ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
שלום, אשמח להערות למפרט הבא אשר מיועד לשמש כמחשב גיימינג עם שלושה מסכים 1650*1050. אני מתלבט לגבי הקירור (אולי NINJA3), כונן קשיח (משהו יותר מהיר או RAID0) והלוח אם גרסת ה-PRO תתרום לי במשהו. Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 ₪988 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2906 מאוור Cooler Master Hyper 212 Plus AMD 775 I3 I5 I7, יחידות 1 ₪166 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1418 Asus P8Z68-V Z68 CHIPSET Socket 1155, יחידות 1 ₪984 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2962 Corsair 8GB Kit (4GBx2) DDR3 CMX8GX3M2A1600C9 1600Mhz CL9 For Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪635 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2228 S…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז כנראה שהחלטתי למכור את המחשב הנייח ובמקומו להשיג נייד. בנושא הזה צצות המון שאלות, נייד של איזו חברה, האם לקחת אחריות או לא, לקנות בארץ או בחו"ל, מחשב עם אילו פרמטרים לקנות ועוד שאלות אחרות רבות. קיצר, בהמשך למה שאמרתי בפתיחה, המחשב הנייד יחליף באופן כמעט מלא את המחשב הנייח ועל-כן אני זקוק בחיה לא חלשה. חשבתי על הALIENWARE M14X עם מעבד I7 2630, 4GBRAM, 1.5GB GT555 NVIDIA, 500GB 7200RPM III SATA, מסך 14 אינצ' ברזולוציית HD. עכשיו השאלות ו/או בעיות שחשבתי עליהן הן האם קיימים מחשבים בדגמים אחרים ו/או מחברות אחרות בעלות פרמטרים כאלו או דומים במחירים כאלו ואולי נמוכים יותר. הדבר השני הוא נושא האחריות. המחשב יקנה בארה"ב ויובא ארצה ע"י בן משפחה כך שאין דאגות בנוגע למסע המחשב ו…
-
- 1 תגובה
- 515 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב לשימוש ביתי, להרצה של סרטים באיכות גבוהה וחיבור המחשב לטלויזיה . תקציב עד 3000 ש"ח כולל מסך של 22 אינטש' . אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא: מארז: Compucase-HEC CI-6T10 300W Micro ATX Black Case מעבד: Intel Core i3-2100 32nm 3.1GHz 3MB LGA 1155 Box CPU לוח אם: Gigabyte GA-H67M-UD2H-B3 1155 Micro ATX Motherboard for Intel זכרון: Mach Extreme MXD3C13334GS Copper 4GB DDR3 1333MHz Memory דיסק קשיח: WD WD5000AAKX 500GB 7200rpm 16MB Buffer S-ATAIII HDD צורב: Sony Optiarc AD-7240S x 22 Black S-ATA Bulk DVD±R/RW מסך: 21.5'' Samsung SyncMaster BX2231 LED (5ms) LCD Monitor תודה לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 621 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב לצרכים בייתיים פשוטים facebook איטרנט וכו' אבל גם מחשב מספיק חזק (ללא יכולות יוצאות דופן) כדי להפעיל תוכנות קצת יותר מורכבות (תכנות - visual studio) לשנתיים הקרובות. נקודות חשובות: * אני רוצה שבמפרט יהיה זיכרון פנימי 4 ג'יגה של קינגסטון * ללא מסך * אני מניח שהדבר הכי יוזיל את המחשב היא העובדה שהכרטיס מסך,קול ורשת הם מובנים בלוח אם * מעבד בטווח מחירים כזה אני מניח שזה מעבד מסדרת i3 * עדיפות ללוח אם אמין כמו Gigabyte, יציאת HD מהכרטיס מסך תודה לכל העוזרים.
-
- 8 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שלום חברים, עזרתכם דרושה ותתקבל בברכה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לחסוך, התקציב הוא מקסימלי פלוס ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו, מעט גרפיקה, משחקים וכל השימושים הסטנדרטים האחרים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ וAVID יחסית תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא יודע אם הוא "מיועד" אבל אני אשמח שהוא יוכל להריץ משחקים בצורה מיטבית. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לרוב COD למינהם, Total war החדש, witcher (גם …
-
- 1 תגובה
- 568 צפיות
-
-
על מעבד I5 1155 אני כבר סגור, מה שנשאר זה לבחור לוח הצרכים: ישנו כרטיס מסך NVIDIA GEFORCE 8800 GTS 512 שאני מתעקש לא לשדרג (עקב קמצנות יתר) 3 גיגה זכרון DDR3 הארדיסקים SATA2 USB2 PCIEXPRESS מספיק שיהיה רק אחד, שלא יהיה לוח גדול תקציב עד 800 שקל כולל מעמ חייב עצה איזה לוח לבחור תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לקבל המלצה למחשב חדש. המחשב מיועד בעיקר לגיימינג חשוב לי במיוחד איכות המארז והספק, וכן שיהיה כונן SSD אמין של 64 ג'יגה לפחות. מה התקציב המקסימאלי? - 6000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ו all around מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 24 אינץ'-1920*1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?7 האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? בכלל לא האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/א…
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם , ברצוני לקבל המלצה למחשב חדש. המחשב מיועד להרצת "מכונות וירטואליות" וכמו כן הרצה של סרטים באיכות גבוהה וחיבור המחשב לטלויזיה . חשוב לי נפח זכרון גבוה (6GB - 8GB), דיסק קשיח בנפח 1TB ורצוי שהמארז + מאווררים יהיו שקטים ככל הניתן . תודה מראש לכל העוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום וברכה. אני צריך לקנות מחשב למישהי שמתחילה ללמוד עיצוב אינטראקטיבי. מדובר במחשב ראשון, שישמש ללימודים. התקציב מוגבל מאד והגישה הכללית היא לקנות מחשב שיספיק לשלוש שנות הלימודים ואח"כ היא כבר תקנה חדש. למען הסר ספק - לא יהיה OC ולא ישמש למשחקים. רק לימודים ושימושים ביתיים רגילים. קראתי את הפוסט של הגרפיקאים, ובכל זאת אשמח להתייעץ. בדקתי מה התוכנות/שימושים שהיא צפוייה להזדקק להם,וקיבלתי את הרשימה הבאה: פוטושופ, פלאש, אילוסטרייטור, אפטר אפקט, דיירקטור, 3D-MAX, פרמייר פרו, דרים יוזר.. בתקציב הנ"ל 4000 ש"ח, אני מתכוון לרכוש מחשב כולל מסך והציוד ההיקפי. המערכת תירכש בKSP בשל אילוצי מיקום (ליד ירושלים) ומחיר. ועל כן תהיה מבוססת על אחד המפרטים שהם מציעים באתר שלהם, לכן אשמח ל…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה מה שמצאתי: מפרט המחשב: סדרת LENOVO G560 Intel® Core™ P6200 מסך 15.6HD ברוחב מלא! כולל מקלדת מלאה זיכרון 4096MB DDR3 ד.קשיח 500GB מצלמת אינטרנט 3MP כולל סוללה6 תאים(3שעות) כולל קורא טביעות אצבע בעיצוב חדשני.. http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=582758 עכשיו הצייעו לי את זה: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=holon&uin=12925 והשאלה שלי אם יש משהו יותר טוב במחיר הזה השימוש העיקרי הוא לגלישה סרטי hd מוזיקה וכאלה ושיהיה בעיקר מהיר ולא יעשה בעיות ובטרייה שתחזיק זמן... תודה רבה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב שלי גוסס כבר כמה שנים אז החלטתי להחליף אותו.. מחפש מפרט בסביבות 2500, הדרישות לשימוש: מתחיל לימודים. עורך תמונות. צופה בסרטים. בקושי משחק במחשב, אבל אח שלי פעם באלף שנה משתמש בשלי. לא צריך: צורב/כונני דיסקים, כרטיס קול. כן צריך (בדגש): הארדיסק של לפחות טרה. מארז קטן יחסית. יש לי היום כרטיס מסך של geforce 8500gt אם לדעתכם יש סיבה להשאיר אותו. אני מעדיף לקנות מלוגיק פיסי מכיוון שהם מכירים אותי כבר הרבה שנים, אז אם אפשר פריטים שזמינים אצלם זה יעזור לי.. תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 865 צפיות
-
-
אני זקוק להמלצה למחשב במחיר נמוך מאוד. כרגע בבעלותי רק לפטופ וחשבנו להשקיע במחשב אחר - אני זקוק למחשב שבתקציב של עד כ1500, לא כלל רכיבים צדדיים כמו מסך מקלדת עכבר ורמקולים - שישנם ואני מעוניין אם אפשר להשאיר. השימושים שלי במחשב הם בעיקר אנטרנט אופיס ותוכנות קלות במיוחד(למעט פוטושופ, אך השימוש שלי בו נמוך יחסית). לאחרונה התחלתי להתעניין קצת במשחקים והמחשב שלי כבר מאוד, ישן ולפטופ, ככה שהוא בקושי הצליח להריץ דברים יחסית ישנים. גם כשהתחלתי להתעניין בלהריץ משחקים מאמולטור לPS2 המחשב הוכיח עצמו כלא מספיק חזק. בקצרה- תקציב 1500 ש"ח ללא ציוד כגון מסך מקלדת עכבר ורמקולים - פחות התמקדות בזכרון כיוון שיש לי חיצוני. סוג מחשב- נייח. שימושים- גיימינג לא כבד(הרצה של אמולטורים PS2 והרצ…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪849 קירור למעבד: Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 - מחיר: ₪110 לוח אם: Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 for 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪693 מארז: Coolermaster HAF 932 Black כמות: 1 - מחיר: ₪599 ספק כוח: Silverstone Strider 700W Active PFC Single Rail 12V 46A כמות: 1 - מחיר: ₪427 זיכרון: Hynix 2GB Single Stick DDR3-1333 CL9 כמות: 2 - מחיר: ₪94 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪256 כרטיס מסך: Sapphire ATI 6950 2GB GDDR5 PCI-E HDMI Retail - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 2 - מחיר: ₪1165 …
-
- 10 תגובות
- 923 צפיות
-
-
שלום, יש מחשמב מסוג אספרימו (T4300 2.1 GHZ, 3GB RAM, 17 GB of free space on c (+20% מחברת Fujitsu. עכשיו הוא מחשב נורא טוב, הוא מהיר ואפילו מפעיל CIV5, הוא מריץ AERO בצורה טובה אבל זמן טעינת המווינדואס וזמן טעינת הווינדואס עד שהוא עולה ב100% עולה על דקה וחצי. עכשיו חשבתי בגלל שזה נייד זמן הטעינה צריך להיות נמוך מהרגיל. חשבתי אולי אתם יכולים לתת לי כמה דברים שאפשר לעשות בגלל להעלות את מהירות זמני הטעינה ואולי גם את מהירות המחשב בכללי? בתודה, יגאל.
-
- 2 תגובות
- 594 צפיות
-
-
אני צריכה המלצה למחשב יחסית קל וחזק חיטטתי באתר טיפה ולא מצאתי אחד שנראה לי, יש לכם המלצה על מחשב טוב?
-
- 1 תגובה
- 557 צפיות
-
-
ההתלבטות היא כזו - ה-DELL נמכר בארה"ב בכ-1,100$ במידה ויהיה מי שיביא לי אותו ה"נזק" יסתכם בכ-3,850 שקלים, אם לא - תמיד יש את אופציית "חברת צד ג' " לשלוח את המוצר אליה והם ישלחו אליי לישראל, מה שמסתכם בעוד כ-16% מע"מ + משלוח שהם יגבו שאני לא מאמין שיהיה גדול.. ה-HP עלותו בארץ כ-5,300 ש"ח אך המפרט שלו יותר "חלש" מפרט של ה DELL : Processor: Intel (Sandy Bridge) Core i7-2630M Quad Core Processor 2.2GHz (3.3GHz Turbo Mode, 6MB Cache) Operating System: Windows 7 Home Premium x64 & Reinstall Disc Display: 15.6 inch FHD (1080p) B+RGLED Display Video: NVIDIA GeForce GT540M 2GB graphics with Optimus Memory: 6GB Dual Channel DDR3 SDRAM 1333MHz (2 DIMMs) Hard Drive: 750 …
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני חושב איזה מפרט לקחת וההפרש הוא 200 שקל האם יש במפרטים האלה הבדל גדול בגיימינג? או שאפשר להיתפשר? תודה הינה המפרטים : ( אני לא צריך צורב.) 1~ מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel 2100 3.1GHz 1155 3MB with graphics כמות: 1 - מחיר: ₪479 קירור למעבד: Intel Original for 1156 כמות: 1 - מחיר: ₪36 לוח אם: Intel Desktop Board DH61WW for 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪291 מארז: Thermaltake V3 Black Edition 1x120mm כמות: 1 - מחיר: ₪212 קירור למארז: Cooler for Case 120 MM כמות: 1 - מחיר: ₪15 ספק כוח: FSP 600W 80GHN 120mm Satax2 PCI-E 4xRails A.PFC 80+ Bronze כמות: 1 - מחיר: ₪370 זיכרון: Corsair 2GB (Single Stick) DDR3-1333 CL9 Value…
-
- 8 תגובות
- 685 צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימלי?4 אלף האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עדיף להיות סביב ה-3500 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, תכני HD, אינטרנט ואופיס. *לגבי המשחקים לדעתי אין צורך להגזים עם הכרטיס מסך כי זה לילדים בני 10-14 ואני חושב שסביב 400-500 ש"ח לכרטיס מסך יספיק ומקסימום אשדרג עוד שנה - שנתיים במידת הצורך. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? הרזולציה של המסך היא …
-
- 3 תגובות
- 575 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש שיאפשר לי לעבוד עם תוכנות כגון PHOTOSHOP, VISUAL STUDIO וכו' בצורה טובה. בנוסף אני ארצה להריץ על המחשב VMWARE של LEOPARD עבור פיתוח. התקציב המקסימלי הוא 2500 אבל אפשרי לסטות מעלה בכמה מאות. המחשב מיועד בעיקר לפיתוח, מעט עריכה גרפית, עבודה משרדית, משחקים רק כאופציה. בסופו של דבר מחשב שבאמת יספק את הביצועים הטובים במחיר מתאים לתוכנות הללו. אין צורך בציוד היקפי. השקט חשוב אבל לא ברמה של לא לשמוע כלום בכלל כמובן שעדיף לא לשמוע את רעש המאווררים לא מתוכנן OC. אין העדפה לרכוש מחנות ספציפית, אני מאזור המרכז. חשוב שיהיה ניתן בעתיד להוסיף עוד זיכרון במידה ויהיה צורך. המון תודה לעוזרים!
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמו כולם גם אני צריך להתחדש אז החלטתי לקנות מחשב חדש ללא צורב. מה שחשבתי לקנות זה כך: מעבד 2500K לוח אם Z68 כרטיס מסך HD6950 או כנראה 570 מה שעדיף וייכנס בתקציב ספק 620W מארז HAF 922 קירור למעבד nokuta (סילחו לי על הבורות) זיכרון 4 ג'יגה 1333 וזהו אני חושב,השימוש הוא למשחקי FPS כמו באטלפילד 2,3 שיצא,קרייסיס הראשון השני וכ'ו. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 761 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב עד 6000 שח כולל ציוד נלווה בעיקר למשחקים כבדים כמו נייד פור ספייד וכד' וכמובן אינטרנט קצת הורדות וכו' תודה
-
- 9 תגובות
- 949 צפיות
-
-
1. התקציב המקסימלי הוא 6,000 שקלים א. אפשרי לנצל את כל התקציב ב. רק אם התוספות יהיו קריטיות, יש אפשרות לחריגה של עד 1,000 שקלים נוספים, כלומר, סך הכל 7,000 ש"ח. 2.המחשב מיועד לגיימינג: א. בין המשחקים שאני מתכוון לשחק בהם: Crysis 2 ומשחקים עתידיים כגון BF 3 ו- COD Modern Warfare 3. ב. איני יודע רבות על המסך שברשותי , מלבד שהוא של Samsung. יש אפשרות לבדוק את הפרטים הטכניים שלו? ג. אני מיעד את המחשב להגדרות גרפיות גבוהות. 3. אין צורך בציוד הקפי. 4. אין רכיב שלא הייתי מכליל במפרט החדש. 5.דרוג השקט - 9. 6.לא מתכונן OC- איני יודע איך עושים זאת. 7. יש צורך לכלול מערכת הפעלה ואופיס(עדיפות לווינדוז 7) יש צורך בהרכבה בחנות. 8.אין לי העדפה ספציפית לחנות כלשהי, אבל רצוי שזה יהיה באזו…
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני צריך בבקשה מפרט למשחקים עד 3000 שקלים, עם ציוד היקפי בסיסי: רמקולים פשוטים ומקלדת ועכבר. מעדיף מפרט מבוסס אינטל, אך אם עדיף בהרבה AMD אשמח גם להצעות וגם להסבר מדוע. חנות: KSP בלבד. הסיבה שהמחשב יירכש בב"ש ואינני מעוניין לקנות במרכז. KSP מבחינתי עדיפים על אייבורי לכן אבקש מפרט משם. כל עזרה תתקבל בברכה, תודה רבה, עידן.
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, הלפטופ שלי (t43 ישן וטוב) מת ואני מחפש לו מחליף בגדול, הצורך שלי הוא מחשב לימודים (לאישתי) שיוכל להריץ קצת משחקים (בשבילי) ושיהיה נוח לקחת ללימודים - כך שלא יהיה כבד מידי... מחיר - עד 700$ (אין לי בעיה לרכוש באיביי) גודל - העדפה למשהו בין "13 ל-"14 אלו שתי האלטרנטיבות שמצאתי: Lenovo IBM ThinkPad Edge 14" - i5, 4gb ddr3 - כ-500$ Samsung SF310-S01 13.3" - i5, 4gb ddr3 - כ-700$ היתרון של לנובו - הגולה האדומה! אה, והמחיר היתרון של הסמסונג - המסך, וכרטיס מסך nvidia אפשר עזרה?
-
- 2 תגובות
- 876 צפיות
-
-
אהלן, אני לפני הזמנה של מחשב נייד ואני מתלבט בבחירת המעבד...כאשר יש את שני המתמודדים הנ"ל...ההבדל הוא של 100$ יותר עבור ה-I7. מבנצ'מרקים שראיתי עושה רושם שהI7 עדיף ביצועיסטית בצורה די משמעותית..האם כך הדבר? והשאלה השניה היא כיצד יושפע אורך חיי הסוללה מבין השתיים...ה-I7 צורך יותר...השאלה עד כמה זה בא לידי ביטוי בחיים האמיתיים במחשב בעל סוללת 8 תאים. מראש אני אומר שאני מחפש ביצועים בשמיים אבל במקרה הנ"ל נראה כאילו התוספת התשלו היא יחסית שווה את הביצועים... תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 831 צפיות
-