ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
אהלן! לאחרונה הלך לו לגמרי מחשב ההורדות שבבייתי. זקוק להמלצתכם למפרט חדש לטובת מחשב שתכליתו חיבור לאינטרנט והרצת תוכנת הורדת קבצים. לא מיועד לשמש לשום דבר אחר פרט לזה. כן חשוב לי שיהיה מספק מקום (HD) ושרוחב הפס להעברות יהיה מהיר ככל הניתן. אם אפשר מארז קטן אז מה טוב.. אין צורך במקלדת, עכבר, צורב ושאר אביזרים חיצוניים. אשמח לקבל הצעות עד איזור ה 2000 שח (אם צריך לעלות מעט אין בעיה) ספק כוח אגב יש לי לשים בו (אחד של seaSonic של 430W, לדעתי יספיק.. לא?) בברכת חג שמח!
-
- 3 תגובות
- 976 צפיות
-
-
לא ידעתי איפה לפרסם את זה. לגבי מפרט החלומות,נראה לי מוזר שלמערכת הכי יקרה שמה,אתם ממליצים להשתמש בכרטיס קול און בורד. מעניין אותי לדעת מה הסיבה....
-
- 7 תגובות
- 976 צפיות
-
-
אחד מהחברים שלי רוצה לקנות מחשב, אחרי שהנוכחי שלו מת. מקום מגורים - רמת השרון. שימושים עיקריים: משחקי אסטרטגיה (בעקרון מיועד ל Starcraft 2), תכנות (הרבה קוד 3D - לא ידוע בשלב זה אם נדרש CUDA, או שאפשר להסתפק ב openCl), מטלב וסימולציות (מכאן, העדפה חזקה ל4- ליבות), קריאת מאמרים (מכאן, מסך שנוח לקרוא ממנו). העדפות: לא מתוכנן OC, שקט חשוב מאוד, העדפה לI7 ומסך 24" (איך ה T240?), אין צורך ביכולת הרחבה עתידית, תשלום ב10- תשלומים. יש רמקולים (2.1) ואין כוונה להחליף אותם, אבל עדיף להחליף את כל השאר (כרגע יש מסך 19"). האלטרנטיבה, בתקווה, היא בין core 2 quad, לבין I7. אם יש צורך לחרוג ע"מ לקבל יחס ביצועים/ מחיר טובים יותר, אפשר להוסיף עוד 1000 ש"ח. אם ניתן לדחוף I7, מסך 24"…
-
- 11 תגובות
- 976 צפיות
-
-
מכיבן שמאק עולה הרבה כסף, חשבתי לקנות את המחשב הבא שלי במפרט של מאק טוב ולחסוך כסף + את הגישה לווינדואוס למקרה שאני אסתבך... המטרה שלי היא להתקין OS/X בפחות חיפושים אחר DRIVERS ואם אפשרי אז בכלל בלי. אודה לתשובות, מוש. 8)
-
- 1 תגובה
- 976 צפיות
-
-
שלום לאבא שלי נהרס המחשב נייד הוא צריך מחשב נייד בסיסי ואמין. השימושים שלו הם בעיקר אינטרנט וסרטים הדבר הכי כבד שהוא עושה זה לפתוח בו זמנית הרבה לשוניות. המליצו לו על מחשבים עם מעבד amd a6 9225 אשמח לדעת מה דעתכם בנושא.
-
- 1 תגובה
- 976 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה. בשעה טובה החלטתי לרכוש מחשב חדש וחזק. היות והמחשב הקודם שבניתי כאן (P4 2.8 קשישא) עדיין עובד ומחזיק יפה מאוד WIN 7 (לאחר מס' שדרוגים), החלטתי ללכת על מפרט חדש ללא פשרות. 1. נתחיל בכך שאני מחפש מחשב שייתן ערך גבוהה למחירו, כלומר אין צורך ברכיבים יקרים שייתנו תוספת ביצועים קטנה. התקציב המקסימלי הוא 7000 ש"ח, ללא חריגות, כאשר במחיר זה אני כולל גם מסך, וסט מקלדת ועכבר אלחוטיים. 2. שימושים צפויים - תכני HD (כולל עריכה וקידוד), משחקים ב-FHD (ע"ג טלויזיית LCD 46"). המחשב מיועד להריץ את כל סוגי המשחקים בהגדרות בינוניות-גבוהות, ברזולוציות של 1680x1080 ו-1920x1080 3. ציוד היקפי נחוץ - מסך 22" וסט מקלדת ועכבר. 4. אין צורך בכונן דיסקטים. 6. חשיבות השקט - 7 7. בשלב ראשוני …
-
- 8 תגובות
- 976 צפיות
-
-
אחרי ששבוע שעבר הרכבתם לי מפרט למחשב שישמש כ -htpc ואחרי שביררתי עוד טיפה על מארזים שוכבים, על רכיבים שקטים, ועל כרטיס מסך שמומלץ לשידור תכני hd הרכבתי את המפרט הבא: לקחתי כרטיס 2600xt ולא 8600 כמו שהמליצו, שכן בשידורי מדיה יש לכרטיס הזה יתרון מובהק על פני nvidia. הבנתי שהספק שלקחתי שקט יוצא סה"כ 4659 ש"ח למחשב יתווסף כרטיס לכידת וידאו, כרטיס קול של קריאטיב וומקלדת מדיה אלחוטית שירכשו בנפרד אשמח לשמוע הערות לשיפור [attachment deleted by admin]
-
- 18 תגובות
- 976 צפיות
-
-
היי, אני מחפשת מחשב נייד זול שישמש רק בבית לאופיס ואינטרנט. מעוניינת בנייד כדי שיהיה קל להזיז אותו ממקםו למקום. לא איכפת לי שיהיה כבד, ולא איכפת לי שהבטריה לא תעבוד לשעות ארוכות. מה שחשוב לי זה יותר זיכרון (לדעתי1 ג'יגה מספיק עם אופצייה להרחבה ל-2) ודיסק קשיח של 40 GB עם אופציה להרחבה ל80. המחשב פשוט ישמש לאופיס ואינטרנט בבית ויהיה נייד, ככה שאפשר יהיה להשתמש בו על הספה. מעבד וכרטיס מסך לא חשובים. XP בלדב, לא משנה איזו גרסה (HOME" PRO) התעניינתי בASUS EEE בגלל חמידותו ומשקלו הקל, אבל המחיר שלו בהארץ (באיזר 2500) כבר גורם לי לחשוב לקחת נייד רגיל וזהו. הציעו לי מחשב משומש של קומפק מדגם EVO N610C, בין 4. היה בשימוש לאופיס ואינטרנט בלבד ולא נויד מחוץ לבית (כך לפי המוכר). חיסר…
-
- 4 תגובות
- 976 צפיות
-
-
מפרט מ-5 חנויות שונות: מעבד - zigzag2000.co.il Core 2 duo E6300 1.83GHZ 1230ש"ח לוח אם - noacomp.co.il DFI Infinity 975X-G for LGA775 1060ש"ח זיכרונות - newegg.com - (קניתי כבר) GeIL 1GB (2 x 512MB) DDR2 667 (PC2 5300) - Retail 410ש"ח כרטיס מסך - newegg.com - (קניתי כבר) MSI NX7600GT-VT2D256EHD Geforce 7600GT 256MB 128-bit GDDR3 VIVO PCI Express x16 Video Card - Retail 810ש"ח דיסק קשיח - logicpc.co.il 160GB 8MB Buffer S-ATA II 375ש"ח מארז+ספק - ksp.co.il EM-08A ATX MIDI 400W? 190ש"ח מקלדת+עכבר - (נראה כבר...) 100ש"ח~ בסה"כ: 4175 ש"ח === אני לא באמת הולך לקנות את הכל מ-5 חנויות (חוץ מכרטיס מסך וזכרונות שכבר קניתי בארה"ב) אתם חושבים שאני אוכל להתעקש על מחירים כאלה עם החנ…
-
- 9 תגובות
- 976 צפיות
-
-
יריץ אקליפס. רוצה 15", אומר שלא יסתובב איתו יותר מדי, לא צריך טאצ' או משהו מיוחד [18:08, 10/5/2016] אמיתי: Lenovo ideapad [18:08, 10/5/2016] אמיתי: Y700 [18:08, 10/5/2016] אמיתי: או Hp omen [18:08, 10/5/2016] אמיתי: או איזה דל ב4 אלף מתלבט ביניהם. אפשר לנצל את כל התקציב
-
- 0 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום, אני פונה בשם אחיין שלי שאוהב לשחק בעיקר ב- Call of Duty - Warzone. המחשב שיש לו כרגע: מעבד: i5-7500 לוח אם: Asus H110M-K זיכרון: 16GB כרטיס מסך: Asus TUF 1660 Super SSD 110GB ועוד הרדיסק רגיל מערכת הפעלה Win10 מסך 24 1MS 60HZ ספק כוח של Corsair 650W ברגע שהוא משחק ב- Call of Duty ופותח עוד תוכנה כמו Discord.. המעבד כל הזמן על 100%. הוא פירמט את המחשב ועדיין המעבד מגיע ל- 100% בזמן מישחק. מה הייתם ממליצים לשדרג על מנת שהמחשב ירוץ יותר טוב בזמן מישחק? הוא חשב להחליף את המארז, לא משהו יקר -200 שח Corsair 110R Tempered Glass Mid-Tower ולהחליף לוח אם + לקנות…
-
- 0 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום לכם! שמי אייל, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 3500 ש"ח בערך (אפשר לחרוג, אבל לא להתפרע). אם אתם חושבים שמחשב ב-3000 ש"ח יספיק לציפיות שלי, אז יותר טוב מטרות המחשב הם לעבודה משרדית (לא כבדה), אבל שיהיה אפשר לצפות בו בסרטים, ויוכל להציג את ממשק Aero של ווינדוס ויסטה. חשוב שיהיה בו כונן DVD, וזיכרון 2GB מובנה (או 2*1024MB), אני לא מעוניין להתעסק עם הרכבת זיכרון וכוננים. אין לי דרישות ספציפיות לגודל המסך, יציאות מיוחדות, או גודל כונן קשיח. אין העדפה לחברה כלשהי. הוא לא חייב להגיע עם מערכת הפעלה. מומלץ שלא יהיה כבד מאוד, ושהסוללה שלו לא תיהיה חלשה. ואם אפשר (אבל לא חייבים), שיהיה בו בלוטות' ואחריות למספר שנים. תודה! אייל.
-
- 6 תגובות
- 976 צפיות
-
-
ערב טוב! הגיע הזמן שסבא שלי יחליף את המחשב הפנטיום 4 שלפני 10 שנים. סבא שלי לא משחק במשחקים אלא רק במשחקי פלאש באינטרנט ושש-בש. הוא גם לא מי יודע מה מוריד גדול של סרטים אבל אפשרי שיהיה קצת מקום גיבוי. המחשב בעיקר לגלישה. -ללא ציוד היקפי, רק מארז קומפלט עם ספק כח וחומרה בפנים תקציב: 1,000 ש"ח אם אפשרות חריגה ממש בקטנה
-
- 9 תגובות
- 976 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000, לא, אפשר פחות אבל. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי, יכול להיות נחמד. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב…
-
- 1 תגובה
- 976 צפיות
- 1 follower
-
-
קרביץ יצאו עם מבצע מעניין: http://kravitz.co.il/images/portable.pdf המחיר די נמוך. יש איזהשהוא קטע? המחשב הזה סבבה או שהוא עולה באש אחרי כמה שעות?
-
- 6 תגובות
- 976 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 ש"ח - רק אם זה ממש שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). רק משחקים. עובד עם VISUAL STUDIO לפעמים אבל זה לא כזה משנה לפי דעתי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, MW3... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהו…
-
- 2 תגובות
- 976 צפיות
-
-
היצרנית היפנית מנסה לנצח את לנובו במשחק שהיא המציאה עם נייד 360 מעלות חדש שכולל את המסך הצפוף ביותר בקטגוריה כולה לכתבה: http://hwzone.co.il/המחשב-הנייד-החדש-של-טושיבה-מציע-לכם-4k-בא/
-
- 0 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום חבר'ה ברשותי מחשב AMD ATHLON XP 1800 שעבר זמנו כבר אני מעוניין לקנות מחשב חדש אשר לא יכלול את החלקים הבאים CD Rom, צורב DVD, כרטיס מסך Ge Force 6600 GT 128mb AGP לא PCI EXPRESS, מסך, רמקולים. עכשיו אני מעוניין שתרכיבו לי מחשב אשר יכלול: הארד דיסק - 200 גיגה, sata או sata 2 מעבד - AMD 64 3000 venice socket 939 לוח אם - שיתמוך ב- AGP מכיוון שכרטיס המסך שלי הוא בחיבור AGP ואני לא מתכוון להחליף אותו. ו- socket 939 זכרונות - מינימום 1 גיגה מארז - אני מעוניין במארז קרימנלי שיקרר ולא יהיה מחסן אבק וכמובן שיהיה אחד היפים ספק - Enermax 420W עם התקן ATx 2 עכבר ומקלדת - לוגיטק רצוי ואלחוטי לא כל כך. עכשיו המחיר שאני מוכן להשקיע זה 4 אלף אז תפציצו תודה מראש רועי..
-
- 5 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שיניתי את הזכרון והמארז עפ"י הצעת המוכר. המפרט: 1 AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box 925 ש"ח 1 MSI K8N Neo4 Platinum nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 984 ש"ח 1 Samsung 512MB DDR 400 Original 520 ש"ח 1 Gigabyte Geforce 6600GT PCI-E SLI 128MB Bulk GV-NX66T128D 1,090 ש"ח 1 Antec SLK3700AMB Metallic Bronze Super Mid Tower 495 ש"ח סה"כ 4,014 ש"ח הוא המליץ לי לקחת זכרון סמסונג במקום טווינמוס אם בכל מקרה אני רוצה סטיק אחד ולא 2 בגלל שכל שני וחמישי טווינמוס משנה צ'יפים וזה לא כדאי. הוא גם לא המליץ על 2 סטיקים בגלל שאם ארצה עוד , אז 4 סטיקים מוריד את הביצועים בצורה משמעותית. לגבי המארז - הוא אחלה מארז , עם ספק של ANTEC .. ככה שחסכתי גם כסף עתידי :] מה אומרים ?
-
- 13 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום, המחשב שלי די חלש ורציתי לדעת מה כדאי לשדרג בו (במחיר הגיוני -נניח 500 ש"ח. ) כדי שיוכל להריץ תוכנת solidworks (שירטוט 3D) כמו שצריך? אני מצרף פירוט של החומרה. דרך אגב, הוספתי לו כרטיס מסך שהיה לי אבל אני לא באמת יודע אם הוא יותר טוב מהמובנה. תודה לעונים[ATTACH=CONFIG]4918[/ATTACH]
-
- 1 תגובה
- 976 צפיות
-
-
הי, אני עוזר לחבר לבנות מפרט עבור מחשב שישמש למחקר ולימודים. התקציב - כ-6000 ש"ח, מקסימום 100 ש"ח חריגה. 1. תקציב - 6000 ש"ח, לנצל אותם, מקסימום 100 ש"ח חריגה. 2. שימושים - מחקר ולימודים. תוכנות רלוונטיות: בעיקר Fluent (תוכנה לחישוב זרימות), אך גם עבודה שוטפת עם Matlab, Solidworks, Mathematica. מניסיון, SW רוצה לא רע גם על מחשבים ניידים עם כ.מסך און-בורד GS8400, ככה שלא צריך משהו מיוחד בשבילה. (בעוד Fluent תומכת בריבוי ליבות, Matlab לא נהנה מכך במרבית המקרים, כידוע. Math' גם תלוייה רק במהירות שעון לדעתי) 3. ציוד היקפי - צריך מסך, מקלדת, עכבר. 4. שקט - ממוצע (6). 5. OC - לא מתוכנן, אלא אם תהיה סיבה טובה. 6. חנות מועדפת - IQPC, אך גם חנויות אמינות אחרות תתקבלנה בברכה. 7. שד…
-
- 5 תגובות
- 975 צפיות
-
-
חיפשתי באינטרנט מלא ולא מצאתי שום חנות... יש בכלל אפשרות לקנות אותו בארץ? או חנות מחול שעושה משלוחים לארץ? מדובר במחשב הנייד הזה: http://www.lenovo.com/products/us/laptop/ideapad/y-series/y580/
-
- 0 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום, מחפש לפטופ חזק למטרות: וירטואליזציה (עוד מכונה אחת במקביל שתקבל 1.5 גיגה) קומפילציה זיכרון כרגע ארצה 4 עם אופציה להרחיב ל8. מעבד i5 or i7 כונן פחות קריטי. כרטיס מסך נפרד - לא מעוניין בזה ומבחינתי זה חיסרון. גודל מסך 14-15'' משקל רצויי 3 קג' ומטה. כרגע יש לי lenovo T410 [הוורסיה עם ה i5] מהעבודה והייתי מעדיף משהו חזק לפחות באותה מידה (הוא סוחב עם מכונה אחת בזיכרון וXP). אחריות - כן, מאוד חשוב לי. קראתי פה בפורום כמה המלצות וכו' ממה שראיתי בינתיים הR835 של תושיבה נחות ביחס לT410.. אז אולי אני חיי בסרט?
-
- 7 תגובות
- 975 צפיות
-
-
רוצה הצעות למחשב למחשב ב- 4,000 ש"ח. יש אפשרות לחרוג ב-200 ש"ח...לא כדאי. המחשב מיועד למשחקים כבדים. המחשב לא כולל ציוד היקפי. על המחשב לכלול גם מארז וספק. [כ.קול לא צריך רק אם הוא מובנה על הלוח אם] יש העדפה ל- 6600GT הגרסה המומהרת של Leadtekk . על המחשב לכלול פד לעכבר , את הפד הבא: SteelPad QCK Plus המחשב חייב לכלול הרכבה במעבדה. אמצעי תשלום: מזומן. זהו נראה לי תודה מראש , אביאל.
-
- 14 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שמתי לב שכל המפרטים שניתנים כאן באים מאותה חנות יש סיבה לכך? נראה כאילו יש פה אינטרס ?????
-
- 4 תגובות
- 975 צפיות
-