ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,359 דיונים בפורום זה
-
1. תקציב מקסימלי: 10,000 ש"ח א. אפשר לנצל את כל התקציב ב. ניתן לחרוג מהתקציב בטווח של 500 שח לכל היותר 2. שימוש המחשב בעיקר להרצת משחקים חדישים וגם להרצת תוכנות כמו פוטושופ\חבילת אופיס. - משחקים שצריכים לרוץ חלק על הגדרות גרפיות גבוהות: ג'י, טי איי 5, פול אווט 4, קריסיס 3, סי.אס גו, אוברוואצ' - רזולוציה טבעית של המסך: 1920 על 1080 - הגדרות גרפיות: גבוהות 3. ציוד הקפי: אשמח לקבל המלצה על מסך, ניתן להגדיל את התקציב בעוד כ1000~ ש"ח לטובת המסך. 4. יש צורך בכל הרכיבים. 5. מידת השקט הרצויה: 5-8 יהיה אידיאלי אבל מוכן להתפשר על גורם זה 6. לא מתוכנן אוברקלוק לרגע זה, אבל אשמח להשאיר את האופציה הזו פתוחה 7. אין צורך במערכת הפעל…
-
- 24 תגובות
- 3.9k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, אני סוף סוף מתכנן לקנות מחשב GAMING חדש בהרכבה עצמית. הרכבתי מחשב מידע אישי וקצת המלצות ורציתי לדעת אם אפשר אולי טיפה לשפר/להוריד דברים מיותרים/להתאים דברים. תקציב כללי סביבות 6000 ש"ח (כלפי החלקים שאני לא מעביר מהמחשב הישן) CPU - intel core i5 8600k/1151 tray CPU COOLING - Arctic cooling freezer 12 co MOTHERBOARD - gigabyte z370 aorus ultra gaming MEMORY - corsair ddr4 8gx2 2133 cl13 vengance CASE - NZXT Phantom 410 black POWER SUPPLY - Gigabyte PSU 750W PFC Gold 80+ Modular G750H CASE FANS - ??? SSD - WD 500GB 2.5 SATA3 Blue HARDDRIVE - WD 1T black מעביר מהמחשב הקודם! GPU - GeForce g…
-
- 24 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב נייד לסטודנט. שימושים באינטרנט, שפות תכנות,אקסל,וורד. מסך מט. מסך 15/13. משקל קל לצורך ניידות. זמן סוללה טוב. תקציב 3-4K תודה
-
- 24 תגובות
- 5.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לחברי הפורום. החלטתי לשדרג מערכת 4770K | 1080Ti | 16Gb. למה : אני רוצה להרכיב M2 וגם זכרון 32Gb. לא רוצה להשקיע במערכת הקיימת מטרה: עיבוד קבצי RAW, וידוא, ומשחקי מחשב 4K. שאלה1: Asus או Gigabyte ? תקציב 1000₪ קניתי: GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 7 (920.03 ש"ח) $266.52 המחיר באילת: 1,076 ₪ שאלה 2: איזו זכרון ? תקציב עד 1800₪. קניתי: Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4 2666 C16 for DDR4 systems - White - CMK32GX4M2A2666C16W (1506.63 ש"ח) $436.45 המחיר באילת: 1,752 ₪ קונה באילת או אמזון. (2426.66ש"ח) $702.97 חסכתי דרך אמזון 402 ₪ שאלה3: איזו m2 ממליצים לקנות 25…
-
- 24 תגובות
- 4.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי זקוק לבניית מחשב עבור תוכנות אדריכליות (רוויט ואוטוקאד) ותוכנות גרפיות של אדובי (כולל אפטר) על בסיס מעבד אינטל I7 12gn מצ"ב הצעת מחיר שקיבלתי שאני מעוניין לשפר אותה
-
-
- 24 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
התייעצתי איתכם בנושא זה לפני כמה חודשים (קישור) מחשב נייח לילד בן 10. כיום משחק מיינקראפט. אולי נרצה יותר בעתיד. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח. רק למחשב. בלי מסך, מערכת הפעלה וכולי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ילד בן 10. אז מעבר לצרכים משרדיים, גם משחקים שדורשים גרפיקה, אבל בלי להתפרע. כרגע משחק רק מיינקראפט שבעבורו המחשב שלי (Ryzen 5 בלי כרטיס מסך) לפעמים לא עומד בעומס. ומן הסתם בעתיד ירצה יותר גרפיקה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב ב…
-
-
- 24 תגובות
- 5.2k צפיות
- 3 followers
-
-
היי מה דעתכם להעדיף נייד או נייח במחיר נתון ? המחשב ישמש לעבודה משרדית (בעיקר אופיס וקצת תוכנות סטטיסטיות), אינטרנט, לימודים וגיימינג קל עד בינוני אפשרות א, לרכוש מעבד, לוח, זיכרון וכרטיס מסך עד 3500 אפשרות ב. נייד במחיר דומה 15.6 אינצ' שיחובר רוב הזמן בבית למסך גדול ומקלדת אבל יאפשר גם לקחת אותו אשמח לשמוע את דעתכם
-
-
- 24 תגובות
- 3.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום! אני רוצה להרחיב את הזיכרון במחשב נייח. יש לי כרגע 2 זיכרונות של 16 GB: kingston hyperx fury 16gb cl15 2400mhz ddr4 לוח אם: gigabyte z390 gaming x. רוצה להוסיף עוד 2 זכרונות של 16 GB. האם החדשים חייבים להיות בדיוק באותם פרמטרים ומאותה חברה? ddr4 2400 MHZ cl15 וגם לא מוצא בחנויות את ה cl15
-
-
- 24 תגובות
- 2.4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, מחפש מחשב נייח לעיצוב גרפי, אינדיזיין, אילוסטרייטור, פוטושופ וכו'. צריך מחשב עבודה חזק שלא יגמגם עם כמה תוכנות ביחד ומספר קבצים בכל תוכנה, בנוסף לוורד אקסל ואינטרנט. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000-6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת גרפיקה, פירוט תוכנות למעלה. לפחות 2TB זיכרון. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל חדש 5. עד כמה חשוב ש…
-
-
- 24 תגובות
- 3.9k צפיות
- 4 followers
-
-
אני מחפש מחשב שמבחינת החומרה יעבוד טוב שיינצל את מלוא הפוטנציאל שלו יש את זה https://ksp.co.il/mob/item/265388?s_source=share מה דעתכם
-
- 24 תגובות
- 2.6k צפיות
- 3 followers
-
-
היי, מחפש מחשב להורים (60+) כולל מסך / מקלדת ועכבר. (אין צורך במערכת הפעלה) השימושים הם בעיקר כלליים - גלישה באינטרנט לרוב / יוטיוב / סרטים וכד'. ניתן להרכיב משהו ב-2500 שקלים? תודה
-
-
- 24 תגובות
- 2.1k צפיות
- 4 followers
-
-
היי, מחפשת מחשב נייד חזק לשימוש יומיומי בלימודים באוניברסיטה ובנוסף שאוכל להרים בו מכונות VM. אני רוצה להשקיע במחשב שישאר טוב גם לאחר כמה שנים טובות אך מוגבלת מבחינת תקציב. מחפשת מחשב טוב עד 5,000 שקלים. רצוי DELL / HP / MAC .
-
-
- 24 תגובות
- 3.9k צפיות
- 3 followers
-
-
היי חברים כבר תקופה ארוכה שאני מחכה שמחירי הלנובו ליג'יין פרו ירדו בחזרה אבל לא נראה שזה יקרה ולכן הגיע הזמן להתקדם הלאה ולנסות למצוא נייד שיתאים לי. היתרון הכי גדול של הנייד הזה היה מסך מדהים עם 500 ניטס החיסרונות - בטריה שהחזירה בקושי 3-3.5 שעות בשימוש קל (והיה צריך להטעין משהו כמו 3 שעות) והמשקל שהיה מעט כבד (2.3 קילו) עברתי אתמול על מה שיש ב-ksp ולמעט נייד אחד שהוא עם 400 ניטס ומסך אולד, כל השאר עם 300 ודרומה. מכיוון שהנייד שלפני הליג'יין פרו הגיע עם 300 או 250 ניטס (לא זוכר איזה מהם) והרגיש לי כהה, אני מעדיף משהו עם בהירות גבוהה יותר. לכן הנטייה תהיה כנראה לוותר על כרטיס מסך. אשמח לעזרתכם בכמה שאלות: אני מבין שמשחקים חדשים לא ניתן יהיה לשחק בנייד כזה. האם יהיה נית…
-
-
- 24 תגובות
- 4.7k צפיות
- 3 followers
-
-
הלכו לי העיניים והצוואר מלעבוד כל היום על 12״, אני בונה משהו שולחני. המטרה: בכמות שעות שאני עובד בהן ביום, לבנות מפרט שיעזור לי לתת מקסימום כמות עבודה. הלפטופ הנוכחי קצת מאט אותי, מקרטע לפעמים, והמסך סיוט עם הטקסט הקטן והשטח עבודה הפצפון שלו. העבודות: ניתוח נתונים, קריאת מחקרים, כתיבת מאמרים/ספרים, ניהול ובניית אתרים, שיוט ברשת בחיפוש אחר נתונים, ובגדול עבודה עם המון טקסט (לפעמים חצי מליון מילים פתוחים ברקע). תקציב: אין תקציב - זה מחשב עבודה, כל שיפור פרודוקטיביות של 1% שווה מבחינתי כל מחיר. בגדול, אני מחפש את המפרט שיביא אותי לנקודה ששום רכיב יקר יותר לא ישנה בכלל את הביצועים מבחינתי. הנה מה שבניתי, הכל מTMS באילת, חוץ מהמעבד שאני מקבל …
-
- 24 תגובות
- 3.8k צפיות
- 1 follower
-
-
טוב - אז נראה שהלך לי לוח האם (בן 7) - וצריך להחליף - אבל בשל גילו ובשל ההוצאה, עדיף כבר "לשדרג" על הדרך, השאלה היא ל-מה.... כרגע יש לי: ASUS MAXIMUS HERO VI i7 4770 intel 32GB DDR3 Corsair RAM Radeon 270X השימושים הם בעיקר משחקים לא-תובעניים (LOL, OW, LOR, וכו') למרות שכן הייתי רוצה את היכולת לשחק גם משחקים עתידיים (בלי להשתגע) + גלישה עם 19,000 טאבים + סרטים וסדרות ב-HD + פיתוח תוכנה , וכו'... כל מה שאני מפעיל כיום רץ לי סבבה לגמרי - אז אני לא רואה דחיפות לשדרג את כ. המסך - כל עוד אפשר יהיה לחבר אותו גם ללוח אם חדש.... גם את הזכרון לא בהכרח יש טעם להחליף כי הוא תקין, אז השאלה היא האם יש לוח-אם חדש (ש…
-
- 24 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש עזרה בקניית מחשב חדש, זה המפרט שהרכבתי עד עכשיו: This Specification Created @ www.tms.co.il - Professional and Reliable Computers Chain Stores CPU: Intel Core i7 8700K / 1151 Tray - בקניית מחשב חדש בלבד Qty: 1 - Price: ₪ 1560 CPU Cooling: Noctua NH-D15 CPU Cooler Qty: 1 - Price: ₪ 385 Motherboards: Gigabyte Z370 HD3 Qty: 1 - Price: ₪ 585 RAM Memory: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 2666 CL16 Vengeance LPX Red CMK16GX4M2A2666C16R Qty: 2 - Price: ₪ 1711 Cases: Antec P8 Tempered Glass Case - With New PC only Qty: 1 - Price: ₪ 252 Power Supplies: Gigabyte PSU 700W PFC Bronze 80+ Modular B700H …
-
- 24 תגובות
- 4.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מעוניין להשקיע עד 4500, מעדיף שלא לחרוג בהרבה (בנוסף צריך לקנות גם מסך בנפרד אבל לא מחשיב אותו בתקציב) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך (מתכנן על 24 אינץ בתכנון) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא, כיום יש לי לפטופ 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני..הוא נמצא בחדר אחר ולא בחדר שינה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם …
-
- 24 תגובות
- 8.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אני מעוניין בהמלצה למחשב נייד, תקציב עד כ 6000 ש"ח (אם כי ייתכן שמה שאני מחפש אפשר למצוא גם ב 4000 וכמובן אני מעדיף להוציא כמה שפחות). שימוש אמנם משרדי, אבל אינטנסיבי עם הרבה חלונות פתוחים, של אופיס, דפדפנים, ועוד ועוד. אם יש דיל משתלם באתר מחו"ל ששולח לארץ, למשל במסגרת בלאק פריידי, אני לא שולל קנייה גם משם כל עוד זה מגיע בפרק זמן סביר. דגשים: זכרון: חשוב לי 16GB RAM, מכיוון שאני עובד לפעמים גם עם יותר מ 100 טאבים פתוחים של כרום. כיום יש לי 12GB ומדי פעם המחשב נהיה איטי. שאלה: האם לחפש 16GB בסטיק אחד, או אפשר מחשב עם 8GB ולהוסיף בעצמי עוד סטיק של 8GB?) מעבד: חייב להיות לפחות דור שמיני, ולפחות I5. …
-
- 24 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000-3500 (אפשר גם בפחות כמובן) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משרדי - שיחזיק למספר שנים ויהיה מהיר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך (לא חובה) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא ירעיש 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?…
-
- 24 תגובות
- 19k צפיות
-
-
שלום. חבר שלי רוצה לרכוש מחשב נייח חדש לבית(הנוכחי שבק חיים אחרי עשור). הצרכים הם אינטרנט ועבודה משרדית, פה ושם אולי קצת סרטים. התקציב הוא 1500 ובמידת הצורך ניתן לעלות ל2000 ש"ח. NUC בא בחשבון אם יש המלצה כזו. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 1500 ש"ח ובמידת הצורך ניתן להגיע ל2000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית כגון אופיס ואינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה…
-
- 24 תגובות
- 4k צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב חדש בתקציב של עד 2500 שח. שימושים בעיקר גלישה , תכנות, הזרמת מדיה לטלויזיה. אין צורך בכרטיס מסך וכונן קשיח. העדפה ל: מעבד אינטל זכרון 16gb ספק מודולארי בניתי את המפרט הבא: https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?priceoffer=158980&sr=WD20EZRZ!1&work=y&products=CM8068403358811!1%7CGA-B360M-DS3H!1%7CHX424C15FB2K2-16!1%7CWD20EZRZ!1%7CP5-NPS!1%7CCP-9020103-EU!1%7CDCACO-FP701-CSA01!1%7C&Submit=X&fbclid=IwAR3tKLYdhyVfhm8Hqd-Pjj5l9ahUKgqpaoK8qGTFG2un95RvC0qHOKaWqoU אשמח לחוות דעת והצעות לגבי מארז,ספק ולוח תודה
-
- 24 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח, אפשר לגלוש במאות בודדות של שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אך לא ע"ח ביצועים במסגרת התקציב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות בלבד 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספצ…
-
- 24 תגובות
- 4k צפיות
-
-
לא סגור לגבי התקציב. האמינות חשובה גם במחיר של חריגה מהתקציב. חשוב שיהיה מחשב נוח, חזק ומהיר, שיתאים לשני מסכים. הוא מיועד לניהול עסק והשימוש יהיה בעיקר באאוטלוק, כרום, הצגת פקסים מPDF ותוכנות ניהול חשבונות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500-3000. בגדול אני לא מחפש לשפוך יותר מדי כסף אבל לחרוג קצת לא יהיה קריטי. אם אפשר לחסוך כדאי ואני אשמח שתסבירו על חשבון מה החיסכון. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית שוטפת. חשוב שהמחשב לא ייתקע ויהיה אמין מאוד ומהיר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן. דרושים שני מסכים ומק…
-
- 24 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים סרטים בעתיד לתוכנות גרפיקה ועיצוב קלות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?שיהיה סביר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.KSP /…
-
- 24 תגובות
- 7.8k צפיות
-
-
ערב טוב, הגיע הזמן לקנות מחשב חדש ואני רוצה להתיעץ אתכם כי לי אין ידע גדול בתחום. דבר ראשון התקציב, עדיף שלא יעבור את ה 5000 ש"ח, חריגות קטנות יתקבלו אבל צריכות סיבה טובה. עדיפות גבוהה למפרטים מפנדס. מה אני לא צריך, מחשב ללא מסך, כונני CD או צורב, כרטיס קול, רמקולים, עכבר וכו'.. מה שאני כן צריך זה: מעבד (לא יודע מה עדיף אינטל או AMD אז תיעצו לי על חסרונות ויתרונות) לוח-אם טוב שיתאים למעבר עם PCIE כמובן זיכרון פנימי - לפחות 1024MB של ראם באיכות טובה מארז שיכיל את הכול (לא מזיז לי איך הוא יראה) וספק כוח אם זה של המארז לא יספיק כרטיס מסך אך ורק של NVIDIA שעובד על PCIE (חשבתי על ה 7900GT) יש לי הרד-דיסק בן חצי שנה אבל ATA133 בנפח מספיק, האם יש טעם לקנות SATA או שההרד דיסק שיש…
-
- 24 תגובות
- 1.2k צפיות
-