ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
קניית מחשב ללא כרטיס מסך (יש לי כבר כרטיס מסך 3060TI) אין לי דרישות ספציפיות רק שיהיה חזק למשחקים ויראה טוב התקציב שלי הוא עד 4000 אפשרי אולי לחרוג טיפה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן ותודה מראש.. כמו שכתבתי בכותרת, מדובר על נייד 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4K, ותכלס, אם אין הצדקה מעדיף בסביבות ה3K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, וורדפרס, לעיתים לא מאד קרובות עריכת תמונות או וידאו (בעיקר camtasia, photoshop), ריבוי טאבים [עכשיו פתוחים אצלי כ30, המחשב מת..], הצגת מצגות וכ'ו ללקוחות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כזה קריטי, כמובן שלא רוצה ב…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום אשמח לחוות דעתכם על מפרט למחשב שייעודו העיקרי הוא עריכת וידאו, עריכת סאונד ומיקסים 1. תקציב מקסימלי של 6.5K א) אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך-ניתן לחרוג ב 1000 שקל 2. המחשב משמש לעריכת וידאו וסאונד כאשר יש לקחת בחשבון שיתבצעו עליו המרות וידאו ברזולוציה של HD, 2K ו-4K כשהמהירות היא גורם חשוב בעבודת ההמרה. א) תוכנה עיקרית לעריכת וידאו - Avid Media Composer, ואדובי אפטר אפקטס(Adobe AE) לגימור ב) המחשב לא מיועד לגיימינג -הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של שני המסכים שיחוברו למחשב היא 1920X1080 -הגדרות גרפיות גבוהות 3. אין צורך בציוד היקפי 4. אין צורך בכונן דיסקטים ו- CDROM 5. השקט מאוד חשוב: בסולם של 1 עד 10- 8 6. מתוכנן אוברקלוק…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לוח+מעבד+זיכרון+HDD לשימוש כHTPC. שקט חשוב, לא מתוכנן שדרוג בעתיד הקרוב. יורכבו במארז antec nsk2480. יצורף כרטיס מסך קיים ati hd4550. יצורך כרטיס pvr 150 mce. יותקן win 7. לשימוש להקלטה ועריכה. נדרשת גם מקלדת אלחוטית קטנה שתתאים לסלון. אפשרי לחרוג מ-1500 לצורך העניין. אודה לעזרתכם. נדב
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, צריך לשדרג מחשב קיים. מדובר על מעבד, לוח, זיכרון, הרד דיסק וספק. כרטיס מסך רק אם צריך. אפשר גם על הלוח במידה וזה מספיק לשימושים האלה - שימושים עיקריים - החל מאינטרנט דרך וורד ועד עריכת וידאו לפעמים (פרמייר, פוטושופ - מן הסתם יהיו התוכנות הכבדות במחשב). תודה.
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי בשדרוג המחשב. טופס: 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד וסרטים/סדרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Watch Dogs, Witcher 3, Dragon Age Inquisition וכל הכותרים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך לקנות מחשב נייד והתברר לי שקרוב משפחה מגיע מהולד בשבוע הבא האם כדאי לקנות את המחשב שם למישהו יש המלצה בנושא תודה מראש חזי
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין במפרט מחשב ומסך, עדיפות למסך 22", אבל עם רזלוציה רגילה ולא FULL HD כי זה מיותר ומכביד במשחקים. אפשר לחרוג עד 200 שח במקרה הצורך. השימושים סטנדרטים למחשב בייתי, משחקים(כבדים, לא בהכרח על הגדרות גבוהות, ולכן גם מעדיף שהמסך יהיה ברזלוציה רגילה), סרטים, אינטרנט וכו'.. אין צורך בשאר ציוד הקפי מעבר למסך. לא מתוכנן OC. תודה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח עם תעזרו לי במפרט למחשב שהדגש יהיה על שקט. בנוסף ישנה בעיה של קירור מכיוון שהמחשב ימצא במקום שלא מאפשר מעבר חום וזרימת אוויר טובה (רק מלפנים ומאחורה). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 1000 (מקסימום 5000) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה בסרטים כולל HD, וידאו צ'ט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: רק "קזואל" גיימינג (אנגרי בירדס וכד') -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחש…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב THINKPAD EDGE E520 והבנתי שיש להם IMAGE קטן שממנו ניתן לשחזר את המערכת. העניין הוא שהמערכת באה עם WIN 7 HOME ואני יכול להתקין WIN 7 PRO חוקי. רציתי לדעת מה ההבדל בין השניים ואם שווה להשקיע זמן ומאמץ בהחלפת מערכת ההפעלה? והאם לאחר החלפת מערכת ההפעלה אוכל לשים אותה כנקודת שחזור. אשמח אם תענו לי על השאלות תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב נייד שישמש בין היתר לגרפיקה ושמתי עיין על המחשב הזה בגלל הצג מגע שלו איין לי ממש ניסיון במחשבים ניידים וזה הנייד הראשון שלי אז אם מישהו מכיר ויכול לתת חוות דעת עליו גם מבחינת המחשב עצמו וגם מבחינת כח עבודה או המלצה על איזה מחשב בסיגנון אני אשמח תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אפשר בבקשה לקבל חוות דעת? האם הייתם עושים משהו אחר בתקציב הזה +- ? מיועד בעיקר לשימוש ביתי ותכנות. וגם רוצה שיריץ משחקי מחשב. תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. אני סטודנט לתואר שני , עובד במעבדה לפיסיקה. אחרי שנים עם עם "גרוטאה" בדמות פנטיום 4 1G זכרון(היה state of the art בזמנו), יש תקציב לקניית מחשב שיענה על הצרכים. נזכרתי בפורום הנהדר שלכם פה, עוד מימים שחיפשתי מחשב לבית והנה אני פונה אליכם. אז ככה, התקציב, כמו שציינתי, עד 5000 שח. הצרכים הם עיבוד כמויות אדירות של מידע בזמן אמת(המחשב מחובר למערכת ניסויית שקולטת נתונים דרך ממיר A/D בכמה ערוצים במקביל), ובנוסף עבודה עם תוכנת עיבוד נתונים(matlab) לצורך עיבוד המידע. בקיצור הרבה אלגוריטמים, הרבה חישוב ואפס משחקים. מהירות המחשב תשפיע ישירות על מרווח הזמן בין כל מדידה, ולכן הדרישות הגבוהות. הכיוון הוא מעבד quad של אינטל (ראיתי q9550) אבל אני מבולבל לחלוטין לגבי לוחות אם, וזכרו…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, מעוניין במחשב נייד/שולחן (מה שיותר אמין ומתאים לדרישות הדי לא בשמיים שתכף ארחיב, באמת אין לי מושג) מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח. חריגה של 100-200-300 באה בחשבון 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה + הורדה קבצים וסטרימינג של סרטים/סדרות/אירועי ספורט באיכות 1080p אבל דרך HDMI שמחובר לטלוויזיה אז מסך חזק לא קריטי, רק מחשב שיוכל להריץ את זה בלי להישרף. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש כונן קשיח חיצוני ש…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן ! אני צריך מפרט למחשב חדש עד 6000 שקל (לא יותר) לא כולל מסך, מארז, וציוד נלווה (מקלדת, עכבר, רמקולים). המחשב מיועד בעיקר למשחקים, אבל אני נותן יותר עדיפות לחלקים האחרים מאשר לכרטיס מסך (בגלל שבקרוב יצאו הכרטיסים החדשים וחבל לזרוק סכום גדול של כסף). אני לא מבצע OC משוגעים אבל בהחלט יש אפשרות שאני ישתמש בזה בעתיד. תודה רבה מראש.
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שדרוג ב2000 שח מה דעתכם! ברשותי כרטיס מסך cd בארנר ו2 הארד דיסקים מה אתם אומרים על במפרט וכמובן על המחיר לו אם Albatron KX18D Pro II Nforce 2 מעבד Athlon XP 2500 זכרון 512 OCZ 400MHZ DDR + HEATSINK מארז 400W +USB +3 FAN בצבע שחור עם הכנסה מיוחדת של הארד דיסקים ודלת שקופה כרטיס קול o.b בהוספת 120 שח אני יכול להוסיף לוח אם A7N8X DELUXE ASUS כל ההצעה היא 2000 שח אני חייב תגובות! תודה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב רצוי : 4GB ראם QUAD CORE ומארז הכי מכוער מצדי העיקר שיהיה קר. אם אפשר שתרכיבו את המפרט ב TMS תודה.
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב ולא מבינה בנושא בכלל, ואיו לי הרבה כסף לכך לכן בחרתי בשני המפרטים הללו כיוון ומחירם זול. מה עדיף מביניהם כאשר השימוש הוא לשם גלישה באינטרנט ועבודה משרדית ( לא מורידה סרטים מקסימום מוזיקה דרך יוטיוב ולא משחקים) התקציב שלי דל מאוד. דגם מחשב: LW-000 מחיר 660 ש"ח מעבדי אינטל Intel Atom Dual Core D525 1.8Ghz מאווררים וגופי קירור none לוחות אם למעבדי אינטל INTEL D525MW Atom D525, Intel NM10, 2xDDR3 SODIMM, VGA, Mini-Itx זכרונות Sodimm Kingston Kingston ValueRam 1GB 1066Mhz DDR3 דיסקים קשיחים Seagate 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III ST3500413AS כרטיסי מסך OnBoard Intel GMA 3150 כרטיסי קול On Board 5.1 Channel Audio צורבי DVD none ציוד…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בניתי לעצמי מחשב ויש שני דברים שאני לא סגור עליהם לוח אם וספק + מארז התקציב 1000 שח (אני לא יודע מה הפורום המתאים (יש מארזים ויש לוחות אם) אז החלטתי לשים את זה פה) אני צריך לוח אם H67 עם חיבור DVI ו-4 חריצי זכרון חוץ מזה שום דבר. ספק ומארז שיהיו שקטים אבל המערכת לא צורכת הרבה חשמל (מעבד SANDY BRIDGE ללא כרטיס מסך) אז לא צריך להגזים. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אנשים. הוא מבקש מפרט למשחקים , הוא לא גיימר כבד , והמשחקים שהוא משחק בהם הם לא החדשים ביותר... הצעתי לו משהו בכיוון הזה : amd 3000 64 לוח אם לא יודע איזה , אבל הקצבתי לזה 600 שקל. samsung 793df A-Data 512 pc3200 WD 80gb 7200 8mb ATi 9600XT power color compucase 6919 + 300W Hec dvd lite on 48 16 הקצבתי 50 שקל למקלדת מעפנה 150 שקל לעכבר אופטי ממוצע. וזהו , סה"כ של כל זה , יצא לנו 5100 שקל בערך. יחד עם הובלה (אני ירכיב לו) זה יוצא נגיד 5200. עכשיו כמה דברים : הוא לא צריך צורב , רק די וי די. מעבד , נראה לי שהוא דיי נרתע מה איי אמ די 2800 , במיוחד בגלל שהוא פועל רק ב 1800 מגה הרץ. ואין לי כוח להסביר לו מה ההבדל , אז נשאר עם ה 3000. :] כרטיס קול פשוט ביותר שיש על הלוח אם.…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש מעבד שיהיה מהיר ומבוסס על INTEL ו-NVIDIA. התקציב הוא עד 1,800 ש"ח אבל אם אפשר בפחות אז מה טוב. הצרכים שלי הם יחסית בסיסיים - בעיקר אינטרנט (המון יוטיוב), אופיס, סרטים ומשחקים ברמה של בליזארד ויוביסופט (אני ממש לא גיימר אבל לא רוצה שימנע ממני להריץ משחקים). מארז - לא אכפת לי אם יהיה גנרי, כרטיס מסך - משהו איכותי של NVIDIA, לוח אם - סטנדרטי פלוס כי לא מתכנן שדרוגים (רוצה שיחזיק לכמה שנים), ספק כח - משהו אמין, נפח - לא יותר מחצי טרה ווסטרן דיגיטל, צורב סטנדרטי, זיכרון פנימי - יש לתת דגש על 2 כרטיסים מסוג טוב (קינגסטון למשל). 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך מעט אם ניתן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתק…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי, קניתי בבלאק פריידי כ. מסך חדש וגיליתי שלספק הנוכחי שלי אין חיבור PCIE של 8 פינים, אלא רק 2 של 6. הספק הוא HX620, שנקנה לפני כ-7-8 שנים. בפועל יש לו מסילת 12V אחת של 48A, אז חשבתי לקנות מתאם של 6 פינים ל8 פינים, אבל נראה שמפחדים מהמתאמים האלה נורא ולא הצלחתי למצוא מתאם כזה בשום חנות אינטרנטית בארץ. העובדה שלא מצאתי מחבר כזה באתרים והתגובות של "תראה, זה עובד, אבל לפעמים הכבלים האלה מתחממים יותר מידי ונמסים", גרמו לי לחשוב שאולי כדאי להביא ספק חדש וזהו (עוד הוצאה ). הרכיבים העיקריים במפרט הם: i7-8700k GTX 1080 SSD + 2HDDs מאוורר 230mm + 3x120mm ממה שראיתי במפרטים שפורסמו פה יש את ה TX650m, הRM5…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
INTEL Pentium D 945 2x 3,40GHz LGA775 boxed מחיר: 890 ₪ Motherboard MSI 7203 P4N SLI XE-F S775 ATX מחיר: 440 ₪ DDRAM2 1024MB PC2-675 CORSAIR CL4 מחיר: 380 ₪ SAMSUNG SATAII 200 GB P120S 8MB 7200 מחיר: 300 ₪ ATI Sapphire RX1650Pro TD PCI-E 512MB מחיר: 575 ₪ Power Supply ATX 400W Xilence Power SBS-XP400 מחיר: 185 ₪ MidiTower 3R Systems R400 silver מחיר: 165 ₪ מחיר סופי: 2935 ₪ מספר הערות: .1.) אני בונה את המפרט לחבר והתקציב האמיתי אמור להיות 2800 ש"ח ובלי חריגה של שקל. .2.) זאת אומרת שהוא כרגע יותר יקר בכ-135 ש"ח והחריגה עוד איך שאומרים 'בסדר' מבחינתו. .3.) המחשב מיועד למשחקים, סרטים, גלישה באינטרנט ותוכנות למיניהם. לא מתוכנן OC - יש סיכוי שיהיה OC…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום,3 אנשים המליצו לי על 3 מפרטים 2 די דומים אבל יש אחד שונה וזה ממש חשוב לי בבקשה עזרה ! התקציב שלי הוא 3000 ש"ח http://imgur.com/a/XnSWS#0
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-