ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
ההתלבטות היא האם לקנות את ה del ln5110 עם 3 שנים אחריות ב 3400 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=17755 או את הלנובו שמחינת עיצוב ומקלדת אהבתי אותו יותר ב 2890 (הוספה של 190 שקל ל 4 ג'יגה) עם שנה אחריות http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=17997 לי יש העדפה ללנובו והבדל המחירים שלהם הוא הדיוק ההפרש של שנתיים אחריות השאלה שלי איזה מחשב יתן תמורה טובה יותר כמחשב שולחני לרוב? והאםהוספה של 500 שקל שווה לסופסת של שנתיים אחריות כמה זה קריטי?
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד 15-17" (עדיף 15") בטווח מחירים של 4 עד 5.5 אלף ש"ח עבור מחקר באוניברסיטה. ישמש עבור אנליזות ממוקבלות (ריבוי ליבות ות'רדים יעזור) ועבור אפליקציות תלת מימד (כרטיס מסך 3d בינוני ומעלה גם יעזור). הארדיסק עם 7200 RPM יהיה בונוס נחמד וגם USB3 לא יזיק. חשבתי על N5110 של dell אבל תהיתי אם אין משהו יותר חדש או לפחות עם כרטיס מסך רציני יותר (מאשר GT 525M) משקל וזמן סוללה לא חשובים. בתודה מראש, עמרי
-
- 8 תגובות
- 917 צפיות
-
-
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IWCI575000 מה דעתכם על המחשב הזה? אני יודע שזה מחשב מותג ושיותר שווה להרכיב בעצמי. הבעיה היא שההזמנה הפשוטה מוואלה נוחה לי ואני מעדיף שתהיה אחריות כמו שצריך. המחשב עצמו יספיק למשחקים לא כבדים ולשימושים כלליים? תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 755 צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש והרכבתי את המפרט הבא בעיקר למטרות משחקים (שיתאים למשחקים הטובים ביותר בשוק כיום וגם בעתיד הקרוב אני מקווה). האם הוא בסדר? מה כדאי לשנות? להוסיף? מעבד: Intel Core i7 2600 3.4GHz 8MB LGA1155 לוח אם: ASUS P8H67-M Pro זיכרון: 2x4GB DDR3 1333MHz כרטיס מסך: ASUS nVIDIA GeForce GTS450 1024MB דיסקים קשיחים: 500GB SATA2 + 1TB SATA2 צורב: LG DVD-RW GH22LP21 x22 ספק כוח: 500W הערה חשובה: הדיסקים הקשיחים הם מהמחשב הישן שלי ואני לא קונה אותם ולא מתכוון להחליף אותם, אלא רק מעביר אותם למחשב החדש.
-
- 9 תגובות
- 817 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני כרגע מחפש לקנות לעצמי מחשב נייד חדש, בעיקר ללימודים. הצרכים הם בעיקר תכנות ב VS, פוטושופ, אופיס,ומשחקים פה ושם. עד כה אני מתלבט בין שלושה דגמים: Alienware M14X XPS L502X XPS 15Z שלושתם עונים על הצרכים שלי, אך כל אחד בסטייל ובדרך שלו. אני מאוד מתלבט מה לקנות, חשבתי ללכת על ה L502X וזהו, אך העיצוב והמשקל שלו דחו אותי קצת. ה 15Z מציע עיצוב יותר נעים, אך לפי מה שהבנתי הוא נורא מתחמם והוא לא באמת מציע את אותם הביצועים של L502X. ה AW הוא גם חייה, אך גם הוא מתחמם נורא, והוא נורא כבד יחסית ל 14 אינש. אני אשמח לשמוע חוות דעת, מה לדעתכם הכי כדאי מבין שלושת אלה שנותן את התמורה המלאה לכסף?
-
- 2 תגובות
- 760 צפיות
-
-
קודם כל - כן, אני יודע שהתקציב הוא מאוד דל, ולא ניתן לשחק יותר מדי במפרטים בשביל להכין איזה מחשב מטורף לגיימינג. אבל זה מה יש, בינתיים. אשמח לקבל הצעות למפרטים למחשב שיוכל להריץ משחקים של היום ברמה סבירה (אני לא מצפה ל-300 FPS במשחקים כמו קרייסיס כל שאר המשחקים החדשים, אבל שיוכלם להריץ משחקים כמו GTA IV בלי יותר מדי תקיעות). שיהיה מעבד חזק, זיכרון כמה שיותר (רצוי 4 ג' RAM, כי תכל'ס מה ההבדל מחירים בימינו?). HDD כבר יש לי של 500 ג' ככה שאני לא חייב אחד חדש. גלשתי לי קצת באייבורי במרפטים המוכנים שלהם ותכל'ס ב-1700 ש"ח אני יכול לקנות מחשב מוכן שיעמוד בדרישות שלי. אבל תמיד במפרטים כאלה המשפט "Where is the poop" יושב בול. תודה רבה. עריכה: יש מצב שטעיתי במיקום הפורום. X:
-
- 4 תגובות
- 792 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למחשב בסביבות ב-4,500 ש"ח. העיסוק העיקרי שלי הוא Motion Graphics בתוכנה Cinema 4D, מה שמצריך רנדרים כבדים. המליצו לי על מפרט שיכלול: מעבד - i7 970 כרטיס מסך - GeForce 570 GTX זיכרון - 8 GB RAM השאלה היא כמה יעלה לי מפרט טוב אם הרכיבים הנ"ל? ואם יש למישהו מפרט יותר טוב אני אשמח. תודה.
-
- 9 תגובות
- 611 צפיות
-
-
הי לכולם. אני קונה מחשב חזק למשחקים. אין לי הגבלת תקציב אבל אני גם לא רוצה לשרוף כסף על רכיבים שלא יתנו לי תמורה מספקת. זה המפרט שאני שוקל, למרות שאני לא ממש מבין גדול, בעיקר אני מתלבט לגבי המסך והזכרונות. לגבי כרטיס מסך לא בא לי לקחת SLI או CROSS-FIRE . זה נראה לי פתח לבעיות של תאימות ויציבות... אשמח אם תעזרו לי לבחור: מעבד - Intel Core i7 2600k קירור - Scythe Ninja 3 CPU Cooler זכרונות - ?? כמה זכרון צריך למחשב משחקים חזק (אבל בלי multi tasking יוצא דופן) ואיזה CL? SSD - דגם OCZ Vertex 2 2.5" 80GB SATA II MLC דיסק קשיח - WD Caviar Black 1TB 7200 RPM 64MB' SATA III כרטיס מסך - ASUS GTX580 1536M PCI-E מארז - CoolerMaster CM690 II ATX case ספק - ?? בחרתי SeaS…
-
- 7 תגובות
- 966 צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד זה והוא בעל 2GB זכרון (לא רשום לי בEVEREST איזה דגם בדיוק) אני רוצה להרחיב ל4GB (בפועל יהיה 3.25) אבל אני לא יודע איזה דגם לקנות.. מה שאני יודע שצריך 2 של 2GB ואם אפשר קישור למוכר בEBAY זה יהיה נהדר! תודה רבה והמשך יום טוב (:
-
- 4 תגובות
- 987 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?3500-4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל עד כמה שאפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימוש ביתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.mw3 bf3 multiplayer -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 סמסונג p2379 syncmaster -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 4 תגובות
- 868 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? מחקר + קצת משחקים (אני לא גיימר מטורף, אבל עדיין יוצא שאני משחק במחשב הנייח Total War ועוד) * גודל המסך? 14-15'' * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כנראה שאני אקנה עוד סוללה של 8 תאים נוספת * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI, VGA * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה, משתמש באכסון חיצוני * צורב DVD? לא משנה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני מתלבט איזה לאפטופ לקנות, הגעתי לכמה אופציות שכולן נראות לי טובות מאוד אבל אני לא יודע במה לבחור מה תהיה המטרה של המחשב ? מחקר בעיקר, עבודה עם נתונים גדולים (יהיה מחובר לNAS דרך אתרנט כך שמקום לא משנה…
-
- 1 תגובה
- 861 צפיות
-
-
אז בניתי לעצמי מפרט ב-KSP והייתי רוצה הערות לגביו לפני שאני קונה... רקע: זה מפרט לגיימינג, אני רוצה מעבד INTEL וכרטיס מסך של NVIDIA, לוח-אם שתומך ב-USB3 ו-SATA3, זיכרון 4GB ו-1T של HD התקציב עד 3500... זה מה שהרכבתי (אגב, אני לא סגור על KSP, כל חנות עם סניף במרכז הארץ תהיה בסדר...) מעבדי אינטל Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray 870 לוחות אם למעבדי אינטל P8H67-M LE B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI 530 זכרונות 1GB DDR1 400Mhz CL3 Kingston X2 390 כרטיסי מסך GTS450 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI PCI-E 2.0 640 דיסקים קשיחים Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX 275 מאווררים וגופי קירור מאוררים למעבדים Scythe Katana 3 C…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם מה דעתכם על Dell n5110 i7-2630QM עם שימוש בתוכנות כגון Revit, AutoCAD, Sketchup ? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 925 צפיות
-
-
שלום, בעוד כחודשיים-שלושה אני מעוניין לרכוש מחשב לצורך משחקים, בתקציב של עד 4K ש"ח. 1. האם ללכת על מפרט מבוסס על מעבד AMD או אינטל? 2. לדוגמא בחרתי באינטל. האם ללכת על i7 על-חשבון כ. מסך פשוט יותר, ולשדרג אותו בעתיד, או ללכת על i5, ולקחת כרטיס חזק יותר? 3. האם צפויות הוזלות בתחום החומרה בשלושת החודשים הקרובים, אם לא, אשמח אם תוכלו לסייע לי להרכיב כבר עכשיו מפרט. אעדיף חנויות במרכז, בדגש על אזור ר"ג-ת"א. המסך שלי - Samsung BX2335, כך שלדעתי אין צורך באחד אחר. תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג את הזיכרון במחשב נייד דל latitude e4300 בעוד 2gb (כיום יש שניים), הזכרון הוא DDR3 במהירות 1066. קראתי את הסטיקי בנושא ועדיין נשארו לי מספר שאלות. 1. הסתכלתי באתרים של מספר חברות המוכרות זכרון בארץ (סמסונג, קינגסטון), שם ניתן לבדוק האם סטיק הזכרון תואם את דגם המחשב, אך לא מצאתי את הזכרונות שתואמים את הדל. האם באמת יש הבדל בין מספר סטיקים של זכרון, אשר כולם SODIMM DDR3 בגודל 2GB עם מהירות 1066? 2. לאור השאלה הנ"ל, האם מכירים מקום אשר מוכר זכרונות אשר מתאימים למחשב? זה המפרט מהאתר של דל: Tech Specs[table][tr][td][/td][td]General[/td][/tr][tr][td]Storage Capacity[/td][td]2 GB[/td][/tr][tr][td][/td][td][/td][/tr][tr][td]Upgrade Type[/td][td]System …
-
- 3 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי כבר שנתיים מחשב נייד מסוג dell studio 1557 , אני לא מכיר אף אחד עם אותו מחשב אבל שלי כבר הספיק "לבשל" שני כוננים קשיחיפ , החליפו לי מאוורר זיכרונות heat-sinc אבל עדיין יש פעמים שהמחשב חם כל כך שממש קשה לגעת בו. אני משתמש במשטח קירור של coolmaster שעוזר אבל עדיין. אני לא יודע אם זה קשור אבל אם אני מכבה את הקליטה שלו לאינטרנט זה עוזר ... אשמח לעצות\ דעות \ כל דבר בכיוון תודה רבה ובוקר טוב
-
- 1 תגובה
- 977 צפיות
-
-
[table][tr][td] המוצרמק"טאחריותמחיר ליחידהכמותסה"כ[/td][/tr][/table][table][tr][td]מעבדים[/td][/tr][/table][table][tr][td] Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray inti52500KT 3 שנים ₪ 995.00 1 ₪ 995.00[/td][/tr][/table][table][tr][td]פתרונות קירור[/td][/tr][/table][table][tr][td] Scythe Katana 3 Rev 2 Intel 1156/1155/1366 4571225045078 שנה ₪ 122.00 1 ₪ 122.00[/td][/tr][/table][table][tr][td]לוחות אם[/td][/tr][/table][table][tr][td] Gigabyte GA-PA65-UD3-B3 P65 CHIPSET GBGAPA65UD3 3 שנים ₪ 480.00 1 ₪ 480.00[/td][/tr][/table][table][tr][td]זיכרונות[/td][/tr][/table][table][tr][td] Elixir 2GB DDR3 1333Mhz ELXRD32G 3 שנים ₪ 92.00 2 ₪ 184.00[/td…
-
- 6 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אני די מתלבט , יש לי מחשב בערך 3 וחצי שנים,מפרט: Q9550 לוח X38GB 4 GB זכרון OCZ REPEAR בתזמונים ממש טובים דיסקים - "פשוטים" של WD 500 GB כפול 2 בRAID 0 מארז קנדלף שאני מאוד אוהב + מערכת קירור מים (מPETRASHOP אחת היקרות לזמנה ) כרטיס מסך 4850 של ספייר מסך HANSGEE 28" FHD מערכת רמקולים של LOGITECH X510 אם אני לא טועה מעוניין לבדוק אופציה לשדרוג המחשב בלבד,המסך נראה לי מספק לגמרי גם ביצועים וגם בגודל (אלא אם כן אתם חושבים שממש שווה לשדרג יש לי אופציה לקונה אז מסך בנפרד עד 3000 שקל). דרישות: מעוניין להשאיר את מארז והמערכת קירור מים,ככל הנראה אצטרך להחליף את הבלוק קירור בעיקר למשחקים וגלישה באינטרנט השאלה המהותית מבחינתי - האם שווה לי להשאיר חלק מהדברים (נניח מעבד ולוח) ?וכמ…
-
- 7 תגובות
- 743 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב ולא מבינה בנושא בכלל, ואיו לי הרבה כסף לכך לכן בחרתי בשני המפרטים הללו כיוון ומחירם זול. מה עדיף מביניהם כאשר השימוש הוא לשם גלישה באינטרנט ועבודה משרדית ( לא מורידה סרטים מקסימום מוזיקה דרך יוטיוב ולא משחקים) התקציב שלי דל מאוד. דגם מחשב: LW-000 מחיר 660 ש"ח מעבדי אינטל Intel Atom Dual Core D525 1.8Ghz מאווררים וגופי קירור none לוחות אם למעבדי אינטל INTEL D525MW Atom D525, Intel NM10, 2xDDR3 SODIMM, VGA, Mini-Itx זכרונות Sodimm Kingston Kingston ValueRam 1GB 1066Mhz DDR3 דיסקים קשיחים Seagate 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III ST3500413AS כרטיסי מסך OnBoard Intel GMA 3150 כרטיסי קול On Board 5.1 Channel Audio צורבי DVD none ציוד…
-
- 6 תגובות
- 953 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,HTPC,תכני HD ותוכנות כבדות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תוכנות עריכה גרפית, עריכת וידאו ובניית משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כמו crysis,COD,Assassins creed ובכללי משחקים די כבדים וגם כאלה שייצאו אפילו עוד 3 שנים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22" 1920X1200 …
-
- 10 תגובות
- 744 צפיות
-
-
שלום אפשר המלצה למפרט של מחשב לסלון לחבר שלי? המחשב יהיה מיעוד לסרטים בלבד. שיעבדו כל הסרטים בפורמט MKV של 1080P חלק וללא בעיות. אין צורך במארז כי מביאים לו כבר מארז של ENERMAX LAGUNA עם ספק 300W (לקחת בחשבון שזה מארז דק וקטן) זה המארז http://www.skypc.co.il/Product.asp?PID=LAGUNA אז בבקשה המלצה רק לחלקים פנימיים בתוך המארז עצמו בלבד. בלי מקלדות ,מסכים ועכברים.... תקציב של 1500 , מקסימום 1600 שח ואם אפשר מחנות KSP תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 843 צפיות
-
-
מחפש פיתרון קירור לנייד, אני מתכנת ככה שהמחשב הנייד משמש תכלס כתחנת עבודה והמשטח הקיים על הפנים. יש לי נייד 15.6 wide והשאלה אם יש פה מישהו שיצא לו להתנסות עם zalman nc1500 ויודע אם הוא באמת מתאים ל15.6? זה משטח יקר חבל לי להוציא כסף ולראות בסוף שהוא לא תואם.. אני מקסימום יוסיף קצת לטובת nc2000 שמיועד בכלל למחשבים של 17'
-
- 0 תגובות
- 658 צפיות
-
-
אני מתכנן לסלון HTPC שיוכל לנגן סרטי 720P ו-1080P אבל ארצה גם שיוכל להריץ משחקי ספורט עכשוויים (pro 11 NBA2k11) ועתידיים. אם אפשר בתקציב הנוכחי ארצה גם להוסיף מקלדת מיני מומלצת ורמקולים 5.1 שאפשר יהיה לשמוע בהם גם מוזיקה ללא עיוותים.
-
- 2 תגובות
- 682 צפיות
-
-
לפני כחצי שנה רכשתי מחשב נייד של ASUS מדגם U31f. לפני שבוע בערך, הנחתי את המחשב בארון, כשאיו מעליו שום דבר, וכשהדלקתי אותו אחרי זה ראיתי שנהיו פסים על המסך. והפסים האלה השתנו מפעם לפעם שהשתמשתי במחשב. התקשרתי לסרבפרו, החברה שנותנת לי אחריות עליו, ופתחתי תקלה. סך הכל היה שירות טוב מאוד, לפחות בהתחלה. אחרי שבוע שהיה אצלם במעבדה התקשרו אליי ואמרו שהתקלה שיש לי במסך היא תקלת שבר, שהאחריות לא תופסת על זה. למרות שניסיתי להסביר ולהתווכח שזה לא יכולה להיות תקלת שבר כי לא נגעתי בו אפילו, הנציגה עמדה על שלה ואמרה שהתקלת שבר היא עובדה. היא אמרה לי שכרגע אני יכול לבקש הצעת מחיר, שהם יתקנו את התקלה למרות זאת. כך שתיקון התקלה יעלה כ1390 שקלים (כשקניתי את המחשב ב3000 שקל בלבד). האפשרות…
-
- 30 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, מישהו מכיר חנות בארץ שניתן לקנות דרכה מגן מסך מט למחשב נייד 13 אינצ ו15 אינצ של דל? מישהו כבר ניסה את זה? תודה,
-
- 0 תגובות
- 3.3k צפיות
-