ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,360 דיונים בפורום זה
-
שלום, לא מזמן קניתי מחשב חדש לגיימרים.. תקציב מאוד מאוד גבוה! אני לא יכתוב פה את המחירים(מהסיבה שהמחשב בן כמה חודשים) אבל אני מעוד מעוניין לדעת את דעתכם על המפרט.. היה חשוב לי מאוד לשלב ביצועים מקסימלים ושקט בהתאמה. בעניין של השקט אני לא חושב שבאמת הלך לי טוב.. לא יצא לי לקרוא פה את התוכן יותר מדי ואני מאוד מאוכזב מרמת הרעש של המחשב.. אני ישמח לדעת מה היה עדיף לי לשנות בכדי ליצור מצב של רעש מינימלי. מפרט: AMD Radeon HD 6950 WDC WD1002FAEX-007BA0 ATA Device (931 GB, IDE) OCZ-VERTEX2 ATA Device (51 GB, IDE) מארז Thermaltek Element G Core i7 2600 8GB Ram ddr3 G.skill crosair a70 - קירור למעבד אשמח גם לדעת מהו המארז השקט ביותר שקיים היום ושמתאים למפרט שלי.
-
- 1 תגובה
- 624 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לנסות אז למה לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 שקל גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המשחקים שישוחקו הם כמו BATTLEFIELD 3, MASS EFFECT 2 ועוד... רזולוציה מקסימאלית 1920 על 1080. הגדרות גרפיות ULTRA 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרט…
-
- 2 תגובות
- 662 צפיות
-
-
אז אני רוצה לכנות מחשב.. יש לי מפרט שישבתי עליו עם חבר רציתי לשעת עם אפשר לשפר את הדברים עם מחיר סביר המפרט: Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray ASUS P8P67-M Pro B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1600, 2xPCI-E 2x4GB Kingston HyperX Blu Dual Channel CL9-9-9-27 Gainward GeForce GTX 560 1024MB GDDR5 426018336-1824 Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB Sata III WD20EARX LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA CoolerMaster HAF922 ATX Black Case CoolerMaster V8 CPU Cooler 750W Modular 14cm fan, Active PFC (Retail)
-
- 0 תגובות
- 539 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כול התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג במאה ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימושים של המחשב יהיו: צפייה בתכני HD עבודה על תוכנת SOLIDWORKS(סטודנט לא פרנסה) באופן תדיר משחקים כמו FALLOUT LAS-VEGAS,METRO2133 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). הרזולוציה היא 1920*1080 בגודל 23 אינצ'(dell U2311H( -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות במסגרת התקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 3 תגובות
- 883 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920:1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כ…
-
- 1 תגובה
- 629 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים, עריכה גרפית ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - Adobe Photoshop CS5 תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - Call of Duty: Black Ops / BF3 / Deus Ex Human Revolution / DCS: A10 / Microsoft Flight Simulator X / Total War Shogun 2 / Call of Duty: Modern Warfare 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר ל…
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
שלום רב. יש לי מחשב נוכחי: CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E6300, 1866 MHz (7 x 267) Motherboard Name Asus P5LD2 SE NVIDIA GeForce 7600 GT Drive #1 - Hitachi HDT721032SLA360 (298 GB) 512MBx2 ddr2 667 1024x2 ddr2 667 ocz מארז טרמלטייק SOPRANO + ספק כח 450W של טרמלטייק. וצורב דיוידי רגיל של LG. המחשב שאני צריך: מחשב לפעולות כלליות, שיהיה מהיר, העיקר הוא העבודה בו, התפעול שיהיה זריז כמה שניתן, הצורך המשני בו זה המשחקים, לא דרוש כרטיס מסך כ"כ רציני.. רק באופן מינורי שיהיה גם נוח ויכול לתפעל בסדר גמור משחקים. כך שבינתיים הכי חשוב זה המעבד עצמו, פחות הכרטיס מסך. לשם כך אני מציב 1500 שקל, מתוך הנחה שאפשר להשאיר את המארז, הספק, צורב דיוידי ואולי אפילו את הכונן קשיח.. זה מה ש…
-
- 4 תגובות
- 724 צפיות
-
-
בזמן האחרון הגיעו אלי תלונות של אנשים שקנו מחשבי HP עם אחריות בינלאומית בחו"ל ומחשבים מייבוא מקביל עם אחריות כנ"ל על יחס לא טוב מצד היבואן בעת מימוש אחריות. מעיקרי התלונות שקיבלתי: 1. לא רק שהיבואן לא שולח טכנאי עד הבית (שזה היה סוג האחריות עד היום), אלא שהוא לא מוכן לקבל לתיקון בנקודת איסוף אלא רק במעבדה הראשית בפתח תקווה. 2. מקלדת תוחלף למקלדת אנגלית, גם אם הגיעה חרוטה בעברית. 3. האחריות היא רק על המטען שהגיע עם המחשב, אם המטען הוחלף בחנות\יבואן לא תינתן אחריות (למרות שמדובר על מטען מקורי). יש להדגיש שהתלונות הגיעו על דגמים ביתיים ועסקיים כאחד. שאלתי מישהו שמתעסק ביבוא מקביל והוא אישר שהיבואן בארץ "עושה שרירים" כדי להקשות על היבוא המקבילי. יש לציין שהדבר כרגע בגדר שמועה…
-
- 16 תגובות
- 8.6k צפיות
-
-
ברשותי לטופ חזק מבחינת חומרה, גדול מסך וכבד, אני מעוניין לשבת ולעבוד על כורסא נפתחת מרופדת, בסרטים אני רואה לפעמים מתקן שניתן להרכיב על הכיסא שניתן להזיז הצידה, או למשוך לעבר החזה, כאשר הלפטופ מונח עליו, כך שנוח לשבת על הכורסא הנפתחת ולעבוד, האם יש דבר כזה בנמצא?
-
- 0 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתלבט ומאד קשה לי להחליט בין כמה דגמים אפשריים. (וחייב לקבל החלטה עד מחר בצהריים). מדובר על מחשב לעבודה משרדית, סרטים ואינטרנט (ללא משחקים). התקציב נע בין 700 ל-850$ - איאפשר לחרוג. ואגב, הוא נקנה בארה"ב- כלומר זה חייב להיות כולל אחריות ל-3 שנים. בגדול מחפש 14" i3 או i5 מהסידרה החדשה (sandy bridge), עדיף עם משקל כמה שיותר נמוך (סביב ה-2 ק"ג) עדיף בטרייה ארוכת טווח. עדיף עם כרטיס מסך on board (פחות מתחמם וזולל בטריה). כונן 320 או 500, לא מאד משנה- אם אפשר 7200 זה יהיה נמחד מאד. 4GB של זכרון. אני מתבלט בין: lenovo e420s שיעלה באתר שלהם 731$ והוא פחות מ2 ק"ג- כאשר הבעיה איתו היא הבטריה הלא חזקה Lipolymer 48. lenovo t420 שיעלה 850$ יהיה כבד יותר, אבל עם בטרייה…
-
- 3 תגובות
- 737 צפיות
-
-
שלום, האם מישהו יודע מה ההבדל בין Dell Vostro V13 לבין Dell Vostro V131...? המחיר הוא כמעט 1000 ש"ח הפרש... תודה ויום טוב!
-
- 1 תגובה
- 747 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לקנות מחשב נייד, ואני ממש לא מעודכן בכל מה שקרה בשוק החומרה בשש השנים האחרונות לפחות. אין לי מחשב שולחני אז את כל הצרכים שלי, שהם לא גדולים, הוא צריך למלא. התפקיד העיקרי של המחשב יהיה לימודים, שמבחינתי זה אומר מקלדת נוחה, מסך טוב (למרות שבחדר יש לי מסך חיצוני), וכו'. מבחינת ביצועים הדבר היחיד שיכול להוות בעיה זה שימוש עתידי אפשרי ב matlab שהבנתי שהיא די תובענית. אין לי צורך להריץ משחקים חדשים. התקציב שמופיע גמיש לשני הכיוונים. זה מתנה מאבא, ככה שאני רוצה משהו שיענה על הצרכים האלה, יסחוב כמה שנים שאפשר, אבל שלא ישלם יותר על דברים שאני לא צריך. עדיף עם אחריות כמה שיותר טובה לכמה שיותר זמן. * מטרות המחשב? מחשב של שנה אחרונה בתואר ראשון ביולוגיה, וצריך להחזיק ג…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום ברצוני לקנות מחשב חדש עם המעבד מדגם i5 2320 3.0GHz ולוח אם Gigabyte דגם P67A-D3-B3 צ'יפסט P67 זכרון Kingston/Ceon 4GB DDR3 1333MHz הצורב LG SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X22 מתאימים לצרכים שלי, רק לפני שאני מבצע קניה רציתי לשאול אם מישהו יודע על בעיות מסויימות עם הרכיבים שציינתי שלא יהיו לי הפתעות לאחר הרכישה , ומה עדיף זכרון KINGSTON או CEON ?? שאלה נוספת האם בלוח אם זה אני אוכל להשתמש בכרטיס מסך המובנה בלוח והאם יש לו יציאה מאחורה לחיבור המסך ?? תודה לעונים
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לילה טוב לכולם! קניתי לפני כשנה מחשב נייד מדגם HP tx2500 המחשב בעל מסך מגע ומסתובב. כמה חודשים אחרי שקניתי את המחשב המסך שלו הישתחרר טיפה, זאת אומרת שהוא חופשי על הציר שלו ולא נוח לעבו איתו ככה. אחרי כמה חודשים שזה ככה שלחתי אותו לתיקון והם באמת החליפו מסך ולוח אם בגלל עוד בעיה נוספת שהיתה עם חריץ ה SD. עכשיו כעבור כמה חודשים שוב המסך השתחרר ובנוסף לזה הלך לו הכרטיס מסך וגם המחשב מתחמם יתר על המידה. השאלה מה אני יכול לעשות עם זה? אני לא רוצה שתיגמר לי האחריות ואז אני לא יוכל לתקן אותו. לא קניתי את המחשב הזה לשנתים. אפשר להגיד להם שיחליפו לי את המחשב למחשב אחר או משהו כזה? או להאריך אחריות? מה אתם מציעים לי לעשות? תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. ברשותי נמצא macbook white הישן דגם A1181. החלו בעיות בסוללה לפני מספר ימים. כידוע לי הסוללה שלו מספקת 55wh. ראיתי כמה סוללות מדגם A1185. האם יש שוני בין A1181 לבין A1185 מבחינת כמות החשמל שהיא מספקת או בכללי? תודה רבה לעזורים! ניב
-
- 0 תגובות
- 609 צפיות
-
-
טוב.... בקצרה - המליצו לי על מחשב והייתי בבדיקות אחרונות לקראת רכישה וגיליתי שלנובו לא נותנת לו אחריות בינלאומית בארץ :-( חוזרים לשולחן העבודה ושוב אני צריך מחשב.... דרישות: קטן וקל ללימודים, מספיק חזק למשחקים ממוצע פלוס. חשוב שיהיה חזק לצפייה בסרטים באיכות הגבוהה ביותר. גודל מסך - 13-14" משקל - כמה שפחות דיסק קשיח - מינימום 250 ג'יגה זיכרון - מינימום 4 ג'יגה כונן אופטי - רצוי אבל לא חובה, יש לי אפשרות להוסיף חיצוני במקרה הצורך. USB3 - רצוי מאוד (אם יש אפשרות להוסיף כרטיס כלשהו שייתן לי כזו זה מאוד יעזור). GPU - כמה שיותר חזק? :-\ יציאות מיוחדות - HDMI חובה!!! זמן סוללה - מינימום 3 שעות. עדיף יותר. אחריות - חובה, אני מעדיף 3 שנים מקסימום אני יכול להרחיב. חשוב מאוד: -קטן …
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - ניתן לנצל את הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - גג 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - מדי פעם CUBASE ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא יזיק שיצליח לסחוב במידה נורמלית את המשחקים החדשים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…
-
- 2 תגובות
- 812 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, משחקים, סרטים, גלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. starcraft2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בעתיד יחובר למסך גדול (גודל טלויזיה) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עבור משחקים, בינוני-נמוך 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 0 תגובות
- 549 צפיות
-
-
מעוניינת לקנות מחשב מותג משהו חזק שיעמוד בכל עומס התכנות והמידע תקציב: עד 4000 שח בעיקר לעבודה על דו מימד אבל עם פוטנצייל גם לתלת במידת הצורך תוכנות עיקריות: פוטושופ, פרימייר, אפטר אפקטס, פלאש עם אופציה ל: 3D מקס מעוניינת לרכוש את המחשב בתל אביב. אשמח להמלצות על חנויות תודה!
-
- 2 תגובות
- 861 צפיות
-
-
ברצוני לשדרג את המפרט הנוכחי בכדי להריץ את המשחקים החדשים שעומדים לצאת כמו modern warfare 3 ו battlefield 3. מה תוכלו להציע לי בתקציב הזה? המפרט: לוח אם: gigabyte ga-ep43c-ds3 כרטיס מסך: sapphire radeon hd4850 512MB מעבד: duale core 2.80ghz e6300 ספק: 400W seasonic זיכרון: 4GB DDR2 תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 570 צפיות
-
-
התקציב הוא בערך 2000 אבל זה לא שהוא מוגבל, אני פשוט חושב שלמטרות המחשב המחיר מספיק. כך שלא חייב לבזבז את כל ה2000. * מטרות המחשב - גלישה באינטרנט ולימודים. אין צורך במשחקים גרפיים, ואין צורך במחשב על, רק שיעבוד סבבה. * גודל המסך - לא כל כך חשוב כי יש לי מסך פנוי ורוב הזמן הוא כנראה יהיה מחובר למסך הזה. אבל שלא יהיה קטן מידי. * משקל רצוי - לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - גם כן לא חשוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - אני לא יודע אם זה מיוחד, אבל אני רוצה לחבר את המחשב למקלדת רגילה, מסך כמו שאמרתי, ואינטרנט, אולי אלחוטי אולי ישירות לראוטר. חיבור לטלויזיה זה נחשב למיוחד? * בלוטות- לא יודע מה זה. מה זה? * גודל מינימלי של כונן קשיח - עשרות ג'יגה יספיקו. 50,60,80. 100GB זה…
-
- 2 תגובות
- 617 צפיות
-
-
אהלן, אני מתחיל עוד מעט ללמוד הנדסת מכונות בבן גוריון ורציתי לכבוד המאורע להתחדש במחשב נייד שיהיה ללימודים, אני לא מכיר את עולם הניידים יותר מידי ולמרות אחרי קראה בה שעשיתי בנושא אני רוצה לשאול לעצתכם. השימושים הם דבר ראשון עבור לימודים, חוץ מזה המחשב גם יהווה לי כמחשב לסטודיו (אודיו) נחמד שיש לי בבית (חובבני אבל רציני) אך יתחברלכרטיס קול חיצני. תקציב: 3.5, לא חייבים לבזבז הכל ואי אפשר לעבור (בסדר חמישים מאה אפשר). חיבורים: חובה USB 3 , בלוטוס לא אכפת ליבכלל. סוללה: אממ אני לא יודעכמה צריך ללימודים אבלהבנתי שלהנדס השלוש שעותיספיקו כן?? כמה שיותר. ביצועים: לפחות 4 ראם לסטודיו, ואני רוצה כרטיס גרפי טוב שיהיה עליו למשחקים קטנים. מסך: 14-15.6. אם יש לכם רעיון אז גם מקלדת עם ת…
-
- 27 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
hello, I am in the US now and planning to buy a laptop for a student + light gamer. The budget is 800$ but can be streched up to 1000$ if it worth it. * מטרות המחשב? student that playes games... but not too much * גודל המסך? I think that 14 will fit the most, But other sizes might be OK too * משקל רצוי? Light... preferably around 2 Kilos... a little bit more is fine * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? Yes... I would say min 5-6 hours * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? Not critical * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 * כונן CD/DVD? צורב? Prefer to have DVD drive * כונן Bluray? notimportant * האם נדרשת אחריות בינלאו…
-
- 0 תגובות
- 590 צפיות
-
-
האם ישנה אופצייה להוציא ממחשב קיים את הכונן האופטי שלו (DVDRW) ובמקום לשים יציאות USB-3 או ExpressCard?
-
- 3 תגובות
- 591 צפיות
-
-
בוקר טוב, אני מתלבט בקניית במחשב הזה, אני צריך בבקשה שתעזרו לי להחליט.. שם המחשב: Lenovo IdeaPad G570 M513PIV מפרט: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=12924[table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table] מחיר: 3150 ש"ח שימושים: עריכת מוזיקה, משחקים כבדים, אינטרנט ותכנות.מתכנן לשחק במשחקים החדשים שיצאו: Assassin's Creed, GTA משחקי מכוניות כבדים למיניהם... המשחקים על איכות שאני אוכל לשחק בהם חלק והם לא יתקעו לי. אני מתכנן לקנות את המחשב הזה, והמליצו לי לא לקנות HP כי הוא מתחמם מהר.. וב-Dell לא מצאתי בטווח מחירים שלי מחשב מתאים. השאלה שלי היא: האם המחשב הזה יוכל לעמוד במעמסה של המשחקים והתוכנות שבהם אעבוד, ה…
-
- 22 תגובות
- 2.7k צפיות
-