ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, גמיש, ניתן גם לחסוך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב צריך לשמש במחשב ביתי קלאסי + להכיל מאגרי מידע ומנועי חיפוש כמו "אוצר החכמה" ו "פרוייקט השו"ת" (מאגרי מידע תורניים) לא יהיה שימוש רב במשחקים, שימוש בסיסי מאד באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפי…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אוקיי אני מעונין להרכיב מחשב שמיועד לשימושים הבאים: וירטואליזציה איחסון מידע מערכת הפעלה ראשית: לינוקס שימושים משניים: htpc/hdmi המלצות בסיסיות: מבוסס אינטל מארז שקט, העדפה לקירור פסיבי לחלוטין עדיפות למארז קטן מימדים שאלות: מעבד חזק, 2 הארדיסקים 2 סידירומים, מארז ולוח micro atx יהיו שילוב טוב? (מבחינה של התחממות,תאימות הרכיבים למארז...) תקציב: איפשהו בין 3000- ל5000 שקל, אין צורך במסך\מקלדת\עכבר אודה לעזרה, בעיקר בבחירת מארז וגוף קירור שיכול לשבת בתוכו, ברצוני ליצור מחשב חזק אבל שקט ולא גדול מימדים רוב תודות, עריכה 2: הרכבתי מפרט, וגם מצאתי מארז מיני שנראה לי שיאכלס הכל, וגם את הגוף קירור שבחרתי Intel Core 2 Duo E4500 2.2GHz 2Mb Box 685 ש"ח 1 Intel® Desktop Boar…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! אני לא צריך ציוד היקפי והארד דיסק (אני לוקח מהמחשב הישן..) ואם אפשר שהמחשב יריץ בצורה טובה warcraft 3. בהצלחה!
-
- 6 תגובות
- 720 צפיות
-
-
חבר מתייאש מה-Pentium 4 1.5GHz אז הוא החליט לשים קצת כסף בשביל לקנות מחשב חדש. 1. 2000 ש"ח מקסימום, ללא חריגה. 2. משחקים כבדים, למשוך את הביצועים שלו עד המקסימום. 3. ללא ציוד היקפי בכלל. 4. שיהיה צורב DVD מצויין. 5. שיהיו חלקים מוכרים, שלא יעשה בעיות אחרי כמה זמן. 6. שלא יהיו בעיות בעניין הקירור, מארז איכותי ולאו דווקא יפה. 7. אין צורך במערכת הפעלה. 8. אין צורך בצרכים מיוחדים. 9. לא חשוב אם הוא יהיה שקט או לא. 10. לא מתוכנן OC 11. משחקים כבדים, בשאיפה למשחקים האחרונים - לא דווקא על הגדרות גבוהות אלא יותר על ביצועים מאשר איכות. אם אפשר, שיהיה מהחנות הבאה: www.logicpc.co.il תודה רבה לכל העוזרים מראש. 8)
-
- 6 תגובות
- 669 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב בעיקר ללימודים, אבל שיוכל להריץ גם משחקים כמו שצריך במידה ואני אמצא את הזמן (תנו להיות אופטימי). התקציב כאמור הוא באיזור ה 2300 ש"ח, אני מתכנן לקנות מסך 22", ViewSonic או סמסונג כנראה (אם למישהו יש המלצה/הצדקה למחיר של ה T220P אשמח לשמוע). הארדיסק 250 או 320 ג'יגה (הבדל זניח במחיר לא ?) וזכרון 2 ג'יגה ככל הנראה. המחיר אמור לכלול גם מקלדת, עכבר (עדיפות למשהו מעבר לבסיסי, עם עוד 2 כפתורים בצדדים, ושיהיה נוח כמובן) ורמקולים (SBS370/380 ?). וכרטיס רשת אלחוטי. וזהו. תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 708 צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב שישמש בעיקר לשיתוף קבצים ואינטרנט. יש לי כבר זכרונות (2 סטיקים של 512 DDR333 CL2.5 ) ללא מסך וציוד היקפי. הדרישות הם: שקט שקט. דיסק גדול. תקציב גמיש אפשר גם בפחות תודה
-
- 6 תגובות
- 710 צפיות
-
-
שלום! אאשמח אם תרכיבו לי מחשב טוב שיחזיק למספר לא מבוטל של שנים לאחר מחשב של 5 שנים שלא שיניתי אף חלק... אממ התקציב 4500 גג המטרה למשחקים ללא צורך בציוד הקפי+מסך. כרטיס מסך טוב למשחקים, כונן 80 GB המארז שיהיה במידות של המארז HEC CI6A21 כי יש לי מין ארון מובנה למארז. אין לי שום כוונה לעשות אוברקלוק אז כל היוצא מזה בטל. לכלול הרכבה בתקציב! ובבקשה מהחנויות הנ"ל: מהחנות האחרונה אני מעדיף בגלל מיקום לרכוש רוב המפרט אך אם דבר יותר טוב/זול במקום אחר אז כמובן זה יהיה עדיף... www.ksp.co.il www.memorypc.co.il www.pcdiscount.co.il תודה!
-
- 6 תגובות
- 791 צפיות
-
-
אז ככה הציעו לחבר לו מחשב ב-2700 שקל ורציתי עצתכם, העיניין הוא כזה המחשב בן כ-7 חודשים + -, המיפרט: מעבד: DualCore INTEL Pentium D 930 2X2MB מאוורר מעבד: ASUS CRUX P5M2-8SB3W לוח אם: INTEL Sorento D945GNT ספק כוח: ROCKETEER Spire 500W With 12' FAN Blue Led זיכרון פנימי: 2G DDR2 533Hz דיסק קשיח: WD 160G 8MB חדש - 3 ש' אחריות צורב: LG חדש אחריות לשנה כרטיס קול:Creative Live 7.1 24Bit מארז: שחור כסוף עם ידית נשיאה, Half Tower, הלדים של המארז לא עובדים, יש 3 מאווררים (אחד במקום כונס אוויר). אני לא הכי היתלהבתי אבל מהמארז, אבל מה יש עדיין אחריות על המעבד והלוח, הפנים ניראה נקי (אין אבק ניראה שהוכן לפסח), HD חדש, צורב חדש, הבנאדם ניראה אמין ואחלה בסה"כ אבל עדיין עצה ל תזיק, …
-
- 6 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום, אשמח לשמוע הערות על המפרט הבא. המחשב נקנה למטרות פיתוח תוכנה, קצת משחקים, אינטרנט וכו' וכו' הקו המנחה - שיהיה איכותי ויאפשר שידרג קל בעתיד... thnx מראש AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Oem 950 ש"ח Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4 4X Socket 939 690 ש"ח A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 888 ש"ח Albatron GeForce 6600 128MB DDR 807 ש"ח Creative Sound Blaster Audigy 2 Value 395 ש"ח WD SATA 160GB 8MB 7200 RPM 575 ש"ח NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk 385 ש"ח Chenbro Mid Tower Xpider PC61166 Silver Screwless W/Lock 500 Watt Gaming Case 366 ש"ח Sony Floppy Drive 1.44…
-
- 6 תגובות
- 803 צפיות
-
-
הי, רוצה לרכוש נייד, בעדיפות לנתונים הבאים: תקציב 8000, מסך 12-14.1 שאינו מבריק! יצרן: עדיפות ל- LG, HP, Lenovo זיכרון: 1 גיגה. מערכת הפעלה: רצוי ויסטה. יכול להיות שלא מצאתי אחד כזה?
-
- 6 תגובות
- 902 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל רק אם באמת שווה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים כמו GTA V, COD וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לא מתוכנן oc. שהמחשב יחזיק לפחות 5. ברשותי מסך 24 אינץ של סמנסוג. אני אשחק במשחקים כבדים. אין צורך בצורב יש לי.
-
- 6 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד די ישן (Core 2) של לנובו ששבק חיים, הוא לא עולה אחרי הספלאש סקרין של הביוס ולא מגיע לPOST. נראה כמו בעיית חומרה, ניסיתי לאפס את הביוס וזה לא עזר. איפה באיזור המרכז יש מעבדה אמינה ואיכותית שמתקנת לנובו? תודה, זיו
-
שלום, חג שמח. קיבלתי אתמול מחשב נייד חדש עם מעבד I5-450M 4 ג'יגה זיכרון DDR3 ועוד. משום מה, המחשב מרגיש איטי מדי, חשבתי שהמחשב פשוט "יעוף", אני צריך להסביר את העניין של האיטיות - המחשב לא איטי בפעולות כמו כיווץ, פתיחה של כיווץ, מבחני ביצועים (שיצאו טובים יותר ממחשבים בעלי מפרטים זהים) אלא במערכת הפעלה - העלאה של הווינדוס שלוקחת הרבה זמן (הרבה יותר מAMD64-3000 שהיה לי), בנוסף יש השהייה מדי פעם בכניסה לתוכנות ודברים כאלה. מה יכולה להיות הסיבה? הווינדוס שאייסר מביאים איטי יותר ? ושאלה שניה, כשאני נכנס למנהל המשימות - ביצועים, אני רואה בזיכרון פיזי סה"כ3766 מ"ב ולא 4000. כמו כן גם במקש ימני על המחשב שלי, אני רואה זיכרון מותקן - 4GB ניתנים לשימוש - 3.68 לאן נעלמו השאר? תודה רב…
-
- 6 תגובות
- 911 צפיות
-
-
מבקש דעתכם על הנייד LG מפרט טכני : מסך: 15.1" LCD-TFT 1024 x 768 מעבד: INTEL PENTIUM 4 2.4GHz זיכרון: 256MB דיסק קשיח: 20GB HITACHI כונן תקליטורים:COMBO CDRW+ DVD+CD-ROM פנימי (צורב משולב DVD )!!! כונן דיסקים 1.44 : פנימי כלול במחיר ! כרטיס מסך: ATI Redeon UP to 16mb DDR כרטיס קול: bit 16 רמקולים: זוג רמקולים סטראופונים + יציאה למיקרופון חיצוני. מודם פקס: 56K V.90 כרטיס רשת: LAN 10/100 יציאות: USB 1.1 , FIREWIRE 1394 IEEE מערכת הפעלה (כלול במחיר) : Windows XP Home משקל: 2.9 ק"ג !! סוללה: Li-Ion 4000 mAH תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב ביתי חזק רב שימושי, אשר ישמש בין היתר לגיימינג ויהיה איכותי גם לשנים הבאות. במחשב הנוכחי אני עם מסך SAMSUNG 920bm: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824001242 אשמח לחסוך עלויות ולהשאיר אותו, אך בהחלט מעוניין לשמוע על אופציה של תוספת מסך במסגרת התקציב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניצול מקסימלי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ- 500 שח, מיועד בעיקר לאפשרות של קניית מסך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, התלבטות לגבי תכני HD (שכן המסך הנוכחי לא תומך FULL HD). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיק…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני סטודנטית לארכיטקטורה וזקוקה למחשב נייד שיכול לעמוד בשימוש בתוכנות גרפיקה יחסית כבדות (אוטוקד, ויז, סקאצ'אפ, פוטושופ וכו'). אני צריכה חוות דעת לגבי המחשב הזה (בלינק) http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=18173 ובמה אפשר לקצץ מאחר והמחיר קצת יקר לי.. (חשבתי בהתחלה בכיוון ה5500 אבל בגלל הכרטיס מסך שהוא חיוני המחיר די יקר) תודה! טל :s05:
-
- 6 תגובות
- 876 צפיות
-
-
בוקר טוב, * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI,USB 3.0 * בלוטות? 3.0V (?) * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא משנה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא משנה זה טוב? http://www.laptopspec.net/tag/geforce-gtx-485m/ http://www.engadget.com/2011/01/26/maingear-throws-sandy-bridge-gtx-485m-into-ex-l-15-laptop/ http://www.affordablelaptops.com.au/c…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לעוזרים! חברה שלי מתחילה עוד מעט לימודי עיצוב גרפי והיא צריכה לרכוש מחשב טוב. אני לא יודעת בדיוק מה יהיו התוכנות אבל אני בטוחה שחלק מכם יודעים בטח משהו בסגנון של PHOTOSHOP, 3Dmax, ILLUSTRASOR וכדומה. איזו חברה הכי מומלצת למחשב גרפי? 1. HD צריך להיות מעל 500 ג'. 2. מסך 19 אינצ' לפחות. 3. רצוי מאוד שהמחשב יהיה מאוד שקט 4. כרטיס מסך מטורף שיריץ את כל התוכנות הכבדות של העיצוב הגרפי. 5. מעבד חזק ויציב - 4 ליבות. 6. צורב DVD + כונן רגיל DVD. 7. קירור טוב למעבד, כרטיס מסך ולמארז. 8. מקלדת ועכבר איכותיים לא משנה החברה. 9. מארז שקט ואיכותי. אם אתם יודעים עוד על דברים שהיא זקוקה להם במחשב אשמח לשמוע !! בתודה, מורן.
-
- 6 תגובות
- 905 צפיות
-
-
לבית. מעט אופיס, אינטרנט, בעיקר הורדת שירים וסרטים, שמיעה וצפייה גם בטלויזיה. לא למשחקים. דיסק קשיח 80 גיגה לפחות.צורב DVD. בתודה מראש
-
- 6 תגובות
- 607 צפיות
-
-
התקציב: 7 אלף שימוש המחשב: בעיקר לתלת-מימד אבל גם למשחקים, עריכת מוזיקה. אני משתש בתוכנות מאיה, זיבראש, cubase גם פוטושופ. זה הפרט שהרכבתי, אני עדיין לא סגור על החלקים ולכן אני מבקש שתגידו לי אם המפרט טוב. Intel Core i7 920 2.66Ghz 8MB Cache BOX, יחידות 1 ₪1480 NOCTUA NH-U12P SE1366 Intel LGA1366 Cpu Cooler, יחידות 1 ₪260 GIGABYTE GA-EX58-UD5 INTEL X58, יחידות 1 ₪1540 G.Skill DDR3 12GB Tri Channel 1333MHZ 12GBNQ CL9 , יחידות 1 ₪1390 WD 1TB 7200RPM 32MB SATA2 BLACK, יחידות 1 ₪490 LG GSA-GH22NS40 DVDRWX22 SATA BLACK BULK, יחידות 1 ₪110 SAPPHIRE RADEON HD4870 1GB DDR5 VAPOR-X PCI-E, יחידות 1 ₪960 ANTEC SOLO BLACK SILVER, יחידות 1 ₪380 Antec EarthWatts EA500 500W Retail, יחיד…
-
- 6 תגובות
- 856 צפיות
-
-
אהלן. מבקש עזרה בבניה. כרגע זה מה שיצא לי. חסר מארז. זה אני או שהמבצעים על הפנים לבלאק פריידי הזה? תודה מפרט זה הורכב ב - [url]www.tms.co.il[/url] - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל [b]מעבדים:[/b] [url=https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=104333]AMD Ryzen 5 3500X AM4 Tray[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 580 [b]קירור למעבדים:[/b] [url=https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=103077]AMD Wraith Spire Cooler no LED[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 25 [b]לוחות אם:[/b] [url=https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=1…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן לכולם .. אני מבקש הצעות ייעול למחשב שהרכבתי אם ישנם.. חלקים שלא רשמתי שאני צריך כנראה כבר יש לי .. מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box קרור למעבד: Arctic-Cooling FREEZER-7-PRO FOR INTEL 775 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L כרטיס גרפי: GIGABYTE nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe זכרון :Kingston DDR-2 - 2X1024mb 800Mhz CL5 מסך: ViewSonic 19" LCD - VP930 - Pro Series 8ms מארז + ספק : HTPC - EZcool T-280D Piano Black 400W HTPC Case תודה מראש..
-
- 6 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שלום, אני לא מבין דבר במחשבים ניידים, ובגלל זה זקוק להמלצות שלכם על נייד שיעלה על הדרישות שלי. יש לי מחשב נייח חדש וחזק שמספק את כל הצרכים שלי, וישאר גם לספק אותם בעתיד, אך אני זקוק לניידות לפעמים. אני זקוק למחשב לצורך עיבוד סאונד. עבודה שדורשת משאבי מערכת גבוהים, הכוללים מעבד חזק ולפחות 4GB זכרון. אין חשיבות למשקל, אין חשיבות רבה לזמן סוללה, כיוון שלרוב יהיה חיבור לחשמל. (לרוב). הארדיסק מהיר, וכמה שיותר נפח. אחרי חיפושים קלים, ראיתי שהנפחים שלהם לא מגיעים למספרים גדולים. לכן אם אפשר לחסוך, ולחבר אחד חיצוני, נשמע כמו פתרון מושלם. גודל מסך ורזולוציה גדולים. אין חשיבות לכ.מסך. עדיפות גדולה ליותר מ2 USB. אם אפשר, לפחות 4. (1 עכבר, 2כרטיס קול חיצוני, 3מקלדת שליטה, 4קשיח חיצונ…
-
- 6 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב גיימינג חדש: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DOTA2 , וכל החדשים... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920/1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. ה…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-