ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
התחדשתי לי במחשב נייד של acer מדגם 5740g יש לו כפתור כזה עם סמל של בלוטות ושאני לוחץ על הכפתור הוא רושם לי no device ואני לא מוצא שום איזכור של הבלוטות בלוח בקרה..איך אני מתקין או מפעיל בעצם את הבלוטות?! תודה מראש..
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מדובר במחשב בגודל 11.6 אינצ' במשקל של פחות מקילו וחצי של חברת לנובו. סדרה שיצאה לשוק לפני שחודשיים. מה שיפה במחשב הזה שיש לו מעבד מקביל ל-SU3500 לפי הדירוג של Notebookcheck וכרטיס מסך מובנה של AMD מסוג HD3200, בנוסף יש לו 2 גי'גה זכרון (מול 1 כסטנדרט בנטבוק) ומסך לא מבריק וכל זה במחיר של 2500 שח בלבד. משהו אמר שה-1201 של אסוס משתלם? ביקורת: http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.notebookcheck.it%2FRecensione-del-subnotebook-Lenovo-Thinkpad-X100e.26553.0.html&sl=auto&tl=en מחיר לדוגמה: http://www.winprice.co.il/Product.asp?Pid=35082DG&Cat2Cat1ID=17&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
התקציב המשוער 5000 הצעה מיוחדת ניתן לחרוג מעט מטרות המחשב: אינטרנט , משרדי , סרטים, מעט עריכה גרפית, מעט עריכת וידאו גודל המסך - 13.3 משקל רצוי - פחות מ 1.5 האם נדרש זמן סוללה ארוך - מעל 5 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יו אס בי 3 קורא כרטיסים , איצ'דיאמווי ?בלוטות - טוב גודל מינימלי של כונן קשיח - 320 יספיקכונן CD/DVD צורב -לא משנהכונן Bluray - לא האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - כן האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - חברה ידועה באמינותה חשבתי על הדגמים הבאים LG Z330-G.AEMASE UltraBook] /Samsung 530U3B A01IL UltraBook Acer Aspire S3-951-2464G34iss UltraBook ZenBook UX31E i5-2557M HD 3000 asos ת…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום. 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כן במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עריכת סאונד cubase וכד' 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. יש צורך במלא. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא. …
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אנשים, סימסטר הבא אלמד עיצוב אינטראקטיבי בגרמניה, אז אני מחפש לפטופ שיישמש אותי בלימודים. חבר שגר ביוסטון אמר שהוא יוכל לרכוש לי את המחשב שם בbest buy, אז חשבתי ללכת על לפטופ של DELL בגלל האחריות הבינלאומית. צריך להיות לפטופ חזק (לא מק!), שיעמוד בעומס של תוכנות אדובי וגם בעבודה ב3D, מסך כ15 אינץ'. חבר עזר לי בחיפוש בבסט-ביי והמליץ לי על Dell - 15.6" Precision Notebook - 8 GB Memory and 500 GB Solid State Drive http://www.bestbuy.com/site/dell-15-6-precision-notebook-8-gb-memory-and-500-gb-solid-state-drive/1309498642.p?id=mp1309498642&skuId=1309498642&st=categoryid$pcmcat247400050000&cp=1&lp=3#tab=buyingOptions אשמח לביקורות על המפרט של המחש…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי הסתכלתי כבר בשרשור של מפרטים שהוצעו כאן אבל לא מצאתי בהכרח משהו שמתאים. אני מנסה להרכיב מפרט למחשב נייח חזק. המחשב הוא לבן דוד שלי, בן 11 שהשימוש העיקרי שלו יהיה למשחקי מחשב (לכן רצוי שיהיה כרטיס טוב שיכול להתמודד עם הדרישות של המשחקים) בנוסף, רצוי שיהיה מחשב טוב שיוכל להחזיק מעמד כמה שנים (לא מצפה לניסים אבל את שלי קניתי לפני שנתיים והוא עדיין מעולה כמו ביום שקניתי אותו) התקציב ינוע עד 5,000 5,500 לערך אם יהיה צורך אני נורא אשמח אם מישהו יוכל להציע מפרט שנראה מתאים... תודה רבה מראש
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לרגל השחרור הקרב מצה"ל ויום הולדתי הורי החליטו לתת 40% להרכבת מחשב חדש. מספר דגשים: א. לרגל נסיעת אחי הבכור לארה"ב מעבד וזיכרונות ירכשו בארצות הברית. בחישוב עלויות המפרט קחו את זה בחשבון. ב. חובה לוח אם איכותי עם יכולת OC טובה. אכלתי הרבה חרא מלוחות אם זולים ולא אתן לזה לקרות שוב. ג. העדפה למעבד Intel. ד. התקציב קצת גמיש. ניתן לחרוג ב-500 ש"ח. ה. המחשב ישמש בעיקר למשחקים ברזולוציה 1440X900. (מסך רחב) הרכבתי מפרט ב-iqpc. מה דעתכם? לוח אם : GIGABYTE GA-P35DS3P ¤ 901 כרטיס מסך : LEADTEK GeForce PX8800GTS TDH 320MB GDDR3 320 BIT ¤ 1717 דיסק קשיח : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤ 369 מארז : ANTEC NSK6000 SUPER MID TOWER CASE w/o PSU ¤ 429 ספק כוח : ENERM…
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום ותודה מראש למגיבים, מעוניין במחשב בשביל חברה סטודנטית שמתעסקת באומנות. השימוש בנייד הוא לצרכים בסיסיים (משרדי) + צפייה בסרטים ומוזיקה. אולי בעתיד גם צורך בעריכת קול. מפורט למטה הדרישות. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, שמיעת מוזיקה. * גודל המסך: 15.4 * משקל רצוי: לא יותר מ 2750 גרם, רצוי נמוך יותר כמה שניתן על בסיס התקציב. * זמן סוללה: צריך ארוך, בסביבות 4-5 שעות * בלוטות: רצוי, לא חובה * יציאות מיוחדות: HDMI רצוי לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח: 120G אבל השאיפה היא לסביבות ה 300 * צורב DVD: רצוי לא חובה * אחריות: מספיקה בארץ, חובה 3 שנים. ניתן לקנות נייד שמגיע עם שנה אחריות ולהרחיב ל 3 שנים אבל צריך להכנס לתקציב. * אין העדפה לחברה ספ…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חבר'ה, מה שלומכם? ברשותי מחשב ניייד מבוסס SSD. הקשיח איטי להחריד ( אלא מה....) ולכן אני מעוניין להחליפו. ה-SSD מבוסס חיבור בשם ZIF ( מאין כבל לבן ושטוח) ומשיטוט ולמידה מהרשת הבנתי שיש שתי אופציות שדרוג/החלפה: 1) כרטיס CF עם תושבת מתאם אליה מתחבר כבל הZIF. 2) דיסק קשיח בעל חיבור PATA שכבל הZIF מתחבר ישירות אליו. אלו דיסקים בגודל 1.8' והם נמצאים בעיקר בIPOD-ים ( לא טאצ'). שאלתי: היכן ניתן לרכוש את הפריטים הללו? לא מצאתי ברשת אף מקום שמוכר דיסקים קשיחים לIPOD אלא רק את המכשיר עצמו. גם לא מצאתי מקום שמוכר את הכרטיס CF עם המתאם. אני מעדיף לשדרג לדיסק הקשיח 1.8 אבל בכל מקרה, למישהו יש מושג היכן ניתן לרכושאת את הפריטים הללו? תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד שישמש בחור העובד בעיצוב ואדריכלות פנים התכנות העיקריות בהן הוא משתמש הן פוטושופ, סקאצ'אפ (אם זיכרוני אינו מטעה אותי) ונוספות אני לא מתעסק יותר מדי במחשבים ניידים או בקיא בהם, אבל באופן עקרוני רצוי שיהיה בו כונן SSD לצד כונן בנפח גדול יותר. כרטיס מסך ומעבד חזקים ככל הניתן כחלק מהתקציב וזיכרון ראם גדול ככל הניתן התקציב עומד על 3 אלף שקל עם אופציה ל-3 וחצי, אם יש אופציות ממש משתלמות בחריגות לא גדולות, אקבל בשמחה ואנפה כבר משם לפה. אני מודע לכך שמחשב נייד זה לא דבר משתלם לצד נייח אבל רכישת הנייד היא בעיקר בגלל מחסור במקום בדירה תודה רבה אגב בתמונה המצורפת זו הצעה שקיבלתי מבאג:
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד חדש, דרישות: שיטוט אינטרנט ניגון 1080P בלי גמגומים יציאת HDMI מסך 14-13 רצוי עם כונן אופטי אך לא חובה. משקל עד 2 קילו לפחות 2GB זכרון מעבד כפול ליבה אין שום חשיבות לאיכות רמקולים וטביעת אצבע. מה יש לכם להציע ? תודה לעוזרים עריכה: תקציב עד 4000 ש"ח, מקווה למצוא משהו יותר קרוב ל3000.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אוקיי המפרט הראשון הוא בעיקר לגלישה לאינטרנט(אפשר גם משחקים כי הוא לילדים) והוא כולל הכל(ציוד היקפי מסך crt,מקלדת וכו'). המפרט השני הוא למשחקים וגם הוא חייב להיות כולל מסך(מסך רגיל crt ) מקלדת וכל הציוד ההיקפי הנדרש(גם צורב dvd). דבר שלישי שאני רוצה שתמליצו לי עליו הוא הלוח אם הכי בסיסי לתושבת 478(ללוח אם שלי יש קבלים נפוחים) למעבד 2.2A northwood. בתודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בגלל הלימודים יצאתי קצת מכל התחום של קריאת Reviews והיום אני מרגיש שאני בכלל לא יודע מה הולך פה, אחרי כניסת AMD64. אני מחפש מפרט טוב, אפילו טוב מאוד, למשחקים (לאח שלי...). המחשב יהיה מבוסס AMD 64 (שווה בכלל לחכות לסוקט 939?) לוח אם (לא זוכר דגמים, משהו בסגנון הEPOXים והABITים, לא ASUSים למיניהם, יקר מידי, סומך עליכם) כרטיס מסך מהדור החדש (בסגנון 6800FX לדוגמא) בין חצי ל1 ג'יגה זיכרון (לא צריך CORSIAR, טווימוס מספיק בהחלט ), הרד דיסק (מקסטור WD, סיגייט, לא הכי משנה) של 120 GB, עדיף שיהיה SATA. צורב DVD. לא צריך מסך. כרטיס קול, כמו אודיוג'י 2, (הבנתי שהכרטיס שמגיע עם הלוחות האלה לא משהו) ורמקולים. מארז עם ספק נורמלי,(HEC, ENERMAX, ANTEC, TT) (מארז מאוורר, ויחסי…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, שלום לכולם אני הייתי רוצה לדעת אם המחשב הבא יכול להריץ את האוקולוס ריפט המחשב הוא: Alienware 17 FHD 17.3-Inch Gaming Laptop (Intel Core i7 4710HQ, 8 GB RAM, 1 TB HDD, Silver and Black) NVIDIA GeForce GTX 970M with 3GB GDDR5 - Free Upgrade to Windows 10 זה הנתונים שלו: http://www.amazon.com/dp/B00XQXZ364/ref=asc_df_B00XQXZ3644240558/?tag=hawk-future-20&creative=394997&creativeASIN=B00XQXZ364&linkCode=df0&ascsubtag=hawk-337018622-20 וזה הדרישות של האוקולוס ריפט: http://www.cinemablend.com/games/Oculus-Rift-System-Requirements-Announced-71938.html הוא יכול להריץ אותו? ואם כן אז האם הוא יפעל חלק וטוב כמו שצריך? אם לא…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
https://www.tms.co.il/49023 אשמח שתגידו מה דעתכם, זה מחשב שאני מתכנן לקנות (אני משדרג את הssd שם לtera) תודה!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, מבקש המלצה למחשב כמה שיותר זול עם כרטיס מסך שתוכנות גרפיות תומכות בו . חשוב שמסך יהיה 17 אינץ' לפחות. בתקציב כמה שיותר זול .
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4.8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג (rome 2,crysis3, ומשחקים שיצאו בעתיד) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות עד כמה שניתן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קיבלתי מפרט ורציתי לשמוע את חוו"ד שלכם : כרטיס מסך GEFORCE PX7600GS EXTREME ,PCI-E /DVI, Dual DVI, w/256 DD2 מעבד Core 2 Duo 1.86 GHz, 2M, 1066MHz, LGA775 #E6300 לוח אינטל 1066/800/533MHz(FSB),DualChannelDDR2667/533/400x4DIMMs Max4GB,1xPCIex16,2xPCIex1,3xPCI,IDEx2,SerialATAIIx5 ,7.1channelAudio,Realtek,GbELAN(Realtek),8USB2.0ports צורב DVD SONY 16*16 זיכרון 1054M 667 דיסק קשיח WD 160 S-ATA 7200RPM מארז של גיימרים שקוף ATX TOWER FEN*4 מחיר המחשב 3900ש"ח מסך : מסך 19 TFT - Contrast 700:1 - DVI + VGA- SONY Response time 8ms - Res: 1280 x 1024 - Luminance: 300 מחיר המסך1589 ¤ או מסך HP L1906 TFT 19" מחיר המסך 1370 ¤ או : מסך LCD " 19 מבית ACER מחיר המסך 1300 ¤
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל שלא.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ציינתי בכותרת - משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD, מוסיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): PHOTOSHOP, TRAKTOR - שימוש מזדמן, OFFICE - שימוש תדיר.. ועוד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: FAR CRY 3, BIOSHOCK, COD, GTA ודומיהם. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוציה FULL HD …
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש שני דגמים שאני מתלבט ביניהם: https://www.dell.com/en-us/shop/laptops/g-series-15-3500-laptop/spd/g-series-15-3500-laptop?~ck=bt https://www.amazon.com/HP-Pavilion-Gaming-Laptop-GeForce/dp/B08P6MRZBG/ref=sr_1_3?dchild=1&keywords=HP+Pavilion+Gaming+Laptop&qid=1607460250&sr=8-3 בלי להתייחס לעניין המחיר - מה עדיף? בעיקרון, לשניהם כמעט אותו מפרט, עם ההבדלים הבאים: מעבד Ryzen 4600H ב-HP לעומת i5-10300H ב-Dell ב-HP יש פורט USB-C שאין ב-Dell מסך IPS ב-HP לעומת מסך WVA ב-Dell. לגבי המסך, הרבה סקירות אומרות שהמסך של Dell "משעמם" (dull). מהבחינה הזו נראה שעדיף, בלי לחשוב פעמיים, ה-HP. מה שאולי קצת מדאיג זה ש…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני ממש ממש לא יודע מה לקחת ומה אני צריך, המטרה זה לעבודות גרפיקה, משהו שיחזיק בלי בעיות הרבה זיכרון הרדיסק 80 .. בלי מסך בלי רמקולים עם צורב..(למרות שאם זה חורג ומפריע אפשר לוותר) צריך גם כרטיס קול שיהיה משהו דיי טוב כי אני עובד הרבה גם עם מוזיקה ..עריכות ,יצירה ושכאלה ונראה לי זהו, פשוט משהו שיהיה טוב מהיר יעבוד חלק .. הממ..מה מומלץ באיזור של 4000 ש"ח ?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז אני החלטתי לקנות מחשב חדש סוף סוף, להיפטר מהג'יפה 2 שלי. התקציב שלי הוא 4500, וזה המפרט שיש לי בינתיים: אז מה אתם אומרים על זה ? מה לשנות / לשפר ? בתודה, תומר (פיצול אישיות)
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד של ASUS דגם EEE PC 901 ....יש לי במחשב 12 ג'גה שמחולקים ל 4 ו- 8 .... המחשב פורמט בטעות וברצוני להתקין עליו שוב ווינדוס XP אין לי דיסק מקורי אבל יש לי מספר סיריאל שמודבק על המחשב ליד הבטריה ! כיצד ניתן לעשות זאת ? אני חושש שתיקון במעבדה לא בא בחשבון מאחר והמחשב גם ככה לא שווה הרבה .... כיצד ניתן להתקין על המחשב שוב מערכת הפעלה חדשה עם הסידי קי שיש לי ללא סידירום ..?! תודה מראש לעוזרים LIMER
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד toshiba tecra m1 יש לו כבר ווינדוס אבל אני רוצה להתקין עליו ולמחוק. אני לא מצליח להיכנס לביוס איך עושים את זה? ניסתי del לא עובד, יש למישהו מושג?תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייח עשיתי רשימה של החלקים אשמח לקבל הצעות ייעול במפרט תודה לכל העוזרים רק חשוב לציין שאני רוצה חברות טובות ולא חלקים שקשורים לחברת MSI תודה לכל העוזרים... המפרט הוא כזה: מעבד אינטל I5 2500K 3.3 S1155 המחיר שלו 945 בזאפ לוח אם ASUS P8P67 PRO המחיר שלו 1040 בזאפ הרדיסק WD 1TR WD10EALX 32MB המחיר שלו 275 בזאפ מארז NZXT RB921 המחיר שלו 375 בזאפ צורבים 2 של LG GH22LP0 המחיר לשניהם 270 בזאפ ספק כוח HEC 700W המחיר 420 בזאפ כרטיס מסך HD 6850 1GB המחיר 830 בזאפ זיכרון 2X2GB G.SKILL מהירות 1600MHZ דואל צאנל CL6 המחיר 388 בזאפ סך הכל לא כולל מסך יוצא לי 4563 ש"ח... מה דעתכם???
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-