עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, למערכת שבנדון מגוון שימושים : שרת-קבצים (בפרוטקול CIFS בד"כ), מארחת מכונות-מדומות (כ-1-2 שמהן ינבע בד"כ עומס קל עד בינוני), ושימושים אחרים - לפי הצורך. הערות : תת-מערכת האיחסון הינה בתצורת RAID-1 (שיקוף), וייתכן כי לגבי חלק משטחה תופעל הצפנה שקופה בזמן-אמת בתוכנה (למשל באמצעות FreeOTFE בחלונות או LUKS בלינוקס - תלוי במה שאחליט להתקין שם). ייתכן מאד שאפעיל את המעבד רוב הזמן ב-Underclocking, לחסכון באנרגיה. כל הציוד החדש, למעט פתרון-הקירור למעבד, נרכש ויובא ביבוא-אישי מארה"ב. המפרט המחודש : מארז (JSP M-100A μATX - 2x120mm-Fan (GlacialTech GT12025-HDLA1 (קיים) ספק-כוח FSP FSP300-60HCN 300W 288W@12V (קיים) לוח-ראשי Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 (חדש) מעבד-ראשי…

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. אני רוצה לקנות מחשב נייד קומפקטי (לא משקולת פלסטיק בגודל 15.6) אני מעוניין במחשב שיהיה מספיק חזק כדי להחליף את המחשב שלי בבית (שיש לו סך הכל מעבד E5200 ו4gb זכרון) כשהוא מחובר למסך ומקלדת חיצוניים ושיהיה נוח לקחת אותו איתי במקרה הצורך לצבא מתי שאני יסגור וכאלה. דרישות: לא צריך כרטיס מסך טוב, שיהיה משהו בסיסי שמריץ 720P. עדיף שלא יהיה צורב - סתם משקל מיותר. שיהיה כמה שיותר דק ובצבע שחור או מתכתי, לא פלסטיק צבוע לכסוף (שזה הדבר הכי מגעיל שקיים ). bluetooth - עדיף שיהיה מובנה שיהיה לפחות 2gb זכרון עם אפשרות ל4. שיעלה עדדדד 2500 שקל רצוי מאוד שיהיה מבוסס על i3 אבל אם יש core2due ממש משתלם ומאוד איכותי פיזית אני אשקול גם את זה. שיהיה איכותי, שירגיש יוקרתי ולא קקה ס…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Xstyle,

אלהן חברים, לאחרונה חלה אצלי בעיה במחשב הנייד שלי.. הוא נורא מתחמם ומתכבה לי החום של המעבד גמגיעה ל 100 מעלות יש במחשב הזה מאוור מצד שמאל שאני מרגיש שיוצא מימנו אוויר אני לא יודע אם צריך להיות גם מצד ימין מאוור אבל זה ניראה כאילו שיש שם או שהוא נהרס או שאין שם כזה השאלה כמה חום צריךלהיות למעבד באופן תקין? ומה אפשר לעשות בסיטורציה אם זה לא המאוור? זה קרה בפיתאומיות!

• 1 תגובה
    • 684 צפיות
  4. Started by Ronthekig12,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן בלי לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין : בעיקר BFBC 2 , Crysis 2 Homefront וכאלה מישחקים כבדים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. שלום לכולם!! קודם תרשו לי לפרגן לפורום ולכל המומחים והמשתתפים, שגורמים לאנשים כמוני להיאשם לפורום. כל הכבוד לכם. הגיע הזמן להחליף מחשב (אחרי איזה 5 שנים). לכן בקשה שמהחשב "יספיק" לתקופה דומה. תקציב: 4000 (פלוס מינוס 200 ש"ח) , אין צורך בציוד הקפי וגם במסך (אני מתכנן להחליף מסך בשלב מאוחר יותר). שימוש: משחקי מחשב. (יש גם צפייה בסרטים ושימוש מקצועי פיתוח אתרי אינטרנט + תיכנות) בעיקר משחק במשחקי ירייה מגוף ראשון ברשת. לגבי כרטיס מסך, אני מתלבט... אני לא יודע אם יש צורך לשחק במשחקים ב HD או לא... שזה יהיה גם שיכלול אם לקנות בעתיד מסך עם HD. לכן אבקש המלצה לאופציית HD וללא HD. כמו כן, למסך הנוכחי יש כניסה VGA ישנה, לכן אני מאמין שאצטרך לקנות מתאם עד שאקנה מסך חדש. מארז: …

• 29 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. שלום יש לי תקציב של 3.500 שקל המחשב צריך להפעיל משחקים אינטרנט שירים סרטים כמעט הכל המחשב צריך לבוא עם מקלדת מלאה עם המספרים בצד 108 מקשים המסך צריך להיות 15.6לפחות ואחריות בין 2-3 שנים רמקולים וכל היציאות שאפשר כמובן... עשיתי קצת בדיקות והיה דגם של MSI FX620 שעולה על כל הדרישות והמחיר שלו היה עד יום שישי 3680 שקל רק היום ראיתי שהמחיר שלו ירד באייבורי ל3290 שקל אני מאמין שאני אפילו יכול להוריד אותם ל3200 שקל למזומן רציתי לדעת מה דעתכם על הפירוט של המחשב בלינק הבא: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7227&CatCode=315 קניתי פעם שעברה מחשב MSI EX623 מאייבורי והאחריות והשירות שלהם היו טובים לא התאכזבתי אני חושב לקנות את הדגם הזה כי הוא בעיצוב יותר יפה מכל מחשב שר…

• 0 תגובות
    • 643 צפיות
  7. רציתי לשאול האם מישהו רכש אחד משני המכשירים Ramos 9w or Arnova 8 או מישהו יכול להמליץ לי על אחד מהם http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10773&perur= http://www.e-buy.co.il/pl_product~w9~5033~0.htm תודה

• 0 תגובות
    • 720 צפיות
  8. Started by Iniesta,

שלום, אני מחפש מחשב נייד לבנאדם מבוגר - נושק לגיל ה- 60. חשוב שיהיה לו מסך גדול ומשטח עבודה נוח. יש לו גם כפות ידיים גדולות ומשקפיים כך שחשוב שהמקלדת והסמך יהיו איכותיים להלן דרישות נוספות: מטרות המחשב:עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים), צפיה בסרטים גודל המסך? 15.4 אינץ משקל לא רלוונטי כי רוב הזמן המחשב יהיה בבית נדרש זמן סוללה ממוצע יציאות מיוחדות: HDMI יכול לעזור בלוטות: אפשרי גודל מינימלי של כונן קשיח: 160 ג'גה צורב DVD: כן חשוב מאוד שתהיה אחריות ולרכוש ממקור אמיוץ תודה.

• 1 תגובה
    • 635 צפיות
  9. דגש על אמינות/איכות

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אני רוצה לקנות מחשב חדש, הנוכחי שלי נמצא איתי עוד מימי XP השמחים (ועדיין מותקן עליו XP...). בכל מקרה המחשב הקודם שלי נקנה בהמלצה מכאן והייתי מאוד מרוצה ממנו עד ללא מזמן. אשמח אם תוכלו לעזור לי שוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים בהגדרות גבוהות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. The Witcher 2, Torchlight 2, Diablo …

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by benh,

. מה התקציב המקסימאלי? 5000 +\- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים \ עבודה משרדית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? חשוב 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? בינוני 7. …

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Guyke,

היי רק רציתי לשתף אתכם,קיבלתי לפני כמה ימים את הטאבלט ואני ממש הופתעתי לטובה, קודם מערכת ההפעלה מדהימה ומלוטשת היטב, לא הספקתי להתעסק איתו הרבה אבל ממה שהספקתי ראיתי שהמשחקים שלו מדהימים ברמת הגרפיקה והפירוט, מבחינה סטירימינג כל פורמט שהיה לי על המחשב הוצג בלי שום בעיה כולל להציג אותו בטלויזיה גםתכניות ב 1080I. בשורה התחתונה אני מאוהב!

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום, הייתי פה לפני כמה שבועות אך הדרישות קצת השתנו אז אנסה שוב: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, אדריכלות ושימוש ביתי רגיל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Sketchup, Vray for Sketchup, Autocad, Photoshop רוב הזמן המחשב יהיה בשימוש ביתי רגיל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)…

• 51 תגובות
    • 5.6k צפיות
  14. שלום לכולם, אח שלי השתחרר ורוצה לקנות לעצמו מחשב נייד שיוכל לשרת אותו גם ללימודים שנה הבאה וגם לשימוש ביתי לשנה הנוכחית. הווה אומר, אין צורך במחשב נייד קטן מאוד שיוכל להתנייד איתו, אבל גם יש חשיבות שלא יהיה מחשב נייד גדול מדי (שיגרום לאי נוחות גדולה מאוד כשירצה כן להתנייד איתו). אני חייב להודות, שבמחשבים נייחים היה לי בזמנו נסיון, אבל במחשבים ניידים, אין לי שמץ. כל שאני יודע זה שצריך מחשב נייד ב3200 ש"ח (כולל מע. הפעלה - וחשוב לו שתהיה בעברית) ולשימוש הכתוב לעיל. אני אשמח מאוד לעזרה ותודה רבה לכולם מראש.

• 0 תגובות
    • 552 צפיות
  15. אהלן אני רוצה לקנות מחשב חדש לגיימינג בעיקר. המחשב מיועד למשחקים החדשים שיוצאים ושיצאו ושישוחק על הגדרות גבוהות. לא מתוכנן OC. אני רוצה להכליל גם ציוד היקפי: מסך רמקולים מקלדת ועכבר. התקציב הוא 5000 שקל ואם יש צורך אז חריגה של עד 300 שקל. עדיפות לחנות RSM שם אני מתכנן לקנות. וגם אני רוצה להוסיף למחשב הקודם שלי לוח אם ספק וזיכרון, המחשב הוא די ישן משהו כמו שלוש וחצי שנים. המעבד הוא pentium D 775 והכרטיס מסך הוא geforce 210. אז אם אפשר בבקשה גם המלצות למחשב הישן וגם מפרט חדש. אם אתם צריכים עוד משהו תגידו. אא התקציב לשלושת הרכיבים הוא בסביבות 600 שקל.

• 12 תגובות
    • 904 צפיות
  16. מה קורה אנשים... http://tms.co.il/preview/spec/zhkf6wutבניתי את המפרט הבא מהאתר TMS ויש לי כמה שאלות: 1)ה-GTX470 ששמתי שם בא עם Over clock,זאת אומרת שאני צריך לקנות לו קירור במיוחד או שהכרטיסים האלה באים עם קירור משלהם? 2) כרטיס קול וכרטיס רשת באמת נחוץ? הם לא באים עם הלוח אם? 3)איך המפרט בכללי?יחזיק משחקים חדשים גם בעוד שנה? האם מחיר המחשב משתלם?כולל המסך? תודה לעוזרים!

• 9 תגובות
    • 687 צפיות
  17. רכשתי מחשב נייד מדגם INTEL DELL VISTRO 1015 יש לו מצלמה, אבל אני לא מוצא את התוכנה שלה. אפשר עזרה? או קישור לדרייבר? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 734 צפיות
  18. נדרש מחשב לדוד שלי - דגשים עיקריים: 1. המחשב עומד להיות בשימוש כמעט תמיד ליד שקע חשמל. בטריה שמספקת שעתיים עבודה תהיה בסדר גמור. 2. חובה מסך של 17" - זה הדבר האחד שהמשתמש לא מוכן להתפשר עליו. 3. המחשב יהיה בשימוש ללא מסך / מקלדת חיצוניים, כך שנוחות הקלדה גם חשובה (למרות שזה עניין אישית והכל). 4. שימושים: כתיבת מסמכים ומצגות, העברה של חומרי לימוד אינטראקטיביים, גלישה וצפיה בסרטים (ככהנ"א לא באיכות גבוהה במיוחד). תודה רבה

• 1 תגובה
    • 553 צפיות
  19. אני חושב לרכוש כנראה בשבועות הקרובים מחשב חדש אני גר באזור חולון - גבול מערב ראשון אני רוצה להשתמש בו בעיקר למשחקים !! , אינטרנט ,מוזיקה, אני צריך הרבה מקום לאחסון של הרבה קבצים מהרשת הביתית שלי , וסרטים לאחי, וכמובן שצריך לשתף הרבה קבצים כדי לצבור קרדיט. חשוב לי שהוא יהיה כמה שיותר יחזיק מעמד לאורך זמן וגם טכנולוגית אני לא בעד שדרוגים כל כמה זמן ... *על המחשב הזה אני ישתמש במסך 60@DELLU2311H 1920X1080 , *על המחשב הזה אני ישתמש ברמקולים של MICROLAB FC330 *ואני צריך המלצה לקניה של עכבר ופד של RAZER הנה לכם מה שעשיתי תגידו לי בבקשה מה אתם חושבים ומה כדאי לי לבחור תודה גדולה לעוזרים ולמגיבים -מ-ר-א-ש- ! [attachment deleted by admin]

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by below_z,

אני מנסה לבנות HTPC לחבר אך אין לי הרבה ידע בנושא. אין צורך במחשב המסוגל ליותר מלגנן סרטים. התקבל מפרט מאייבורי שבגדול עונה לצרכים אבל נראה לי ממש לא משתלם מארז IN WIN שחור USB HTPC קדמי + A.PFC 300W לוח DG43RK HDMI G43 INTEL מעבד אינטל 3.06GHz 2MB PENTIUM D.CORE E6600 זכרון KVR KINGSTON 2GB DDR3 1333MHZ דיסק קשיח פנימי 500GB SATA2 7200 16MB HITACHI כ.קול 7.1 מובנה בלוח האם מחיר 1235 שח 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה עשרות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ניגון תוכן HD על טלוויזיית HD Ready בגדול המחשב יחליף Xstreamer …

• 10 תגובות
    • 948 צפיות
  21. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מימוש התקציב בין 5000-5300 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים וסרטים באיכות HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FEAR3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרש…

• 2 תגובות
    • 560 צפיות
  22. Started by Itzik 007,

שלום, יש לי מחשב נייד של HP - PAVILION DV6 1340EJ בן שנתיים. שקלתי לא מעט לעשות לו אבזור מחדש שכן אני מרגיש שהוא נהיה חלש עם הזמן (או לפחות פרמוט). ואז השבוע אחי הקטן הפיל את המחשב והמסך התפוצץ - יש פסים לאורך ולרוחב של המסך. לכן - החלטתי לתקן ולשפץ את המחשב. איפה מומלץ לבצע תיקון של המסך? רק אצל HP (אין כבר אחריות) או אצל כל מתקן ניידים? מה עלות של תיקון / החלפת מסך מסוג זה (לד)? וגם - אם כבר תיקון - אז אתן שינקו את כל המערכת שלו מאבק ולכלוך (הלפטופ מרעיש וחם מאוד). בנוסף, הבטרייה של המחשב כבר יסחית מתה - מספיקה ל15 דק' עבודה ללא טעינה. כמה עולה בטריה מקבילה (6 תאים) מקורית (או שעדיף לא מקורית)? האם עדיף סוללה של 9 / 12 תאים? בנוסף - מה עלות של מטען מקורי של HP? הפין המ…

• 1 תגובה
    • 735 צפיות
  23. היי, אני מחפש לפטופ עד 800$, אולי טיפה יותר אם צריך. הוא הולך להחליף את המחשב האישי שלי, השימושים שלו הם עבודות תכנות כולל VMWARE (בשביל IOS), אינטרנט וסרטים אני מחפש משהו שלא יהיה כבד/עבה יותר מידי לפחות 15.6" לפחות USB3 אחד זמן בטריה סביר מקלדת נוחה עדיף 6 גיגה זכרון לפחות, אבל אם יכול להיכנס משהו טוב בתמורה לרק 4 גיגה, אז זורם רמת רעש נמוכה שלא יהפוך לתנור, רמת חום - מקסימום ממוצע. וכמובן שלא תיהיה בעיה עם האחריות שלו בארץ. ממה שבדקתי קצת יש את ASUS U56E שעולה 630$ והוא נותן המון למחיר שלו, כאמור אין לי בעיה להשקיע עוד - אבל לא ראיתי משהו ששווה את זה. ואין לי בעיה לחכות עוד טיפה אם הולך לצאת משהו טוב. בקיצור אשמח להמלצות! תודה ואחלה יום.

• 1 תגובה
    • 956 צפיות
  24. * מטרות המחשב? גיימינג קל יחסית, מדובר במשחק SPIDER-MAN, שבו אני אשחק לעיתים רחוקות. בנוסף, אני מתכוון לגלוש הרבה באינטרנט ולשמוע שירים. * גודל המסך? לא פחות מ-15 אינצ'ים. * משקל רצוי? אין משקל רצוי, העיקר לא כבד מדי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? תגדירו אתם ואגיד לכם אם זה מספיק עבורי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? DVI. לא הייתי מכנה אותה כיציאה מיוחדת. * בלוטות? בלוטות? * גודל מינימלי של כונן קשיח? אני מאמין ש-500GB יספיקו לי. * צורב DVD? אכן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מספיק שאוכל לממש את האחריות בארץ במידת הצורך. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? זה לא תלוי בחברה, אלא בדגם עצמו. התקציב שלי הוא 1800 שקלים בעיקרון, אך אני אח…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום אנשים, באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה מדעי המחשב ומתוקף כך אני זקוק לרכוש מחשב נייד. אני מחפש מחשב שיהיה בגודל סביר [13-14 אינצ' זה סביר או שזה לא נוח למחשב באוניברסיטה? או שאפשר ללכת על משהו כמו 15-17?], בעל משקל הגיוני וזמן סוללה שמאפשר להעביר יום לימודים תוך חיבור לWIFI. המחשב אומנם למטרת לימודים אבל אני לא שולל שהוא ייועד גם למדיה - סרטים ומשחקים. ואני מעוניין שהוא יריץ אותם בצורה טובה. ברמת העיקרון המחשב ישמש גם לעריכה גראפית [אם כי לא ברמה היסטרית, שימוש בPHOTOSHOP CS5 ומעט 3DMAX] תקציב למחשב: 4000-4500 ש"ח. כבר הרבה שנים שלא התעסקתי עם מפרטי מחשבים ובאופן כללי מעולם לא התעניינתי בעולם המחשבים הניידים, כך שאין לי שום קנה מידה לגבי מחירים של מחשבים נ…

• 2 תגובות
    • 827 צפיות

דיונים חדשים בפורומים