ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
חברי פורום יקרים שלום, מכרה שלי, סטודנטית, מעוניינת לרכוש מחשב נייד לצורך הלימודים וגלישה אקראית בשעות לאחר-מכן. הדרישות שלה הן בעיקרון כך: *שיהיה כמה שיותר קל! *שתהיה לו מצלמת אינטרנט מובנית! *שיהיה אפשר לגלוש איתו באינטרנט מהמיטה! כלומר, היא צריכה מחשב בסיסי למדי בדגש על משקל קל ובנייה עמידה. ממה שהבנתי זה קצת בעיה למצוא היום מחשב נייד בלי ויסטה והתקציב לא בדיוק יאפשר להריץ Aero על ההגדרות המלאות, כך שאם ניתן למצוא מחשב נייד עם Windows XP, אז עדיף בהחלט. החומרה הפנימית צריכה לעמוד רק במינימום, אין לה כוונה להריץ יישומים גראפיים או משחקים כלשהם על המחשב, רק לעבודה על טקסט וגלישה באינטרנט. תודה מראש על ההצעות, המלצות והארות
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך לרכוש מחשב שיחזיק 3 שנים בערך לעבודות משרדיות+אינטרנט+סרטים. המחשב ירכש בארה"ב והמחיר בין 800 ל-1000 דולר, אבל עדיף שיהיה יותר קרוב ל-800.. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 13.3, לא כזה חשוב אבל מאט יהיה נחמד * רזולוציית המסך? הסטנדרט יספיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? לא קריטי, עדיף כמובן כמה שיותר נמוך * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 3-4 שעות יהיה מספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluet…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד: e2180 לוח אם: dfidkp35 זיכרונות: osz ddr2 800MHZ 2gb ומאוורר למעבד ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד : AM2+ 9550 Phenom Quad Core לוח אם : Gigabyte MA790X-DS4 דיסק קשיח Seagate 500GB SATA II 7200 RPM 32MB זיכרון: OCZ 4GB (2GBx2) DDR II 800MHz PLT CL4 צורב: LG x20 DVD כרטיס מסך: nVIDIA GeForce 8600GT 1024MB מארז: SilverStone SST-PS01B-W + ספק 450 מקלדת מולטימדיה ועכבר אופטי רמקולים: Creative SBS A300 2.1 איך המפרט הזה עבור גרפיקאי?
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
i5 6600k box 3.5 ghz 6 mb cache asus z170 plus lga1151 intel z170 ddr4 2xPCI-E VGI DVI HDMI corsair vengeance LPX 2X8 GB 2666mhz westren digital caviar black 1 TB sata 3 kingston hyperX 3k SH103s3/120G 120GB ssd sata 3 המחשב לשימוש לימודים אמור לתפקד שלוש שנים קדימה לפחות. אשמח לעצות על מארז ומאווררים. אם מישהו חוש שהמפרט מוגזם ויש לו עצות פרקטיות אשמח לשמוע
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חבר שלי מחפש מפרט ב-11 אלף בדיוק, הדרישות הם מחשב למשחקים שגם יכול להריץ Vista בצורה טובה לא צריך מסך, מקלדת, עכבר, כוננים אופטים או רמקולים מה שכן אני יודע שהוא רוצה X1900XTX ומעבד dual core.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, בניתי מפרט למשפחה עם ילד קטן , עם דגש על אחריות ארוכה לרכיבים מרכזיים. אודה לחוות דעתכם על התאמתו לצרכים ושיפורים אפשריים. שימושים: ילד בן 4: עדיין משחק מריו אבל אולי ישתפר בעוד שנה שנתיים. אז כרגע בלי כרטיס מסך, מסתמך על כרטיס OB או מעבד AMD עם יכולת עיבוד גרפית. ההורים : אופיס וסרטים. רמת שקט: 7-8 ציוד הקפי: רמקולים 2.1 + צורב + כולל מערכת הפעלה Win7 ללא: מקלדת ועכבר. הרכבה ובדיקות ע"י החנות. רצוי TMS / RSM תקציב: רצוי 2750 שח מקסימום ניתן למתוח ל- 3000 גג, בבקשה לנסות לחסוך כמה שאפשר ! מפרט מבוסס מעבד AMD: אחריות 3 שנים : מעבד, לוח אם, דיסק קשיח, מארז + ספק, זיכרונות: כל החיים. AMD A6 3500 2.1Ghz 65W HD6530D Socket FM1 Box, יחידות 1 ₪386 …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד acer aspire 6930. הרבה פעמים קורה שהכונן (WD 500 GB) מתחמם מעל 55 מעלות, מגיע אפילו ל- 59. מדי פעם שומעים רעשים, ונראה לי שהם מגיעים מהכונן. כמו כן המחשב נתקע לפעמים לזמן ממושך (אבל זה לא קורה בתכיפות גבוהה). לפי התוכנה HD TUNE PRO יש בכונן "6 סקטורים לא יציבים". יש לציין שפעם אחת נתתי לטמפ' לעלות (ז"א בלי לעשות ריסטרט או לכבות את המחשב), ולאחר שהגיעה ל-59 היא התחילה לרדת בהדרגה עד ל-50, שזה יציב. האם יש סכנה שהכונן יהרס? יש דרך לטפל בבעיה?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אנשים! אני רוצה לקבל מפרט למחשב רב שימושי ( שיענה לפחות לרוב המשפחה) השימוש העיקרי של המחשב הוא גלישה באנטרנט ומשחקים השימוש באינטרנט מצריך פתיחת כמה וכמה דפים, המשחקים אינם כבדים כמו hallo . וכמובן צפיה בסרטים והורדות..... התקציב: 4000 ש"ח. אין צורך בכונן דיסקטים, בצורב ובציוד הקפי . בבית בנינו את המפרט הבא אשמח לשמוע מה אתם אומרים. AMD athlon 64 bit (s939) 512k 3000 Gigabyte K8NF - 939 or MSI K8N NEO4-P WD/MAXTOR 160 GB SATA 8mb cashe nVIDIA GF PCX-6200 256 Mb turbo ובכן חברה הבמה שלכם! O0
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד: 1190 ש"ח - Core 2 Duo E6300 לוח אם: 550 ש"ח - ConRoeXFire-eSATA2 s775, 945P זכרונות: 980 ש"ח - ?1GB TwinMOS? 667MHZ X2 (שתי סטיקים) כרטיס מסך: 1190 ש"ח - POWERCOLOR X1900GT דיסק קשיח: 435 ש"ח -? WD 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II ?מארז + ספק + 2 מאוורים 12CM: ש"ח ?HEC Compucase CI-6A21 Black and Blue + HEC 400W -TRT - 465 כונן 1.44: 40 ש"ח SONY 1.44 התקנה והרכבה עוד 100 שקל סה"כ כל המחשב יצא לי 4950 ש"ח איך הוא??
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי שפרסמו בבאג את המחשב הזה ואין כמעט ביקורות עליו, מישהו יודע עליו משהו? מדובר במעבדים החדשים של אינטל ה I5 אשמח אם תעזרו לי תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בהמשך לאשכול הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=289436.0 שבו ביקשתי הרכבת מפרט, החלטתי להעלות קצת את התקציב ולהתבסס על מה שהציעו לי בשביל להרכיב מחשב (הלכה המצלמת וידיאו שתכננתי לקנות [=) אז ככה, זה 5000 עכשיו +\- כולל המסך.. לזה הגעתי: (לא רוצה OC, לא יודע למה.. אולי בכלל כדאי יהיה לעשות אבל אני לא מבין בזה מספיק ולא יכול לתאר לעצמי את ההבדלים ואת התוצאות (מכל המובנים)) זה ב TMS.. קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבדים Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz Conroe OEM E6550T ¤ 945 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-S3L Conroe Support GP35S3L ¤ 566 1 מארזים Compucase HEC 6A19 400TRT Black ¤ 421 1 זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤ 458 1 קשיחים …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מתלבט לגבי הדגם של HP pavilion dv6-1140 להלן עיקר המפרט: מעבד:Intel® Core 2 Duo Processor T6400 2 ג'יגה הרץ זיכרון:2048 MB תומך עד 8 דיסק:250 GB מסך:High Definition HP Brightview Display בגודל 15.6 אינץ' באלכסון 1,366 x 768 כ.מסך:ATI Mobility Radeon HD 4530 זיכרון גרפי:כולל של עד 1,278 MB עם זיכרון ייעודי של 512 MB רציתי לדעת למה בדיוק הכרטיס מסך מקביל בסדרה של Nvidia ואם זה יוכל להריץ משחקים (לא מטורפים ולא לגיימרים סתם לשחק כשמשעמם) נניח כמו NFS UNDERGROUND או CALL OF DUTY 5 ואם לא מה הגורם העיקרי שמונע ממנו להריץ(כ.מסך או זיכרון וכו')? תודה [br]פורסם בתאריך: 7.05.2009 בשעה 19:43:54 שלום מיכאל ותודה על התגובהרק שאני מחפש או HP או TOSHIBA ןהאמת אחד המקומות…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קודם רשמתי נושא עם מפרט 4.5 אבל עכשיו התחרטתי לגמרי ואני בכלל בכיוון אחר. קבלתי ביקורות רעות על המפרט הקודם אז בבקשה בנו לי מפרט למחשב (משחקים) בלי כרטיס מסך בלי מסך שלא יצא יותר מ3 טיפה גמישות.... אני רוצה מעבד אינטל לא צריך יותר מ2.8 (הכל אותו דבר ) וram טוב אפשר ללכת על ג'יגה זכרון וזהו תבחרו אתם לוח אם מארז דיסק קשיח (לא צריך יותר מ80) וכל שאר הדברים החשובים. תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מצ"ב הפירוט של המפרט המבוקש: 1. מה התקציב המקסימלי? באזור 3000 ש"ח, אפשר לחרוג קלות (עד 500 ש"ח בערך). אם נדרשת חריגה נוספת אפשר לשקול. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית (אופיס, אינטרנט) פיתוח תוכנות (visual studio 2010, 2008). המחשב מיועד לחברת פיתוח תוכנה כעמדת פיתוח לתוכניתנים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי - 2 מסכי 22" רזולוציה מיני' 1680X1050 (אחד מהם עם ציר מסתובב 90 מעלות), מקלדת + עכבר, רמקולים, אוזניות+מיקרופון 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט - כונן דיסקטים 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד - נדרש מפרט מלא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 - 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא מתוכנן OC 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעל…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אבקש חוות דעתכם על מפרט והצעת מחיר (ללא ציוד היקפי) שקיבלתי לשני המחשבים שלהלן: (בשני המחשבים חשובה האפשרות לשידרוגים עתידיים) מחשב 1: מיועד לעיצוב גרפי בדו-מימד כשימוש עיקרי (אוטוקאד, פוטושופ) ו-3D + עריכת וידאו כשימוש משני. מעבד: intel core i5-2320 3.0Ghz 64bit 6M לוח אם: Gigabyte GA-Z68AP-D3 כרטיס מסך: Sapphire/Ati Radeon HD6570 2GB 128bit DDR3 זיכרון: Kingston (8G) 4G DDR3 1600Mhz Hyper-x blu X2 דיסק קשיח: Toshiba 1TB sata3 7200rpm 64M מארז כולל ספק: Cooler Master elite430 silent fan 12 מאוורר למעבד: Zalman - cpu cooler fm2 socket 1155/775 צורב: Samsung DVD RW sata ----------------- סה"כ: 3.5K ========= מחשב 2: מיועד לעריכת תמונות (פוטושופ) ושימוש ביתי סטנדרטי (כגון…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם, אני סטודנט להנדסת חשמל, מחפש מחשב נייד לצרכים של תכנות, תכנות בקרים ותוכנות כמו מטל''ב וכ'ו. חשוב לי שיידע לעמוד בעומס של כמה תככנות במקביל. חשוב לי תצוגה גרפית טובה אבל לא חייב ברמה הגבוהה ביותר. אם הדבר מוזיל עלויות בצורה משמעותית אני מוכן להתפשר על איכות גרפית פחות טובה. תקציב באזור ה3000-3500 ש''ח.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב עד 1,300-1,400 (אם אפשר בפחות זה היה עדיף), לא ניתן לחרוג מעבר לכך (קושי כלכלי), ישמש ללימודים. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משרדי. * גודל המסך? בגבולות ה-10' * משקל רצוי? שלא היה כבד. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 3 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) שתהיה לפחות יציאת וידאו אחת VGA/DVI/HDMI. * בלוטות? לא חייב, אבל לא אכפת לי שהיה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 150GB. * כונן CD/DVD? צורב? כן. * כונן Bluray? לא (סתם מיותר). * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו ביקש ממני לתכנן לו מחשב חדש עבור אדריכלות. התוכנות המבוקשות הם Vray 6, 3DMAX 2023, AutoCAD. עכשיו, אני מבין במפרטים של מחשבים ניידים, אבל כשניסיתי להרכיב לו מחשב נייח הסתבכתי. כי מעבד וכרטיס אני יודע לבחור אבל איך אני אדע איזה לוח אם, ומארז, וקירור וכל זה. לכן אני צריך את עזרתכם בבניית מפרטים עבורו, ועבור אחרים שיתכן שיבואו. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בשבילו אני צריך מפרט שירוץ עליו חלק ולא יותר. עד אזור ה7,000. ואני צריך עוד מפרט שירוץ ליגה עד 13,000 בשביל שיהיה לי להציע אם מישהו אחר מאותו קורס ירצה להשקיע. (ולא, הם לא מכירים את האתר הזה) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דו…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
ראיתי שחלק נכבד מהניידים מגיעים עם מערכת הפעלה, לכן עולות לי כמה שאלות: 1. ניידים שבאים למשל עם Vista Home - תהיה בעיה (מבחינת ביצועים אולי) להתקין עליהם Vista Ultimate? כלומר, הם מותאמים לגירסת Home או שזו הגירסה שנמכרת כי היא זולה יותר? 2. האם תכונות מסוימות בניידים לא יעבדו על מערכת הפעלה שהותקנה באופן עצמי (קורא טביעות אצבעות, Bluetooth, TouchPad, מצלמת רשת)? אני מחפש נייד באזור ה-4000 ש"ח, לאינטרנט בעיקר, וקצת משחקים קלים. חשבתי על: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_479_2181_2740&products_id=20206 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_479_2181_2740&products_id=20207 (למה הוא עולה 400 ש"ח יותר? לפי הנתונים הוא זהה) http://www.panda…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש מחשב בתקציב של 3500 ש"ח לכל מי שיכול שיבנה מיפרט נורמלי
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד השנה אדריכלות ואני מחפש מחשב המתאים לצרכים של הלימודים,בסביבות התקציב 4500-6000 גג ובו בזמן יכול להפעיל משחקים באיכות סבירה/גבוהה. ??? אני מחפש מחשב היכול להפעיל מספר תוכנות גראפיות (אוטוקאד, פוטושופ מצגות וכו') ביחד מבלי לחוות בירידה משמעותית ביכולת בעל כרטיס מסך איכותי אשר יכול להתמודד עם תוכנות אלו ואף להתמודד עם משחקים ברמה סבירה / גבוהה. אשמח מאוד לקבל המלצות על מחשבים שונים ויתרונות וחסרונות (שמעתי שהמחשבים האיכותים שיכים לDELL וLENOVO לפחות מבחינת אחריות בארץ) ראיתי שיש dell studio המלצות?, או מחשבי טושיבה סטליט? כמו כן, ראיתי את המחשב הזה באייבורי MSI Bravo EX627 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4019&CatCode=315 והוא נראה לי …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי לכולם, הנה מפרט של מחשב HTPC שאני רוצה לבנות: לוח אם - P5QPL-AM Asus מעבד - Core 2 Quad Q9400 Tray Intel זכרון - KVR800D2N5/2G Kingston X2 כונן קשיח - WD5000AAKS Western Digital כרטיס מסך - ATI Radeon HD4670 1GB PCIe Sapphire מאורר למעבד Thermaltake Blue Orb II Cpu Fan 1) מה דתעכם על הלוח אם במפרט? 2) תמליצו לי בבקשה על ספק טוב שיהיה גם שקט, חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט ברמה של 7 מתוך 10. עיקרי השימוש במחשב זה לצפיה של תכני HD ועבודה עם תוכנת שירטוט בתלת מימד(solid works) תודה,
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
החלטתי להחליף מחשב ואשמח לשמוע המלצות. 1. מה התקציב? 2500-3000 2. מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, משחקים, הורדות, עריכת תמונות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? צורב DVD, כונן קשיח 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד phenom 2 x3 של AMD 6. האם חשוב שקט? עד כמה? רצוי מחשב כמה שיותר שקט... 7. האם מתוכנן OC? אולי OC בסיסי שעושים בחנות 8. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מסך? כרגע יש לי מסך LCD 17, רזולוציה 1024X768, בעתיד אני אחליף ל19-22 (אני לא אוהב מסכים גדולים מדי). משחקים די כבדים, כמו: GTA 4, Fallout 3 וכו'. 9. אני רוצה לקנות את המחשב באיזור המרכז: skypc, fox וכו'. 10. …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד בשביל עבודה גראפית בתוכנת שרטוט תלת מימד, אני מחפש כרטיס מסך טוב בשבילה (עדיפות גדולה לnividia) ומסך גדול (עדיפות ל17 אינץ'ׂ). התקציב שלי הוא עד 5 אלף אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי למצוא מחשב מתאים בנוסף עדיפות למעבד I5 ומעלה. אם חסר מידע כלשהו תרשמו לי ואני יגיב עם תשובה תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-