עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לחברי הפורום היקרים, אודה לכם מאוד אם תוכלו להמליץ על מחשב העונה לדרישות הבאות: 1. תקציב המקסימלי = 2500. לנסות לחסוך - בכל מקרה לא לחרוג (אלא אם יש סיבה ממש ממש טובה). 2. השימושים הצפויים של המחשב = עבודה משרדית + הרצת אפליקציות כבדות (מעבד+זכרון). כרטיס גראפי לא חשוב - אין תכנון לשימוש במשחקים. אפשר בהחלט להסתפק בכרטיס on-board. 3. אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? לא. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7. 7. לא מתוכנן אוברקלוק. 8. אין צורך לכלול מערכת הפעלה. יש צורך בהרכבת מחשב בחנות. 9. חנות באזור המרכז. 10. בקשות מיחדות: חובה - מעבד אינטל בלבד. לפחות i5. 11. לא מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך. 12. חשוב לשמו…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום לכם. החלטתי שהגיע הזמן לרכוש מחשב HTPC לסלון. המחשב הנ"ל יחובר לטלויזיה 40 אינץ' עכשיו ו-55 אינץ' בהמשך (לא יודע אם זה פרט חשוב). בנוסף, המחשב יחובר למערכת קולנוע ביתית - מגבר ורמקולים (של Onkyo). המערכת שתהיה מותקנת הינה Windows 7 x64. המחשב נועד בעיקר לצפייה בסרטים באיכות הטובה ביותר שקיימת (Bluray Remux למיניהם, בגודל 20-40GB לסרט), אך גם לקצת משחקים, לא כבדים במיוחד, בסגנון PES2011 על הגדרות מקסימליות. מאוד חשוב השקט של המערכת, וכמובן שתיראה טוב באמצע הסלון. רצוי מאוד USB3. מבקש שהמערכת תהיה מבוססת על מעבד INTEL. ובכן, לאחר קריאה רבה ומעמיקה בניתי לעצמי את המפרט הבא, אני מבקש את דעתכם על המפרט, האם יש משהו שהייתם משנים, האם כל החלקים תואמים? מעבד: Intel Sandy Bri…

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by M.I.21,

מחשב נייד HP Pavilion dv6-3160ej XR527EA אני צריך חוות דעת על המחשב הזה אם מישהו יכול להסביר לי אני מאוד ישמח

• 0 תגובות
    • 823 צפיות
  4. Started by LiL Gangster,

<blockquote> 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד 3000-4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל, אבל כמה שצריך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 20 אינץ' 1600*900 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? קצת חדשים ויותר ישנים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך,…

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, מיועד בעיקר לגיימינג (במחשבה שהוא צריך גם להחזיק דיי הרבה זמן עד לשדרוג / קניה חדשה) בסכום של עד 6000 ש"ח לא כולל מסך, לאחר שביררתי קצת על מעבדות מצאתי את מקום שנראה לי טוב (לא אפרסם את שמו בשביל למנוע בעיות...), המפרט הוא כזה: מעבד - Intel Core i5 2500 3.3GHz 6MB LGA1155 - TRAY קירור מעבד - Scythe MUGEN 2 Cpu Cooler AM2 / 1156 / 1155 / 1366 לוח אם - GIGABYTE GA-PH67-UD3-B3 (H67) - ATX - 951000B3 זיכרון - G.SKILL Ripjaws 4GB 1600MHZ DDR3 DUAL CHANNEL CL9 - I5 כ.מסך - GAINWARD GTX570 1280MB GDDR5 DUAL DVI HDMI כונן קשיח - WD HD Caviar Green 2TB SATA II 64MB - WD20EARS ספק - seasonic M12ii 620w psu - MODULER מארז - Thermaltake V9 (VJ4…

• 21 תגובות
    • 3k צפיות
  6. כרגע זה המפרט שסגרתי עם אייבורי, עדיין אני יכול לשנות (שילמתי מקדמה) יום שיש זה כבר מגיעה אז מחר אני צריך להחזיר תשובה אם ארצה לשנות http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5793 + שדרוג לדיסק Western Digital 500GB SATA2 16MB Buffer -ו20 ש"ח שמתי לב לכרטיס מסך שהוא חלש, בהוספה של עד 100 שקל יש כרטיס יותר טוב של זה של 1024? יש לי מהמחשב הישן את הכרטיס קול הזה http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=502 האם שווה להרכיב אותו? מ ה3 מה יותר טוב? http://www.zap.co.il/models.aspx?sog...&db46632=46974 המחשב דיי זמני, וקונים ממני אותו במחיר ששילמתי, לכן אני לא משקיעה הרבה בו, אבל מן הסתם מחפש להוציא את הטוב ביותר במחיר הזה 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותר…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by tylor25,

תקציב מהו תקציב לרכישת המחשב? 3000 אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת? כן, בשביל מסך וwindows7 ואולי אם יש עוד משהו שממש שווה את הכסף שימושים מהם השימושים במחשב? בעיקר תוכנות עיצוב בעיקר בתוכנות autodesk 32bit עם אפשרות לעוד תוכנות + סקייף, טורנטים, משחקים ברשת. באיזו מערכת הפעלה תשתמש - מסוג 32BIT *מערכת הפעלה 32BIT תנצל רק 3.25GB זיכרון ואילו מערכת הפעלה 64BIT תנצל יותר זיכרון בהגבלת לוח האם. חומרה אופציונלית האם ברצונך לקנות צורב עם המפרט? לא חובה מה הנפח שתרצה בדיסק קשיח? אין לי מושג אפשרויות רכישה האם יש חנות שממנה אתה רוצה שנרכיב לך את המפרט? לא חשוב לי אבל אני מעדיף בחבילה בנויה מראש ואולי מZAP אם לא, נוכל להתאים לך חנות לפי איזור מגורים. באיזו עיר אתה גר?…

• 7 תגובות
    • 667 צפיות
  8. שלום לכולם, אני מנסה להרכיב מפרט למחשב משחקים עד 2000 שקל, כאשר כבר יש לי כרטיס מסך מספק איכותי. הנה מפרט לדוגמה, רק שהוא חורג ב- 10% מהתקציב, אשמח להצעות ייעול. חשוב: מארז עם פילטר אבק שטיף. Intel Sandy Bridge Core i5 2400 Socket 1155 6MB 95W 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪865 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2353 Arctic Cooling Alpine 7 Pro CPU Cooler , יחידות 1 ₪59 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1288 Gigabyte GA-H67M-D2 H67 CHIPSET, יחידות 1 ₪460 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2297 G.Skill F3-10600CL9D-4GBNT 4GB DDR3 1333Mhz CL9 , יחידות 1 ₪225 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2395 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, י…

• 11 תגובות
    • 806 צפיות
  9. Started by aviad13,

1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?לא HD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)?לא 5…

10. Started by DGV,

שלום לכולם לפני כ3 חודשים רכשתי את המחשב הנ"ל, במפרט i5 450m, 4gb ddr3 וכרטיס(י) מסך בתצורה היברידית- המובנה של אינטל, וכרטיס נוסף של Nvidia. מס' בעיות להלן: 1. זיכרון- המחשב מגיע כברירת מחדל שאינה ניתנת לשינוי (ברכישה, כמובן) עם Win7 32bit, מה שלא מאפשר להשתמש במלוא הזיכרון (2.6GB בפועל מתוך 4). בפניה לשירות לקוחות DELL (שאגב נמצא ב... אתונה?! ומשתמש בקווי Voip נוראיים וב"טכנאים" שאין להם מושג בשום דבר כמעט? WTF??) לא נמצא פתרון, התשובה הייתה משהו כמו "תחיה עם זה, גבר". בפניה לשירות שכן נמצא בישראל (בחורה אחת בשם בתאל, שהיא גם מנהלת השירות, מזכירת מנכ"ל, קשרי לקוחות, פניות ציבור, הכל בעצם) קיבלתי את אותו מענה, עם הזמנה פתוחה לתבוע את DELL. ביצים יש לה. אגב, אין דרך ל…

• 4 תגובות
    • 762 צפיות
  11. Started by zaroor,

המלצה למחשב עבודה ב סכום 3000 +- עם מסך רחב ללא מקלדת ועכבר פעילות :ביצוע תיכנותים למחשבי רכב און ליין ,תוכנות סריקה ודיאגנוזה של הרכב משופרת מהקודמת(שאתם אולי לא מכירים) ודורשת יותר משאבים ,בו זמנית אפשרות לפתוח אתרים אחרים שקשורים לתחום הבדיקה ובו שירטוטים חשמליים ותמונות צילום ממשי של חלקים ,בנוסף עבודה עם תוכנות אחרות במקביל הייצרן המליץ על מערכת מבוססת מעבד אינטל,זיכרון מנימום 2 GB ,יציאות אחוריות בלוח רגילות חייב COM 1 ,מערכת הפעלה WIN 7 32 BIT PRO- ULTIMATE מה ההבדל בלוחות בין תושבת 1155 ל > 1156 של מעבדי אינטל ?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by NIR40,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! עד 5000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?עבודה משרדית, אינטרנט עם הרבה חלונות .SKYPE , משחקים, עריכה ,התשובות ע"פ סדר חשיבות א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). SKYPE MOVIE MAKER פוטושופ עבור תיכוניסטית שימוש 24/7 ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:גם אך לא בעיקר * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?1280 על 1024 מסך 19 * לאיזה סוג משחקים המפרט …

• 9 תגובות
    • 721 צפיות
  13. היי, יש לי שני כרטיסי מסך מדגם 8800GT שאינם בשימוש ואני מעוניין להרכיב לי מערכת נוספת איתם עבור משחקים וסרטים. אשמח להמלצות ללוח אם תומך SLI ומעבד Core i כלשהו שיתאים עבורו. כמו כן, אני צריך שיהיו בו לפחות 4 חיבורי SATA פנימיים (עם עדיפות ליותר אך לא חובה) ושייתמוך ב-RAID. האם תקציב של 1000 שקלים הינו מספיק או גבוה מידיי? בנוגע לספק, זיכרונות וקירור אני אסתדר :-) תודה מראש לעונים!

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום לכל חברי הפורום ובוקר טוב אני צריך חוות דעת על מיפרט מחשב שהכנתי בעצמי. המפרט מיועד למישפחה קשת יום שגם את הכסף הזה הם לקחו בהלוואה וביקשו את עזרתי לכן אי אפשר לחרוג מהתקציב בכלל. המחשב מיועד לילד בן 12 (זה ליום הולדת שלו ,כרגע אין לו מחשב בבית),השימושים של המחשב יהיו למישחקים חדשיםכמו call of duty ,fifa,gta san andreas כל המשחקים חדשים כלומר אני מיתכוון לגירסאות הכי חדשות של משחקים אלו. כמו שכבר כתוב בכותרת המחשב צריך להכיל ציוד הקפי (מסך,מקלדת+עכבר,ורמקולים),אני גר בעזור כפר סבא ולכן אקנה את המחשב בחנות RSM ואכשיו המפרט שהכנתי : AMD Athlon 2 X4 640 3.0Ghz Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪459 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2057 Gigabyte GA-MA78LMT-…

15. תקציב - 2500-3000 ש"ח, אפשר לחרוג מטרות המחשב - המטרה המרכזית ביותר היא שימוש משרדי (אינטרנט ואופיס), המחשב נקנה לצורך לימודים/פסיכומטרי. מטרה משנית היא צפייה בסרטים. אין לי כוונה להפעיל משחקי מחשב כבדים על המחשב אם יהיה ניתן להפעיל לדוג' Counter strike 1.6 ומשחקים ברמתו - מה טוב. בכל מקרה, אין לקחת מטרה זו על חשבון שאר הדרישות. גודל המסך - לא ממש מכיר את הגדלים אבל שיהיה בינוני, 15 אינץ בערך, לאחר ביקורות חלוקות אני כבר לא יודע מה עדיף - מט או מבריק, יש לציין שלפחות בזמן הקרוב המחשב יהיה כמעט כל הזמן בבית משקל רצוי - שלא יהיה כבד מאוד, אני לא צריך שיהיה קליל כמו נייר, כנראה שהוא יהיה יותר בבית מאשר שאני אסתובב איתו זמן סוללה - שוב, אני לא יודע ביחס למחשבים ניידים אבל שי…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. לשימוש במשחקים..... מעבד: CORE I5 2300 2.8 לוח אם: GIGABYTE P67A-UA3-B3 S1155 זיכרון: DDR3 1333 2X4 MUSHKIN BLACKLINE EDITION כרטיס מסך: SAPPHIRE HD 6950 2GB GDDR5 DX11 ספק: SEASONIC 600W ACTIVE PFC 80+ 12CM כל שאר החלקים כמו מארז, דיסק קשיח וכדומה, לא צריך כי יש לי כבר. מחיר כולל עבודה ומע"מ 3750 שח ועוד שאלה. האם במערכת הזאת הביצועים יהיו משמעותיים בהרבה ממערכת הישנה העכשווית שלי? והאם שווה להכנס לזה בכלל? E8400 MSI P43 DDR2 4 GB RADEON 4870

• 14 תגובות
    • 906 צפיות
  17. Started by dubiman,

שלום אני מתעניין לשמוע ביקורות ודעות על הנייד החדש LG - P210. אני מתלבט בינו לבין ה-Lenovo Thinkpad Edge 11. ה-Lenovo יותר זול וקראתי עליו ביקורות טובות. אשמח לשמוע דעות נוספות.

18. Started by zahiz007,

שלום, אמנם כבר פתחתי בעבר נושא דומה, אך עכשיו אני לפני נקודת החלטה. איזה משני אלה עדיף: 1. http://aluf.co.il/view_prod_he.aspx?ProdID=2137434196 (המחשב עם 128GB SSD ולא כפי שרשום). 2. http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=11842 אני עוסק בעיקר בתכנות (Java, asp.net). חשוב לי זמן סוללה משקל וכוח עיבוד. לא מיועד למשחקים במעט בכלל. מה מבין שני אלה יותר מתאים או האם יש מחשב בסגנון הנ"ל (13.3, קל) שיתאים לי יותר? תודה

• 0 תגובות
    • 718 צפיות
  19. שלום לכולם. אני מעוניין לקנות מחשב נייד . הפרמטרים החשובים הם גודל המסך 15' לפחות ושיהיה קל משקל ככל הניתן , שימושי המחשב הם בעיקר אינטרנט/סרטים/תמונות לגבי המחיר עדיך שיהיה מחיר סביר לניידים אבל שאר הפרמטריםחשובים לי יותר . מי יכול לעזור ? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 945 צפיות
  20. Started by alergic,

שימוש: סרטים (15' ומעלה) משחקים( שיהיה עם משהו מעבר ל INTEL GMA...) משקל: לא רלוונטי, לא יתנייד הרבה. סוללה: מירבי, אף אל פי כן ^ זה מחשב נייד... אחריות: לעיניכם הכי טובה, הבנתי שאחריות יצרן נחשבת לדלוקס. זיכרון: עם אפשרות להרחבה עד 8 לפחות הארד דיסק: עדיפות ל 7,200RPM נפח לפחות 500 יציאות: HDMI - לבחירה USB- לפחות 3 בתודה, נתן

• 0 תגובות
    • 534 צפיות
  21. שלום אודה לעזרה וחוות דעת למפרט הנ"ל ללא OC לשימוש ביתי הצעת מחיר לוח GIGABYTE G41 DDR3 uATXGA-G41MT-D31 ימעבד INTEL DC 3.0 E5700 2.8M 775BX80571E57002 קשיח WD 500GB BLUE SATA IIIWD5000AAKX3 זכרון 2GB 1333 DDR3DDR3 2GB 13334 כ.מ INTEL X4500 ON BOARDINTELVGA X45005 יצורב DVD-RW SATA x22 BLACKLGDVDRWSATAB6 ימארז דגם BLACK/SILVER 1702108007 930.00 מחיר כולל 148.83 מע"מ (16.00%) 1,079.00 ש"ח

• 4 תגובות
    • 669 צפיות
  22. Started by manz11,

שלום, רצוי עם מעבד בעל ליבה גרפית (אלא אם כן הוא לא ממש יעיל לשימושים שלי ) חברה ,טעות שלי , שמתי מסך בטעות . (הורדתי אותו) 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 עם חריגה קלה מאד האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב : עבודה משרדית, תכני HD, , תכנות 3. האם יש צורך בציוד היקפי : , רמקולים. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים,) 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 =6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק ? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב…

• 24 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by alex.turovsky,

*הדיון עודכן לדגם ה-Asus Eee PC 1215N שתוך כדי הדיון התגלה שכבר הגיע לארץ! ועוד חדשות . . . יצאו ביקורות נהדרות על ה 1215 http://www.netbooklive.net/asus-eee-pc-1215n-review-power-in-a-compact-sleek-body-4092 http://gadgetmix.com/netbook/asus-1215n-review הדרישות: מחשב סטודנט קלאסי עם יכולות משחק בסיסיות (FIFA כדורגל). תקציב: 3 אלף לדעתי בנייד הזה יש כל מה שצריך: דיסק גדול, מעבד טוב, כרטיס מסך חזק יחסית, 2GB זיכרון, 802.11N ויציאות למכביר. תמורה מלאה לכסף. Asus Eee PC 1215N מה דעתכם ?

• 93 תגובות
    • 27.4k צפיות
  24. אני מחפש נייד חדש שיוכל להריץ תוכנות בינהן: Adobe suit Maya z-Brush הוא בעיקר יהיה לשימוש משני כאשר אני מחוץ לבית ולא תתבצע עליו עבודה רצינית, לכן אשמח אם תהיה לו סוללה חזקה שתספיק למינימום 3 שעות (גם אחרי כמה חודשים). המשקל פחות חשוב ולא איכפת לי להכנס לכושר. אם שאר הרכיבים זהים, אשמח אם ישקול פחות. כנ"ל לגבי המראה. פרטים נוספים: מסך 15.6" OS Win7 64bit 4GB Ram לא ישמש למשחקים. איכות סאונד פחות חשובה מאיכות תמונה. מעבד SB כונן DVD (לא קריטי אם יש צורב) יציאת HDMI (FireWire עדיין בשימוש במצלמות חדשות? אני לא רואה יציאות FW בניידים חדשים, יש תחליף כלשהו? אם לא אשמח שתהיה גם יציאה כזו...) תודה על העזרה =]

• 1 תגובה
    • 619 צפיות
  25. Started by benjamin07,

שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד 14 אינטש מעבד I5 - איזה מעבד כדאי ( 480 ומעלה?) והמחשב הוא לצורך הדגמות יש צורך בכרטיס מסך טוב וחזק להרצת סימולציות. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 515 צפיות

דיונים חדשים בפורומים