ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,444 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, בעבר פרסמתי כאן בקשה למפרט, אבל עברו מאז כמה חודשים ולצערי לא יצא לי עדיין לקנות. דברים קצת השתנו מאז אני מניח (מחירים, רכיבים), וגם הדרישות שלי. אז אני אשמח אם יוכלו לעזור לי! תודה מראש אני משתמש במחשב בעיקר לדברים הבאים: - מסמכים (אופיס וחבריו) - פוטושופ / לייטרום הייתי רוצה שהמחשב יוכל לתמוך גם בתוכנות עריכת וידאו כמו AfterEffects, Pinnacle Studio, Premiere, למרות שאם לצורך עבודה סבירה נדרשת חומרה ממש יקרה ומטורפת אז נוותר על הרעיון, פשוט כרגע על המחשב שלי שהוא AMD 64 X2 Dual Core עם 2 ג'יגה זיכרון ו-Windows 7, כל אחת מהתוכנות עריכת וידאו שהזכרתי זוחלות ברמות שלא ניתן לתאר... - תיכנות (אקליפס, Visual Studio) יכול להיות שאני אצטרך להריץ גם שרת …
-
- 6 תגובות
- 820 צפיות
-
-
אבקש להכניס בתקציב 8800GTS 320MB או שיש המלצה לכרטיס זול ובעתיד אשדרג...? מעבד 6400 מינימום. לא צריך מערכת רמקולים, אני משתמש באוזניות. לא צריך גם עכבר ומקלדת. אשמח אם יש אופציה ל2GB זיכרון שיהיה טוב גם לאוברקלוק. לוח לאוברקלוק. כמובן - מסך טוב לשימוש גיימינג.... אם נתקעים עם התקציב שלא יהיה lcd מצדי. לי כרגע יש Samsung 793DF שהוא 1280*1024 ב60HZ ואני לא אוהב את זה. לגבי ספק - לי יש ENERMAX Noisetaker 370W וקירור למעבד zalman 9500led השאלה אם הקירור טוב לאוברקלוק למעבד c2d, בנוסף יש לי הארד דיסק 160GB sata2 .... אפשר לשים את כל זה כתחלופה במחשב החדש כביכול? אבקש מהמגיבים לענות אינפורמטיבית ולעניין. תודה, דן.
-
- 6 תגובות
- 665 צפיות
-
-
יש לו מעבד (1.6A) והארד דיסק של MAXTOR 40GB 7200 RPM אז הוא צריך את כל השאר... הצעתי לו לא להחליף מעבד (אפשר לעשות לו O/C אותו בלי הרבה בעיות...), אני הצעתי לו את זה (מה אתם אומרים) Winbond ddr 512mb 3200 GA-SQ800 Simbadda Master I LU Midi Tower Case Black 400 Watt radeon 9100 128mb אז ככה, אין לו תקציב לשתי סטיקים של 256 (חוץ מזה שאחד גם עדיף ל-O/C), קירור אני כבר אדאג להשיג לו משהו הולם למעבד, ובקשר למארז...זה מה שהוא רוצה ואין לי סבלנות להתווכח איתו (למרות שהמארז די נחמד הצעות ושיפורים יתקבלו בברכה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, שמי גיא ואני סטודנט להנדסת תוכנה (סוף שנה א') והגיע הזמן להצטייד באולטרה-בוק. שמתי עין כבר הרבה זמן על ה-HP Spectre X360, אבל משום מה ייבאו רק את הדגמים היקרים (i7 QHD) וזה ממש לא מה שאני צריך. את הרכישה אני מתכנן לבצע באילת. אשמח להצעות לאולטרה-בוק בעל פחות או יותר תכונות דומות ל-HP (אין חובה ל-360), העונה על הדרישות הבאות: * מטרות המחשב: תכנות, סרטים ומשחקים קלים. * גודל המסך: 13.3 - טאץ'. * רזולוציית המסך: עדיפות ל-FHD משיקולי סוללה (כמובן שלא פחות מזה). * זמן סוללה: שיקול עיקרי בבחירת הלפטופ הוא זמן סוללה ארוך בעת: תכנות, סרטוני יוטיוב וגלישה - הכל במקביל. * יציאות מיוחדות: HDMI, SD CARD * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 256 SSD * מעבד…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב, מעוניין לקבל את עצתכם לגבי מפרט המחשב שברצוני לרכוש (מיד לאחר שאני יקבל את הגושפנקה האחרונה מכם). המחשב מיועד לשימושים רב תכליתיים החל מגלישה באינטרנט, אופיס, צפייה בתכני HD , עבודה מול PhotoShop ברמה מאוד מאוד בסיסית, וכמובן משחקים (הכותרים החדשים שכולכם וודאי מכירים), רזולוצית מסך FHD 1920X1080 . מעוניין גם בתמיכה של USB3.0 . OC לא צפוי. כמו כן חשוב לציין שלא כול יום אני רוכש מחשב, ולכן אני מודע לחשיבות של מערכת חזקה ככל שתהיה, בתקציב הנ"ל (3500 ש"ח) למען אריכות ימים טכנולוגיים. אין צורך בציוד היקפי ובמערכת הפעלה. להלן סקיצת המפרט שהרכבתי: מעבד: Intel Core i5 650 Socket 1156 3.2Ghz Tray ₪848 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1631 קירור למעבד: מאוורר C…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
להלן השאלות מחוקי הפורום והתשובות שלי עליהן. אשמח לעזרה בבנית מפרט 1. מה התקציב המקסימלי? צויין בכותרת - 6K. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - אפשר לנצל הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - ללא חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? - משחקים, סרטים, עריכת וידאו קלה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? - קיים מסך איכותי בגודל 24", רזולוציה טבעית 1920X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל הסוגים... …
-
- 6 תגובות
- 837 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! - 4500 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - את כל התקציב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - בלי לחרוג. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? - משחקים, סרטים HD, אינטרנט. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? - אני רוצה 22/23". אם פאנל TN אז רק 2ms ואם פאנל יותר טוב אז כמה שיותר מהיר שזה נראה לי 5ms. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? - פעולה, אסטרטגיה, RPG... * לאי…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
נתקלתי בבעיה וגם בדילמה. אני לא מצליח לעשות שיחזור לנקודה ההתחלתית ז"א לנקודה שרק התקנתי את המחשב . אם אני אעשה פורמט אני עלול לאבד את הWIN 7 המקורי וגם את אחריות היצרן . מה דעתכם ועצתכם בשבילי ? תודה.
-
- 6 תגובות
- 957 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא הגבלה, פשוט מניח שזה תקציב הגיוני. אפשר לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, סרטים, אינטרנט וטלויזיה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צ…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מחשב לעבודה באינטרנט ושמיעת מוזיקה בסטריאו ברמה גבוהה. לא כולל רמקולים, מסך, מודם, צורב, סידי, הארדיסק, כונן דיסקטים, מקלדת ועכבר (כולל רק מארז,מעבד, זיכרון, לוח אם, כרטיס מסך וכרטיס קול) הכרטיס מסך לא צריך להיות ברמה גבוהה מדיי אבל שיתמוך ברוב ההתקנים (למשל ג'יפורס 5200) לא צריך מכונת ביצועים.. צריך מחשב שלא יתקע ולא יעשה לי לאגים במוזיקה ואינטרנט גם בעומסי זיכרון (אקספלורר+מדייהפלייר+איסיקיו+וורד נניח) תודה..
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לפני רכישת המחשב הבא לצרכים: PHOTOSHOP , תכנות, הורדות ווירטואליזציה (אין צורך במשחקים) אריץ לינוקס בנוסף לWINDOWS- WIRELESS צריך, אבל רק לאינטרנט (קצבים איטיים) המחשב ימוקם בחדר ללא מיזוג - עד כמה זה משנה? העדפה לאמינות ויציבות על ביצועים אשמח אם יהיה ערוץ לשדרוג בעתיד לעבודת וידאו וקול (הוספת כרטיס קול, זכרון, ...) כמו כן הייתי רוצה אפשרות לעבודה בעתיד עם 2 מסכים: יש כרטיס מסך שיותר מתאים לזה? בניתי את המפרט הבא על בסיס דברים שראיתי בפורום מקווה שלא עשיתי מעצמי צחוק. העדפה לTMS תודה חברים מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM כמות: 1 - מחיר: ¤922 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤105 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L כמות: 1 - מחי…
-
- 6 תגובות
- 686 צפיות
-
-
כמה אמור לעלות מחשב נייד לגרפיקאים (הכוונה שלי פוטושופ ופלאש בעיקר)? יש איזשהם מחשבים מומלצים/דגמים?
-
- 6 תגובות
- 802 צפיות
-
-
אז זהו, אני קונה מחשב בימים הקרובים או שאני מחכה שאמא שלי תהיה בחו"ל בסוף אפריל, אם אני קונה בארץ זה יראה ככה: CPU : AMD Athlon 64 3000+ CPU BOX / Tray + TT Venus 12 [ ¤ 1425.15 ] 1 Motherboards for AMD : Albatron K8X800 Pro-II VIA K8T800 Motherboard (AMD64,FSB800, SATA-R,1394, 7.1 Sound,3Com G-LAN,USB2) [ ¤ 896.2 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory [ ¤ 585.75 ] 2 Hard Disks : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 490.51 ] 1 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9800 Pro 128MB DDR DVI Bulk Video Card [ ¤ 1529.95 ] 1 Floppy : Citizen Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 80.49 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Liteo…
-
- 6 תגובות
- 959 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן - 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, בניית אתרים, תכנות, עריכה, גרפיקה וכדומה)? אינטרנט, לראות סרטים. עבודה באופיס * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות -הכי הרבה סרטים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב שהשימוש העיקרי בו יהיה משחקים ומעט בתור מדיה סנטר ביתי (יתחבר לטלויזיה 42") אין צורך במסך\מקלדת ועכבר וכד' - רק המארז. התקציב מעט גמיש וניתן למצוא 200-300שקלים נוספים במידת הצורך אם זה שווה את זה. יתכן אוברקלוק עתידי או שידרוג מעבד ולכן לא כדאי לחסום את האפשרות הזו. יש צורך בצורב וכונן פנימי של 1TB. כמו כן, יש צורך בכניסת USB3. אשמח לשמוע את המלצותיכם בנידון תודה מראש, ערן
-
- 6 תגובות
- 692 צפיות
-
-
שלום HWzone אני מתכנן לקנות לקראת אמצע החודש הזה את המחשב החדש שלי ורציתי לדעת מה דעתכם על המפרט ומה צריך לשנות מעבד Intel Core 2 Quad Q6600BOX 1524 ש"ח לוח אם Gigabyte GA-P35C-DS3R 742 ש"ח דיסק Western Digital WD2500AAKS 250GB 361 ש"ח זכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 483 ש"ח זכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 483 ש"ח מארז NZXT Apollo w/o PSU 423 ש"ח ספק לבחירתכם ק.מעבד Scythe Infinity 268 ש"ח ________________________________________________________ סה"כ ________________________________________________________ כ.מסך BFG GeForce 8800 GTS 640MB PCI-E OC2 2300 ש"ח (noacomp) ________________________________________________________ ה…
-
- 6 תגובות
- 687 צפיות
-
-
-
אני צריך לקנות מחשב נייד בשביל פרימייר אפטר אפקט ופוטושופ בשביל עריכת מצגות ותמונות(לא קבוע) איזה תכונות במחשב אצתרך ומה עדיף והאם עדיף מסך 4k(לצפייה בסרטים) והאם יש עדיפות למותג מסויים והאם צרעך סוללה חזקה ושיחזיק לפחות 4 שנים
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בקניית מחשב ללא ציוד היקפי וללא צורב. המחשב מיועד למשחקים (לא הכי כבדים אבל כבדים), תוכנות (בעיקר אני משתמש לתוכנות לקידוד סרטים) וגלישה באינטרנט. אני צריך גם המלצה לחנות/חברה הכי טובה מבחינת אמינות, מחיר, ושירות מבין SkyPC, IQPC, TMS. וגם רציתי לדעת מה היה המחיר של 88GTS +- אחרי יציאת כרטיסי הG92 ואם שווה לחכות... המפרט שחשבתי עליו הוא זה: מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box ¤1039 http://skypc.co.il/product.asp?pid=INT-CP-E6750 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤562 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Westren Digital 2500AVJS 250GB ¤334 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500AVJS זכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL4 Gold GX XTC ¤419 ht…
-
- 6 תגובות
- 674 צפיות
-
-
שלום מה דעתכם על המפרט הזה: לוח אם GIGA BYTE INTEL 965 תומך מהירות 1066 זיכרונות 512MB DUAL DDR II 800MHZ מעבד אינטל מקורי INTEL CORE 2 DOU E6300 1066mhz החדש כרטיס מסך ASUS GFORCE 7300 128MB/512MB DDR X 16 דיסק קשיח 2 250GB 7200 RPM 16MB SATA צורב DVD X 16 LG/SONY מארז איכותי FRONT USB 500W 10 USB מקלדת מולטימדיה כסופה GPT עכבר אופטי כסוף GPT רמקולים 400W GIGA BYTE דקים מסך דק 17 LCD כולל LCD NU 8MS כרטיס רשת 10/100/1000,כרטיס קול 7.1 מחיר 4890 ¤ נתנו לי את המפרט הזה מה אתם אומרים? מה לשפר ? וכמה?
-
- 6 תגובות
- 609 צפיות
-
-
אהלן, אני קונה בקרוב מחשב חדש עם לוח אם ומעבד מINTEL, אני עדיין לא יודע איזה סוג אבל אני יודע ששניהם ביחד עולים 2500 ש"ח ואני מקבל אותם ב1100 ש"ח. על גביהם אני צריך להרכיב את שאר חלקי המחשב. קודם כל, מאיזו חברה רצוי לקנות? אני גר בנהריה ויש KSP באיזור אז מומלץ מהם? המחשב הקודם שלי משם ולא היו לי בעיות איתו. כמו כן, אני מעוניין לקנות מסך חדש עם תמיכה בHD.[משמע צריך גם כרטיס מסך שתומך] + TVOUT סך כל התקציב בסביבות 4000 ש"ח כולל המעבד הנ"ל זאת אומרת 3000 בערך לשאר החלקים. בעיקרון, אני לא גיימר אז אני לא צריך מחשב עם יכולות גרפיות מטורפות אבל אני מעלה עליו הרבה דברים אז בעיקרון אני צריך התמקדות על זיכרון פנימי טוב[כולל חברה ומחירים] וזיכרון חיצוני רב. תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום לעוזרים שוקל אפשרות לרכוש נייד חדש. ישנה אפשרות לרכישה בארה"ב כך שאשמח להצעות לדגמים רלוונטים גם שם השימושים במחשב הם : 1. אינטרנט 2. אופיס 3. עבודה מהירה 4. חיי סוללה סבירים פלוס 5. יכולת לצפייה בסרטי HD 6. מסך 13 (חשוב !) בלבד תקציב: מקסימום 500$
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?4726 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אין בכלל 2. מה שימושי המחשב : גיימינג וסרטים בסטרימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).קונה מסך עם המפרט (כלול במחיר) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?מעוניין באיכות גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
התקציב הוא 2600 במקור. מה שחשוב לי זה שירוץ על המחשב הזה GTA IV, Assisan's Creed 1+2, Call of Duty Morden Walfrten 2 וכל המשחקים החדשים נאמר כך... מעבד AMD Athlon II X3 435 Box ₪388 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX435WFGIBOX לוח אם Gigabyte GA-MA770T-UD3P ₪480 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38498 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪255 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502HJ זיכרון G.Skill DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT ₪271 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10600CL9S-2GBNT כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4770 512MB DDR5 PCIe ₪593 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=…
-
- 6 תגובות
- 674 צפיות
-
-
אני קונה מחשב לפי המפרט הבא: מעבד - 995 שח - core i5 2500k 3.3 ghz אולי אני יעשה OC קטן בעתיד מאורר וגוף קירור סטנדרטי למעבד ב50 שח לוח אם - 550 שח - gigabyte - ga z68ma-d2h-b3 זכרונות - 480 שח - 2x4GB Patriot Viper Xtreme Series Division 2 1600 mhz מארז - 420 שח - Define Mini Micro Atx Black Case יש לי כבר דיסקים קשיחיo וצורב דיוידי וספק כח 500 wat של ezcool כרטיס מסך - אני מתלבט בין שני הדגמים הבאים בסביבות 750 - 800 שח HD 6850 V2 1GB GDDR5 GTX550 Ti OC 1GB GDDR5 הכל יוצא בערך 3300 שח כשאני עובד על המחשב אני פותח הרבה מסימות במקביל במיוחד דפדפנים עם 20 - 40 טאבים פתוחים . וכמובן יהיה גם שימוש במשחקים כבדים אני עדיין גמיש בתקציב בערך עוד - 150 - 100 שח אם ממש ממש ח…
-
- 6 תגובות
- 883 צפיות
-