עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by aviKing,

אחרי תקופה נצרך מחשב חדש. תודה רבה לכל מי שעוזר לא ברור מאליו. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 עד 200 שקל חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בח…

2. היי חברים רציתי חוות דעת על מפרט מסויים אשים קישור למטה בסוף, וכן אמלא טופס אם יש לכם מפרט אחר בתקציב שלי שיותר טוב.. 1. מה התקציב המקסימאלי?4000 כולל מסך ומערכת הפעלה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים כמו FIFA16,FIFA17 אולי דברים טיפה יותר חזקים לא חושב שיותר מזה.. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית)…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by oshoman,

היי, אני מחפש לקנות תחנת עבודה שלhp, מישהו התנסה פעם בקניית מחשב מebay? זה אמין? אפשר לקנות בשקט? זה עדיין משתלם גם אחרי המשלוח ומיסים, החסרון זה אחריות כמובן. תודה.

4. הי לכולם ראשית תודה לעוזרים אני מחפש להרכיב מחושב נייח לאישתי לעבודות גרפיקה היא משתמשת בתוכנות כמו sketchup עם vray לרינדור ו-lumion גם לרינדור ולנוף בנוסף יש את תכנות אוטודסק כמו רויט ואוטוקאד אני רוצה שירוץ מהר וחלק ושיהיה הארדיסק אמין לשמירת קבצים ומספיק גדול

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by MalGano,

שלום לכולם. אני רגעים לפני רכישת מחשב נייד חדש ונכון לעכשיו די ננעלתי על המחשב TOSHIBA L505-13Z מפרט). כפי שניתנן לראות החשיבות של כרטיס המסך די גבוהה, בין אם למשחקים להעביר את הזמן או לעיבוד גרפי. ישנם דברים שעדיין מרתיעים אותי: - המעבד החלש (?) - i3-330M. - יחס המעבד וכרטיס המסך, האם לא תהייה בעיית "צוואר בקבוק" HD 5165 - אני שואל שוב למרות שכבר נאמר לי בפורום זה כי זה לא המצב. - האם יש מחשב עד 5k שיותר משתלם (עם כ.מסך כזה ומעלה)? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by yigael_o,

היי, אני מחפש נייד מתנה לבת משפחה שהתחילה ללמוד. הדרישות: מחיר גמיש, במידה וזה יהיה יקר אני אשתף בני משפחה נוספים במתנה. מסך 15.6 (היא מעדיפה זאת מסיבה כלשהי) סוללה ל 6 שעות ומעלה. שימושים מאוד מינויירם פחות או יותר רק אינטרנט ואופיס. היא לא אמרה על כך כלום אבל אני מבקש משקל לא מנופח מידי. אשמח להצעות מועילות.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by aboren,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד טוב לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב300 שח בערך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו בקטנה כחובב עם פרמייר, לא מקצועי. הוא בעיקר משמש כNAS. בשלב זה עורך וידאו עד 1080P. לא מתעסק בכלל עם 4K. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרמייר, פוטושופ. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. Started by ESSENCE,

צריך מפרט ב 5k מטרה משחקים לא משנה איזה חנות לא הולך לבצע OC מארז נחמד אבל העיקר החלקים מחשב שקט תודה לכול העוזרים

• 24 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. רקע: עד היום השתמשתי בעיקר ב-Dell D400 (שקניתי משומש לפני כ-4.5 שנים). הוא שירת אותי די נאמנה, אפילו שהינו איטי מעט לטעמי. הבעיה העיקרית שלי איתו היא שזמן הסוללה קצר מאוד, ולמרות שהחלפתי אחת - זה לא עזר הרבה. בפועל אני עובד תמיד על כבל כוח... אז הגיע הזמן להחליף. תקציב: חשבתי על 2,000 ש"ח; אוכל להתגמש לכיוון 3,000 עבור משהו כדאי, בלי להזיע הרבה; מעל 3,000 אני כבר מזיע הרבה. היכן יירכש: עדיפות ליד שניה בארץ; אח"כ יד שניה eBay או אם אין מנוס אז יד ראשונה בארץ. מטרות המחשב: עבודה משרדית (MS/LibreOffice, קבצי PDF וכו'),. סיכוי נמוך שארצה לבצע עליו עבודת פיתוח תוכנה (Eclipse וכו') - נראה שאוותר על זה כי אינני קונה מכונה חזקה. ייתכן שארצה להריץ עליו לינוקס ולא רק/לא בעיקר חלונו…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אוקי אז ככה: LCD lg , צורב קומפלט nec\lg, מעבד - רצוי לחכות לקונרו(לא נראה לי שנכנס)? זה לא מחשב למשחקים כבדים אחרי הכל, אם כבר אז לחכות ירידת מחירים ולקנות סוקט am2 ? מקלדת+עכבר+ רמקולים נורמאלים. מארז לא מפוצץ ושקט- עדיפות לhec. חשוב לציין עד המחיר לא יותר, כלומר 5600 כולל הרכבה והכל גם משלוח. תודה, אעדכן לשינויים בהמשך.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. היי, עקב תאונה מצערת אני נאלץ להיפרד מהמחשב הנייד הישן, שמזמן עבר זמנו (היה עם i3 דור 2). אני מחפש מחשב נייד חדש, שישמש לצרכים ביתיים - גלישה באינטרנט, אופיס, אולי גם באבלס. דרישותיי הם: ביצועים סבירים - כלומר אין צורך שיריץ 40 טאבים בכרום, אך שלא יתקע כל פעם שאני פותח תוכנה. עיצוב יחסית עמיד - יכול להיות שיקבל מכות (לא מכוונות) במהלך חייו.. .מסך עם זוויות צפייה רחבות תוחלת חיים ארוכה כמה שאפשר (בעדיפות שלא יתקלקל לפחות בחמש השנים הקרובות..) לאחר זמן מה שהעברתי בחיפוש, הגעתי לשני מחשבים שנראים לא רעים- שניהם עם 512GB SSD, מסך IPS, גודל 15.6, 8GB זיכרון: https://ksp.co.il/web/item/262571 - מחשב אסוס i5 דור 13 https:/…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום לכולם, מדובר במחשב לאחי שירוץ על אקס פי ואולי על ויסטה מתישהו.. המחשב מיועד לשימושים בסיסיים (לא למשחקים ולא ל- OC): אינטרנט, אופיס, סרטים, מוזיקה.. למשל באייבורי: C2D E7300 G31, GMA 3100, VGA ASUS P5KPL-CM 1X2GB (OCZ PLATINUM) DDR2 800 CL4 EZcool 450W true sataII HDD WD 320GB, 16MB LG DVDRX22 1450 ש"ח המחשב יחובר למסך LG 20.1 אז אולי יהיה כדאי ללכת (בתוספת של 100 ש"ח) על לוח עם יציאה דיגיטלית (כמה זה חשוב באמת??): nForce 630i, GeForce 7100, VGA/DVI/HDMI GIGABYTE GA-73PVM-S2H ולמרות ששני הלוחות מופיעים ברשימת הלוחות המומלצים בפורום זה אני חייב להגיד שאף פעם לא ניסיתי GIGABYTE ובטח שלא צ'יפסט של NVIDIA.. מה יש לכם להגיד בנושא? המחשב האחרון של אחי מלפני 6 שנים :'( …

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום לכולם יש באפשרותי לרכוש מחשב נייד נארה"ב. התקציב הוא עד 1000$. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות,צפיה בסרטים, HD, מחשב עסקי, שיחזיק מעמד כמה שנים, מקלדת נוחה ושימושית, בנוי טוב * גודל המסך? 15.4/6 * משקל רצוי? לא משמעותי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)- כן * בלוטות? לא הכרחי * גודל מינימלי של כונן קשיח? ממוצע פלוס * צורב DVD? רצוי לא ? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, זה חשוב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חשבתי על DELL או LENOVO אשמח אם תוכלו לעזור לי. כנראה אעשה את ההזמנה דרך האתרים של החברות אבל זה הרבה יותר קל מבחינתי לגשת לאחת מהחנויות הגדולות (בסט ביי וכו') ופשוט לרכוש

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. Started by sheli,

שלום לכולם מחפשת מחשב שאחי מביא לי מארה"ב 1. מכירים אתרים מומלצים לרכישה ומשלוח עד הכתובת שלו בארה"ב? דרישות: *עדיפות לתשלום סביב ה2000 ש"ח *מעבד I5 *מסך 13.3 וקל משקל (חשוב לי מאוד, בגלל זה קונה לפטופ חדש ) *לא גיימרית, שימוש סטנדרטי של אינטרנט, סרטים ואופיס. קצת תכנות בJAVA. *חברה שנותנת אחריות בארץ גם כשקונים בארה"ב דוגמת DELL *מסך מגע זה נחמד אבל לא חובה *מקלדת נגישה ונוחה *באופן כללי מחשב חזק שיחזיק לפחות 4 שנים תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  15. שלום רב, הורי רוצים לקנות מחשב חדש, אבל הוא אמור להיכנס באיזה ארון מסויים, לכן אני מצרף כרגע תמונות של הלוח של המחשב, ואשמח לדעת איזה גודל זה (שימו לב שיש מדבקה על הלוח עצמו ויש מדבקה על המארז עצמו) צריך לכולל: מארז יחסית שקט, לוח אם (האם הלוח אם מספיק לצרכים שלי או שכדאי לקנות גם כרטיס וידאו בנוסף), קירור, לא צריך DVD. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? לדעתי מחשב טוב כזה לשימושים הנ"ל נע סביב ה 2000 אבל תקנו אותי אם אני טועה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, עבודה משרדית , אי-מיילים, office, סרטים ביו-טוב HD, ואולי משחקים פשוטים . 3. …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  16. אהלן, בניתי מפרט ב2500₪ (יירכש באילת בסביבות 2150-2200₪). המחשב ישמש בעיקר לעריכת תמונות, הורדות, מוזיקה, סרטים בFHD וכו', קצת משחקים (לא כבדים מדי ולא חייב לרוץ על HIGH או משהו). זה המפרט: מעבד אינטל Intel Core i3 4160 3.6Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Box לוח אם Gigabyte GA-H81M-S2PV LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI זיכרון למחשב G.Skill Aegis 4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 CL11-11-11-28 כרטיס מסך Sapphire Radeon R7 250 BOOST 1GB GDDR5 VGA DVI HDMI PCI-E מתאמים לכונן קשיח Gold Touch 2.5 Inch Bracket BR-2535 כונן קשיח Sandisk SDSSDP-128G-G25 128GB SSD SATA III כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM מארז ללא…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by orano,

איך המפרט לדעתכם, אני אקנה אותו אחרי יציאת הכרטיסים החדשים ככה שאם ירדו המחירים אני יעלה בכרטיס. מה דעתכם? בנוסף לכך הזיכרונות תומכים בלוח? כי ראיתי באתר IQPC שיצאו זיכרונות לi5.. מה ההבדל בין אלה לחדשים? (אלה יותר Zולים.) אשמח לשמוע חוות דעת. מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1566 2.66GHz 750 - BOX ¤1087 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55-UD3 ¤754 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL7 - PLATINUM EDITION : OCZ3P13334GK ¤392 כרטיס מסך: [..] POWER COLOR PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 PCS+ 512MB GDDR3 - RETAIL ¤570 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ¤125 מארז: [..] COOLERMASTER CENTURION 534 (ALL BLACK) w/o PSU ¤277 ספק כוח: [..] SEASONIC 500W : SS-500ET ¤352 דיסק ק…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. אוקיי אז פעם הייתי פה וביקשתי מפרט... כולם היו נחמדים ועזרו לי ואני מאוד מרוצה עכשיו סבתא שלי.. כן סבתא שלי רוצה לקנות מחשב כי כל החברות שלה בסקייפ ובמסנג'ר והיא רוצה גם אחרי שהבנתי שהיא רצינית באתי לפה מה שצריך: -מחשב לאינטרנט בלבד, שיעבוד מהר (אפילו מאוד) בלי משחקים עליו או משהו... רק office :razz: - מסך דק, כמה שיותר דק יותר טוב... אבל שזה לא יבוא על האיכות למרות שלא צריכים ממש לאינטרנט P: -כמובן שזה כולל מארז, שיהיה מאוד שקט. ומקלדת והשאר זה כלום... בעיקרון פשוט שיהיה מהיר (שיעלה מהר ושלא יתקע)- התקציב יכול להגיע ל4000.. שלדעתי זה מלא בשביל מחשב רק לאינטרנט. את המחשב הקודם שהציעו לי פה קניתי מksp: www.ksp.co.il- ומאוד התרשמתי מהאמינות והמקצועיות. אז אני מ…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by shloosh,

הסתכלו במפרט שלי בבקשה. אני בעיקר משחק משחקים,גולש באינטרנט. אולי מארז או משהו לא יודע...

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Mulex,

אהלן אנשים אני מחפש לאחי הקטן מחשב נייד זול שהמקסימום מאמץ איתו זה להריץ את המשחקים PES 2012 וFIFA 2012. המחשב נייד הזה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12526 או זה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12502 יכולים לעשות את העבודה ? אם לא תתנו הצעות למחשבים אחרים כמה שיותר זולים

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by -Cobra,

;)טוב אז הינה המפרט שלי - תענו לי בבקשה על השאלות בסוף מעבד : אינטל פנטיום 4 2.4 800 באס לוח אם: msi neo 2 865pni כרטיס קול: O/b 5.1 כרטיס מסך : geforce Fx5900 Tv In+ Tv out מקלדת : מיקרוסופט אינטנט עכבר: לוגיטק mx500 מסך : 17" שטוח AOC צורב: 52x24x52 רמקולים : 2 + באס 540W דיסקטים : 1.44 מארז: לא משהו בכלל + 8 usb דיסק קשיח: 80G maxor 7200rpm זיכרון: 512MB dual ddr 400Mhz בקיצור השאלות: - דבר ראשון לדעתכם המחשב בסדר?!?!?!? - דבר שני מה כדאי לשפר בו?!?!?! -דבר שלישי כדאי לעשות overclock>????!?!?! ועוד משהו אם מישהו יכול לתת לי קצת הסבר על כל המושגים העלו של המחשב כמו: מיקרון טרנזיסטורים L2 Cache וכל החרא הזה?!?! טוב אז תודה רבה מראש למי שעוזר!!…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום לכולם, עברתי על די הרבה פוסטים פה וליקטתי את המפרט הבא מהם. הייתי רוצה לשמוע את דעתכם והאם כדי לי לשנות משהו בו, כרגע אני לא בטוח לגבי הלוח אם. תודה רבה מראש לכול העונים. <blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עבודה משרדית, צפייה בסרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל החדשים, BF3 וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלי…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by ofir2808,

שלום לכל חברי הפורום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד של אפל, השימושים שלי הם די רגילים (אינטרנט, מסמכים, וידאו, חיבור מרחוק לעבודה), ברור לי שכל מחשב נייד עם חלונות יכול לעשות את העבודה בחצי מחיר אבל אני בכל זאת מעוניין לרכוש MAC אודה לייעוץ שלכם, ועכשיו ללבטים: בכל מקרה אני מחפש נייד עם מסך קטן אז אני אקנה את ה-13.3 בין אם זה AIR ובין אם זה PRO האם מספיק לי לרכוש את דגם ה-AIR ולהשקיע בזיכרון של 16GB או לחלופין לרכוש את דגם ה-PRO עם זיכרון של 8GB האם כדאי לעשות את הקפיצה הנוספת ולקחת את דגם ה-PRO עם המעבד החזק יותר? התקציב שלי הוא 7,500 (הרכישה תתבצע באילת אז אני מסתכל על מחירים לפני מע"מ ואני מוגבל ל-IDIGITAL או ל-KSP/אייבורי) ת…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. המפרט צריך לכלול כול מה שמחשב צריך למעט רמקולים עכבר ומקלדת, כמו כן כפי שכתוב בכותרת הוא חייב לכלול מסך דק(ראיתי מסך דק 17 של סמסונג 8MS עם חיבור DVI ב1600 שקל נראה לי שזו האופציה הטובה ביותר). כמו כן אני חושב שעדיף ללכת על AMD מכיוון שהתקציב לא מאפשר לקחת מעבדים יקרים ככה שזה SAMPRON מול CELERON ונראה לי שהסמפרון עדיף. בגלל שזה יהיה מעבד סמפרון הלוח יהיה מבוסס על סוקט 734, האם יש לוח 734 עם PCI-EXPREES? אם כן נעדיף לוח כזה שיפאשר שידרוג עתידי.

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by itzkoo,

* מטרות המחשב? בעיקר עבודה משרדית (וורד, אקסל), עבודה במקביל עם מספר דפי אינטרנט במקביל, צפייה בסרטים ומשחקים קלים * גודל המסך? 14 או 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב . לפי המלצתכם ודעתכם האישית . * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 ... מאוד חשוב מסך איכותי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל (המחשב יהיה בהתניידות מתמדת) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כל דקה נוספת מבורכת * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB,HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB-1TB לא קריטי * כונן אופטי? רצוי צורב DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא *…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים