ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות, גלישה באינטרנט וIDE שונים כמו אקליפס, ויזואל סטודיו, JB וכו' * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשבתי על 14 שהוא איזושהי פשרה בין גודל למשקל * רזולוציית המסך? לא חייב להיות מסך סופר איכותי, אבל אני כן מתעסק עם הרבה טקסט אז שלא יהיה נורא * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? סביבות 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות יהיה מספיק טוב, שיספיק לחצי יום מחוץ לבית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) יש לי כונן 250GB SSD שאני מתכוון לשים בו, מעב…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם תקציב המפרט שלי הוא עד 5500 שקל ואני מאד מתלבט בנוגע למפרטים שונים במיוחד על השאלה מה כדאי: מעבד חזק יותר+כרטיס מסך חלש יותר או מעבד חלש יותר+כרטיס מסך חזק יותר להלן המפרטים : מפרט מספר 1 מה שונה: *כרטיס מסך חלש/חזק יותר *ספק כוח חזק יותר *מעבד חלש יותר-חשש לצוואר בקבוק... מפרט מספר 2 מה שונה: * כרטיס מסך חלש/חזק יותר *ספק כוח חלש יותר *המעבד החזק ביותר מבין המפרטים * עכשיו אני יודע שחלק ממכם יגידו שכדאי ללכת על INTEL E4400 ולעשות לו OC אבל הבעיה היא שאין לוח אם מספיק טוב וחזק שתומך בזכרונות 800MHZ במסגרת המחיר של 450 שקל פחות או יותר על מנת שאני לא אעבור את התקציב... *שינויים במפרט, תגובות וחיזוקים לגבי המפרט יתקבלו בברכה. תודה
-
- 19 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך בבקשה מפרט לעבודה עם קיובייס + קצת משחקים רק שאת הכרטיס מסך אני אשדרג בעתיד אחרי שיצאו הכרטיסים החדשים... לא כרגע...אז אפשר לוותר כרגע על כרטיס מסך...עכשיו, ראיתי את המפרט הזה: http://ivory.co.il/product.asp?productid=1289&CatCode= בגדול, הבנתי שהלוח לא משהו, ויש בו רק 2 חריצי זיכרון ודיברתי עם המוכר והוא אמר שהוא יכול לעשות לי את אותו המפרט עם לוח של MSI (עם ארבעה חריצי זיכרון, לא זוכר בדיוק את הדגם) + ספק של EZcool 500Watt + תוספת של עוד ג'יגה זיכרון ב1900 ש"ח וראיתי למטה שאני יכול לשדרג את המעבד לQ9300 בעוד כ210 ש"ח - סה"כ 2110 ש"ח וחשבתי להוסיף עוד איזה 2 ג'יגה זיכרון או לשדרג להארדיסק של 500 ג"ב (או שניהם) עד פחות או יותר 2500 +- השאלה אם זה שווה.…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניין להשקיע במחששב נייד חזק. כרגע יש לי את הלנובו N200 אבל הוא גדול15.6 וכבד ואני לא כל כך מרוצה מזה. אני רוצה להחליף למשהו קטן(אבל לא יותר מדי) אני מזמין מחו"ל את המחשב אמרו לי שהCORE I7 באולטרה בוק הוא שתי ליבות והוא לא חזק במיוחד? באם זה נכון? הציעו לי גם אופציה שניה הTHINKPAD X220 TABLET אני ממש התלהבתי ממנו אבל הוא גם שתי ליבות.. השאלה שלי במה אתם ממליצים? והאם אין מחשב שהוא קטן עד 14.1" עם 4 ליבות? בגדול אני לא איזה גרפיקאי אבל שאני מרנדרר קובץ וידיאו או דברים כאלו אני רוצה שהמחשב יסחוב אם כבר אני משקיע הרבה כסף אני רוצה גם תוצאה... יכול להיות שהמחשבים האלו מספיק חזקים לכן אני שואל פה אתכם בגלל שאני לא מבין בחומרה כל כך ובביצועים... תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי כולם! חיפשתי וחקרתי וכמעט קניתי מחשב (סמסונג q330) אבל מסתבר שהוא לא טוב. אני לא מבינה כלום במחשבים ואין לי את מי לשאול אז אני סומכת עליכם. מסך: 13 אינץ'. משקל: עד 2 קילו. מעבד: הנטייה שלי היא כלפי i-5 דור שני ומעלה, אבל אני לא יודעת אם באמת צריך. סוללה: 4 שעות עבודה רגילה (הקלדה) זה סביר מבחינתי. תקציב: מוכנה ויכולה לשלם על משהו טוב. בלתי מוגבל. הנדסת אנוש: מקלדת נוחה להקלדה ממושכת ומשטח מגע שקל לתפעל. רעש והתחממות: פחות אכפת לי. בעיקרון אני סטודנטית אבל המחשב עומד להיות המחשב העיקרי שלי ולכן אני מחפשת משהו חזק יחסית. שימושים למחשב: - הקלדה בהרצאות, צפייה במצגות... - גלישה באינטרנט - עבודה בכמה חלונות פתוחים במקביל - צפייה בסרטים HD אני לא גיימרית ולא משתמשת בתוכנות…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, הגיע הזמן להחליף את הגרוטאה (בעברה: "מכונת החלומות\תחליף בחורה") פנטיום 3 866. אחרי סקירות עמוקות בפורום וכתבות החלטתי ללכת על מכונה מבוססת AMD ו- Radeon 9700. אני חושש שחלקים מסוימים במפרט שבניתי עלולים להיות מיושנים קצת אז עצות ושיפורים יתקבלו בברכה: CPU : AMD Athlon XP 2400+ Tray CPU [ ¤ 702 ] M/B : Gigabyte GA-7VAX VIA KT400 Motherboard [ ¤ 479.88 ] Memory : DDR-RAM 512MB 2700 OEM Memory [ ¤ 394.35 ] CPU Cooling : Thermaltake Volcano 7 Plus [ ¤ 119.89 ] Hard DiscH : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר משחקים וגם סרטים וסדרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:Wow, Cs, AC,וכו' -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Wow, Cs, AC,וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בבקשה רישמו לי שני מפרטים למחשבים מבוססי אינטל וAMD המחשב מיועד לעריכה ועיצוב של סרטים ווידאו לא כולל מסך וציוד היקפי עד סכום של 6000 שחשחים לא מתכונן אוברקלוק וכו'... במחשב חובה די.וי.די
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
למשהו יש נסיון עם המחשב הנ"ל?איך המסך שלו? הרמקולים? המפרט? איכות בניה? ACER Aspire 5740G http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=15498 המפרט שלו ניראה ממש טוב , השימושים שלי הם שימוש כללי וגיימינג, וחשוב לי שהמחשב יחזיק הרבה זמן, ושלא יחשב ישן עוד חודש. כמה זמן המחשב צריך להחזיק מבחינת סוללה? תקציב 5000 פלוס מינוס מפרט: מודל מכונה LX.PMB02.342 מעבד : מעבד Intel Core i7-620M מהירות 2.66GHz זכרון מטמון 4MB מהירות FSB 1066MHz זיכרון : נפח 4GB מהירות זיכרון 1066MHz DDR3 חריצי זיכרון פנויים 0 קיבולת זכרון מקסימלית 8GB אחסון : גודל דיסק 640GB מהירות דיסק 5400RPM כוננים : DVD Multi Burner כן מסך : סוג WXGA high-brightness LED מסך מ…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים לדוגמא SIMS, עבודה משרדית (WORD), צפייה בסדרות וסרטים ב HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. SIMS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע המחשב מחובר למסך DELL 19 אינץ' רחב אבל בעתיד כנראה יחובר מסך טלויזיה (32 אינץ') -לאילו הגדרות גרפיות מ…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח להמלצה אחת מנוצלת על ידי כל התקציב והמלצה אחת חסכונית + הסברים על ההבדלים בינהן. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD, מעט משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Excel - תדיר, Word תדיר, Photoshop - כבד, Sketchup - תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, הרכבתי לעצמי את המפרט הבא: בד Intel Core i3-3220 Ivy Bridge Tray ₪525 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=II33220T לוח אם Gigabyte GA-H77M-D3H ₪434 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=95H7701 כונן קשיח Seagate Barracuda ST2000DM001 3.5" 2000GB SATA3 64MB ₪464 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST2000DM001 זיכרון Kingston Hyper-X GENESIS 4096MB DDR3 1600MHz CL9 ₪201 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=23756G מארז כולל ספק Antec NSK2480 Silver 380W ₪513 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=NSK248…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, ההורים שלי ביקשו ממני להכין להם מפרט למחשב, ומכיוון שעבר הרבה מאד זמן מאז שקניתי את המחשב שלי ודברים רבים השתנו בשוק, אולי תוכלו לעזור לי בבניה של המחשב? המחשב לא מיועד למשחקים, רוב העבודה על המחשב זה בעיקר אינטרנט, או משחקי קלפים שלא דורשים רזולוציות גבוהות, מה שכן אני זקוק שהמחשב יוכל לצרוב DVD. תודה לכולם מראש.
-
- 18 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
ראיתי צבע בהיר יותר באחד הפיקסלים במסך.... כשאני בודק עם צבעים בהירים אני רואה שהוא חלש מהם כלומר אני מזהה פיקסל בודד כשאני בודק עם צבעים כהים אני לא רואה אותו
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המפרט: Intel Pentium IV 2.4Ghz 800Mhz 512K Box Gigabyte GA-8IK1100 Intel 875P Motherboard (800 Mhz,AGP-P,1394,Dual DDR,RAID,S-ATA,Intel LAN,USB 2) GeiL DDR-RAM 512MB (2x256MB) 3200 ULD Ultra Low Latency Dual Channel Memory Kit Hercules 3D Prophet 9500 Pro Radeon 128MB OEM Maxtor 80GB-8MB-7200RPM ATA133 DiamondMax Plus 9 MSI x52 LITE ON 52x24x52 Mitsuni floppy 1.44 כמה לדעתכם עולה המפרט הזה (בלי מארז)? ??? עכשיו לגבי המארז: אני רוצה לקנות מארז שיחזיק לזמן רב (נגיד שני דורות, כי אני מתכוון לעשות שדרוגים בעתיד) מה אתם מציעים? באו נגיד מארז עד 500 ש"ח :coolman:
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מישו שמעוניין להיפטר מהמחשב הזה עכשיו זו הגירסא הכי חלשה מהסידרה אפשר לראות בלינק הבא :http://www.galaxy.co.il/Product.asp?productid=151 זה המחשב אחד לאחד ללא אף אחת מהתוסופות הרשומות שם ,חוץ מזה שיש עליו כבר ווינדוס מותקן (ספק אם מקורי) המחשב יש לציין במצב כחדש כמעט בתול אני יודע שהוא ממש חלש אני פשוט רוצה לדעת כמה לדעתכם הוא שווה כמה מבחינתכם יהיה מחיר מציאה למחשב הזה?? עוד כמה שאלות איך לדעתכם הוא יהיה לשימוש כמו הרצת סרטים מוזיקה ואופיס וכמה זמן הבטריה שלו ת'חזיק בערך?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני גר קרוב לירושלים ורציתי לדעת איפה אתם ממליצים לי לקנות..הבנתי ש ksp לא טוב בגלל חלקים משומשים ושירות גרוע אז איפה אתם מליצים מקום טוב עם אחריות ומחירים ושירות איכותי?
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מחפש לקראת הלימודים מחשב נייד עד 7000K לצורך עבודות משרדיות והרצת סרטים בHD ללא משחקים בכלל. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית,) * גודל המסך: בין 13'' ל 15.6'' * מסך: מט * מעבד: i5 ומעלה *זיכרון RAM: רצוי 8 * משקל רצוי: כמובן שאשמח לכמה שיותר קל (אולי יהיה צורך לסחוב אותו לאוני') * זמן סוללה : מעל 4.5 שעות * יציאות מיוחדות: HDMI , USB 3.0 , * בלוטות: לא מחייב * כונן קשיח: SSD * כונן CD/DVD : לא מחיייב * כונן Bluray: לא * אחריות : 3 שנים אשמח לעזרה בעיניין.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך המלצה למחשב נייד חדש, בעיקר לצרכי עבודה - * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית בעיקר, חשוב שאוכל להריץ VMים ללא בעיות. אם יוכל להריץ משחקים כבדים זה בונוס נחמד, אבל לא MUST * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14' ומטה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי, שלא יהיה מיושן * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
gigabyte vt600-l geil 3200 256mb w/heat sink athlon xp 1700 kiuhb (radeon 9000 pro 2 128ddr (gigabyte volcano 10+ W.D 40GB 7200rpm 8mb זהו הכל עלה לי 1700 (קומבינות) ואני חייב לציין שמהחשב טסססססס באמת ממש מהיר ממולץ בחום....
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לפי הצורך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות אתרים, גיימינג קל, קצת וירטואליזציה וגרפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר, פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. NFS FS GTA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). dell u2312hm -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
נקנה לפני שנה במעבדה מקצועית של וידאו ואנימציה . מפרט : Intel Core i7-3930K 3.20 ~ 3.80 GHz x6 SIX CORE 12MB Cache Ultra Silent 6 Heat-Pipe CPU Cooler Intel X79 Express Based Main Board 32GB (8x4) DDR3 1600MHz nVIDIA GeForce GTX680 4.0GB GDDR5 195 GB/sec 128GB SATA-III 560MB/s Solid-State Drive- SSD 2000GB 7200-RPM SATA3 6Gb/s +64MB Buffer SATA DVD-RW x24 x48 +/- Dual Layer Compatible Low Noise (Modded) Midi Tower ATX 17DBa 120mm Silent Rear Fan Up To 16 USB 2.0 Ports Includes 2x USB 3.0 (SuperSpeed) Ports GigaBit Lan 10/100/1000 Low Noise 750W True Power Supply - 80 Plus Program WIndows 7 Professional OEM ENG 64BIT Silent Passive Bridge & Mosfet Heatsink DV-Firew…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-