עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by yit770,

ב"ה משהו יוכל לעזור לי בבניית מחשב חזק מאוד לתיכנות, התקציב גמיש (היות ולא אני משלם) עד 20 אלף ש"ח האמת שאני לא צריך בדיוק מחשב מושלם היות וחלק מהפריטים כבר יש לי מהישן. הדברים שאני רוצה להחליף הם: א. לוח אם ב. מעבד מתאים ג. זיכרונות מתאימים (כעת יש לי 6GB 1600 OCZ) ד. כרטיס(י) מסך ל4 מסכים ה. 2 מסכים (2 יש לי) ו. מארז מתאים ז. דיסק קשיח SSD בגודל שמתאים למערכת ההפעלה פלוס הוויזואל סטודיו. (דיסקים קשיחים רגילים יש לי) זה בדיוק כל הפריטים הדרושים תודה מראש על העזרה

• 1 תגובה
    • 553 צפיות
  2. Started by cold fire,

שלום לכולם כבר מזמן שלא הייתי פה בפורום(לימודי תואר ראשון שהסתיימו סוף סוף) החלטתי לקנות לעצמי מחשב נייד ואני זקוק לדעתכם, השימושים העיקרים מהמחשב למשחקים(לא הכי כבדים אבל עדיין אני מצפה שיריץ אותם על מדיום), תכנות(בעיקר בvisual studio, mysql ואולי בתכנות virtual machine) חשוב לי שהסוללה תספיק לפחות ל3-4 שעות לפחות וגם שרזלוצית המסך תיהיה יותר גבוהה מ1366x768 קראתי הרבה ביקורות באינטרנט לגבי הניידים לעיל המתחרה הראשון Alienware m14x תיאור המפרט: System Color Stealth Black with Soft Touch Finish Operating System Genuine Windows® 7 Home Premium, 64bit, English Processor Intel® Core™ i7 2630QM 2.0GHz (2.9GHz w/Turbo Boost, 6MB Cache) Memory 4GB Dual Channel DDR…

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by Yarden,

שלום רב, http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3079 האם המפרט שמוצא בקישור הנ"ל כדאי מבחינת החומרה והמחיר למטרות גיימינג כמובן, והאם מערך Crossfire נחשב לבעייתי או לא כדאי?

• 3 תגובות
    • 679 צפיות
  4. אהלן, ברצוני לדעת האם המפרט הנ"ל יספיק לצרכים שלי כסטודנט שרוצה לעבוד מהר באינטרנט, אופיס מיילים וכו' וכמו כן משחקים (אך לא משחקים "כבדים") תקציב 2K: מארז IPPON ספק כוח 400W RAIDMAX INTEL H61 CURE I3 2100 4 GB KINGSTON זיכרון דיסק 500GB WD SATA 7200 כונן DVD RW SONY GE-FORCE 520 1 GB כרטיס רשת אלחוטי לא זוכר את החברה -חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט כי הוא יהיה ממש ליד המיטה שלי (אני רוצה להצליח לישון כשהוא דלוק), מה לבקש? -חשוב לי עבודה מהירה. -המחיר של המפרט הנ"ל הוצע לי ב-2000 ש"ח, האם זה כדאי? לבקש משהו נוסף/אחר? בתודה מראש גל

• 3 תגובות
    • 950 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא חושב שתחרגו 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד, ורינדורים בסקאטשאפ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא דרוש 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? WIN7 והרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המ…

• 1 תגובה
    • 536 צפיות
  6. Started by omer1879,

אני מבקש לקבל מפרט למחשב בסכום של סביבות-1800 - 1500 שקלים. המחשב צריך לשמש גם למשחקי מחשב כבדים כגון: Crysis 2 , Fry Cry 2 , Fifa 12 [ שיצא ] , Pes 12 [ שיצא ... ] הבנתי שהמעבד צריך להיות לפחות I3, נכון? אודה לתשובה מהירה!!

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Nimale,

שלום, אני צריך בבקשה המלצה למפרט לצרכים הבאים: אני רוצה לשים בבית מחשב PC שישמש כשרת ESX (שרת למחשבי VM), הוא לא צריך מסך או ציוד היקפי אחר - הוא פשוט צריך להיות חזק, מספיק חזק כדי שיריץ 5-6 מכונות VM במקביל בלי לקרטע. התקציב הוא עד 4000 ש"ח. אלמנטים חשובים: 1. כח עיבוד חזק מאוד 2. זכרון ואחסון גדולים מאוד 3. כרטיס מסך לא צריך (אני אשתמש ב-OnBoard) תודה רבה על העזרה! נמרוד.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום, מצ"ב מפרט שהרכבתי למחשב HTPC מבוסס AMD. אשמח לחוות דעת על המפרט, ואף להצעות לשינויים ושיפורים. מעבד AMD Athlon II X3 445 Box http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=16291 כמות: 1 מחיר: 350 ש"ח ( למזומן:343 ש"ח ) Foxconn A88GMV 880G, Socket AM3, M-ATX, 4xDDR3, VGA+DVI-HDMI, 1xPCIex16, Gigabit-LAN, RAID http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=14174 כמות: 1 מחיר: 293 ש"ח ( למזומן:287 ש"ח ) 4GB KINGSTON DDR 3 - 1333 - KINGSTON Original http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=13565 כמות: 1 מחיר: 159 ש"ח ( למזומן:156 ש"ח ) SAMSUNG 1000GB (HD103SJ) -32MB - 7200RPM S-ATA - SpinPoint F3 - כונן ק…

• 4 תגובות
    • 643 צפיות
  9. אורח gmeir11
    Started by אורח gmeir11,

הדרישות הן: מעבד סביר (הכוונה לא לסדרת אטום או E-350 הבנתי שאלה איטיים בטירוף). זמן סוללה ארוך - מעדיף סוללת 8 תאים. משקל - פחות מ-2 ק"ג, עדיף לכיוון ה-1.5KG. מצאתי לפטופים לא רעים שעונים לרוב הדרישות שלי, כמו: asus u31f, lenovo u350 אבל הם באים עם אחריות של שנה אחת בטווח המחירים שלי. יש למישהו המלצה ללפטופ עם שנתיים או שלוש שנים אחריות שעונה על הדרישות? בחנויות שונות מוכרים לפטופים בקונפיגורציות שונות (סוללה שונה, זמן אחריות שונה), לכן הדגם של מחשב לא יספיק, אשמח לקישור לחנות. תודה ושבוע טוב.

• 2 תגובות
    • 755 צפיות
  10. היי לכולם אני שוקל לקנות את הטאבלט הזה לצורכי לימודים (משיקולי משקל וגודל בהשוואה לנטבוקים, וגם המחיר שלו סביר לחלטין) ויש לי כמה שאלות: 1. איך הדפדפן מתמודד עם אתרים "מוזרים" (כלומר לא סטנדרטיים) ובעיקר כאלה עם כל מיני טפסים מקוונים וסרטונים? יש לי גלקסי אס והרבה דפדפנים שניסיתי (כולל אופרה מיני, דולפין, סקיי פייר והדפדפן המובנה) טובים רק לאתרים "רגילים" ולא מהווים אלטרנטיבה למחשב. 2. האם יש אפשרות לחיבור אביזרי USB שונים? (דיסק און קי/הארד דיסק, מקלדת, עכבר, טלפונים וכו') איך האנדרואיד 3 מתמודד עם זה? 3. איך המכשיר מתפקד בעיבוד תמלילים ושרטוט? מכיוון שהמחשב ישמש הרבה ללימודים אני ישתשמש הרבה בתחליפי וורד, אקסל ו PDF של האנדרואיד, ואולי גם בסטיילוס עם סוג של צייר או לוח…

11. אהלן, צריך עזרה בבקשה בקניית מחשב עד 3000 ש"ח (חריגה מקסימלית של 100 ש"ח אם זה באמת משפר). 1. מטרת המחשב - עבודה משרדית וצפייה בסרטי HD של עד 15 ג'יגה - כולל אפשרות חיבור לטלויזיה HDMI. 2. גודל צג - 15.6". 3. זמן סוללה - פרמטר חשוב - כמה שיותר זמן יותר טוב. 4. כונן צורב DVD. 5. מערכת הפעולה - WIN 7 64. 6. נוחות - חשוב שזה יהיה מחשב שהמקלדת וה-touchpad שלו נוחים לשימוש. 7. מחשב שיוכל להחזיק לפחות 3-4 שנים ויעבוד חלק. 8. אין צורך בגיימינג בכלל! מחכה להצעות! תודה רבה, אסף.

• 2 תגובות
    • 734 צפיות
  12. שלום לכל פורום חומרה,הודעה ראשונה(: אבקש את עזרתכם בבניית מחשב גיימינג בתקציב של עד 5K,ללא צורך בציוד הקפי(למרות שעכבר או מקלדת טובים תמיד יתקבלו בברכה). המחשב אמור להספיק להרצת משחקים בצורה הגיונית לבערך 5 שנים הקרובות,כאשר השאיפה היא בשנה וחצי-שנתיים הקרובות הוא יוכל להריץ אותם על הגדרות כרפיות מאקסימאליות. מספר שאלות נוספות: האם מעבד sandy bridge של אינטל עדיף על פני מעבד רגיל של אותה החברה,ואם כן-למה? בכמה "חזק" יותר כרטיס מסך אשר עבר OC בחברה מאשר אחד רגיל?(אני מכוון ספיציפית לnvidia 570gtx) <blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך,במידת האפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2…

• 10 תגובות
    • 962 צפיות
  13. Started by zam,

לסטודנטית שכבר עבדו עליה פעם אחת. תודה.

• 0 תגובות
    • 533 צפיות
  14. אהלן, בתור סטודנט חדש לסמסטר הקרוב אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי. מפאת חוסר תקציב אני פונה לעולם היד השנייה בחיפושים עבור מחשב טוב (אני יודע שאפשר למצוא זולים אבל אני מחפש מחשב חזק) ורציתי לדעת מה כדאי לבדוק שאני קונה מחשב מיד שנייה. זה הסיפור ואני ישמח לשמוע אותכם.

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. יש לי יומיים להחליט אם לקנות מחשב בתאילנד או בהונג קונג ואין לי מושג איפה עדיף ואיפה יותר אמין אם יש למישהו ניסיון בנושא או סתם טיפים לרשום לי זה יעזור רצח!!

• 2 תגובות
    • 776 צפיות
  16. Started by ilu_xa,

שלום לכולם, שנת הלימודים באה ומתקרבת, לכן הגיע הזמן להצטייד בהתאם. אף פעם לא היה לי מחשב נייד משלי, ואף פעם לא יצא לי להשתמש באחד כזה יותר מדיי, לכן אשמח לקבל המלצות והכוונות מבעלי הניסיון בתחום. למרות התקציב הדחוק ראיתי שיש לא מעט אופציאות והמגוון הוא דיי גדול. * מטרות המחשב? אינטרנט, סרטים, אופיס. בשביל המשחקים יש לי את המחשב הנייח. * גודל המסך? 12-14", הבנתי ש15.6 יהיה בעייתי מבחינת גודל, משקל, זמן סוללה? * משקל רצוי? אין לי אינדקציה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אני מניח שכן, לימודים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI כבונוס, אבל לא חובה. * בלוטות? אין צורך. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB * כונן CD/DVD? צורב? רצוי שיהיה כונן כלשהו, לא…

• 4 תגובות
    • 905 צפיות
  17. שלום, אני מרכיב לחבר מוגבל בתקציב מחשב בסיסי לשימושים בסיסיים - אינטרנט, אופיס, סרטים וכו'. יריץ win7, שום גיימינג/גרפיקה או תוכנות כבדות אחרות. חשבתי להרכיב מפרט כזה: מעבד - G840 (כ-400 ש"ח). קירור למעבד - להשתמש בקירור שבא עם ה-Box (חינם). לוח אם - Intel DH67BL (שווה כ-450 ש"ח. השגתי בקומבינה - חדש באריזה, חינם). זכרון - Kingston 2G 1333 (כ-75 ש"ח). דיסק - Samsung 500GB F3 (כ-200 ש"ח). צורב - איזה x22 של LG/Samsung/Sony (כ-125 ש"ח). מע' הפעלה - win7 home premium (כ-400 ש"ח). עכשיו חסר רק מארז, ספק והרכבה. אז אלה השאלות שלי: 1. איך המפרט? 2. לגבי מארז + ספק: הייתי מעדיף שייכנסו ב-200-250 ש"ח גג. מצד שני שיעשו את העבודה בלי פדיחות. רעש/נוחות/אסתתיקה וכו' לא ממש חשובים, …

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. אהלן! המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, אופיס וצפייה בתמונות וסרטים. המחשב לרוב יהיה נייח ומחובר לחשמל לכן אינו צריך לכלול זמן סוללה ארוך במיוחד והמשקל אינו פונקציה אשר תשפיע על הקנייה. איכות הבנייה חשובה וכן משך האחריות איתה מגיע המחשב. דגשים נוספים: 1. גודל המסך 15.6" 2. כונן קשיח של 320GB במידה ואפשר אז יותר. 3. יציאת HDMI. 4.מערכת הפעלה. תודה מראש, גיא.

• 0 תגובות
    • 567 צפיות
  19. Started by netdd,

יש לי מחשב hp tx2500.. לפני כחודש נהרסה לי הסוללה המקורית שלו...קניתי סוללה חדשה שגם היא מקורית ולאחר כשבוע נהרסה גם היא מה יכולה להיות הבעיה...? תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 665 צפיות
  20. . מה התקציב המקסימאלי?2000-2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחק 1 פיפא ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.…

• 1 תגובה
    • 492 צפיות
  21. Started by barakooda,

ללא עכבר ומקלדת ומסך יתכן שידרוג בעתיד קניה KSP כולל עם מערכת הפעלה מותרת חריגה קלה מאד לא יבוצע אוברקלוק תודה לעוזרים (:

• 1 תגובה
    • 484 צפיות
  22. שלום, אני צריך מפרט למחשב לבן דוד שלי שמיועד למשחקים (קונטר סטרייק, קריסיס זה מה שהוא משחק) אמא שלו תיקצבה את זה ב1000-1300 ש"ח תודה

• 1 תגובה
    • 640 צפיות
  23. לפני יומיים פרסמתי פה בקשה להמלצת מחשב נייד ובעזרת Chevy קניתי את הacer 5750 . עושה רושם של אחלה מחשב..עונה לכל צרכיי. היום התקנתי עליו את הדמו של PES12 (המשחק אגב רץ מצויין) ושמתי לב לבעיה מוזרה..כאשר אני לוחץ על רצף הכפתורים למעלה+שמאלה+ האות ד' (מסירה במשחק לכיוון אלכסון) הכפתור ד' לא מגיב..כאשר אני מנסה את אותה פעולה בדיוק עם צד ימין הכל עובד מצוין..אמרתי אולי זה בעיה במשחק, יצאתי לווינדוס וניסיתי לרשום סתם בגוגל את האות ד כאשר אני לוחץ על הכפתורים למעלה ושמאלה והוא לא מגיב..כאשר אני לוחץ ימינה ולמעלה הוא כן מגיב ורושם לי את האות ד'.. אולי זה משהו בהגדרות? צריך לציין שזאת פעם ראשונה שברשותי לפטופ. תודה רבה לכל העוזרים

• 5 תגובות
    • 646 צפיות
  24. לאחר סקר שוק נרחב במיוחד דיי ננהלתי על הדגמים האלה... HP ProBook 4330s http://ksp.co.il/hmain.php?uin=13299 Dell Vostro V131 http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-v131-231.htm שניהם בתקציב של 3200שקלים שניהם עם מסך 13.3 שניהם עם מסכי מט שניהם עם HDD של 7200RPM שניהם עם חיבורי USB3 אבל הHP מגיע עם i5, ועם כונן אופטי ולעומת זאת הDELL מגיע עם i3 ובלי כונן אופטי אבל שניהם מגיעים לאותו מחיר... ככה שנראה שטכנית הDELL יותר טוב - או שהקירבה במחיר לעומת ההפרש המהותי במפרט נובע מה"שם" של DELL? (כי גם HP יש לה שם מבוסס בתחום) האם מישהו יכול להכריע ביתר קלות בין 2 הדגמים הנ"ל? מדוע בDELL אני אשלם אותו הדבר ואקבל "פחות"? תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by Gadgets4all,

הי, חייב לרכוש בהקדם מחשב חדש ללא ציוד היקפי, בעיקר למשחקים. יש ברשותי ספק די חדש מדגם thermaltahe tr2 rx 500w ובנוסף מסך סמסונג T240, בגודל 22". רמקולים מקלדת ועכבר ישנם גם. עדיפות ללוח אם של GIGABYTE. מעוניין במערך של 2 כרטיסי מסך (עדיפות גם של חברת GIGABYTE) ודיסק קשיח SSD, באופן כללי זקוק לדיסק קשיח עם נפח גדול מאוד. לא מתכוון לעשות OC. תודה מראש, דני

• 41 תגובות
    • 3.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים