ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
אז ככה.... נמאס לי מהמחשב הישן שכבר בקושי זז כשאני עובד עם תוכנת תלת מימד,( maya למי שמכיר) עכשיו אני רוצה מחשב חדש והרכבתי במספר אתרים מחשבים לא רעים רק ש..... המחיר הגיע עד ל-15000 שקל וזה מעל לתקציב.... שהוא בערך 1000 אוקיי, אז מה כדאי? אני רוצה מעבד חזק-תזכרו שזה גם לתלת מימד! כרטיס מסך, צריך משהו מקצועי וחזק (לא fire gl או כרטיסים לתחנות עבודה) אולי radeon? אני חייב 1GB של זיכרון HD של 80 GB יספיק לוח אם-אין לי מושג..... ואלי תמליצו לי על מסך lcd טוב, עם מחיר טוב.... תודה מראש!!!!
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, יישומי office, עריכה גראפית , צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש פרטי - עריכה והמרת RAW ל-JPEG בתוכנות של ניקון ובעתיד אולי גם DXO. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוה…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המחשב לא מיועד למשחקים, עריכה או קידוד. אלא לאינטרנט, אימיול, סרטים, כתיבה וכו'. ואני לא אוהב שהמחשב נהיה איטי כשעושים כמה דברים במקביל. לחברה שלי יש PRESCOTT 2.8 , ואני צריך משהו יותר טוב (; שאלתי: כדאי ATHLON 64? או אולי SEMPRON? ושמא CELRON D? מחיר גמיש. תודה.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ראיתי מפרט למחשב נייד ב - KSP ולפי מה שהבנתי הוא מגיע בלי מערכת הפעלה (מפרט נמצא למטה) השאלה שלי היא מערכת הפעלה שאני מתקין על מחשב שולחני מתאימה גם למחשב נייד? מה ההבדלים בין מחשב שלוחני לנייד מבחינת מערכת הפעלה? תודה מחשבים ניידים Dell - Dell Studio 1535 V9300 Model Name V9300 CPU Intel® Core 2Duo Processor T9300 6MB L2 Cache,2.5GHz,800MHz FSB Memory 4GB (2X2048MB) 667MHz DDR2 Dual Channel Upto 4GB HD 250GB 5400 rpm Display 15.4'' Widescreen WXGA (1280x800) with TrueLife GPU ATI Mobility RADEON HD 3450 256 MB Optical Device DVD-RW +- With Dual Layer Technology Webcam 2.0 Mega pixel web camera Bon…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות עם תוכנת Webstorm והרצת מכונות וירטואליות (1,2 במקביל) עם VMWARE א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חצי ישנים כמו Civilization 5 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי מסך דל 23 FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבו…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, בסופו של דבר רכשתי את ה- dell inspiron 14z ultrabook, תודה לכל המייעצים. רציתי לדעת אפ מישהו התנסה עם החלפת ה-cdrom בכונן ssd במחשב הנ"ל? האם זו עבודה שניתן לעשות בקלות לבד?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה אני משחק באפשרות של לשדרג את המחשב הקיים שלי. ועלה לי רעיון, שבמקום ללכת על הדרך הרגילה והמשעממת עם מארז מידי שתופס לי את כל המקום מתחת לשולחן וסתם גדול ללא צורך, אני אקנה מארז SFF, כמו ה- NSK1380, אשים בו לוח mATX, ויאללה בלאגן. שימו לב שאני מתכנן לשים של 640GB HD, וכרטיס קול ASUS D1 ועכשיו השאלה היא מה לגבי מעבד וכרטיס מסך? אני מעוניין בעקרון E7300 עם 9800GT (ללא OC), אך השאלה היא האם לא יווצרו פה בעיות התחחמות? מה דעתכם? 1. מה התקציב? בערך 3000 ש"ח. 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים (אבל לא חובה ברזולוציה הכי גבוהה, אין לי בעיה להוריד רזולוציה ו/או רמת פירוט), אופיס, תכנות, סרטים.. השטויות הרגילות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא. 4. האם יש דבר ס…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים ותוכנות שרטוט * גודל המסך? 13.3 - 14 * משקל רצוי? 1.5-2 עדיף. אם אין אפשרות אפשר עד 2.3 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?אם יש אפשרות ל8 תאים לא חובה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) hdmi usb3 * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. אבל אחריות ל3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell, asus לא פוסל אפשרויות בגדול המחשב מיועד לשימוש סטודנטיאלי בסיסי. אני לא משחק בכלל אבל צריך כרטיס מסך סביר (hd 4000 או דומים ) חשוב חשוב חשוב …
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, ביקשתי עזרה מחבר גאון למצוא לי מחשב נייד בטווח מחירים של 3K-4K ונמצא המחשב הנייד הבא: HP Pavilion dv6-3120ej או בחנות: http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid=DV63120EJ&Cat2Cat1ID=36&Cat2ID=239&aff=Zap〈=he שאלתי היא, האם למישהו יש ניסיון איתו? (מוכר לי שלפעמים המפרט הטכני נראה מצוין ומאידך יש בעיות עם אחריות וכד') האם מישהו מכיר מחשב כדאי יותר בטווח מחירים הנ"ל (במידה והנסיון איתו פחות טוב)? אם מישהו מכיר את החנות? אשמח להכוונה, בתודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1 x 512MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original (SM512MB400) 1 x WD 120GB-8MB JS - 7200RPM S-ATA II (WD1200JS) 1 x AMD Athlon 64 (3000+) VENICE - 512 Cache [939 PIN] - RETAIL (3000+) ש"ח 1 קירור למעבד FREEZER 64 1 x DFI Infinity nF4 Ultra (Nforce 4 ultra) - 939 - ATX (Infinity) 1 x COMPUCASE CI-6a19 SUPER MIDI (white) TOWER CASE (CI-6a19W) 1 HEC-400W (400TRT) - ATX 2 1 x BenQ DVD 1650S - RETAIL (1650S) ש"ח 1 x .SONY / NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 (1.44) ש"ח Sapphire ATI Radeon X800GT PCIe 256MB1
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם אני רוצה לקנות מחשב חדש בשובי של 4000 ש"ח ללא ציוד היקפי (אני רוצה כרטיס טלויזיה ויש לי שאלה האם זה כדי לעשות ?) המחשב יהיה בעיקר להורדות צפייה בסרטים וסדרות , משחקים וגלישה באינטרנט אני רוצה שהמחשב יהיה שקט ואני רוצה מארז שטוח (האם זה כדי וכמה זה עולה ?) עכשיו בקשר ל-OC אני לא ממש יודע מזה - תסבירו לי מזה והאם צריך וכדי לעשות את זה אני רוצה שהיה שידרוג מפרט בעתיד זהו בעיקרון אני רוצה שהיה לי מחשב טוב מאוד מהיר וחזק אני שומר הרבה שירים ותמונות אז צריך שהיה זיכרון וטוב ואני רוצה שהאינטרט יעבוד מהר אם זה קשור אז אם תעשו לי מפרט לפי כל הצרכים זה היה טוב מאוד ותודה מראש
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב?עבודה כללית שימוש בהרבה מאוד טאבים פתוחים , בדיקות תוכנה ואולי תכנות בעתיד. * גודל המסך? 14-15 אין עדיפות. האם חשוב מסך מבריק או מאט? אני חושב שעדיף מסך מאט אבל לא חייב * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). אין עדיפות לרזולוציה מסוימת אך חשוב שיהיה מתאים לקריאת טקסט במיוחד * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא. * משקל רצוי? כמובן שעדיף כמה שיותר קל אבל לא שיקול הכי קריטי שיש * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, …
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום * מטרות המחשב? צפייה בסרטים דרך חיבור קבל לטלוויזיה .משחקים כבדים יכולת להריץ משחקים חזקים כיוון זה תקציב מספק ליכולות כאלה * גודל המסך?רצוי 17" אך אם זה משמעות לבחירה אין לי בעיה קצת פחות * משקל רצוי?לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא מבין בזה מעדיף שיהיה זמן ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) לא * בלוטות?לא * גודל מינימלי של כונן קשיח ?500-1T * כונן CD/DVD? שיהיה כונן DVD * כונן Bluray?לא חובה בלי אפשרות חריגה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? גם וגם ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנטית, פוטושופ, הקלדת מסמכים, צפייה בסרטים וסדרות. הי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אין לי שמץ מה זה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? א…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
דרוש מחשב אחד ללא CD או צורב ללא מסך לא חשוב INTEL או AMD הצעות יתקבלו בברכה. 8)
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי הרכבתי מפרט שמיועד למשחקים ולאוברקלוקינג רציני!! אבקש שלא תרכיבו לי מפרט אחר אלא רק תציינו חלקים אחרים שיאפשרו לי תוצאות יותר טובות. המפרט: Intel® Core2 Quad Processor Q6600 SLACR STEPPING G0 ¤1470 url]http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=676 Thermalright Ultra -120 eXtreme CPU Cooler ¤331 url]http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=220 GIGABYTE GA-P35-DS3L Core 2 Quad Intel P35 DDR2-1066 ¤580 url]http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=681 OCZ DDR2 2048MB 800MHZ Dual Channel Reaper HPC Heat Pipe Conduit CL4-4-4-15 ¤556 url]http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=62 Pine XFX nVidia GeForce 8800GT 512MB PCIe ¤1511 url]http://www.foxpc.co.il/p…
-
- 17 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחשב מחשב נייד שיהיה קל כמה שיותר. * גודל המסך?13.3-14 מעבד: I5 מינימום * רזולוציית המסך: לא קריטי שיראו טוב * משקל רצוי: קל כמה שיותר 1.5 לערך * האם נדרש זמן סוללה ארוך. הולך לשמש ללימודים * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: SSD * כונן אופטי: לא חייב * אחריות: 3 שנים בבית הלקוח. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: Win 8 PRO לצערי מגיע בכל מחשב נייד כמעט. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: דל לנבו או HP כרגע בעדיפות קיבלתי המלצה על DELL VOSTRO 5740 אבל הפד ניראה לי לא משהו בכלל תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תקציב 3000-6000 שקל - לא בטוח אם כדאי לבזבז כלכך הרבה * מטרות המחשב? משחקים רצוי שחדישים כמו skyrim וגם ישנים על אמולטורים ומשחקים שהורגים את המעבד (dwarf fort ו minecraft למשל) בגלל זה מעבד אינטל עדיף בגלל יכולת הsingle thread שלהם. * גודל המסך? לא משנה 15.6-17 הרזולוציה עדיף 1080p+ קטן זה די יתרון * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? רצוי סוללה גדולה וזמן סוללה טוב כשלא משחקים משהו כמו 3 שעות במשחקים אני יכול להתפשר להיות מחובר לשקע. זה לא הכי קריטי הוא לא הולך להיות פרופר נייד אבל יהיה נחמד אם תהיה אפשרות לזה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI,USB3 * בלוטות? לא פקטור אבל רצוי (גם ככה כולם מגיעים עם BT) * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי התחלתי ללמוד הנדסת מכונות ורציתי המלצה, בגדול יש לי כבר מחשב נייד של asus 2in1 אבל חשבתי אולי להחליף אותו, בגדול אני צריך טבלט רק לכתוב דברים בגדול וסרטונים וזה לא משהו מיוחד רציתי לקבל ממכם המלצות על דברים כמו אייפד אייר, surface pro וכל נה שיש לכם להציע
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מירבי 6,000 (אקנה באילת ואקבל הנחה 1000 ש"ח - כלומר 5,000) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ישמש לאולפן ביתי, צפייה בתכני 4k, hd, 3d משחקים (בינוני, לא גיימינג רציני) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אני צריך מסך שיתמוך בhd כמובן, שיהיה קעור מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSDשכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד כי זה לאולפן וכל רעש יפריע לאקוסטיקה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מבקש עזרה בהרכבת מפרט - לשימושים ביתיים צנועים (i3 4160 יספיק לדעתי). מבחינתי להסתפק במחשבים המומלצים מהמדור (בגלל זה לא מילאתי שאלון) - אבל אני צריך עזרה בשני עניינים: 1. פעם היו חנויות בצפון שיכולת להרכיב אצלן מפרט - TMS, NOA - כולן נעלמו. מישהו מכיר חנות מהצפון שתיתן 3 שנות אחריות כמו החנויות במרכז ומבחר סביר של דגמים? אין לי חשק ליסוע לתל אביב בשביל דיסק קשיח תקול או מאוורר שנתקע. 2. אני שוקל לטובת האמינות והשירות בבית הלקוח ללכת על מחשב מותג (לנובו, דל). מכירים חנות שאפשר לעשות קסטומיזציה של המחשבים האלה? למשל להוסיף זכרון / להגדיל כונן קשיח / להוסיף SSD תודה
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חברים ! יש לי חבר שמתחיל בקרוב לימודי אנימציה. לאחר שהמחשב הקודם נותק מהמכשירים - מבקש להתחדש במשהו חזק. על המחשב להיות החזק ביותר בגבולות התקציב, עם ראיה קדימה לתקופה ארוכה. עליו לתת תמיכה טובה ביותר לתוכנות כמו מאיה ולייטווייב . 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 - אלא אם אין מצב להכניס במחיר כזה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב ?משחקים ועריכה גראפית א) מיעוד לעבודה עם מאיה , לייטווייב - בשימוש כבד , עם אופציה לפרנסה עתידית . ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא גיימר, אבל דרושה יכולת…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי 1. אודה לכם לגבי איזה מאוורר עדיף עבור מעבד Intel Core i7 3770 3.4 Ghz א. scythe katana 3 cpu cooler for intel only ב. המאוורר שבא בקופסא יחד עם המעבד 2. איך ניראה לכם המפרט הבא(עבור אחותי, סטודנטית, מחשב למטרת אינטרנט, אופיס וכו'...) לא משחקת ולא משתמשת בתכנות גרפיות חזקות: דגם מחשב: Desktop Intel® i7 3770 3.4Ghz - iVB4 מעבד אינטל: Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray 1מאוורר למעבד: Scythe Katana 3 CPU Cooler (For Intel Only) 1לוחות אם למעבדי אינטל: Gigabyte Z77M-D3H-MVP s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, PCI-E, VGA 1 זכרונות: G.Skill 1x4GB DDR3 1333Mhz 1כרטיסי מסך: Gigabyte GT520 1GB DDR3 DX11 DVI HDMI …
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
דרוש מחשב מהיר, אמין, כונן SSD עם 256GB לפחות, עם 8GB זיכרון, עם ווינדוס 10 ו-3 שנים אחריות. חשבתי על HP 440 G3: https://www.pc365.co.il/product-7253-HP_ProBook_440_G3_P5R71EA_%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99 יש המלצה למשהו עדיף?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
intel p4 lga 775 socket 3.0ghz 1gb ram 160GB HDD Ati x550 Sapphire Gigabyte Motherboard 775 DVD Drive Forniter Case Nec Screen LCD 19' 1280*1024
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-