עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. המחשב שלי בן 4 עוד שבועיים, וכנראה שהגיע הזמן לשדרג אותו קצת. המפרט הנוכחי הוא e6600, nvidia 8800gts 320mb, 4gb, מסך 22" ברזולוציה של 1680x1050, ומסך 17" ברזולוציה של 1280x1024. ציוד נוסף: רמקולים: altec lansing fx6021, מקלדת ms ergonomic 4000, עכבר סביר, ו4 כוננים קשיחים בנפח מצטבר של כ 2.4 ט"ב 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! --- התקציב הוא בין 6000-8000 ש"ח, האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? --- תלוי בתוצאות - אפשר לחרוג כלפי מעלה בבערך 500 ש"ח, וכלפי מטה, כמה שיותר.. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? --- משחקים ותכנות. קצת עבודה משרדית, קצת תרגילים לאוניברסיטה (שזה גם ס…

2. אני צריך לציין שיש לי ספק CORSAIR 520W אני לא מתכנן לעשות OC וחשוב לי שיהיה לי USB3 מפרט של אינטל: CORE I5 2500 BOX INTEL BEARUP BLKDH67BLB3 1X4GB MUSHKIN ZOTAC GTX570 1280MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E SHARKOON Rebel9 Pro Economy Black ATX Case (No PSU) מפרט של AMD:Phenom II x4 Quad Core 965 Socket AM3 3.4Ghz Box ASUS M4A87TD/USB3 AM3, 870, DDR3 1600, PCI-E 1x4GB Mushkin ZOTAC GTX570 1280MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E SHARKOON Rebel9 Pro Economy Black ATX Case (No PSU)

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. * מטרות המחשב? לדוגמה: אינטרנט מעבד תמלילים וסרטים * גודל המסך? כמה שיותר גדול לתקציב * משקל רצוי? לא פרמטר בכלל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה * צורב DVD? לא צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא פתחתי את הנושא מחדש כי הקודם ערבב כמה נושאים

4. Started by manz11,

שלום לכולם, אבקש מפרט העונה על הפרמטרים הנ"ל (רצוי SB ,אלא אם כן התקציב לא מאפשר\או שזה טיפשי) 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? תלוי בשדרוג במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב : עבודה משרדית, תכני HD, מעט משחקים, תכנות )? 3. האם יש צורך בציוד היקפי : רמקולים, 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 : ממוצע 7. האם מתוכנן אוברקלוק :לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איזור ראשל,צ (ksp\skypc). 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קו…

• 6 תגובות
    • 845 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימלי?4000-4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? תועלת מעל מחיר. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? טווח שציינתי בלי לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כרגע יש לי lcd ישן-1024x1280 אבל בקיץ אני יקנה חדש אם זה משנה * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? brink , bad comapny * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות כמה שאפשר בתקציב 3.…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. סבא רוצה מחשב נייד ואין לו מושג איזה צריך לבחור :s05: עכשיו, הוא רוצה מחשב נייד בעיקר לגלישה באנטרנט ובשביל סקייפ, אם אני לא טועה סקייפ דורש מעבד חזק ומהיר בשביל קליטת נתונים במצלמה וגם מצלמה איכותית... הוא צריך מחשב פשוט בשביל הדברים הנ"ל, והוא שואל גם לגבי אפשרות בווינדוס 7 אם אפשרי לשנות את רזולוציית המסך למספר המשקפיים שלו (שמעתי שזה אפשרי בהגדרות) כך שהוא לא יצטרך לענוד משקפיים בזמן השימוש במחשב...אפשרי? תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 608 צפיות
  7. אבא שלי מעוניין במחשב נייד, כאשר הניידות שלו היא לא הכרחית(ז"א שביצועים חשובים יותר ממשקל וכדומה, גודל מסך מקסימלי לתקציב יתקבל בברכה) המחשב כעיקרון אמור להריץ אינטרנט מעבדי תמלילים וכו' בצורה חלקה ולא יותר מזה, אם אפשר שהוא יריץ גם משחקים קלים וסרטי 720P זה יהיה מעולה. ועכשיו בנוגע לשאלה השניה האם יש אפשרות שבעזרת מחשב נייד ומחשב נייח שמחוברים לאותו הראוטר יהיה ניתן לעשות סטרימינג? ז"א שלא שהמחשב הנייד יריץ את הסרט אצלו דרך התיקיה המשותפת, אלא שהמחשב הנייח(החזק) יריץ את הסרט, והנייד רק ישדר את התמונה, (?בדיוק כמו בסטרימרים?) אני שואל את זה כי אנחנו מעוניינים בנייד ובסטרימר, אבל לא בשניהם, וקשה לי להאמין שמחשב נייד ב2.5 יצליח לשדר תמונת HD על מסך 55'(שיש לנו בסלון) תודה ר…

8. היי לקראת קנייה עתידית של מחשב נייד קפצתי לבאג והם המליצו לי על המותג הנ"ל ואני רציתי לשאול אתכם מה דעתכם עליו? הנה המפרט http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10252&perur=2&t=1&c=583 רציתי לשאול מה יודעים עליהם מבחינת אמינות, אני לא מעוניין לרכוש מחשב שיישבר תוך יומיים. סה"כ השאיפה היא לקנות מחשב מחברה מוכרת וחזקה כמו DELL\HP\LENOVO אבל לא מצאתי כל כך מפרטים שלהם עם המעבדים מהסדרות החדשות של אינטל. רציתי לשאול מה אתם חושבים על החברה הזו PACKERD BELL ומה אתם חושבים על ACER וASUS תודה רמי

• 0 תגובות
    • 603 צפיות
  9. Started by freezer claw,

שלום לכולם , הרכבתי מפרט מאתר KSP אני רוצה לדעת אם הוא מתאים ויעבוד כמו שצריך , אני רוצה שהמחשב יריץ משחקים כבדים , יהיה שקט , מקורר וכמובן ישרוד לפחות 3-5 שנים מבלי שאני יצטרך להחליף לו רכיבים.. אני לא יודע לעשות OC אבל הבנתי שאפשר ללמוד את זה אז , אם ניתן לבצע OC על הרכיבים שבחרתי (וזה יהיה משמעותי) אשמח לדעת.. המפרט : מעבד: Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור מאוררים למעבדים : Zalman CNPS7500-Cu LED לוח אם : GIGABYTE P67A-UD3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1333, 2xPCI-E זיכרון : DDR3 1333Mhz 2x2GB Kingston HyperX Blu Dual Channel דיסק קשיח : Samsung 1TB EcoGreen F3 1TB 32MB SATA II HD105SI כרטיס מסך :Sapphire HD 6870 1GB …

• 8 תגובות
    • 882 צפיות
  10. שלום... קניתי את המחשב לפני כ-ארבעה חודשים כנראה שהוא קיבל מכה אין לי מושג מה קרה לו התפוצץ המסך במחשב והוא קיבל שבר באמצע והתעקם המחשב מבחינת חומרה עובד אבל הוא לא שווה כלום רציתי לבקש המלצות על מעבדה באיזור ירושליים... ***דיברתי עם החברה והם אמרו לי ששבר לא כולל את האחריוןת של המחשב***

• 2 תגובות
    • 833 צפיות
  11. Started by liav12,

אהלן, אני רוצה לנקות את המחשב הנייד שלי, דיי מפחד על הניקוי הפנימי כי לא ממש עשיתי את זה הרבה. שמתי לב שבזמן האחרון כנראה האבק עושה את שלו והמעד על IDLE לפעמים בטמ"פ גבוהה, כרגע אצלי באיזור ה 50-55 מעלות, מאמץ עולה לאיזור ה 75 וזה כשהמאוורר עובד חזק, כנ"ל של הכרטיס מסך (4650), אגב, איך אני יכול לנטר טמ"פ כרטיס מסך? אין חיישן לכרטיס הזה במחשבים ניידים? אצלי המחשב זה EJ1330 של חברת HP. תודה

• 0 תגובות
    • 947 צפיות
  12. לשימושים של גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים וסדרות ולשימוש בכלי office אני לא כל כך מבין בזמן סוללה. ומעוניין במסך גדול. הבנתי ש15.6 זה הטוב. אין צורך בצורב. מחפש חברה עם אחריות ושתיקון בה לא יקח שנים ויהיה זמין ביותר מסניף אחד באילת. תודה מראש לכולם

• 0 תגובות
    • 473 צפיות
  13. שלום פורום, לכבוד יום הולדת ה-20 המהולל אני רוצה לקנות מחשב חדש, עכשיו אני לא בטוח עדיין מה יהיה התקציב, אני משער שבסביבות ה1000-2000 ש"ח, עכשיו אני צריך מחשב חדש - כולל CASE, כולל מאווררים, הכל, לא כולל מסך ואביזרים נלווים, רק הקופסא. עכשיו אני גיימר מושבע, המחשב שלי במשחקים כמו קרייסיס 2 פשוט נכבה אחרי כמה זמן במשחק, כנראה התחחמות יתר, אני צריך מחשב חזק שיריץ ויחזיק זמן קדימה. אני אשמח לשמוע עצות, אם 2,000 לא מספיק תגידו, אבל אני צריך משהו שאני יכול לסמוך עליו שיעבוד ויריץ כל מה שאני רוצה וצריך. תודה!

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. ראיתי באתר הבינלאומי שלהם שכבר די הרבה מחשבים מגיעים עם USB 3.0 גם בדגמים לא HIGH-END כמו DV6 אפשר להשיג בארה"ב עם 3.0 מישהו יודע אולי מתי זה יגיע לארץ? חודש או אולי שנה?

• 0 תגובות
    • 627 צפיות
  15. Started by ransa,

שלום רב, אני מתחיל ללמוד בשנה הבאה ואני מעוניין לקנות לפטופ שישמש אותי לצורך הלימודים. אני מעדיף מחשב קטן יחסית שיהיה קל לנשיאה ובעל זמן סוללה ארוך יחסית, אבל לא נטבוק (לא רוצה 10'.. מעדיף 12-13', מטעמי נוחות), חשוב לי רק שיהיה בעל זכרון פנימי של 2GB (לא רוצה שיקרטע), ומעדיף שיתמוך ויגיע עם WIN7 כי זוהי המערכת שיש לי במחשב בבית ואז אוכל לסנכרן ביניהם בלי יותר מדי כאבי ראש. שאר הרכיבים פחות חשובים לי,אני הולך ללמוד כלכלה כך שאין לי צורך במחשב שיפעיל תוכנות כבדות, בעיקר אופיס וגלישה, אבל אני בכל זאת לא רוצה מחשב שיתקע כל שניה. לגבי תקציב- בסביבות ה1500-2000, אבל אני טס לארה"ב בקרוב אז אם יש לכם דגם טוב שעולה יותר יכול להיות שהוא כן יעמוד בתקציב שלי אם אני יקנה אותו שם. תודה…

• 0 תגובות
    • 651 צפיות
  16. Started by RJ1,

אהלן, אני מחפש מחשב "מולטימדיה" - סרטים ואיטנרנט, שיענה על ההגדרות: 1. בתקציב 3000 - 5000 2. Win 7 3. תומך Bluetooth 4. מעל 15 אינץ' לפחות, עדיף 17 אינץ' (ומכאן התקציב הרחב). 5. שיהיה לו כונן, לא חייב לתמוך בבלו-ריי. עכשיו כמה שאלות: 1. בתור מחשב לסרטים עדיף לחפש מחשב עם חיבור HDMI או להסתפק ב-VGA? 2. קריטי שזה יהיה מסך LED מבחינת זוויות צפייה? 3. מה זה מודם סלולארי? תודה.

• 2 תגובות
    • 868 צפיות
  17. Started by גיימרית,

אני שוקלת לקנות את הדגם הזה (המחיר שראיתי כרגע עומד על כ-6,700 שקלים), אבל אז חשבתי על הנושא של שדרוג. האם הניידים האלה בכלל ניתנים לשדרוג עתידי? או שאני "תקועה" עם החומרה שאיתה מגיע הנייד לנצח, מה שהופך את הרכישה לפחות משתלמת. למישהו פה יש ניסיון עם הניידים הללו? האם הם באמת עומדים בהבטחה שלהם מבחינת ביצועים? הם לא הופכים לגוש פלסטיק רותח אחרי שימוש אינטנסיבי?

• 2 תגובות
    • 722 צפיות
  18. Started by Lahad,

שלום, מחפש לקנות מחשב נייד לצורכי אינטרנט,סרטים מוזיקה (סרטי HD) , ומשחקים ברמה נורמלית +- עד 5000 ש"ח. עדיפות למעבד של אינטל, ו 2-4GB RAM במהירות טובה. 250-320 GB הארד דיסק אשמח אם תוכלו לייעץ או לספר על דגמים שאתם מכירים + מקום טוב לרכוש! עדיפות למסך כמה שיותר קטן. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 528 צפיות
  19. Started by erezshay186,

קניתי את הדגם החזק יותר (i5-460m, 1gb, 500gb) לפני שבועיים עם רעשים מהרגע שהפעלתי אותו, פניתי לדל ובאמת היתה בעיה מוכרת בהארד דיסק של seagate החליפו לטושיבה חדש, קיבלתי אותו חזרה עדיין עם צליל מעצבןן מכיוון המעבד (צד ימין למעלה) בדקתי עם חברים לוודא שאני לא מטורף וגם הם שומעים את אותו רעש. עודכנו כל העדכונים/דרייברים של המעבד... זה הרעש הטבעי של ה i5?? אשמח בבקשה לעצה למי שיש את אותו דגם/מבין בנושא....

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  20. אורח

אז אחרי שהבנתי שהלפטופ שלי לא נהרג בסופו של דבר, אי הבנה קטנה... חשבתי קצת והגעתי למסקנה שאין לי ממש צורך בנייד מכיוון שאני לא מנייד אותו. ובמחיר יחסית נמוך אני יכול לרכוש נייח שיהיה יותר טוב מהנייד הנוכחי שלי. אז, אני מוכר את הנייד, והקציב החדש שלי עומד על: 3000 ש"ח. מאוד חשוב שהמפרט החדש יתן ביצועים טובים יותר מהנייד הנוכחי שלי: Lenovo ThinkPad T400 2764CTO Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T9400 @ 2.53GHz L2 8Mb Cache 4Gb Ram DDR3 1066 MHz בנוגע לצרכים שלי, די פירטתי עליהם אתמול: אני צריך מעבד, לוח אם וזיכרונות אני צריך הרבה כוח עיבוד והרבה זיכרון שהכרטיס מסך יהיה מובנה, ממש לא חשוב לי. לא מעניין אותי רעש, מבחינתי, מטוס סילון בחדר ליד המיטה זה בסדר גמור. אני …

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. שלום אם אפשר בבקשה עזרה לבניית מפרט עד 7 אלף ללא ציוד היקפי. והמסך הקיים הוא מסך 24 אינץ' של אל ג'י האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? רק צורב... 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? בלי אוברקלוק 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? windows 7 permium 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. עדיף אזור כפר סבא.. אבל לא משנה 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/E…

• 5 תגובות
    • 738 צפיות
  22. היי חברה אשמח לקבל המלצה למפרט לשימוש משרדי וגלישה ללא ציוד היקפי. ראיתי מפרט במדור המומלצים שעודכן לאחרונה רק בספטמבר 2009 אז אני מניח שדיי הרבה השתנה. בתודה מראש ! נתי

• 8 תגובות
    • 962 צפיות
  23. שלום לכולם, המתנתי עד עכשיו עם הקנייה בגלל הפשלה של INTEL, לפי מה שהבנתי הבעיה אכן נפתרה. אז הגיע הזמן לחגוג. כבר הוצאתי מעל 2000 שח עבור המסך, אז יש לכם עוד 4500 שח לביזבוזים. 1. התקציב כפי שציינתי בסביבות 4500 שח.עדיף לחסוך עם ניתן. מארז וכן הלאה. במידת הצורך, ניתן לחרוג מהתקציב ב 500 שח. 2. המחשב נועד לעבודה בתוכנה גרפית תלת מימדית כגון Rino, ומשחקים ב 3D כגון two worlds 2 ,tomb rider. את המסך כבר קניתי, מסך 120Hz לתלת מימד LG W2363D.המסך ברצולוציה FHD 1080/1920 . 3. רצוי גם ציוד היקפי מקלדת ועכבר,אני לא צריך משהו מיוחד "wire less או ל- gameming". 4. הכי חשוב המלצה, היכן לקנות את המשקפיים IR ולא RF !!! 5. אין כל כוונה לבצע אוברקלוק. לא מבין ולא מכיר משהו שמבין,…

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. אז אני מחפש לשדרג את הלפטופ הנוכחי (inspiron 1525 - עם T7200,2GB ram) knavu sunv מסך 15.6 כמה שיותר הארדדסיק יותר טוב ראם - לפחות 3 ג'יגה. אם יש מסך מט-בכלל להיט אבל העניין הוא שאני מחפש מחשב עם סוללה לכמה שיותר זמן לכיוון ה6-7 שעות. תקציב-4K עם חריגה אפשרית במידת הצורך קיימת חייה כזאת?

• 0 תגובות
    • 700 צפיות
  25. Started by ankriron,

אני קונה מחשב וזה המפרט שאני קונה תגידו מה דעתכם ומה אפשר לשפר המחיר של המחשב 5100 http://www.siz.co.il/down.php?i=gi3jzli3tzzj.png

• 1 תגובה
    • 586 צפיות

דיונים חדשים בפורומים