עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום אנשים, אני מנסה לעזור לידידה שלי לבחור מחשב נייד. עד אתמול הייתי די סגור על הVostro 5470 אבל אז נתקלתי בפה בפירסומים לגבי בעיות בכרטיס הרשת האלחוטי שלו. זה די מבאס כי הוא עונה על מרבית הדרישות שלה וגם זול יחסית. האם באמת כדאי להתרחק מהמחשב הזה? או שאולי דרייברים יותר עדכניים או עדכון ביוס פתרו את הבעיה? במידה וכן כדאי לחפש משהו אחר, האם תוכלו להמליץ לי על מחשב בסיגנון דומה? ראיתי שהIdeapad של לנובו מתאים במסגרת של המחיר. האם הוא גם מומלץ? * מטרות המחשב- אינטרנט, אופיס וסרטים. * גודל מסך - 13.3 או 14. * מעבד - Core i3 ומעלה. * משקל רצוי - רצוי לא כבד. נראה לי שעדיף מתחת ל2 קילו. *רצוי לא עבה מדי. משהו שדי סביר להסתובב איתו ביום יום. * כמובן שרצוי לה כמה שיותר זמן…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום פורום, ביקשתי עזרה לפני כשבוע בלמצוא מחשב נייד בסביבות ה4K~, המליצו לי על הASUS N55SF: http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=1221321&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he ועד עכשיו זה המחשב הכי טוב שראיתי במחירים האלו. שמתי כבר מקדמה על המחשב ואני אקנה אותו שבוע הבא, אך בכל זאת הצעתם לפרסם עוד פעם נושא לפני הקנייה לראות אולי השתנה משהו, אולי יש איזו הצעה אחרת וטובה יותר, אז הנה אני אם יש משהו אחר מומלץ אשמח לעזרה - המחשב שאני צריך 15" מיועד בעיקר למשחקים ועבודה גרפית, משקל המחשב לא פקטור מי יודע מה, צריך מחשב חזק עם דגש על מאיץ גרפי ובאופן כללי מחשב טוב, מהיר ואמין. הN55SF זה הכי טוב שמצאתי במחירים האלה, המפרט שלו ממש מציאה ביחס למחיר! תודה, לב

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. שלום לכולם, אשמח לעזרת מי שמבין בנושא. 1. יש לנו צורך במחשב נייח שיוכל להריץ סוליד קל [בלי יותר מידי חלקים בפרויקט - משטח שמכופפים לזווית 90 מעלות, ומסמנים חורי הברגה] כיום השימוש בדגם מאוווד מיושן של קוואדרו ומחשב נייד מיושן עוד יותר. מצאתי באזור המרכז בחנות פלונטר - P620 ב800 שח וכנראה זה יהיה הכרטיס. הבא בתור זה P2000 במחיר קרוב ל2000 שכנראה לא נוכל להוציא [ולא בטוח שיש צורך]. אשמח לבניית מפרט מסביב לכרטיס הזה בעוד כ-3K. אם ממש יועיל מבחינת ביצועים, אפשר עוד 3.5K. זה מה שניסחתי כרגע, מניח שהרבה כאן זה overkill - קישור להצעת המחיר https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=284734 פירוט …

4. שלום, מעוניין לקנות מחשב חדש, יש לי חלק מהחלקים, ואני מתלבט לגבי אחרים. מטרת המחשב: לעבוד בצורה כמה שיותר טובה עם Rhino 5 (תוכנה לעיצוב תלת מימד). ראו פרטים עיקריים למטה, מיד אחרי רשימת השאלות הסטנדרטית. 1. תקציב: 3,000-4,000 ש"ח. א. מעדיף לנסות ולחסוך, אבל לא מאוד קריטי. ב. ניתן לחרוג עד כ-4,500 ש"ח, אם ישפר משמעותית את הביצועים. 2. מטרת המחשב העיקרית: ריינו 5; ראו בלינק למעלה. יש אצלהם באתר overview של חומרה מומלצת, אך זה לא מספיק מפורט. המחשב מיועד לצורכי פרנסה. המחשב יחובר למסך (אולי שניים) ברזולוציה נוכחית של 768*1024, מתוך כוונה להחליף את המסכים ולהגדיל את הרזולוציה בעתיד (לא כרגע). 3. אין צורך כרגע בציוד היקפי. 4. רכיבים שיש ברשותי: דיסק קשיח WD Cavier Black 1TB …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by strifer,

היי, שדרגתי את המחשב לפני 5 שנים בערך למפרט הנ"ל: המארז הוא: Antec Nine Hundred, והספק כוח הוא Corsair CMPSU-650TXEU 650 (קניתי את המחשב במקור עם 4870x2) כרטיס המסך הוא HD7850 ובעצם המארז והספק כוח הם החלקים היחידים שלא עברו שדרוג ב8 שנים האחרונות. כיום אני בעיקר מתעסק בפיתוח ובגיימינג בינוני (Overwatch ו Pubg) אבל אני שם לב שהוא קצת מתקשה באיכות בינונית. אז תהיתי מה אפשר לשדרג או שמה בכלל עדיף להחליף את כל המחשב?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. ברשותי מחשב נייד מדגם LG R405-L כאשר אני מחבר אותו לחשמל כל הנוריות במחשב מהבהבות והוא לא נדלק כלל גם לאחר החלפת מטען חדש ואפילו החלפה של סוללה אחרת הוא ממשיך את אותה בעיה פרקתי גם את הארדיסק והזיכרון וניסתי להדליק... גם שהמחשב ללא סוללה יש אותה בעיה...

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by ofir1992,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר STARCRAFT 2 זה היעוד העיקרי הכי חשוב שהמשחק ירוץ מושלם בלי שום נפילות בFPS על הגדרות גרפיקה בינוניות (אם אפשרי בגדר התקציב אם לא אשמח אם תוכלו להסביר כמה צריך להוסיף בשביל לממש את זה) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 מסך 22 אינץ' 16:10 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by SpLAsH,

היי, אשמח אם תוכלו להכין לי 2 מפרטים כאשר אחד יהיה לעבודה משרדית באיזור ה1800 שקל, והשני יהיה למשחקים באיזור ה2300 שני המפרטים צריכים לכלול מעבד (לא משנה לי אם זה AMD או אינטל), לוח אם, זכרון, כרטיס מסך, הארדיסק של 250 ג'יגה, מארז וספק לא צריך את שאר הציוד היקפי תודה רבה עדכון: המפרט עלה ל3500 שקל כולל מסך 19" הציוד שצריך להכלל לא השתנה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. יש לי מחשב ישן שאני שוקל להפוך ל-NAS. המפרט הקיים הוא: 1. לוח אינטל 8I945GMF 2. 2 גיגה זכרון. 3. מעבד חד ליבה של אינטל 3GHZ. 4. דיסק 2 טרה של WD מהסדרה האדומה ושני דיסקים של 1 טרה מהסדרה הירוקה. המחשב יחובר לרשת הביתית בלבד וישמש להזרמת תכני HD במקביל ל-2 מקורות (כל אחד עם תוכן אחר). יותקן עליו Win8, uTorrent, Yes Streamer, Plex. אחת מהמטרות היא לחסוך עד כמה שניתן בחשמל. מה דעתכם?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by MeTaLhAmMeR,

אני מחפש מחשב נייד שיהיה בו צורב דיוידי, קורא זכרונות SD וCF ושיהיה גם קצת למשחקים אה ועוד דבר חשוב שיהיה קל ושהעיצוב שלו יהיה מרשים אני לא ממש מבין בחומרה של מחשבים ניידים אבל אני משער שזה בערך כמו PC רגיל... תודה מראש!!! ;D ;D ;D

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by TheLordBoiko,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם נחוץ ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5, THE WITCHER -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 1920*1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…

12. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות ולחסוך, אבל לא קריטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - אי אפשר ולא נראה לי שיש צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית ופיתוח (visual studio, VM), סרטים, וכו'. בעתיד גיימינג (משחקים חדשים - למשל battlefield 4) - בעתיד אקנה כרטיס מסך בסביבות ה-550 ש"ח 3. מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - כרגע 1680x1080, בעתיד כנראה 1920x1280. 4. לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - הגדרות גרפיות גבוהות במשחקים, אבל לא הכי גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  13. Started by cucu12,

לנובו הוציאו את המחשב הזה לא מזמן.הוא עדיין לא הגיע לארץ בצורה מסודרת. http://www.cnet.com/laptops/lenovo-ideapad-yoga-13/4505-3121_7-35477652.html מישהוא מכיר? יש איזושהיא חוות דעת? כדאי לדעתכם להביאו לארץ ביבוא אישי? תודה.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. המפרט הוא זה אבל את הכרטיס מסך אני מחליף לgt הבנתי שסקיי הם חנות מאוד אמינה וטובה גם ממה שדיברתי איתם הם נראו לי רציניים מאוד הם חזרו אליי לטלפון לגבי שינויים והכול שלא כמו אייבורי דרך אגב אז גם בקשר לחנות אני צריך חוות דעת ממכם תודה. המפרט : « לוח אם » דגם: ABIT AB9 PRO סוג ציפסט: 965 מהירות : 1066 כרטיסקול משולב: 8 ערוצים כרטיס רשת: GigaBit Lan יציאת T.V OUT: כלול תמיכה במעבדים בטכנולוגיית 64Bit: כלול תמיכה בטכנולוגיית DUAL CORE: כלול אחריות : 3 שנים כ.מסך : XFX GeForce 7600GS 250MB אחריות : 3 שנים « דיסק קשיח » דיסק-1: יצרן: Westren Digital טכנולוגיה: SATA2 נפח איחסון: 160GB מהירות: 7200 זכרון מטמון : 8MB אחריות: 3 שנים « מעבד » סוג מעבד: intel Core 2Duo E6300…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום שלום! אשמח שמחה גדולה אם תוכלו לייעץ ולהמליץ לי על מחשב נייד סוס, בעל מעבד חזק מאוד וכרטיס מסך טוב, עליו אוכל לערוך וידאו (על תכנת premiere cs4, בין השאר). הקאץ': אני צריכה שתהיה בו כניסת FireWire או Expresscard, לשם דגימת ווידאו. המפרט שלו צריך לנוע בין המפרטים של ה-HPים הבאים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4992&CatCode= http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5922&CatCode= אבל ממש לא לחוץ לי על HP (גם זה לא ממש אפשרי, לשני המחשבים הנ"ל אין את הכניסות הרצויות...) קיצר - Dell, HP, טושיבה, הכל הולך - רק לא מאק. המון המון תודה מראש, ענת :bunny:

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום, מדובר בנייד של טושיבה(כרגע אני לא יודע מה הדגם המדוייק), היא אומרת שהמסך שחור ואם מתקרבים מאוד אפשר לראות את התצוגה בקושי. נכון לעכשיו היא כיבתה את המחשב וניתקה את הסוללה, יש דרך להציל את המסך או שחייבים ללכת למעבדה? תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום לכלום המפרט שלי כרגע הוא: מעבד: intel core i5 750 לוח אם: gigabyte P55A-UD3 זכרון : 4x2GB DDR3 2000Mhz כרטיס מסך Radeon 5850 OC2 ספק כוח: Corsair HX620W קירור מעבד: Arctic Freezer 13 (זה מה שנראה לי רלוונטי לשאלה) אני רוצה לשדרג את המפרט חשבתי לקנות מעבד: 710 ש"ח AMD Ryzen 5 2400G 3.6Ghz Radeon RX Vega 11 AM4 לוח אם פשוט כלשהו נניח : 370 ש"ח Gigabyte B450M DS3H AM4, AMD B450, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI וזכרונות: 610 ש"ח HyperX FURY Black 2x8GB DDR4 2400MHz CL15 610 סה"כ יוצא 1690 ש"ח אני מניח שהקירור שלי יתאים למעבד החדש(אך יכול להיות שאני טועה). לא רואה סיבה להחל…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by KoDkOd,

שלום חברים,אני מעוניין בחשב ביתי בתקציב 2000 שח" עם חריגה של 200 שח. לא צריך מסך ולא ציוד היקפי,כמובן שצריך מארז וספק וללא מערכת הפעלה. אני מחפש משהו שיהיה אפשר לצפות בו בסרטים ברמה טובה וחוץ מיזה השימושים הרגילים של אינטרנט מוזיקה ואופיס. כמובן שיהיה אפשרות לשידרוג בעתיד כמה שאפשר. תודה מראש לעוזרים!

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by boumendil,

מחשב למשחקים, מתלבט בין שתי החברות. מה חזק יותר? תודה רבה

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by slim_shady,

מפרט למשחקים שיחזיק הרבה זמן+עכבר, מקלדת.... בלי רמקולים..

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד): מקלדת ועכבר לא יזיקו, דגמים פשוטים ומשרדיים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? SSD, כרטיס מסך שאינו מובנה 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (א…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? 15'-13' * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ואם אפשר אז גם USB3 * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא הערות - המחשב חייב להיות בצבע לבן - לפחות 4GB RAM - המחשב מיועד לסטודנטית לשימושים משרדיים וצריך להחזיק כל התואר, אין חובה להשתמש בכל התקציב - אין הגבלה על גודל המסך אלא על המשקל - רצויה אחריות של שלוש שנים, …

23. עזרה בפירוק מכסה המאוורר במחשב LENOVO 3000 N500 שלום, המאוורר של המחשב מרעיש נורא. ניקיתי אותו מבחוץ עם לחץ אוויר אך זה לא עוזר. יש לפרק את הכיסוי האחורי של המחשב על מנת להגיע למאוורר ולנקות אותו בצורה יותר יסודית או אפילו לשמן את הציר המרכזי של המאוורר. העניין הוא שאני לא מצליח לפתוח את הכיסוי האחורי. יש שם בסה"כ שני ברגים שברגע שאני פותח אותם הכיסוי נשאר קבוע במקומו כאילו עוד משהו מחזיק אותו. אין לי מושג איך שני ברגים בלבד מחזיקים כזה כיסוי גדול, אלא אם כן יש שם מסילה או משהו כזה. אני לא רוצה לפתוח בכוח כדי לא לשבור את הכיסוי. בדגם G550 לדוגמא, כבר יש 3 ברגים. גם לפי המדריך של לנובו, לא אמורה להיות בעיה לפתוח את הכיסוי ובכל זאת אני לא מצליח. יש פה איזה טריק שאני מפספס??…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by ya_pl,

שלום, אשמח לקבל הערכת שווי של המחשב הבא: Dell Latitude E6320 Intel Core i5-2520M 2.50GHz, 3MB Cache 8GB DDR3 1333Mhz 128GB SSD Samsung 830 series 13.3" High Definition מקורי Windows 7 Professional 64-Bit 8X DVD +/- RW Drive Intel WiFi Link 6205 סוללה 6 תאים. משקל ללא כונן דיסקים- 1.7 ק"ג. המחשב מגיע עם מגירת מתאם לכונן קשיח/ פלאש נוסף (e-bay) במקום הצורב הDVD. המחשב באחריות לעוד 35 חודשים באתר הלקוח. אין אף שריטה או משהו כזה, ולא הותקנו עליו תוכנות מעבר לאנטי וירוס. הוא פשוט כמו חדש. קיבלתי את המחשב הנ"ל, אך כבר יש לי אחר (דל לטיטיוד E6530). תודה.

25. אני רוצה לרכוש את הנייד של אסוס ux330, אבל צריך לעבוד איתו בעיקר בחוץ בטבע, באור שמש. אם יש לכם אותו, אשמח לקבל חוות דעת האם האור של המסך מספיק חזק. אם לא, אשמח לדעת על מחשב נייד אחר שאפשר לעבוד איתו באור יום (לא בצל). תודה ליאב

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים