עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by The Father Simon,

יש לי שתי אפשרויות בנוגע למעבד ולוח אם, מה עדיף מבחינת ביצועים? שניהם בערך אותו מחיר: 1) מעבד - Core i3 550, 3.2GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray ולוח אם - ASUS P7H55-M PRO s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, VGA, DVI, HDMI, PCI-E 2) מעבד - Core i3 2100 3.1Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray ולוח אם - ASUS P8H61-M LE B3 (LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA, DVI במילים אחרות עניין ה-Chipset הוא בנוגע ליציאות שהוא תומך בהם וגם יש להתאים את ה-Socket שמוגדר ללוח למעבד? תודה לכל העוזרים.

• 1 תגובה
    • 557 צפיות
  2. Started by Ido_R,

1. מה התקציב המקסימאלי? ~4.5k. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כרגע WOW. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 - Daewoo LM2230W 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר, יותר טוב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by guychbook,

מחשב טאצ' שולחני

• 3 תגובות
    • 613 צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם תצליחו כל הכבוד ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,עבודות,מוזיקה,סרטים,אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.call of duty,world of warcraft,gta,fifa 2011,rome,worms -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).המסך הוא LG flatron 915ft pluse 19 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?ה…

• 2 תגובות
    • 562 צפיות
  5. יש לי חבר מהמילואים שמתעסק כבר שנים ביבוא מקבילי (פרללי) של מחשבים ניידים מארה"ב. לאחרונה הוא פנה אלי והציע לי למכור מחשבים בשבילו. המחירים שהוא הציע לי נמוכים בסכומים משמעותיים מהמחירים הנמוכים בזאפ. מדובר על מחשבים עם אחריות מלאה ומקלדות בעברית. העסק מנוהל כחוק, חשבוניות מע"מ וכו'. האם יש בעיתיות כלשהיא בקניית (ומכירת) מחשבים כאלו? אם הייתי קונה פוטנציאלי ממה עלי לחשוש?

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אני מעוניין לקנות את המחשב בחנות באג

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. היי, אני מחפשת מחשב נייד עם מפרט המתאים לדרישות הבאות (אם קיים): גודל מסך - 13.3-14" מעבד - אם אפשר i3 ואפילו i5 במסגרת התקציב זה יהיה טוב.. 4GB Ram ההארד דיסק - 500GB רצוי מאוד שיהיה דק, קל ועם זמן סוללה כמה שיותר ארוך - אחרי הכל, אני הולכת להסתובב איתו הרבה לדעתכם יש צורך בכונן אופטי בימינו? כי אני חושבת שזה משהו שאני כניראה יכולה לוותר עליו... המטרות הן צפיה בסרטים, גלישה באינטרנט ועיבוד תמלילים - התוכנות הכי כבדות שאני כנראה אשתמש בהן יהיו פוטושופ/אילוסטרייטר.. כדאי שיהיה קורא כרטיסי זיכרון וגם חיבור hdmi. התקציב שלי הוא בסביבות ה-3.5 אלף (עם חריגה מקסימלית של 500, אבל עדיף שלא..). תודה!!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by oneofakind,

מלבד הצרכים הרגילים של גלישה וסרטים אני גם מעוניין במחשב שיוכל להפעיל סטראקראפט (משחק מחשב) בגרפיקה בסיסית (לא הכי גבוהה), כמו כן משחק 15.6 אינץ'. התקציב שלי הוא עד 3000 גג.

• 5 תגובות
    • 815 צפיות
  9. שלום לכולם, ביקשתי הצעת מחיר למחשב HTCP. במקום לוח האם אשר מופיע במפרטים המומלצים אצלכם (לוח אם של אינטל), המליצו על לוח האם הנ"ל. לא מצאתי ביקורות עליו ברשת. לוח האם צריך להתאים ל- ANTEC FUSION REMOTE. המעבד יהיה של אינטל. אשמח לקבל את דעתכם. תודה, אייל

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. אהלן, אני מתייעץ אתכם בשביל אבא שלי. הוא צריך מחשב נייח למשרד שלו בעבודה, והשימושים שלו הם לעבודות גרפיקה בפוטושופ וכד', וצריך הרבה מקום בכונן קשיח כדי לשמור את כל העבודות. הציעו לו את המפרט הבא ב-2,750 ש"ח. האם הוא טוב? האם אתם יכולים להציע לי מפרט טוב יותר לעבודות גרפיקה במחיר דומה? (אפשר להשלים ל-3,000) מעבד INTEL i5 2300 לוח אם Gigabyte H67M זכרון קינגסטון 4, 1333HMD דיסק קשיח: טרה בייט WD1 DVD+צורב מארז מקצועי של Cooler Master, 500W כרטיס מסך HD 5760, DD45AT תודה רבה.

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by kozimus,

שלום. אני צריך עזרה עם השלמת מפרט. החלקים שאני צריך הם לוח אם זיכרונות וקירור למעבד. ברשותי מעבד 2600K ,כ.מ GTX460, ספק 520W SS,קשיחים וכו'. חשוב לי שיהיה לפחות 6 חיבורי SATA עם עדיפות ל8,שיהיה לפחות PCI אחד עם עדיפות ל 2,שיהיה לי אפשרויות לOC עתידי. לגבי הזיכרון רצוי 8GB. חשבתי על משהוא כזה: MSI P67S-C43 Intel P67 LGA1155 ATX, יחידות 1 ₪640 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=9306 G.Skill Ripjaws-X 2x4GB (8GB) DDR3 1333MHz CL9, יחידות 1 ₪430 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=8899 Arctic Cooling Freezer 13 , יחידות 1 ₪160 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=9065 סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪1230 המפרט הורכב באתר:http://www.noacomp.co.il/ תו…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. מבקש מפרט למחשב שמיועד בעיקר לפיתוח תוכנה (פרנסה) ועבודות משרדיות אבל גם לראות סרטים בעתיד יכול להיות שארצה להשתמש בו לעריכת אודיו, כך שהוא צריך להיות פתוח לאפשרות כזאת וחשוב שיהיה שקט מאוד תוכנות לפיתוח תוכנה: MySQL Server. IntelliJ, Eclipse תוכנות לעריכת אודיו: cubase בנוסף ברשותי כרטיס מסך ישן ATI RADEON X800 GTO , האם עדיף יהיה לי להשתמש בו על המחשב החדש או שהוא כבר מיושן מידי? בכל מקרה הייתי רוצה לשמור את האופציה להוסיף כרטיס מסך בעתיד

• 5 תגובות
    • 696 צפיות
  13. Started by tavasnai,

שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד שיתאים לדרישות הבאות: שימוש: בגדול שימוש משרדי (כלומר אופיס ובעיקר אינטרנט). אני סטודנט עם מחשב חזק בבית, ולכן השימוש הוא בעיקר למטרות לימודים בכיתה או מחוץ לבית. בנוסף יש עדיפות (ואפשרות להוסיף קצת כסף) על מנת שיהיה אפשר לראות בו סרטים ברמה סבירה עד טובה. סוללה: סביב ה3-4 שעות נראה לי מספיק. לא רואה טעם להוסיף עוד כסף על סוללה יותר ארוכה. מסך: 13.3 או 14.1. תקציב: סביב ה-2,000. תיתכן גמישות של כמה מאות שקלים במקרה של מחשבים יוצאי דופן. מידע נוסף: בשנה הראשונה הסתובבתי עם מחשב של Acer מגרסת 5715z, שלא ענה על הדרישות, היה איטי להחריד, סוללה קצרה ונטייה להיתקע. באופן כללי: מחשב קטן ברמה סולידית עד טובה, במחיר נמוך ככל הניתן. אמנם לא צפוי בו יו…

• 0 תגובות
    • 509 צפיות
  14. Started by nirkatan2,

שלום לכולם, אני מחפש לשדרג את המחשב למטרת גיימינג בעיקר. התקציב נע בסביבות ה 500-700 ש"ח... חשבתי לשדרג כרטיס מסך וזיכרון מצורף המפרט הקיים: MS Windows XP Home 32-bit SP3 Intel Pentium E5200 @ 2.50GHz 40 °C Wolfdale 45nm Technology 2.00 GB Single-Channel DDR2 @ 400MHz (5-5-5-15) ASUSTeK Computer INC. P5KPL-CM (Socket 775) 34 °C TOSHIBA-TV (1440x900@59Hz) 1024MB ATI Radeon HD 4800 Series (ATI) 46 °C 313GB Seagate ST3320613AS (SATA) 39 °C PHILIPS DVDR1640P ATI Function Driver for High Definition Audio - ATI AA01

• 14 תגובות
    • 877 צפיות
  15. Started by kutomer,

הרבה זמן לא יצאה לי להיות כאן לצערי, ואשמח להתייעץ איתכם בנוגע למחשב חדש שאני רוצה לקנות (טוב נו אני חייל ואני לא קונה כלום, אבל ההורים קונים לאחי הקטן). אז אלו הפרטים הדרושים: 1. התקציב המקסימאלי הוא - 2K, ניתן לחרוג אבל בשביל סיבה מספיק טובה, וכדי שזה גם יהיה בלא יותר מ500 שקלים. 2. שימוש המחשב יהיה בעיקר למשחקים, אני לא מצפה להריץ כל משחק על המקס' אבל מצפה להריץ משחקים ברמה (AS:Brotherhood וכדומה...), בנוגע לרזולוציה אני לא סגור בעיקר כי אני לא יודע עוד לאיזה מסך אני יחבר אותו. 3. אין צורך בציוד הקיפי כלל. 4. אין ציוד שלא צריך לכלול במפרט כמובן. 5. יש חשיבות לשקט כמובן הייתי מעדיף שיהיה גם שקט, אבל יש אפשרות לשפר את המחשב על חשבון רעש אני מעדיף. 6. לא מתוכנן שום…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by dolevc2,

מחקתי סורי אנשים.

• 7 תגובות
    • 811 צפיות
  17. Started by SuPeRDeaD,

טוב אז אני מתכן לקנות מחשב בגלל שאני טס לעבוד בחול למשך שנה ואני רוצה משחב נייד שגם אפשרי לשחק עליו קצת משחקים אבל לא יהרוג מבחינת מחיר והציעו לי את DELL Inspiron n5110 אפשר לראות פירוט מלא שלו פה http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n5110-... מה אתם אומרים זה מחשב שיעשה את העבודה טובה ? מן הסתם אני לא מתכנן לשחק משחקים על HIGH אלה על LOW\MED ופשוט שירוצו כמו חלק וכמו שצריך אשמח לשמוע דעות ו\או הצעות למחשבים אחרים תודה . עדכון קטן מצאתי עוד מחשב שנראה טוב ACER 7750 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=9841

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by bennyye1,

שלום, לאחרונה יש לי תקלה שבמהלך פעילות במחשב, פתאום הוא נתקע ונכנס למצב שינה. כשאני מפעיל אותו קופצת לי ההודעה המצ"ב מטה. בהתחלה חשבתי שזה קורה לי בגלל שאני צופה בסרטים כבדים, אך זה קורה לי גם אפילו תוך כדי גלישה פשוטה באינטרנט, או אפילו סתם תוך כדי כתיבת מסמך וורד. מה יכול לגרום לזה? איך אפשר לטפל בזה? יש לציין שהיה לי ווינדוס ויסטה, וגם לאחר פרמוט והתקנה של ווידוס 7 זה גם קורה לי.. המחשב מדגם HP Pavilion dv3, אצלי כשנה וחצי.. אודה לעוזרים. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 682 צפיות
  19. Started by shmulik2008,

אחרי שנשרף לי הכרטיס מסך הקודם החלטתי שGT430 לא מספיק לי,ועל הדרך אני יחליף את הלוח עם והזכרונות שלי ששווים לתחת,אני סומך עליכם שתתנו לי את החלקים הטובים ביותר במחיר הנח ביותר התקציב הוא בין 1000 ל1500 עם דגש לכמה שפחות רק אם זה ממש קריטי אני לא יודע מה הספק אני רק יודע שהוא 550W CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Motherboard Name Gigabyte GA-EP43-DS3L (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) System Memory 3456 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) Video Adapter NVIDIA GeForce GT 430 (1024 MB)

• 1 תגובה
    • 479 צפיות
  20. Started by genius,

מניינים? 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD, קצת וירטואליזציה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים בהגדרות הכי גבוהות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…

• 5 תגובות
    • 834 צפיות
  21. שלום רב, זקוק לעזרתכם בחוות דעת והמלצות לקניית שני מחשבים. האחד ישמש לפיתוח (למשל - תיכנות בסביבת visual studio, perl, python, ניתוחים סטטיסטיים ומתמטיים באמצעות MATLAB ועוד), והשני לפיתוח (כנ"ל) וגיימינג בתדירות נמוכה יחסית (נגיד 4-5 שעות בשבוע. סוג המשחקים - בעיקר פיפא/פרו, ו-3rd person נבחרים כמו assassin's creed, נגיד). בנוסף על שניהם תתבצע וירטואליזציה (בד"כ לינוקס שרץ על VMWare), כמו גם עבודה משרדית די אינטנסיבית (אופיס), וגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים וכו'. אמורים לעבוד עם מסך 22 אינץ', ברזולציות שבין 1280x800 לבין 1680x1050. מסגרת תקציב - 4000-5000 ש"ח למחשב, אפשר לחרוג אם יש סיבה טובה. אין צורך בציוד היקפי, אין צורך בתוכנות/התקנות, ולא מתוכנן אוברקלוקינג. המפרט אמ…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by h_a,

היי, כנראה שנהרס לי הנייד אז אני חייב לקנות אחד חדש. * מטרות המחשב? בגדול אני סטודנט אז אני צריך כמובן אינטרנט, יכולת מולטי טאסקינג (אני מריך לפתוח מספר תוכנות כמו אקספלורר, וורד, אקסל PDF וכד' בו זמנית), סרטים, מוזיקה, יהיה נחמד אם גם אוכל לשחק משחקים אני מבין שזה כמעט בלתי אפשרי בתקציב כזה... אני לא יודע מה נחשב משחקים כבדים או קלים אבל סוג המשחקים שאני אוהב הם לרוב משחקי ספורט (כדורגל פיפא\פרו אבולושין, כדורסל וכד') * גודל המסך? עדיף 15.6 בגלל שאני קורא הרבה מאמרים * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפעמים נמצא בנסיעות אז עדיף שיחזיק מעמד לפחות שעתיים-שלוש * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) יהיה נחמד אם תהיה יציאת HDMI וכמו…

• 0 תגובות
    • 476 צפיות
  23. Started by arikm,

שלום הרכבתי מפרט למחשב שקט i7, מעוניין בחוות דעת. Intel Sandy Bridge Core i7 2600 Socket 1155 8MB 95W 3.4Ghz Tray, יחידות 1 ₪1324 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2409 Scythe Mugen 2 Rev B, יחידות 1 ₪198 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1676 ASRock Z68 Pro3 Z68 Chipset, יחידות 1 ₪692 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2917 Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 2 ₪228 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=659 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 צורב Sony / Nec AD-7260S SATA x 24 Black, יחידות 1 ₪116 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1622 NZXT Hush Bl…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום לפורום כאמור בכותרת אני מתכנן מפרט HTPC חדש לסלון ומתלבט בין שתי הפלטפורמות הנ"ל: 1. AMD e350 zecate , Radeon HD6310 הלוחות שהסתכלתי עליהם - Gigabyte GA-E350N-USB3 Asus E35M1-M PRO יתרונות - תומך בעד 8 ג"ב זכרון, DDR3 1066 חסרונות - single channel Intel ATOM D525 , Nvidia ION next generation gtx200 based.2 הלוחות שראיתי - Zotac ZBOX-ID41-U יתרונות - ? חסרונות - ? המארזים שהסתכלתי עליהם (גם בגלל המחיר) : Antec ISK-100 Antec ISK 300-150 שתי המערכות עולות + - אותו הדבר (אני מכוון לסביבות ה 1500 ש"ח ללא ציוד היקפי - רק המחשב). השאלות שלי - 1.איזו פלטפורמה חזקה ויעילה יותר? 2.האם יש למישהו המלצה ללוח? 3.איזו פלטפורמה…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by yuvalki,

virtualization support שלום לכולם אני צריך עזרה קטנה בעניין תמיכת לוחות אם בוירטוראליזציה השאלה היא, איך ניתן לבדוק לפני הקנייה אפשרות תמיכה בוירטואליזציה חברות מומלצות של לוחות GIGABYTE\ASUS תודה לעוזרים ☺ יובל

• 4 תגובות
    • 834 צפיות

דיונים חדשים בפורומים