ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BFBC2 Cod- Black Ops, שיצא BF3 ו MW3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות לגיימינג כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…
-
- 8 תגובות
- 949 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימוש ביתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סימולטור טיסה של מייקרוסופט -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). דרוש מסך דק (לא רחב) 19 אינטש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…
-
- 2 תגובות
- 515 צפיות
-
-
שלום לפני כשנה קניתי מחשב שהרכבתי לבד המחשב עצמו מאכזב אותי יש לו בעיות התחממות בלי לעשות כלום הוא על 60 מעלות ובעבודה בינונית עד קשה מגיעה בקלות ל90 100 + ויש מצבים שהוא פשוט קורס בגלל זה תוכנות עבודה - פוטושופ, פלאש, אפטר אפקט, תלת מימד בסיסי כוח העיבוד שלו לא משהו בכלל והוא מאוד רועש! יחסית למארז המומלץ שלקחתי לו המפרט הקיים מעבד : intel core i5 750 2.66Ghz 8MB L3 s1156 לוח אם : Gigabyte GA-p55a-ud3 זיכרון: G.skill 2x2GB DDR3 1600Mhz כ.מסך: Sapphire radeon HD 5670 1GB Hyper Memory GDDR5 DX11 ספק : Enermax tomahwk 405W active PFC 12cm fan psu מארז: CoolerMaster CM 690 II black ATX No PSU כ.קשיח : wd caviar blue 500GB 16mb 7200 כמה אתם ממליצים להשקיע ? מה צריך לשדרג ? …
-
- 3 תגובות
- 600 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת האם ב-3-4 חודשים הקרובים יהיו מגמות טכנולוגיות בשוק המחשבים הניידים - מעבדים חדשים, פלטפורמות חדשות וכו'. בסופו של דבר - האם יש טעם לחכות למשהו טוב שמגיע. תודה רבה,
-
- 0 תגובות
- 697 צפיות
-
-
התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ביותר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד 15'' ללימודים שנה הבאה בין ה2000-3000 שקל כ"מ לא כלכך חשוב מאחר שמשחקים רק יפריעו לי ללמוד ולזה יש את המחשב החזק והגדול בבית חח ... הדגש יותר על ביצועים טובים כדי לשמור על מחשב מהיר ואיכותי לזמן רב יותר לכן שמתי דגש על קניית מעבד I3 ולא מהדור הישן .. יותר זכרון בראם וסוללה שלפי מה שראיתי לא כלכך שונה היום בין שאר המחשבים (כולם כמעט 6 תאים וזמן סוללה תלוי בעוצמת המחשב) דגש נוסף שראיתי הוא שבדגמים מסוימים אני יכול להשיג גם יציאה אחת של USB3.0 שהוא נאמר להיות מהיר מספיק להעביר סרט HD בדקה השאלה אם כדאי להשים דגש על רכיב זה או לחסוך כמה מאות שקלים ולקבל את אותם הביצועים ללא זה(ועוד כמה קשקושים בלתי נחוצים) מגגול מהר של הרכיב החדש ראיתי מאמר באתר שבו כ…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. יש לי מחשב בבית שהמפרט שלו הוא intel core i5 750 2.66ghz gigabyte ga-p55m-ud2 hynix 2gb*2 samsung 1tb hd5850 seasonic 650watt ואני רוצה לקנות מחשב חדש האם שווה לי להחליף לכזה? (ואל תציאו לי בבקשה עוד מפרטים אני רק רוצה לדעת עם שווה לי לזה...) intel core i5 2500k gtx570 western digital 3TB aurora case gigabyte p67a-ud3-b3 וכנראה זיכרונות של 1333 MHZ של 4 GB כפול 2 שווה לי להחליף עליו?
-
- 10 תגובות
- 763 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני שוקל לקנות מחשב ASUS K-53E, אך מסתבר שיש לו "אח תאום" בשם A-53E שעל פניו נראה שחולק מפרט זהה אך כ- 400 שקל הפרש במחיר: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=790887 לעומת http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=792496 האם מישהו מחכמי הפורום ידע להסביר לי מה ההבדל בין שני הדגמים הללו? תודה!
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח חריגה מקסימלית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis, FEAR 3, וכל המשחקים החדשים שאמורים לצאת ב-3 שנים הקרובות - אני צריך להעלות אותם על הרמה המקסימלית האפשרית. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות! 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
להלן מפרט למחשב רב תכליתי (אופיס, סרטי וידאו, משחקים בסיסיים, חיבור לטלוויזיה HDMI), רמת שקט 7-8, לא מעוניין ב- OC חוות דעתכם בבקשה על ההתאמות מעבד (780 ש) Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray מאוורר למעבד (125 ש) Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 לוחות אם (530 ש) ASUS P8H67-M LE B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI זכרונות (310 ש ל- 8GB) DDR3 1333Mhz 2x4GB Kingston דיסק קשיח (245 ש) Samsung 1TB EcoGreen F3 32MB SATA II HD105SI כרטיסי מסך (830 ש) Sapphire HD 6850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E צורב (120 ש) DVD Samsung SH-S222A DVD±RW x22 Black IDE מארזים (320 ש) Antec Sonata Proto Quiet Mid Tower…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני מחשבים ניידים: Inspiron n5110 i5-2410M nVidia GT525MDell Aspire 5741G i5-430M 640GBAcer ממה שהבנתי עד עכשיו עיקר ההבדל בינהם הוא דגם המעבד אצל DELL זה 2410m ואילו ב ACER זה 430M השאלה שלי זה איזה מבינהם טוב יותר? ובכלל אם יש למישהו המלצה על מחשב נייד אחר עם מעבד I5 אשמח לשמוע בתודה מראש אלירן
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בעוד כשבוע אני טס לארה"ב לחודש ותכננתי לנצל את ההזדמנות לקנות נייד חדש. התקציב הוא כ-1000$ השימוש העיקרי הוא הרצת תוכנות Adobe, אנימציה ממוחשבת (דו ותלת), תוכנות תלת למניהן (Maya) העדפה למסך 15.4" (משהו באזור) המחשב לא יחליף את הנייח ולכן אשמח אם יהיה לו זמן סוללה מכובד (3+ שעות) מכיוון שאני אשתמש בו לציור ותלת שקלתי לקנות טאבלט (עם או בלי מקלדת) ולחסוך לעצמי להסתובב עם הוואקום בנוסף (יש לי כבר וואקום כך שלא יהיה צורך לקנות). הבנתי גם שהטאבלטים יקרים בהרבה בהשווה לניידים עם אותה חומרה. האם ההפרש במחירים עד כדי כך משמעותי? נניח, כמה יותר יעלה לקנות טאבלט עם חומרה חזקה כמו לפטופ? במקרה ויש מי שימליץ לי על טאבלט הדרישות העיקריות הן wacom digitizer, windows, הגודל מן הסתם יהי…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט חשוב שיהיה חיבור איכותי, עבודה על מסמכים(וורד, אקסל...) לא מצפה להריץ עליו ממש משחקים, אולי קלים יחסית. ואני רוצה שיאפשר לראות סרטים באיכות טובה משהו של 720p, BR יהיה נחמד * גודל המסך? אין משהו ספציפי * משקל רצוי? כמובן כמה שיותר קל, אבל לא אם זה הולך לפגוע מפרט יותר מידי. לא מבין ממש בניידים אז לא יודע משקלים ממוצעים * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אני מניח שתמיד יהיה שקע חשמל אבל זמן סוללה של 5-6 שעות יהיה נחמד. אני יודע שזה תמיד פחות ממה שמפרסמים בגלל מה שאתה מריץ עליו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא חושב * בלוטות? לא חושב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320-500GB מינימום, כמו כן מינימום 4G…
-
- 1 תגובה
- 564 צפיות
-
-
היי, ברצוני לקנות מחשב נייד בארצות הברית בסכום של כ700$-750$ השימוש למחשב הוא בעיקר אינטרנט וסרטים וכמו כן גם לחבר אותו לטלוויזית פלאזמה. חשוב לי שיהיו לפחות 6GB זיכרון, בקשר לכרטיס מסך אם אפשרי לשים כ. מסך נחמד של ATI/NVIDIA אז מצויין. גודל המסך צריך להיות לפחות 14' בקשר לאחריות בינלאומית כמובן שזה בונוס, אבל לא חובה מבחינתי. באיזה אתר כדאי לי לקנות? אני מכיר את NEWEGG, אבל אולי אתם אתר יותר טוב. תודה, דניאל.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? MAX 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? זה שדרוג מחשב, ללא מארז ספק והארד דיסק 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. הא…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
במחשב שאני מתכוון לקנות כתוב: מחשב איכותי הכולל חיבור 1.4 HDMI לאיכות צפיה מושלמת (uid, במסכי LCD TV או פלזמות) בממיר של עידן + בטלויזיה שלי יש יציאה של HDMI. זה אומר שניתן לחבר בינם בעזרת כבל ולראות את מסך המחשב בטלויזיה?
-
- 0 תגובות
- 482 צפיות
-
-
ראיתי ניידים ללא מערכת הפעלה שעושה אותם יותר זולים, אבל שווה לקנות אותם? אני יודע שכל נייד אמור לבוא אם מערכת הפעלה OEM מיוחדת בשבילו עם דרייברים ותוכנות (ואולי למערכת הפעלה זאת אפילו עשו אופטימיזציה מותאמת למחשב נייד זה?). תודה.
-
- 6 תגובות
- 6.8k צפיות
-
-
אני צריך לדעת מייבא מחשבים ניידים של DELL לישראל? KSP וIVORY אומרים שהם מפיצים רישמים של DELL אבל פה לא מצאתי אותם. תודה.
-
- 13 תגובות
- 14.5k צפיות
-
-
הכנתי לעצמי מפרט מה דעתכם ? Intel Sandy Bridge Core i5 2500K + ThermalTake SpinQ VT , יחידות 1 ₪1111 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2956 ASRock Z68 Pro3 Z68 Chipset, יחידות 1 ₪692 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2917 Crucial 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz , יחידות 1 ₪181 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2968 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪250 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 HIS 6950 IceQ X 2GB GDDR5 ברכישת מחשב חדש, יחידות 1 ₪1168 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3050 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪116 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96 Cooler Master Elite 370 P…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מזה אומר: 3 שנים באתר הלקוח ע"י מעבדות DELL ישראל, זה אומר שבמקרה של תקלה צריך להגיע למעבדות שלהם? איפה יש רשימה של המעבדות שלהם או מישהו יודע היכן יש נכון לעכשיו?
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד LG R410, לאחרונה המסך החל לרצד באופן קבוע. הריצודים הם קווי לרוחב המסך, בצבעים וורודים ולבנים. כמו כן התקלה קיימת עוד לפני הכניסה ל WINDOWS. האם זה מחייב שזו תקלת חומרה? הייתי שמח לדעת אם יש עוד בדיקה, או דרך לנסות להתמודד עם התקלה לפני ששולחים אותו לטכנאי. בתודה מראש,
-
- 6 תגובות
- 898 צפיות
-
-
שלום לכם, אני בונה אולפן חדש בבית (איזה כיף! ) ומתכנן גם לקנות מחשב חדש. התקציב שלי הוא 3K בתקווה בלי חריגות. אז מה אני צריך? מעבד - כנראה I5, לא נראה לי ש-I7 בקתציב. מחשב שקט (אני מעריך ש- SYCHTE). כרטיס קול - לא צריך. יש לי כבר DIGI 001 - מתחבר ב-PCI SLOT. ציוד נלווה - יש הכל. הארד דיסקים - חשבתי על 250GB+750GB. תוכנות - Cubase 4 כרגע אצלי. רוצה בעתיד להשתדרג ל-5 או 6. אם מישהו יכול להמציא מהשרוול מפרט בסיסי לצרכים האלה זה יהיה פשוט מצוין. גם הערות אחרות יתקבלו בברכה מלאה. הרבה תודה, דניאל.
-
- 10 תגובות
- 792 צפיות
-
-
בזמן האחרון הגיעו אלי תלונות של אנשים שקנו מחשבי HP עם אחריות בינלאומית בחו"ל ומחשבים מייבוא מקביל עם אחריות כנ"ל על יחס לא טוב מצד היבואן בעת מימוש אחריות. מעיקרי התלונות שקיבלתי: 1. לא רק שהיבואן לא שולח טכנאי עד הבית (שזה היה סוג האחריות עד היום), אלא שהוא לא מוכן לקבל לתיקון בנקודת איסוף אלא רק במעבדה הראשית בפתח תקווה. 2. מקלדת תוחלף למקלדת אנגלית, גם אם הגיעה חרוטה בעברית. 3. האחריות היא רק על המטען שהגיע עם המחשב, אם המטען הוחלף בחנות\יבואן לא תינתן אחריות (למרות שמדובר על מטען מקורי). יש להדגיש שהתלונות הגיעו על דגמים ביתיים ועסקיים כאחד. שאלתי מישהו שמתעסק ביבוא מקביל והוא אישר שהיבואן בארץ "עושה שרירים" כדי להקשות על היבוא המקבילי. יש לציין שהדבר כרגע בגדר שמועה…
-
- 16 תגובות
- 8.6k צפיות
-
-
Acer Aspire 3810TZ. יש לו שקע מיקרופון ואוזניות, אבל שקע האוזניות לא מגיב. הרמקולים ממשיכים לעבוד גם כשמחברים אוזניות. לידו יש ציור של אוזניות וכתוב SPDIF. יכול להיות שזו רק יציאה אופטית? נראה לי מאוד מוזר. אלא אם כן - היציאה דפוקה וצריך לתקן אותה. למרות שמאז שהמחשב נקנה זה ככה.
-
- 1 תגובה
- 782 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד ומתלבט בין HP I7 מהירות 5400 או I3/I5 מהירות 7200 כל שאר הפרמטרים זהים מה יותר חשוב? מעבד או מהירות כונן קשיח? תודה רבה אוהד
-
- 1 תגובה
- 534 צפיות
-