עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Osnat Frank,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, גמיש, ניתן גם לחסוך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב צריך לשמש במחשב ביתי קלאסי + להכיל מאגרי מידע ומנועי חיפוש כמו "אוצר החכמה" ו "פרוייקט השו"ת" (מאגרי מידע תורניים) לא יהיה שימוש רב במשחקים, שימוש בסיסי מאד באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפי…

2. שלום לקהילה, הקטנטנים כבר גדלו ומתחילים לקבל משימות מחשב בבי"ס, להתעניין במשחקים וכו'. אנחנו מעוניינים לקנות מחשב נייח לשימושי office בעיקר אבל שיוכל להתמודד גם עם משחקים כדוגמת מיינקראפט (זה הקטע שלהם כרגע). מה שחשוב לנו - אמינות ועמידות. תקציב: 2000-3000 כולל מסך. לגבי המסך - אין דרישות מיוחדות. האם מחשב בקופסה קטנה (מיני? טייני?) רלוונטי? אשמח להמלצות. תודה!

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by Noam Bro,

שלום, מלפני כשבוע-שבועיים פתחתי דיון אודות רכישת מחשב חדש, אך מפני שהדרישות והתקציב שלי קצת השתנו, החלטתי לפתוח דיון חדש. מצורף השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3.5K, לא מתאפשרת חריגה, ובכלל עדיף לחסוך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (כגון skyrim, rocket league) אינטרנט ותכנות ב-visual studio וב-pycharm. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך - מה דעתכם עליו: https://www.tms.co.il/s24f350fh (מחוץ למסגרת התקציב). 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Earambo,

חג שמח חברים יקרים חוזר להתייעצות לאור ההמלצות המצוינות בעבר להורים של אישתי יש מחשב נייח של DELL בן 5 שנים - מודל Dell Vestro 270 מצרף פירוט של רכיבי המערכת של המחשב. המחשב מתחיל לקרטע ולהתאמץ בשימוש השוטף - שימור משרדי וגלישה מאומצת באינטרנט עזרתכם באיתור הרכיבים המומלצים לשדרוג המחשב לטובת אותם השימושים. סכום ייעודי לשדרוג - 1500 ש"ח מקווה שאני בפורום הנכון (אם לא - אשמח להכוונה/העברת לפורום הרלוונטי) תודה!

5. Started by Globalization,

תקציב: 7,000 שקלים חריגה: עד 1,000 השימושים: גיימינג כבד וקצת סרטים האם אבצע אוברקלוקינג? לא חלקים שאין צורך לכלול במפרט? מערכת הפעלה נפח איחסון SSD/HDD: עד 1.5 TB גג ציוד היקפי נכלל בתקציב שיש צורך: מסך 2K/4K העדפות ספציפיות למארז: סירקולציית אוויר טובה, לא גדול, חלון צד ואשמח ללדים האם יש צורך בכונן דיסקים? לא, אנחנו ב 2020 חשיבה על שדרוג עתידי? לא יודע, סומך עליכם העדפה לחנות? לא הערות: אשמח למסך IPS ולא TN ובכללי מחשב מאוזן מבחינת עלות/תועלת. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. שלום לכולם, אז אחרי 6 שנים הגיע הזמן לקנות מחשב חדש, בהתחלה הצצתי קצת ב KSP בקטגוריה של "מחשבי גיימינג מומלצים" והמחשב הזה צד לי את העין הן מבחינת המפרט והן מבחינת התקציב. הדרישות שלי מהמחשב הן בעיקר גיימינג, משחקים חדשים וגם קצת ישנים, סטייל wolfenstein\call of duty\GTA\NFS\far cry וכו' לאחר יום יומיים של התלבטויות התחלתי להשתעשע עם הרעיון של להריץ את רשימת החלקים באמאזון כדי לראות מה ההפרשים ובגלל שיש לי אופציה שיביאו לי אותם מארה"ב לקחתי את זה יותר ברצינות וגיליתי שאני יכול לחסוך מעל 4000 ש"ח בקניה של החלקים האלה מאמזון (למעט מארז שאקנה בארץ). בגלל שהידע שלי כבר לא מה שהיה ואני לא באמת מעודכן בכלום, רציתי להתייעץ איתכם הא…

• 6 תגובות
    • 3.3k צפיות
  7. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K עם חריגה לאזור ה6K, עדיף כמה שפחות. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תלמיד תיכון - גלישה באינטרנט, יוטיוב, משחקים (פורטנייט, GTA, מיינקראפט, פיפא) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4K (**בתקציב נפרד) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיפות למחשב שקט אם אפשרי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול …

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. Started by Majh,

שלום לכולם, אני מחפש מחשב לניתוחי תמונה במחיר שלא יעלה על 6-7000 שח, זה ריאלי? מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000-7000 שח, חריגה קלה אם זה משמעותי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, עיבודי תמונות כבדות בתלת מימד Harmony High-Content Imaging and Analysis Software 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רמקולים פשוטים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שקט יחסית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודל…

9. אני שוקל לקנות מחשב נייח קטן שישמש כמרכז מדיה בסלון למשחקים ולסרטים, כולל זוג שלטים אלחוטיים. חשוב לי מאוד שהוא יהיה במארז קטן, שקט, עוצמתי עד כמה שאפשר ב 3000 ש"ח (העדפה ל Nvidia ו Intel בלבד, אבל לא חייב). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח עם חריגה של 200 שקל. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וסרטי HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? זוג שלטים אלחוטיים למחשב, תוצרת Microsoft או Sony, מה שיותר עדיף. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)…

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. היי, מחפש מחשב עבור אמא שלי ועבור ההורים של הבת זוג. אותם צרכים עבור שניהם. אם ישנה אפשרות לתקציב נמוך מ2000 זה יהיה גם כן נהדר 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500 עם אפשרות לחרוג מעט 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט, יוטיוב, סרטים HD, אופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך (24-27 אינץ) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? סטנדרטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, או…

• 6 תגובות
    • 2.9k צפיות
  11. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני מתכנן 4.5-5K ללא מסך. אפשר לחרוג קצת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (METRO EXODUS, AC ODYSSEY , FAR CRY וכו'..כותרים "כבדים"). בנוסף עריכה גרפית בCAPTURE ONE, פוטושופ ותוכנות עיבוד תמונה נוספות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמה: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש הכל. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי 3 הארד דיסקים SATA "רגילים" ועוד 2 כונני SSD. אחד ההארד דיסקים מתחיל לאט לאט להתפגר (BAD SECTORS וכו..מ…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by Liav Zoldan,

אהלן חברה אני רוצה לבנות מחשב גיימרים חדש בשבילי ובניתי מפרט לפני שאבצע הזמנה. אשמח אם תוכלו להסתכל ולייעץ לי אם כל החלקים מתאימים אחד לשני. ואהיה שמח לדעת בנוסף מה דעתכם הכללית על המפרט, אם חסר משהו במפרט שציינתי שצריך להיות במחשב, ואם יש מקומות בארץ שעדיף לקנות את החלקים אשמח לקישורים או שפשוט אזמין מאמזון.. תודה רבה חברים וזה המפרט: CPU - Intel Core i9-10920X X-series processor COOLER - Noctua NH-D15 140mm dual tower cpu GPU - gigabyte Geforce RTX2080Ti gaming OC 11GB RAM - Trident Z RGB DDR4-3600Mhz CL17-19-19-39 64GB SSD - samsung 970 EVO plus SSD 1TB MZ-V7S1T0B/AM PSU - MWE gold750 full modular MB - ROG R…

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. Started by שרי הרמבם,

אני צריך לקנות מחשב נייד בשביל פרימייר אפטר אפקט ופוטושופ בשביל עריכת מצגות ותמונות(לא קבוע) איזה תכונות במחשב אצתרך ומה עדיף והאם עדיף מסך 4k(לצפייה בסרטים) והאם יש עדיפות למותג מסויים והאם צרעך סוללה חזקה ושיחזיק לפחות 4 שנים

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by Kurt,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שח, אפשר לחרוג ב5% 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, פיתוח 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בדיסק מכני (רק SSD) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? המחשב יהיה בחדר שינה, השקט חשוב מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין…

15. שלום תותחים, אני מעוניין לקנות את המחשב בזול שמאפשר גם להריץ משחקים כגון המשחק Age of Empires 4 שייצא בקרוב. אשמח מאוד לקבל הצעה למפרט בנושא זה. (הוספתי קובץ שבו יש את הדרישות המומלצות למשחק) תודה מראש 🤗

16. Started by Ben Ben Baruch,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2500 שח. אפשר לחרוג קצת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? סטודנט להנדסת תוכנה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עד 1.7 קג 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט במועד קצר מעת הקניה)? בהקדם 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: הכי חשוב לי משקל, אחריות ואיכות החומר. חשבתי על: https://ksp.co.il/?uin=80301 ופשוט להתקי…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by Golan Sabag,

היי... כרגע נמצא באילת ואני מחפש מחשב נייד שיתאים ללימודים בחודש הבא. הלימודים יכללו תיכנות. המחיר בערך בין 2500-3000.. שאיפה שהמעבד יהיה דור 10 לא חשוב לי מסך טאץ'. יהיה קל לנשיאה. שיגיע עם ווינדוס. ומסך 15.6. היה לי בעבר lenovo ideapad.. לא היה לי כל כך נוח.. כרגע עם dell inspirion בן 4 שנים.. אהבתי את הדגם. הסתכלתי על זה https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=31682&site-search=1 תודה רבה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום חברים המחשב העיקרי שלי כבר בן יותר מ-7 וכנראה שיצטרך החלפה בעתיד הקרוב, התחלתי לבדוק מפרטים אפשריים וקצת הלכתי לאיבוד 😦 ממלא את השאלון ללא מפרט וממתין להצעות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כאמור עד 5000 ש"ח , מעדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת תמונות - משתמש היום ב-DXO PhotoLab 2 Pro, אופיס, גלישה וצפייה בסרטים (דרושה תמיכה ב-4K), לא למשחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כרגע לא (בעתיד כנראה שיירכש מסך 4K) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף…

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  19. הי חברים, אני רוצה לקנות מחשב נייח לאחי הקטן, אודה לעזרתכם בבחירת מפרט מתאים שיענה על צרכיו. תודה רבה :) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 - ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג קל - CSGO, maple story, overwatch, lol 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב …

20. דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 9700KF 3.6Ghz 12MB Cache s1151v2 - Box 1 מאוורר למעבד: קירור נוזלי Corsair Hydro H55 Quiet CPU Cooler 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus ROG STRIX B365-F GAMING LGA1151v2, Intel B365, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI, DP 1 זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Vengeance LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 Kit 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte RTX 2080 SUPER GAMING OC 8GB GDDR6 HDMI 3xDP USB Type-C 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue 2TB 256MB Sata III WD20EZAZ 1 כונני SSD: כונן קשיח Western Digital Black WDS250G2X0C 250GB M.2 2280 NVMe S…

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by bomba,

אני רוצה לקנות מחשב שולחני משומש, השימושים בו יהיו כאלה - 1. עבודה משרדית, לעיתים אני פותחת כ30 לשוניות אינטרנט במקביל + כמה תוכנית אופיס במקביל. 2. עריכת סרטונים 3. עיבוד תמונה 4. משחקים של הילדים - פורטנייט, טנקי אונליין וכו'. חשוב לי שהמחשב יעבוד מהר ולא יתקע. אני לא מבינה כלום בנושא הזה. מרגישה שבשוק המשומש יש הרבה סוחרים וחוששת שיעבדו עלי. יש שם מחשבים שהם i5, i7, AMD אשמח לדעת לצרכים שלי - איזה מעבד הייתם ממליצים לי? איזה לוח אם? איזה ספק כוח? איזה כרטיס מסך? כמה זיכרון? איזה מאוורר? מה אני עוד צריכה לדעת? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. מפרטים שהורכבו לפני מס' ימים יקרים באתרים בלפחות 10%. מה קורה איתכם? מה זה בורסה? תפסיקו עם החזירות הזו התכוונתי לקנות 2 מחשבים ואני פשוט אמצא פיתרון אחר, לא מוכן להיכנע לסחטנות

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. אהלן, רוצה לשדרג את המחשב שלי לצורך יצירת מוזיקה כבדה(פרוייקטים גדולים) ולפעמים משחקים. * לא צריך שום ציוד היקפי (רמקולים, כרטיס קול, מקלדת, עכבר, מסכים). * יש לי שני כוננים קשיחים 1TB SATA ו 300GB SATA בן עשר שנים שמסרב למות, ועוד SSD 120GB שיושב עליו הווינדוס בלבד. זה המפרט שחשבתי עליו יש לי כמה התלבטויות: 1. אין לי נסיון עם מעבדי AMD, וההתלבטות העיקרית שלי היא בין מעבד של אינטל למעבד של AMD 2. אני רואה שלוחות אם B450 זולים בהרבה מלוחות X570, יש לזה הצדקה? 3. ספק כוח של 620w יספיק? 4. הקירור שמגיע עם המעבד שקט מספיק? 5. הכרטיס מסך הזה יריץ משחקים חדשים בצורה נורמלית? לא אכפת לי לשחק על רזולוציות מטורפות עם ההגדרות הכי גבוהות,…

24. קודם כל אשמח לחנות שיש לה זמינות מלאי שאפשר לקבל כמה שיותר מהר כולל הרכבה בחונות ( אם יש כזה דבר אני קונה מחר בבוקר) - אני בימים האלה עובד מהבית ואני די צריך בדחיפות מכיון שהמחשב שלי נהרס - מעדיף לקנות מאזור המרכז אך אם המחיר זול משמועתית או חנות שזמני ההספקה מהירה משמעותית אז אפשר להתרחק -השימוש הוא לתוכנות של משרד, כמו excel, מיילים ומידי פעם גם משחקים -אין צורך בתוכנות ומערכות הפעלה -לא מתכנן אוברקלוק -עדיף שקט אך לא קריטי אם זה מייקר משמעותי -החריגה היא רק במידה והיא תהיה ממש מומלצת אך אשמח שזה יהיה כמה שיותר זול ואפילו הרבה פחות מהתקציה שרשמתי אם אפשרי כמובן הכל יש לי למעט החלקים הבאים שא…

25. Started by Hoolifan,

שלום חברים, מבקש המלצה לנייד בשביל חבר. הוא מצלם המון אבל זה כתחביב זה לא מקצועי, עורך בעיקר תמונות לא וידאו. הוא מחפש מחשב שיוכל לתת לו מענה על הדרישות הבאות איכות מסך טובה- צבעים וחדות. עריכת תמונות - רוב העריכה שלו תתבצע בתוכנות כמו Photoshop/Lightroom. נפח אחסון - אם מדובר בחצי טרה SSD, אז שתהיה אופציה להרחבה בעתיד במידת הצורך. משקל- פחות קריטי לו מעדיף לנצל את התקציב לאיכות החומרה. סוללה- כמו המשקל זה לא קריטי, רצוי כמה שיותר טובה בלי לגרוע משאר החומרה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 , רצוי לחסוך אם אפשרי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכ…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.