ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני צריך מחשב לבית לעבודה משרדית וסרטי HD אני לא צריך כונן קשיח ומארז אני כן צריך מאורר 120 אמין בנוסף כרטיס המסך חייב להיות חיצוני אין תוכניות שדרוג מרחיקות לכת,ללא אוברקלוק מאיזור באר שבע עם חריגה מינימלית ככל האפשר וללא ציוד היקפי. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 616 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב שיתאים לעריכת וידאו עם נניח פרמייר CS5, בלי שימוש למשחקים. תקציב 4000-6000 שח. core i7 מרובע ליבות sandy bridge הארד-דיסק 500G ומעלה. רצוי מסך מט בגודל 15.6 או משהו קרוב. זיכרון 8GB יציאות: ,USB 3, eSATA כרטיס מסך מתאים לעריכת וידאו - לא דרישות גבוהות כמו במשחקים. אמנם העבודה בעריכה מוגבלת מבחינת ההיקף, אך המחשב צריך להיות מסוגל לבצע את מה שרוצים ממנו. ושאלה עקרונית לגבי עריכת וידאו במחשב נייד השאלה העיקרית שלי, האם מחשב נייד יכול לשמש תחליף למחשב שולחני לעריכת וידאו? בינתיים, המקובל הוא שמי שצריך מחשב לעריכת וידאו, פונה להתעניין במחשב שולחני - מדוע? כאן למשל, מוצע מחשב שעונה למעשה על הדרישות שלי (לא בטוח אם זה מסך מט, אך לא עניין שבגללו הייתי פוסל את הקני…
-
- 1 תגובה
- 598 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לשדרג את המחשב שלי עד 200 שח המפרטי הנוכחי שלי הוא: לוח אם:gigabyte ep43-ds3l מעבד :intel daul core 2 e8400 כרטיס מסך:nvidia ge9800 זיכרון:2GBX2 (לא זוכר איזו חברה נראה לי קינגסטון) וקירור למעבד (מאוורר) zalman ספק כוח: Antec Earthwatts EA-500 500W מארז:ANTEC SONATA 3 והנה טופס: 1. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוח…
-
- 3 תגובות
- 573 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד: core i7 מרובע ליבות sandy bridge מסך מט בגודל 14 או 15 אינץ' (עדיפות ל-14) מקלדת בנויה היטב, שתהיה נוחה להקלדה מרובה ולא שברירית זיכרון 8GB יציאות שחשוב שיהיו : HDMI,USB 3, eSATA אין עדיפות מסוימת לכרטיס מסך , חשוב שידע להריץ סרטי FHD בקלות כמו כן משחקים ברמה סבירה wi-fi שתומך בכל התקנים העדכניים המחיר עד 6000 ש"ח תודה לכל העוזרים
-
- 6 תגובות
- 837 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד עם ווינדוס 7. במחשב מוגדר שלאחר X זמן המחשב נכנס להשהייה בכדי לחסוך בחשמל. לאחר הזמן הזה הוא מנתק גם את ה-WIFI,הבעיה בדבר היא שאני מוריד קבצים וניתוק ה-WIFI גורם להפסקת ההורדות. איפה ניתן להגדיר שהמחשב לא ינתק את ה-WIFI ואוכל להמשיך את ההורדות? בתודה מראש,
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי HP530 בן שנתיים וחצי-שלוש הסוללה שלו כבר גמורה וחשבתי להזמין חדשה מ-DX: http://www.dealextreme.com/p/hp-530-compatible-4800mah-replacement-battery-for-hp-510-530-series-24268 האם זה כדאי? יש למישהו נסיון עם סוללות מ-DX? תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחיין שלי רוצה מחשב חדש, למרות שאני אישית חושב שהוא לא צריך כי מה שיש לו דיי טוב. המטרה היא לקנות חדש לתת לאחותו הקטנה את שלו. כרגע עם פנטיום 5300, 2 גיגה זיכרון, סוחב WIN7 מצויין. המחשב למטרת משחקים+אינטרנט בלבד. האבא קיבל מפרט כזה מחנות: 1. מקלדת +עכבר לוגיטק- 66 שקל. 2. מארז מידי שחור HEC300W- כ240 שקל 3. לוח אם- INTEL PETERCOVE CLAEDDALE - עלות 438 שקל 4. I3-540 עלות 522- 5. WD 1TB GREEN - עלות-378 6. זיכרון קינגסטון 1333 DDR 3 (לא כתוב כמה )- 247 שקל 7. מסך מחשב MAG GML2216 LED - עלות 556 שקל 8. כרטיס מסך RADEON HD5450 1GB -(כתוב גם 512MB אז זה לא מובן כמה בעצם)- 177 שקל 9. צורב ASUS- 1עלות 130 שקל סה"כ- 2757 = 3199 כולל מעמ. לי נשמע מפרט סתמי, לא חושב שירגיש הבדלי ב…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אשמח לקבל את חוות דעתכם על מפרט שקיבלתי, שימושים: - הרבה אינטרנט - הרבה סרטים / סדרות - משחקים בתקופות שיש זמן מפרט (כפי שנשלח לי באי מייל): מעבד: Intel i5 2500 3.3GHZ זכרון: kingston 1333 4GB Intel DH67 :לוח אם gforce gts 450 1gb +hdmi :כרטיס מסך כרטיס קול קריאייטיב 5.1 wd wd/sata 1TB 64 cache 7200 :כונן קשיח v hunt key 550 :ספק כח מערכת הפעלה כלולה במחיר מחיר: 3150 ש"ח לגבי מארז וקירור הבחור (שאני מכיר וסומך עליו) אמר שהוא יבחר לי משהו באיכות בינונית + מפני שבזה אני אפילו מבין עוד פחות ממה שאני מבין במפרטים בכלליות. אשמח לחוות דעתכם.. תודה. בן.
-
- 4 תגובות
- 744 צפיות
-
-
הכותרת די מסגירה את מה שאני מחפש אני מניח.. כמו כן שורה תחתונה לא הבנתי איזה מפרט עדיף לגיימינג המפרטים לגיימינג או מפרטי מקסימום גיימינג מינומים מחיר. כמו כן עיינתי במפרט הגיימינג שתקציב ה5000 שקל האם זה המקסימום שאני יכול להשיג בתקציב הזה? 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזו…
-
- 8 תגובות
- 860 צפיות
-
-
שלום! אני מחפש מחשב נייד בשביל ילד בן 15 שמתכנן לקחת אותו ללימודים. צרכים: בית ספר, משחקים לא כבדים, וורד, אינטרנט וכו'. גודל המסך: 13-16 אינץ'. משקל רצוי: עד 2.5 ק"ג. זמן סוללה: 3-4 שעות. כונן DVD: כן. תודה!
-
- 17 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח, ברצוני לרכוש מחשב ניייד.. עשיתי קצת חיפוש ומצאתי מחשב ניייד של DELL הבנתי שהם חברה טובה ובאמת עומדת בדרישות.. מצאתי דגם DELL XPS 15Z באתר של DELL עצמו. יא אפשר לתת קישור כי זה רושם שגיאה אז אני ארשום כיצד להגיע אליו. נכנסים לאתר של DELL ישראל http://www.dell.co.il/ למעלה יש בית ואז בחורים באפשרות הראשונה מחשבי מחברת ומחשבים זעירים > בצד ימין יש צמצום של הבחירה ואז בוחרים במסך 15.6 > הפתחו 4 אפשרות > האפשרות השנייה זה הדגם שאני רוצה. אהבתי נורא את העיצוב הדק והמיוחד שלו. יש לו כמה אפשרות למפרט. אז מה שחשוב לי זה כרטיס מסך חזק כרטיס קול של 5.1 כמה שיותר זיכרון RAM ארדיסק גדול כרטיס רשת אלחוטי חזק מערכת הפעלה ווינדוס 7 כמובן (עברית) בולוטט מצלמה…
-
- 2 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לעזרתכם. אני זקוק למחשב נייד קל ודק ככל שניתן, רצוי 13.3" ושלא יחרוג מ-2 קילו (עדיף כמה שפחות). חשוב מעבד i5 ובעיקר מאיץ גרפי שידע להתמודד היטב עם וידיאו 1080p. משחקים לא רלוונטיים. רצוי חיי סוללה של 3 שעות לפחות. עדיפות נוספת - מיקום חיבורים נוח, משום שהמחשב ישמש כמחשב ראשי במשרד כך שאצטרך כל בוקר לחבר אליו את הכבלים השונים. Dell Vostro v130 נראה מעולה עבורי מבחינת מימדים, מעבד וחיבורים, אבל אני חושש שמאיץ GMA HD לא יסחב לי את הוידיאו. מה דעתם? יש לכם המלצות? תודה רבה מראש.
-
- 4 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה למחשב משרדי לשימושי אופיס ואינטרנט במחיר של עד 1300 ש"ח. אני יודע שמדובר בבקשה חריגה, אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא את המפרט היציב והטוב ביותר. חשבתי על המפרט הזה - מה דעתכם? דגם מחשב: i00 מעבדי אינטל: Core i3 540, 3.06GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9500 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Zalman SZ CC92HS CPU Cooler http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12717 לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P7H55-M LX s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1333, VGA, DVI, PCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11741 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2GB G.Skill CL9 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12376 דיסקים קשיחים: Western Digita…
-
- 6 תגובות
- 901 צפיות
-
-
מה 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K 2. מה שימושי המחשב? משחקים ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. STARCRAFT, Metro, Dirt -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציי…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם צריך מפרט לאחי עד 2000 שח. הצרכים שלו הם בעיקר חיבור המחשב לטלויזיה, לכן אני מניח שאצטרך כ.מ חזק יחסית. מעבר לזה, אני לא חושב שצריך מעבד בשמיים, אלא אחד שיספק עבודה טובה לשנתיים שלוש הקרובות. לא צריך ציוד הקפי. אה, ודבר נוסף, יציאה לייזר בכרטיס קול שאני מניח יש ברוב הלוחות אם של היום. תודהה
-
- 8 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למפרט שישמש לעבודות אופיס/הורדות/צריבות וכו' עד 2500 ש"ח כולל מסך, מקלדת ועכבר (עדיפות לסט אלחוטי זול) ורמקולים בסיסיים. על המחשב להיות מבוסס אינטל (אם אפשר I3, עוד יותר טוב). עדיפות גדולה מאוד לחלקים הניתנים להשגה באייבורי (ואם לא, אז בKSP). תודה רבה לעוזרים וחג שמח! אבירן.
-
- 3 תגובות
- 639 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לבנות מחשב לגיימינג מאפס עם תקציב של כ-9000 ש"ח 1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים הכבדים (Bulletstorm, Rage,Crysis 2, Starcraft 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? רק מסך ואולי מקלדת 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קריטי)? 3 6. האם מתוכנן…
-
- 2 תגובות
- 530 צפיות
-
-
שלום אני מתכנן לקנות שני נייידים. כפי שהכותרת רומזת אחד מהם יגיע בוודאות מארה"ב עם דוד שלי, לגבי השני אני די מתלבט מכיוון שהתקציב בשבילו הוא לא גבוה כול כך ולכן אני לא יודע עד כמה משתלם להביא אותו מארה"ב(בעזרת שילוח). דבר ראשון הייתי שמח אם מישהו היה נותן סקירה קטנה על מצב הניידים בשוק, קראתי את הסטיקי אבל הוא די מבולגן וכולל בתוכו המון מידע ישן. לא ממש מצאתי שם מידע עדכני על הפלטפורמות החדשות של AMD כולל מעבדים(שהבנתי שבניגוד לעבר נותנות פייט לאינטל), וגם בכרטיסי המסך לא ראיתי הסבר על הכרטיסים החדשים של שתי החברות. איזה מעבדים עדיפים כרגע? מה נחשב הכרטיס מסך החזק ביותר? מה נחשב המשתלם ביותר? כמובן שלא ציינתי שימושים המחשב הזול יותר אמור להיות לסטודנטית, הוא לא צריך כרטיס…
-
- 2 תגובות
- 648 צפיות
-
-
היי =] אני רוצה להרכיב את המחשב הכי חזק שאפשר לגיימינג בתקציב של 4500 ש"ח. הנה כל הפרטים שהיו כתובים בטופס: -- התקציב המקסימאלי הוא 4500 ש"ח. ברצוני לנצל את כל התקציב, אבל אי אפשר לחרוג ממנו. המחשב מיועד לגיימינג בעיקר. יהיו עליו משחקים כמו: כל סדרת Assassin's Creed. כל סדרת Half-Life, כל סדרת Portal (רק 2 משחקים.. אבל בכל מקרה), Team Fortress 2. Sims 3 + הרחבות. ועוד כמה משחקים שאני מתכנן לקנות שיהיו יותר כבדים מכל המשחקים האלה ביחד. אני רוצה שיהיה אפשרי לשחק במשחקים בהגדרות הגרפיות הגבוהות ביותר כמובן.. אין צורך בציוד היקפי - הם לא נכליים בתקציב, אני כבר אמצא משהו לבד. חשוב שהמחשב לא ירעיש מדי, אבל גם לא עד כדי-כך קריטי. בואו נגיד, 5 מתוך 10. לא יהיה אווברקלוק. אין צורך…
-
- 6 תגובות
- 835 צפיות
-
-
אהלן, אני מניח שכולכם כבר ראיתם את הגיימפליי הבלתי ייאמן של BATTLEFIELD3 שלוקח את הגרפיקה הממוחשבת של ימינו צעד אחד אם לא שניים קדימה. אחרי שנפלה לי הלסת לרצפה, הלכתי לאתר של DICE ושם גם יצאו לי העיניים מהמקום כשראיתי מהם דרישות המערכת של המשחק. רצוי לציין שעד היום לא היו לי שום בעיות לשחק ב-1920X1200 ללא האטות מיותרות עם המחשב הנוכחי שלי שעוד מעט כבר בן 4: X2 SLI 260 GTX INTEL Q9450 STOCK 4GB DDR2 REDLINE 8200 1GHZ שני הארד דיסקים של 250GB סטנדרטים ב-RAID0 ההנחה שלי שלקראת המשחק הזה לבטח אצטרך להחליף את המחשב או לפחות לשדרג אותו. לכן הייתי רוצה לבחון את האפשרויות בעזרתכם. נניח הייתי עושה למעבד OC, קונה שני 580 GTX או לחלופין אחד 590GTX ומשאיר את אחד מהכרטיסים שלי עבור P…
-
- 4 תגובות
- 922 צפיות
-
-
הרכבתי מחשב למשחקים, כולל ציוד היקפי (מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים DVD) מה אתם אומרים? מסך- האם כדאי מה שרשמתי או דגם אחר? מקלדת ועכבר - הכי פשוט שיש. (לא אלחוטי) רמקולים - איכות טובה אך לא במחיר גבוהה מדי (עד200) מתלבט בין מעבד אינטל ל AMD? (אני מעוניין ב אינטל אבל האם זה שווה לי מבחינת כבך מול תמורה). קונה ב IQPC לכן אם יש לכם הצעות לשיפור תרכיבו בבקשה באתר שלהם http://www.iqpc.co.il/Home/BuildComputer.asp מסך: [..] SAMSUNG LCD 23" 2333T WIDE C-PVA PANEL - זמין במלאי ₪827 מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - TRAY - זמין במלאי ₪1029 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P67A-UD3-B3 - זמין במלאי ₪729 זיכרון: [..] CRUCIAL RENDITION 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במל…
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הכותרת די עניינית הייתי רוצה לדעת אילו מחשבים ניידים יש למי שמעוניין בגיימינג כבד ויספק ביצועים סבירים בשנים הקרובות (אין אשליות לגבי הגדרות גבוהות עוד שנתיים אבל שיהיה באזור ה MID לפחות) תקציב 5-6K ראיתי גם מחשבים בסביבות ה4K שמריצים משחקים לא רע, אם יש אופציות סבירות בתווך הזה אז גם מעולה * מטרות המחשב? משחקים כבדים (Crysis 2 וכו) * גודל המסך? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אין צורך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) DVI * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 GB * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב שיש לי עכשיו: http://imageshack.us/photo/my-images/195/stam1.jpg/ אני רוצה לשדרג את המחשב עד 2000 ש"ח, אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך, את הזכרונות,ואולי גם את המעבד שלי, לא בטוח בקשר למעבד מה שאתם תגידו. הבנתי גם שעם אני משדרג את המעבד אני צריך גם להחליף לוח אם?, אשמח אם תגידו לי. מעדיף חנויות שקרובות לראשון לציון, תודה רבה מראש!
-
- 7 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום אודה למפרט מומלץ עבור מחשב נייד קטן (12.5'') רצוי מאוד לא יותר מכך. שימושים - באוטוקאד (לא תלת מימד), אופיס, פאואר פוינט, פוטושופ מידי פעם. מטרת המחשב בעיקר לצרכי ניידות לפגישות ולכן חייב להיות קליל 1.5 ק"ג ומטה! אין צורך ביציאות מיוחדות, אין צורך בכונן דיסק כן חשובה מהירות התגובה וגודל כונן שכן ניתן יהיה לעבוד עליו בלי בעיה (במחשב הקיים אצלי היום יש 2 ג'יגה רם) אין עדיפות לחברה ואין צורך באחריות בינלאומית תודה
-
- 9 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום, אני מסתכל על האסוס U31F. באתר של KSP יש יש לו מעבד intel core i3 380M באתר של וואלה יש לו intel core i3 370m[table][tr][td] [/td][td] [/td][/tr][/table]באתר של KSP יש לו הארד דיסק 500GB באתר של וואלה יש לו 320GB ודבר אחרון שהוא פחות משמעותי זה שב-KSP יש לו אופיס סטארטר ובוואלה זה לא מצוין, אולי יש. זה הגיוני ההבדלים האלה על אותו דגם?
-
- 4 תגובות
- 727 צפיות
-