עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Vinnie Boombotz,

שלום, האם מישהו יודע מה ההבדל בין Dell Vostro V13 לבין Dell Vostro V131...? המחיר הוא כמעט 1000 ש"ח הפרש... תודה ויום טוב!

2. Started by yambtz,

שלום. אני רוצה לקנות מחשב נייד, ואני ממש לא מעודכן בכל מה שקרה בשוק החומרה בשש השנים האחרונות לפחות. אין לי מחשב שולחני אז את כל הצרכים שלי, שהם לא גדולים, הוא צריך למלא. התפקיד העיקרי של המחשב יהיה לימודים, שמבחינתי זה אומר מקלדת נוחה, מסך טוב (למרות שבחדר יש לי מסך חיצוני), וכו'. מבחינת ביצועים הדבר היחיד שיכול להוות בעיה זה שימוש עתידי אפשרי ב matlab שהבנתי שהיא די תובענית. אין לי צורך להריץ משחקים חדשים. התקציב שמופיע גמיש לשני הכיוונים. זה מתנה מאבא, ככה שאני רוצה משהו שיענה על הצרכים האלה, יסחוב כמה שנים שאפשר, אבל שלא ישלם יותר על דברים שאני לא צריך. עדיף עם אחריות כמה שיותר טובה לכמה שיותר זמן. * מטרות המחשב? מחשב של שנה אחרונה בתואר ראשון ביולוגיה, וצריך להחזיק ג…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by asvg,

שלום ברצוני לקנות מחשב חדש עם המעבד מדגם i5 2320 3.0GHz ולוח אם Gigabyte דגם P67A-D3-B3 צ'יפסט P67 זכרון Kingston/Ceon 4GB DDR3 1333MHz הצורב LG SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X22 מתאימים לצרכים שלי, רק לפני שאני מבצע קניה רציתי לשאול אם מישהו יודע על בעיות מסויימות עם הרכיבים שציינתי שלא יהיו לי הפתעות לאחר הרכישה , ומה עדיף זכרון KINGSTON או CEON ?? שאלה נוספת האם בלוח אם זה אני אוכל להשתמש בכרטיס מסך המובנה בלוח והאם יש לו יציאה מאחורה לחיבור המסך ?? תודה לעונים

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. לילה טוב לכולם! קניתי לפני כשנה מחשב נייד מדגם HP tx2500 המחשב בעל מסך מגע ומסתובב. כמה חודשים אחרי שקניתי את המחשב המסך שלו הישתחרר טיפה, זאת אומרת שהוא חופשי על הציר שלו ולא נוח לעבו איתו ככה. אחרי כמה חודשים שזה ככה שלחתי אותו לתיקון והם באמת החליפו מסך ולוח אם בגלל עוד בעיה נוספת שהיתה עם חריץ ה SD. עכשיו כעבור כמה חודשים שוב המסך השתחרר ובנוסף לזה הלך לו הכרטיס מסך וגם המחשב מתחמם יתר על המידה. השאלה מה אני יכול לעשות עם זה? אני לא רוצה שתיגמר לי האחריות ואז אני לא יוכל לתקן אותו. לא קניתי את המחשב הזה לשנתים. אפשר להגיד להם שיחליפו לי את המחשב למחשב אחר או משהו כזה? או להאריך אחריות? מה אתם מציעים לי לעשות? תודה!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by bigbug45,

שלום. ברשותי נמצא macbook white הישן דגם A1181. החלו בעיות בסוללה לפני מספר ימים. כידוע לי הסוללה שלו מספקת 55wh. ראיתי כמה סוללות מדגם A1185. האם יש שוני בין A1181 לבין A1185 מבחינת כמות החשמל שהיא מספקת או בכללי? תודה רבה לעזורים! ניב

• 0 תגובות
    • 604 צפיות
  6. Started by astralon,

טוב.... בקצרה - המליצו לי על מחשב והייתי בבדיקות אחרונות לקראת רכישה וגיליתי שלנובו לא נותנת לו אחריות בינלאומית בארץ :-( חוזרים לשולחן העבודה ושוב אני צריך מחשב.... דרישות: קטן וקל ללימודים, מספיק חזק למשחקים ממוצע פלוס. חשוב שיהיה חזק לצפייה בסרטים באיכות הגבוהה ביותר. גודל מסך - 13-14" משקל - כמה שפחות דיסק קשיח - מינימום 250 ג'יגה זיכרון - מינימום 4 ג'יגה כונן אופטי - רצוי אבל לא חובה, יש לי אפשרות להוסיף חיצוני במקרה הצורך. USB3 - רצוי מאוד (אם יש אפשרות להוסיף כרטיס כלשהו שייתן לי כזו זה מאוד יעזור). GPU - כמה שיותר חזק? :-\ יציאות מיוחדות - HDMI חובה!!! זמן סוללה - מינימום 3 שעות. עדיף יותר. אחריות - חובה, אני מעדיף 3 שנים מקסימום אני יכול להרחיב. חשוב מאוד: -קטן …

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - ניתן לנצל את הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - גג 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - מדי פעם CUBASE ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא יזיק שיצליח לסחוב במידה נורמלית את המשחקים החדשים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…

• 2 תגובות
    • 809 צפיות
  8. Started by eranw,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, משחקים, סרטים, גלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. starcraft2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בעתיד יחובר למסך גדול (גודל טלויזיה) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עבור משחקים, בינוני-נמוך 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…

• 0 תגובות
    • 546 צפיות
  9. Started by וולפהרט,

מעוניינת לקנות מחשב מותג משהו חזק שיעמוד בכל עומס התכנות והמידע תקציב: עד 4000 שח בעיקר לעבודה על דו מימד אבל עם פוטנצייל גם לתלת במידת הצורך תוכנות עיקריות: פוטושופ, פרימייר, אפטר אפקטס, פלאש עם אופציה ל: 3D מקס מעוניינת לרכוש את המחשב בתל אביב. אשמח להמלצות על חנויות תודה!

10. Started by dorian13,

ברצוני לשדרג את המפרט הנוכחי בכדי להריץ את המשחקים החדשים שעומדים לצאת כמו modern warfare 3 ו battlefield 3. מה תוכלו להציע לי בתקציב הזה? המפרט: לוח אם: gigabyte ga-ep43c-ds3 כרטיס מסך: sapphire radeon hd4850 512MB מעבד: duale core 2.80ghz e6300 ספק: 400W seasonic זיכרון: 4GB DDR2 תודה מראש!

11. Started by arik_bulldog,

התקציב הוא בערך 2000 אבל זה לא שהוא מוגבל, אני פשוט חושב שלמטרות המחשב המחיר מספיק. כך שלא חייב לבזבז את כל ה2000. * מטרות המחשב - גלישה באינטרנט ולימודים. אין צורך במשחקים גרפיים, ואין צורך במחשב על, רק שיעבוד סבבה. * גודל המסך - לא כל כך חשוב כי יש לי מסך פנוי ורוב הזמן הוא כנראה יהיה מחובר למסך הזה. אבל שלא יהיה קטן מידי. * משקל רצוי - לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - גם כן לא חשוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - אני לא יודע אם זה מיוחד, אבל אני רוצה לחבר את המחשב למקלדת רגילה, מסך כמו שאמרתי, ואינטרנט, אולי אלחוטי אולי ישירות לראוטר. חיבור לטלויזיה זה נחשב למיוחד? * בלוטות- לא יודע מה זה. מה זה? * גודל מינימלי של כונן קשיח - עשרות ג'יגה יספיקו. 50,60,80. 100GB זה…

• 2 תגובות
    • 615 צפיות
  12. אהלן, אני מתחיל עוד מעט ללמוד הנדסת מכונות בבן גוריון ורציתי לכבוד המאורע להתחדש במחשב נייד שיהיה ללימודים, אני לא מכיר את עולם הניידים יותר מידי ולמרות אחרי קראה בה שעשיתי בנושא אני רוצה לשאול לעצתכם. השימושים הם דבר ראשון עבור לימודים, חוץ מזה המחשב גם יהווה לי כמחשב לסטודיו (אודיו) נחמד שיש לי בבית (חובבני אבל רציני) אך יתחברלכרטיס קול חיצני. תקציב: 3.5, לא חייבים לבזבז הכל ואי אפשר לעבור (בסדר חמישים מאה אפשר). חיבורים: חובה USB 3 , בלוטוס לא אכפת ליבכלל. סוללה: אממ אני לא יודעכמה צריך ללימודים אבלהבנתי שלהנדס השלוש שעותיספיקו כן?? כמה שיותר. ביצועים: לפחות 4 ראם לסטודיו, ואני רוצה כרטיס גרפי טוב שיהיה עליו למשחקים קטנים. מסך: 14-15.6. אם יש לכם רעיון אז גם מקלדת עם ת…

• 27 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. Started by MODY69,

hello, I am in the US now and planning to buy a laptop for a student + light gamer. The budget is 800$ but can be streched up to 1000$ if it worth it. * מטרות המחשב? student that playes games... but not too much * גודל המסך? I think that 14 will fit the most, But other sizes might be OK too * משקל רצוי? Light... preferably around 2 Kilos... a little bit more is fine * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? Yes... I would say min 5-6 hours * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? Not critical * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 * כונן CD/DVD? צורב? Prefer to have DVD drive * כונן Bluray? notimportant * האם נדרשת אחריות בינלאו…

• 0 תגובות
    • 587 צפיות
  14. Started by astralon,

האם ישנה אופצייה להוציא ממחשב קיים את הכונן האופטי שלו (DVDRW) ובמקום לשים יציאות USB-3 או ExpressCard?

• 3 תגובות
    • 588 צפיות
  15. בוקר טוב, אני מתלבט בקניית במחשב הזה, אני צריך בבקשה שתעזרו לי להחליט.. שם המחשב: Lenovo IdeaPad G570 M513PIV‎ מפרט: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=12924[table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table] מחיר: 3150 ש"ח שימושים: עריכת מוזיקה, משחקים כבדים, אינטרנט ותכנות.מתכנן לשחק במשחקים החדשים שיצאו: Assassin's Creed, GTA משחקי מכוניות כבדים למיניהם... המשחקים על איכות שאני אוכל לשחק בהם חלק והם לא יתקעו לי. אני מתכנן לקנות את המחשב הזה, והמליצו לי לא לקנות HP כי הוא מתחמם מהר.. וב-Dell לא מצאתי בטווח מחירים שלי מחשב מתאים. השאלה שלי היא: האם המחשב הזה יוכל לעמוד במעמסה של המשחקים והתוכנות שבהם אעבוד, ה…

• 22 תגובות
    • 2.7k צפיות
  16. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש למשחקים. בניתי את המפרט בחנות TMS (ממנה אני מתכוון לרכוש את המחשב), מבקש חוות-דעת: מעבד: AMD Phenom II X6 1100T 64Bit Six Core 3.3Ghz AM3 Box - Black Edition כמות: 1 - מחיר: ₪930 קירור למעבד: Scythe JAPAN Reeven 120 775/1156/1366 כמות: 1 - מחיר: ₪188 לוח אם: Gigabyte GA-970A-UD3 כמות: 1 - מחיר: ₪505 מארז: Thermaltake V3 Black Edition 1x120mm כמות: 1 - מחיר: ₪219 ספק כוח: THERMALTAKE Litepower 600W כמות: 1 - מחיר: ₪327 זיכרון: Corsair 8Gb Kit (4G X2) CML8GX3M2A1600C9W CL-9-9-9-24 LP + 1.35V כמות: 1 - מחיר: ₪499 קשיח למחשב שולחני: WD 1.0TB Sata 3 Black Caviar כמות: 1 - מחיר: ₪432 כרטיס מסך: Sapphire ATI 6950 2GB G…

• 1 תגובה
    • 753 צפיות
  17. Started by roeezamir,

אהלן חבר'ה, קיבלת לפטופ מקולקל. הבעיה היא, שכשמדלקים אותו, המסך נהיה לבן ובאמצע יש קו שמן לאורך בצבע אפור אחרי כמה זמן זה משתנה כשהלבן מאפיר קצת. שאני מחבר את הלפטופ למסך חיצוני, רואים תמונה אבל יש עליה מלא פסים מרצדים בצבע צהוב כזה. זה שהביא לי את הלפטופ, טוען שהוא לא נפל לו או משהו בסגנון ושזה קרה פתאום. מה לדעתכם הבעיה? כרטיס מסך? (מה שאומר שצריך להחליף לוח אם) או המסך עצמו או יש מצב שניהם? ובמידה וכן כמה אמור לעלות תיקון (מדובר בASUS F3Series Duo T7300) תודה ושבת שלום!

• 4 תגובות
    • 584 צפיות
  18. Started by boaz_aha,

שלום, אני עובד עם קבצים גדולים מאוד , כ 4 גיגה. אשמח לקבל המלצה למפרט חזק לעבודה חלקה ככל האפשר, השימוש הוא פוטושופ בלבד. אין צורך במארז או בהרד דיסקים שאקח מהמחשב הקודם. תודה רבה לעונים

• 0 תגובות
    • 529 צפיות
  19. מישהו מכיר?מישהו יכול לתת המלצה??אני אשמח לתשובות,הבנתי שנחנך עכשיו דור חדש של ניידים אז אם מישהו יוכל להסביר זה יהיה אחלה

20. Started by david012,

היי אני מעוניין בשדרוג המחשב שלי קניתי אותי לפני 3 שנים וזה כבר לא מריץ לי הכל על המקסימום אז אני מעוניין במשהו שיריץ על המקסימום את כל המשחקים המפרט שלי כרגע Intel Core 2 Duo E8400 HD4850 1GB OC'ed 4GB DDR2 לוח אם של אינטל ( לא תומך בכל המעבדים החדשים למיניהם) Windows 7 Enterprise ספק כוח של 500W 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?מה שהולך הולך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן …

• 6 תגובות
    • 790 צפיות
  21. Started by rami_hsn,

שלום, מחפש מחשב נייד שיתאים לדרישות הבאות: מטרות המחשב? לימודים וקצת משחקים (ה- intel hd 3000 שבסנדי ברידג' מספיק בהחלט) גודל המסך? 15.6" משקל רצוי? לא חשוב האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך, לא קריטי האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) USB3 , HDMi בלוטות? רצוי גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי כונן Bluray? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא דרישות נוספות: תאורת מקשים ומסך מט בחשיבות גבוהה. תודה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. לאחר שבעזרה המקצועית של חברי הפורום, רכשתי מחשב מוצלח מאוד לילד, כעת אני מחפש להחליף את הנייד שלי במחשב נייח לחדר שינה - בגלל שאופי העבודה שלי מחייב שימוש במסך גדול יותר מ 15 אינטש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4600 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב ? משחקים (קל מאוד), עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD . -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? מקלדת, עכבר, רמקולים, מסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 10. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא. 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? אולי מעבד…

23. Started by aradgonen,

שלום! אני מחפש לפטופ עד 12.1" למטרות לימודים (בעיקר אינטרנט ואופיס). אני מסוגל להשקיע עד 2500 וזיכרון 2GB לפחות. יש משהו טוב במחירים האלו ?

24. שלום לכולם, אני זקוק לעזרה בבניית מפרט למחשב חדש שמיועד למשחקים כבדים ותוכנות עריכה כמו 3DSMAX,MAYA2012 ואפטר אפקטס 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה משהו ממש משמעותי עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים,עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). After Effects,MAYA2012 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  25. אי מאוד מבקש שתעזרו לי אני רוצה לבנות משהו פצצה! אני סומך אלכם! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים שיעבדו על ULTRA HIGH עם כל הפילטרים על הכי גבוה ורזולוציה FULL HD (יש לי מסך 24") א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אך ורק משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: BF3, קרייסיס. GTA4, Red Orchestra 2 ושהכל יעבוד חלק על FULL HD עם כל הפילטרים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסי…

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים