ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,422 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך לכיוון ה-4000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מ-4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, ומשחקים אבל לא משהו מטורף (שיוכל להריץ בצורה טובה את המשחקים של היום) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בארה"ב, תקציב של 1000 דולר, ניתן לחרוג. השימוש במחשב, מלבד סרטי HD וגלישה באינטרנט, עריכה גרפית (Photoshop, Illustrator) בנוסף אשמח אם הוא יעמוד בעריכה של סרטים. גודל המסך - 14"-15" - חשובה לי רזולוציה גבוהה עבור תוכנות העריכה משקל 2.5 ק"ג בערך, לא קריטי זמן סוללה של 4-5 שעות בשימוש של גלישה באינטרנט HDMI, USB3 בלוטות' - כן 500 GB צורב ללא BlueRay נדרשת אחריות בינלאומית אין צורך במערכת הפעלה תודה מראש, יפתח.
-
- 1 תגובה
- 732 צפיות
-
-
[מדובר במחשב ישן DV1000] כשאני מנסה להפעיל את המערכת (במצב רגיל ובמצב בטוח) עוד לפני שהווינדוס עולה אני מקבל את המסך הכחול עם הודעת שגיאה שלמטה כתוב: בהתחלה זה היה מופיע אחרי הרצת הווינדוס (XP) אחת לכמה זמן, הספקתי להריץ בדיקת שגיאות לדיסק. כרגע הווינדוס אפילו לא מספיק לעלות ומתקבלת ההודעה. הוצאתי את הכרטיסי זיכרון (ישנה תופעה אחת לפחות שגורמת למסך כחול שקשורה לכרטיסי זיכרון) ניקיתי והחזרתי, כנ"ל עם ההארדיסק. הרצתי בדיקת דיאגנוסטיקה להארדיסק דרך הביוס - הראה שהוא תקין. הכנסתי דיסק של ה WIN XP שהותקן על המחשב, הוא מזהה את הבוט דיסק, לוקח לו הרבה זמן עד שהוא מתחיל לעלות אבל ברגע שהוא סופסוף עולה ישר קופצת ההודעת שגיאה שציינתי - מה שאומר שלא ניתן אפילו לפרמט את הכונן ו\או ל…
-
- 0 תגובות
- 543 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, קיבלת לפטופ מקולקל. הבעיה היא, שכשמדלקים אותו, המסך נהיה לבן ובאמצע יש קו שמן לאורך בצבע אפור אחרי כמה זמן זה משתנה כשהלבן מאפיר קצת. שאני מחבר את הלפטופ למסך חיצוני, רואים תמונה אבל יש עליה מלא פסים מרצדים בצבע צהוב כזה. זה שהביא לי את הלפטופ, טוען שהוא לא נפל לו או משהו בסגנון ושזה קרה פתאום. מה לדעתכם הבעיה? כרטיס מסך? (מה שאומר שצריך להחליף לוח אם) או המסך עצמו או יש מצב שניהם? ובמידה וכן כמה אמור לעלות תיקון (מדובר בASUS F3Series Duo T7300) תודה ושבת שלום!
-
- 4 תגובות
- 596 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לנסות אז למה לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 שקל גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המשחקים שישוחקו הם כמו BATTLEFIELD 3, MASS EFFECT 2 ועוד... רזולוציה מקסימאלית 1920 על 1080. הגדרות גרפיות ULTRA 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרט…
-
- 2 תגובות
- 671 צפיות
-
-
יש לי ווסטרוו 3550 ומשום מה הhdmi out וה- bluetooth לא עובדים.. הדריברים הכי עדכניים מותקנים(אחרי הסרבול של ההורדה שלהם מהאתר של דל) אבל כשאני מחבר את הHDMI לא קורה כלום. לגבי הBLUETOOTH - אין אפשרות לשנות שום הגדרה שלו כמו לכבות או להפעיל או משהו וכמובן שלא לחבר ציוד כזה או אחר - רק אשף העברת קבצים. אשמח לעזרה בנושא..
-
- 0 תגובות
- 646 צפיות
-
-
היי, אני מתחילה ללמוד השנה מדעי המחשב ומחפשת מחשב נייד. חשובה לי איכות המסך, שיהיה לפחות 14", כרטיס גרפי סביר, לא להרצת משחקים כבדים (רציתי יותר אבל הבנתי שזה גם עולה הרבה יותר), ומשקל נמוך ככל הניתן. ניתקלתי במחשב הזה- http://www.behatsdaa.org.il/uploads/PDF/LepTop_LG.pdf נראה שהוא דיי תואם את צרכיי,אבל אני לא בטוחה לגבי הכרטיס מסך. חשבתי על תקציב של 3000 והמחשב עולה 3400 אבל אני אוכל להתגמש בגלל המסך והמשקל. מה אתם אומרים? ותודה!
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לקראת BF3 וMW3 החלטתי לשדרג את המחשב. התקציב הוא עד 1000 ש"ח המפרט: E5200 2.5ghz@3.7ghz oc gigabyte ep43-ds3l 3GB RAM CORSAIR HX520W MODULAR 320GB HDD AMD RADEON HD4830 SAPPHIRE NZXT APOLLO dell u2311H 1920x1080 אני אקנה את החלקים מKSP
-
- 5 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מחשב נוסף בבית שיש בו לוח אם ABIT AL8\AL8-V . מצאתי משהו שמוכר מכבד D 925 3.0GHZ 4M CACHE . לי יש כרגע מעבד P4 בעל ליבה אחת. האם המאבד הזה יתאים טוב ללוח אם שלי? משהו יודע את הנושא קצת לעומק? לוח אם:http://www.newegg.com/product/product.aspx?Item=N82E16813127208 מעבד:http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=2525999&Sku=CP2-PD-925%20C
-
- 5 תגובות
- 787 צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב חזק למתכנת: מסך 15.6" לא מבריק רזולוציה פחות מ-FullHD , אידאלית - 1600X900 מעבד i7 כרטיס מסך טוב דיסק קשיח - כמה שיותר מהיר וגדול.
-
- 1 תגובה
- 561 צפיות
-
-
אלוהה! אני מתכוון לקנות נייד חדש החודש ויש לי התלבטות קשה בין DELL ל LENOVO... קודם כל קצת רקע: * מטרות המחשב - ע ב ו ד ה. * גודל המסך - 15.6 * משקל רצוי - כמה שיותר נמוך. אם אפשר להגיע לפחות מ2.5 קילו במסגרת התקציב אז מעולה * האם נדרש זמן סוללה ארוך - 3-4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - HDMI, USB3, ESATA * בלוטות? - לא חשוב * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 320 מספיק, עובד עם כוננים חיצוניים * כונן CD/DVD? צורב? - צורב * כונן Bluray?- לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא אז ככה.. אני מחפש מחשב עם מסך מט (לא מבריק). פשוט כיף לעבוד מול מסך כזה. לכן סדרת VOSTRO של DELL היא אופצייה מעולה. איזה מחשבים מקבי…
-
- 13 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי המלצה בפורום השכן על הנייד הזה http://www.jr.com/lenovo/pe/LEN_41786UU/ אשמח לשמוע חוות דעת כי אני לא מבין מספיק בשביל להחליט. הצרכים שלי- אינטרנט, אופיס, סרטים, פוטושופ, לימודים דרך האינטרנט, ניידות (נסיעות) ועבודה על הידיים עבודה במקביל בתוכנות שונות ומסכים נפרדים מסך מט 14 אינטש תקציב כ-1000 דולר חשוב לי שיהיה אמין ועמיד לטווח ארוך... אשמח להמלצה לדגמים נוספים. תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 913 צפיות
-
-
Acer Aspire AS7741G-6426 אני חושב שמצאתי את המחשב המושלם בשבילי שנותן הרבה ביחס למחיר וייתן לי אפשרות לגיימינג לא כבד במיוחד מי יכול לתת לי ביקורת עליו?
-
- 1 תגובה
- 832 צפיות
-
-
הגיע הזמן לשידרוג, מפרט קיים: CPU: C2D e6850 3.0ghz RAM: 4GB G.Skill DDR2 800 HDD: 2TB+250GB+500GB SATA Seagate GPU: Radeon HD 5850 1GB MB: GA-965P-DS3 rev. 3.3 CASE: Enermax Chakra ATX Mid Tower PSU: Corsair TX750 v2 Monitor: LG FLATRON W2252TQ 22" 1680x1050 מחפש לשדרג את המעבד, לוח אם וזיכרון ואם יש צורך אז גם כרטיס מסך. עריכה: *חייב שיהיה בלוח כניסות PCI רגילות (לכרטיס טלויזיה) *הקירור למעבד חייב להיות שקט
-
- 22 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני מבקש את חוות דעתכם לגבי המפרט המופיע בתחתית ההודעה. אופי השימוש המיועד למחשב הוא: 1. מה התקציב המקסימאלי: 3100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב : שימוש כללי: אופיס, אינטרנט, צפיה בסרטים, עיבודים גרפיים באמצעות FS ומשחקים בסיסיים 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט ? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 ? 7 6. האם מתוכנן אובר קלוק ? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ? כן WINDOWS 7 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית ? לא 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לא 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? המחשב מתוכנן להיות בשימוש כ 4-5 שנים אם אפשרות לשדרוגים קלים בעתיד המפרט: מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב אבל התקציב הוא נמוך בבקשה תביאו לי מחשב טוב 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים שיעבדו טוב עד כמה שאפשר ואני צריך גם מסך בגלל זה זה קצת תקציב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אך ורק משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: BF3, קרייסיס. GTA4, Red Orchestra 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) אין לי מס…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אשמח לקבל חוות דעת על המפרט ואם אפשר להוזיל אותו במקצת באיכות לא פחות טוב אשמח תודה [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 785 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי נייד של TOSHIBA מדגם NB500, בעל 1GB זכרון, אני רוצה לשדרג ל2GB אך לא יודע איזה זכרון לקנות.. - על הזכרון במחשב עצמו רשום pc3-10600s-09-11-b2 במפרט של המחשב מצויין כי הוא מגיע עם זכרון של 1066 האם אני חייב לקנות זכרון במהירות זו? או שמה אוכל לקנות זכרון עם מהירות של 1333? אודה לעזרתכם בנושא
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתלבט ומאד קשה לי להחליט בין כמה דגמים אפשריים. (וחייב לקבל החלטה עד מחר בצהריים). מדובר על מחשב לעבודה משרדית, סרטים ואינטרנט (ללא משחקים). התקציב נע בין 700 ל-850$ - איאפשר לחרוג. ואגב, הוא נקנה בארה"ב- כלומר זה חייב להיות כולל אחריות ל-3 שנים. בגדול מחפש 14" i3 או i5 מהסידרה החדשה (sandy bridge), עדיף עם משקל כמה שיותר נמוך (סביב ה-2 ק"ג) עדיף בטרייה ארוכת טווח. עדיף עם כרטיס מסך on board (פחות מתחמם וזולל בטריה). כונן 320 או 500, לא מאד משנה- אם אפשר 7200 זה יהיה נמחד מאד. 4GB של זכרון. אני מתבלט בין: lenovo e420s שיעלה באתר שלהם 731$ והוא פחות מ2 ק"ג- כאשר הבעיה איתו היא הבטריה הלא חזקה Lipolymer 48. lenovo t420 שיעלה 850$ יהיה כבד יותר, אבל עם בטרייה…
-
- 3 תגובות
- 747 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי כדי שBF3 יוכל לעבוד עליו כמו שצריך, גם אם זה יהיה על הגראפיקה הכי נמוכה, אבל שבאמת שהמחשב יחזיק את המשחק כמו שצריך - זה הכי חשוב! המפרט הקיים הוא: לוח אם - ASRock G14C-GS מעבד - Intel Core 2 Quad Q8300 2.5 GHz זכרון - 2GB RAM DDR2 כ.מסך - Gigabyte GT 220 בנוסף, אני מעוניין גם במערכת קירור יעילה, אבל זה כבר בונוס אם נשאר מהתקציב. וכמובן שהתקציב הוא 900 ש"ח, אפשר לחרוג עד 950 בערך, אבל כמובן שאני מעדיף להוציא כמה שפחות...אז לא חייבים לנצל את כל התקציב... תודה רבה, ושיהיה אחלה יום! -אליסף
-
- 33 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
מעוניינת לקנות מחשב מותג משהו חזק שיעמוד בכל עומס התכנות והמידע תקציב: עד 4000 שח בעיקר לעבודה על דו מימד אבל עם פוטנצייל גם לתלת במידת הצורך תוכנות עיקריות: פוטושופ, פרימייר, אפטר אפקטס, פלאש עם אופציה ל: 3D מקס מעוניינת לרכוש את המחשב בתל אביב. אשמח להמלצות על חנויות תודה!
-
- 2 תגובות
- 875 צפיות
-
-
איך Windows 7 ירוץ על מחשב נייד מבוסס ATOM N270 לפי דעתכם? אם כן, האם starter לפי דעתכם ירוץ יותר טוב מאשר Ultimate (שהוציאו לו הרבה שטויות)? הדגם הינו MSI U100/1GB RAM תודה
-
- 6 תגובות
- 885 צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד שיתאים לדרישות הבאות: מטרות המחשב? לימודים וקצת משחקים (ה- intel hd 3000 שבסנדי ברידג' מספיק בהחלט) גודל המסך? 15.6" משקל רצוי? לא חשוב האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך, לא קריטי האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) USB3 , HDMi בלוטות? רצוי גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי כונן Bluray? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא דרישות נוספות: תאורת מקשים ומסך מט בחשיבות גבוהה. תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית + משחקים "קלים" א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת אלחוטית 4. ה…
-
- 0 תגובות
- 692 צפיות
-
-
שלום. המחשב הישן שלי הלך פייפן ואני רוצה לקנות בדחיפות מחשב חדש. תקציב 1500: ראיתי את ההצעה הזו: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7063&CatCode=1 אל מול ההצעה של חבר שלי: מערכת ב1K, Q6600, HD2950, GIGABYTE aurora, DDR2 800MHZ 4GB CROSAIR, לוח של גיגהבייט. המחשב למטרות לימודים אוניברסיטיים(לשלושה אנשים במקביל, דהיינו, עבודה שוטפת). המטרה היא ריבוי משימות ועמידה בעומס ללא קריסות. אם יש הצעה טובה יותר, אשמח לשמוע על כך! תודה ולילה טוב!!
-
- 1 תגובה
- 747 צפיות
-