עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by DL,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920:1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כ…

• 1 תגובה
    • 623 צפיות
  2. Started by As-21,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר עד 2000 ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עבודה משרדית סרטים דרך טלויזיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 CRYSIS 2 SC2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לגבוהה אם מתאפשר אם לא אז בינוני 3. האם יש צורך בצ…

• 7 תגובות
    • 857 צפיות
  3. Started by yossi555555,

שלום אני חדש שמי יוסי בפורום וברצוני לציין שאני מאד נהנה מהאתר שלכם תודה ! הנתונים שלי : מעבד INTEL E5800 לוח אם FOXCONN G41MXE זיכרון 4GB RAM כרטיס מסך HD 4350 מארז COOLER MASTER CM690II ADVENCD דיסק קשיח 500GB המשחקים שאני משחק הרבה NEED FOR SPEED MAX PAYNE SPLINTER CELL בקיצור הרבה RPG U וRACEING הסבירו לי שהמעבד שלי חלש מאד אבל אני לא מבין המשחקים עולים יפה אם היה יותר מהיר בהחלט היה נחמד יותר גם הכרטיס ממש בסיסי אולי פשוט לשדרג כרטיס ל סדרות גבוהות יותר 5000 ו 6000 אם לשדרג כרטיס אז אמרו שהוא לא ינצל את המעבד ?? הציעו לעבור לI3 יקר מידי צריך להחליף לוח המחשב בן חודש הציעו גם לעבור ל QUAD8400 ב600 שח ולרכוש כרטיס מסך חזק נראה לי הצעה מצוינת מה דעתכם אנא עיזרו לי …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by yhotdog,

היי אני מעוניין לקנות נייד, ואני אשמח לעזרתכם: (זה הנייד הראשון שלי, אז יש דברים שאני לא כ"כ מבין בהם) * מטרות המחשב: תכנות (אני סטודנט למחשבים. דוגמא לתוכנות: visual studio, eclipse, IDA, python interpreter...), אינטרנט, סרטים. אין צורך בכלל במשחקים. אני מתכנן להשתמש בנייד גם בבית אבל גם הרבה בנסיעות באוטובוס, ולכן חשוב שיהיה נוח (למשל: עדיף שמסך לא יהיה מבריק, אבל זה לא חובה). * גודל המסך: לא קטן מידי (כדי שיהיה נוח לתכנת), אבל לא יותר מידי גדול (כדי שיהיה נוח להתנייד). (אני לא נותן מספרים מדויקים כי אני לא כ"כ מבין בזה.) * משקל רצוי: כמה שיותר קל. אני מניח שהגבול הוא 2-2.5 ק"ג (אבל שוב, אני לא כ"כ מבין בזה). * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כן - לפחות 5 שעות. * כונן CD/DVD? …

• 2 תגובות
    • 720 צפיות
  5. Started by asvg,

שלום ברצוני לקנות מחשב חדש עם המעבד מדגם i5 2320 3.0GHz ולוח אם Gigabyte דגם P67A-D3-B3 צ'יפסט P67 זכרון Kingston/Ceon 4GB DDR3 1333MHz הצורב LG SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X22 מתאימים לצרכים שלי, רק לפני שאני מבצע קניה רציתי לשאול אם מישהו יודע על בעיות מסויימות עם הרכיבים שציינתי שלא יהיו לי הפתעות לאחר הרכישה , ומה עדיף זכרון KINGSTON או CEON ?? שאלה נוספת האם בלוח אם זה אני אוכל להשתמש בכרטיס מסך המובנה בלוח והאם יש לו יציאה מאחורה לחיבור המסך ?? תודה לעונים

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. שלום אני צריך חוות דעת למפרט מחשב של חבר שלי, המחשב הוא לשימוש כללי (גלישה, סרטים וקצת עבודה משרדית, ללא משחקים) i Core 5 2310 2.9GHz s1155 6MB Tray Gigabyte H67N USB3 B3 , DDR3 1333 1*PCI-E 2*HDMI Kingston ValueRAM 2GB 1333MHz DDR3 Caviar Green 1TB 64MB SATA 2 DVD SH S223B / SH 222AB Edimax EW-7722IN nMAX 802.11n 300Mbps Scythe BIG Shuriken CPU Cooler Antec NSK1480 Mini Desktop case with 350W CPU הדרישה שהמארז היה קטן ככל האפשר שאלות נוספות: האם המתח של הזיכרון תואם את לוח האם האם כדאי להחליף את המעבד ל BOX והאם הוא יכנס למארז האם ה CPU מספיק למערכת תודה

• 3 תגובות
    • 851 צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כול התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג במאה ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימושים של המחשב יהיו: צפייה בתכני HD עבודה על תוכנת SOLIDWORKS(סטודנט לא פרנסה) באופן תדיר משחקים כמו FALLOUT LAS-VEGAS,METRO2133 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). הרזולוציה היא 1920*1080 בגודל 23 אינצ'(dell U2311H( -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות במסגרת התקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…

• 3 תגובות
    • 880 צפיות
  8. Started by MODY69,

hello, I am in the US now and planning to buy a laptop for a student + light gamer. The budget is 800$ but can be streched up to 1000$ if it worth it. * מטרות המחשב? student that playes games... but not too much * גודל המסך? I think that 14 will fit the most, But other sizes might be OK too * משקל רצוי? Light... preferably around 2 Kilos... a little bit more is fine * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? Yes... I would say min 5-6 hours * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? Not critical * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 * כונן CD/DVD? צורב? Prefer to have DVD drive * כונן Bluray? notimportant * האם נדרשת אחריות בינלאו…

• 0 תגובות
    • 588 צפיות
  9. Started by dorian13,

ברצוני לשדרג את המפרט הנוכחי בכדי להריץ את המשחקים החדשים שעומדים לצאת כמו modern warfare 3 ו battlefield 3. מה תוכלו להציע לי בתקציב הזה? המפרט: לוח אם: gigabyte ga-ep43c-ds3 כרטיס מסך: sapphire radeon hd4850 512MB מעבד: duale core 2.80ghz e6300 ספק: 400W seasonic זיכרון: 4GB DDR2 תודה מראש!

10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה העיקר שיתאים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט ומשחקי פייסבוק ושימוש בסיסי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כב…

• 5 תגובות
    • 836 צפיות
  11. Started by boaz_aha,

שלום, אני עובד עם קבצים גדולים מאוד , כ 4 גיגה. אשמח לקבל המלצה למפרט חזק לעבודה חלקה ככל האפשר, השימוש הוא פוטושופ בלבד. אין צורך במארז או בהרד דיסקים שאקח מהמחשב הקודם. תודה רבה לעונים

• 0 תגובות
    • 529 צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים , תכני HD ,עבודה יומיומית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן, מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). זה דגם המסך LG W2486L 24 INCH 1920 x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by arik_bulldog,

התקציב הוא בערך 2000 אבל זה לא שהוא מוגבל, אני פשוט חושב שלמטרות המחשב המחיר מספיק. כך שלא חייב לבזבז את כל ה2000. * מטרות המחשב - גלישה באינטרנט ולימודים. אין צורך במשחקים גרפיים, ואין צורך במחשב על, רק שיעבוד סבבה. * גודל המסך - לא כל כך חשוב כי יש לי מסך פנוי ורוב הזמן הוא כנראה יהיה מחובר למסך הזה. אבל שלא יהיה קטן מידי. * משקל רצוי - לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - גם כן לא חשוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - אני לא יודע אם זה מיוחד, אבל אני רוצה לחבר את המחשב למקלדת רגילה, מסך כמו שאמרתי, ואינטרנט, אולי אלחוטי אולי ישירות לראוטר. חיבור לטלויזיה זה נחשב למיוחד? * בלוטות- לא יודע מה זה. מה זה? * גודל מינימלי של כונן קשיח - עשרות ג'יגה יספיקו. 50,60,80. 100GB זה…

• 2 תגובות
    • 616 צפיות
  14. Started by astralon,

האם ישנה אופצייה להוציא ממחשב קיים את הכונן האופטי שלו (DVDRW) ובמקום לשים יציאות USB-3 או ExpressCard?

• 3 תגובות
    • 589 צפיות
  15. Started by IG,

שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד לצורך לימודים (ראיתי הרבה המלצות אבל זה לא התאים לי...) הדרישות: אמין, קשיח ומחברה טובה. אני נוטה להפיל דברים ואני צריך שהוא יחזיק מעמד 3 שנים לפחות. 15'' מקסימום- צריך להכנס לתיק ולא בא לי להסתובב עם קיטבג מעבד 2.6 ג"ה או יותר (רצוי כפול ליבה) זיכרון פנימי של 2 גיגה או יותר כ. מסך עם 256 מגה זיכרון (נפרד) או יותר ותמיכה בDX 10 ומעלה. תקשורת Wi-Fi ו-BT (סטנדרטי היום... כנראה יתחבר לרשת אלחוטית) HD של 250 גיגה או יותר. (הדרישות הנ"ל הן המומלצות, בערך, להרצה של SC2 זה כנראה המשחק הכבד ביותר שיותקן אי פעם על המחשב הזה... אלא אם ההמשך יהייה כבד יותר ) מערכת הפעלה- לא ויסטה שלא יהיה מאלה שמתחממים יותר מידי- אני לא רוצה לקנות לו קרור…

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by HiTiT,

הייי אחרי המון זמן שלא נכנסתי לפורום, שאלה קטנה הביאה אותי לפה. יש ברשותי Dell Vostro 3300 עם הזכרון הזה? איזה זכרון לא יקר (2GB) יתאים לי ל Dual Channel ? תודה מראש, יאן.

• 1 תגובה
    • 921 צפיות
  17. Started by goniak,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1850 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא להתפרע(: ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא, אין צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, אינטרנט, קצת פוטושופ (לא עיקר השימוש אבל יש שימוש) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? נראה לי שבגלל הפוטושופ צריך כרטיס מסך נפרד ? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? חשוב מאוד! 8 המחשב יהיה בחדר שינה. אין צורך להשקיע במארז בגלל שקט(למעט המאורר שלו). רק בספק ובקירור למעבד (אולי גם בדיסק הקשיח) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by david012,

היי אני מעוניין בשדרוג המחשב שלי קניתי אותי לפני 3 שנים וזה כבר לא מריץ לי הכל על המקסימום אז אני מעוניין במשהו שיריץ על המקסימום את כל המשחקים המפרט שלי כרגע Intel Core 2 Duo E8400 HD4850 1GB OC'ed 4GB DDR2 לוח אם של אינטל ( לא תומך בכל המעבדים החדשים למיניהם) Windows 7 Enterprise ספק כוח של 500W 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?מה שהולך הולך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן …

• 6 תגובות
    • 792 צפיות
  19. Started by aradgonen,

שלום! אני מחפש לפטופ עד 12.1" למטרות לימודים (בעיקר אינטרנט ואופיס). אני מסוגל להשקיע עד 2500 וזיכרון 2GB לפחות. יש משהו טוב במחירים האלו ?

20. Started by jabbahutt,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים, עריכה גרפית ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - Adobe Photoshop CS5 תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - Call of Duty: Black Ops / BF3 / Deus Ex Human Revolution / DCS: A10 / Microsoft Flight Simulator X / Total War Shogun 2 / Call of Duty: Modern Warfare 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר ל…

21. Started by Lupos,

היי, אני מחפש מחשב נייד שמטרתו בעיקר פיתוח תוכנות עם גרפיקה יחסית מתקדמת + צפייה בסרטי HD. אני בעיקר עובד עם Visual Studio 2010 ומפתח ב-WPF. גודל המסך הרצוי הוא 15.6 בעל רזולוציה מירבית ומשקל 2.5 ק"ג פלוס מינוס. יציאת HDMI הינה חובה ו-USB 3.0. זמן הסוללה פחות קריטי. כונן קשיח 500GB לפחות + צורב. מערכת הפעלה Win7. יש לי תקציב יחסית גבוה מכיוון שהדרישות באמת קצת בעייתיות. הסתכלתי על ה-Dell XPS 15Z אבל יש עליו הרבה תלונות. מה אתם חושבים? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 566 צפיות
  22. Started by SweeT_EviL,

אני אמור להזמין בשבוע הקרוב נייד, הייתי די נעול על ה-15z של דל אבל עכשיו ראיתי שעומד לצאת series 7 של סמסונג שנראה הרבה יותר טוב. אבל בשניהם יש מקלדת עם backlight, על פניו זה סלמתק אבל המקלדות האלה לא באות עם עברית עליהם מן הסתם. ובגלל שהם backlight זה לא רק לחרוט אותיות ואם מדברים על החלפת מקשים אז כבר מדברים על משהו הרבה יותר יקר וגם לא מקבלים ככה מקלדת מקורית, שסביר להניח תיהיה משמעותית גרועה יותר. האם אני חייב מקלדת שהיא לא backlight? או שיש לזה פתרון?

• 1 תגובה
    • 769 צפיות
  23. לשום לכולם! מאוד התרשמתי מהידע הנרחב של חברי הפורום(שגילית רק עכשיו דרך גוגל) לצערי, התקלקל לי המחשב בן ה-4 שלי והגיע הזמן למחשב חדש. הציעו לי את המפרט הבא: http://tms.co.il/preview/spec/s2waregq שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי FPS חדשים, גם קצת SC2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלי…

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  24. Started by amadey,

בעקבות הדיון שפתחתי לפני חודשיים בערך שבו חיפשתי מחשב נייד 13.3` , הגעתי ל 3 דגמים סופים. המחשב הראשון : HP ProBook 4330s I5 2420M השני: HP Probook 6360B והשלישי : lenovo Thinkpad E320 I3 - דגם יחיד בסדרה בעל מסך מט. מבחינת נוחות - ה E320 מנצח לדעתי בגלל ה THINKPAD ( יצא לי לראות את המחשב) אבל מפריע לי קצת עניין המעבד. (באותו מחיר אפשר להביא מחשב חזק יותר + כול הדרישות) HP-ה 4330s מעוצב היטב לדעתי - אבל חוץ מזה אני לא רואה משו "מיוחד " בו. (חיסרון - המחשב מכיל כונן DVD שאין לי בו צרוך) ה 6360B זהה ל E320 מבחינת PAD ( לפחות לפי התמונות). עניין נוסף לא פחות חשוב האחריות : IBM מטפלת במחשבי LENOVO THINKPAD שזה פלוס רציני מבחינתי. בקשר ל HP , אין לי מושג על איכות השירות שלהם …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום חברים, אני זקוק לעזרתכם בבקשה. המטפלת של סבא שלי רוצה לקנות לפטופ בסכום שלא יעלה על 2000-2500 ש"ח. הדרישות הן בסיסיות לחלוטין, מלבד מחשב אמין והמלצה למקום טוב בו אוכל לקנות לה את המחשב(אנחנו מאזור הדרום). אני ממש אשמח אם תוכלו לעזור לי בזה, אני לא חזק בתחום הלפטופים והייתי שמח לשמוע על המלצות שלכם- המון תודה שי

• 1 תגובה
    • 785 צפיות

דיונים חדשים בפורומים