עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by mp91,

אהלן, נשרף לי הלוח אם שהיה ישן גם ככה ולכן אני אשדרג גם את המעבד ואת הזכרונות.. התקציב הוא מינימליסטי, זאת אומרת 300 שקל למעבד ועוד 300 לוח אם, הציעו לי בחנות אחת אינטל g2020 2.9ghz ב325 ובחנות אחרת הציעו לי אינטל g860 3ghz גם ב 320.. בשתי החנויות. הציעו לי אותו לוח אם של אסוס p8h61 r2 וזכרונות 2 גיגה בייט טרנסקנד , האם הרכיבים האלה טובים? האם זו ההמלצה הכי טובה למחיר הזה ?תודה רבה לעוזרים..

• 3 תגובות
    • 996 צפיות
  2. Started by alex15,

מה השימושים שלי ? אינטרנט .משחקים כבדים .מולטימדיה זיכרון 2 GB ומעלה זכרון כמה שיותר חזק יותר טוב ובעל מולטמדיה מושלמת ... וגם עם המסך ....20 או 22 ...

• 11 תגובות
    • 996 צפיות
  3. המחשב יהיה בעיקר למשחקים אך יתפקד גם לשימושים כלליים ובין היתר גם לשימוש במספר תוכנות במקביל לצורך לימודי מדעי המחשב. זה בשביל חבר והוא מעוניין שכל המשחקים יעבדו חלק בהגדרות הכי טובות בו מכיוון שהוא יבלה הרבה ברכבת שיעביר תזמן. תקציב? הבנתי שעד 7000 חשוב לו מסך 15.6 רזולוצייה 1920 בלה בלה הוא לא אמר לי לשאול אבל השאלה עד כמה באמת משתלם להוציא על מחשב נייד שכמו שאני מניח שכולנו יודעים לא משתווה לנייח ואחרי שנה אחת בודדות סביר להניח שכבר לא כל המשחקים יעבדו בו חלק, בניגוד מנייח שיכול בכיף להחזיק 3 שנים בקנייה חכמה. לאחר חפירה קטנה מצאתי 2 דגמים מעניינים https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13255 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14446 השאלה היא, האם ההבדל בין השניים…

• 1 תגובה
    • 996 צפיות
  4. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) שימושי סטודנט (אינטרנט ואופיס) משחקים (לא קלים אבל גם לא הכבדים ביותר משהו משהו באמצע לכיוון משחקים כבדים) וצפייה בסרטים * גודל המסך? 15.4 אם יש הבדל משמעותי במחיר (שבא על חשבון ביצועים) אפשר גם יותר קטן * משקל רצוי? לא מאוד חשוב, שיהיה כמה שיותר קל אבל לא במחיר גבוה מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?בסביבות 3 שעות + זמן טעינה סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא חייב אבל אם יש זה יהיה נחמד * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא פחות מ - 250 gb * צורב DVD? כן * האם נדרשת …

• 7 תגובות
    • 996 צפיות
  5. Started by avihugr,

שלום, אני צריך המלצה לנייד לשימושים בסיסיים , אינטרנט אופיס וכדו(מיועד למורה). חשוב שיהיה נוח לנשיאה, ונוח לשימוש משרדי. מסך לפחות 15 אינץ. חשוב גם שהמקלדת תיהיה מקלדת מלאה, עם המספרים בצד ימין. תקציב 2500 עם אפשרות לחריגה. אשמח אם תוכלו גם להמליץ לי על חנות אמינה שאוכל לרכוש ממנה. תודה רבה מראש לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 996 צפיות
  6. שלום, אני צריך המלצות למחשב נייד בתקציב של עד 3,000 שקלים. אני חייב שהמסך יהיה 15.4 או 15.6 אינץ' חוץ מזה אין לי דרישות מיוחדות. אפשר שהמחשב יהיה ללא מערכת הפעלה. תודה.

• 5 תגובות
    • 996 צפיות
  7. Started by PrefaceAlumni,

שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד לסטודנט, השימושים יהיו אופיס, אינטרנט, ודברים פשוטים אחרים (לא MATLAB או משהו בסגנון). חשוב לי שבמחיר המקסימלי יהיו גם 3 שנים אחריות. יש עדיפות למחשב עם קורא כרטיסים, ועם הארד דיסק לפחות 120 GB(לאחסון תמונות - חובב צילום). תודה רבה וסופ"ש טוב!

8. Started by PayneBack3251,

שלום אחים... אני צריך מפרט שיהיה בעיקר למשחקים בלי צורב ועם מסך שטוח שיהיה בדיוק 5000k ולא יותר. תודה מראש! ושיהיה אחד של צג ואחד של אינטל אם אפשר... אם אין כוח אז רק amd רק אל תגידו שאני לא מתחשב! ;D

• 11 תגובות
    • 996 צפיות
  9. מפרט כמו שאמרתי עד 5000 ( רצוי הרבה פחות) שכלל הכל תודה לכל העוזרים המפרט למשחקים ( לא צריך כרטיס מסך מטורף) סרטים, גלישה, מוזיקה ( מה שעושה אפילו P-3 ) חשבתי אולי ללכת לכיוון המעבד החדש 805D הכפול ליבה הזול מה דעתכם? ( אולי יהיה גם OC לא משהו רציני)

• 13 תגובות
    • 996 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 6000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו על EDIUS + אפטר, שימוש מסיבי בפוטשופ ולייטרום ושימוש אינטרנטי, לפחות 2 כונני צריבה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. רמקולים, כונני צריבה, מקלדת מסך כפול- אפשר בנפרד ממחיר המחשב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, WIN 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? באיזור ת"א עד חדרה (לא קריטי מידי..) 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאס…

• 0 תגובות
    • 996 צפיות
  11. Started by CR7,

התקציב הינו 8000 ש"ח אפשר לחרוג עד 500 ש"ח השימוש העיקרי הוא משחקים וצפייה בסרטים/סדרות באיכות גבוהה. בנוסף עבודה עם אפטר אפקט, ופוטושופ(אך לא לשם זה נקנה המחשב). כמעט כל משחק חדש שיוצא בהגדרות גרפיות הגבוהות ביותר, מעוניין ברזולוציה הכי גבוהה בתמיכה ב4K אין צורך בציוד היקפי כלשהו. שקט חשוב מאוד. לא מתוכנן אוברקלוק יש צורך במערכת הפעלה, ככל הנראה 10/8 אין העדפה לחנות, מאזור המרכז הקנייה מתוכננת לימים הקרובים אלא אם כן יש משהו פורץ דרך שיש סיבה לחכות לו עד כחודש ימים. לא מתוכנן שידרוג בשנתיים הקרובות. חשוב : 2 טרה SSD באזור ה 250. זכרון 16 מעבד i7 עם 6 ליבות. כרטיס מסך 1800-2500 ש"ח תודה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 996 צפיות
  12. טוב בקצרה טובה לחבר טוב, אני צריך מפרט ולפי בקשתו מבוסס I5, לשימוש בעיקר בייתי שזה אומר הרבה אינטרנט ומשחקים, אמנם לא HARDCORE אבל גם צריך ליבה גרפית שתדע להתמודד היטב עם משחקים חדשים על רזולוציות בינוניות, אני מאמין שהתקציב הזה בהחלט יספיק כמה דברים, המחשב לא יעבור אוברקלוק, ואם כן אז אחד ממש בינוני. אין צורך בציוד היקפי כמו מסך מקלדת או עכבר, מארז נטו. לצערי אי אפשר לשים מעבד AMD כי זאת בקשתו, כבדו אותה. חלונות 7 מקורי ובגרסא בייתית. אשמח לראות ספקי סיסוניק, כרטיסי מסך חזקים דיו ומארזי גיימינג פשוטים שבנויים היטב ולא צוברים הרבה אבק. הבחור ביקש גם לוח אם אסוס, נו שוין, הצלחתי לבוא עם זה Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪922 http://www.rsm…

• 4 תגובות
    • 996 צפיות
  13. Started by lsshay,

תשאלו מה הקשר? אז ככה - קופסת הגפרורים שבה אני ומשפחתי גרים בה מכתיבה מיזעור ותליה של כל דבר כולל את המחשב-שורה תחתונה: אני צריך מחשב בגודל הזה (פיזית) -http://www.dell.com/us/p/inspiron-zino-hd-410/pd?p=inspiron-zino-hd-410&view=pdetails עם ביצועים כאלה: http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=dkcwnn1&c=us&l=en&s=dhs&cs=19&model_id=alienware-m11x-r2&vw=classic- ההגיון שלי אומר שאם ניתן למזער מחשב גיימינג חזק(I3) למימדים של נייד 11 אינץ אז מדוע לא ניתן לבנות מחשב בגודל של הזינו עם I3? או שבעצם ניתן?? ולחוקי הפורום אין צורך בציוד היקפי כולל מסך תקציב עד 1000$ שימושים מחשב חזק לשימוש ביתי עם דגש על הופעה תודה מראש

• 7 תגובות
    • 996 צפיות
  14. Started by eran1,

שלום לכולם. אני מעוניין לקנות מחשב ביד, אבל לעומת ההבנה שלי במשחב אישי בניידים אני ממש לא מבין ולא יודע מה צריך ומה טוב. אי צריך את המחשב בשביל לראות סרטים, גלישה באינטרנט, עבודה בגרפיקה (פוטושופ, פריי אנד) וגם למשחקים, אני מעוניין גם בצורב די וי די. התקציב שלי הוא 6000 אך אני יכול לחרום 6500 אולי קצת יותר אבל עדיף 6000-6500. תודה מראש לכל אלה שינסו לעזור לי.

• 4 תגובות
    • 996 צפיות
  15. Started by bennyye1,

זה המפרט שלו: http://www.orange.co.il/PageFiles/5228/LPT02_HP_Pavilion_dv3_2090ej.pdf הוא בן 4 שנים בערך.. הבעיות העיקריות זה שהוא ניהיה קצת איטי ומתחמם די מהר.. בכמה להערכתכם אפשר למכור אותו?

• 2 תגובות
    • 996 צפיות
  16. אני עוד מתלבט בנוגע למחשב נייד 14' וזאת לאחר ששמעתי דברים לא מחמיאים על U430 ו-Flex 2 של לנובו והבנתי מפה שה-Dell Vostro עם בעיות Wifi ומה גם שהפסיקו לייצר את הסדרה ככה שזה מרתיע. רציתי בבקשה לשמוע חוות דעת על איכות המסך של המחשבים הניידים של dell בסדרת Inspiron ו-latitude. תודה.

• 2 תגובות
    • 996 צפיות
  17. היי יש לי מחשב חדש של אסוס N55SF עם ווינדוס 7*64 והיום התחילה לי תקלה מוזרה מאוד. כאשר אני נותן למחשב פקודת שינה/מצב שינה המסך מחשיך, המאוורר ממשיך לעבוד ויש אורות שהמחשב פועל, אך הוא לא מגיב לכל פקודה נוספת. אח"כ אין לי ברירה לעשות ריסטרט והמחשב שואל אותי אם להריץ בסייף מוד. אין וירוסים. עשיתי סריקה מלאה. גם איחיתי את הכונן ויש הרבה מקום פנוי. כאשר אמרתי למחשב לעשות disk check (האופציה שמעל איחוי) הוא עשה כמה פעולות שהוא לא עושה בד"כ כמו תיקון של קבצים אבל זה לא השפיע על המצב. מה לעשות?

• 1 תגובה
    • 996 צפיות
  18. Started by deanko,

אז ככה יש לי מפרט מחשב חדש ואני מעוניין לדעת עד כמה הוא טוב ומספיק להריץ פוטושופ ולעבודה כללית להלן המפרט: מעבד אינטל Intel Core i5 3570 3.4GHz s1155 6MB,GPU core, Tray קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 לוח אם Asus P8H77-M PRO s1155, Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 XMP, 2xPCI-E, VGA,DVI,HDMI,DP זכרונות G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 כרטיס מסך Asus GT640 2GB DDR3 DX11 2xDVI HDMI PCI-E דיסק קשיח Westren Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III WD5000AAKX צורב LG DVD+RW GH24NS x24 Black SATA OEM כרטיסי קול On Board 7.1 Channel Audio ציוד רשתות On Board 10/100/1000 ספק כוח Antec Basiq 450W Active PFC 12cm PSU VP450P Retail מארז למחשב Sharkoo…

• 3 תגובות
    • 996 צפיות
  19. לא חשוב השקט. מיועד למסך 17", לא צריך שום חומרה ותוכנה נוספים. מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ₪768 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם Gigabyte GA-G41M-ES2L ₪259 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950030 כונן קשיח Westren Digital WD5000AADS 3.5" 500GB SATA2 32MB ₪274 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1247 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI Black ₪510 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-4GBPI-B צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ₪137 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SH-S223 מארז ללא ספק Antec Three Hundred ₪297 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid…

• 13 תגובות
    • 996 צפיות
  20. שלום לכולם לאחר שחיפשתי מחשב חביב לסטודנט כבר זמן מה, נתקלתי בASUS U 31F, הוא היה נראה מחשב טוב, נוח, קל יחסית וכמובן עם זמן סוללה ארוך ומתאים למחיר שלי (באיזור ה-3k). החשש היחיד שלי היה שאסוס נותנת רק אחריות לשנתיים. ואז משום מה התחלתי לשמוע שהשירות של החברה בארץ הוא על הפנים, שהמעבדה שלהם עובדת מאוד לאט וכו'. אמינות של מחשב מאוד חשובה לי (חשוב לציין שלא שמעתי כלום לגבי האמינות של הדגם הזה, לכן אני אשמח אם תעזרו לי גם פה), ואני לא רוצה להתקע באמצע שנת הלימודים חודשיים בלי מחשב כי פתאום נדפק משהו והחברה לא עושה מספיק. לכן רציתי לשמוע מה דעתכם על אסוס באופן כללי בתחום הזה, ועל הדגם הזה ספציפית. מעבר לכך, בזאפ יש ממש דף שמרכז את כל הדרישות שלי (מחשב קל, בטווח של עד 3K)…

• 4 תגובות
    • 996 צפיות
  21. אני צריך המלצות ל-2 מחשבים ניידים, אחד לי ואחד לאחותי הקטנה, שניהם אמורים להיות בשימוש גם בבית הספר. מחשב ראשון - תקציב עד ל- 3K עם חריגה של 200 שקל, מחשב שמתאים לדרישות בתקציב קטן יותר יהיה מצוין. מטרות המחשב? בעיקר עבודה משרדית, קצת משחקים קלים וצפיה בסרטים. * גודל המסך? עד ל-13-14 אינץ'. * משקל רצוי? כמה שפחות המחשב מיועד לשימוש יום יומי מחוץ לבית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, לפחות 6 שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? יכול להיות נחמד, אבל ממש לא הכרחי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בנוסף, ה…

22. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב שמיועד למגוון עבודות שונות (35% לשימוש משרדי רגיל 40% לגרפיקה תיכנות ותלת מימד ו 25% למשחקים) 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? בין 2000 ל 2500 אפשר להתגמש בלי לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ 100 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? 35% לשימוש משרדי רגיל 40% לגרפיקה תיכנות ותלת מימד ו 25% למשחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? לא צריך …

• 7 תגובות
    • 996 צפיות
  23. חשוב שיהיה מסוגל להתמודד טוב עם עריכה גרפית בדו-מימד ברזולוציות גבוהות. בהתאם חשוב מאוד גם שהמסך יהיה איכותי. תודה..

• 10 תגובות
    • 996 צפיות
  24. Started by mamatzav,

שלום לכולם, אני חדש כאן, שמי תומר. בימים האחרונים חקרתי את עניין הניידים, וגיליתי את המחשב הזה: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?lc=en&cc=il&dlc=en&product=3263231〈=en&docname=c00774551 במחיר 4100 ש"ח מחנות בקרית אונו השאלה אם זו קנייה טובה לדעתכם? כתוב ב HP שהוא מותאם ל VISTA שזה נחמד מאוד והוא גם נראה חתיך לאללה... תודה וגמר חתימה טובה תומר

• 3 תגובות
    • 996 צפיות
  25. שלום לכם, הגיע הזמן לשדרג את המחשב. אני חשבתי על משהו מבוסס AMD 64 2800, ובנוסף לוח עם כניסת פיירוויר של ג'יגהבייט K8NS PRO. האם זה שילוב מוצלח, האם אפשרי להגיע לשילוב הזה + זכרון 512 מגה + מארז כולל ספק בתקציב של 2000 ש"ח ? אם לא, האם כדאי לקחת לוח כמו ה K8N Pro של ג'יגה בייט, שהוא גם עם פיירוויר ותומך ב 64 ביט. חבר טוב, הציע בכלל שאני אקנה איזה Ahtlon XP טוב, כיוון שגם ככה אין מה לעשות עם ה 64 ביט היום. דעתכם?

• 12 תגובות
    • 996 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.