ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IWCI575000 מה דעתכם על המחשב הזה? אני יודע שזה מחשב מותג ושיותר שווה להרכיב בעצמי. הבעיה היא שההזמנה הפשוטה מוואלה נוחה לי ואני מעדיף שתהיה אחריות כמו שצריך. המחשב עצמו יספיק למשחקים לא כבדים ולשימושים כלליים? תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שבת שלום אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי לשימושים כללים בגדול. כזה שאוכל להפעיל עליו סרטי HD בלי שיתעייף לי, ושהמעבד לא יתיישן תוך 3 חודשים. לקחת אותו ללימודים כמה פעמים בשבוע ובגלל זה אני עדיף שיהיה קטן וקל, עם זמן סוללה ארוך ככל האפשר. בשימוש השוטף אני צריך אותו לכתיבת עבודות וקריאת מאמרים, גלישה באינטרנט, מוסיקה וסרטים (עם יציאת HDMI). חשוב שההנדסת אנוש שלו תיהיה טובה כמו מקלדת נוחה וזוויות מסך מספקות, וגם אחריות כמו שצריך. עדיף גם מסך מט וצורב דיוידי אבל אני מניח שאפשר להתפשר. הדגמים ששמתי עליהם עין DELL Inspiron n4030 DELL Inspiron n3010 Dell Latitude 13 LG T-380 Lenovo ThinkPad Edge 13 NV122IV Asus Eee PC 1215N Lenovo Thinkpad Edge 0217-22G 13.3 …
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ניתן לחרוג עד 3k אבל לנסות לחסוך. ולמרות שהנטייה במפרטים שאתם נותנים היא מעבדים של amd הייתי מעדיף מעבד של אינטל. בלי ציוד הקפי.
-
- 6 תגובות
- 997 צפיות
-
-
עוד פעם שלום לכל חברי הפורום אז ככה , חבר שלי לעבודה רוצה לקנות מחשב חדש לשימושים רגילים כמו אינטרנט , הורדה מהאינטרנט , צפייה בתמונות וסרטים (לא משהו ברמה של HD ) , עבודה בתוכנות ה-Word ו-Excel וכמובן משחקים ברמה הבינונית התקציב שהוא רוצה להשקיע הוא גג 3500 ש''ח , אם אפשר אז לחסוך ולא לחרוג את כל הציוד ההיקפי הוא לא צריך , רק המארז עם החלקים בתוכו , רק אני אגיד שהמסך שיש לו ידוע לי רק שהוא 19 אינטצ' וזהו , מה לעשות הוא לא מבין גדול במחשבים אפילו את הרזולוצייה המקסימאלית לא יודע להגיד לי אבל אולי אפשר פחות או יותר להבין איזו רזולוצייה יש למסך ''19 1. מבחינת החנות אז לא משנה מאיזו חנות העיקר שתיהיה פה במרכז הארץ , שתיהיה אמינה ומחירים לא בשמיים 2. הוא כן צריך הרכבת …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חברי הפורום שלום יש לי מחשב ישן שלי שנתתי לאחיינים שלי שמגיעים מדי שבוע שישחקו בו משחקים ברשת וגם אינטרנט כנראה שהמחשב סיים חיו\ הWINDOWS נתקע בשלבי הראשוני לכן חשבתי להשקיע בשידרוג המחשב ולהחליף הקרביים או שיש איזה דיל למחשב מורכב באותו עלות +/- אשמח לקבל המלצות בברכה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אנשים, אז אני קונה מחשב בחלקים, להלן המפרט: motherboard: Intel DX58SO CPU: INTEL CORE I7 920 memory: KINGSTON KVR1333D3N9/2G x2 video card: GIGABYTE/ASUS GEFORCE GTS450 1GB DDR5 hard drive: HDD WD 1TB WD10EARS DVD RW LG case: HEC COMPUCASE 6AG1 power supply: HEC 500W אני מתכנן לקנות בשבוע הקרוב אז בבקשה מכם (!!) כל שינוי שכדאי לדעתכם לעשות - אנא אימרו והסבירו מדוע. אני בעקרון מחפש מחשב חזק שיחזיק לכמה שנים. לגבי משחקים - לא הייעוד העיקרי ככה שאני לא מחפש כ.מסך היי-אנד. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קבלתי לבדיקה מחשב ישן TABLET X61 של לנובו, ורציתי לשמוע חוות דעת מכאלו שמכירים את המחשב הזה, איך הוא בכללי, וגם: א.למה כל הקטע של המסך מגע לא עובד אצלי בכלל ואין בזה שום פונקציה יותר ממחשב נייד רגיל האם זה בגלל תכנת ההפעלה שמותקנת עליו - PRO SP2 XP או שיכולה להיות בעיה אחרת, והאם עם כל הגרסאות של WIN7 הוא אמור לעבוד חלק. אם הבנתי נכון אז ישנם גרסאות שהמגע עובד רק עם העט וישנם כאלו גם עם אצבע ומשמש גם כעכבר, איך אני יכול לדעת איך זה אצלי? ב. מה זה המסך הזה, אני תמיד הייתי רגיל בTHINKPAD למסך מט לחלוטין, וכאן המסך נראה חצי מבריק, ויש בו לפעמים השתקפויות, וגם נראה שסופח לכלוך אליו. איך המעבד L7700 מבחינת ביצועים. איך הציר הסיבובי של המסך , מחזיק טוב? נראה שהוא נוטה להתחמם, מ…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום שלום, ראיתי דגם של thinpad edge 15.6 עם המעבד AMD Athlon™ II Dual-Core P320 לאיזה מעבד זה מקביל באינטל ?
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לגלוש עוד 250 ש"ח אם זה קריטי במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תוכנות בסיסיות + משחקים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך 24 רזולוציה של 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכד…
-
- 6 תגובות
- 820 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר אם זה באמת מאוד הכרחי (עד 200) 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים בעיקר א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש? מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך לא כלול, רזולוציית המסך 1680 על 1050. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? BATTLEFIELD BAD COMPANY 2 וCALL OF DUTY BLACK OPS * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן די…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניינת ברכישת מחשב חדש למשחקים. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל. אפשר גם לחרוג, אבל עדיף שלא. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? סרטים, משחקי MMO, Shooters, וכל מה שימנע ממני לסיים את התואר בקרוב. לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד? - גבוהות. האם יש צורך בציוד היקפי ? לא. אבל המלצות למסך איכותי 24"-23" עד 1000 ש"ח יתקבלו בברכה. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 בסביבות 7. הרעש משגע אותי. לא מעוניינת לעשות אוברקלוק. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך בהרכבה בחנות. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? שמעתי ש SkyPC או IQPC טובים, בכל מקרה לא אייבורי... האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון…
-
- 6 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב של עד 4500 ש"ח רצוי ללא חריגה, במידה ויש חריגה יש לציין למה (עד 100 ש"ח אם אפשר). המחשב מיועד למשחקים כבדים , לכן רצוי שיהיה בנוי כך שלא אצטרך לשדרג אותו בשנה שנתיים הקרובות כי אני בד"כ לא נוהג לשדרג את המחשבים שאני קונה. :\ אין צורך בציוד היקפי כי אני אשתמש בציוד ההיקפי הנוכחי שנמצא במחשב הנוכחי שלי :] (כולל מסך - כלומר לא צריך ) הרזולוציה שאני משתמש בה לא עולה כרגע על 1280x1024 המשחק שאני משחק בו הרבה כרגע הוא WoW לכן יש צורך בזכרון יחסית גדול וכרטיס מסך טוב. בעקרון אין צורך מיוחד בצורב אבל אם זה יכול להכנס בתקציב זה יהיה תוספת נחמדה. השקט אינו חשוב בצורה כוללת כי השימוש באוזניות גבוה, 5. בתור אדם שמעולם לא עשה אוברקלוקינ…
-
- 6 תגובות
- 867 צפיות
-
-
היי, אני מחפש להורים שלי מחשב בייתי עד תקציב של 1500 ש"ח ניתן לחרוג במאתיים ש"ח. 1. מה התקציב המקסימלי? 1500 - 1700 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עדיף 1500 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? עבודה משרדית, אינטרנט, משחקי רשת * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? קיים 19 אינצ' 3. האם יש צורך בציוד היקפי ? אין צורך 4. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא קריטי בכלל 5. אין צורך במערכת הפעלה, יש צורך בהרכבת המחשב בחנות 6. אין העדפה לחנות ספציפית, איזור מגורים - תל אביב/אשקלון. 7. מינימום 500 ג'יגה אשמח לקבל המלצות תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי בעיקר להורדה וצפייה בסרטים (המחשב יחובר לטלוויזית LCD) ולעבודה עם אופיס. צריך שתיהיה לו יציאת HDMI. אני רוצה שיהיה לו כונן קשיח SSD (מה שמקטין את האפשרויות). תקציב - 1,000-2,000 דולר. אני מתכוון להביא אותו מארה"ב (חברים יקנו לי אותו כך שאין בעיית משלוח). חשוב לי שהמחשב יהיה מהיר וחזק ולא יקח לו הרבה זמן להעלות תוכנות. אני מתלבט האם לקנות מחשב נייד מעולה כמו AlienwareX15 (שאין ספק שהוא יותר ממה שאני צריך) ולחבר אותו לטלוויזיה או לקנות מחשב נייד פשוט יחסית ולקנות גם סטרימר שדרכו אוריד תכנים. אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי מה עדיף לדעתכם, ואם גם תוכלו להמליץ לי על דגם מסוים זה יהיה מצוין.
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רב יש לי התלבטות בין 2 מפרטים. כל הצעה אחרת לשיפור תתקבל בברכה, כי אני לא יודע הרבה על הנושא. מפרט מבוסס AMD: AMD Athlon 2 X2 240 2.8Ghz Dual Core AM3 Tray, יחידות 1 ₪255 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2232 מאוור Scythe Shuriken Rev B, יחידות 1 ₪141 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=248 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪243 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1921 Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪324 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1588 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪274 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 Samsung SH-B083 BluRay קור…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים אני צריך עזרה בהרכבת מחשב למשחקים חשבתי על המפרט הבא: מעבד : CORE I5 760B לוח אם : GA-P55A-UD3 זיכרונות : KINGSTONE 2*2GB כרטיס מסך התלבטות בין : NVIDIA460 ATI6850 1. כרטיס המסך של ATI יש לו תצוגה של תלת-מימד? 2. איזה גודל ספק-כח מתאים למערכת יש לכם המלצה על דגם? 3. איזה מארז הייתם ממליצים, אני מחפש מארז שקט בלי תוספות של תצוגות מנורות וכו' שתהיה יכולות להוסיף עוד דיסקים. 4. אם יש שינויים במפרט שהייתם ממליצים. תודה לעונים.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הזמנתי לפטופ מדגם Dell n5010 מחודש מדל האמריקאית (דרך Ezbuyus) עכשיו לפי מה שהבנתי כדי להתקין מחדש את הוינדוס 7 שבא איתו צריך להשתמש בתוכנה מיוחדת של דל ולא מביאים איתו דיסק התקנה רגיל, האם זה כך? אם כן, האם אותה התקנה מחדש תפגע בקבצים שנמצאים במחיצה שעליה מותקן הוינדוס או שהיא רק תשים את הקבצים של הוינדוס הישן בתיקיה windows.old (כמו שקורה כשמתקינים וינדוס בצורה רגילה על מחיצה שבה כבר יש התקנה ישנה). כמו כן האם פעולה זו תפגע בקבצים שנמצאים על המחיצה השניה עם קבצי המשתמש? ואם אני משנה את הגודל של המחיצות (לפי מה שהבנתי במחיצה הראשית יש רק 60GB מקום פנוי ואני הייתי רוצה לשנות קצת את הפרופורציות ולהקטין את מחיצת המשתמש) האם זה יפגע בתהליך ההתקנה מחדש? מצטער על כל השאל…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לילה טוב =) אני צריך בבקשה מפרט למחשב לשימוש בסיסי של אינטרנט אופיס משחקי אינטרנט (און ליין - פייסבוק וכאלה) התקציב המקסימלי הוא 3K אבל אם יש 2500 אז עדיף. ללא ציוד היקפי וללא מסך. עדיף שיהיה שקט, ללא OC, כולל מערכת הפעלה וכולל הרכבה. אם אפשר מפרט מKSP באזור ראשון/ת"א. מה שחשוב שהמחשב יהיה מהיר ממש, ושלא יהיה מחשב לשנה- שנתיים. תודה מראש,
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב מפעיל מכונה כך שכל מפרט בסיסי מודרני של מעבד (לא אטום ) ולוח, יתאימו מבחינת כח עיבוד. הבעיה שעקב אילוצים בשטח המחשב ממוקם במחסן קטן מפח כך שבקייץ הטמפרטורה הסביבתית מגיעה לכ60 מעלות והכל מסביב מלא באבק. אין טעם לשים פילטרים למארז כי הם יסתמו לחלוטין תוך יום. הפתרון הוא מאווררים עמידים מאד, לוח עמיד, מעבד שעובד בטמפרטורה נמוכה ועמיד בטמפרטורה גבוה, וכמובן מאוורר למעבד שהמרווח בין צלעות הקירור יהיה גדול כדי שהאבק לא ייתפס בניהם, וכמובן מארז עם מקום להרבה מאווררים. אני צריך את המלצתכם לחומרה מתאימה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, מעוניינת במחשב ביתי לצורך יישומי אופיס, אינטרנט (גלישה והורדת תכנים), שמיעת מוזיקה (בשאיפה בקרוב לפתח את הכיוון הזה קצת יותר, לחבר את המחשב למגבר ולשדרג גם את הרמקולים), צפייה בסרטי HD (מעוניינת לחבר מחשב לטלויזיה, רצוי עם HDMI), צפייה חובבנית בתמונות. כמו כן מתחברת הרבה מהמחשב בבית למחשב במשרד עם vpn לצורך עבודה. בדרך כלל פותחת המון יישומים במקביל אם זה משנה. לא משמש למשחקים (בטח לא כבדים) מהקצת שקראתי ראיתי שאתם חובבים די גדולים של AMD אבל איכשהו ננעלתי על מעבד i5 760 ורציתי שהמפרט יהיה סביב זה. אם אני ממש ממש לא בכיוון אני מוכנה לשקול שוב אבל כאמור די ננעלתי על i5. חשבתי על זכרון של 4 ג'יגה, כונן 500 ג'יגה, צורב במהירות 24 (אלא אם כן דעתכם היא שזה ממש לא קריטי). …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר, לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 22 אינץ' של פיליפס * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? בשלב הזה לא למשחקים מתקדמים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כרגע נמוכות 3. ה…
-
- 6 תגובות
- 916 צפיות
-
-
זה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5565&CatCode= או זה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5262&CatCode= ואם יש משהו מהשדרוגים שאפשר להוסיף תמליצו!!!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מדובר על מחשב שמיועד לשימוש ביתי רגיל, מה דעתכם על המפרט הבא, מה הייתם מציעים לשפר/לשנות מעבדי אינטל: Core i3 540, 3.06GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור: Generic CPU Cooler For s1156 לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P7H55-M LX s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1333, PCI-E זכרונות: DDR III 1333Mhz 2GB Kingston דיסקים קשיחים: Hitachi DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II (יש אפשרות לשדרג לדיסק של WD, מה עדיף??) כרטיסי מסך: Intel HD Graphics כרטיסי קול: On Board 7.1 Channel Audio צורבי DVD: LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) ציוד רשתות: Wired Products On Board 10/100/1000 מארזים: Huntkey / 2206 Midi ATX Black (No PSU) ספקי כוח: Golden Tiger 450W Rea…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, הגיע אלי מחשב ThinkPad X200 שהתקלקל לו הלוח אם ללא אחריות. בעל המחשב שלח אותו למעבדת IBM לאחר שנשפך על המחשב קפה מעבדת IBM מצאה שצריך להחליף את הלוח אם. הסכום שנדרש על התיקון גבוהה מאוד והיה עדיף כבר להשקיע עוד קצת ולקנות מחשב חדש בסכום הזה ולכן רכשנו X200 חדש. בכל זאת אנחנו רוצים לנסות להציל משהו מהמחשב. המחשב כרגע מפורק לחלוטין אני מחפש מעבדה בארץ שתחליף לי לוח אם ותרכיב את המחשב מחדש עם עדיפות לאיזור המרכז תודה
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם יש משהו דרסטי לשפר אז לא לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? הכל מהכל א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? dell u2311h 23 inch * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? crysis, metro 2033 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הי…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-