2070, אלה השאלות: 1.איזה יצרן עדיף? asus או msi ולמה.. 2.איך אני יודע שבדגם מסויים יש 2070 רגיל או MAX Q? 3.מה זה SSDHD? איזה מבין סוגי הSSD הכי טוב? והאם כדאי לקנות מחשב רק עם SSD? תודה מראש לעוזרים

• 0 תגובות
    • 996 צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-150 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית ותכנותית וצפייה בסדרות וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …

13. Started by liiight,

קרביץ יצאו עם מבצע מעניין: http://kravitz.co.il/images/portable.pdf המחיר די נמוך. יש איזהשהוא קטע? המחשב הזה סבבה או שהוא עולה באש אחרי כמה שעות?

• 6 תגובות
    • 996 צפיות
  14. Started by omfglol,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 ש"ח - רק אם זה ממש שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). רק משחקים. עובד עם VISUAL STUDIO לפעמים אבל זה לא כזה משנה לפי דעתי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, MW3... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהו…

• 2 תגובות
    • 996 צפיות
  15. Started by OMRi1712,

הנייח שלי כבר מראה סימני עייפות, זה המפרט הנוכחי: ספק כח: HEC Win+ 600 מארז: CoolerMaster Elite 371 לוח אם: Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 מעבד: Intel Core I5 2400 קירור למעבד: Scythe Katana 3 זכרונות: G.Skill 2x4GB DDR3 1333Mhz SNIPER Dual Channel CL9-9-9-24 עם הזמן התחדשתי ב HDD של 2TB, כונן SSD וכרטיס מסך 1060GTX. התקציב הוא פלוס מינוס 2500 שקל, אפשר לחרוג טיפה אם משתלם. מעבד, לוח אם וזכרונות אני יודע שחייב להחליף, לגבי המארז, ספק הכח והקירור למעבד אני לא הכי בטוח, אולי אפשר להשאיר משהו מהם. המחשב משמש למשחקים, סרטים (4K), אינטרנט, קצת עבודה (תכנות קל, סולידוורקס) ובגדול כל שימוש סטנדרטי שאפשר לעשות איתו. מה אתם ממליצים?

• 4 תגובות
    • 996 צפיות
  16. שלום לכולם! אני רוצה לקנות מחשב נייד, שישמש אותי בעיקר לגלישה באינטרנט, וצפייה בסרטים. (לא HD). אשמח לקבל חוות דעת על INTEL ATOM, האם הוא מתאים לשימוש שלי. מישהו יכול להסביר לה למה הוא כ"כ זול !? אני עוד אחשוב שסלרון יותר טוב ממנו.. עוד משהו - האם אני יכול למצוא מחשבים עם המעב"ד הנ"ל אבל מסך יותר גדול מ10 אינץ'...?

• 5 תגובות
    • 996 צפיות
  17. Started by danielu2,

שלום חברים, הסיוע שלכם תרם לי רבות בפעם הקודמת אז מנסה את מזלי שוב מחפש המלצה למחשב נייח (רק המחשב עצמו, ללא מסך וללא מקלדת). שימוש ביתי/עבודה משחקים סטנדרטים חשוב מאוד שיהיה זריז חשוב שהדיסק הקשיח יהיה גדול גיבוי סרטונים של הילדים) יהיה נחמד אם יהיה ניתן להריץ עליו קודי התקציב נע סביב 1000-1500 ש"ח

18. שלום אשמח לקבל יעוץ בבחירה של מחשב נייד מבין ארבעת אלה בעיקרון המחשב נועד לניידות, אבל מאחר ואני לא הולך להשתמש במחשב נייח אז גודל המסך חשוב לי אני לא מתכנן לשחק על המחשב אלא רק לשמור על קשר עם העולם החיצון איפה שלא אהיה, אני מתכנן לטוס בקרוב לטיול. הראשון Dell inspiron 1525 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1525-t2390.htm השני lenovo TY2E7IV http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=6780&catcode=237&AdCat=&parentid=0 השלישי HP FS357AA http://adscomp.co.il/en/product_he.php?idn=8160 הרביעי COMPAQ Presario C795EJ FL561EA http://www.gamaoffice.co.il/products/113287 אם יש המלצות אחרות אשמח לקבל אותן, תודה רבה. בעיקרון אני מתכנן שהוא יחזיק לי ככל ש…

• 6 תגובות
    • 995 צפיות
  19. Started by Zmurge,

חיפשתי באינטרנט מלא ולא מצאתי שום חנות... יש בכלל אפשרות לקנות אותו בארץ? או חנות מחול שעושה משלוחים לארץ? מדובר במחשב הנייד הזה: http://www.lenovo.com/products/us/laptop/ideapad/y-series/y580/

• 0 תגובות
    • 995 צפיות
  20. Started by Classify,

לפעמים כשאני מדליק את המחשב המסך שלי נראה כך: אחרי כיבוי והדלקה מחדש זה מסתדר, אבל עדיין זה קצת מציק. מה זה יכול להיות?

• 5 תגובות
    • 995 צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך לא כלול..גודלו 22 אינצ' MAG * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים קרייסס אססין קריד וכו' * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, ר…

• 9 תגובות
    • 995 צפיות
  22. Started by A.Iniesta,

מחשב נייד HP Pavilion ze2002EA מעבד: Intel Celeron M 350 1.3GHz 1MB cache מסך: 15.0 inch XGA ברזולוציה 1024x768 זיכרון: 256MB DDR דיסק קשיח: 40GB כונן אופטי: Combo DVD & CD-writer drive תקשורת: מודם V.92, כרטיס משולב 10/100, Wireless 802.11b/g גרפיקה: Video Intel® Extreme Graphics 2 Up to 64MB shared video memory 4x AGP Enhanced Video with 3D performance רמקולים: Sound 3D Sound Blaster Pro compatible sound 16 bit integrated Altec Lansing Stereo speakers יציאות:1 VGA port, 2 USB 2.0 ports מתח : Power 65W AC Power Adapter 6cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery משקל : 2.95 ק"ג בכמה אני יכול למכור אותו? בהתחשב שהמצב שלו חדש, אין סריטה אחת קטנה אפילו.

• 4 תגובות
    • 995 צפיות
  23. שלום אני מתכנן לקנות מחשב נייד לשימוש ביתי משרדי + מעט תוכנות גרפיות ופלאש כיוון שאני חדש בתחום הניידים, ולפני שאני נכנס לעובי הקורה לגבי הרכיבים והמפרט המומלץ, רציתי ראשית לדעת האם בכלל ישנה חשיבות למותג/לחברה ששמה מוטבע על הנייד. LENOVO, DELL, HP, GIGABYTE, MSI... האם יש כאלו שנחשבים לחזקים יותר? לחלשים יותר? לאמינים יותר? לידועים כבעלי שירות לקוחות טוב יותר? מומלצים יותר או פחות? תודה עופר

• 6 תגובות
    • 995 צפיות
  24. Started by BAR_PC,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית כתיבת סיכומים, גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיף שיהיה כלול 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחש…

• 2 תגובות
    • 995 צפיות
  25. Started by Ymac,

היי, אני מתחיל פרוייקט קירור מים, ועקב ה"תיעוב" שלי לסכמה הכתושה של שחור-אדום אני רוצה לדעת מה הפוטנציאל של הלוח שלי במכירה (שמן הסתם בצבע אדום-שחור) הלוח הוא אסרוק P67 פאטליטי פרופשינל Asrock Fatal1ty P67 Professional בן פחות משנה, במצב מעולה עם הקופסה + כל האביזרים הנלווים לרבות מתאם ה-USB 3 הקדמי וכבלי הסאטה. זה אמנם לוח P67, אבל הוא יכול לתמוך במעבדי IB ו-SB, הוא חיית אוברקלוק ביחס למחיר שלו (700 בזמנו). וחשבתי להחליף אותו ב-UD5H של גיגהבייט (Z77) אז אם אפשר דעה עליו.. או ה-Mpower שיעלה לי קצת יותר. ביחד רציתי גם למכור את הזכרונות שלי, אדומים גם כן, קורסאיר ונג'נס 8 גיגה בקיט 2X4GB במהירות 1600MHZ ותזמוני CL9, מפזר חום אדום ו-PCB שחור. תודה על העזרה

• 4 תגובות
    • 995 צפיות

דיונים חדשים בפורומים