עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. יש ברשותי מחשב של אייסר. בבית אנימתחבר דרך ראוטר לנטוויזן. בכל מקום אחר שאני מנסה להתחבר לרשת אלחוטית אחרת, המחשב מזהה את הרשת האלחוטית (ללא סיסמא) עם אות חזק מאוד. כשאני מנסה להתחבר החיבור לוקח זמן ארוך מהרגיל, ואז אני מקבל הודעה שהחיבור unseccessful, ואז מופיע לי limited access, ואני לא מצליח לגלוש או להתחבר למסנג'ר למשל. חשוב לציין שגם בבית מופיע לי. Limited access אבל אני גולש ומתחבר להכל ללא בעיה. מישהו יודע כיצד ניתן לפתור את זה?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by hellfire03,

אשמח לדעת איך (אני בטוח שאפשר) להחליף את כונן הדיסקים שיש לי בנייד שלי - dell inspiron 1545 אני ממילא לא משתמש בו והייתי שמח לשים במקומו SSD או עוד HD הבעיה כמובן שהחריץ שלו יותר גדול וכו' האם יש מתאם או משהו כזה שיתאים מה CD ל HD תודה רבה מראש, אריה

• 0 תגובות
    • 929 צפיות
  3. ??? ניסיתי לבטל בביוס ולא מצאתי אופציה כזו, ניסיתי בלוח הבקרה -> עכבר ואין אפשרות, חיפשתי את הדרייברים/יישומים של המחשב ברשת ואין להשיג, התקנתי מהדיסק שהגיע עם המחשב את הכל ועדיין לא מצאתי שום אפשרות שליטה על זה, נשאר רק ביטול PS2 אבל מנהל ההתקנים לא מאפשר להפוך את זה ל"לא זמין"... יש פתרון לזה ? מישהו נתקל ? ממש מוזר שאין תמיכה למחשב שהחברה מגדירה כמחשב מנהלים (תכל'ס, הוא לא הרבה יותר מנטבוק) ??? תודה מראש לכל מי שיתמוך, רועי

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. שלום מדובר על מחשב נייד מדגם HP Pavilion dv6. הבוקר חיברתי את המחשב להטענה בזמן שהיה דלוק ופתאום נישמע צליל חלש והמחשב נכבא. כרגע לא נידלק בכלל, לא בלי סוללה ולא עם, לא מגיב לכפתור הפעלה. אני לא יודע מה לעשות ולאיפו צריך לקחת אותו לתיקון? קניתי את המחשב בחול(אחריות לשנה) ולא יודע אם יש אחריות בארץ. ומה יכול להיות הסיבה שזה קרה?

• 0 תגובות
    • 546 צפיות
  5. המפרט מצורף. כמה דברים בנוגע למפרט: אשמח לשמוע הצעות בנוגע ל: מארז (שימו לב שהוא צריך להיות מסוגל להכיל את כל הכוננים ולהכיל אוורור במיוחד לכוננים!, ושיהיה שקט) קירור למעבד (LGA1155, שקט, מספיק לאוברקלוק סביר) אל פסק (צריך להיות מסוגל להחזיק את המחשב (850W כביכול) ומסך LCD 24") את ספק הכוח בחרתי כי ה-HX520 שלי עובד מצויין עד היום. כרטיס הקול הוא X-Fi כי אני אוהב את התכונות שלו, ומלבד מבעיית הקראקים בסאונד (שיש לי עד היום עם ה-Auzentech X-Fi Prelude) למי שיש יותר מ-3GB זיכרון, הוא כרטיס מעולה. ואני מניח שב-Titanium הם כבר פתרו את זה. זיכרון: 8 סטיקים במקרה והלוח יהיה Quad-Channel, שישה סטיקים במקרה והוא יהיה Triple-Channel. או 32GB או 24GB. אחסון: הטבלה די מפרטת את עצמה, א…

• 34 תגובות
    • 4.6k צפיות
  6. שלום אני מחפש מפרט עבור גרפיקה ועריכת וידאו בתוכנות אדוב (דו ממד בלבד ) בתקציב של 5k. אפשר לחרוג קצת. אין דרישות Oc ואין בעיה עם רעש. לגבי מסך נדמה לי שאסתפק בסמסונג. Pva שמומלץ כאן. יש למישהו השגות? תודה רבה לכל העוזרים!

• 7 תגובות
    • 740 צפיות
  7. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב שמיועד לעריכת וידאו בלבד בתוכנה Premiere CS5. מבחינת שקט - לא מאוד קריטי, אבל שלא יהיה רועש מאוד. אני צריך ייעוץ על החלקים שבחרתי (נעזרתי הרבה בשרשור על מפרטים לגרפיקה. תודה רבה!), המלצה ללוח אם מתאים (אין לי דרישות מיוחדות חוץ מתמיכה בFireWire), וקירורים אם צריך. לדעתכם כדאי להחליף את אחד מכונני הF3 בכונן SSD עליו תותקן מערכת ההפעלה? ההבדלים יהיו משמעותיים בעריכה עצמה? זה המפרט שהרכבתי (לא כולל קירורים ולוח אם). כמו שציינתי, התקציב הוא סביב ה-5000 ש"ח (אפשר לחרוג קצת אם זה נחוץ): מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2400 Quad Core 3.1GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪796 מארז: …

• 3 תגובות
    • 994 צפיות
  8. מעבד - AMD X4 3.0GHZ 64 דיסק קשיח - 500 GB לוח אם - GA-770T-D3L GIGABYTE דיסק - SAMSUNG DVD X22 זכרון - 2G 1333MH2 DDR3 G.SKIL KIT כ.מסך - GEFORCE GT 430 2G HDMI DDR3 128BIT מארז - ATX + ספק מקורי 500W זה המפרט שקיבלתי בחנות בשדרות יצא לי מחיר 2577 כולל מע"מ יש הצעות לשיפור/שימור בטווח מחירים הזה? לגבי שימושים והעדפות - משחקים טובים כמו קול אוף דיוטי 6 ויותר חדשים ושיחזיק לי בקצב העדכונים של השוק לפחות לשנה הקרובה

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 אלף ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מה אני רוטשילד .. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ושעיבוד חלק על הגדרות גרפיות גבוהת א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אני ישתמש במחשב רק למשחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: מיועד למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? הוא DELL 2311H * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? למשחקים כמו call of duty black ops * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמו…

• 9 תגובות
    • 755 צפיות
  10. שלום רב, כרגע אני עם מעבד E8400 בעל 2 ליבות בלבד. זכרונות GeIL עם קירור פאסיבי בנפח 4GB לוח Gigabyte EP DS3L המוגבל, למיטב ידיעתי ל- 800Mhz כ. מסך ATI MSI HD4850 מערכת הפעלה 32bit שימושיי הם עריכת וידאו ב- Sony Vegas ו- Adobe Premiere, עריכת תמונות ב- Adobe Photoshop ומעט משחקים (GTA IV וכד'). אני מעוניין לשדרג את המחשב למרובע ליבות עם זיכרונות מהירים יותר ולוח מהיר יותר כמובן ולהתקין מערכת הפעלה 64bit. מאחר והבנתי כי כבר יש 2nd Generation של מעבדי i החדשים ואני לא כ"כ מעודכן מבחינת מחירים ומוצרים, אשמח מאוד לדעת: א. מה הוא השילוש (לוח, מעבד וזיכרונות) המומלץ כיום מבחינת יחס עלות/תועלת סביב מחיר של 2,000 ש"ח? ב. האם יש צורך בשדרוג כרטיס מסך במקרה שלי? תודה רבה, אורן.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by yozhikm,

שלום! יש לי נייד של ASUS מדגם Eee PC Seashell series הוא נפל לי מגובה נמוך ועוד כשהיה במגן הנזק הוא שהוא התעקם בפינה הימנית שלי. המסך לא נסגר עד הסוף ויציאת הUSB זזה מהמקום. רציתי לשאול מישהו שמבין אם זה נזק בר תיקון וכמה עולה לתקן דבר כזה. המסך והמחשב במחינת עבודה בסדר גמור. תודה על העזרה מריאנה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום לכולם, רצ"ב מפרט מחשב ביתי שהרכבתי, שנועד לתת מענה לשימושים הסטדנרטיים + משחקים . שימושים סטדנרטיים אני מתכוון לכל מה שבד"כ עובדים עם המחשב מלבד גרפיקה או עריכת סרטים. את המפרט הרכבתי בחנות האינטרנט של RSM ויצא לי סכום סופי של 4900 . התקציב שלי למחשב הוא 4000 + 1000 למסך בגודל 22" . ז"א שאני זקוק לעזרה להוזלה של המפרט מכיוון שאני חורג מהתקציב שייעדתי. כמובן ש +-150 ש"ח אני יעמוד בזה, אבל המטרה היא 4000 ש"ח . להלן המפרט: מעבד: Intel (חשוב לי שהמעבד יהיה מתוצרת Intel) Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray מחיר: 907 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 מחיר: 123 לוח-אם: Gigabyte GA-H67MA-UD2H-B3 מחיר: 666 זיכרון מערכת: Transcend 4G…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by flowmeter,

שלום רב אני זקוק למפרט עד 10K ללא מסך, כולל מקלדת, עכבר, ורמקולים. רוצה שתעזרו לי לבנות את המפרט הכי משתלם שיש. חשוב לי שיריץ חזק משחקים, וסרטים. את המפרט חשוב שתבנו לי מהאתר IQPC הנה לינק : http://www.iqpc.co.il/Home/BuildComputer.asp תודה

• 46 תגובות
    • 5k צפיות
  14. Started by kffir,

איפה משיגים ?

• 0 תגובות
    • 675 צפיות
  15. יש לו מחשב DELL inspiron 1545 המחשב קיבל מכה והמסך נשבר (עדיין רואים אבל יש את השבר באמצע, וזה נראה כאילו יורד לו דם) מה יהיה לו הכי זול להביא את המסך מ ebay ? http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=dell+inspiron+1545+screen אשמח לדעת אם מישהו קנה ממקום מסויים או יכול להמליץ לי על אחד מהסוחרים ב EBEY והאם יש בעיה עם מכס או דברים אחרים שכדאי לדעת לפני? אשמח גם לאיזה שהיא המלצה על מעבדה באיזור רמת גן ת"א שיוכלו להתקין את המסך. במידה ויש למישהו רעיון אחר אשמח לשמוע. תודה מראש וערב טוב

• 3 תגובות
    • 840 צפיות
  16. שלום. יש לי בעיה. חבר שלי הביא לי את הלפטופ שלו (דל אם זה משנה משהו) והלפטופ נדלק ומיד נתקע ולא עולה. אי אפשר להגיע לSAFE MODE הדבר היחיד שאפשר להגיע אליו זה ה BIOS דרך ה BIOS הגדרתי לו שיעלה את ה DVD והעליתי דיסק איתחול של ויסטה (מה לעשות זה מה שהיה מותקן לו שם) ועשיתי REPAIR זה זיהה שיש בעיה ב startup , עשה תיקון אבל בפועל המצב עדיין זהה והמערכת הפעלה לא עולה. אני חייב להעלות אותה כי יש שם מלא מלא מידע שהוא חייב לגבות. אחרי הגיבוי כמובן שלא תהיה לי בעיה לפרמט לו את המחשב. חייב עזרה, איך לגשת לנתונים ללא פירמוט. תודה רבה

• 5 תגובות
    • 744 צפיות
  17. Started by Kimari,

1. מה התקציב המקסימלי? 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-500ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? גיימינג א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש צורך במסך * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל המשחקים (לדוגמא: crysis 2, starcraft2, WoW, dead space2, borderlands) * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?יש צורך במסך ורמקולים 4. האם יש ר…

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by knight27,

שלום לכולם אבקש את דעתכם המלומדות לגבי המפרט הנ"ל מחשב נייד Lenovo ThinkPad Edge מעבד : מעבד Intel Core i3-380UM מהירות 1.3GHz זכרון מטמון 3MB מהירות FSB 800MHz זיכרון : נפח 4GB מהירות זיכרון 1066MHz DDR3 קיבולת זכרון מקסימלית 8GB אחסון : גודל דיסק 500GB מהירות דיסק 5400RPM כוננים : צורב DVD Multi Burner מסך : סוג HD Anti Glare מסך מט (לא מבריק) גודל מסך 15.6'' רזולוציה 1366X768 מצלמה מובנית תקשורת : כרטיס רשת Realtek Gigabit Ethernet (RTL8111DL) Bluetooth WiFi 802.11 גרפיקה : כרטיס מסך INTEL GMA HD סאונד : כרטיס קול Conexant Azalia Audio Codec רמקולים מובנים מיקרופון מובנה HDMI X1 V…

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  19. Started by gmoshiko,

שלום לכולם אני רוצה ללכת היום אוו מחר לקנות את המחשב הבא: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3450-a2410m.htm 14 אינץ של דל אני מגדיל לו תזיכרון ל6 ג'יגה וקניתי כבר ssd של vertex3 מאיבי שאני מתכוון להשים לו רק רציתי חוות דעת אחרונה עליו מה אתם אומרים ? על המעבד עצמו זה הכי חשוב.. כי אני מאוד מתלבט בינו לבין הi7 שלו שזה זה: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3450-a2620m.htm שלפי מה שבדקתי באינטרנט ההבדל בין המעבדים אוו ממש ממש לא שווה את הכסף כמעט שאין הבדל... השאלה הכי חשובה... מה אתם חושבים עדיף? והאם באמת שאין הבדל כזה גדול בין המעבדים. שימושים: לימודים בעזרת השם עוד השנה תכנות שאני מתכוון לעשות איתו קצת גרפיקה לא משהו כבד ומשחקים ממש בקטנה כמ…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by djz,

מרכיב מחשב משפחתי שישמש לאינטרנט סרטים ומשחקים קלים ואני צריך המלצות לשיפורים או לשינויים הכרחיים לפני הקניה תודה לעוזרים! Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Box, יחידות 1 ₪580 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2521 MSI P67S-C43 B3 P67 CHIPSET מוצר חדש באתר, יחידות 1 ₪569 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2584 G.Skill F3-10600CL9D-4GBNT 4GB DDR3 1333Mhz CL9 , יחידות 1 ₪225 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2395 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 צורב Sony / Nec AD-7260S SATA x 24 Black, יחידות 1 ₪116 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=16…

• 4 תגובות
    • 644 צפיות
  21. אם יש יציאת USB3 החדשה במחשב - האם עדיין ניתן להשתמש עם דיסקאוןקי ישן יותר של USB2? (וכמובן להשאר במהירות USB2) ולהפך האם ניתן להשתמש ביציאת USB2 הישנה במחשב - עם דיסקאוןקי חדש של USB3 ? (כמובן במהירות USB2) תודה.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. פורום מחשבים ניידים שלום רב , רכשתי לפני כארבעה חודשים מחשב של Hp dv6 pavilion 3130.. מעבד I7 720 וכרטיס מסך של ATI 5650 1g עכשיו אני שומע שהמאוורר עובד ממש חזק ברמות של תעשייה אווירית , ובבדיקת טמפרטורות המחשב עומד על בין 68 ל- 72 מעלות במנוחה (עם חרום פתוח) ובמשחק שבדקתי NBA 2K11 המחשב מגיע ל95 מעלות ואף במקרים מסויימים הגיע לי ל-100 מעלות ונכבה.. האם הדבר נורמלי? מישהו יכול להשיג לי אולי רשימה של מעבדים למחשבים ניידים וטמפרטורות מומלצות? המחשב מונח בדר"כ על שולחן עץ , והוא מגיע למצב שכל הצד השמאלי של המחשב רותח.. תיקון : במשחק DEAD RISING 2 הטמפרטורה מגיע בכל הרבעת המעבדים ל- 99 - 100.. תודה רבה מראש.. =]

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by taz24,

חשבתי שזה יהיה ממש פשוט, רציתי לקנות את ה IPAD 2 אבל חבר שלי סיפר לי על ה ARCOHS 70 שהוא עוושה מוצר הרבה יותר זול ואפילו מציע מספר דברים שלא קימיים ב IPAD 2, די צחקתי עליו בהתחלה אבל אחרי שקראתי את המפרט שלו ואת המחיר...התבלבתי אני צריך את המכשיר לסרטים (הנפח זיכרון של ה ARCHOS גדול בהרבה וגם משדר ב HD), אינטרנט (יש ל ARCHOד תמיכה בפלאש!) ומשחקים (ובמשחקים אני פחות או יותר מתכוון ל SCUMVM ו DOSBOX שזה מספק לי את כל המשחקים שאני אצטרך בעולם, שום משחק חדש מסתבר לא ישתווה ל FALLOUT או MONKEY ISLAND שאותו אפשר להריץ על המיולטור הזה ) חבר'ה, התנתקתי לגמרי מהמציאות או שיש סיכוי שה ARCHOS הוא בחירה באמת חכמה יותר? http://www.91mobiles.com/compare/Apple/iPad+2+16GB+WiFi/vs/Archos…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. שלום. אני צריך בבקשה המלצה למפרט למחשב נייח, ללא מסך וציוד היקפי. אני משתמש במחשב לעבודה באינטרנט, מוזיקה , סרטים. ולעריכת סרטים. אין לי שום שימוש במחשב למשחקים. מבחינת תקציב אני פתוח להצעות, כמובן שאני מעדיף להוציא מינ' כסף שייתן לי את התמורה למה שאני צריך. תודה רבה , אביב

• 3 תגובות
    • 488 צפיות
  25. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)לא * גודל המסך?-13-15 * משקל רצוי?2-3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?שהיה בין 8-12 שעות או פחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)יצאות HDMIחובה למען חיבור לטלוזיה * בלוטות? * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * צורב DVD?כן שהיה לא רועש * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי עדיף שהיה DULL פרטים נוסיפים: המחשב נעוד לקידוד ואדיו אני מתכנן להוריד בו סרטים בלורי אכותיחם עד 50GB לעמיס אותו בסרטים ולעביר תסרטים לטלוזיה דרך חיבור הHDMI חשוב שהמחשב יכול להיות דלוק 24/7 …

• 0 תגובות
    • 614 צפיות

דיונים חדשים בפורומים