ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
שלום, צריך חוות דעת על המפרט שבניתי (למחשב רב תכליתי) נעזרתי במפרט שמופיע אצלכם במפרטים של ה-2000 שקל לשימוש רב תכליתי. מעבד: AMD Richland A10-6800K Quad Core 4.1GHz Radeon HD 8670D FM2 - Box לוח אם: Gigabyte GA-F2A75M-D3H FM2, AMD A75, DDR3 1866, VGA, DVI, HDMI, GBL זכרון: G.Skill 4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-4GNT דיסק קשיח: Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III צורב: LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM ספק כוח: Antec Basiq 450W Active PFC 12cm PSU VP450P (Retail) מארז: Antec VSK-4000B-U3 ATX Mid Tower Black Case (No PSU) הרכבתי תמפרט ב-KSP ויצא לי 2159 ש"ח. האם המפרט הנ"ל באמת טוב לשימוש רב תכליתי? והאם הוא יותר טוב מהמפרט שמופיע אצלכם בק…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לשדרג בעתיד הקרוב, כך גם אחי. לי יש מחשב שאני משתמש בו למשחקים, אחסון ו"כללי" אחי צריך מחשב לעבודות תרגום בעיקר, אני רוצה לדעת אם עדיף לו/לנו שאמכור לו את שלי (בכמה זה יהיה הוגן?) מאשר שיקנה חדש. מבחינת הצרכים שלו אני משוכנע שהמחשב שלי טוב מספיק. המפרט: cpu: intel qx9770 (135w) with appropriate cooler, keeps it cold enough even under stress mb: msi x48c memory: 2x2G 800mhz cl4 gpu: gigabyte nvidia 9800gtx ssd intel 160gb (only used as OS) case: antec p182 psu: enermax pro82+ 425w other: 5.25 hd drawer, card reader, 2xdvd, extra noctua 120cm fan המחשב במצב מצוין נקי מבפנים תמיד (בגלל הפילטרים) שוב השאלה: אני רוצה לדעת אם עדיף לו/לנו שאמכור לו את שלי (בכמה זה י…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. לכבוד השנה החדשה החלטתי לפנק את עצמי במחשב חדש. אז ככה.. ההתלבטות הראשונה: radeon 4870 1gb או nvidia gtx 260? שאר המפרט שלי הוא כזה: זכרונות - ocz reaper 4gb ddr3 1800 מעבד - אינטל, הסדרה החדשה של נהלים - אשמח להמלצות. קירור מעבד - zalman 9500 לוח אם עם שבב x58- אשמח להמלצות, עד סביבות אלף שקל פלוס מינוס מארז - אשמח להמלצות , עד 500 פלוס מינוס אין לי תקציב קבוע , מעוניין לקנות את מה שנהדר פלוס נכון לעכשיו ולא את מה שמצויין. אינני רואה סיבה להוציא עוד 200 דולר על הרכיב הכי טוב היום בשוק. תפקיד המחשב - משחקים. תודה רבה מאוד לעוזרים!! לגבי כ.מסך חשובה לי דעה מקצועית מי יותר טוב ולמה ולא העדפה אישית של חברה כזאת או אחרת.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, תכננתי לקנות מחשב לפני כחודשיים אבל תקופת מבחנים גרמה לי לדחות זאת. אני בטוח שהסטודנטים שביניו יוכלו להבין זאת... לפני כחודשיים הוצע לי ע"י DARKloth שעזר לי רבות את המפרט הנ"ל: Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪942 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201 מאוור Cooler Master Hyper 212 Plus AMD 775 I3 I5 I7, יחידות 1 ₪192 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1418 Transcend 2GB DDR3 1333Mhz , יחידות 2 ₪436 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=759 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪248 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324 צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black, יחידות 1 ₪112 http://www.…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים, רציתי לדעת אם למישהו מכם יש את הדגם הזה, ואם לא, אם מישהו יכול לחוות דיעה עליו: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=22261 מה שאני רוצה לדעת זה בסך הכל זה, אם במחיר הזה (יוצא 4150 אחרי שידרוג ל 8 GM RAM ואני מתכוון לשדרג), אני אקבל את הביצועים הטובים ביותר, או שאם ב 4150 אני יכול למצוא מכונה חזקה יותר. תודה רבה!!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכל חברי הפורום המחשב הישן עומד לשבוק חיים עשה את שלו לאחר 5+ שנים אז הייתי מעונין לקבל את חוות דעתכם למחשב שישמש אותי לצרכים הבאים מרבית שימושו יהיה אופיס וגלישה באינטנרט כמו כן הוא ישימש כמו המחשב היום כנק חיבור למדפסת והרשת האלחוטית ,( אם ניתן למצוא לוח אם עם כרטיס רשת אלחוטי מובנה). ואם ניתן להכניס במסגרת התקציב כרטיס מסך זול ולא משהו מובנה ציוד הקפי נדרש זה מקלדת עכבר ורמקולים פשוטים מסך קיים ואם ניתן הפנייה לחנות באיזור חיפה צפונה יהיה מעולה
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1) תקציב : 3,000 ש"ח. אפשר להשתמש בכל הסכום. 2) מטרות : גיימינג כבד. BF4/THIEF/GTA V וכו'. 3) אין צורך בציוד הקפי. 4) רכיב שאין צורך בו : DVD צורב. 5) השקט לא חשוב. 6) לא מתוכנן אוברקלוק. 7) אין צורך לכלול מערכת הפעלה וכו'. 8) אין העדפה לחנות מסויימת. 9) בעוד כשבוע. 10) לא מתכונן שדרוג למחשב הנ"ל. 11) אין הערות. תודה על זמנכם!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מטרות המחשב: עבודה משרדית, ניגון סרטים לטלוויזיה, תוכנות לחישוב תאורה. מעבד: מהסדרה האחרונה של אינטל, הסוול. גודל מסך: 14 או 15.6 אינצ'. סוג מסך: מט רזולוציית מסך: לא משמעותית. משקל רצוי: עד 2.4 קילו, העדפה למחשב נייד וקל יותר. זמן סוללה: ממוצע. יציאות: HDMI, USB3. סוג כונן וגודל מינמלי: שילוב של SSD (8 ג'יגה) עם HD(320 ג'יגה). כונן אופטי: בלי תמיכה בתחנות עגינה: לא. אחריות בינלאומית: לא. מערכת הפעלה: עדיפות שכן. העדפה לחברה מסוימת: כן, לאסוס, לנובו, וסמסונג. אשמח לשמוע גם על חברה אחרת אם מתאים למפרט. דרישה מיוחדת: מקלדת מוארת ושלא תופס טביעות אצבעות.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בניתי לי את המפרט הבא (אני לא גיימר אבל אני צריך מחשב ליישומי גרפיקה) רציתי לשמוע מה דעתכם ומה כדאי לשנות 1 Intel Core 2 Duo 6400 - 2.13 GHz - 2MB cache - 65W - LGA775 1,410.98 ש"ח 1 GIGABYTE GA-965P-DQ6 (965P) - ATX 1,465.58 ש"ח 2 1GB TwinMos DDR II - 667 - TwinMos Original 1,197.99 ש"ח 1 LEADTEK Geforce 7300 GT 256MB DDR (128bit) TV OUT/DVI - RETAIL 490.00 ש"ח 1 WD 320GB-16MB KS - 7200RPM S-ATA II 617.07 ש"ח 1 NEC DVD-RW NEC ND 4570 x16 (BLACK) DUAL LAYER - BULK 239.01 ש"ח 1 Coolermaster Centurion 5 CAC-T05 407.39 ש"ח 1 Thermaltake - Silent Purepower 420W (W0008) - Active PFC 365.77 ש"ח 1 התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד) 170.27 ש"ח …
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מפרט בעיקר למשחקים ללא ציוד היקפי וללא צורב בתקציב של 5650.. שהיה Q6600 וכרטיס מסך 8800GT רצוי גרסת OC. OC למעבד היה אולי בעתיד הקרוב... עריכה: שכחתי לציין אני חייב לקנות רק בSkyPC כי רק הם מאפשרים לי צ'אקים
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, כפי שנאמר בכותרת אני צריך מפרט למחשב עד 3300 ש"ח אני מבקש ממכם לא לחרוג במחיר ביותר מ 100-200 ש"ח! *הצרכים שאני צריך מודגשים בצבע אדום פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3300ש"ח-תשלומים 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי-כונן DVD 5. האם יש …
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לשדרג את המחשב בשביל להכין לVR וגם כי הלוח אם שלי עושה בעיות. המפרט הקיים: מעבד: Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz לוח אם: ASRock Z68 Pro3 זיכרון: G.Skil F3-12800CL7-4GBXH 16GB כרטיס מסך: NVIDIA GeForce GTX 570 הארד דיסק: כרגע לא מחובר כי יש בעיות בלוח אם זה Samsung 840 250GB מסך: לא זוכר דגם מדוייק אבל 24" של DELL שנקנה לפני 4 שנים ספק: 650W לא זוכר את החברה והדגם במדוייק כעקרון הכנה לVR זה לא חובה זה יותר להחליף לוח אם שעושה לי הרבה בעיות. במידה וצריכים עוד פרט או ששחכתי משהו אנא עדכנו. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעזור לקרוב משפחה להרכיב מחשב בתקציב של 4000 עד 4300 כולל ציוד היקפי ומסך כמובן לגבי מעבד אני לא יודע מה כדאי אינטל או AMD אותו דבר עם כרטיס מסך, חשוב לציין שכן יופעלו משחקים בינוניים/בינוניים+ הרבה אינטרנט הורדות סרטים ועבודה "רגילה" של מחשב, כולל דרישות לתלמידים.. מארז יציב וטוב עדיפות לעיצובי איוורר יעיל ושקט (המחשב יהיה בתוך חדר) חשוב לציין כי הדיון הזה וההתייעצות אתכם זו מה שתביא לקניה של המחשב החדש :] אשמח לשתף פעולה אם דרושים עוד פרטים..
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברצוני לקנות מחשב ממעבדה שמרכיבה מחשבים לפי דרישותך אז איך אני רוצה שאתם תעזרו לי? אני רוצה שתביאו לי חלקים למחשב +הדגמים של החלקים אז מה הדרישות שלי? תקציב: 5000 שקלים (אולי קצת פחות אבל זה בערך התקציב ואני אל משלם במזומן) מטרות המחשב: משחקים כבדים כגון Call of Duty 4,GTA 4 בקיצור משחקים חדשים וכבדים כמו המשחקים הנ"ל וגם הורדות וקצת צפיית סרטים אך בעיקר בעיקר משחקים ציוד הקפי: לא צריך שום ציוד הקפי דבר ספציפי שלא צריך למחשב: ללא אוברקלוק עיצוב למחשב: לא חשוב לי נושא השקט: נושא השקט די חשוב לי אך לא ברמה שאני לא מצליח לשחק אם אין שקט.. כרטיס זיכרון: 500GB כרטיס RAM: מינימום 4GB רמת כרטיס המסך: טוב מאוד-טוב איזה מסך יש לי?: חברה: NU דגם: QL-711V נושא הקירור במחשב חשוב לי כ…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא משתמש במצלמה ולכן רוצה לכבות אותה מתאמי חיסכון חשמל וגם חום ואני לא הצלחתי למצוא את האופציה של הכיבוי. האם מישהו יודע? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מטרות המחשב?אינטרנט ואופיס (מחשב ללימודים לא צריך משהו למשחקים) * גודל המסך? 14-15 (עדיפות ל14 אלא אם כן יש ב15 עם משקל נמוך) עדיף שהיה מאט אבל לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עדיפות לפחות מ2 ק"ג אך אפשר לחרוג קצת מעל ה2 ק"ג אם המחשב שווה את זה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות בשימוש אינטרנט * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה אבל מתכוון להתקין עליו SSD ולהשתמש בכונן בתור כונן חיצוני * כונן אופטי? עדיף לא,סתם מעמיס משקל חשבתי לקנות את המחשב הזה http://ksp.co.il/?uin=23089 ולשים לו את הSSD הזה http://ksp.co.il/?uin=23931 כך שבסה"כ הכל יוצא הכל כמעט 4000 שקל חשוב שהמחשב יהיה אמין ויחזיק להרב…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, אופיס, PDF, טיפה יוטיוב וכדומה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). X ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: X 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כ…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. תקציב עד 3.5K (ל כולל מסך ומערכת הפעלה) בתשלומים באשראי 2. מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט - אני גולש עם מיליון ואחד חלונות פתוחים של IE וFF ביחד! ואופיס), משחקים (קלים), צפיה בסרטים (הרבה וגם ישמש כשרת שיתחבר אליו הPS ויציג לי סרטים דרך הרשת), קולנוע בייתי (גם), הורדות (תוכניות TORRENT שיחסית כבדות) 3. ציוד היקפי: אני צריך אבל לא נכלול בתקציב. 4. דברים ספציפים שלא צריך במחשב:כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי (סתם כרטיס שיתמוך ב5.1) 5. העדפה לחברה או רכיב? לפחות 2*2GB זיכרון 6. קירור, עיצוב שקט: חשוב שיהיה קירור טוב, תמיד היה לי בעיה בקירור, שקט גם חשוב לא חייב שיהיה ללא רעש בכלל אבל מאוד חשוב שלא יהיה מרעיש באופן ניכר!! ממש אבל ממש לא חשוב לי העיצוב (עדיף אפילו…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box 999 ש"ח Gigabyte GA-K8NXP-9 nVIDIA nForce4 Ultra 939-pin 1,332 ש"ח A-DATA 256MB PC 3200 DDR 400 592 ש"ח WD SATA 160GB 8MB 7200 RPM 584 ש"ח PowerColor R41A-PD3 PCIe ATi Radeon X700 Pro 128-bit GDDR3 256MB 1,677 ש"ח NEC ND-3500A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk 460 ש"ח RAIDMAX Scorpio 868 Black 420 Watt 386 ש"ח Microsoft® Multimedia Keyboard + Basic Optical Mouse 135 ש"ח Mitsumi Floppy Drive 1.44 Black 69 ש"ח דעתכם. תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לוח אם: ASUS P7P55D מעבד: Intel® Core™ i5-750 זיכרון: KINGSTON DDR3 2x2GB 1333MHz כרטיס מסך: SAPPHIRE HD5770 1G DDR5 Phoenix version (New Edition) דיסק קשיח: Western Digital WD10EARS 1TB SATA II 64MB-Buffer מארז + ספק כח: Antec Sonata III 500 תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד טוב לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב300 שח בערך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו בקטנה כחובב עם פרמייר, לא מקצועי. הוא בעיקר משמש כNAS. בשלב זה עורך וידאו עד 1080P. לא מתעסק בכלל עם 4K. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרמייר, פוטושופ. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך עזרה בבחירת מפרט למחשב כמו שציינתי בכותרת עד 3000 ש"ח כולל מסך 24אינץ' אבקש לנסות לחסוך בתקציב ולא לחרוג המחשב הוא מחשב משפחתי לשימושים של : עבודה כללית,אינטרנט, סרטים וקצת עבודה עם גרפיקה בעתיד *יש צורך במסך רצוי בגודל בערך 24 אינץ', רמקולים, מקלדת ועכבר *השקט של המחשב חשוב אך לא באופן קריטי ולא מתוכנן אוברקלוקינג ויש צורך במערכת הפעלה מאחר והמחשב הוא לאחותי וקצב ההחלפה שלה במחשבים הוא לא כל כך מהיר אשמח אם המחשב יהיה גם עמיד לכמה שנים טובות תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצורך עמדת עריכה. המחשב הינו בעל מעבד Intel Core Duo2. עכשיו נאמר לי שWIN XP אינו יודע לנצל את היכולו של המעבד עד הסוף האם זה נכון? האם לא שווה לי להשקיע את המחיר הגדול בגלל זה? תודה רבה עמיר שחר
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, שלום חברים ושיהיה שבוע טוב. אני מחפש לקנות מחשב נייד שישמש אותי לצרכי עבודה יומיומיים. העבודה כוללת בעיקר פיתוח תוכנה (ויזואל סטודיו וכדומה) ושאר ירקות של גלישה באינטרנט מיילים ומה שכולנו עושים. יש לי גם נטייה לעבוד במקביל על הרבה תוכנות אז אשמח אם הזיכרון יהיה בהתאם. חשוב לי להגיד שהייתי מעדיף מחשב נייח חזק - הרי בסך הכל הרבה יותר קשה לפתח על נייד, גם ביצועים וגם סביבת העבודה. אבל לצערי כרגע אין לי משרד קבוע ואני אהיה בנדדיה ככה שהאלטרנטיבה תהיה מחשב נייד. לגבי התקציב - ברור לי שאין גבול, חשוב לי שהמחשב יהיה מספיק חזק לעבודה וישחזיק לי לפחות שנתיים מבחינת הביצועים מול מה שהשוק מציע. אני מוכן להשקיע באזור 4-5 אלף. לא רוצה לעוף על הרכיבים הכי חדשים וחמים בשוק. אין לי…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד רק לצורכי מעבד תמלילים, שימוש בוורד, שיהיה נוח, ושיהיה קל, לא כבד. זה הדברים הכי חשובים לי בנייד שאני מחפש, לגבי המחיר אפשר להיות גמיש אבל עדיף להוזיל איפה שאפשר. אשמח לקבל המלצה על דגמים. *תקציב: 1000-3000 שקל. גמיש. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב, אבל לא יותר מידי קטן, 13-15 אינץ. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - לא משנה כל כך, אפשר לקבל אולי שתי דגמים ואני אחליט מבניהם. הרזולוציה לא קריטית. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-