עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מצורף מפרט שהציעו לי לפני מספר ימים. אודה לכם אם תכתבו מה דעתכם עליו או שתכתבו מפרט שונה לגמרי. לא משנה לי לקנות במקום כזה או אחר. תודה רבה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000. כן, מתאפשרת חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית של קבצי RAW בלייטרום ופוטושופ (צילום מקצועי) וכמו כן גם עריכת וידאו בדה וינצ'י. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי מחשב בן 12, אז נראה לי שהחלקים שלו כבר לא רלוונטיים. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המ…

2. זה המפרט ארחיב למה אני שואל אם כדאי להשקיע כמות כזאת של כסף. בעיקרון ב2022 קניתי מחשב שלפחות אז חשבתי שהוא יהיה טוב. מסתבר שהרכיבו לי לוח אם שהוא תומך רק DDR 4 ועכשיו זה מגביל אותי. בנוסף הספק כוח של 750 W בלבד שזה לא מספיק לכרטיסים חדשים. הכרטיס הוא RTX 3060 שזה כרטיס זבל לכל הדעות. בנוסף יש לי מסך גרוע שהוא אמנם 4K אבל מוגבל ל60 HZ וזה מורגש מאוד. המעבד הנוכחי שלי זה: 12th Gen Intel(R) Core(TM) i9-12900K 3.20 GHz הראם שידרגתי לאחרונה לDDR 4 32 GB עם 3200 MHZ. לא רואה הרבה הבדל. יש משחקים שעכשיו סוחבים קצת יותר טוב אבל רק ב1080P חשבתי ללכת לסניף שלהם איפה שאני גר ולבקש מהם שרק יחליפו לוח אם וספק ואני אוכל לקנות RTX 5080 אבל חשבתי שאולי חבל על הכסף וכדאי לקנות מחשב חד…

3. הרבה זמן לא הייתי בפורום ואשמח לעזרתכם. את המחשב הנייח שלי שדרגתי לאחרונה לפני כעשור (אי שם כש-7870XT היה וואו), מאז עברתי לנייד Omen 15 עם 1660ti ומכיוון שסיימתי את הלימודים ויש לי מחשב של העבודה, הגיע הזמן לחזוור לימי הזוהר של מחשב נייח. ועכשיו לשאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח, אם יש סיבה ממש טובה אפשר לחרוג ל-3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, קצת עריכה גרפית וקצת generative AI. בשאיפה הגדרות med-high 1440p. משחקים לדוגמה: BG3, Oblivion Remastered, Expedition 33, Kingdom Come Deliverance 2 ועוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלד…

4. שלום חברים, אחרי התייעצויות בפורום הזה, קניתי מחשב חדש מדגם HP Envy 17-da0003nj / B40GDEA. לצערי 20 שניות אחרי שהדלקתי אותו בפעם הראשונה הופיעה הודעת שגיאה - "The system has detected that a cooling fan is not operating correctly. System Fan (90B)" הודעה זו התקבלה לפני כל שימוש במחשב וללא התקנת תוכנות כלשהן. מבחינתי מדובר ב - DOA (Dead On Arrival) עם צורך בקבלת מחשב חדש. כשפניתי לHP בבקשה למחשב חדש הם אמרו שלא בטוח שאני זכאי ושקודם יש צורך לבצע פריקת מתח ולבדוק את הBIOS ועוד כל מיני דברים שאני לא מספיק מבין בהם. עניתי להם שהמחשב כבר הוכנס מחדש לעטיפתו המקורית והפעם הבאה והיחידה שאני אגע בו פעם נוספת היא בזמן שאמסור אותו לשליח מטעמם שיגיע עם מחשב חדש מהקופסא. הם מצידם אמ…

5. Started by Roni Hacohen,

האם כדאי לקנות את המחשב הבא Intel core i7 7700k Gigabayte Z270X-UD5 Kingston 32GB RAM DD4 2400MHz GIGABYTE GeForce GTX 1070 8GB Samsung evo 960 nmve SSD 256GB Seagate 2TB HDD Antec 550w PSU עבור 3300 שקלים? היעוד הוא עריכת וידאו תודה.

6. שלום לכולם, כמו שרשום בכותרת, עיקר השימוש במחשב יהיה לגיימינג. לאחר ניסיון רע במהלך השנים ברצוני לקנות מחשב שישמש אותי לתקופה של 2-3 שנים+ ושיריץ משחקים ברמה גבוהה (,warzone, assassin's creed, cyberpunk, World of Warcraft וכו') חשוב לציין שאני רוצה לשחק ב1440P (מסך - Dell AW3418DW) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9500 ש"ח. מעדיף לא לחרוג מהתקציב למעט אופציות שיתנו שינוי משמעותי למפרט. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש בעיקר לגיימינג (warzone, assassin's creed, cyberpunk, World of Warcraft) עבודה משרדית פשו…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום כולם! חבר טוב שלי המליץ לי על הפורום הזה ואני ממש אודה לכל מי שיוכל לייעץ ולעזור לי לתכנן את המחשב החדש שלי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 עם אפשרות לחריגה מינורית 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת סאונד (עובד עם Cubase) כשיש צורך ביכולת לסחוב הרצה של מספר ספריות סאונד במקביל; בנוסף, משחקים (סגנן וויצ'ר, GTA וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת…

8. 1. מה התקציב המירבי? כ1500 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כן 2. מה שימושי המחשב? שימוש משרדי 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? כן ssd 860 evo ספק כח Thermaltake 700w כרטיב מסך gt 710 מארז Hdd יש גם קירור ALPINE 11 PRO 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא. גר בצפון 9. מתי מ…

9. Started by omriaharoni,

שלום וברכה מבקש המלצה למחשב נייד למטרת עבודה משרדית פשוטה מהבית וגלישה באינטרנט לא מתכוון לקחת אותו איתי, ישאר רק בבית חשוב שיהיה מהיר אמין ולטווח ארוך מעבד I5 8GB זיכרון SSD 15.6 ללא מערכת הפעלה תקציב סביב 2500-3000 ש"ח (לא יותר) הסתכלתי על שלושה דגמים Dell Vostro HP ProBook Lenovo ThinkPad E15 אשמח להכוון יותר ספציפי לדגם שמשתלם עבורי תודה מראש לעוזרים! ושבת שלום

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. שלום, מבקש חוות דעת על מפרט שהרכבתי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית ווידאו חובבנית (photo shop, pro show producer) + משחקים של הילדים (minecraft, fortnite, overwatch) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך '24 + מקלדת ועכבר בסיסיים לגיימינג 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) HDD 2T ושני SSD 500G יועברו ממחשב ישן 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב …

11. Started by EF,

אשמח לעזרתכם במציאת מחשב נייד עד סכום של 2200 ש"ח (רצוי אפילו פחות). משקל - לא חשוב, כיוון שישמש כמחשב שולחני לכל דבר מסך מט מותג - עדיפות ל- Dell/ Lenovo הארד דיסק - 250 ג'יגה SSD אין צורך ב-win או ב-office המחשב ישמש לעבודה משרדית ואינטרנט (לא צפיית סרטים או גיימינג), לכן חשוב שיהיה מסך איכותי שמאפשר עבודה ממושכת אשמח להמלצות נ.ב. פתוחה גם לקניית מחשב יד שנייה מחברה. אם מכירים חיה כזו - אשמח להמלצה/חיבור

• 6 תגובות
    • 982 צפיות
  12. שלום לכולם, אודה יעוץ בהתאם לשאלות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 אולי 5000 אם יהיה הצדקה , 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו ותמונות, רצוי שירוץ חלק , קצת זמני המתנה לא נורא filmora,hitfilm , Topaz Gigapixel AI,Topaz Adjust AI הרבה מולטיטסקינג בין דפדפן עם לשוניות, אופיס ויוטוב/סרטים במקביל . פתיחת מודלים CAD ועבודה קלה(לא הרכבות כבדות) - Solidworks,NX 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?אין צורך , יחוברו 2 מסכים , 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) …

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500-5000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג ועבודה עם blender (מידול גראפי) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש לי מסך של דל עם חיבור HDMI רגיל רזולוציה 1920x1080 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב אבל כמובן שיהיה רועש במידה הגיונית. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by Yakobi Ofer,

היי, אני לפני קניית מחשב ואשמח לקבל חוות דעת על המפרט, האם כדאי לשנות משהו, האם יש לכם המלצה למוצרים/חברות אחרות ועוד... אני לא גיימר ורוב הסיכויים שלא אעשה קלוקינג, המחשב מיועד לפיתוח אפליקציות (במהלכן יופעלו מספר אמולטורים במקביל), הפעלת מספר מכונות וירטואליות וכד'... מעבד: i9 10900 (אישית מעדיף מעבדי אינטל) קירור: Antec C400 (זה שקט ? חזק מספיק לקירור המעבד הזה ?) לוח אם: Gigabyte Z490 Gaming-X זיכרון: G.Skill 2X16 GB 3200MHZ Ripjaws V series כונן קשיח: Samsung Evo970 Plus 1TB כרטיס מסך: Gigabyte 1650 super (לא גיימר אבל עדיין צריך כרטיס מסך לאמולטורים) ספק כח: antec plus 80 750W …

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by iyehuda,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2200, אולי אם יש סיבה טובה מאוד 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדתית, וסרטיפ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by marikth,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000- אם יש הבדל גדול אפשר טיפה לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים בסיסיים בעיקר אופיס וכו'. יש לי אופיס אבל לא יודע אם צריך חלונות מעותב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מ…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Saar Barel,

אהלן, אני מתכנן לקנות מחשב נייד לגיימינג ודיי מתלבט בין 3 דגמים שונים https://docs.google.com/spreadsheets/d/15pIyKs1LqBHNslCH2dvMJ-eYODcpTFn2RR4qXcI-5MI/edit#gid=2064781029 אשמח לעצתכם, איזה דגם (ASUS/DELL/LENOVO) ולמה? תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 983 צפיות
  18. הקדמה קצרה: המחשב ישמש בעיקר ליישומים מרובים (אינטרנט קבצים וכו) אבל ישמש גם מידי פעם לגיימינג בעיקר למשחקים שיצאו כבר אבל צריך להיות מסוגל להחזיק משחקים שיצאו גם בשנה שנתיים הקרובים, כאשר כרגע אני משתמש במסך ברזולוציה של 1920x1080 ב1080p ומתכוון להשתדרג בעתיד הקרוב (אולי אפילו יחד עם הרכישה של מחשב זה) למסך טיפה יותר גדול (באזור 23-24 אינץ בערך) של 1440p (בתקציב נפרד) המחשב עצמו ילך איתי בערך 7 שנים לעתיד, אני כנראה אשדרג בעתיד את הכרטיס מסך ולכן זה רכיב פחות קריטי עבורי, מה שבעיקר חשוב לי זה מעבד חזק, 32gb RAM, SSD למערכת הפעלה וסך הזיכרון הכולל במערכת בערך באזור 2-2.5 טרה. כמובן שהרוב יהיה בכונן קשיח מסיבות של תקציב אני לא יודע אם הדרישות שלי הן…

19. Started by Yafim Waiz,

שלום ותודה מראש לעונים, מעוניין לרכוש מחשב נייד לשימוש כללי, תקציב 3000 עד 4000 כרגע מתלבט בין שני דגמים מחשב נייד Lenovo IdeaPad 3-15IML 81WB00BPIV מחשב נייד Asus VivoBook S15 S533FA-BQ060 אשמח לדעת מי מבין שניהם עדיף מבחינת המפרט ואם יש הצעה טובה יותר אמח גם כן לשמוע שוב תודה מראש

• 6 תגובות
    • 884 צפיות
  20. שלום, אני מחפש מחשב נייד לילדה בכיתה ג' (14-15.6 אינץ'), עד 2500 ש"ח באילת (חשוב שיהיה במלאי). יש העדפה למסך מגע. אמינות חשובה. כרגע חשבתי על https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=33068 HP Pavilion X360. אשמח לחוות דעת. המון תודה!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. היי. החלטתי לשדרג (היתה התלבטות אם לקנות חדש, אבל נאלצתי לרדת מזה בשלב הזה) מצב מפרט המחשב הקיים. הצרכים שלי - תוכנות תלת מימד - סולידוורקס (לא הרכבות גדולות ומורכבות במיוחד), וסטודיו מקס (מס' פוליגונים ממוצע, ורינדורים) תוכנות גרפיות - תוכנות אדובי - פוטושופ, פרימייר, אילוסטרטור תכנות - unity חשבתי לשרדג זכרון וכרטיס מסך, אבל לא יודעת מה עובד עם מה ואם המעבד מאפשר את זה וכולי.. בקיצור - אשמח להמלצות. תודה!!

• 6 תגובות
    • 871 צפיות
  22. שלום וברכה צריך מחשב למשרד הנהלת חשבונות על המחשב מותקנות תוכנות הנהלת חשבונות + הנהלת עמותות פתוח רוב הזמן כ 4-5 תוכנות + אקסל + 10-15 חלונות אינטרנט בנוסף למחשב מתבצעים חיבורים מרחוק תוך כדי עבודה על מחשב ואנשים נוספים עובדים בו עם שולחן עבודה מרוחק ומשתמש אחר. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 אפשרי לחרוג ב 500-700 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כמו שציינתי למעלה עבודה משרדית תובענית פלוס חיבורים של שולחן עבודה מרוחק על ידי כמה משתמשים בו זמנית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב ב…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by omerha,

שלום, אני שוקל לרכוש חלקים מ https://www.bhphotovideo.com מישהו קנה מהם? על פניו זה נראה 600 ש"ח חסכון כמעט מה אתם אומרים?

24. Started by royban,

שלום, מחפש לשדרג את המחשב לילד בן 13, מחשב שיריץ לו פורטנייט ב 144 FPS. תקציב בסביבות 3 אלף. השאיפה לשדרג את הקיים,אפשר "להציל" את הקיים? המפרט הקיים הוא Intel Core i5-4440 CPU @ 3.10GHz לוח אם:H81M-E (SOCKET 1150) כרטיס מסך: NVIDIA GeForce GTX 650 זכרון :4 גיגה מסך: 60 HZ אשמח להלצות תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by TienRo,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 אפשר לחרוג ב1000 נוספים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיצוב גרפי. פוטושופ, אילוסטראיטור, אפטר אפקטס, תוכנות תלת מימד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 15 אינץ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מח…

• 6 תגובות
    • 913 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.