עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by RONG23,

. מה התקציב המקסימאלי?3500-4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל עד כמה שאפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימוש ביתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.mw3 bf3 multiplayer -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 סמסונג p2379 syncmaster -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…

• 4 תגובות
    • 865 צפיות
  2. Started by sft,

* מטרות המחשב? מחקר + קצת משחקים (אני לא גיימר מטורף, אבל עדיין יוצא שאני משחק במחשב הנייח Total War ועוד) * גודל המסך? 14-15'' * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כנראה שאני אקנה עוד סוללה של 8 תאים נוספת * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI, VGA * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה, משתמש באכסון חיצוני * צורב DVD? לא משנה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני מתלבט איזה לאפטופ לקנות, הגעתי לכמה אופציות שכולן נראות לי טובות מאוד אבל אני לא יודע במה לבחור מה תהיה המטרה של המחשב ? מחקר בעיקר, עבודה עם נתונים גדולים (יהיה מחובר לNAS דרך אתרנט כך שמקום לא משנה…

• 1 תגובה
    • 856 צפיות
  3. Started by vToMy,

אז בניתי לעצמי מפרט ב-KSP והייתי רוצה הערות לגביו לפני שאני קונה... רקע: זה מפרט לגיימינג, אני רוצה מעבד INTEL וכרטיס מסך של NVIDIA, לוח-אם שתומך ב-USB3 ו-SATA3, זיכרון 4GB ו-1T של HD התקציב עד 3500... זה מה שהרכבתי (אגב, אני לא סגור על KSP, כל חנות עם סניף במרכז הארץ תהיה בסדר...) מעבדי אינטל‏ Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray 870 לוחות אם למעבדי אינטל P8H67-M LE B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI 530 זכרונות‏ 1GB DDR1 400Mhz CL3 Kingston X2 390 כרטיסי מסך‏ GTS450 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI PCI-E 2.0 640 דיסקים קשיחים‏ Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX 275 מאווררים וגופי קירור‏ מאוררים למעבדים Scythe Katana 3 C…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by -Tal-,

שלום לכולם מה דעתכם על Dell n5110 i7-2630QM עם שימוש בתוכנות כגון Revit, AutoCAD, Sketchup ? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 919 צפיות
  5. שלום, בעוד כחודשיים-שלושה אני מעוניין לרכוש מחשב לצורך משחקים, בתקציב של עד 4K ש"ח. 1. האם ללכת על מפרט מבוסס על מעבד AMD או אינטל? 2. לדוגמא בחרתי באינטל. האם ללכת על i7 על-חשבון כ. מסך פשוט יותר, ולשדרג אותו בעתיד, או ללכת על i5, ולקחת כרטיס חזק יותר? 3. האם צפויות הוזלות בתחום החומרה בשלושת החודשים הקרובים, אם לא, אשמח אם תוכלו לסייע לי להרכיב כבר עכשיו מפרט. אעדיף חנויות במרכז, בדגש על אזור ר"ג-ת"א. המסך שלי - Samsung BX2335, כך שלדעתי אין צורך באחד אחר. תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by shimon-med,

שלום, אני מעוניין לשדרג את הזיכרון במחשב נייד דל latitude e4300 בעוד 2gb (כיום יש שניים), הזכרון הוא DDR3 במהירות 1066. קראתי את הסטיקי בנושא ועדיין נשארו לי מספר שאלות. 1. הסתכלתי באתרים של מספר חברות המוכרות זכרון בארץ (סמסונג, קינגסטון), שם ניתן לבדוק האם סטיק הזכרון תואם את דגם המחשב, אך לא מצאתי את הזכרונות שתואמים את הדל. האם באמת יש הבדל בין מספר סטיקים של זכרון, אשר כולם SODIMM DDR3 בגודל 2GB עם מהירות 1066? 2. לאור השאלה הנ"ל, האם מכירים מקום אשר מוכר זכרונות אשר מתאימים למחשב? זה המפרט מהאתר של דל: Tech Specs[table][tr][td][/td][td]General[/td][/tr][tr][td]Storage Capacity[/td][td]2 GB[/td][/tr][tr][td][/td][td][/td][/tr][tr][td]Upgrade Type[/td][td]System …

• 3 תגובות
    • 659 צפיות
  7. שלום לכולם יש לי כבר שנתיים מחשב נייד מסוג dell studio 1557 , אני לא מכיר אף אחד עם אותו מחשב אבל שלי כבר הספיק "לבשל" שני כוננים קשיחיפ , החליפו לי מאוורר זיכרונות heat-sinc אבל עדיין יש פעמים שהמחשב חם כל כך שממש קשה לגעת בו. אני משתמש במשטח קירור של coolmaster שעוזר אבל עדיין. אני לא יודע אם זה קשור אבל אם אני מכבה את הקליטה שלו לאינטרנט זה עוזר ... אשמח לעצות\ דעות \ כל דבר בכיוון תודה רבה ובוקר טוב

• 1 תגובה
    • 973 צפיות
  8. Started by dmd4ever2011,

[table][tr][td] המוצרמק"טאחריותמחיר ליחידהכמותסה"כ[/td][/tr][/table][table][tr][td]מעבדים[/td][/tr][/table][table][tr][td] Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray inti52500KT 3 שנים ₪ 995.00 1 ₪ 995.00[/td][/tr][/table][table][tr][td]פתרונות קירור[/td][/tr][/table][table][tr][td] Scythe Katana 3 Rev 2 Intel 1156/1155/1366 4571225045078 שנה ₪ 122.00 1 ₪ 122.00[/td][/tr][/table][table][tr][td]לוחות אם[/td][/tr][/table][table][tr][td] Gigabyte GA-PA65-UD3-B3 P65 CHIPSET GBGAPA65UD3 3 שנים ₪ 480.00 1 ₪ 480.00[/td][/tr][/table][table][tr][td]זיכרונות[/td][/tr][/table][table][tr][td] Elixir 2GB DDR3 1333Mhz ELXRD32G 3 שנים ₪ 92.00 2 ₪ 184.00[/td…

• 6 תגובות
    • 797 צפיות
  9. אני די מתלבט , יש לי מחשב בערך 3 וחצי שנים,מפרט: Q9550 לוח X38GB 4 GB זכרון OCZ REPEAR בתזמונים ממש טובים דיסקים - "פשוטים" של WD 500 GB כפול 2 בRAID 0 מארז קנדלף שאני מאוד אוהב + מערכת קירור מים (מPETRASHOP אחת היקרות לזמנה ) כרטיס מסך 4850 של ספייר מסך HANSGEE 28" FHD מערכת רמקולים של LOGITECH X510 אם אני לא טועה מעוניין לבדוק אופציה לשדרוג המחשב בלבד,המסך נראה לי מספק לגמרי גם ביצועים וגם בגודל (אלא אם כן אתם חושבים שממש שווה לשדרג יש לי אופציה לקונה אז מסך בנפרד עד 3000 שקל). דרישות: מעוניין להשאיר את מארז והמערכת קירור מים,ככל הנראה אצטרך להחליף את הבלוק קירור בעיקר למשחקים וגלישה באינטרנט השאלה המהותית מבחינתי - האם שווה לי להשאיר חלק מהדברים (נניח מעבד ולוח) ?וכמ…

• 7 תגובות
    • 739 צפיות
  10. אני רוצה לקנות מחשב ולא מבינה בנושא בכלל, ואיו לי הרבה כסף לכך לכן בחרתי בשני המפרטים הללו כיוון ומחירם זול. מה עדיף מביניהם כאשר השימוש הוא לשם גלישה באינטרנט ועבודה משרדית ( לא מורידה סרטים מקסימום מוזיקה דרך יוטיוב ולא משחקים) התקציב שלי דל מאוד. דגם מחשב: LW-000 מחיר 660 ש"ח מעבדי אינטל Intel Atom Dual Core D525 1.8Ghz מאווררים וגופי קירור none לוחות אם למעבדי אינטל INTEL D525MW Atom D525, Intel NM10, 2xDDR3 SODIMM, VGA, Mini-Itx זכרונות Sodimm Kingston Kingston ValueRam 1GB 1066Mhz DDR3 דיסקים קשיחים Seagate 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III ST3500413AS כרטיסי מסך OnBoard Intel GMA 3150 כרטיסי קול On Board 5.1 Channel Audio צורבי DVD none ציוד…

• 6 תגובות
    • 951 צפיות
  11. Started by galtmm,

. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,HTPC,תכני HD ותוכנות כבדות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תוכנות עריכה גרפית, עריכת וידאו ובניית משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כמו crysis,COD,Assassins creed ובכללי משחקים די כבדים וגם כאלה שייצאו אפילו עוד 3 שנים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22" 1920X1200 …

• 10 תגובות
    • 742 צפיות
  12. שלום אפשר המלצה למפרט של מחשב לסלון לחבר שלי? המחשב יהיה מיעוד לסרטים בלבד. שיעבדו כל הסרטים בפורמט MKV של 1080P חלק וללא בעיות. אין צורך במארז כי מביאים לו כבר מארז של ENERMAX LAGUNA עם ספק 300W (לקחת בחשבון שזה מארז דק וקטן) זה המארז http://www.skypc.co.il/Product.asp?PID=LAGUNA אז בבקשה המלצה רק לחלקים פנימיים בתוך המארז עצמו בלבד. בלי מקלדות ,מסכים ועכברים.... תקציב של 1500 , מקסימום 1600 שח ואם אפשר מחנות KSP תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 841 צפיות
  13. Started by astricks,

מחפש פיתרון קירור לנייד, אני מתכנת ככה שהמחשב הנייד משמש תכלס כתחנת עבודה והמשטח הקיים על הפנים. יש לי נייד 15.6 wide והשאלה אם יש פה מישהו שיצא לו להתנסות עם zalman nc1500 ויודע אם הוא באמת מתאים ל15.6? זה משטח יקר חבל לי להוציא כסף ולראות בסוף שהוא לא תואם.. אני מקסימום יוסיף קצת לטובת nc2000 שמיועד בכלל למחשבים של 17'

• 0 תגובות
    • 654 צפיות
  14. אני מתכנן לסלון HTPC שיוכל לנגן סרטי 720P ו-1080P אבל ארצה גם שיוכל להריץ משחקי ספורט עכשוויים (pro 11 NBA2k11) ועתידיים. אם אפשר בתקציב הנוכחי ארצה גם להוסיף מקלדת מיני מומלצת ורמקולים 5.1 שאפשר יהיה לשמוע בהם גם מוזיקה ללא עיוותים.

• 2 תגובות
    • 680 צפיות
  15. Started by or04,

לפני כחצי שנה רכשתי מחשב נייד של ASUS מדגם U31f. לפני שבוע בערך, הנחתי את המחשב בארון, כשאיו מעליו שום דבר, וכשהדלקתי אותו אחרי זה ראיתי שנהיו פסים על המסך. והפסים האלה השתנו מפעם לפעם שהשתמשתי במחשב. התקשרתי לסרבפרו, החברה שנותנת לי אחריות עליו, ופתחתי תקלה. סך הכל היה שירות טוב מאוד, לפחות בהתחלה. אחרי שבוע שהיה אצלם במעבדה התקשרו אליי ואמרו שהתקלה שיש לי במסך היא תקלת שבר, שהאחריות לא תופסת על זה. למרות שניסיתי להסביר ולהתווכח שזה לא יכולה להיות תקלת שבר כי לא נגעתי בו אפילו, הנציגה עמדה על שלה ואמרה שהתקלת שבר היא עובדה. היא אמרה לי שכרגע אני יכול לבקש הצעת מחיר, שהם יתקנו את התקלה למרות זאת. כך שתיקון התקלה יעלה כ1390 שקלים (כשקניתי את המחשב ב3000 שקל בלבד). האפשרות…

• 30 תגובות
    • 3k צפיות
  16. Started by ovadiagil,

שלום, מישהו מכיר חנות בארץ שניתן לקנות דרכה מגן מסך מט למחשב נייד 13 אינצ ו15 אינצ של דל? מישהו כבר ניסה את זה? תודה,

• 0 תגובות
    • 3.3k צפיות
  17. שלום לכולם, אני חדשה בעסק של פורומים וגרפיקה.(אז סליחה אם אני טועה בפרטים הקטנים) השנה סיימתי מסלול לימודי גרפיקה וקיבלתי הצעת עבודה. אני רוצה לקנות מחשב חדש שיהיה לעבודות גרפיקה, אבל כמובן, בעיית התקציב... אם יש פה מישהו שיכול לעזור לי, איזה מחשב אני צריכה, מה מקובל, וכמה צריכה לחסוך, זה יעזור לי מאוד! תודה מראש. * מטרות המחשב: לעבודות גרפיקה, פוטושופ, אין דיזיין ואילוסטרייטור * גודל המסך:15-17' * משקל רצוי: לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך: עד שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא * בלוטות? (מה זה??) * גודל מינימלי של כונן קשיח: אשמח אם תייעצו לי... * צורב DVD: אין צורך בכלל * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רק אם הוא נקנה בחול * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? המליצו לי…

• 13 תגובות
    • 975 צפיות
  18. . מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CRYSIS,CALL OF DUTY וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).כרגע אני עם מסך 19 אינץ אבל בקרוב יוחלף ל23 אינץ' של DELL 2311 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות + אפשר להגיד שמומלץ לא לעבור את ה1000 ש"ח לכרטיס מסך 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…

• 7 תגובות
    • 775 צפיות
  19. Started by Frequency,

הי, לאחרונה התחלתי להתעניין ב HTPC (כי זה נראה כמו הפתרון הטוב ביותר לניגון סרטים בטלוויזיה גם ברזולוציות גבוהות שמשלב רשת וכל העניין דיי גמיש). כעיקרון מושך אותי מאוד לבנות אחד כזה, ממש מאפס מארז, ספק כח, מאווררים, כפתורים, צג וכד'. זה נשמע הרבה יותר מעניין ומאתגר וגם יותר זול (אם מזניחים את שעות העבודה). מה אתם אומרים? כדאי? בסטיקי מצאתי מפרט מומלץ: מעבד AMD Athlon-II X2 250 3.0Ghz גרסת BOX לוח-אם Gigabyte GA-880GM-D2H זכרונות 1x2GB DDR3 1066Mhz/1333Mh כונן קשיח SAMSUNG F3 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ מארז Enermax Laguna 300w האם המפרט הזה באמת נחוץ? לא מספיקה ליבה אחת ו 1GB RAM? ואולי לשים את אחת מגרסאות ה HOME של Win 7? ומה כ"כ מיוחד ב Windows Media Center הזה …

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by mapisto,

היי, לפני כמה ימים ביקשתי פה מפרט לחבר וקיבלתי אחלה מפרט: Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 ₪888 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2354 מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪99 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1195 MSI P67A-G45 B3 P67 Chipset במלאי!, יחידות 1 ₪672 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2891 Elixir 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz , יחידות 1 ₪300 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2898 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB SATA F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪250 ht…

• 5 תגובות
    • 700 צפיות
  21. היי, אני צריך מחשב נייד עם ביצועים מקסימליים. יקנה בארה"ב. דגשים: כונן SSD טוב 16GB RAM מעבד 2920/2820 (או חזק יותר) התקציב לא מוגבל (גם 4000$ זה בסדר). השימוש הוא לתוכנות שחמט כבדות שיודעות לנצל את המשאבים הללו. מה דעתכם על המחשב הבא: http://www.xoticpc.com/sager-np7280-clevo-x7200-p-3115.html?wconfigure=yes עם שדרוג ל-990X, 12GB RAM, וכונן SSD (סה"כ כ-3000$) שימו לב שזה עם מעבד שולחני, אשמח לתגובות על זה. המחשב יוטס הרבה לחו"ל כך שמחשב נייח לא ממש מתאים. עוד מחשב (עם מעבד נייד): http://www.xoticpc.com/asus-k53sva1-p-3076.html?wconfigure=yes (עם אותם שדרוגים) מאוד אודה לכם על המלצות ועזרה ואשמח לתגובה מהירה תודה!!

• 5 תגובות
    • 879 צפיות
  22. מחשב משרדי לגלישה באנטרנט, כתיבת מסמכים וכו', בין 1,000 - 1,5000 ש"ח אני מעריך, אשמח לקבל מפרט ספציפי, ומכיוון שאלך עם המפרט הזה לחנות לרכוש, אשמח אם הוא יהיה מ SkyPC. (במידה ו SkyPC בקשיים (האם הם הסתדרו ?), אז מ KSP)

• 8 תגובות
    • 661 צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לכוון לאיזור ה2500 ש"ח...אך בהחלט ניתן לנצל את מלוא הסכום. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גיימינג כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.battlefield 3,bad company 2, crysis 2, gta iv, MW3 וכו'... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך בגודל 17 אינצ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? השאיפה לגבוהות כמובן 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?…

• 8 תגובות
    • 731 צפיות
  24. זה מפרט שהרכבתי הוא בעיקר למשחקים והוא יהיה מחובר ל LCD 42" קבוע מעבד Core i5 2300 2.8Ghz, s1155, 6MB לוח אם P55A-UD3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E זכרונות 2x4GB Kingston HyperX Dual Channel CL9-9-9-27 כרטיס מסך GTX460 SE 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E דיסק קשיח Caviar Black 500GB 7200RPM, 32MB, SATA III WD5002AALX צורב DRW-24B1ST DVD±RW x24 Black Sata קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 מארז M9 Midi Tower Series Black Case (No PSU) ספק כוח CX 600W Active PFC 12cm Fan מה אתם אומרים על המפרט ואם יש משהו שכדאי לשנות על מנת לשפר ולהוריד את המחיר?

• 8 תגובות
    • 876 צפיות
  25. בוקר טוב ושבת שלום אנשים אני צריך מפרט עד 3000 שקלים אני רוצה לקנות מחשב נייח לאמא שלי כמתנה ליום הולדת .. המחשב בעיקרון מיועד לשימוש ביתי לאינטרנט אבל עדיין אני רוצה שיהיה מחשב נורמלי שהכל זורם ואפשר לעבוד איתו חופשי לגבי המסך אני רוצה לקנות לה מסך DELL 22-23 אינץ' יש להם מסכים מאוד איכותיים אם יש לכם המלצות אני מודה לכם מאוד . ולרי.

דיונים חדשים בפורומים